Regisztráció  Belépés
bozsanyinemanyi.blog.xfree.hu
Legyen szíved, mely sosem válik kővé, legyen kedved, mely sosem gyullad haragra, és legyen érintésed, mely sosem bántalmaz. /Charles Dickens/ Bozsányi Lászlóné. Manyika.
1948.03.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 80 
Margaréta......
  2017-06-18 00:00:43, vasárnap
 
  Minden morál, minden elvárás, minden szokás, minden illem és nevelés hamis, ha nem arra tanít meg, hogy a döntő pillanatokban hallgass a saját szívedre. A saját lelkiismereted hangjára. Senki másra, mert lehet, hogy aki jót akar, az sem tesz jót neked. Az utolsó időkben egyetlen mestered maradt: a saját szíved! Minden könyv, minden tanács és nevelés érvénytelen. Csakis a szíved súgja - ha meghallod még a hangját -, hogy mit tegyél."
/Müller Péter/"Az ember utólag döbben rá, mennyi csoda mellett ment el. Utólag jön rá, hogy elfelejtett szeretni. Utólag, hogy boldog volt, s észre sem vette. Utólag, hogy nem is figyelt a másikra. Utólag, hogy elfelejtett jónak lenni hozzá. Utólag, hogy kár volt őt nem szeretni. Kár volt unni, aminek örülni is lehetett volna."
/Müller Péter/"Ha valakit valóban szeretsz, azonnal tudod, ha megbántod - nem azért, mert látod az arcán, hanem mert a bántás pillanatában önmagadon érzed a bántalmat, neked is fáj - és tudod, hogy nem kellett volna. Nemcsak neki, neked is sajog, azonnal. A szeretet nem ismer sem időt, sem távolságot."
/Müller Péter/"Valószínű, hogy a szeretetnek nincs határa. De ez nem olyasmi, amit tanulnunk kellene, mert bennünk van. Lelkünk mélyén, eltemetve. A tanulás nem egyéb, mint kiszabadítás. Ahogy egy mentőosztag felszínre hozza egy bányaomlás mélyéről az élőket, úgy szabadíthatja ki az érlelő szenvedés a még élő és dobogó szívünket az önzés romjai alól."
/Müller Péter/Mindennek, egy párkapcsolatnak, egy barátságnak, egy élethelyzetnek is szüksége van a szüntelen megújulásra. Fix vitorlákkal nem lehet hajózni, mert a szél sem fix!
/Müller Péter/Én szeretet nélkül nem tudok élni.
Keresem azoknak az embereknek a közelségét, akik szeretnek, és akiket én is tudok szeretni.
Lehet, hogy csak pár emberről van szó. Manapság az is nagy szó. Olyan, mint az Északi-sarkon egy működő kályha: odabújok mellé."
/Müller Péter/"Az igazi boldogságot észre sem vesszük. Olyan, mint az egészség, a tiszta víz, a szép táj, a nevető csecsemő.
A boldogság nem öröm! Az örömhöz sok minden kell: siker, szerencse, pénz, gondtalanság, vágyad, reményed, szerelmed, sóvárgásod beteljesülése. A boldogsághoz nem kell semmi. Ami van, az is fölösleges. Nincs benne ragaszkodás, birtoklás, szomjúság. Örökös hiány csak a boldogtalanságban van, de a boldogságban nem hiányzik semmi és senki. Ez a te mennyországod állapota. Éppenséggel beengedhetsz mást is, ha szereted, de a boldogságod nem függhet tőle.
Lelke legmélyén minden ember boldog - csak nem tud róla."
/Müller Péter/Kell egy ember, legalább egy, akivel igazságviszonyba kerülök. Akinek el lehet mondani mindent. Aki meghallgat, és az őszinteségét elviselem.
Lényegében ez a jó házasság titka. Ha nem erre épül, lehetnek szép korszakai, lehet benne szerelem, testi öröm, ölelés, jöhetnek még gyerekek is, de ha hozzáférhetetlenek maradunk egymás számára, a házasság megbukik. Hosszú ideig nem lehet valakivel élni, akivel nem igazságviszonyban vagyok. Nem lehet mellette megöregedni.
A szeretetben sok gyengédség és jóság és öröm lehet, még illúziók is, de ha igazi a szeretet, akkor kérlelhetetlen. Mindent megtudunk egymásról, amit mások elől, sokszor még önmagunk elől is eldugunk. Ezért kevés a jó házasság, és ezért olyan törékeny. Másfajta társadalmi kapcsolatokban lehet hazugságban élni. A többi embernek mást mondok, mint otthon: az élet színjátékába ez belefér. De mi ezt nem tehetjük meg, mert túl közel élünk egymáshoz.
/Müller Péter/


