Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 90 
kakaós " macskaszem " sütemény !
  2018-03-24 11:48:42, szombat
 
  CIASTO KOCIE OCZY







forrás : smaczne-przepisy.tv

hozzávalók :

13 dkg margarin
2 tojás
1 pohár cukor
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál lekvár
2 pohár liszt = 32 dkg
1 pohár tej = 250ml
1 ek. szódabikarbóna
kerek piskótakong


fehérkrém :
fél pohár tej
2 evőkanál burgonya liszt
2 evőkanál búzaliszt
fél csésze cukor
vaníliacukor
15 dkg vaj

1 vajcsokimáz :
fél margarin kocka = 125 gr.
5 evőkanál porított cukor
2 evőkanál kakaó
5 ek . tejföl
1,5 evőkanál zselatin

elöszőr a pislótákat csiálom meg , kettőt - kettőt összeragasztok kevés szilvalekvárral és lerakom a tepsibe . ( előtte kibélelem a tepsit sütőpapirral )
utána elkészitem a tésztát, a vajat 2 egész tojást és a porcukrot habosra kikeverem ,
hozzáadom a kakaóport és a lekvárt, a lisztet, szódát és végül a tejet .
jó alaposan kidolgozom és a tepsibe lévő korongokra simitom óvatosan , egyenesre .
a tepsit berakom a 180 fokos sütőbe és megsütöm a tésztát.
utána a fehérkrémet fözöm meg , a hozzávalókat összekeverem és lassú tüzön sürüre fözöm .
a vajat mixerrel krémesitem , majd a fehérkrémet adagonként hozzáadva a vajhoz habosra kidolgozom .
a krémet a kihült tésztára kenem rá, sima legyen a teteje.
a csokimázhoz a vajat krémesitem mixerrel, hozzáadom a cukrot, kakaót, hozzáadom a tejfölt.
2 - 3 ek. vihez keverem a zselatint, amit a krémhez keverek hozzá .
a csokimázat rákenem a krémre, berakom a hütőbe pár órára .
utána szeletelem fel.


 
 
0 komment , kategória:  lengyel süteméyek  
áfonyával töltött zsemle !
  2018-01-13 14:48:28, szombat
 
  Jagodzianka





forrás : bizneswoman-w-kuchni.blogspot

500 g liszt
20 g friss élesztő
1 tojás
250 ml tej
1/2 csésze cukor
1/4 csésze olaj
3 teáskanál vaníliacukor
egy csipetnyi só

töltelék
300 g bogyó
3 evőkanál cukor
1 evőkanál burgonya liszt

elmorzsol
100 g vaj
3/4 csésze cuor
körülbelül 100 g liszt
2 teáskanál vaníliacukor

a tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrok .
alaposan kidolgozom a tésztát és 1 órát hagyom kelni .
a tésztából 16 gombócot csinálok .
a bogyós gyümölcsöt , lisztet, cukrot összekeverem .
a gombócokat kissé kilapitom a tölteléket elosztom benne .
majd újra gombócot csinálok belőle.
a hajtogatott rész teszem felülre .
ide rakom majd a morzsát, a vajat , cukrot, lisztet elmorzsolom és a zsemle tetejére szórom .
200 fokon 15 - 18 percig sütöm .

 
 
0 komment , kategória:  lengyel süteméyek  
lengyel túrótorta !
  2017-09-17 10:18:28, vasárnap
 
  Sernik puszysty 24 x 39 cm - tespihez





1 pohár liszt = 14 dkg
3 evőkanál cukor
3 tojássárgája
1/2 kocka margarin = 125 gr.
1 teáskanál sütőpor

a tésztához valókat jól kikeverem , fél órára a hütőbe rakom .

túró réteg :

1 kg túró
1 1/2 csésze cukor = 25 dkg
6 tojás (különálló tojássárgája a fehérjéből)
2 vanília puding cukor nélkül
3/4 csésze olaj
2 pohár hideg tej
1 vaníliacukor

a tojássárgával kikeverem az összes hozzávalót, majd a fehérje habot is belerakom óvatosan .
a tésztát a tepsi nagyra kinyújtom , beleteszek papirt, s arra teszem rá a tésztát és 200 fokon elősütöm 15 percig
kiveszem , rásimitom a túrókrémet és visszarakom a sütőbe további 60 percre .
ha kihült, akkor kockákra vágom fel, tálalom .

