Regisztráció  Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Magyar Anya
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 265 
KINCSEM - teljes film
  2017-12-02 21:20:34, szombat
 
  KINCSEM - teljes film ( 2017 )


Link

Kincsem versenyló

Kincsem csontváza a Magyar Mezőgazdasági Múzeum emeleti részén van. Elbűvölő még így is.
A tápiószelei Blaskovich birtokon született Kincsem, a verhetetlen csodakanca.
 
 
0 komment , kategória:  Értékes előadások,filmek  
Kincsem - teljes előadás
  2017-12-02 21:15:18, szombat
 
  Kincsem - teljes előadás


Link

A Komáromi Lovasszínház gyönyörű előadása.
 
 
0 komment , kategória:  Értékes előadások,filmek  
Köő Artúr: Román migráció Erdélybe a XIII. századtól
  2017-12-01 00:45:29, péntek
 
  Köő Artúr: Román migráció Erdélybe a XIII. századtól a többségbe kerülésig


Link


A dákoromán elméletnek van valóságalapja? Ha nem őslakók, hogyan kerültek többségbe? Mi a románság "felszívó erejének" titka? Beszélhetünk-e "magyar felelősségről"? Románok voltak a Hunyadiak?
Ezekre a kérdésekre keresi és részben adja meg a választ Köő Artúr kiváló előadásában.Száz év nyomor

Katonai parádékkal, felvonulásokkal ünnepli ismét születésnapját Románia, és a nacionalizmustól fűtött mámoros hangulatban bizony nagyon kevesen mérlegelik, mit is hozott ennek az országnak, lakóinak ez az évszázad.

Nekünk, magyaroknak, tudjuk, nem sok jót, de a többségi románság sem dicsekedhet, nemzeti öntudat szempontjából éllovasok, de minden más téren sereghajtók Európában.

Románia az az ország, amelynek sok minden az ölébe pottyant, de valahogy sohasem tudott igazán élni a lehetőségekkel, bármilyen rendszer győzedelmeskedett, fejlődése esélyeit mindig szétlopkodták az éppen hatalmon levők, vagy feláldozták a nacionalista félelmek és gőg oltárán. Így ma, 2017-ben, 99 évvel a nagy egyesülés után, még mindig nem kötik össze autópályák a történelmi régiókat, egy napba telik eljutni az ország egyik sarkából a másikba, a monarchia idején épített vasúthálózaton évszázada gyorsabban közlekedtek a vonatok, mint ma. Erdély továbbra is eltartója Moldvának, Olténiának, vannak vidékek, ahol mintha megállt volna az idő.

Romániának e száz év alatt sikerült minden rendszerből a legrosszabbat kihoznia. A két világháború közötti királyság virágkorát leszámítva, amikor Erdély kárára, de legalább a déli részek, a főváros fejlődött valamit, minden korszak sötét időket hozott. A kommunizmus itt építette fel legbrutálisabb diktatúráját, amely sokszor a Szovjetunió sztálinista rendszerével vetekedett, az újkori demokrácia pedig olyan vadkapitalizmust honosított meg, amelynek Európában nincs párja. Így mára a modern Romániának sikerült nyugatra üldöznie négy-ötmillió munkaképes polgárát, a nyomor szintje alatt él lakosai 30-40 százaléka és alig fölötte legalább még fele. Akárhogy tákolják, az egészségügyi rendszer ezer sebből vérzik, a tanügy pedig reformot reformra halmozva inkább elriasztja a tanulástól a gyermekeket, mintsem ösztönözné őket. Minden új kormány újabb és újabb kísérletezgetése még mélyebbre süllyeszti az országot, egyre távolabb sodródunk már nemcsak az áhított jóléttől, de a jogállamiságtól, a demokráciától is.

Ezeket az eredményeket érte el a majd százéves egységes román nemzetállam. Ma magyarnak lenni Romániában nem jó, sem december elsején, sem a hétköznapokban. Hogy románnak lenni jó-e? Erre a választ tükrözik a hétről hétre utcán tiltakozó tízezrek, az elvándorlók milliói. Hisz lehet fényes, díszes ünnepségeket szervezni, de utána ismét szürke, megélhetési gondoktól terhes mindennapok következnek.