Ér-intem, Ér-zem, Ér-tem
Ha Magyar vagy, tudd, hogy Isteni Nyelven beszélsz.
Mindentudó nyelven.
Az ÉR mindent elmond a Lényünk három dimenziójáról.
Figyelj!
A testedet ÉR-intem, a Lelkedet ÉR-zem és a Szellemedet ÉR-tem.
Háromféle módon tudok hozzád ÉR-ni.
Kezemmel simogatlak, érzéseidet átérzem,
és az értelmes gondolatodat megértem.
Ujjaim ugyanazt üzenik, mint az érzéseim
és a kimondott gondolataim.
Három síkon Szeretünk, mert testté vált
szellemek vagyunk.
És a három sík nincs külön.
ÉR-TEd?

/Müller Péter/Virágmandala..
Én szeretet nélkül nem tudok élni. Félek. Keserű és reménytelen vagyok. Fuldoklom. Fázom. Ha csak egyetlen módom van rá - elmenekülök. Persze van, amikor nincs erre mód. Maradni kell. Akkor is keresem azoknak az embereknek a közelségét, akik szeretnek, és akiket én is tudok szeretni. Lehet, hogy csak pár emberről van szó. Manapság az is nagy szó. Olyan, mint az Északi-sarkon egy működő kályha: odabújok mellé.

/Müller Péter/"Ha valamit nagyon szeretnél az életedben. Ne csak álmodozzál,hanem tegyél érdekében. Indisd el az utat amivel sikerülhet! Akkor az biztos fog sikerülni! Ha érzed,hogy nem jó amit teszel,ne félj változtatni, Dönts és lépj érdekében! ..."
/Müller Péter/"Karácsony nem az ész, hanem a szív ünnepe. És a szív érzi, hogy azok is ott állnak veled a karácsonyfa körül, akiket a szemeddel nem látsz, és az eszeddel nem hiszel."
/Müller Péter/Ne feledkezz meg a színes kövecskéről, amit az
út elején a kezedbe nyomtam, és ami csak a tiéd.
Tőlem kaptad, hogy mindig tudd, ki vagy.
Azért adtam a követ, mert az nem romlik el soha.
Bele van írva az üzenetem, varázshatalmad titkos
jelmondata, Szorítsd, és őrizd a markodban!
Akármi történik veled, a varázskő megment téged
minden bajtól, veszedelemtől. Ha megérted,
mi van beleírva.
/Müller Péter/"Az öröm akkor jön, amikor elengeded magad. Amikor hagyod magad örülni. Amikor önfeledt vagy. Olyan, mint a repülés: elfelejted a gravitációt. Ennek lélektani oka van. Az ego a földhöz van horgonyozva. Fél, szorong, okoskodik, akar. Az öröm pedig a lelkednek olyan rétegében él, ahol szabadság van."
/Müller Péter/


 
 
0 komment , kategória:   Müller Péter  
..gondolatok..
  2017-04-26 12:24:16, szerda
 
  Minden reggel, amikor fölkelsz, keresd meg magadban azt a gondolatot vagy érzést, amiért érdemes élni. Nem mindig könnyű. Lehetünk bajban, rossz helyzetben, tartósan nehéz helyzetben is. De egy új nap mégis új nap! És ahogy a földi Nap is minden reggel fölkel és eloszlatja a sötétséget, úgy föl kell hozni a belső napunkat is. Magától nem mindig jön fel. Művészek - zongoristák, karmesterek, színészek - tudják, hogy az első pillanatban minden eldől. Ezért koncentrálnak. Szedik össze magukat. Keresik magukban azt a nyugodt, pozitív erőt, kedvet és ihletet, amely nélkül semmire sem jutnának. Ne várd, hogy magától megjön a kedved. Föl is kell idézned."
/Müller Péter/Járni megtanulunk. Futni is. Számolni is, írni is. Gondolkodni is.
De a szeretet nem tanítható. Csak szeretettel.
/Müller Péter/


"A mosolygós embereknek sem könnyű a sorsa, csak másképp élik meg. Derűsen, és ez a nehezet is könnyebbé teszi.
Az örömöt nemcsak kapjuk,
de belülről csináljuk is, és ez fontosabb."
/Müller Péter/A szeretet...

