Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 66 
pórés gombaleves sonkával
  2017-06-25 11:13:15, vasárnap
 
  Zupa porowo-pieczarkowa z szynk±





1 póré (fehér része)
1 nagy hagyma
2 evőkanál vaj
2 gerezd fokhagyma
2 literalaplé
500 g gomba
100 g o sajt
4 szemek szegfűbors
2 babérlevél
150 gramm jó minőségű sonka
2 evőkanál tejszín 12%

bors
szerecsendió

a hagymát kis kockákra vágom fel, 1- 2 percig piritom az olajban .
kevés alaplevet öntök rá fűszerezem és elkezdem főzni
15 perces főzés után hozzáadom a szeletelet gombát, reszelt sajtot , felöntöm a maradék lével és puhára fözőm . a tejszint beleöntöm , kicsit fözőm , majd hozzáadom a csíkokra vágott sonkát is .
tálalom .!

 
 
0 komment , kategória:  lengyel receptek  
lengyel fiatal káposztaleves
  2017-06-25 11:05:03, vasárnap
 
  Zupa z młodej kapusty





fél fej fiatal káposzta
1 sárgarépa
2 - 3 közepes burgonya
20 gramm sovány füstölt szalonna
1 közepes hagyma
1 evőkanál olaj
2 - 2.5 liter viz vagy húsleves
4 szemek szegfűbors
2 babérlevél
1 teáskanál kömény
1 evőkanál paradicsompüre
2 evőkanál apróra vágott kapor

bors

Továbbá:
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt

a káposzta külső leveleit leszedem s a maradékot csikokra vágom fel.
a szalonnát és a hagymát is kis kockára vágom fel, majd a szalonnát serpenyőben kiolvasztom , s rárakom a hagymát és megpiritom .
ha jó a hagyma , akkor belerakom a kockázott burgonyát, répát, káposzta csikokat , elkeverem .
pár percig piritom , felöntöm vizzel , közben fűszerezem , elkezdem főzni .
a vajból és lisztből rántást készitek,
ha puhára föttek a levesben a zöldségek, akkor besüritem a rántással.
végén keverem hozzá az apritott kaprot.
 
 
0 komment , kategória:  lengyel receptek  
lengyel tormaleves !
  2017-05-14 12:19:47, vasárnap
 
  zupa chrzanowa. Link


nagy hagyma, vagy két kis
2 sárgarépa
3 kis petrezselyem
egy nagy darab zeller
egy darab póré
kb. 30-40 g füstölt sertés csontok, vagy 20 gramm füstölt, sovány szalonna
3 babérlevél
burgonya 4
2 -3 teáskanál reszelt torma
fél evőkanál majoránna
2 - 3 fehér kolbász
3- 4 kemény tojás

az apróra vágott hagymát vajon megpiritom , majd beleteszem a fokhagymát is . Egy ideig együtt piritom , s felöntöm 2 liter vizzel.
hozzáadom a répákat, szalonnát, fűszereket, apróra vágott füstölthúst.
jó 50 percig fözöm , most teszem bele a kockákra darabolt burgonyát, reszelt tormát, majorannát , kolbász karikákat is .
még további 25 - 30 percig fözöm .
puhára fözöm , s a félbevágott tpjással tálalom .

 
 
0 komment , kategória:  lengyel receptek  
tonhalas tojáskrém !
  2017-04-30 14:19:44, vasárnap
 
  Pasta z tunczyka i jajek





1 doboz tonhal
3 kemény tojás,
3 kis csemege uborka
1 újhagyma (fehér része)
1 evőkanál majonéz vagy joghurt.
1 evőkanál ketchup
só és bors.
apróra vágott snidling

turmixgépbe teszem az összes hozzávalót, pépesitem .
kenyérre kenve uborkával fogyasztható !
 
 
0 komment , kategória:  lengyel receptek  
káposztaleves újburgonyával !
  2017-04-18 12:32:08, kedd
 
  Kapusniak wiosenny z młodymi ziemniakami


1 kis fej fiatal káposzta
3 - 4 db paradicsom
1 hagyma
egy csipet római kömény

bors
250 g újkrumpli
kapor
petrezselyem
egy darab kolbász 200 g
2-3 evőkanál zsír

a káposztát kisebb csikokra . hagymát, burgonyát,paradicsomot kockákra vágom fel.
a káposztát húslébe felteszem főni , majd hozzáadom a hagymát, paradicsomot, burgonyát, fűszereket.
puhára fözőm az egészet.
apritott petrezselyemzölddel és kaporral diszitve tálalom .



