Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 106 
sütötökös mini rolád
  2015-11-20 11:16:10, péntek
 
  Mini strudele cu dovleac





Tészta
400 g liszt,
egy teáskanál finom só,
400 g vaj,
100 ml hideg víz
1/2 teáskanál ecet

Töltelék
300 gr sütőtök
5 evőkanál cukor,
50 g vaj,
1/2 teáskanál fahéj,
1 evőkanál búzadara.
egy nagyobb tálban összekeverem a lisztet, sót, vajat, vizet, s az ecetet.
a tököt lereszelem , hozzáadom a cukrot, fahéjat, darát.
a tésztát kinyújtom fél cm - re ,rákanalazom a sütütököt, szorosan feltekerem , s utána 6- 7 cm hosszúra felvágom .
200 fokon megsütöm .


 
 
0 komment , kategória:  román sütemények  
kelt almás tekercs 5 "
  2015-11-04 07:23:18, szerda
 
  A tésztához:

1 tojás
120 ml tej
150 ml vízz
2 evőkanál cukor
1 teáskanál só
10 g szárított élesztő
2 evőkanál olvasztott vaj
Liszt fedezéknek (körülbelül 500 g)

töltelékhez:

1 kg alma
*4 evőkanál cukor
50 g vaj
1 evőkanál fahéj
4 evőkanál őrölt dió

a tésztához valókból kelt tésztát gyúrok a szokásos módon .
kétfelé osztom és hagyom kelni .
addig elkészitem a tölteléket
az almát lereszelem hozzáadom a diót, fahéjat, cukrot, vajat .
a tésztát 1 / 2 cm vastagra kinyújtom , az alma töltelék felével megkenem , feltekerem .
most is pihentetem fél órát.
180 fokra előmelegitett sütőben megsütöm .



 
 
0 komment , kategória:  román sütemények  
kelt almás tekercs
  2015-11-04 07:23:15, szerda
 
  A tésztához:

1 tojás
120 ml tej
150 ml vízz
2 evőkanál cukor
1 teáskanál só
10 g szárított élesztő
2 evőkanál olvasztott vaj
Liszt fedezéknek (körülbelül 500 g)

töltelékhez:

1 kg alma
*4 evőkanál cukor
50 g vaj
1 evőkanál fahéj
4 evőkanál őrölt dió

a tésztához valókból kelt tésztát gyúrok a szokásos módon .
kétfelé osztom és hagyom kelni .
addig elkészitem a tölteléket
az almát lereszelem hozzáadom a diót, fahéjat, cukrot, vajat .
a tésztát 1 / 2 cm vastagra kinyújtom , az alma töltelék felével megkenem , feltekerem .
most is pihentetem fél órát.
180 fokra előmelegitett sütőbe megsütöm .



 
 
0 komment , kategória:  román sütemények  
Kati szelet
  2015-11-04 06:49:32, szerda
 
  tészta

500 g liszt
150g porcukor
1 tasak vaníliás cukor
150 g vaj / margarin
2 tasak sütőpor
3 tojássárgája
reszelt héja

a lisztet, sütőport, vaniliát, tojássárgát, vajat, reszelt cirtomhéjat összekeverm és 3 felé elosztom.
vékonyra kinyújtom és a tepsi hátoldalán megsütöm 180 fokon 10 perc alatt .


krémhez:
200 ml tej
1 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál kakaópor
3-4 evőkanál rum
100 g vaj
100g porcukor
2 evőkanál baracklekvár

a 3 ból egy lapot összetörök, hozzáadom a tejet, vaniliát, cukrot és hagyom ázni .
a többi hozzávalót is belekeverem , simává kidolgozom .

habhoz :

3 tojásfehérje
200g porcukor

50 -70 g reszelt csokoládé

a fehérhét keményre felverem , menet közben adagolom hozzá a cukrot.

összeállitása :
a lapot lerakom , megkenem a krémmel, rárakom a másik lapot, arra pedig a habot, majd a reszelt csokit.
beteszem a hütőbe és csak másnap vágom fel.





 
 
0 komment , kategória:  román sütemények  
túrós habos szelet
  2015-11-01 18:12:40, vasárnap
 
  Prajitura cu branza dulce


A tésztához:
100 g vaj
1 tojás,
200g liszt
fél teáskanál sütőpor

A krémhez:
500g túró
4 tojás,
200g cukor
5 evőkanál búzadara
300 ml tej
3- 4 vaníliás cukor

a tésztához összekeverem a hozzávalókat , s a tepsibe öntöm .
a töltelékehez a tojássárgát keverem össze a túróval, cukorral, darával, tejet, és a vaniliát.
ezt hagyom állni egy kicsit , majd a tepsibe lévő tésztára öntöm .
a fennmaradó tojásfehérjét felverem 10 dkg cukorral, a túró tetejére simitom .
közepesen meleg sütőben 180 fokon megsütöm .
később szeletelem fel, porcukorral megszórva tálalom .



 
 
0 komment , kategória:  román sütemények  
sütötökös pite
  2015-11-01 17:16:27, vasárnap
 
  Placinta cu dovleac

tésztához:
500g liszt
250g hideg vaj
4 tojás sárgája
200 g finom cukor
reszelt héja egy citrom
vanília

A töltelékhez:
1 közepes sütőtök, kb. 800 g
cukor ízlés
egy kocka vaj
fahéj, szerecsendió, szegfűszeg

a tészta hozzávalóibül omlós tésztát yúrok, hütőbe teszem fél órára .
addig elkészitem a tölteléket .
a tököt lereszelem ,
serpenyőbe vajon megpiritom a cukrot, rárakom a fűszereket, tököt, megpárolom . kihütöm .
a tésztát 2 felé osztom , tepsibe teszem az első kinyújtott lapot, arra kanalazom a tököt, jöhet a másik lap is .
180 fokon 40 - 45 percig sütöm .