Ahhoz, hogy fölkérjelek táncolni, az kell, hogy én magam is tudjak és szeressek táncolni. Ha én vagy te egyedül nem tudunk, együtt sem tudunk majd.
A második feltétele, hogy egymással is szeressünk táncolni. Én veled s te énvelem.
De ez kevés. Még valami kell.
Zene.
Zene nélkül nincs tánc.
Az kell, hogy a zenét mindketten halljuk. Zene nélkül csak állunk egymás mellett, mint két össze nem tartozó, süket idegen.
Sokszor megéltük már ezt az "istentelen" állapotot, amikor két szám között elhallgatott a zenekar, s mi ott álltunk a parketten, üresen, örömtelenül, zenétlenül...
Ha megszólal a zene, azonnal mozgatni kezd téged is engem is! Együtt mindkettőnket.
Sőt, ha "önfeledten" táncolunk: akkor úgy érezzük, hogy a zene táncol minket.
Mindketten felolvadunk egymásban és a muzsikában. Pörgünk együtt boldogan.
Ha bármelyikünk nem hallja a zenét- csak legázolni tudjuk egymást.
Zene nélkül nincs tánc.
A zene, amit magamban hallok: önmagam szeretete.
A zene, ami a te testedből, lelkedből árad, ami áthat engem és elragad, s ha kibillennék, helyrebillent a te zenéd.
Vagyis téged szeretlek. Az odaadásnak és az elfogadásnak nagy játéka ez.
Bár mind a ketten úgy érezzük, mintha a muzsika bennünk szólna- a zenekar fönt van!
Ezért mondja János: "Isten: szeretet".
Az egész világmindenségben szól a zene. Akkor is, ha nem szeretsz. Akkor is, ha nem tudod, hogy szeretve vagy!
Állandóan, szüntelenül és öröké szeretve vagy.
És ahhoz, hogy mi ketten jól legyünk együtt egymással, rá kell hangolódni a zenére.
Lehet, hogy te egy kicsit másképp hallod, mint én, mert a te lelkedben más hangszerek vannak, mint énbennem/ mindenki a magáét is beledalolja a hangok közé!/- de más muzsikát nem hallhatsz, mert akkor nem tudunk táncolni, akkor összetapossuk egymást.
A szeretet kérdését két ember egymás között nem képes megoldani. Hiába minden igyekezet, kell a harmadik is!
A Zene!
Müller Péter: Szeretetkönyv"A lelki sebeket két dolog gyógyíthatja - a fölismert igazság és az igazi szeretet. Beteg világ az, ahol soha semmi nem oldódik meg. Néha ezer év alatt sem. Ahol a hazugság nem lepleződik le, és a gyűlölet nem szűnik meg soha."
/Müller Péter/Ha veszítettél már el valakit, tudod, hogy a vesztés pillanatában szeretted a legjobban és a legigazabban. Amikor szembesültél azzal, hogy "nincs". Amikor a sors letépi rólunk azt, akit szeretünk, s ott maradunk kifosztva, egyedül - a hiányban döbbenünk rá, mennyire szerettük. Utólag. És jönnek az emlékek: a közönyös hétköznapok, a szürke reggelek, a fáradt fölkelések, a rosszkedvű morgások, veszekedések, összezördülések, a kellemetlen esték, amikor nem történt semmi, csak ültetek egymás mellett, üresen - a hiány fájdalmas érzésével visszanézve villámfényben látod meg a múltadat, s azt kiáltod:
- Milyen hülye voltam! Nem láttam, milyen kincset szórok szét minden percben és órában!... Bár akkor tudtam volna, amit most tudok: hogy ajándék volt vele az élet! Bár visszatérhetne, akár csak egyetlen percre is! Másképp szólnék hozzá? Másképp látnám, másképp ölelném... És elmondanám neki azt, hogy... Mit is?... Amit nem lehet elmondani.
/Müller Péter/
 
 
0 komment , kategória:   Müller Péter  
Müller Péter..gondolatai
  2017-03-30 13:44:50, csütörtök
 
  A férfi a táncban és az életben vezet - a nő követi. Ez eddig rendben van. De vezetni csak az tud, aki tiszteli a másik lényét. Tiszteli a szabadságát. És úgy vezet, hogy öröm legyen követni őt.
/Müller Péter/


