Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 146 
tejfölös húsgombócleves
  2015-11-20 11:41:04, péntek
 
  Ciorba de perisoare cu smantana






1 nagy sárgarépa,
olaj
2 fej vöröshagyma,
1/2 kis zeller,
150 g tejföl,
1 evőkanál liszt,
1 csokor petrezselyemzöld
só és bors ízlés szerint.


A húsgombóc
250g darált hús (marha-sertés keveréke)
1/2 fej hagyma,
1 evőkanál rizs,
1 tojás,
1 teáskanál búzadara,
petrezselyem
só, bors.

a hagymát, répát, zellert lereszelem , kevés olajon megpiritom .
sózom és borsozom , felöntöm vizzel, fözöm majdnem puhára .
a gombóchoz összekeverem a húst, tojást, sót, borst, darát, rizst , petrezselymet.
diónyi gombócokat csinálok belőle, s a levesbe belefözöm .
a tejfölt kikeverem a liszttel s a levest behabarom vele, picit fözöm együtt .
 
 
0 komment , kategória:  román receptek  
zöldséges gombagarú
  2015-11-20 10:56:50, péntek
 
 



tocanita de ciuperci cu legume

500 g friss gomba,
1 fej vöröshagyma,
1 sárgarépa,
1 zöldpaprika,
5 evőkanál olaj,
5 evőkanál húsleves,
só, bors ízlés szerint,
200 ml viz
friss petrezselyem

a gombát, répát, paprikát hagymát felszeletelem .
serpenyőben megpiritom a hagymát, ha jó. rárakom a gmba szeleteket, együtt piritom tovább.
hozzáadom a répát, paprikát, sózom és borsozom , felöntöm a levessel.
puhára párolom s tálalom
 
 
0 komment , kategória:  román receptek  
vajdasági húsgombócleves
  2015-09-29 07:32:00, kedd
 
  Vajdasági húsgombócleves
Hozzávalók:
20-20 dkg marhahús és dagadó,
10-10 dkg füstölt szalonna, sárgarépa és gyökér,
50 dkg burgonya,
10 dkg liszt,
zsír,
2 dl tejföl,
2 tojás,
1 csomó petrezselyem,
só, bors

A húsokat és a szalonnát ledaráljuk, a burgonyát lereszeljük. Összekeverjük őket és dúsítjuk a
tojásokkal, vágott petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, és annyi lisztet adunk hozzá amennyit
felvesz. Zsírban világos rántást készítünk, majd felengedjük 3 liter vízzel. A karikára vágott
répát és gyökeret beletesszük, sózzuk. Amikor felforrt, a húspépből lisztes kézzel apró
gombócokat formálunk, és a levesben kifőzzük.
Ha a gombócok megfőttek kihalásszuk a levesből, és egy levesestálba tesszük. A levesbe
keverjük a tejfölt, felforraljuk, és a tálban ücsörgő gombócokra öntjük. Meghintjük apróra
vágott petrezselyemmel.
 
 
0 komment , kategória:  román receptek  
csángó pecsenye
  2015-01-03 08:22:37, szombat
 
 

Hozzávalók

2 nagy sertésszűzpecsenye (60-70 dkg)
1 kiskanál só
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
4 evőkanál olaj
a raguhoz:
15 dkg kolozsvári szalonna
1 nagyobb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
22-25 dkg marinált paprika (ecetes pritaminpaprika)
9 evőkanál ketchup
6 evőkanál víz
fél mokkáskanál őrölt fekete bors