Száz év nyomor után majd semmi reménnyel.

Farkas Réka / Háromszék


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Értékes előadások,filmek  
Szőnyi József Pilisszántó eddig ismeretlen történelmi és rég
  2017-12-01 00:34:09, péntek
 
  Szőnyi József: Pilisszántó eddig ismeretlen történelmi és régészeti emlékei


LinkKülterületi ingatlant értékesítene a pilisszántói önkormányzat

Pilisszántó Község Önkormányzat Képviselő-testülete, mint kiíró (2095 Pilisszántó, Kossuth u. 92.) nyilvános egyfordulós pályázatot hirdet a tulajdonában álló Pilisszántó külterület 092/38 hrsz alatti ingatlanból történő 5257 m² terület értékesítésére a Pilisszántó Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2016. (II.9.) számú Ök. határozata alapján, jelen mellékletében foglalt tartalommal és feltételekkel.
A pályázat benyújtásának határideje:

2017. december 11., hétfő, 12:00 óra
(Határidőn túl érkezett pályázat érvénytelennek tekintendő.)

Ajánlatok felbontásának ideje: a pályázat benyújtását követő képviselő-testületi ülés napja

A pályázat benyújtásának helye: Pilisszántó Község Önkormányzat polgármesteri Hivatal (2095 Pilisszántó, Kossuth u. 92.)

A pályázatok elbírálására biztosított határidő: a pályázat benyújtását követő képviselő-testületi ülés napja

Az elbírálási határidőt a kiíró - indokolt esetben - egy alkalommal, legfeljebb 30 nappal meghosszabbíthatja. Az elbírálásra nyitva álló, meghosszabbított határidőről, ezzel egyidejűleg az ajánlati kötöttség időtartamának meghosszabbodásáról a pályázókat tájékoztatjuk.
Ajánlati kötöttség időpontja: a pályázat elbírálásától számított 30 nap

A pályázó ajánlatához a pályázati felhívásban meghatározott időpontig, illetve a meghosszabbított határidő leteltéig kötve van, kivéve, ha a kiíró ezen időponton belül a pályázati eljárás nyertesével szerződést köt, vagy írásban közli, hogy a pályázati eljárást eredménytelennek minősíti. A pályázó ajánlati kötöttsége akkor kezdődik, amikor az ajánlatok benyújtására nyitva álló határidő lejárt.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Értékes előadások,filmek  
Szabó Magda: Szent Bertalan nappala - színházi közvetítés
  2017-11-28 21:19:34, kedd
 
  Szabó Magda:Szent Bertalan nappala - színházi közvetítés felvételről


Link


Szabó Magda Debrecen városának elkötelezettje, szerelmese. A debreceni Református Kollégium pedig a magyar református közösség Alma Matere. A város és a Kollégium sugárzó fényének állít remek emléket a Szent Bertalan nappala című dráma. Két főszerepére Debrecen két történelmi személyiségét, a fiatal diák-Csokonait, és a város legendás főbíráját, Domokos Lajost választotta. A megtörtént eseményből olyan erkölcsi példát teremt, amely ritkán található a drámairodalomban. Korunk fellazult morális rendjében fáklyaként világít Domokos Lajos áldozatos, kristálytiszta jelleme. Történik 1794-95-ös években Bécsben és Debrecenben.

Madách Színház, Budapest, 1986.03.15 Rendező: Lengyel György; Szereplők: Professzor Szilágyi: Juhász Jácint; Ifjúsági titkár Lengyel: Cseke Péter; Ágnes, fogadósné: Bencze Ilona;Domokos Lajos, Debrecen főbírája: Avar istván; Udvari ágens Nagy Sámuel: Némethy Ferenc;
 
 
0 komment , kategória:  Értékes előadások,filmek  
Magyaródy Szabolcs: A bűnös nemzet hazugsága avagy
  2017-11-28 21:10:38, kedd
 
