Regisztráció  Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Józsa Judit kerámiaszobrász húsvéti gondolatai
  2017-04-15 21:39:31, szombat
 
  A különböző művészeti ágak - a költészet, a szobrászat és a zene együttrezgése hatással lehet a lelkünkre. Éppen ezért felekezettől függetlenül, mindazokat várom, akik az idén nem tudtak stációjáráson részt venni, de azokat is örömmel fogadom, akik talán még sohse jutottak el és nem volt részük ilyen élményben, és várom azokat is, akik hitükben valamiért meginogtak, talán éppen erre van szükségük, mindenkit örömmel és szeretettel várunk!

A húsvét a keresztény egyház legnagyobb ünnepe, Jézus Krisztus feltámadásának örömnapja.
Jézus tanításának lényege a szeretet erényéről szól: tudnunk kell szeretni, hisz minden ember képes rá csak akarnia kell, akár olyannyira is, hogy életünket is föláldozzuk nemzetünk, embertársaink javáért, testi - lelki üdvéért. Eszembe jutnak azok, akik betegek, vagy egyedül vannak, de azok is, akik családban élnek és mégis magányosak - bármely esett is legyen, mindenképp erőt és hitet próbáló a húsvéti időszak.
Nekünk embereknek kijelölt utunk van, amelyen valamennyien visszük keresztünket, ki - ki a magáét. Végig kell gondolnunk, hogy vajon ki miért is van egyedül, hol vannak a Cirenei Simonjaik és Veronikáik? Mi a jó Isten szándéka a ránk mért betegséggel, szenvedéssel, megpróbáltatással, vagy éppen a hozzánk közel álló szeretteink elvesztésével?
A keresztút és a keresztre feszítés földi életünk szimbóluma és ez az élet túl rövid ahhoz, hogy elpocsékoljuk. Minden betegség okozta testi szenvedést felülír a belső lelki öröm, amelyet csak akkor érezhetünk, ha nem szakadunk el az isten adta tiszta szeretettől, és a rossz helyett a jó keressük. A helyes önértékelés különösen fontos - így ismerhetjük fel, hogy nem voltunk önzőek, hogy segítettünk másokon, hogy meg tudtunk bocsátani embertársaink gyarlóságát, sőt ami a legnehezebb meg tudtunk bocsátani családtagjainknak, ki tudtuk mondani hangosan: édesanyám, édesapám, testvérem, bátyám, öcsém, húgom, nővérem, fiam, lányom - szeretlek.

A helyes önértékelés gondolatát szeretném kiterjeszteni nemzetünkre is - azért, mert különösen fontos, hogy valóságos értékeinket ne torz és ránk erőltetett tükrökön keresztül érzékeljük, hanem az önismeret tükrében ismerjük meg azokat - a hibáinkkal együtt -, hogy megtudhassuk milyenek is vagyunk valójában, hol a helyünk a népek sorában és versenyében; mennyit is nyomunk a lelkiismeret, a haza, az emberiség és a jó Isten mérlegén.
Az egészséges nemzeti öntudat és önismeret elérése, értékeink, hagyományaink megbecsülése megerősíti nemzettudatunkat és minden magyar összetartozását határon innen és túl!

Remélem, hogy a Józsa Judit Galériában, a Magyar Költészet Napja alkalmából a Húsvéti Nagyhét jegyében megrendezett világi keresztút-járásunk során megnyílik az út a belső lelki megtisztulás felé, mely elvezet a helyes önértékeléshez, megerősíti hitünket és nemzettudatunkat egyaránt. Kérem Önöket, hogy jöjjenek velem és legyenek Társaim ezen a belső lelki úton!


Józsa Judit alkotása
 
 
0 komment , kategória:  Józsa Judit kerámiaszobrász  
Józsa Judit kerámiaművész programajánlataiból
  2016-12-11 18:46:13, vasárnap
 
  Idézek Józsa Judit kerámiaművész hírleveléből :


2016. december 14-én, szerdán 18 órai kezdettel az "Ős - Kép" előadássorozat utolsó és rendhagyó ünnepi előadására kerül sor ebben az évben a Józsa Judit Galériában. Hosszú betegsége után Isten kegyelméből felgyógyult Molnár V. József, magyar néplélek kutató fog előadást tartani "A Karácsonyról".

Az Ős-Kép Történelmi és Vallástörténeti Szalon címen, az Ős-Kép kiadó vezetője, Molnár Zoltán szervezésében minden hónap első és harmadik szerdájának estjén, 18 órai kezdettel különféle tematikus előadásokra kerül sor, amelyeket ismert és elismert előadók fognak tartani.

