Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 86 
citromos fehércsokis trüffel !
  2018-07-21 15:32:42, szombat
 
  Limoncello trüffel







300 g fehércsokolád
50 g tejszín
40 g puha vajreszelt citromhéja
50 ml limoncello házi készítésű

is
150 g fehér csokoládé
50 g porított cukor

A csokit kisebb darabokra tördelem felolvasztom gőz felett.
leveszem , s hozzáadom a vajat , tejszint , citromhéjat , limoncellot s öszekeverem .
éjszakára a hütőbe rakom .
másnap 30 kis golyót csinálok belőle.
a bevonáshoz a fehércsokit felolvasztom , megforgatom benne a golyókat , sütőpapirra kiteszem .
miután a csoki megderemdt , porcukorban forgatom meg.


 
 
0 komment , kategória:  német konyha !  
bécsi gyürüfánk !
  2018-04-07 14:02:25, szombat
 
  Hozzávalók:
50 dkg finomliszt,
3 dkg friss élesztő,
2 púpozott evőkanál porcukor,
1 zacskóvaníliás cukor,
4-4 1/2 dl tej,
4 tojás sárgája,
csipetnyi só;

olaj a sütéshez;

a tálaláshoz:
2 evőkanál rum és 3 evőkanál sárgabaracklekvár.

1 dl langyos tejbe keverjük az élesztőt és a cukrot, majd felfuttatjuk. Ezután összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral, a sóval és annyi tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán tiszta ruhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük,majd 5-6 cm vastag rúddá formáljuk. Ebből 3 cm-es darabokat levágunk, és egészen vékony rudacskákká sodorjuk. Két rudat összefogva fonatot készítünk belőle, majd ezt a fonatot gyűrűformára hajlítjuk. Lisztezett deszkán további 15 percig pihentetjük a gyűrűket. Bő, forróolajban először az egyik oldalukat, majd a másikat is megsütjük, a felesleges olajat lecsöpögtetjük. A rummal ízesített sárgabaracklekvárral tálaljuk oly módon, hogy a baracklekvárt a tésztagyűrűk közepébe öntjük. Ez a fánk csak frissen, forrón jó

 
 
0 komment , kategória:  német konyha !  
bécsi burgonyaleves !
  2017-10-14 14:13:31, szombat
 
 




1 kis hagyma
250 g burgonya
1 tk növényi olaj
250 ml zöldségleves
100 g barna gomba
Só és bors

a hagymát, burgonyát kockára felvágom , a gombát szeletelem .
olajon megpiritom a hagymát, burgonyát, majd sózom és bvorsozom , felöntöm a levessel.
puhára fözöm és hozzáadom a szeletelet gombát .
addig fözöm mig a gomba puha nem lesz , tálalható is .

 
 
0 komment , kategória:  német konyha !  
burgonyával sült bajor kolbász
  2015-08-28 15:33:38, péntek
 
  6 db bajor grill kolbász
félig főtt burgonya (körülbelül 500 gramm)
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
150 g reszelt sajt
1 kis tejföl
mustár
2 tojás
petrezselyem, lestyán

bors
olaj

a burgonyát vastagabb szeletekre felvágom , kevés olajon megpiritom egy kicsit,
a kolbászokat is megsütöm félig .
a burgonyát egy tepsibe teszem , rárakom a kolbászt, közé pedig a hagyma és fokhagyma darabokat rakom . Link
egy tálkában összekeverem a tejszint, tojást, reszelt sajtot, apritott petrezselymet, a tálba öntöm a kolbászra .
200 fokon megsütöm .



 
 
0 komment , kategória:  német konyha !  
bajor burgonya
  2015-07-22 14:57:01, szerda
 
  burgonya

Hozzávalók 4 személyre:
4 nagy burgonya,
10 dkg eidami vagy trappista sajt,
10 dkg füstölt sajt,
2 dl tejföl, őrölt bors,
só, köménymag,
5 dkg vaj

. A jól megmosott és lesikált burgonyákat hosszában kettévágjuk, és a vágott felükkel lefelé kivajazott tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, és sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. A tejfölt a kétféle reszelt sajttal összekeverjük, sóval, őrölt borssal ízesítjük. Leöntjük vele a héjában megsült burgonyákat, kevés köménymagot szórunk a tetejére, és még tíz percre visszatesszük a forró sütőbe. Ha vacsorának szánjuk, salátát adjunk hozzá, ha előételnek, adjuk csak önmagában.

