Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
fűszeres tőkehal spagettivel
  2015-06-14 10:28:33, vasárnap
 
  Bacalhau salteado com esparguete

tőkehal 500 g

300 g spagetti

5 piros paprika

100 g szalonna

1 közepes hagyma

5-6 gerezd fokhagyma

fokhagyma és a paprika, ízlés szerint

Friss bazsalikom

a halat nagyobb darabokra felvágom ,
serpenyőben olajon megpiritom a hagymát, szalonnát, fokhagymát.
ha jó , hozzáadom a halat és együtt piritom tovább.
a csikokra vágott paprikát is beledobom , elkeverem , 5 percig piritom .
a spagettit sós vizben kifözöm , leszüröm .
a hallal tállom , a tetejére szórok apritott bazsalikomot.
Link
 
 
0 komment , kategória:  portugál konyha !  
sajtos - sonkás vagdalthús
  2015-06-09 07:51:05, kedd
 
  bolo de carne

4 szelet kenyér héja

4 kanál (leves) víz

700 g darált marhahús

2 gerezd zúzott fokhagyma

2 teáskanál reszelt citromhéj

1 teáskanál só

200 g szeletelt sonka

200 g szeletelt mozzarella

Olívaolaj ízlés szerint,

egy tálban összekeverem az áztatott kenyeret, darálthúst, fokhagymát, citromhéjat , sót, borst, jól kikeverem .
kétfelé osztom a masszát, s egy 22 cm -s formába simitom az egyik felét.
rárakom a sonka szeleteket, sajtott, majd a másik fél masszát ráteszem .
meglocsolom olajjal, berakom a sütőbe és megsütöm , kb : 40 perc alatt .



 
 
0 komment , kategória:  portugál konyha !  
tőkehal burgonya alatt ....
  2014-04-01 09:51:39, kedd
 
  1. tőkehal filé
2 közepes hagyma
1 liter tej
4 evőkanál olívaolaj
1 babérlevél
só és bors
majonéz
750 gramm burgonyapüré
fekete olajbogyó



a tőkehalat felszeletem , tejbe áztatom .
a szeletelt hagymát, sót, borst , babért is beleteszem a halhoz .
fél óra állás után tepsibe teszem a halat , a hagymás pácot rápakolom ,
majonézzel megkenem , a burgonyapürét rásimitom , mintát készitek rá .
olajbogyóval diszitem és berakom a sütőbe megsütöm .



 
 
0 komment , kategória:  portugál konyha !  
csokis kocka sütemény
  2014-04-01 09:34:39, kedd
 
  bolo nega maluca

Hozzávalók

4 tojás .
3 csésze búzaliszt .
2 csésze cukor .
1 . 5 csésze kakaó por.
1 csésze (olaj .
2 csésze forrásban lévő vízzel.
1 evőkanál sütőport .
Margarin és liszt zsírozás .

szirup

1 csésze kakaópor.
1 csésze cukor .
1 .5 csésze vizet .

tetejére :

Az 1 cukrozott sűrített tej = 395 gr.
6 evőkanál kakaópor.
1 kanál margarin
1 doboz tejszín .= 300 gr.

a tésztához valókat egy tálban összekeverem , előmelegitett sütőben megsütöm , hagyom kihülni .
a vizből , cukorból és a kakaóból szirupot fözök, s a még meleg sütit villával megszurkálom és meglocsolom a sziruppal,
a tetejére való mázhoz a süritett tejet, vajat , tejszint és kakaót lassú tüzön sürüre fözöm ,
a tészta tetejét ezzel vonom be, majd hütőbe teszem s később szeletelem fel .





 
 
0 komment , kategória:  portugál konyha !  
portugál almás rétes!
  2012-10-25 07:30:21, csütörtök
 
  1 csomag réteslap
1 nagy alma, kockára vágva
3 evőkanál mazsola;
8 db dió darabolva
2 evőkanál cukor;
1 evőkanál őrölt fahéj
8 dkg vaj
1 db tojás

elkészitése:
az almát , mazsolát , diót, cukrot, fahéjat összekeverem.
a réteslapokat szétszedem s rétegenként megkenem vajjal.
téglalpokat vágok ki belőle, a felére teszek a töltelékből, a széleket megkenem vajjal, gogy összeragadjanak.
a tészta másik felével letakarom ,a széleit villácval kicsit összenyomkodom .
felvert tojással megkenem a tetejüket és 220 fokos sütőben kb. 20 percig sütöm .
tálaláskor fahéjas porcukorral hintem meg és vanilia fagyival kinálom .