Az előadás sorozatra belépődíj nincs, ám az előadók tiszteletdíjához, kérjük szíves támogatásukat a kihelyezett kerámiakosárba, javasolt támogatás 1000 Ft.2016. december 29-én, csütörtökön 18 órai kezdettel rendezzük meg az év utolsó Nyelvőrző Szalonját a Józsa Judit Galériában.
Az esztendő utolsó csütörtökén vidám hangulatban búcsúztatjuk az óévet és köszöntjük az újat anyanyelvi játékokkal, nyelvünkről szóló vidám szövegekkel. A nosztalgia jegyében felelevenítünk szilveszteri, óév búcsúztató-újévet köszöntő nyelvi hagyományokat is. Nosztalgiafelelősünk, a Kazinczy - díjas Matula Ágnes és a szóbeli emlékezés mestere Kerekes Barnabás tanár úr, az Anyanyelvápolók Szövetsége alelnöke szeretettel várja az anyanyelvtársakat minden korosztályból.
A rendezvény ingyenes, hívunk, várunk minden anyanyelvét féltő és szerető kedves barátunkat Józsa Judit Galéria Nyelvőrző Szalonjába!

Idén tizedik éve, hogy az ún. Angyalka-akció keretében kárpátaljai katolikus gyerekotthonok vagy családok által begfogadott gyerekek személyre szóló, az egyéni kérésüket is figyelembevevő magyarországi "angyalkák" által összeállított karácsonyi ajándékcsomagot kapnak. Ezeknek a csomagoknak a Józsa Judit Galéria immár harmadik éve a budapesti gyűjtőpontja.
Hála Istennek, idén is -mint eddig minden évben- minden gyereknek megvan már a személyes "angyalkája". De nagyon köszönjük a névtelen dobozokat is. Ezeket főleg a környéken élő nehéz sorsú gyerekek kapják. Aki vállalja, hogy december 18-ig elhoz a Galériába egy (vagy több) csomagot, csak azt kérjük, a szépen becsomagolt dobozon szerepeljen, hogy fiúnak vagy lánynak és kb. milyen korúnak szánják. Hogy mit csomagol, az teljesen Ön belátására van bízva. Hálás köszönet érte!
Ha további részletek felől érdeklődik, vagy jelentkezne jövőbeli angyalkának, kérem írjon az Angyalka-akció szervezőjének, Bakonyi Zoltánnak erre a címre: angyalka-akcio@freemail.hu !


Kérem Önöket, hogy adják szájról - szájra e rendezvényeket, valamint a fenti lehetőségeket, hogy azok is értesülhessenek róla, akik nem rendszeres internetezők!

A Józsa Judit Galéria rendezvényei ingyenesek, de a galéria működésére örömmel és hálával fogadjuk támogatásukat a helyszínen kihelyezett adománydobozunkba.
Józsa Judit Művészeti Alapítvány - számlaszám: 11708001-20569282


ÜNNEPI NYITVATARTÁS:

Minden nap: 10-18 óra között
Dec. 24, 25, 26. ZÁRVA
Január 1 - 8. ZÁRVA
Nyitás: 2017. január 9-én

Örömteli adventi várakozást és készülődést kívánok valamennyiünknek,
közösen megélt jó élményeket és Istentől megáldott, boldog Karácsonyt!

Budapest, 2016. decembere

Szeretettel és üdvözlettel:

Józsa Judit

kerámiaszobrász,
a Magyar Kultúra Lovagja,
az Alapítvány elnöke

www.jozsajudit.hu 
 
0 komment , kategória:  Józsa Judit kerámiaszobrász  
Józsa Judit kerámiaszobrász szegedi tárlatvezetése
  2016-10-17 13:45:21, hétfő
 
  JÓZSA JUDIT SZEGEDI TÁRLATVEZETÉSE 1 rész.


Link


Tegyük jobbá együtt a világot!
Józsa Judit kerámiaszobrász 30 év munkájából életmű kiállítást rendezett Szegeden, melynek tárlatvezetését egy alkalommal elvállalta.


JÓZSA JUDIT SZEGEDI TÁRLATVEZETÉSE 2. rész.


LinkJózsa Judit kerámiaművész honlapja :


Link
 
 
0 komment , kategória:  Józsa Judit kerámiaszobrász  
Művészek és művek - Józsa Judit kerámikus művész
  2016-10-05 21:24:05, szerda
 
  Művészek és művek - Józsa Judit kerámikus művész


LinkA CMM Televízió YouTube csatornája :


Link
 
 
0 komment , kategória:  Józsa Judit kerámiaszobrász  
NIMRÓD NÉPE KIÁLLÍTÁS 1. és 2. rész
  2016-09-03 22:16:48, szombat
 
  NIMRÓD NÉPE KIÁLLÍTÁS 1. rész.


Link

A Józsa Judit galériában nagyszabású kiállítást rendeztek
2016.08.26. - án "Nimród népe" címen.
A kiállításon Kovács Nóri népi operájából is elhangzottak részletek.


NIMRÓD NÉPE KIÁLLÍTÁS 2. rész Riportok a kiállítókkal


Link

A Józsa Judit galériában rendezett nagyszabású kiállításon a
kiállítókat riporterként mikrofon elé kérte, az e szerepben is
bemutatkozó Kovács Nóri.
 
