Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
gombával töltött csirkemell burgonya bundában
  2016-02-15 17:16:08, hétfő
 
  400 g csirkemell
150-200 gramm gomba
100 g kemény sajt
1 hagyma
petrezselyem
3 burgonya
2 tojás
1 csésze liszt
Só és őrölt fekete bors
olaj a sütéshez

a csirkemellet felszeletelem , kissé besózom és olajban hirtelen kisütöm , félre teszem .
a maradék olajon megpiritom a hagymát, rárakom a felszeletelt gombát és sózom , borsozom , megpárolom .
ha kissé kihült adok hozzá reszelt sajtot és kevés lisztet.
a burgonyát éereszem , tojást , sót, s lisztet adok hozzá .
jól összekeverem .
a húsra rakom a gombás tölteléket, félbehajtom , a burgonyás masszában megforgatom és olajban kisütöm
burgonyával és zöldséggel tálalom .



 
 
0 komment , kategória:  szlovák konyha   
sült csirke cukkinis burgonya ágyon
  2015-09-10 07:28:44, csütörtök
 
  Zemiakovo-cuketová príloha k masu




cukkini, burgonya 1 : 1 arányban
fokhagyma
vöröshagyma
tejföl
őrölt fekete bors
kömény

csirkecomb

a burgonyát és a cukkinit lereszelem a durvább fokú reszelőn .
hozzáadom a fokhagymát és a hagymát, összekeverem , sózom és borsozom +tejfölt keverek hozzá .
tepsibe teszem egy sorban ,
a besozott , borsozott csirkét is rárakom . Link
berakom a 180 fokos sütőbe és szép pirosra sütöm .



 
 
0 komment , kategória:  szlovák konyha   
szlovák sült káposzta
  2015-09-06 12:46:49, vasárnap
 
  Zapekaná kyslá kapusta



1 kg savanyú káposzta
400 g darált hús
2 fej vöröshagyma
1 kolbász
250 ml tejföl
1 zacskó előfözött rizs
őrölt édesnemes paprika
zúzott kömény, só
őrölt fekete bors,
olívaolaj

az apróra vágott hagymát olajon megpiritom , hozzáadom a kinyomkodott savanyú káposztát, lassú tüzön fél puhára fözöm .
egy tálban összekeverem a darálthúst, karikázott kolbászt, fűszereket, rizst.
egy közepes tepsit kiolajozok, a fele káposztát beleteszem .
a húskeveréket rákanalazom ,, majd a káposzta másik felével betakarom .
a tejfölt a tetejére locsolom , berakom az előmelegitett 200 fokos sütőbe és megsütöm 40 perc alatt .
félidő után leveszem a fóliát róla, hogy szép pirosra süljön a teteje .


Link
 
 
0 komment , kategória:  szlovák konyha   
vadászragú burgonyás lepénnyel
  2015-08-20 10:58:45, csütörtök
 
  Poµovnícke ragú a dukátiky zo zemiakového cesta


600 g sertés lapocka
egy darab szalonna
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 teáskanál római kömény
1/2 teáskanál őrölt fekete bors
3 golyók szegfűbors
kis chili
kis gyömbért
1 PL vastag paradicsompüré
1 db babérlevél
1 kis sárgarépa
20 dkg gomba
3 evőkanál olaj
1 ek. szilvalekvár
egy kis bor

a szalonnát kisütöm , hozzáadom a kockázott hagymát,fokhagymát, majd ráteszem a kockákra felvágott húst, együtt piritom .
hozzáadom a fűszereket, reszelt répát, lekvárt, paradicsomot, szeletelt gombát, s együtt piritom tovább.
kevés vizzzel felöntöm és készre fözöm .

a burgonya lepényhez .:

400 g főtt burgonya áttörve
1 tojás
6 ek. tej
csipet só
8 ek. liszt
1 ek. vaj
friss bazsalikom
sütőolaj
6 gerezd fokhagyma


az áttört burgonyát, tojást, sót, lisztet, bazsalikomot, fokhagmát, tejet összekeverem .
ezután a tésztából szilva nagyságú darabokat levágok, gombócot csinálok belőle.
a gombócokat villával lelapitom , majd kevés olajon kisütöm .
a ragút burgonya lepényeket együtt tálalom .




 
 
0 komment , kategória:  szlovák konyha   
sürü leves
  2015-08-20 10:32:44, csütörtök
 
  Oldoláąska polievka

700 g sertéshús
2 nagy burgonya
füstölt szalonna
2 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
pirospaprika
egy kis őrölt fekete bors
1 tk majoránna
római kömény
1 tk Eros Pista
1 erős paprika

2. ek. liszt

a szalonnát kisütöm , rádobom a hgymát, fokhagymát, együtt piritom meg.
hozzáadom a kockákra vágott húst, fehéredésig piritom .
fűszerezem , sózom , felöntöm vizzel, s 25 percig fözöm .
most hozzáadom a kockákra vágott burgonyát, s készre fözöm az egészet.
a végén fokhagymával izesitem .
tálalom .