 
 
0 komment , kategória:   Müller Péter  
idézet
  2017-01-05 23:07:52, csütörtök
 
  "Az ember értékét nem az esze,a műveltsége,nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos,a külsőd mit takar,hanem az,hogy a bensőd miről árulkodik,mert a lélek elől nem lehet szép külsőbe bújni."
/Müller Péter/Ahol megsérthetnek, ott gyenge vagy.
Jó kulcs ez az önismerethez.
Ott kell erősödnöd, ahol valami sérelem ért.
Ahol nem bántódsz meg, ott már edzett vagy.
Az érzéseid visszajelzik, hol kell fejlődnöd még.
Hol hiányzik az önismereted, az önbizalmad és az erőd.
Mert ez a három összefügg.

/Müller Péter/Én szeretet nélkül nem tudok élni.
Félek. Keserű és reménytelen vagyok. Fuldoklom. Fázom.
Ha csak egyetlen módom van rá - elmenekülök.
Persze van, amikor nincs erre mód. Maradni kell.
Akkor is keresem azoknak az embereknek a közelségét,
akik szeretnek, és akiket én is tudok szeretni.
Lehet, hogy csak pár emberről van szó.
Manapság az is nagy szó.
Olyan, mint az Északi-sarkon egy működő kályha:
odabújok mellé.
/Müller Péter/"Az a másodperc, amikor igazán szeretünk, életünk egyetlen valóságos pillanata. A többi nem az. A többi boldogtalan varázslat. Őrület. Teli félelemmel és szomjúsággal. Mi persze éppen fordítva gondoljuk. Mi azt hisszük, hogy az a "valóság", amikor egyedül, kővé dermedt, magányos lélekkel élünk. Valóság a hétköznap, a közöny, az egoizmus, az én, az enyém, a pénzkereset. Valóság a tévé, a robot, a rohanás, a vásárlás, az aszfalt, a "senkihez sincs közöm" életérzése. És a szerelemről véljük, hogy káprázat, mámor. Amikor valóban szeretünk, mondják ránk az emberek, hogy "Te el vagy varázsolva, öregem! Te megőrültél!" - miközben egy tévedhetetlen hang lelkünk mélyéről azt mondja: "Itt akarok maradni, mert mindig ide vágytam! Itt akarok élni, örökké!" Amikor szeretjük egymást: kijózanodunk. Felébredünk. Életünk valóságos állapota az, amikor szeretünk. Ezt a csodát rendszerint akkor érjük el, amikor föladjuk a görcsös önvédelmünket, és elkezdünk egymásban, egymásért élni."
/Müller Péter/


"A nehézségek mindig a jellem próbái. Az akadályok ismételt legyőzése nevel s tesz valóban erőteljessé."
/Müller Péter/Jó beszélgetni!
Csevegni, jókedvűen, mélyen, őszintén, hogy kibukjon belőlünk végre az,
amiről magunk se tudtuk, hogy bennünk van!...
Akkor jövünk rá, amikor kimondjuk! (...)
Életünk legnagyobb pillanata, amikor megnyílunk egymás számára.
/Müller Péter/"Aki lélekben gazdag, nem koldul se jó szót, se szeretetet.
Inkább ad."
/Müller Péter/


 
 
0 komment , kategória:   Müller Péter  
Müller Péter...gondolatai
  2016-10-28 22:26:58, péntek
 