 
0 komment , kategória:  Józsa Judit kerámiaszobrász  
Józsa Judit kerámiaművész 2016 szeptemberi programjai
  2016-09-01 21:05:27, csütörtök
 
  Józsa Judit hírlevelét továbbítom szeretettel:

Kedves Kiállítás- és Honlaplátogatók, Ismerősök, Barátok, Szeretteim!

Szívből remélem, hogy a munka mellett, a gyorsan elrepülő szép nyári időszakban adódott alkalmuk, családjuk, barátaik körében a feltöltődésre és pihenésre is!

A Józsa Judit Galériában szeptembertől újra folytatódnak és kiegészülnek a rendezvényeink, amelyekre szeretettel várjuk Önöket!

A NIMRÓD NÉPE c. tárlat megnyitó ünnepsége csodálatosan szép volt, ezúton is köszönöm, hogy olyan sokan megtiszteltek jelenlétükkel! E a tárlatban Koszta Zoltán bőrműves csodálatos bőrpáncéljai, egyedülálló alkotásai; Aranyos Csaba táltosdob készítő mester különleges egyedi rezgésű míves dobjai; a Nazca műhely honfoglaláskori motívumokkal díszített női viselete és lábbelijei; Szolgai István grafikus, illusztrátor honfoglalás korát idéző könvv- és naptár- illusztrációi, valamint a saját Honfoglaló magyarok c. tárlatom kisplasztikáinak egy részét rendeztük közös tárlatba.

Megtekinthető: 2016. augusztus 25 - október 25-ig, hétköznap 10-18 óra között

Helyszín: Józsa Judit Galéria (1085 Bp., Városház u. 1., Tel: 0036 1 951 7334)

A kiállításon tárlatvezetéseket fogunk tartani, ezek időpontját a későbbiekben, körlevélben kiküldjük, a honlapomon is közzétesszük majd.

A kiállításra belépődíj nincs, mindenkit szeretettel várunk!


2016. szeptember elején a Kanadában, az ott élő magyaroknak tartok képekkel illusztrált előadást
Magyar örökség címmel:

-2016. szeptember 2. 18 óra: Hungarian Self Culture Society of Welland-Magyarház (361 Hellems Ave,Welland ON, L3B 3C3)
-2016. szeptember 3. 7 óra: Kossuth Klub (Cambridge 979 Kossuth Road, Ont. N3C 2V3)
-2016. szeptember 4. 12 óra: Első Református Egyház nagyterme (Toronto, 439 Vaughan Road, Ont. M6C 2P1)


2016. szeptember 7-én, szerdán 18 órakor kerül megrendezésre első ,,Ős - Kép" előadás a Józsa Judit Galériában:

Dr Raffay Ernő: Egy rejtélyes világszervezet - a szabadkőművesség története


Dr Raffay Ernő, az Antall kormány hadügyi államtitkára, író, történész, az újkori magyar és európai történelem egyik legnagyobb ismerője. Kutatási területei a kiegyezés és a dualizmus időszaka, az első liberális kormányok és a szabadkőművesség története, hatásai. Kiváló előadó, aki könnyed stílusa mellet precízen, nagy tárgyi tudással és nem kevés saját történelmi tapasztalattal tanítja hallgatóit.

Terveink szerint a Józsa Judit Galéria Szalonsorozata kibővül, és Ős-Kép Történelmi és Vallástörténeti Szalon címen, az Ős-Kép kiadó vezetője, Molnár Zoltán szervezésében minden hónap első és harmadik szerdájának estjén, 18 órai kezdettel különféle tematikus előadásokra kerül sor, amelyeket ismert és elismert előadók fognak tartani. Az előadás sorozatra belépődíj nincs, ám az előadók tiszteletdíjához, kérjük szíves támogatásukat a kihelyezett kerámiakosárba. (Molnár Zoltán kérésére osztom meg, hogy a javasolt támogatás, mindenkinek a lehetősége szerint: 500 - 1000 Ft.)

Az Ős-Kép kiadó 12 éve, Molnár Zoltán által alapított kiadó, amely a magyar műveltséggel, elsősorban a népművészettel, a népi vallásossággal és hitvilággal, a katolikus hittel és a magyar történelem, kevéssé ismert vagy eltorzított időszakaival- foglalkozik, úgy könyvkiadóként, mint e témákban előadások szervezőjeként. Legismertebb szerzői és előadói: Molnár V. József néplélek kutató, de a nagy elődök - Bálint Sándor, vagy éppen Kálmány Lajos műveit, munkásságát is közre adták; előadók közt szerepel továbbá: Dr. Raffay Ernő, Szász Péter, Ifj. Tompó László Dr. Tóth Zoltán József, Dr. Varga Tibor, Szántai Lajos és nem utolsó sorban Bocsa József atya.

2016. szeptember 8-án, csütörtökön 18 órakor szeretettel várjuk önöket a Kovács Nóri Baráti Klubba a Józsa Judit Galériába.

