Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 83 
burgonyával sült bajor kolbász
  2015-08-28 15:33:38, péntek
 
  6 db bajor grill kolbász
félig főtt burgonya (körülbelül 500 gramm)
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
150 g reszelt sajt
1 kis tejföl
mustár
2 tojás
petrezselyem, lestyán

bors
olaj

a burgonyát vastagabb szeletekre felvágom , kevés olajon megpiritom egy kicsit,
a kolbászokat is megsütöm félig .
a burgonyát egy tepsibe teszem , rárakom a kolbászt, közé pedig a hagyma és fokhagyma darabokat rakom . Link
egy tálkában összekeverem a tejszint, tojást, reszelt sajtot, apritott petrezselymet, a tálba öntöm a kolbászra .
200 fokon megsütöm .



 
 
0 komment , kategória:  német konyha !  
bajor burgonya
  2015-07-22 14:57:01, szerda
 
  burgonya

Hozzávalók 4 személyre:
4 nagy burgonya,
10 dkg eidami vagy trappista sajt,
10 dkg füstölt sajt,
2 dl tejföl, őrölt bors,
só, köménymag,
5 dkg vaj

. A jól megmosott és lesikált burgonyákat hosszában kettévágjuk, és a vágott felükkel lefelé kivajazott tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, és sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. A tejfölt a kétféle reszelt sajttal összekeverjük, sóval, őrölt borssal ízesítjük. Leöntjük vele a héjában megsült burgonyákat, kevés köménymagot szórunk a tetejére, és még tíz percre visszatesszük a forró sütőbe. Ha vacsorának szánjuk, salátát adjunk hozzá, ha előételnek, adjuk csak önmagában.

 
 
0 komment , kategória:  német konyha !  
majorannás marhahús
  2015-07-22 14:54:40, szerda
 
 


Majoránnás marhahús bécsi módra

Hozzávalók 4 személyre
75 dkg marhafartő,
50 dkg vöröshagyma,
8 dkg zsír,
1 teáskanál pirospaprika,
1 teáskanál majoránna,
1 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál köménymag
só, törött bors,
1 evőkanál citromlé,
2,5 dl tejföl,
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál paradicsompüré,
2,5 dl húsleves.

A húst vékony szeletekre vágjuk, a hagymát apróra metéljük. Ez utóbbit a forró zsírban üvegesre pirítjuk, majd rátesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalukat átsütjük. Pirospaprikával, majoránnával, fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük, ráöntjük a citromlevet és a húslevest. Fedő alatt puhára pároljuk. A tejfölben elkeverünk 1 evőkanál lisztet és 1 dl vizet, behabarjuk vele a mártást. Kevergetve néhány percig forraljuk.


 
 
0 komment , kategória:  német konyha !  
hagymás marha háziasszony módra
  2015-07-22 14:52:29, szerda
 
  Hagymás marhahús háziasszony módra

Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg marhahátszín,
só, törött bors,
2 evőkanál liszt,
10 dkg zsír,
30 dkg vöröshagyma,
1-2 evőkanál ecet.

A húsból 5 dkg-os szeletkéket vágunk, vékonyra kiverjük, a széleken bevagdossuk, majd sózzuk, borsozzuk. Az egyik oldalát lisztbe mártjuk, és a lisztes felével a forró zsírba tesszük. Ha megpirult, megfordítjuk, és a másik oldalát is átsütjük. A hússzeleteket kivesszük a serpenyőből, és ugyanabban a zsiradékban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Kevés ecettel meglocsoljuk, hozzáadunk 2,5 dl vizet, és a húst visszatéve fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét időközben elfőné, apránként kevés forró vízzel pótoljuk. Csak sűrű, rövid lének szabad alatta maradni.


 
 
0 komment , kategória:  német konyha !  
bécsi burgonyaleves
  2015-07-22 14:50:18, szerda
 
  Bécsi burgonyaleves

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg burgonya,
1,5 liter húsleves,
5 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
1 csokor leveszöldség,
2-3 gombafej,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
2 dkg liszt,
só, törött bors,
csipetnyi köménymag,
1 mokkáskanál majoránna,
3 evőkanál tejföl,
1 csokor petrezselyemzöld vagy zellerlevél.


A nagyon apró kockákra vágott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk. Rátesszük az apróra metélt hagymát és a karikára vágott leveszöldséget. Kevergetve megpirítjuk. Ezután ráhintjük a lisztet, tovább pirítjuk egy percig, majd felöntjük a húslevessel. Hozzáadjuk a citromhéjat, megsózzuk, megborsozzuk és a majoránnával, köménymaggal megszórjuk. Végül hozzáadjuk a tisztított, feldarabolt gombát és a kis kockákra vágott burgonyát is. Fedő alatt addig főzzük, míg minden megpuhul. Szükség szerint utánafűszerezzük, és a tejföllel összekeverjük. Tálalás előtt a finomra vágott petrezselyemzölddel - vagy zellerlevéllel - meghintjük.




