Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 68 
sült csirke gombás káposztán sütve
  2017-06-28 12:53:51, szerda
 
  1 kg csirke (csirkecomb )
só, bors, paprika
1/2 kg savanyú káposzta
1 nagy hagyma
150 g gomba
200 ml húsleves
2 teáskanál paradicsom koncentrátum
őrölt kömény,
só, bors, cukor

a húst besózom , bprsozom , pirospaprikázom , majd félreteszem .
a hagymát és a gombát felszeletelem , olajon megpiritom a hagymát, majd rádobom a gombát é együtt piritom tovább.
a káposztát kimosom , kisebb szálakra vágom és a gombás hagymához keverem
pár perces piritás után adom hozzá a paradicsompürét, elkeverem .
15 percig fözőm .
a káposztát egy tepsibe teszem , majd rárakom a fűszeres csirkecombokat .
180 fokon kb .: 40 percig sütöm .





 
 
0 komment , kategória:  orosz receptek  
csirkeleves sajttal
  2017-03-18 14:00:08, szombat
 
  Csirke húsleves - 1 liter;
Csirkemell - 300 gr
rizs - 80 g;
Póréhagyma - 100 g;
Lágy sajt - 100 g;
Vaj - 2 evőkanál. kanál;
Friss petrezselyem - 4 szál;
Őrölt fekete bors - 1 csipet;
Só - ízlés szerint.

a csirkemellet felteszem főni sós vizben , 25 perc után kiszedem , darabokra vágom fel.
a pörét vékony karikára vágom fel és a csirkével együtt serpenyőben megpiritom .
a petrezselymet a levesben 10 percig lassú tüzön fözőm , majd hozzáadom a megpiritott csirkés pórét és a rizst 5 percig együtt fözőm tovább
a petrezselymet kiveszem a levesből, hozzáadom a sajtot, s lassú tüzön fözőm mig a sajt felolvad.
kaporral megszórva tálalom

.



Link
 
 
0 komment , kategória:  orosz receptek  
halszoljanka serpenyőben
  2016-02-27 09:49:16, szombat
 
  Halszoljánka serpenyőben


Hozzávalók:
70 dkg ponty,
15 dkg paradicsompüré,
20 dkg sós uborka,
90 dkg fejes káposzta,
10 dkg zsír,
5 dkg vöröshagyma,
10 dkg vaj,
3 dkg liszt
, 5 dkg morzsa,
6 dkg capribogyó
2 dkg só,
1 g bors.

Elkészítése:
A káposztát megpároljuk. A halat 5 dkg-os darabokra vágjuk, majd megsózzuk és borsozzuk, ezután lisztben megforgatjuk, és vajban kisütjük a felszeletelt hagymával együtt. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a meghámozott karikára vágott uborkát, caprit, majd kevés hallévvel felengedjük, és 10 percig fűzzük. Lábasban egy sor párolt káposztát teszünk, erre ráöntjük a halat levével együtt, és forró sütőben kisütjük. Tálalásnál zöldhagymával, karikára vágott uborkával vagy főtt céklaszeletekkel díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  orosz receptek  
szoljankaleves variációk !
  2016-02-27 09:43:50, szombat
 
 
Az orosz levesek emelkedő rangsorában a szoljanka következik, amely abban különbözik a fenti levesektől (pl. scsí), hogy van benne egy jó maréknyi olajbogyó, néhány kapri, és bőségesen fölengedtetik uborkalével is. De ami még fontosabb, szoljankát csak akkor fogyaszt az ember, ha egy becsületes üveg tehát hét, hét és fél deci vodkával megteremtette annak fundamentumát. És persze, ahány ház, annyi leves.

Szoljanka 1.
Hozzávalók:
15 dkg savanyú káposzta,
5 dkg füstölt szalonna,
3 dkg vöröshagyma,
10 dkg sárgarépa,
8 dkg fehérrépa,
5 dkg zeller,
5 dkg gomba,
5 dkg ecetes uborka,
1 gerezd fokhagyma,
1 db babérlevél,
2 dkg kapribogyó,
fél citrom,
2 pár virsli,
2,5 dl tejföl,
só.
Az átmosott káposztát átvagdossuk. A kockákra vágott szalonnát kiolvasztjuk, zsírjában a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a metéltre vágott zöldségeket, a szeletelt gombát, a káposztát és az ugyancsak metéltre szelt ecetes uborkát. Takaréklángon pároljuk, zúzott fokhagymával, babérlevéllel, kapribogyóval és citromkarikákkal ízesítjük. Vízzel felengedjük, és 10-15 percig forraljuk. Végül belefőzzük a karikákra vágott virslit. Tálaláskor kevés tejfölt keverünk a levesbe.