Kovács Nóri énekművészt rengeteg élmény érte a nyáron, amelyeket vetített képes - dalos úti beszámoló keretén belül szeretne megosztani valamenyiünkkel a szeptemberi baráti klubban. Íme néhány példa: a Kárpátaljai templomokban énekelt egyházi dalok, az erdélyi Gyimesi Csángó Fesztivál, a P.Mobil - Honfoglalás koncerteken való közreműködése, valamint a Nimród Népe c. kiállítás-megnyitónkon, feledhetetlen minikoncertje a Nimród regéje c. szimfonikus népi operájából.
A közelmúlt ünnepünkre emlékezve egy szép Szent István-ének (,, Magyar hazánk fénye...") tanulásával zárjuk a klubot.

2016. szeptember 19-én 17 órai kezdettel - a Józsa Judit Galéria csatlakozik az ARS SACRA fesztiválhoz, amelynek keretén belül a galéria emeleti kamara kiállító termében Bíró Aurél történész Szűz Máriás zászlók c. fotókiállítását rendezzük meg.

A kiállítás megtekinthető: 2016. szeptember 19 - október 19-ig, hétköznap 10-18 óráig

A kiállítást megnyitja: Dr. Osztie Zoltán , a Belvárosi Nagyboldogasszony-főplébániatemplom plébánosa

Dr Raffay Ernő A kiállítás ünnepélyes megnyitása után kerül sor Bíró Aurél -Seremetyeff-Papp János: Szűz Mária-ábrázolású katonai zászlók 1508-1945 című könyv bemutatójára.
Részletek a meghívóban!

A rendezvény ingyenes, mindenkit szeretettel és örömmel várunk!

2016. szeptember 21-én, szerdán 18 órakor kerül megrendezésre a második ,,Ős - Kép" előadás a Józsa Judit Galériában.

Ifj. Tompó László: Eretnekség, vagy gnosztikus tudás? A manicheizmus és hatásai Szent Ágostontól napjainkig.

Ifj. Tompó László író publicista, irodalom és vallástörténész aki fáradhatatlanul járja az országot előadásaival, szeretettel várjuk őt a Józsa Judit Galériába.

2016. szeptember 22-én, csütörtökön 18 órai kezdettel folytatódik a Józsa Judit Galéria Nyelvőrző Szalonja.

A Duna Televízió közel húsz éven át népszerű anyanyelvápoló, nyelvi ismeretterjesztő műsora, amelynek utolsó adását 2014-ben láthatták a televíziónézők, a képernyőről átköltözött a Belvárosba, a Józsa Judit Galériába (1054 Bp., Városház u. 1. Tel: 0036 1 951 7334). Mindenkit szívesen látunk, aki szereti a nyelvi játékokat, aki igényes az anyanyelv helyes használatára, aki szívesen eltölt havonta egy estét hasonlóan gondolkodók kellemes társaságában, mindazokat, akik hiányolják a képernyőről a Nyelvőrző műsorát. Az est az anyanyelvápoló fiatalok és Kerekes Barnabás tanár úr, az Anyanyelvápolók Szövetsége alelnökének részvételével és irányításával valósul meg. Nosztalgiafelelős a műsor volt televíziós házigazdája, a Kazinczy - díjas Matula Ágnes.
A Nyelvőrző Szalon ingyenes, kicsit és nagyot, időset és fiatalt, mindenkit örömmel és szeretettel várunk!

2016. szeptember 24-én szombaton és 25-én vasárnap a Józsa Judit Galéria örömmel csatlakozik és vesz részt a ,,KULT-TÉR rendezvényeken a megújult Szervita téren".

Az ,,V. kerület Szervita tér megújítása" projekt első eredménye a Józsa Judit Galéria volt. Belváros Önkormányzata az ,,V. kerület Szervita tér megújítása" elnevezésű projektjének részeként finanszírozta a tulajdonát képező helyiségben az épületgépészeti munkálatokat annak érdekében, hogy működőképes lehessen. Az ,,V. kerület Szervita tér megújítása" c. projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs keret támogatásával valósult meg. Köszönet érte!

A Józsa Judit Galéria szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a Szervita tértől 2 percre lévő Városház u. 1-be. Szept. 24-25 -én, szombaton és vasárnap, e kétnapos rendezvény miatt, kivételesen egész nap nyitva leszünk, 10-18 óráig várjuk a kedves látogatókat.

A Józsa Judit Galéria aktuális kiállítására, a ,,Nimród népe" c. tárlatra invitáljuk az érdeklődőket. E tárlatban Koszta Zoltán bőrműves csodálatos bőrpáncéljai, egyedülálló alkotásai; Aranyos Csaba táltosdob készítő mester különleges egyedi rezgésű míves dobjai; a Nazca műhely honfoglalás - kori motívumokkal díszített női viselete és lábbelijei; Szolgai István grafikus, illusztrátor honfoglalás korát idéző könvv- és naptár- illusztrációi, valamint a saját Honfoglaló magyarok c. tárlatom kisplasztikáinak egy részét közös tárlatba rendezve, ősi időket idézve varázsolnak el bennünket, hogy eleink dicsősége és büszkesége lángra lobbantson minden magyar szívet.

2016. szeptember 24-én, szombaton 16 - 17 óráig ingyenes tárlatvezetést tartok a ,,Nimród népe" c. tárlaton.

