Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 47 
töltött pisztráng burgonyával
  2015-09-22 06:55:37, kedd
 
  Urtefylt fjellorret med dillstuede poteter og agurksalat

3 db pisztráng
Repce olaj
100 g vaj
1 citrom, héja
Petrezselyem
metélőhagyma

Paprika

a pisztrángot kifilézem , igy 6 szeletet kapok.
egy kis tálkában kikeverem a vajat, fűszereket, citromhéját, sót és a borsot.
a halkat a bőrével lefelé rakom , rákenem a vajas krémet, ráteszem a másik szelet halat .
összekötözöm , s olajon szépen megsütöm .

a burgonyához :
8 burgonya
2 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt
3 dl tejszín
1 teáskanál mustár

Paprika
friss kapor

a burgonyát egyben megfözöm , majd feldarabolom kisebb szeletekre .
serpenyőben a vajat felolvasztom , liszttel megszórom , lepiritom , majd felöntöm a tejszinnel.
1 - 2 percig fözöm , s hozzáadom a mustárt, sót, borst, apritott kaprot is .




 
 
0 komment , kategória:  norvég konyha   
karfiolleves füstölt lazaccal
  2015-09-21 07:56:15, hétfő
 
  Blomkalsuppe med rokelaks

Hozzávalók 4 személyre:
2 karfiol
1 kis vöröshagyma
1/2 póréhagyma
1l leves
2 dl tejszín
Olívaolaj

fehér bors
200 g füstölt lazac

a karfiolt rózsáira szedem szét, a hagymákat apróra vágom fel.-
a hagymát az olajon megpiritom ,hozzáadom a karfiolt, s puhára párolom ,felöntöm a levessel, közben sózom és boroszom .
ha puha, akkor botmixerrel pépesitem .
most adom hozzá a tejszint, s pár percig együtt fözöm .
ha kell utána izesitek,
tálaláskor rakom bele a füstölt lazacot, apritott kaprot.



 
 
0 komment , kategória:  norvég konyha   
duplán citromos kocka
  2013-03-28 17:12:01, csütörtök
 
  225 g vaj, lágy
225 g cukor
4 tojás
300 g sima liszt
1 .5 tk sütőpor
reszelt héja, 1 citrom


Máz:
körülbelül 150 g porcukor
körülbelül 1-2 evőkanál citromlé


a cukrot és a vajat habosra kikeverem , majd hozzáadom adagonként a többi hozzávalót is, jól kidolgozom .
egy 20 x 30 cm- s tepsibe öntöm a masszát, 180 fokon 40 perc altt megsütöm .

a ázhoz összekeverem a porcukrot és a citromlét, majd bevonom a tészta tetejét.
narancs és citrom héjjal diszitem .

[link]
 
 
0 komment , kategória:  norvég konyha   
paprikás kolbászos tészta
  2013-03-19 15:36:57, kedd
 
 
250 gr. kolbász
1 kis vöröshagyma, darabokban
2 gerezd fokhagyma, aprítva
1 piros paprika, darabokban
1 doboz apróra vágott paradicsom
1 dl tejszín
chili pehely
só és bors
petrezselyem, apróra vágva
rozmaring, apróra vágva
parmezán

a karikára vágott kolbászt kisütöm , kiveszem, félre teszem.
olajon megpiritom a hagymát , fokhagymát és a paprikát.
hozzáadom a paradicsomot, elkeverem , kicsit fözöm .
a tejszint, fűszereket is belekeverem , kicsit összeforralom .
a kolbászt visszarakom , s megszorom apritott petrezselyemmel.
kifőtt tésztával, reszelt parmezánnal tálalom .
Link
 
 
0 komment , kategória:  norvég konyha   
tőkehal kolbászos salsával
  2013-03-19 15:23:17, kedd
 
 
Tőkehal
600-800 g tőkehal filé
néhány olívaolaj
néhány citromlé
só és bors

a halat sózom és borsozom , olajjal megkenem , 200 fokos sütöben 10-15 perc alatt megsütöm .

kolbászos salsa :

Chorizosalsa
3-4 evőkanál fenyőmag,
1 dl olívaolaj
150 gramm kolbász ​​apróravágva
2 mogyoróhagyma, finomra vágva
1-2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 / 4 piros chili, apróra vágva
3 napon szárított paradicsom, apróra vágva
citrom
friss kakukkfű,

a fenyőmagot száraz serpenyőben megpiritom , félre teszem.
olajat teszek a serpenyőbe , a karikára vágott kolbászt belerakom ,kicsit megsütöm .
ezután beledobom a hagymát, aszalt paradicsomot, s a fokhagymát, chilit is , elkeverem .pár percig alacsony lángon párolom .
a végén adom hozzá a fenyőmagot , s a kakukkfűvet is.
tálalása :
burgonyapürét a tányérra szedem , arra tezem rá a halat, s a rra pedig a kolbászos salsát.
friss kakukkfűvel megszórom .