  A mesék azt mondják, hogy a virágtündér így működik. Ha beteg a rózsa, odarebben fölé, elfelejti, hogy tündér, belebújik a rózsába, és rózsává válik. Így aztán átéli, hogy mi bántja, mitől beteg, s meg is tudja gyógyítani. Az igazi megismerésben van valami tündérszerűség.
/Müller Péter/" Minden szép zene és jó sor egy pillanatra felébreszt.
Ne feledd: ha így élsz, te is művész vagy, akkor is,
ha nem tudsz festeni vagy verset írni.
Az élet művésze vagy.
Mert a legcsodálatosabb műalkotás
mégis csak te magad vagy. És az életed."
/Müller Péter/Óvakodj attól a férfitól, aki nem királynőnek lát. Nem látja igazi arcodat-mert nem szeret. Aki szeret, és amíg szeret: fölfelé néz rád. Óvakodj attól, aki benned a szolgát, az anyukáját, önzésének eszközét, vagy birtokát látja csupán, és nem az önérzetes nőt keresi. Óvakodj attól, aki tart a méltóságodtól és az öntudatodtól, mert kisebbnek érzi magát melletted. Élni talán tudsz egy ilyen emberrel, hiszen az élet a kompromisszumok művészete is-de boldog nem lehetsz vele. Hogy szeret-e valójában, vagy csak érzelmileg, vagy más okból függ tőled, onnan tudod tévedhetetlenül megállapítani, hogy mennyire érzed magad szabadnak mellette."
/Müller Péter/"Csak az él, ami szüntelenül képes megújulni. Ilyen egy házasság, egy barátság és egy szerelem is. Ha szeretsz valakit, mindennap újra bele kell szeretni."
/Müller Péter/"Sok bajtól megóvhatnád magad, ha időnként rádöbbennél, hogy nincs igazad!"
/Müller Péter/Nem tudjuk kimondani. Szerelmes vagyok, nem eszem, nem alszom, elvarázsolt állapotban élek, szárnyalok a boldogságtól, öngyilkos akarok lenni, megszépülök, lefogyok, olyan vagyok, mint egy őrült - s azt mondom a kedvesemnek: "Szeretlek!"... Mi ez?! ...Mi az, hogy "szeretlek"? Hol van ez a szó, ahhoz képest, amit élek? Sehol! Méltatlan a valósághoz! ...Nem kellett volna kimondani! Nem kevesebbet mondtam vele, hanem valami egészen mást! Semmit. Azt kellett volna mondani, hogy őrült vagyok, benned akarok élni, fáj, ha nem látlak, félek tőled, egyszerre vagyok kétségbeesett, alázatos, hatalmas, rémült, boldog, nyomorult... A sejtjeim szomjaznak rád... Azonnal meg akarok halni, és örökké akarok élni veled!... De hol jön ehhez a szó, hogy "szeretlek"?!... Ami a lélekben egy egész világ, az kimondva egy kopott, értéktelen jel. És ez minden nagy élményünkkel így van. Elmondhatatlanok.
/Müller Péter/Arra a kérdésre, ki az igazi barátod, könnyű felelni.
Ha valaki az éjszaka közepén felhív, hogy bajban van,
s te azonnal kiugrasz az ágyból és mosdatlanul,
kábán ott vagy nála - az a barátod.
Maga a tény, hogy téged hívott, jelzi, mit jelentesz számára - s hogy odarohantál, mutatja, mit jelent számodra ő.
/Müller Péter/ 
 
0 komment , kategória:   Müller Péter  
rózsa
  2016-08-05 22:57:29, péntek
 
  "A legfontosabb, amiért éltek, nem másokban, hanem bennetek van! Méltóságnak hívják."
/Müller Péter/"Nem legyőzni kell az akadályt - hanem túljutni rajta. (...) A folyó nem áll le vitatkozni az útját álló sziklával, hanem átfolyik rajta, s derűsen rohan a tenger felé."
/Müller Péter/"Akit megcsap a mulandóság szele, rájön, milyen csoda élni.
Tartsd ajándéknak az életedet , mert minden nap ünnepnap!"
/Müller Péter/Ne várd, hogy a külvilági események tegyenek boldoggá.
Ha süt a nap, jó, ha eső zuhog, rossz; ha virágzik, jó,
ha hervad, rossz; ha szeret, jó, ha nem szeret, nagyon rossz;
ha nyerek, jó, ha vesztek, kétségbeejtően rossz - így élünk.
És sajnos ritkán süt a nap, a virág hamar hervad, ritkán nyerek,
és az, hogy szeressenek, a legnagyobb hiánycikk manapság.
/Müller Péter/,,Mindenki csak önmagát tudja kiolvasni a könyvből. A saját szerelmét, a saját emlékét és a maga tapasztalatát. (...) Mert hiába olvasol valamit, azt még a saját képzeletedben is meg kell teremtened. A te valóságodban, amely más, mint az enyém vagy bárkié. Minden olvasás: újrateremtés".
/Müller Péter/Az öröm akkor jön, amikor elengeded magad. Amikor hagyod magad örülni. Amikor önfeledt vagy. Olyan, mint a repülés: elfelejted a gravitációt. Ennek lélektani oka van. Az ego a földhöz van horgonyozva. Fél, szorong, okoskodik, akar. Az öröm pedig a lelkednek olyan rétegében él, ahol szabadság van.
Müller Péter
"Minden más elszakad, megrozsdásodik, tönkremegy, megszűnik, de a szeretet - ha igazi - maradandó kapcsolatot jelent."
/Müller Péter/"Nincs a világon olyan nagy baj, amin egy csoda ne segíthetne."
/Müller Péter/"A nehézségek mindig a jellem próbái. Az akadályok ismételt legyőzése nevel s tesz valóban erőteljessé."
/Müller Péter/
 