 
 
0 komment , kategória:  német konyha !  
majorannás marhahús
  2015-07-22 14:54:40, szerda
 
 


Majoránnás marhahús bécsi módra

Hozzávalók 4 személyre
75 dkg marhafartő,
50 dkg vöröshagyma,
8 dkg zsír,
1 teáskanál pirospaprika,
1 teáskanál majoránna,
1 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál köménymag
só, törött bors,
1 evőkanál citromlé,
2,5 dl tejföl,
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál paradicsompüré,
2,5 dl húsleves.

A húst vékony szeletekre vágjuk, a hagymát apróra metéljük. Ez utóbbit a forró zsírban üvegesre pirítjuk, majd rátesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalukat átsütjük. Pirospaprikával, majoránnával, fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük, ráöntjük a citromlevet és a húslevest. Fedő alatt puhára pároljuk. A tejfölben elkeverünk 1 evőkanál lisztet és 1 dl vizet, behabarjuk vele a mártást. Kevergetve néhány percig forraljuk.


 
 
0 komment , kategória:  német konyha !  
hagymás marha háziasszony módra
  2015-07-22 14:52:29, szerda
 
  Hagymás marhahús háziasszony módra

Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg marhahátszín,
só, törött bors,
2 evőkanál liszt,
10 dkg zsír,
30 dkg vöröshagyma,
1-2 evőkanál ecet.

A húsból 5 dkg-os szeletkéket vágunk, vékonyra kiverjük, a széleken bevagdossuk, majd sózzuk, borsozzuk. Az egyik oldalát lisztbe mártjuk, és a lisztes felével a forró zsírba tesszük. Ha megpirult, megfordítjuk, és a másik oldalát is átsütjük. A hússzeleteket kivesszük a serpenyőből, és ugyanabban a zsiradékban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Kevés ecettel meglocsoljuk, hozzáadunk 2,5 dl vizet, és a húst visszatéve fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét időközben elfőné, apránként kevés forró vízzel pótoljuk. Csak sűrű, rövid lének szabad alatta maradni.


 
 
0 komment , kategória:  német konyha !  
bécsi burgonyaleves
  2015-07-22 14:50:18, szerda
 
  Bécsi burgonyaleves

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg burgonya,
1,5 liter húsleves,
5 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
1 csokor leveszöldség,
2-3 gombafej,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
2 dkg liszt,
só, törött bors,
csipetnyi köménymag,
1 mokkáskanál majoránna,
3 evőkanál tejföl,
1 csokor petrezselyemzöld vagy zellerlevél.


A nagyon apró kockákra vágott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk. Rátesszük az apróra metélt hagymát és a karikára vágott leveszöldséget. Kevergetve megpirítjuk. Ezután ráhintjük a lisztet, tovább pirítjuk egy percig, majd felöntjük a húslevessel. Hozzáadjuk a citromhéjat, megsózzuk, megborsozzuk és a majoránnával, köménymaggal megszórjuk. Végül hozzáadjuk a tisztított, feldarabolt gombát és a kis kockákra vágott burgonyát is. Fedő alatt addig főzzük, míg minden megpuhul. Szükség szerint utánafűszerezzük, és a tejföllel összekeverjük. Tálalás előtt a finomra vágott petrezselyemzölddel - vagy zellerlevéllel - meghintjük.




 
 
0 komment , kategória:  német konyha !  
bajor almás rétes
  2015-05-10 11:26:39, vasárnap
 
  250 g búzaliszt

meleg a víz (kb. 100 ml)
Két evőkanál olaj (napraforgó olaj, preferált)

töltelékhez:
Alma. 1,5 kg
200 g tejföl
100 g barna cukor
Néhány fahéj

Kb. 200 ml tejszín

a lisztet és a sót kikeverem egy tálban , majd hozzáadom az olajat és a vizet is .
alaposan összedolgozom a tésztát, kb : 25 percig gyúrom , majd téglalapra kinyújtom .
az almát vékonyan felszelketelem , elrendezem a tésztán , meglocsolom tejföllel, megszórom fahéjas cukrorral.
feltekerem és tespibe teszem .
225 fokon 20 percig sütöm .
később szeletelem fel.



 
 
0 komment , kategória:  német konyha !  
bajor kolbászsaláta
  2015-05-10 11:00:52, vasárnap
 
 



bajor konyha

500 g bajor kolbász

2 hagyma

6 EVŐKANÁL olaj

3 evőkanál ecet

5 g cukor

Bors



3 ek. metélőhagyma

a kolbászt és a hagymát felkarikázom , s egy tálban összekeverem .
egy kis tálban kikeverem az ecetet, cukrot, sót, borst , olajat .
ezzl leöntöm a kolbászos hagymát.
állni hagyom egy ideig , majd tálalom .
 
 
0 komment , kategória:  német konyha !  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 86 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 47 db bejegyzés
Összes: 9067 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 981
  • e Hét: 981
  • e Hónap: 19344
  • e Év: 437296
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.