Szoljanka 2.
Hozzávalók:
20-20 dkg marha, sertés, és birka vagy borjúhús,
10 dkg főtt füstölt tarja,
50 dkg csont,
1 pár virsli,
2 fej vöröshagyma,
15 dkg sós-vizes uborka,
4 dkg olajbogyó,
dkg kapribogyó,
kis doboz sűrített paradicsom,
5 dkg zsír,
1 citrom,
1 dl tejföl,
1 babérlevél,
kapor,
petrezselyem,
só, egész bors.

A húst és a csontot másfél liter vízben megfőzzük. A fél karikákra vágott hagymát zsíron megpároljuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, együtt még néhány percig hevítjük, majd beletesszük a leszűrt húslébe. Hozzáadjuk a leveshez a kis kockákra vágott uborkát, majd 4-5 perces forralás után a babérlevelet, az egész borsot, a megfőzött és apróra vágott húsokat, a kapribogyót, az olajbogyó nagyobbik felét, megsózzuk, és együtt még 4-5 percig főzzük. Tálaláskor beletesszük a maradék olajbogyót, az apróra vágott kaprot és petrezselymet, s külön kínáljuk hozzá a vékonyra szeletelt citromot és a tejfölt.


Szoljanka 3.
Hozzávalók:
25 dkg marhafartő,
25 dkg sertéscomb,
10 dkg főtt füstölt sonka (vagy tarja),
1 pár virsli,
1 fej vöröshagyma,
25 dkg vegyes leveszöldség,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál paradicsompüré,
3 kovászos uborka,
1 babérlevél,
1 csokor kapor,
2 dl tejföl,
só,
őrölt fekete bors, ízlés szerint,
1 evőkanál kapribogyó.


A megmosott marhahúst 1,5 l hideg vízbe teszem. Megsózom, majd kis lángon félpuhára főzöm. Ezután hozzáadom a sertéshúst és a megtisztított, hasábokra vágott leveszöldséget is, és készre főzöm. A húsokat a levesből kivéve apró kockákra vágom és visszateszem a lébe. Hozzáteszem a felkarikázott virslit és az ugyancsak kis kockákra vágott főtt sonkát, a kapribogyót (levével együtt), a kovászosuborka-kockákat és a megtisztított, pépesre zúzott vöröshagymát. A paradicsompürét a felhevített olajon lepirítom, és kevés vízzel felengedve hozzáadom a leveshez. Végül belekeverem a tejfölt, a finomra vágott kaprot, megborsozom és felforralom. Rendkívül tartalmas, akár egytálételnek is megfelelő, finom, pikáns leves.


Szoljanka 4.
Hozzávalók:
30 dkg savanyú káposzta,
20 dkg marhahús,
20 dkg sertéshús,
15 dkg savanyú uborka,
1 ek. liszt,
1 ek. vaj,
feketebors,
só, kevés pecsenyelé.

Elkészítés: A káposztát éles késsel néhányszor átvágjuk, hogy ne legyen olyan hosszú szálú, nem mossuk ki. Vízzel vagy csontlével feltesszük főni, majd hozzáadjuk a feldarabolt húsokat, a kockára vágott uborkát. Megsózzuk, borsozzuk, és lassú forrással puhára főzzük. Közepesen leveses legyen. Levét kevés vízzel elkevert liszttel sűrítsük, majd a vajat engedjük fel kevés pecsenyelével, és tálalás előtt öntsük a levesbe. Forrón tálaljuk.

Szoljanka 5.