 
0 komment , kategória:   Müller Péter  
idézet
  2016-06-03 23:21:46, péntek
 
  "Élj abban a tudatban, hogy szeretve vagy. Akkor is, ha mások vakok és süketek és érzéketlenek.
Én néha olyan helyről kapok szeretetet, ahonnan nem is várom. És nagyon jólesik. Mert őszinte. És erős. Nem hagy elveszni."
/Müller Péter/


 
 
0 komment , kategória:   Müller Péter  
Müller Péter..gondolatai
  2016-05-08 22:36:12, vasárnap
 
  Ahol megsérthetnek, ott gyenge vagy.
Jó kulcs ez az önismerethez.
Ott kell erősödnöd, ahol valami sérelem ért.
Ahol nem bántódsz meg, ott már edzett vagy.
Az érzéseid visszajelzik, hol kell fejlődnöd még.
Hol hiányzik az önismereted, az önbizalmad és az erőd.
Mert ez a három összefügg.
/Müller Péter/Én szeretet nélkül nem tudok élni.
Félek. Keserű és reménytelen vagyok. Fuldoklom. Fázom.
Ha csak egyetlen módom van rá - elmenekülök.
Persze van, amikor nincs erre mód. Maradni kell.
Akkor is keresem azoknak az embereknek a közelségét,
akik szeretnek, és akiket én is tudok szeretni.
Lehet, hogy csak pár emberről van szó.
Manapság az is nagy szó.
Olyan, mint az Északi-sarkon egy működő kályha:
odabújok mellé.
/Müller Péter/...... .........."A szeretet nem múlhat el - megmarad. Ezért van az, hogy senkit sem lehet megvigasztalni, ha elveszti azt, akit szeret. Minden vigasz erőtlen és hamis. Főleg az a mondat, hogy "az idő majd begyógyítja a sebedet". Nem igaz. Ez nem olyan seb, ami gyógyul. A fájdalom érzése idővel csökkenhet, de a széttépettség érzése megmarad."
/Müller Péter/"Egy baráti jó szó elűzheti a depressziós lelkiállapotodat. Egy szép zene is néha. S főleg egy ölelés. Megváltoztathatja rossz hangulatodat, amelyben sokáig benne maradhatsz. Néhány jó szó felébreszthet, megváltoztatja lelked időjárását.
Áldottak a jó barátok! A derűs emberek. A fölemelő zenék! A jó akaratú emberek, akik segítenek élni.
Dobd el azt a könyvet, bármilyen okos is, ha lever, és ne hallgass olyan zenét, amely nem ad örömöt, eksztázist. Ne hallgass semmire, ami nem emel fel, nem visz át egy rossz valóságból a jó valóságba."
/Müller Péter/Az érzéketlenség divat. És az a hülye téveszme, hogy amit nem mutatunk, az nincs is. (...) Sírj, zokogj, bőgj és jajgass! Légy valódi, és büszke rá, hogy érző lelked van.
/Müller Péter/A lélek zenéje...
Biztos tapasztaltad már egy jó beszélgetésnek,egy meghitt együttlétnek,egy szerelmes ölelésnek mintha zenéje lenne!
Szinte hallani lehet.
Nem füllel.Lélekkel.
Ahol nincs harmónia,összevissza fecsegnek.Rumli van,zűrzavar.
Ahogy egy zsebünkben felejtett mobiltelefon rögzíti néha;hallgasd meg,milyen hangzavarban élünk,ha nincs közöttünk szeretet.
Mint egy majomházban:mindenki fújja,rikoltja,darálja a magáét.
De ha ez egy baráti beszélgetés!
Hallgasd vissza!
Az egymásra figyelő emberek csendjét,jókor megszólaló mondatait.
A nevetéseket.A hang erejét.
Amikor van miről beszélni-megtelik lélekkel a levegő.
Zenéje van egy jó beszélgetésnek.
És jó összerezgése van minden valódi találkozásnak.
Ezért van az,hogy egy meghitt beszélgetést,egy társalgást,amelyekben lélek volt,de még egy jó könyvet sem felejtesz el,mert a zenéje megérintett,benne marad a füledben,és vissza tudod idézni,sok év múlva is.
És ilyenkor ez a csikorgó,zűrzavaros,őrült életünk egyszerre csak megszépül,és értelmet kap minden.
és észrevétlenül suhan az idő.
Ez a "jó együtt lenni" élménye.
Szóljon hát a zene!
Hallod?
és most lassan ....lassan és türelmesen....szavakról szavakra,fejezetről fejezetre próbáljunk meg táncolni....együtt.
/Müller Péter/