Link
 
 
0 komment , kategória:  portugál konyha !  
kókusz mousse csokival!
  2012-10-25 07:16:08, csütörtök
 
  1 doboz sűrített tej 270g
1 doboz tejszín (200g)
1 joghurt (150g)
Egy üveg kókusztej (200 ml)
50 g kókuszreszelék (édesítés nélkül)
12 gr.színtelen zselatin

csokishoz:
13 dkg étcsoki
2 dl tejszin


elkészitése:
a hozzávalókat habverővel összekeverem ,6 kisebb edénybe töltöm és a hótőbe rakom dermedni.
a csokit kicsire összetöröm és a tejszinnel együtt felolvasztom ,majd a lehütött kókuszos krém tetejére eloszom , hütőbe rakom vissza.
tálaláskor reszelt kókusszal diszitem.

Link
 
 
0 komment , kategória:  portugál konyha !  
marharagú!
  2012-10-25 06:56:25, csütörtök
 
  600 g kockákra vágottmarhahús
1 kisebb hagyma, apróra vágott;
2 gerezd fokhagyma, zúzva;
1 sárgarépa, apróra vágott (nagyon apróra);
6 apróra vágott zöld olajbogyó;
vegeta
2 nagy paradicsom
100 ml száraz vörösbor;
100 ml paradicsomlé
só,
petrezselyem,
babér
bors

elkészitése:
a húst besózom és borsozom s 2 órát állni hagyom .
a serpenyben megpiritom a kockára vágott hagymát, hozzáadom a fokhagmát is, együtt piritom egy kicsit.
a húst beledobom és azt is megpiritom rajta.
belekverem a sárgarépát és az olajbogyót,az apritott paradicsomot, elkeverem, majd felöntöm kevés vizzel.
hozzáadom a fűszereket, bort,paradicsomlét,s lassú tüzön fözöm puhára.
szélesmetélt tésztával tálalom , tetejét petrezselyemmel megszorom .
Link
 
 
0 komment , kategória:  portugál konyha !  
sertés maddeira mártással !
  2012-10-25 06:30:33, csütörtök
 
  80 dkg sertéshús
2 közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek. nustár
só izkés szerint
1-2 db babérlevél
1 csésze viz
bors
30 dkg gomba
liszt
snidling

elkészitése:
serpenyőben olajat melegitek, beleteszem az apróra felvágott hagymát piritani,hozzáadom a kockára darabolt húst is, piritom egy kicsit.
amikot kifehérdett a hús , akkor teszem hozzá a sót, s a fűszereket is, elkeverem , majd felöntöm a vizzel.
majdnem teljesen puhára fözöm ,és a szeletelt gombát most adom hozzá.puhára fözöm az egészet, s végén kevés liszttel behabarom
tálaláskor snidlinggel szorom meg.



 
 
0 komment , kategória:  portugál konyha !  
portugál pecsenye
  2011-11-26 12:11:22, szombat
 
  Portugál pecsenye.
Hozzávalók: 1 kg marhahús, 10 dkg füstölt szalonna, 1 kanál liszt, 5 dkg vaj, 1 fej hagyma, kapribogyó, citromhéj, 1 kanál ecet, só, bors, 2 dl vörösbor, paradicsompüré, mustár.

Elkészítése: A marhahúst beolajozva néhány napig hideg helyen pihentetjük. Szalonnával sűrűn megtűzdeljük, bedörzsöljük sóval, borssal, megszórjuk lisztel. Tűzálló tálba tesszük, leöntjük forró vajjal, és mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Ezután aláöntjük a bort, hozzáadjuk az ecetet, a feldarabolt hagymát, egy kevés citromhéjat, egy kanál kapribogyót, és időnként egy kevés vizet aláöntögetve, fedő alatt, puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, és a húst kiemeljük. Levében egy kiskanál paradicsompürét elkeverünk egy kiskanál mustárral, egy kevés liszttel és felforraljuk.

 
 
0 komment , kategória:  portugál konyha !  
hagymás hús !
  2011-11-19 20:34:43, szombat
 
  "Bifes de cebolada"
(Hagymás hús)

1 kilogramm marhacomb
közepes vastagságú szeletekre vágva
5 közepes hagyma
3 gerezd fokhagyma
4 érett paradicsom
1 evőkanál olívaolaj

egész bors
100 gramm vaj
petrezselyem zöldje

A hagymát szeljük vékony karikákra, zúzzuk össze a fokhagymát, húzzuk le a paradicsom héját és vágjuk fel.
Az olívaolajat helyezzük egy serpenyőbe, majd rétegesen helyezzük bele a hagymát, paradicsomot és a húst. Rétegenként sózzuk meg a húsokat, valamint szórjuk meg frissen őrölt borssal, helyezzünk a tetejére vajat és petrezselyem zöldet. Az utolsó réteg húsból, fokhagymából, petrezselyem zöldjéből és vajból álljon. Enyhe tűzön fedővel jól letakarva - nem szabad megnézni sem - körülbelül 25 percig főzzük. Főtt vagy sült krumplival szokták tálalni.
 
 
0 komment , kategória:  portugál konyha !  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 46 db bejegyzés
Összes: 8903 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1178
  • e Hét: 5073
  • e Hónap: 37745
  • e Év: 166448
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.