 
 
0 komment , kategória:  román sütemények  
vőlegényfogó süti
  2015-09-29 07:36:48, kedd
 
  Bácskai vőlegényfogó
Hozzávalók:
35 dkg liszt,
18 dkg vaj,
1/2 csomag sütőpor,
2 tojás,
tejföl,
só.

A töltelékhez:
20 dkg sovány főtt sonka,
20 dkg túró,
5 dkg vaj,
só,

A kenéshez tojás.

Sós omlós tésztát készítünk,
A lisztet a vajjal, egy kevés sóval és a sütőporral elmorzsoljuk. Hozzáadunk 2 tojás-sárgáját,
és egy kevés tejföllel könnyű tésztává gyúrjuk. Cipóba formálva pihentetjük, míg a tölteléket
elkészítjük. A töltelékhez a sonkát megdaráljuk, a tehéntúrót áttörjük, a vajat és egy csipet
sót hozzáadva jól összekeverjük. A két tojásfehérjét habbá felverve adjuk hozzá. A tésztát
vékonyra nyújtjuk, kockákat vágunk belőle, a töltelékkel megtöltjük, és buktaformára
összetekerjük. Tepsibe rakjuk, tojással megkenjük, és szép pirosra sütjük, Melegen, hidegen
is kitűnő, teához vagy borkorcsolyának is tálalható.
 
 
0 komment , kategória:  román sütemények  
habos háromszinű sütemény
  2014-11-23 13:41:31, vasárnap
 
  chec in trei culori


3 tojás

250 g cukor

125 g vaj

125 ml tej

350 g liszt (2 csésze)

kakaó 3 lg

egy csipet szódabikarbóna

1 Evőkanál sütőpor

2 Evőkanál narancshéj

1-2 lg porcukor

egy tálban a tojásokat összekeverem habosra , legalább 10 percig keverem .
hozzáadom a puha vajat , tejet, majd a lisztet és a sütöport narancshéjat , vaniiát is .
a tésztát elfelezem , az egyik marad ilyen , a másikba belekeverem a kakaót .
egy kenyérformát kivajazok, beleöntöm a sárga tésztát, arra öntöm de óvatosan a kakaósat .
berakom az előmelegitett sütöbe és 15 - 20 percig sütöm .
a tojásfehérjét 1 - 2 ek. porcukorral keményre felverem .
a sütőből kiveszem a tésztát rásimitom a fehérjét, s visszateszem még s sütöm 10 percig .
a formában hagyom kihülni , szeléetelem utána , tálalom .




 
 
0 komment , kategória:  román sütemények  
sütemény 3 szinben
  2014-11-23 13:28:44, vasárnap
 
  Chec in trei culori


Hozzávalók

Első tésztához:
10 sárgáját,
7 evőkanál cukor,
10 evőkanál liszt,
2 evőkanál olaj,
2 evőkanál víz
1 tasak sütőpor
héja narancssárga

A második tésztához:
10 fehérek,
7 evőkanál cukor,
10 evőkanál liszt,
2 evőkanál olaj,
juice egy narancs (kb 100ml)
1 sütőpor,

Extra: 3 evőkanál kakaó
őrölt dió

a tojássárgát a cukorral habosra kikeverem , hozzáadom a lisztet, sütőport is .
fokozatosan adom hozzá a vizet, narancshéját és az olajat .
pihentetem 20 percig .
a másik tésztához a fehérjét keményre felverem , 1 ek. cukrot adok hozzá,
most adom hozzá a lisztet, sütőport, narancskét.
egy téglalap alakú kis tepsit kivajazok, beleöntöm az első tésztát, megszórom a kakaóval és a dióval.
rántöm a másik tésztát, s előmelegitett sütőben megsütöm , 40 - 42 percig alatt .



 
 
0 komment , kategória:  román sütemények  
akaós - kávés kocka
  2014-11-22 14:06:44, szombat
 
  Prajitura cu crema de branza si ness

ezt a süteményt ajámlom karácsonyra is , nagyon guszta és nem nehéz elkésziteni .



a tésztához:


6 tojás

6 evőkanál cukor

10 evőkanál liszt

2 evőkanál kakaó


a krémhez:


500 ml krémsajt

500 ml tejszín

porcukor 50 gr

1 evőkanál nesscafé

1 boríték zselatin granulátum (10 g)


a máz:


200 g étcsokoládé

200 g tejszín

3 evőkanál olaj

1 evőkanál rum aroma


Elkészítés:
a fehérjét keményre felverem , menet közben adom hozzá a cukrot is .
majd a lisztet, sárgákat , kakaót is beleforgatom óvatosan . egy közepestől kicsit nagyobb tpesibe megsütöm 180 fokon 24 - 30 perc alatt .

a krémhez a tejszint a cukorral keményre felverem , hozzáadom a krémsajtot,
a zselatint kevés vizben feloldom melegitve, s hagyom egy kicsit hülni , majd a tejszinhez keverem .

a csokimázhoz a csokit felovasztom gőz felett a tejszinnel együtt, belekeverem az aromát, pici olajat .

összeállitása :
a tésztát lerakom , megkenem a krémmel, bevonom a csokimázzal, majd a maradék krémből
" rózsát " készitek a tetejére .



 
 
0 komment , kategória:  román sütemények  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 106 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 88 db bejegyzés
Összes: 8945 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1387
  • e Hét: 3576
  • e Hónap: 44788
  • e Év: 422589
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.