"Minden jó emberi kapcsolatnak a titka a kölcsönösség, a nyíltság.
Ahhoz, hogy te megnyílj előttem, nekem is meg kell nyitnom magam.
Olyan nincs, hogy én páncélban járok, és te meztelen vagy."
/Müller Péter/Élhet melletted valaki, de ha a szívetek nincsen adásban,
még akkor is idegenek maradtok,
ha görcsösen szorítjátok egymás kezét.
De ha a szív adni kezd, lehet a távolság
a Föld másik pontja: válaszolnak rá.

/Müller Péter /-Szeretetkönyv


 
 
0 komment , kategória:   Müller Péter  
Szép gondolat
  2016-05-06 23:11:33, péntek
 
  "A csoda észrevétlenül lép az életedbe. Hétköznapi, közönséges, szürke pillanatnak álcázza magát. És csak sok év múlva döbbensz rá, hogy igen, ez csoda volt! Észre sem vetted! "
Müller PéterAz eső szép, ahogy a szürke felhők is azok. A ködben élvezet járni, mert titokzatos, nem tudod, mit rejt. Olyan, mintha egy álomban lépkednél. A legszebb muzsikákban sok a sóhaj és a szomorúság. A legszebb hegedűszóban több a bánat, mint a fickándozó öröm.
/Müller Péter/


 
 
0 komment , kategória:   Müller Péter  
..gondolatok...
  2016-04-22 19:02:52, péntek
 
  Ha dühbe gurulsz, magadhoz vonzod az indulatokat. Ha nyugalom árad belőled, megnyugszik a környezeted. És az már rajtad múlik, hogyan tudod magadat behangolni. Mert ha a nyugalmat csak erőlteted magadra, semmit sem ér. A rezgés számít. A húrok feszültségén múlik a szép muzsika. Túl laza vagy túlfeszült húrokon nem lehet szépen zenélni."

Müller PéterForrás: Internet

Én szeretet nélkül nem tudok élni.
Félek. Keserű és reménytelen vagyok. Fuldoklom. Fázom.
Ha csak egyetlen módom van rá - elmenekülök.
Persze van, amikor nincs erre mód. Maradni kell.
Akkor is keresem azoknak az embereknek a közelségét,
akik szeretnek, és akiket én is tudok szeretni.
Lehet, hogy csak pár emberről van szó.
Manapság az is nagy szó.
Olyan, mint az Északi-sarkon egy működő kályha:
odabújok mellé.

Müller PéterA szeretetben nincs felejtés.
Ezért megrendítő, ha elveszíted azt, akit szerettél: a halál olyasmit kér tőled,
ami lehetetlen - hogy felejtsd el, akivel egy vagy...
Soha senki sem tudta ezt megtenni, vagy ha igen, sosem szeretett igazán."
Müller PéterHa Isten meghallgat, úgy segít rajtad, hogy odaküld hozzád egy olyan embert, akinek még nincs kőből a szíve. Aki meghallgat, megvigasztal, meggyógyít. Aki nem abból indul ki, hogy jó nekem, mi a fenét jajgat ez? Hanem letörli a verejtéket a homlokodról. Kimondja azt az egyetlen szót, amit jól tudsz te is, de önmagadnak nem mondhatod, mert azt várod, hogy a másik mondja ki. Anélkül hatástalan. Mert csak a szeretet gyógyít.
Müllet Péter 
 
0 komment , kategória:   Müller Péter  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 80 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 107 db bejegyzés
e év: 107 db bejegyzés
Összes: 12952 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 126
  • e Hét: 9989
  • e Hónap: 69624
  • e Év: 69624
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.