 
 
0 komment , kategória:  német konyha !  
bajor almás rétes
  2015-05-10 11:26:39, vasárnap
 
  250 g búzaliszt

meleg a víz (kb. 100 ml)
Két evőkanál olaj (napraforgó olaj, preferált)

töltelékhez:
Alma. 1,5 kg
200 g tejföl
100 g barna cukor
Néhány fahéj

Kb. 200 ml tejszín

a lisztet és a sót kikeverem egy tálban , majd hozzáadom az olajat és a vizet is .
alaposan összedolgozom a tésztát, kb : 25 percig gyúrom , majd téglalapra kinyújtom .
az almát vékonyan felszelketelem , elrendezem a tésztán , meglocsolom tejföllel, megszórom fahéjas cukrorral.
feltekerem és tespibe teszem .
225 fokon 20 percig sütöm .
később szeletelem fel.



 
 
0 komment , kategória:  német konyha !  
bajor kolbászsaláta
  2015-05-10 11:00:52, vasárnap
 
 



bajor konyha

500 g bajor kolbász

2 hagyma

6 EVŐKANÁL olaj

3 evőkanál ecet

5 g cukor

Bors



3 ek. metélőhagyma

a kolbászt és a hagymát felkarikázom , s egy tálban összekeverem .
egy kis tálban kikeverem az ecetet, cukrot, sót, borst , olajat .
ezzl leöntöm a kolbászos hagymát.
állni hagyom egy ideig , majd tálalom .
 
 
0 komment , kategória:  német konyha !  
bajor fasirt
  2014-11-17 11:36:38, hétfő
 
  Bajor fasírozott

Hozzávalók 4 személyre
30 dkg darált hús (sertés, pulyka vagy csirkemell is lehet)
1 fej hagyma,
2 dl tejföl, vagy tejszín,
1 evokanál liszt olaj,
só,
pirospaprika,
1 tojás,
majoranna

A darált húst a tojással, sóval, pirospaprikával, és majorannával összegyúrom, és picike gombócokat formázok belole. Pörköltalapot készítek az apró kockára vágott hagymából, olajból és egy kevés pirospaprikával megszórom, felengedem kb. 2 dl vízzel, ebbe helyezem bele az elkészített kisgombócokat. Ízesítem sóval és még majorannával. puhára fozöm (fozési ido kb. 10-15 perc), ha kész a lisztet elkeverem a tejföllel vagy tejszínnel, besurítem, összeforralom, és kész van.
 
 
0 komment , kategória:  német konyha !  
bajor burgonya
  2014-11-17 11:33:17, hétfő
 
  Bajor burgonya

Hozzávalók 4 személyre:
4 nagy burgonya,
10 dkg eidami vagy trappista sajt,
10 dkg füstölt sajt,
2 dl tejföl,
orölt bors,
só,
köménymag,
5 dkg vaj.

A jól megmosott és lesikált burgonyákat hosszában kettévágjuk, és a vágott felükkel lefelé kivajazott tepsibe vagy tüzálló tálba tesszük, és sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. A tejfölt a kétféle reszelt sajttal összekeverjük, sóval, orölt borssal ízesítjük. Leöntjük vele a héjában megsült burgonyákat, kevés köménymagot szórunk a tetejére, és még tíz percre visszatesszük a forró sütobe. Ha vacsorának szánjuk, salátát adjunk hozzá, ha előételnek, adjuk csak önmagában.
 
 
0 komment , kategória:  német konyha !  
sváb "piskóta "
  2013-04-22 14:50:02, hétfő
 
  Pfitzauf
sváb piskóta amit egy jellegzetes sütőformában készitenek el, olyan mint a muffinsütö, de kerániából készül.



Hozzávalók 12 db-hoz
125 g vaj
1 / 2 liter tej
300 g liszt
100 g cukor
4 tojás
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 csipet só



a vajat felolvasztom , a tejet felmelgitem , a formát kivajazom , a sütőt 175 fokra előmelegitem .
a lisztet, vjat, cukrot, tojást, tejet, reszelt citromhéjat, pici sót jól kikeverem .
a formákat megtöltöm 2 / 3 részig, 30 percig sütöm .
amikor megsült, kiboritom a tésztát, porcukorral megszorom és kompottal tálalom .



 
 
0 komment , kategória:  német konyha !  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 83 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 17 db bejegyzés
e év: 111 db bejegyzés
Összes: 8967 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 680
  • e Hét: 9827
  • e Hónap: 42831
  • e Év: 488510
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.