a receptet ezen az oldalon találtam
www.przyjemnosczpieczenia.blogspot

 
 
0 komment , kategória:  lengyel süteméyek  
fokhagymás buci !
  2017-09-03 10:48:53, vasárnap
 
  Bulki maslane z czosnkiem





12 db- hoz :



1 kg búzalisz
2 és 1/2 pohár langyos viz
10 dkg friss élesztő
2 lapos teáskanálnyi só
1 teáskanál cukor



A kenéshez:


12 dkg vaj
8 gerezd fokhagyma
1 teáskanál majoránna
1/2 teáskanál kakukkfű

bors

a hozzávalókból kelt tésztát gyúrok és pihentetem 30 - 40 percig
a tésztát 12 egyforma részre osztom el
kissé ovális formára formálom , megkenem a felvert tojással
éles késsel 2 - 3 bevágást készitek rajta
a bevágásokba rakok a fokhagymás vajból bőven Link
200 fokon 30 - 40 percig sütöm .

 
 
0 komment , kategória:  lengyel süteméyek  
vaniliakrémes kekszes süti!
  2017-07-30 11:06:07, vasárnap
 
  Napoleonka na herbatnikach

20 x 30 cm - s tepsihez

kb. 50 db keksz (250-300 g)
1200 ml tej
1 csésze cukor
50 g vaj
1 teáskanál vanília kivonatot
2 tojás
2 tojás sárgája
100 g burgonya liszt
100 g búzalisztet

porcukor a szóráshoz

1 liter tejet felforralok , a maradék tejben elkeverem a liszteket, tojást, sárgát , s a vajat .
amikor felforrt a tej , hozzáadom a tojásos masszát és folytonos keverés közben sürüre fözőm .
hagyom kihülni .
egy papirral kibélelt tepsibe lerakok egy sort a kekszből, rásimitom a krémet, arra pedig a maradék kekszet rakom .
berakom a hütőbe és pár óráig hagyom hülni .
később vágom fel.





 
 
0 komment , kategória:  lengyel süteméyek  
túrós habcsókos sütemény
  2017-07-01 18:56:35, szombat
 
  Sernik z mlekiem



1 1/2 csésze liszt
fél csésze cukor
2 tojás sárgája
fél kocka margarin= 125 gr.
1 teáskanál sütőpor
1 1/2 ek . , tejszín 18%

túrós
75 gr túró
5 tojássárgája
1 csésze kristálycukor
3 evőkanál tejszin
3 evőkanál olaj
1 vagy krémes vanília puding
300 ml tej
vanília

habcsók:
5 fehérje
csipet só
10 púpozott evőkanál cukor


a tésztát összekeverem , kissé átgyúrom , papirral bélelt tepsibe rakom és elősütöm 180 fokon 8 10 percig .
a töltelékhez is az összes hozzávalót kidolgozom , s az elősütött tésztára simitom .
visszarakom a sütőbe és még 50 percig sütöm .
a habcsókhoz fehérjét kevés sóval felverem , közben adagolva rakom bele a cukrot is .
az 50 perces sütési idő előtt 15 perccel kiveszem a tésztát , rásimitom a habot, s visszarakom , készre sütöm .





a recept oldala Link
 
 
0 komment , kategória:  lengyel süteméyek  
almás-túrós piskóta
  2017-06-25 12:03:52, vasárnap
 
  Cytrynowe ciasto z serem i jabłkami






piskóta:

300 g vaj
230 g cukor
6 tojás
3 citrom
300 g sima liszt
3 teáskanál sütőpor

Almás réteg:

1 kg alma
30 g mazsola
2 0g vaj
1 teáskanál fahéj

túrós réteg

500 g túró
80g cukor
2 teáskanál vanília cukor
2 tojás
18 g vanília puding
Továbbá:

meghintésére porcukor

az almát felszeletelem ,vajon mazsolával együtt megpárolom
hozzáadom az örölt fahéjat és hülni hagyom .
a tészta :
a vajat a cukorral kikeverem , hozzákeverem egyesével a tojásokat
citromleét is belekeverem , majd a lisztet és a sütőport is
egy közepes nagy tepsibe öntöm a masszát, (24 x 35 -s )
a tészta tetejére simitom az almás tölteléket.
a túrót, cukrot, vaniliát, pudingot tojást elkeverem simára és az alma tetejére teszem .
180 fokon sütöm kb : 45 percig .
.