A húst megmossuk, leszárogatjuk, ducibb felén lévő fehér hártyáját lefejtjük. Ezután a szűzpecsenyéket kissé ferdén 6-6 szeletre vágjuk. Lapjára fordítva kissé kiveregetjük, megsózzuk, megborsozzuk és félretesszük.
A raguhoz a szalonnát kb. 4 milliméter vastagon felszeleteljük, majd ugyanilyen vastagon kis csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A szalonna zsírját lábasban, közepes lángon 3-4 perc alatt kiolvasztjuk, majd a hagymát szalmasárgára sütjük benne. A fokhagymával sütjük még fél percig, majd a lecsöpögtetett, kisujjnyi széles csíkokra vágott marinált paprikát is hozzáadjuk.
A ketchuppal ízesítjük, a vízzel hígítjuk, épp csak 1 percig forraljuk. Közben megborsozzuk, ha kell, utánasózzuk. A befűszerezett húst a megforrósított olajban, nagy lángon oldalanként 3-3 perc alatt megsütjük, lecsöpögtetjük. Tálaláskor a pecsenyét a raguval körülöntjük. Hagymás tört burgonya illik hozzá köretnek.



 
 
0 komment , kategória:  román receptek  
tepsis hagymás gomba
  2015-01-03 08:00:17, szombat
 
  30 dkg egyforma, apró szemű gomba,
30 dkg lehetőleg ugyanolyan nagyságú vöröshagyma,
2 dl tejföl,
2 evőkanál liszt,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
1 csokor petrezselyemzöld,
a tetejére 10 dkg jó húsos füstölt szalonna,
a tepsihez 1 evőkanál olaj.


Elkészítés


A gombát és a hagymát megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. Egy kis tepsit az olajjal kikenünk. A lisztet, a pirospaprikát, a sót és a borsot kis tálkában összekeverjük, majd a gombát és a hagymát egyenként megmártva benne a tepsibe rakjuk, jó szorosan mellé. A megmaradt fűszeres lisztet a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a megmosott és finomra aprított petrezselyemzöldet, végül az étel tetejére öntve elosztjuk rajta a nagyon vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát. Az előmelegített, forró sütőbe tolva 25-30 percig közepes lángon sütjük. Mire a szalonnából ropogós pörc válik, arra készül el.



 
 
0 komment , kategória:  román receptek  
erdélyi lucskos káposztaleves
  2015-01-03 07:54:51, szombat
 
  Összetevők listája

1 fej káposzta (1,5-2 kg),
2-3 sárgarépa (elhagyható)
1 fej vöröshagyma
30-50 dkg füstölt hús,
1 csokor friss kapor,
egy-két szál borsika fű (csombor) vagy szárított is jó,
só, bors, piros paprika,
2 kanál liszt,
tej,
ecet,
1 kk. cukor
tejföl a tálaláshoz


Elkészítés


Az apróravágott hagymát megfuttatjuk egy kevés olajon, beleteszünk tetszés szerint pirospaprikát és pár kevergetés után felöntjük vízzel. A húst apró darabokra vágjuk és odatesszük főni a hagymás vízbe. Ha már szinte megfőtt a hús, akkor a káposztát kb. 2x2 cm kockákra feldaraboljuk, és beletesszük a fövő vízbe. A kaprot meg a csombort cérnával összekötjük (hogy később ki tudjuk venni a levesből) és hozzáadjuk a leveshez. Teszünk a lobogó levesbe 1,5-2 evőkanál borecetet. Ha a káposzta megfőtt akkor behabarjuk. Fekete borssal, sóval ízesítjük és tejföllel meg erős paprikával tálaljuk.



 
 
0 komment , kategória:  román receptek  
brassói rakott káposzta
  2015-01-03 07:46:21, szombat
 
  2,5 dl fűszeres paradicsomlé
2 csokor kapor
1 teáskanál csombor
őrölt bors

2 kg savanyú káposzta
4 evőkanál zsír
2 vöröshagyma
1,5 kg sertéslapocka
4 dl tejföl




A húst féltenyérnyi darabokra szeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, és zsíron aranysárgára fonnyasztjuk.
A hússzeleteket hirtelen átsütjük rajta. Az átmosott káposztából a tál aljára terítünk egy réteget. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük csomborral és finomra vágott kaporral.
Paradicsomlevet csurgatunk rá. Ezt sült hagyma követi, utána káposzta, a fűszerek, majd a hús és így tovább. A tetejére káposzta kerüljön.
Tejfölös paradicsomlével nyakon öntve, lefedve, forró sütőben 2 órát sütjük.