Hozzávalók:
40 dkg sertésszív,
2 pár virsli,
25 dkg savanyú káposzta,
25 dkg zöldbab (lehet konzerv is, levével együtt),
1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér,
1 citrom,
1 evőkanál kapribogyó,
2 dl tejföl,
1 fej vöröshagyma,
1 evőkanál olajbogyó,
1-1 teáskanál liszt és pirospaprika,
3 evőkanál olaj,
1 csokor petrezselyemzöld,
só, cukor, őrölt fekete bors, ízlés szerint


Elkészítés: A megtisztított sertésszívet vékony csíkokra metélem. A felhevített olajon üvegesre fonnyasztom a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és ráöntök 2 evőkanál vizet. Ezután hozzáteszem a szívet, erős lángon fehéredésig keverem, majd felöntöm, 1,5 l vízzel. Felforralom és félpuhára főzöm. Ezután adom hozzá a megtisztított és vékonyka hasábokra vágott zöldséget, a 3 cm-es darabokra tördelt zöldbabot (ha konzervet használok, akkor azt az utolsó pillanatban teszem a levesbe, mivel még megfőzték), az apróra vágott savanyú káposztát, a félbevágott kapribogyót, a kimagozott és apróra metélt olajbogyót, 1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéjat, sót, borsot és készre főzöm. Ezután a citromot kettévágva az egyik felét meghámozva vékonyra karikázom (fehér bundáját leveszem, nehogy megkeserítse az ételt) és félreteszem, a másik feléből a levet kicsavarom, átszűröm és beleöntöm a levesbe. Hozzáteszem a felkarikázott virslit is, végül a lisztes tejföllel besűrítem. Felforralom beleszórom a finomra metélt petrezselyemzöldet, és a félretett citromkarikákkal díszítve tálalom. Rendkívül kiadós, finom leves, egytálételnek is megfelelő.


Szoljanka 6
Hozzávalók: (6 személyre)
20-20 dkg marha, sertés, és birka vagy borjúhús,
10 dkg főtt füstölt tarja,
50 dkg csont,
1 pár virsli,
2 fej vöröshagyma.
15 dkg sós-vizes uborka,
4 dkg olajbogyó,
2 dkg kapribogyó,
1 kis doboz sűrített paradicsom,
5 dkg zsír,
1 citrom,
1 dl tejföl,
1 babérlevél,
kapor,
petrezselyem,
só, egész bors


A húst és a csontot másfél liter vízben megfőzzük. A félkarikákra vágott hagymát zsíron megpároljuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, együtt még néhány percig hevítjük, majd beletesszük a leszűrt húslébe. Hozzáadjuk a leveshez a kis kockákra vágott uborkát, majd 4-5 perces forralás után a babérlevelet, az egész borsot, a megfőzött és apróra vágott húsokat, a kapribogyót, az olajbogyó nagyobbik felét, megsózzuk, és együtt még 4-5 percig főzzük. Tálaláskor beletesszük a maradék olajbogyót, az apróra vágott kaprot és petrezselymet, s külön kínáljuk hozzá a vékonyra szeletelt citromot és a tejfölt.

Kijevi szoljanka leves
Hozzávalók:
30 dkg sertéshús,
40 dkg marhahús,
1 pár virsli,
10 dkg sonka,
5 dkg füstölt szalonna,
1 db vöröshagyma,
10 dkg vegyes zöldség,
1 kanál Vegeta,
1 csomó zöldpetrezselyem
1 tojássárgája,
1 dl tejföl, citromlé,
só, bors,
1 dl olaj,
1 kanál kapribogyó.

Elkészítése: A hagymát finomra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. A virslit, a húsokat, a sonkát apróra vagdaljuk, majd a hagymához tesszük. Egy kicsit együtt pároljuk. Kb. 1 l. liter vízzel felengedjük, hozzátesszük a feldarabolt, megtisztított zöldséget, és takaréklángon fedő alatt puhára megfőzzük, sózzuk, borsozzuk, a Vegetával megszórjuk. A tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, majd a levesestálba tesszük. Állandó keverés mellett, rászedjük a forró levest.
Ukrán szoljanka
 
 
0 komment , kategória:  orosz receptek  
zsarenka ( gombás burgonyás ragú )
  2015-10-01 07:53:14, csütörtök
 
 
8 darab burgonya,

300 g marhahús (vagy több)

150 g száritott gomba

1 Kanál olaj

1 fej hagyma

1sárgarépa

2 evőkanál. tejföl

1 h kanál Liszt

2:kanál paradicsomszósz vagy sűrítmény

fűszernövények, só, bors, ízlés szerint.

a gombát beáztatom ,
a zöldségeket ,húst burgonyát egyforma nagy darabokra vágom fel.
a szalonnát is felkockázom , kisütöm serpenyőben , majd hozzáadom a zöldségeket
a húst olajon megpiritom , felöntöm kevés vizzel , sózom és puhára párolom .
a húst, zöldségeket összekeverem egy nagy tálban .
a gomba levét, tejfölt, paradicsomszószt, sót, borst, lisztet összekeverem egy kisbb tálban , majd a tálba lévő zöldségekre öntöm , letakarom
180 - 200 fokra előmelegitett sütőben megsütöm .