 
 
0 komment , kategória:  lengyel süteméyek  
túrós mazsolás sütemény !
  2017-03-12 14:48:05, vasárnap
 
  sernik karkowski !

tészta :

50 g búzaliszt

100 g porcukor

125 g vaj

8 g vaníliás cukor

1 tojás

 

töltelék :


1 kg túró (félzsíros, zsír)

8 tojás

100 g puha vaj

250 g cukor

3 evőkanál vaníliás cukor

3 evőkanál kukoricaliszt

 egy marék mazsola

evőkanál kandírozott narrancs

tetejére :

1citrom leve

150 g porcukor

1 tojás

egy nagyobb tálban összekeverem a lisztet, cukrot, vajat , vaniliát és a tojást.
egynemű tésztát kell kapni ,
a tésztát becsomagolom és 1 órára a hútöbe teszem
utána 1/ 3 és 2/3 részre vágom fel és az 1/3 részt visszarakom a hűtőbe.
egy 22 x 32 cm - tepsi nagyságúra kinyújtom a 2 / 3 tésztát és megsütöm , 170 fokon 15 perc alatt .
a töltelékhez a túrót, cukrot, mazsolát, tojások sárgáját , kukoricalisztet, narancshéjat összekeverem .
a fehérjét kemény habbá verem fel, a túrós masszához adom .
az elősütött tésztát kiveszem , rásimitom a túrós masszát,
az 1 / 3 tésztát kinyújtom vékonyra , 1 cm - s csíkokat vágok ki belőle, s a túróra helyezem rá.
a tetejét megkenem felvert tojássárgával és visszarakom a sütőbe még további 170 fokos sütésre 50- 60 percre .
a tetejére való cukrot, citromlevet elkeverem .
a fehérjét keményre verem és hozzáadom a citromos cukorhoz .
ezzel fogom a tésztára még melegen rácsokat késziteni .





 
 
0 komment , kategória:  lengyel süteméyek  
mézeskalács golyók mázzal
  2017-03-12 13:16:32, vasárnap
 
  PIERNIKI GLAZUROWANE


Hozzávalók 20 db:

130 g tejföl
1/2 teáskanál szódabikarbóna
200 g cukor
1 tojás
reszelt héja, 1 citrom
1 evőkanál kakaó
mézes fűszerkeverék
330 g búzaliszt

A hozzávalókat alaposan összekeverem , majd dió nagyságú gombócokat csinálok belőle.
kicsit ragadós lesz a tészta
sütőpapirral bélelt tepsibe teszem át, s megsütöm 200 fokon 15 perc alatt .

mázhoz :
1 citrom leve
porcukor
összekeverem és bevonom vele a gombócokat .




 
 
0 komment , kategória:  lengyel süteméyek  
sütötökkrém kakaós piskótához !
  2016-10-23 11:26:32, vasárnap
 
  250 mascarpone
200 g tejszin
1/4 csésze kristálycukor
200 g püré sült tök
1/2 teáskanál fahéj
2 evőkanál brandy
3 teáskanál zselatin
1/4 csésze víz

az átpaszirozott tököt összekeverem a fahéjjal, cukorral.
a zselatint a langyos vizben feloldom ,
a tejszint felverem s hozzáadom a mascarponét is .
A tököt, zselatint, mascarponés tejszint összekeverem óvatosan .
ezzel lehet megtölteni a kakaós piskótát.
 
 
0 komment , kategória:  lengyel süteméyek  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 90 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 43 db bejegyzés
Összes: 9063 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 538
  • e Hét: 3259
  • e Hónap: 28307
  • e Év: 369789
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.