Szept. 25-én, vasárnap 18: 15 órai kezdettel Kovács Nóri énekművész ,,Nimród regéje" c. szimfonikus-népi operájának legszebb dalaiból ad 45 perces koncertet.


A jelenlévők meghallgathatják Lehel kürtjének eredeti hangzását is. E különleges és egyedülálló szimfonikus-népi opera szerzője -komponálója és szövegírója, megálmodója- Kovács Nóri.
A rendezvény ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

A Józsa Judit Művészeti Alapítvány és a Józsa Judit Galéria idén is csatlakozik a Belvárosi Művészeti Napok nagysikerű programhoz. Márton Áron születésének 120. és gróf Esterházy János születésének 115. évfordulója alkalmából a Józsa Judit Művészeti Alapítvány a Józsa Judit Galériában rendhagyó és lélekemelő programot tervez a Belvárosi Művészeti Napok keretén belül. Továbbá úgy érezzük, hogy a Kárpát-medencei magyarság összetartása érdekében a mi programunkban nemcsak Márton Áron erdélyi püspökre, hanem felvidék Márton Áronjára, Eszterházy Jánosra is felhívjuk a figyelmet.

A 2016 szeptember 25-én és 29-én tervezett programban: Az első előadásomban Márton Áron és Eszterházy János életútjáról, második előadásomban, pedig az őket ábrázoló különféle művészeti alkotásokról szóló vetített képes művészettörténeti előadásom formájában kerül sor. Előadásommal párhuzamot vonok Esterházy János és Márton Áron életútja és munkássága között.
Terveink szerint Dr. Molnár Imre történész, a Pozsonyi Magyar Intézet igazgatója, a kortárs történészeink között az Esterházy János életútjának kutatója és a legkiemelkedőbb szakértője felkérésünkre előadást tart Eszterházy János, a felvidéki magyarság apostola címmel.
Az előadások pontos idejérőll a későbbiekben, körlevélben értesítjük Önöket, de a honlapon is közétesszük majd.

A Józsa Judit Galériában a TOLCSVAY KLUB 2016. október 6-án, csütörtökön 18-órakor folytatódik, Tolcsvay Bélával együtt szeretettel várunk mindenkit!

Szíves figyelmükbe ajánlom, hogy 2016. szeptember 15-én, 18 órakor, a Duna Palota Széchenyi termében, Beregszászi Olga ,,Vallomás dalban, versben" c. estjére kerül sor. Remélem, hogy Olga vallomását, lelkének kitárulkozását sokan együtt fogjuk hallgatni. Részletek a Duna Palota honlapján: www.dunapalota.hu

Szeretném felhívni minden kedves érdeklődő figyelmét, hogy a hogy a ,,GLORIA IN EXCELSIS DEO" c. gyűjteményes nagy életmű kiállításom a Szegedi Magyarok Nagyasszonya-székesegyház altemplomában, a Dóm Galériában szeptember 17-ig tekinthető meg. Szeptember 17-én, a kiállítás utolsó napján rendhagyó és különleges záróünnepséget tartunk, amelyre sok szeretettel várunk mindenkit!
Szeptemberben fogok ingyenes tárlatvezetést tartani Szegeden, ahol mintegy 152 alkotás között körbesétálva mesélek egyes alkotásokról, készülésükről, és szívesen válaszolok minden jelenlévő érdeklődő kérdéseire is. A tárlatvezetések pontos időpontját körlevélben ki fogjuk küldeni, de ajánlom figyelmükbe a honlapomat is.


Kérem Önöket, hogy adják szájról - szájra e rendezvényeket, valamint a fenti lehetőségeket, hogy azok is értesülhessenek róla, akik nem rendszeres internetezők!


A Józsa Judit Galéria rendezvényei ingyenesek, de a galéria működésére örömmel és hálával fogadjuk támogatásukat a helyszínen kihelyezett adománydobozunkba.
Józsa Judit Művészeti Alapítvány - számlaszám: 11708001-20569282


Budapest, 2016. szeptembere


Szeretettel és üdvözlettel:

Józsa Judit

kerámiaszobrász,
a Magyar Kultúra Lovagja,
az Alapítvány elnöke

http://www.jozsajudit.hu/

Józsa Judit kerámiaművész honlapja : Link
 
 
0 komment , kategória:  Józsa Judit kerámiaszobrász  
Dsida Jenő est a Józsa Judit Galériában 2016.június 7.
  2016-08-27 19:16:46, szombat
 
  Dsida Jenő est a Józsa Judit Galériában 2016.június 7.


Link


Marosán Csaba kolozsvári színművész Dsida Jenő emlékestje a Józsa Judit Galériában (Budapest, 2016.VI.07.)JÓZSA JUDIT KERÁMIASZOBRÁSZ HONLAPJA :


Link

JÓZSA JUDIT KERÁMIASZOBRÁSZ
 
 
0 komment , kategória:  Józsa Judit kerámiaszobrász  
Magyar Betlehem GYÖNYÖRŰSÉGES!
  2015-12-24 10:48:13, csütörtök
 
  Magyar Betlehem GYÖNYÖRŰSÉGES!

