Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 88 
lengyel túrótorta !
  2017-09-17 10:18:28, vasárnap
 
  Sernik puszysty 24 x 39 cm - tespihez





1 pohár liszt = 14 dkg
3 evőkanál cukor
3 tojássárgája
1/2 kocka margarin = 125 gr.
1 teáskanál sütőpor

a tésztához valókat jól kikeverem , fél órára a hütőbe rakom .

túró réteg :

1 kg túró
1 1/2 csésze cukor = 25 dkg
6 tojás (különálló tojássárgája a fehérjéből)
2 vanília puding cukor nélkül
3/4 csésze olaj
2 pohár hideg tej
1 vaníliacukor

a tojássárgával kikeverem az összes hozzávalót, majd a fehérje habot is belerakom óvatosan .
a tésztát a tepsi nagyra kinyújtom , beleteszek papirt, s arra teszem rá a tésztát és 200 fokon elősütöm 15 percig
kiveszem , rásimitom a túrókrémet és visszarakom a sütőbe további 60 percre .
ha kihült, akkor kockákra vágom fel, tálalom .

a receptet ezen az oldalon találtam
www.przyjemnosczpieczenia.blogspot

 
 
0 komment , kategória:  lengyel süteméyek  
fokhagymás buci !
  2017-09-03 10:48:53, vasárnap
 
  Bulki maslane z czosnkiem





12 db- hoz :



1 kg búzalisz
2 és 1/2 pohár langyos viz
10 dkg friss élesztő
2 lapos teáskanálnyi só
1 teáskanál cukor



A kenéshez:


12 dkg vaj
8 gerezd fokhagyma
1 teáskanál majoránna
1/2 teáskanál kakukkfű

bors

a hozzávalókból kelt tésztát gyúrok és pihentetem 30 - 40 percig
a tésztát 12 egyforma részre osztom el
kissé ovális formára formálom , megkenem a felvert tojással
éles késsel 2 - 3 bevágást készitek rajta
a bevágásokba rakok a fokhagymás vajból bőven Link
200 fokon 30 - 40 percig sütöm .

 
 
0 komment , kategória:  lengyel süteméyek  
vaniliakrémes kekszes süti!
  2017-07-30 11:06:07, vasárnap
 
  Napoleonka na herbatnikach

20 x 30 cm - s tepsihez

kb. 50 db keksz (250-300 g)
1200 ml tej
1 csésze cukor
50 g vaj
1 teáskanál vanília kivonatot
2 tojás
2 tojás sárgája
100 g burgonya liszt
100 g búzalisztet

porcukor a szóráshoz

1 liter tejet felforralok , a maradék tejben elkeverem a liszteket, tojást, sárgát , s a vajat .
amikor felforrt a tej , hozzáadom a tojásos masszát és folytonos keverés közben sürüre fözőm .
hagyom kihülni .
egy papirral kibélelt tepsibe lerakok egy sort a kekszből, rásimitom a krémet, arra pedig a maradék kekszet rakom .
berakom a hütőbe és pár óráig hagyom hülni .
később vágom fel.





 
 
0 komment , kategória:  lengyel süteméyek  
túrós habcsókos sütemény
  2017-07-01 18:56:35, szombat
 
  Sernik z mlekiem



1 1/2 csésze liszt
fél csésze cukor
2 tojás sárgája
fél kocka margarin= 125 gr.
1 teáskanál sütőpor
1 1/2 ek . , tejszín 18%

túrós
75 gr túró
5 tojássárgája
1 csésze kristálycukor
3 evőkanál tejszin
3 evőkanál olaj
1 vagy krémes vanília puding
300 ml tej
vanília

habcsók:
5 fehérje
csipet só
10 púpozott evőkanál cukor


a tésztát összekeverem , kissé átgyúrom , papirral bélelt tepsibe rakom és elősütöm 180 fokon 8 10 percig .
a töltelékhez is az összes hozzávalót kidolgozom , s az elősütött tésztára simitom .
visszarakom a sütőbe és még 50 percig sütöm .
a habcsókhoz fehérjét kevés sóval felverem , közben adagolva rakom bele a cukrot is .
az 50 perces sütési idő előtt 15 perccel kiveszem a tésztát , rásimitom a habot, s visszarakom , készre sütöm .