  Magyaródy Szabolcs: A "bűnös nemzet" hazugsága avagy a magyar antiszemitizmus mítosza


Link


Az előadásban hallhatunk a második világháborúról és előzményeiről, valamint a vesztesként rólunk, magyarokról kialakított és terjesztett ellenpropaganda hazugságairól. Magyaródy úr számos, kevésbé ismert történelmi tényt tár a hallgatóság elé tartalmas és jól összeszedett előadásában. Az előadás a Polgári Mulató rendszeres csütörtöki előadóestje keretében került megrendezésre 2016. november 17-én. Az előadót a Mindszenty Társaság e szavakkal élteti: "MAGYARÓDY SZABOLCS kivételes szerepet tölt be: egész életét a hiteles külföldi magyar propagandának szentelte, szinte egyedül vállalta magára egy egész intézmény feladatkörét.

Ezzel méltán vívta ki elismerésünket, megbecsülésünket, sőt csodálatunkat. Nyugdíjasan a Külföldi Magyar Cserkészszövetség öregcserkész vezetőtisztje, és a Hunyadi Mátyás Öregcserkész Munkaközösség vezetője lett. A MUNKAKÖZÖSSÉG CÉLJA: A magyarság külföldi hírnevének javítása; szomszédaink intenzív propagandájának ellensúlyozása; külföldi kormányok felvilágosítása; az angol nyelvű, magyar történelmi tárgyú könyvakciók szervezése és bonyolítása, főként az egyetemi könyvtárakban. A Magyar Külügyminisztérium és a magyar lobby csoportok munkáját is hatásosan kívánják előkészíteni, segíteni s angol-nyelvű szakirodalommal támogatni.

Magyaródy Szabolcs kapcsolatot tart a fél világgal, főleg honlapja és A HOLLÓ c. tájékoztatója ( a 65. száma jelent meg) révén." (http://mindszenty.hu/index.php?option...) Magyaródy úr munkássága a http://hungarianhistory.com/ weboldalon követhető, ahol kiváló (főleg) angol nyelvű publikációk olvashatóak. A Polgári Mulató weboldala: http://polgarimulato.hu/ Facebook-kampány a hazafiak mellett: https://turul.tv/szabadsag/ A Turul TV Facebook oldala: https://www.facebook.com/Turul-TV-104..
 
 
0 komment , kategória:  Értékes előadások,filmek  
Molnár V. Józsi bácsi köszöntése
  2017-11-28 20:54:07, kedd
 
  Molnár V. Józsi bácsi köszöntése az Attila Nagykirály Hotelben


Link
 
 
2 komment , kategória:  Értékes előadások,filmek  
A Hét Vezér teljes film Magyar Lovas Színház Komárom
  2017-11-05 14:55:48, vasárnap
 
  A Hét Vezér teljes film Magyar Lovas Színház Komárom


Link

A Hét Vezér a Magyar Lovas Színház Komárom előadásában.

Írta és dalszövegek: Márkos Attila

Zenéjét szerezte: Barcsik Valéria
 
 
0 komment , kategória:  Értékes előadások,filmek  
Legyen kimondva! - Interjúsorozat Felvidékről - Fehér István
  2017-10-26 22:11:25, csütörtök
 
  Legyen kimondva! - Interjúsorozat Felvidékről - Fehér István tanárral(2016)


Link
 
 
0 komment , kategória:  Értékes előadások,filmek  
Vaxxed (védőoltás kérdést bemutató film magyar felirattal)
  2017-09-22 09:27:38, péntek
 
  Vaxxed


LinkFilm az MMR és több más oltás autizmust és immunrendszeri károsodást okozó hatásáról.
Hatalmas a cenzúra ereje. A filmet folyamatosan törlik a szolgáltatók. Ha te még itt éred, töltsd le, mert lehet, hogy nem lesz rá több alkalmad!
 
 
0 komment , kategória:  Értékes előadások,filmek  
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 265 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 90 db bejegyzés
e év: 1423 db bejegyzés
Összes: 22871 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 839
  • e Hét: 839
  • e Hónap: 120969
  • e Év: 2250497
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.