 
 
0 komment , kategória:  lengyel receptek  
uborkaleves húsgombóccal
  2017-04-18 12:17:44, kedd
 
  Ogórkowa z pulpecikami

1,5 liter húsleves
3-4 burgonya
3-4 csemege uborka
1 sárgarépa
1 hagyma
300 ml tejszín

bors
egy csipet oregano
csipet majoránna
egy csipet bazsalikom
200 g darálthús
1 tojás

a burgonyát, répát, hagymát kockára felvágom , az ecetes uborkát pedig lereszelem durvára .
a lábasba rakom a levest, beleteszem az összes zöldséget, fűszert, s puhára fözőm . ( az uborkát csak a végén teszem bele )
a darálthúst, tojást, süt, borst kikeverem és golyókat csinálok belőle , majd a levesbe fözöm bele.
a legvégén adom hozzá tejfölt, simára kidolgozom .
tálalom .

Link
 
 
0 komment , kategória:  lengyel receptek  
burgonyaleves tépett tésztával !
  2017-04-18 12:07:02, kedd
 
  Kartoflanka z kluskami z pod pachy - skubanymi [/b

sárgarépa
petrezselyem
hagyma
2-3 burgonya
zeller levél
petrezselyem

bors

gombóc
1 csésze liszt
1 tojás
csipet só
víz

a lábasba rakom a húslevest ( lb : 1. 3 l) , abba tezem bele a felapritott zöldséget.
fűszerezem sóval és borssal, puhára fözőm .
a lisztet tojást és a vizet egy tálkában kikeverem , nem túl vékonyra kinyújtom és daragokat tépkedek belőle.
ezeket a tészta darabokat a levesbe fözőm bele.
tálaláskor apritott petrezselyemmel megszórom .


Link


ez a tépett tészta
Link
 
 
0 komment , kategória:  lengyel receptek  
húsgombóc káposztával !
  2017-04-11 12:42:18, kedd
 
  pulpety duszone w młodej kapuscie Link

500g darált hús
1 hagyma
1 tojás
1/2 szelet kenyér tejbe áztatott
2 púpozott evőkanál búzadara
1-szint teáskanál só
frissen őrölt bors
3/4 evőkanál szárított majoránna
1/4 vízüveg
zsemlemorzsa
olaj

a hagymát apróra vágom olajban megpiritom és a többi hozzávalóval összekeverem .
gombócokat csinlálok belőle, kisütöm olajban .

1 fiatal káposzta
2 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 babérlevél
só, bors
csokor kapor
1-2 evőkanál olvasztott vaj
kb. 2 pohár húsleves

vajon megpiritom a hagymát, hozzáadom a durvára reszelt répát, párolom együtt pár percig .
ezután adom hozzá a csikokra vágott káposztát, fűszereket, a húslevest .
összekeverem , lefedve félpuhra fözöm .
most beleteszem a gombócokat és az egészet puhára fözőm .
kaporral megszórva tálalom.
 
 
0 komment , kategória:  lengyel receptek  
lengyel gomba"tatár"!
  2017-03-26 13:48:53, vasárnap
 
  Sos tatarski

1/2 csésze natur gomba
2 savanyú uborka
1 hagyma
4 evőkanál majonéz
Só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint

a hozzávalókat mixerbe teszem és pépesitem .
főleg húsvétkor szokták fogyasztani !



 
 
0 komment , kategória:  lengyel receptek  
lengyel káposztaleves
  2017-03-17 12:52:10, péntek
 
  Kapusniak z młodej kapusty

40-50 dkg sertésborda (vagy csirke )
3 sárgarépa
2 petrezselyem
Egy darab zeller
Kb. 20 cm-es darab póréhagyma
Néhány szegfűbors,
bors,
két babérlevél

4-6 burgonya
Evőkanál paradicsompüré
Egy kis fej káposzta fiatal
Kb. 20 dkg füstölt szalonna vagy kolbász
két kanál apróra vágott kaporra

A húst kisebb darabokra felvágom , felteszem főni 2. 5 l vizben .
hozzáadom a zöldséget, répákat , zellert, fűszereket és elkezdem főzni .
amikor már félig puha a hús, hozzáadom a burgonya kockákat, káposzta szeleteket .-
paradicsompürét is belekeverem .
készre párolom az egészet,
a szalonnát kis kockákra vágom , kisütöm , a levesbe teszem a kaporral együtt.





forrás :
http://niebonatalerzu.blogspot.com
 
 
0 komment , kategória:  lengyel receptek  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 66 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 79 db bejegyzés
Összes: 8936 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 968
  • e Hét: 10124
  • e Hónap: 35695
  • e Év: 413496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.