a recept oldala Link
 
 
0 komment , kategória:  lengyel süteméyek  
almás-túrós piskóta
  2017-06-25 12:03:52, vasárnap
 
  Cytrynowe ciasto z serem i jabłkami






piskóta:

300 g vaj
230 g cukor
6 tojás
3 citrom
300 g sima liszt
3 teáskanál sütőpor

Almás réteg:

1 kg alma
30 g mazsola
2 0g vaj
1 teáskanál fahéj

túrós réteg

500 g túró
80g cukor
2 teáskanál vanília cukor
2 tojás
18 g vanília puding
Továbbá:

meghintésére porcukor

az almát felszeletelem ,vajon mazsolával együtt megpárolom
hozzáadom az örölt fahéjat és hülni hagyom .
a tészta :
a vajat a cukorral kikeverem , hozzákeverem egyesével a tojásokat
citromleét is belekeverem , majd a lisztet és a sütőport is
egy közepes nagy tepsibe öntöm a masszát, (24 x 35 -s )
a tészta tetejére simitom az almás tölteléket.
a túrót, cukrot, vaniliát, pudingot tojást elkeverem simára és az alma tetejére teszem .
180 fokon sütöm kb : 45 percig .
.

 
 
0 komment , kategória:  lengyel süteméyek  
túrós mazsolás sütemény !
  2017-03-12 14:48:05, vasárnap
 
  sernik karkowski !

tészta :

50 g búzaliszt

100 g porcukor

125 g vaj

8 g vaníliás cukor

1 tojás

 

töltelék :


1 kg túró (félzsíros, zsír)

8 tojás

100 g puha vaj

250 g cukor

3 evőkanál vaníliás cukor

3 evőkanál kukoricaliszt

 egy marék mazsola

evőkanál kandírozott narrancs

tetejére :

1citrom leve

150 g porcukor

1 tojás

egy nagyobb tálban összekeverem a lisztet, cukrot, vajat , vaniliát és a tojást.
egynemű tésztát kell kapni ,
a tésztát becsomagolom és 1 órára a hútöbe teszem
utána 1/ 3 és 2/3 részre vágom fel és az 1/3 részt visszarakom a hűtőbe.
egy 22 x 32 cm - tepsi nagyságúra kinyújtom a 2 / 3 tésztát és megsütöm , 170 fokon 15 perc alatt .
a töltelékhez a túrót, cukrot, mazsolát, tojások sárgáját , kukoricalisztet, narancshéjat összekeverem .
a fehérjét kemény habbá verem fel, a túrós masszához adom .
az elősütött tésztát kiveszem , rásimitom a túrós masszát,
az 1 / 3 tésztát kinyújtom vékonyra , 1 cm - s csíkokat vágok ki belőle, s a túróra helyezem rá.
a tetejét megkenem felvert tojássárgával és visszarakom a sütőbe még további 170 fokos sütésre 50- 60 percre .
a tetejére való cukrot, citromlevet elkeverem .
a fehérjét keményre verem és hozzáadom a citromos cukorhoz .
ezzel fogom a tésztára még melegen rácsokat késziteni .





 
 
0 komment , kategória:  lengyel süteméyek  
mézeskalács golyók mázzal
  2017-03-12 13:16:32, vasárnap
 
  PIERNIKI GLAZUROWANE


Hozzávalók 20 db:

130 g tejföl
1/2 teáskanál szódabikarbóna
200 g cukor
1 tojás
reszelt héja, 1 citrom
1 evőkanál kakaó
mézes fűszerkeverék
330 g búzaliszt

A hozzávalókat alaposan összekeverem , majd dió nagyságú gombócokat csinálok belőle.
kicsit ragadós lesz a tészta
sütőpapirral bélelt tepsibe teszem át, s megsütöm 200 fokon 15 perc alatt .

mázhoz :
1 citrom leve
porcukor
összekeverem és bevonom vele a gombócokat .




