Regisztráció  Belépés
bordat.blog.xfree.hu
--A jó sors szerzi;a balsors próbára teszi a barátokat-- A szorgalom hatalmas támasz a középszerű tehetség részére is borda tibor
1951.11.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 175 
Itt az ember, aki Mészáros Lőrincnél is gyorsabban gyűjti a
  2018-06-05 22:27:54, kedd
 
  milliókat, igaz, ehhez verekednie is kell
Floyd Mayweather Jr.-t választotta a világ legjobban kereső sportolójának a Forbes: a bokszoló éves gázsija, amelyet nem mellesleg egyetlen éjszaka keresett meg, 77,8 milliárd forintnak megfelelő dollárra rúg.Az amerikai lap kedden közzétett összesítéséből kiderül, hogy a 41 éves amerikai ökölvívó - aki korábban már volt ennek a listának a vezetője - a 2017 és 2018 júniusa között vizsgált időszakban 285 millió dollárt (77,8 milliárd forintot) keresett. Ezt a bevételt egyetlen este alatt hozta össze, amikor tavaly augusztusban megmérkőzött a ketrecharcos Conor McGregorral. Utóbbi 99 millió dollárt (27 milliárd forintot) kapott a fellépésért, amivel a kereseti lista negyedik helyén végzett.

A "The Money" (Pénz) becenevű Mayweather csatlakozott Michael Jordanhez és Tiger Woodshoz, akik átlépték az egymilliárd dolláros kereseti határt.

A lista második és harmadik helyén két labdarúgó áll: Lionel Messi 111 millió dollárt (30,3 milliárd forintot), az elmúlt két évben éllovas Cristiano Ronaldo 108 milliót (29,4 milliárd forintot) keresett a vizsgált időszakban. Előbbinek ebből az összegből 84 millió, utóbbinak 61 millió volt a fizetése.A lista ötödik helyén Neymar áll (90 millió dollár), őt a kosárlabdázó LeBron James (85,5 millió dollár) és a teniszező Roger Federer (77,2 millió) követi. Az első tízbe még az ugyancsak kosárlabdázó Stephen Curry (76,9 millió dollár), valamint két amerikaifutballista, Matt Ryan (67,3 millió dollár) és Matthew Stafford (59,5 millió dollár) fért be.

A húsz nevet tartalmazó listán 2010 óta először nem szerepel női sportoló, a teniszező Serena Williams gyermeke születése miatt ugyanis tavaly január és idén május között mindössze két versenyen játszott.
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Több tonna csoki folyt szét egy lengyel autópályán
  2018-05-10 19:50:49, csütörtök
 
  Felborult egy kamion a Varsó melletti autópályán. Több tonna folyékony csokoládé borította be az úttest mind a hat sávját. órákig nem fogják tudni feltakarítani.
A közlekedés mindkét irányban leállt.


A felolvasztáshoz forró vízre lesz szükség. A teherautó vezetőjének eltört a karja, de más nem sérült meg a csokicunamiban.
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Döbbenetes képek: ilyen mocskos lakásban
  2018-05-05 20:41:13, szombat
 
  szeméthalmok között él ez az egyetemista.
Brittani Cooper méltán nyerte el az első helyet a legundorítóbb egyetemi szállások versenyében. A 19 éves egyetemista lány képe a beküldött több mint 900 fotó közül lett a legkoszosabb. Üres pizzás dobozok, koszos edények a mosogatóban és szemét, ameddig csak a szem ellát.

A verseny linkjét a Brittani apukája küldte el lányának, mert tudta, hogy az egyetmesiták nem igazán tartják tisztán a bérelt lakást. Ezek után Brittani lefotózta a lakást, és benevezett a versenyre, a végén pedig még 500 fontot is nyert az első hely mellé. 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Sötétben világító növényeivel nyert innovációs díjat
  2018-04-29 18:13:06, vasárnap
 
  egy magyar feltaláló
Sötétben világító növényeivel nyert növényinnovációs kategóriadíjat Kun Richárd feltaláló a 6. Sanghaji Nemzetközi Technológiai Kiállításon KínábanA cég közleményében azt írta, a flAVATAR elnevezésű találmány egy olyan, száz százalékban növényi alapú anyag, amellyel ha külsőleg kezelik a vágott virágokat és cserepes növényeket, akkor azok fénylenek a sötétben.Kun Richárd feltaláló cége, a Floreande Kft. által gyártott, védjegyoltalom alatt álló találmányával kezelt növények a feltöltődés után azonnal sötétbe helyezve - a töltöttség erejétől függően - akár harminc percen keresztül zöld, kétféle kék, piros és fehér színekben fénylenek, illetve fluoreszkálnak.