 
 
0 komment , kategória:  román receptek  
nyári kapros leves tojással
  2015-01-01 12:55:43, csütörtök
 
  Nyári kapros tejfölleves apró madártojással


Hozzávalók:
5 dkg zsír,
5 dkg liszt,
5 dkg vöröshagyma,
1 csomó kapor,
3 g pirospaprika,
3 dl tejföl,
1 db citrom,
4 db fürjtojás,
só.


A zsírt felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és elkeverve világos rántást készítünk.
Belekeverjük a nagyon apróra vágott vöröshagymát és az összevágott kapor felét.
Kissé átpirítjuk, és azonnal felengedjük 1 liter hideg vízzel. Habverıővel elkeverjük
és felforraljuk. Sóval és kevés pirospaprikával ízesítjük. Amikor a leves felforrt, már
csak mérsékelt tőzön fözzük 15-20 percig. Ekkor hozzáöntjük a simára kevert
tejfölt, a fürjtojásokat, és citromlével vagy ecettel enyhén savanykásra ízesítjük, és
még 2 percig fözzük, hogy a tojás kocsonyásodjon, de a sárgája kissé folyós
maradjon. Ezután még egy kevés friss, összevágott kaprot keverünk bele. Ezt a
levest jól lehőtve is fogyasztották a nyári nagy melegben - ehhez azonban nem
tettek bele tojást.
 
 
0 komment , kategória:  román receptek  
csángó gulyás
  2015-01-01 12:45:35, csütörtök
 
  Hozzávalók:
50 dkg marhalapocka,
50 dkg savanyú káposzta,
5 dkg rizs,
2 dl tejföl,
1 nagy fej vöröshagyma,
3 evőkanál olaj,
2 db zöldpaprika,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál pirospaprika,
1 csapott mokkáskanál köménymag,

bors,

Elkészítés:
A húst kockákra vágom. A felhevített olajon üvegesre futtatom a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, majd a tőzrıl lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a köménymagot meg a tisztított, zúzott fokhagymát.
Két evőkanálnyi vizet öntök rá, és a húskockákat beletéve zsírjára pirítom. Megsózom,
majd fedő alatt puhára párolom. Időnként kevés vízzel pótolom az elfőtt levét. Ha
már majdnem puha, hozzáteszem az apróra vágott savanyú káposztát, a
felszeletelt, kicsumázott paprikát és a megmosott rizst. Annyi vizet öntök rá, hogy
bőven ellepje. Fedő alatt párolom a teljes puhulásig. Végül a tejfölt is belekeverem,
összeforralom és forrón tálalom.
 
 
0 komment , kategória:  román receptek  
savanyú sürüleves
  2014-11-18 14:05:51, kedd
 
  Ciorba deasa



Hozzávalók

200 g darálthús

2 sárgarépa

2 burgonya

1 kaliforniai paprika

1 fej vöröshagyma

2 evőkanál paradicsomszósz

káposzta lé, 500 ml

petrezselyemzöld

Só és olaj

a darálthúst olajon megpiritom , ha jó, felöntöm vizzel és sózom fözöm félpuhára.most adom hozzá a répát, burgonyát, paprikát, hagymát is .Amikor felforrt , akkor teszem bele a paradicsompürét, káposzta lét . Letakarom és puhára fözöm az egészet.
Tálaláskor apróra vágott petrezselymet szorok rá .





 
 
0 komment , kategória:  román receptek  
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 146 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 134 db bejegyzés
Összes: 8990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1987
  • e Hét: 1987
  • e Hónap: 57948
  • e Év: 566875
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.