 
 
0 komment , kategória:  lengyel süteméyek  
sütötökkrém kakaós piskótához !
  2016-10-23 11:26:32, vasárnap
 
  250 mascarpone
200 g tejszin
1/4 csésze kristálycukor
200 g püré sült tök
1/2 teáskanál fahéj
2 evőkanál brandy
3 teáskanál zselatin
1/4 csésze víz

az átpaszirozott tököt összekeverem a fahéjjal, cukorral.
a zselatint a langyos vizben feloldom ,
a tejszint felverem s hozzáadom a mascarponét is .
A tököt, zselatint, mascarponés tejszint összekeverem óvatosan .
ezzel lehet megtölteni a kakaós piskótát.
 
 
0 komment , kategória:  lengyel süteméyek  
sárgabarackos piskóta kocka
  2016-10-23 11:03:21, vasárnap
 
  Podwójne ciasto z morelami


e:

1 1/2 csésze liszt
1 evőkanál kakaó
1/4 csésze cukor
1 teáskanál sütőpor
4 tojás sárgája
100 g vaj
1 evőkanál tejföl

1 kg sárgabarack
1/2 csésze cukor
3 csomag tejszines puding,
1/2 csésze víz


4 tojásfehérje
csipet só
1/3 csésze cukor
1/3 csésze repceolaj
1/4 csésze tej
1 csésze liszt
1 teáskanál sütőpor

a lisztet, cukrot, kakaót,sütőport és a hideg vajat összedolgozom .
hozzáadom a tojássárgáját és a tejfölt.
a hütőbe teszem 1 órára.
egy 20 x 30 - s tepsit kibélelek papirral és belereszelem a tésztát.
190 fokon 15 percig sütöm .
a barackot kimagozom lábasba teszem a cukorral, alacsony lángon addig főzőm mig megpuhul
a pudingokat feloldom a vizben és a bvarackhoz keverem , s fözőm mig besürüsödik .
hagyom kihülni .
a sütőből kiveszem a tésztát, a barackos krémet rásimitom , arra pedig ráöntöm a fehér tésztát.
a fehérjét keményre felverem s hozzáadom óvatosan a többi hozzávalót. a fehér tésztát a krémre teszem .
180 fokon 50 percig sütöm .



 
 
0 komment , kategória:  lengyel süteméyek  
pudingos rebarbarás morzsás " zsemle " !
  2016-10-13 16:07:36, csütörtök
 
  kelt tészta :
150 ml tej
75 g vaj
500 g liszt
25-30 g friss élesztő
100g porcukor
1 vaníliás cukor (16 g)
Egy csipetnyi só
3 tojás

a hozzávalókból kelt tésztát gyúrók, majd 1 órán át pihentetem .
16 egyforma darabba vágom fel, kis gombócokat formálok belőle .


töltelék:
140 g rebarbara
6 evőkanál víz
1 evőkanál kukoricakeményítő
4 evőkanál porcukor

250 ml tej (lehet egy kicsit több)
1 vanília puding krém (40 g) cukor
2 evőkanál cukor

a rebarbarát felapritom , keményitővel és cukorral lábasban megpárolom , jó sürü legyen .
a tejből, pudingporból és cukorból sürü pudingot fözök , hagyom kihülni .
a 16 kis gombóc tésztát kissé lelapitom , a közepébe nyomok kis pohár aljával egy mélyedést, teszek bele 1 kis kanál pudingot, arra a rebarbarából kis adagot .
hagyom fél órát pihenni .
addig elkészitem a morzsát,

25 g vaj
50 g liszt
50 g cukor
ezeket összemorzsolom .

fél óra után a tetejére szórom a morzsát,
a kimaradt részt tojással megkenem , majd 180 fokos sütőben megsütöm , 25 perc alatt .







 
 
0 komment , kategória:  lengyel süteméyek  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 88 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 134 db bejegyzés
Összes: 8990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2214
  • e Hét: 19521
  • e Hónap: 52372
  • e Év: 561299
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.