JÓZSA JUDIT KERÁMIAMŰVÉSZ LEVELE :

Kedves barátaim!

Többek kérésére írom, hogy a Magyar Betlehem a Józsa Judit Galéria (1054 Bp., Városház u. 1. Tel: 0036 1 951 7334) kirakatában vízkeresztig tekinthető meg. Boldog, békés Karácsonyt és Istentől megáldott, boldog új esztendőt kívánok mindenkinek! Szeretettel és üdvözlettel: Jósa Judit

A Magyar Betlehem leírása:

Az erdélyi hegyeket megidéző, Hargita illatú fenyőfák ölelésében a Magyar Betlehem istállója a Magyar Nyelv - Anyanyelv szoborkompozíció gyökereire épült. Baloldalt a ráfos, havas szénásszekér, az istálló két oldalánál két szürkemarha és egy racka juh szénát eszik, meleget lehel a kisdednek. A kis Jézuska, a Szűzanyát megjelenítő Parasztmadonna ölében, áldó kéztartásban ül. Szent Józsefet az Imádkozó székely ember testesíti meg. A három királyok közül az első, az erdélyi Gyula vezér álló alakja. A második Szent István királyunk a koronázási palástban, a Szent koronával a fején, kezében a jogart és az országalmát tartja. A harmadik király az ifjú Szent Imre herceg, aki imádságos lelkét hozza ajándékba. A pásztorokat itt a Hortobágyi cifraszűrös csikós idézi meg, de ő nincs egyedül: a magyar nép sereglik a kisdedhez. Baloldalt Széki férfi örömében kurjongat, párja a csípőre tett kezű cserfes Széki asszony. Mellettük a Favágó székely, szánkóval érkezik, tűzifát hoz a kisdednek. Jobb oldalt a párja, a Székely asszony kantáros-fazékban ,,pocitát", batyujába kötve diós, mákos kalácsot hoz. Előtte a gyönyörű Torockói ifjú-pár, a leány ünneplőruhában, pártában, a legény rókamálos cifrabundában, mindkettőjük feltűrt orrú csizmácskában. A kisded előtti körben a Korondi fazekas portékáival hóna alatt siet a kisdedhez. Párja a Korondi festő asszony, aki a legszebb alkotását hozza ajándékul. Mellettük a Korondi leány zöld cserépkorsójában a tiszta forrás vizét hozza. Vele szemben pedig a Kalotaszegi hímző-leány a legszebb írásosát ajánlja a kisdednek. Középen pedig egy Magyar édesanya a legdrágább kincsét, pólyás kisgyerekét hozza a Kis Jézuska áldó kezeihez. Ezúton szeretném külön megköszönni mindazon családoknak, személyeknek akik a Karácsonyi tárlatunkban, a Magyar Betlehemhez kölcsönadták a tulajdonukban lévő alkotásaimat, mindannyiunk örömére!
Link
 
 
0 komment , kategória:  Józsa Judit kerámiaszobrász  
Józsa Judit kerámiaszobrász : Húsvétra
  2015-04-04 22:01:24, szombat
 
  A húsvét a keresztény egyház legnagyobb ünnepe, Jézus Krisztus feltámadásának örömnapja.

Jézus tanításának lényege a szeretet erényéről szól: tudnunk kell szeretni, hisz minden ember képes rá, csak akarnia kell akár olyannyira is, hogy életünket is föláldozzuk nemzetünk, embertársaink javáért, testi - lelki üdvéért. Eszembe jutnak azok, akik nem csak egy ,,kis" megfázással, hanem súlyosabb betegségekkel küzdenek, vagy ha nem is betegek, de egyedül vannak - bármely esett is legyen, mindenképp erőt és hitet próbáló a húsvéti időszak.

Nekünk embereknek kijelölt utunk van, amelyen valamennyien visszük keresztünket, ki - ki a magáét. Végig kell gondolnunk, hogy vajon ki miért is van egyedül, hol vannak a Cirenei Simonjaik és Veronikáik? Mi a jó Isten szándéka a ránk mért betegséggel vagy megpróbáltatással, vagy éppen a hozzánk közel álló szeretteink elvesztésével?


A keresztút és a keresztre feszítés földi életünk szimbóluma és ez az élet túl rövid ahhoz, hogy elpocsékoljuk. Minden betegség okozta testi szenvedést felülír a belső lelki öröm, amelyet csak akkor érezhetünk, ha nem szakadunk el az Isten adta tiszta szeretettől, és a rossz helyett a jót keressük. A helyes önértékelés különösen fontos - így ismerhetjük fel, hogy nem voltunk önzőek, hogy segítettünk másokon, hogy meg tudtunk bocsátani embertársaink gyarlóságát, sőt -ami a legnehezebb- meg tudtunk bocsátani családtagjainknak, ki tudtuk mondani hangosan: édesanyám, édesapám, testvérem, bátyám, öcsém, húgom, nővérem, fiam, lányom - szeretlek.