Ha gyengül a növény fénye, akkor napon, lámpa alatt vagy mobillal újra "feltölthetőek", így újra világítani fognak. Feltöltés hiányában a látható fény átalakul halványabb tejfehér irányfénnyé, amelyet akár négy-öt órán keresztül is látni lehet - olvasható a társaság közleményében.
A flAVATARok az élővirágok tulajdonságaival rendelkeznek, ennek alapján kell kezelni mind a vágott virágot, mind a cserepes növényt 
 
0 komment , kategória:  Munka  
A szomszédok megkérdezték, miért gyűjt ennyi tobozt
  2018-04-26 18:08:05, csütörtök
 
  Mikor meglátták az udvaron, miket készített belőlük, elállt a szavukEgy férfi egész nyáron tobozt gyűjtött, a körülötte lévő emberek pedig nem igazán nézték ezt jószemmel. Nevettek a férfin és szkeptikusak voltak vele szemben. Egy napon aztán nagyon meglepődtek, amikor meglátták milyen dísztárgyakat készített a férfi ezekből a tobozokból.
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Szappannal keni be a tükröt, ami utána történik
  2018-04-26 17:58:02, csütörtök
 
  az hihetetlen!
Amikor a fürdőszobában gőz keletkezik, a tükör bepárásodik, utána hiába törölgeted, csak foltos lesz és alig látod majd magad benne. Ha ezt a praktikát kipróbálod, a tükör tisztább lesz mint valaha és hosszú ideig nem fog bepárásodni!

A tükörre egy szappan segítségével húz néhány csíkot. Maszatosnak fog tűnni, de ettől ne ijedj meg.


Nagyon puha ronggyal töröld le a tükörről a szappant. Mindenhol töröld át alaposan és már kész is! Akármekkora gőz is lesz a fürdőszobában, a tükör egy ideig biztosan nem lesz párás!A módszer a szemüvegek esetében is működik, próbáld ki és télen nem párásodik többé a szemüveged!

 
 
0 komment , kategória:  Munka  
10 gyönyörű bútor raklapból
  2018-04-23 21:26:48, hétfő
 
  Gyönyörűen kivitelezett ötleteket mutatunk minden bútortípusra, melyeket raklapból olcsón meg lehet úszni.

Raklapból bútort készíteni igencsak pénztárcabarát ötlet, nem csoda, hogy sokan alkalmazzák. Használt raklapot már ezer forint alatt is lehet találni, persze tudni kell, hogy némi munka és tervezés azért lesz vele.Annak, aki nem veti meg a kétkezi munkát, nagy öröme lehet a raklapból készült bútorokban, hiszen szinte ezerféleképpen alakítható, illetve teljes mértékben ízlésre formálható a kivitelezés. Minden raklapbútornál kiemelten fontos a felület lecsiszolása a szálkák miatt esetlegesen bekövetkezendő balesetek megelőzésére. Onnantól pedig, hogy ez megvan, kell majd néhány szög, fúró és miegymás, hogy a raklapokat egymáshoz illeszthesd. Vannak azonban olyan, egyszerűen kivitelezhető ötletek, melyekhez elég mindössze egyetlen darab raklap. Képes összeállításunkban mutatjuk is a legstílusosabbakat.

 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Húsz év után hazatért Kanadából – megőrültél Dani
  2018-04-20 21:13:28, péntek
 
  Amikor húsz év után úgy döntöttem, hazatérek Magyarországra, magyar ismerőseim azt mondták, Dani, te meg vagy őrülve, feladod Kanadát? Kanadai ismerősem pedig miután megtudták, egy olyan egyetemre kerülök, ahol az Audi járműmérnöki tanszékcsoportot működtet, azt mondták, irigyelnek, ők is ilyen helyen szeretnének dolgozni - érzékelteti a magyar és a kanadai mentalitás közötti különbséget dr. Feszty Dániel.Ő az első, aki az MTA Lendület programjának keretében visszatért hazájába. A projekt célja külföldön dolgozó tehetséges, fiatal magyar kutatók hazahívása és ezáltal az akadémiai intézményekben és egyetemeken folyó kutatások dinamikus megújítása.