 
 
0 komment , kategória:  orosz receptek  
kozák pecsenye
  2015-07-29 09:41:39, szerda
 
  KOZAK PECSENYE


8 szelet pulykamellet/csirkemellet/karajt/marhahust (tetszés szerint) besózunk (esetleg fűszersót
használunk), mustárral megkenjük. Egy tepsit (tűzálló tálat) vékonyan kikenünk olajjal, és
egymás melle beletesszük a húst.
Töltelék: 3 zsemle, 15 dkg gomba, 15 dkg csirkemáj (én ezt általában kihagyom), 2 főtt tojás, 1
nyers tojás, petrezselyem zöld, só, bors, köménymag, és egyéb tetszés szerinti fűszer (én elég sok
fűszert használok, de sót nem igazan) a Tölteléket a húsra halmozzuk, gazdagon megöntözzük
tejföllel. Előmelegített sütőben megsütjük.
 
 
0 komment , kategória:  orosz receptek  
orosz vegyes kocsonya
  2014-12-06 13:52:32, szombat
 
  sertés láb-2 darab;
marhahús- 1/2 KG;
sárgarépa-1-2 darab;
csirke-fél kilogramm;
hagíma-1 db;
zselatin-2 evőkanál;
só,
babérlevél,
bors
fokhagyma-2 gerezd

a lábasba elöszőr a sertés lábat teszem fel főni a zöldségekkel , ha félig puha ,akkor teszem bele a marhahúst, amikor az is majdnem puha , akkor rakom bele a csirkét.
amikor már minden puha , kiszedem a húsokat , zöldségeket.
a húsokat apró darabokra tépkedem fel,
a levet összefözöm a zselatinnal, s a 3 /4 részét a húshoz adom .
a zselainos húst egy kisebb tespibe teszem , berakom a hütőbe kevés időre , hogy kissé megdermedjen .
a mmaradék levet a tetejére öntöm rá, s ezt is berakom a hütőbe .
kisebb kockára vágom fel és tálalom .



 
 
0 komment , kategória:  orosz receptek  
orosz karácsonyi ital
  2014-12-06 13:35:13, szombat
 
  Hozzávalók:

Szárított Alma-100 g
Szárított körte-100 g
Aszalt szilva-100 g
Mazsola-50 g
Méz-3-4 evőkanál
Víz-5 l

a hozzávalókat kb : 1 órán át lassű tüzön fözik, majd ha kihült, akkor teszeik be a hütőbe.
hidegen - melegen fogyasztják .




 
 
0 komment , kategória:  orosz receptek  
illatos sült hal
  2014-12-06 13:04:20, szombat
 
  hal-500 g
tej-0,5 csésze
2 evőkanál lisztet. kanál
növényi olaj-2 evőkanál.
pirospaprika por, ízlés szerint
koriandermag örölve

kapor

ehhez a sölt halhoz kisebb halat kell venni, igy gyorsabban átsül.
mosás utána halat bevagdosom több helyen , majd 1 / 4 órára beáztatom a tejbe .
utána a fűszerekkel alaposan bedörzsölöm és olajban kisütöm .





ez a halétel egy karácsonyi fogás , mindig a karácsonyi asztalon a helye .
 
 
0 komment , kategória:  orosz receptek  
almás csirke
  2013-05-07 14:24:05, kedd
 
  4 csirkemell filé,
Egy burgonya;
4 evőkanál vaj;
1 / 4 teáskanál curry por;
Só;
2 evőkanál tejszín
4 alma;
3 ek. mustár;
3 ek. méz;
1 gyökér.



egy kis tálban összekeverem a mustárt, olajat, curyt és a mézet.
a csirkemelleket félbe vágom és a masszával jól bekenem .
az almát, burgonyát és a gyökeret egyforma daraboka vágom fel.
egy tepsit kiolajozok , a csirkét belerakom , s mellé teszem a zöldségeket.
a maradék mártást ráöntö és 200 fokos sütőben megsütöm kb : 40 perc altt.
felszeletelve burgonyapürével tálalom .


 
 
0 komment , kategória:  orosz receptek  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 68 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 150 db bejegyzés
Összes: 9006 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 105
  • e Hét: 15263
  • e Hónap: 56869
  • e Év: 654669
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.