 
 
0 komment , kategória:  szlovák konyha   
" kertész " csirke
  2015-08-20 09:50:13, csütörtök
 
  Kura záhradník








1 db egész csirkecomb + 2 csirkeszárnya
Só és frissen őrölt bors,
őrölt édesnemes paprika
Liszt
4 keskeny sárgarépa
3 keskeny petrezselyem
1/2 kis zeller
nagy marék fagyasztott borsó
lilahagyma
egy maroknyi koktélparadicsom
1/2 doboz hámozott paradicsom
150 ml száraz vörösbor
teáskanál szárított kakukkfű
csokor petrezselyem
3 evőkanál dióolaj + vaj

a zöldségeket egyforma nagyra darabolom fel.
a csirkecombokat , szárnyakat olajon előpiritom miden oladalról, majd kiveszem egy tányérra.
a maradék olajon megpiritom a zöldségeket, hozzáadom a zöldségeket, fűszereket, bort, s az egészet puhára párolom .
 
 
0 komment , kategória:  szlovák konyha   
mustáros hagymás hús
  2015-08-18 16:20:05, kedd
 
  Horniacka krkovicka

sertéstarja - 1,5 kg
Hagyma - 1
Fokhagyma 2 gerezd
füstölt kolbász - 0,5 kg
mustár
kömény

őrölt fekete bors
sör

a tarját szeletekrefelvágom , kiolajozott tepsibe egymás mellé rakom .
vékonyan megkenem mustárral, arra pakolom a karikára vágott kolbászt , a fél karikára vágott hagymát, fokhagymát.
fűszerkeverékkel megszórom , ráöntök fél lter sört,
200 fokos sütőben megsütöm kb : 1 - 1 . 5 óra alatt .
burgonyapürével salátával tálalom .



 
 
0 komment , kategória:  szlovák konyha   
kétszinű sütemény
  2014-04-08 12:30:28, kedd
 
  Dvojfarebné kocky



4 db tojás
200 g porcukor
200 g félig teljes kiőrlésű liszt
1 / 2 csomag sütőpor
100 ml olaj
100 ml víz
2 evőkanál kakaó

Töltelék:
200 g őrölt dió
6 ek. rum

Fehér krém
250 g vaj
200 g porcukor
150 g tejpor

150 g csokoládé


a tésztához összekeverek mindent , de a fehérje kemény habját a végén adom hozzá .
180 fokon megsütöm tű próbáig .hagyom kihülni .
a diót , rumot összekeverem és a kihült tésztára szóróm .
a fehér krémhez valókat összekeverem , majd a dióra simitom óvatosan .
hütőbe teszem , később szeletelem fel kockákra .

a csokit felolvasztom és a süti felénél bemártom , hülni hagyom utána .
Link
 
 
0 komment , kategória:  szlovák konyha   
kolbászos tekercs
  2014-04-07 13:05:34, hétfő
 
  Záhorárcke závitky

1000 g a karaj
3 db kolbász
300 g savanyú káposzta

őrölt édes paprika
1 Hagyma
2 ek. vaj
Feketebors


a húst felszeletelem , rárakom egy adag káposztát, arra egy darabka kolbászt , majd a húst feltekerem , ha kell összetüzöm .
kivülről, sózom , borsozom ,
serpenyőben olajon megpiritom a hagymát, rárakom a tekercseket, minden oldalról lepiritom .
felöntöm kevés vizzel, s puhára párolom .
petrezselymes burgonyával tálalom .

 
 
0 komment , kategória:  szlovák konyha   
" csokis" krémes
  2014-04-07 12:47:30, hétfő
 
  Oblíz prst

5 db tojás
200 g kristálycukor
5 ek . víz
1 ek. kakaó por
170 g Liszt
1 / 2 db sütőpor

Krém:


500 ml tej
5 tojássárgája
170 g kristálycukor
1 vaníliás cukor
250 g vaj
4 ek. sima Liszt


5 tojásfehérje
200 g kristálycukor

Egyéb:
50 g keserű csokoládé
3 dl tejszin


a tojássárgát, cukrot habosra kikeverem , hozzáadom a többi anyagot , jól kidolgozom .,
a masszát tepsibe öntöm és megsütöm 180 fokon majd hagyom kihülni .
elkészitem a krémet ,a tejet, sárgákat, lisztet, vaniliát, cukrot kikeverem , majd gőz felett sürüre fözöm , kihütöm .
a kihült tésztára kenem a krémet,arra tjszint rakok , majd csokiforgáccsal diszitem .

 
 
0 komment , kategória:  szlovák konyha   
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 150 db bejegyzés
Összes: 9006 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 262
  • e Hét: 12819
  • e Hónap: 54425
  • e Év: 652225
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.