A Magyar Tudományos Akadémia mellett a Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria Zrt. is csatlakozott a Lendülethez. Együttműködésüknek köszönhetően járműakusztikai kutatócsoport alakult a győri egyetemen, mely a ,,Célzott Lendület Program" keretében kezdi meg öt éves munkáját. A 317 millió forint összértékű programra a pénz kétharmadát az Audi adja, egyharmadát pedig az MTA állja.

Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős igazgatósági tagja elmondta, az Audi Hungaria üdvözli az együttműködést és proaktív szerepet vállal a kutatási projektben. Tíz évvel ezelőtt kezdték meg a győri egyetemmel közös kutatás-fejlesztési projektek megvalósítását. Örömének adott hangot, hogy a Magyar Tudományos Akadémia a Lendület program kibővítésével még szélesebbre tárta a kaput a gazdaságot közvetlenül szolgáló célzott kutatások felé.
A kutatócsoportot a Kanadából hazatért dr. Feszty Dániel vezeti, aki a Széchenyi István Egyetem Járműfejlesztési Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense, valamint az Audi Hungária Járműfejlesztési területének egyik vezetője.

Feszty Dániel bemutatta csapatát, amelynek tagjai valamennyien doktoranduszok. Kun János a New York University Abu-Dzabi kihelyezett tagozatán diplomázott, Schweighardt Attila az Arrabona Racing Team vezetőségének tagja, Sipos Dávid az Audi Hungáriából csatlakozik a kutatócsapathoz, míg Treszkai Marcell szintén nemrégiben tért vissza Kanadából, ahol ösztöndíjasként a Carleton-egyetemen végzett szélcsatornateszteket.


Az öttagú kutatócsoport célja, hogy virtuális térben, számítógépes szimulációs módszerekkel akusztikai kutatásokat végezzenek az új járművek tervezési szakaszában. Vizsgálják, hogy különféle kialakítási módok és anyagfelhasználások milyen optimálási lehetőségeket kínálnak. A szimulációk fejlesztését átfogó kísérletek egészítik ki az újonnan fejlesztett módszerek hitelesítése érdekében.

A csoport munkájához szakmai hátteret biztosít az Audi Hungaria Járműfejlesztés szakterülete is - hangsúlyozta Knáb Erzsébet.- A közös kutatási projekt megvalósítása tovább erősítheti a legmodernebb technológiát és innovatív megoldásokat alkalmazó Audi Hungaria versenyképességét.Az egyetem, az Audi és az MTA vezetői a program ismertetése után. Együtt, közösen.

Feszty Dániel 3+1 dologgal indokolta, miért hagyta ott húsz év után az Ottawai Egyetem kutatói állását. Elsőként a Lendületet programot említette, amely kiváló lehetőséget jelent. Vonzotta az is, hogy az Audi és a Széchenyi-egyetem szorosan együttműködik, egyedi modell, nincs ilyen a világban. Harmadik okként említette, hogy szorosan együtt működnek az Audi kutatás-fejlesztési részlegével, az ipar által definiált feladatokon dolgozhatnak.

Amikor a +1 ok szóba került, így fogalmazott:

Én tudom húsz év után, mi a honvágy. Hiányzott a magyar életstílus, hiányzott a magyar szalámi, a magyar ízvilág, minden, amit mi itthon szeretünk.
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Vész­hely­zet a bu­da­pesti la­bor­ban
  2018-04-20 20:44:52, péntek
 
  ha­lá­los ví­rust ka­pott el egy tudós. A tu­dóst azon­nal ka­ran­ténba tet­ték egy bu­da­pesti kór­ház­ban.Magyar tudós fertőződött meg a halálos ebola vírussal Budapesten az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint ebben a hónapban. A segélykérést a szervezet a héten kapta meg az orvosoktól, akik a tudóst karanténban, egy budapesti kórházban kezelik.


A The Washington Post információi szerint magyar tudósok egy alap biztonsági fokozatú laborban dolgoztak, ott történt a baleset.

Az ebolás betegek 50 százaléka nem éli túl a fertőzést.
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Cica egerekkel ; de édesek
  2018-04-17 21:20:57, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Munka  
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 175 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 101 db bejegyzés
e év: 2529 db bejegyzés
Összes: 31903 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 304
  • e Hét: 8021
  • e Hónap: 53464
  • e Év: 612809
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.