A helyes önértékelés gondolatát szeretném kiterjeszteni nemzetünkre is - azért, mert különösen fontos, hogy valóságos értékeinket ne torz és ránk erőltetett tükrökön keresztül érzékeljük, hanem az önismeret tükrében ismerjük meg azokat - a hibáinkkal együtt -, hogy megtudhassuk milyenek is vagyunk valójában, hol a helyünk a népek sorában és versenyében; mennyit is nyomunk a lelkiismeret, a haza, az emberiség és a jó Isten mérlegén.

Az egészséges nemzeti öntudat és önismeret elérése, értékeink, hagyományaink megbecsülése megerősíti nemzettudatunkat és minden magyar összetartozását határon innen és túl!


Az egyik legszebb magyar néphagyomány a húsvéti locsolás szokása, amelynek alapja a víz megtisztító, termékenységvarázsló erejébe vetett hit. Ha legény lennék, húsvét hétfőn, feszes székely harisnyámban, kifényesített ezerráncú csizmámban, szürke vitézkötéses posztó kabátomban, arra vigyázva, hogy az árvalányhajat kalapomból ki ne fújja ez a fránya szél - akkor bizony ezzel a verssel kopogtatnék az Önök ajtaján:


,,...az Úr, bizonnyal föltámadt,/Csüggedő szívekből szálljon el a bánat./Az öröm ünnepén, hogy felfrissüljetek,/Egy kevés vízzel öntözlek titeket./Újuljon meg tőle testetek, lelketek,

Hit- Remény- Szeretet lakozzék bennetek."


Kellemes Húsvéti Ünnepet, Áldott feltámadást!


Budapest, 2015. húsvét nagypéntekén

Szeretettel és üdvözlettel:

Józsa Judit
kerámiaszobrász
a Magyar Kultúra lovagjaJÓZSA JUDIT KERÁMIASZOBRÁSZ HONLAPJA :


Link
 
 
0 komment , kategória:  Józsa Judit kerámiaszobrász  
JÓZSA JUDIT : TerrAqua világa
  2014-08-14 23:22:25, csütörtök
 
  Józsa Judit kerámiaszobrász meghívója :

"Fölkél a hold. Csókját lehinti
Az alvó tenger fölszínére
S e csók nyomán kikél a vízből
Az óceán ezer tündére."
(Juhász Gyula)

Örömmel értesítem Önöket, hogy a

Józsa Judit Galériában
(1053 Bp., Városház u. 1., Tel: 061 951 7334)

2014. augusztus 5 - szeptember 30-ig

TerrAqua világa

című gyűjteményes tárlatom újra bemutatásra kerül.

A galéria nyári tárlatában, Budapest belvárosában megelevenedik egy különös tengeri világ...
A Teremtés harmadik napján így szólt az Úr: ,,Gyűljenek egybe az ég alatt való vizek egy helyre, hogy tessék meg a száraz. És úgy lőn. És nevezé az Isten a szárazat földnek; az egybegyűlt vizeket pedig tengernek." Megszületett tehát Terra és Aqua.
Az alkotásokat Aqua ihlette, azaz a tenger csodálatos lényei, megtestesülésüket pedig Terra - a föld - az agyag és persze a művészi fantázia tette lehetővé.
A művészetben nem új keletű a kagylók, csigák, korallok alkalmazása. Az ember az ősidők óta nemcsak megette az ehető puhatestűeket, hanem különféle használati eszközöket (horog, kaparó, kés, nyílhegy, kapafej, gomb, hangszer) faragott belőlük. A föníciaiak a legendás bíborfestéket csigából vonták ki. A legértékesebb ékszerek dísze, ma is, a gyöngykagyló termelte gyöngy. A legnemesebb kerámia, a porcelán a páratlan fényű és simaságú házáról ismert kauricsigáról, a porcláncsigáról kapta a nevét. Egyébként a kauricsigák gyűrűs faja fizetőeszközként szolgált, honfoglaláskori sírjainkban is találtak belőlük.
A művészettörténet csodás tengerilények ihlette műveket mutat fel, az iparművészet ide vonatkozó ötvöstárgyai különösen magas művészi színvonalat mutatnak. Magyarországon a kortárs művészetben, eddig nem találkozhattunk hasonló alkotásokkal, így azt remélem, hogy a méltán híres magyar kerámiaművészet újabb érdekességgel bővül.
E tárlat szobrainak felületkezelése új szakmai kihívásként több kísérlet eredménye volt, különféle festékeket és színtesteket próbáltam ki, de legfőképpen az alacsonyabb és magasabb hőfokon égetett, színes, matt, selyemfényű és fényes felületű mázas felületeket kedvelem.