 
 
0 komment , kategória:  norvég konyha   
zöldfűszeres csirkemell sült paradicsommal
  2013-03-19 15:08:49, kedd
 
  3-4 csirkemell filé
só és bors


tetejére:
1-2 szelet száraz kenyér héja nélkül
3-4 teáskanál pesto
4-6 evőkanál olívaolaj (vagy több)
esetleg néhány friss bazsalikom


zelleres burgonyapüré
1 db zeller, kockára vágott a durva
5-6 burgonya, kockázva durva
1-2 evőkanál vaj
0,5 dl tejszín

fehér bors


díszítés:
5 koktélparadicsom
friss fűszernövények



a zellert és a burgonyát egyforma darabokra vágom fel, s sós vizben puhára fözöm , leszüröm .
még melegen áttöröm , sózom borsozom ha kell, s belekeverem a tejszint .

a száraz kenyér belet összeapritom , mixerbe teszem , belekeverem a pestot, olajat és a bazsalikomot ,s pépesitem .
a csirkemellet besózom , borsozom , hirtelen kisütöm kevés vajon.
a húst egy jénaiban rakom , a tetejére pakolom a pestos keveréket .
a koktél paradicsomokat félbe vágom , kissé sózom borsozom , bazsalikomot, petrezselymet szorok rá.
a paradicsomokat a csirke mellé beteszem és együtt sütöm meg.
220 fokon 10-14 perc elég neki.

a csirkét, a paradicsommal,s a zelleres burgonyapürével együtt tálalom .
 
 
0 komment , kategória:  norvég konyha   
citromos kardamonos sütemény
  2013-03-19 14:46:30, kedd
 
  kb 24 db lesz belőle.



körülbelül 950 gramm liszt
5 dl tej
25 g friss élesztő
125 g cukor
1 teáskanál őrölt kardamom
1 / 2 teáskanál só
1 tojás
150 g vaj, kis kockákban


az élesztőt a langyos tejben felfuttatom , majd utána az összes hozzávaóval kelt tésztát gyúrok .
1 órát pihentetem ,
addig mig kel a tészta elkészitem a citromos krémet.


150 g vaj, lágy
50 gramm barna cukor
1 tk kardamom
2 citrom reszelt héja

ezeket a hozzávalókat alaposan összekeverem .

a tésztát lisztezett deszkán 45 x 60 cm- s téglalapra kinyújtom , a citromkrémet rákenem .
mindkét oldalról behajtom az 1 / 3 -ig ,majd megint kelesztem 20 percet.
háromszög formára felvágom , Link
a tetejét megkenem felvert tojással, megszorom nagyszemü cukorral, megsütöm ,.
225 fokon 12- 15 perc alatt.
 
 
0 komment , kategória:  norvég konyha   
tőkehal piros pestoval sütve
  2013-03-19 13:06:37, kedd
 
  4 adaghoz !

600 g tőkehal filé
1 teáskanál só
1 / 4 teáskanál bors
3 dl tejszín
1 csésze paradicsom pesto
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1 csésze reszelt sajt


a halat 4 db-ba vágom fel, besozom és borsozom , kivajazott tepsibe rakom .
a tejszint és a piros pestot összekeverem , s a halra öntöm .
a tetejét megszorom a reszelt sajttal, s apritott petrezselyemmel.
225 fokon 25 percig sütöm .
főtt rizzsel és vegyes zöldséggel tálalom .



 
 
0 komment , kategória:  norvég konyha   
csőben sült tészta tőkehallal
  2013-03-19 12:57:28, kedd
 
 
Hozzávalók



CSŐBENSÜLTEK
200 g makaróni

Fehér mártás
2 evőkanál Vaj
3 evőkanál liszt
4 dl tej
1 / 4teáskanál só
1 / 4 teáskanál bors
1 tojás

hal
400 g tőkehal vagy fehér hal
1 / 2 póréhagyma, apróra vágott
5 evőkanál zsemlemorzsa


a sütőt 200 fokra előmelegitem .
a tésztát ós vizben megfözöm , leszüröm .
fehér mártáshoz vajon megpiritom a lisztet, amikor már zemleszinü, hozzáöntöm a tejet és sürüre fözöm .
sóval és borssal izesitem , belekeverem a tojást is.
a tepsi aljára rakom a tésztát, arra rakom rá a daradokra vágott halat, pórét, leöntöm a mártással, zsemlemorzsával megszorom a tetejét, megsütöm , kb : 30-35 perc alatt.

Link
 
 
0 komment , kategória:  norvég konyha   
vagdalt májjal lilahagyma lekvárral
  2013-03-19 12:19:44, kedd
 
  1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
500 g darált
300 g sült csirkemáj
1 .5 teáskanál só
1 / 2 teáskanál bors
2 teáskanál kakukkfű
12 olajbogyó
1 / 2 pohár portói bor
2 evőkanál kukoricaliszt
2 tojás
2 dl tejszín
1 evőkanál fenyőmag

vörös hagyma
4 lilahagyma:
2 csésze vörösbor
4 evőkanál méz
2 evőkanál almaecetet


a hagymát, fokhagymát apróra vágom , hozzá keverem a darálthúst, apritott májat, sót, borst, fűszereket.
a lisztet, tojást, apritott olivabogyót és a tejszint is belekeverem .
egy vajjal jól kikent téglalap alakú magas falú tepsibe töltöm a masszát, elsimitom a tetejét és 180 fokon kb :1 órát sütöm .

a hagymalekvárhoz felszeletelem a hagymát,serpenyőbe rakom megpiritom egy kicsit, majd felöntöm a borral.
20 percig fözöm , majd hozzáadom a mézet és az ecetet is, készre fözöm .
 
 
0 komment , kategória:  norvég konyha   
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 47 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 151 db bejegyzés
Összes: 9007 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 962
  • e Hét: 4512
  • e Hónap: 23647
  • e Év: 692808
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.