A kiállítás látogatója TerrAqua varázslatos világába csöppen: a középső kirakatban Őrök vigyázzák a Magyar Család kompozícióját. A jobb oldali kirakatunkban a tárlat két kiemelkedő darabja, az életnagyságúnál kicsit nagyobb, portrészerű büsztök, TerrAqua királyát, az igazság és erő urát és TerrAqua királynőjét, a harmónia és béke úrnőjét testesítik meg. A galéria földszintjén a jobb oldali fal mentén e különös világ zenéjét a ,,furulyáján" játszó, különös tengeri Pán szólaltatja meg. A Tenger megfújja tritonkürtjét, miközben Fehér és Fekete Mágusok varázsolnak Csodabogarat. A szemközt velük e zeneszóra gombakorall szoknyájukban Balerinák perdülnek táncra, az Éjszaka és Nappal úrnői oltalma alatt. Középen a három megszemélyesített sarkalatos erény közül, a piros ruhás Szeretet, féltve őrzi a kis szívkagylót, a fehér ruhás Hit, a korpuszt mutatja fel, végül a zöld ruhás Remény, a reménység csillagát emeli magasba. Fölöttük és szemben velük, az emeletre sétálva rácsodálkozhatunk a Magyar Örökség I. tárlatom erénykompozícióira, a Jókai Anna író által elnevezett hondalákra. A galéria emeletén a Magyar Nagyasszonyok kiállításból válogatott állandó tárlat változatlanul megtekinthető.

TerrAqua világának megidézéséhez a kiállító terem falai mentén fehérvárcsurgói fehér homokszőnyeget terítettünk el, amelyben a gyerekkorom óta gyűjtött csiga-, kagyló- és korall-gyűjteményem látható. A rácsodálkozás mellett szeretném felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életvitelre is. Tudjuk, hogy a puhatestű fajok több ezer vagy több millió utódot hoznak létre évente, a természetes úton elpusztult példányokat gyűjtve, nem veszélyeztetjük túlélésüket. A visszaszorulásuk fő oka az emberi rombolás, a kereskedelmi célú túlhalászat és leginkább a környezetszennyezés. Kevesen tudják, hogy Magyarországnak is vannak védett folyami, tavi kagylói, valamint mélyvízi élőlényei is...

Bízom benne, hogy TerrAqua világának szemet gyönyörködtető kisplasztikái a művészeti élmény mellett segítenek a tengeri világ megértésében és hozzájárulnak a természet iránti tisztelet és szeretet kialakításához is!

A Terraqua világa tárlat kisplasztikái mind magántulajdonban vannak, ezúton szeretném kifejezni hálás köszönetemet valamennyi szobortulajdonosnak, hogy rendelkezésünkre bocsátották a műveket a kiállítás időtartamára!
A tárlatlátogatók és a gyűjtők figyelmét szeretném felhívni arra, hogy a kiállított alkotások között a galéria földszintjén, a terem közepén, kiemelve tekinthető meg a tárlat egyetlen eladó alkotása, a tritonkürtjét megfújó Tenger II. megszemélyesített alakja.
A nagyméretű kompozícióban igazi tritonkürt került beépítésre, a felületét 22 féle színtest díszíti, a különféle olvadási hőfokok miatt négyszer égetett alkotás. Ezt a szobrot árverésre bocsátjuk. Kikiáltási ára 500 000 Ft. Licitálni a galéria telefonszámán, a honlapon vagy a jozsajudit@jozsajudit.hu email címen lehet (akár titkosan is) augusztus 20-tól szeptember végéig. A szerencsés licitálónak, amennyiben nem ragaszkodik a titoktartáshoz, a kiállítás zárónapján ünnepélyes keretek közt adjuk át az alkotást. Az árverésből származó összeget a galéria fenntartására fordítjuk, így aki licitál, jó célt szolgál, a galéria működését támogatja a Józsa Judit Művészeti Alapítvány segítségével!Szeretettel várom Önöket ünnepélyes tárlatvezetésre 2014. augusztus 20-án 11-kor!

A Budapesten ünnepelők kedvéért e napon a galéria este 18-óráig nyitva tart.

Remélem, hogy mindazok, akik lemaradtak e tárlat 7 évvel ezelőtti bemutatásáról, továbbá akik kedvelték, most (ismét) szerét tudják ejteni, hogy megtiszteljenek látogatásukkal. Szeretettel várom Önt és szeretteit, barátait és ismerőseit is! Sokan nem interneteznek, az ő kérésüket tolmácsolom, és kérem Önöket, adják szájról szájra a meghívást, hogy az információ hozzájuk is eljuthasson!

A kiállítás és tárlatvezetés ingyenes és minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A nyári forróságban remélem, hogy valamennyien tudnak saját magukra és családjukra is időt áldozni, mert pihenni jó és feltöltekezésre igencsak nagy szükség van!
Isten áldásával kívánok jó nyaralást a magyar tengeren és akár igazi tengeren is!

Szeretettel és üdvözlettel:
Józsa Judit
kerámiaszobrász
a Magyar Kultúra lovagja


Józsa Judit kerámiaművész honlapja :


Link
Link
 
 
0 komment , kategória:  Józsa Judit kerámiaszobrász  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 82 db bejegyzés
e év: 897 db bejegyzés
Összes: 23838 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 748
  • e Hét: 25621
  • e Hónap: 101794
  • e Év: 1386749
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.