Belépés
bozsanyinemanyi.blog.xfree.hu
Legyen szíved, mely sosem válik kővé, legyen kedved, mely sosem gyullad haragra, és legyen érintésed, mely sosem bántalmaz. /Charles Dickens/ Erzsébet. Erzsébet.
1951.03.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Gondolatai..
  2017-09-05 22:49:16, kedd
 
  Mesélik, hogy létezik valami
szeretet nevű elvont fogalom.
Szívesen venném,
ha végigkísérne
életem maradékán.
/Vavyan Fable/


 
 
0 komment , kategória:  Vavyan Fable...gondolatai  
..gondolat...
  2017-02-06 12:34:09, hétfő
 
  A szerelemben nem a repült órák száma,
hanem a szárnyalás milyensége számít.
Úgy is fogalmazhatnék, hogy az ejtőernyős ugrások számánál
jóval fontosabb a lebegés varázsa.
/Vavyan Fable/


 
 
0 komment , kategória:  Vavyan Fable...gondolatai  
...gondolatok..
  2016-10-03 22:03:31, hétfő
 
  "A szerelem regényes szó, a legesleghosszabb valamennyi között. Tartalmazza a testi, lelki, érzelmi vágyakat, továbbá a kifejezhetetlent, a senki-mással-sosem-átélhetőt, valamint nem többet, csak a teljes Világot."
/Vavyan Fable /Forrás: Internet
"Ha olykor kiadod magadból a fájdalmat, akkor nem hurcolod végig az életeden, ezen és az eljövendőkön. Érzelmeink azért vannak, hogy átéljük azokat, ugyanis gazdagítanak. Az átéletlen, elásott érzelmek betokozódnak, megmérgeznek."
/Vavyan Fable/Az ifjúság múltával az ember már nem megváltoztatni akarja a világot,
hanem kitalálja magának a saját változatát.
/Vavyan Fable /Problémáim voltak. Megküzdöttem velük, és végül nem ők emésztettek el engem, hanem Én dolgoztam fel őket...
/Vavyan Fable/"Elég a boldogsághoz, ha szereted az életet, még viszonzatlanul is elég, hiszen ez a szeretet megláttatja veled az egyszerű szépségeket, és forrásvíz üde harmóniával tölt el."
/Vavyan Fable/"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet."
/Vavyan Fable/"Az életről tudom, hogy véges, de akadnak pillanatai, melyek felérnek az örökkévalósággal."
/Vavyan Fable/Gyűlölet: az a mélységesen banális mechanizmus, hogy kivágom azt a fát, amire nem tudok felmászni. Gyűlölet: mélyebbeket gondolunk felőle, mint amilyen csekélyben tanyázik az egész. Gyűlölet: paradox szerelmi vallomás: olyan szeretnék lenni, mint te, de nem és nem tudok, tehát dögölj meg, mert elérhetetlenül szép vagy, ne legyél, ne lássalak! Gyűlölet: útjelző táblákkal gazdagon ellátott, eltéveszthetetlen, kövezett út az őrülethez... Minden valamennyire markáns ember felizzítja az effélére hajlamosak gyűlöletét: ez a minőség fonák visszaigazolása. A valamilyenségnek ez az ára. Ugyanők viszont azt is megkapták ajándékba, hogy aki szereti őket, az borzasztó nagyon. Nincs langy középút, mert az a középszeré. Ami engem illet, igyekszem minél láthatatlanabbá válni azok számára, akiket kínoz a létem. Ugyanis, ha bármi módon reagálok a gyűlöletre, létrejön az ördögi kör; ez ellen egyetlen humán védmódszer van: az, hogy megszakítjuk a láncot. Ki lehet állni a pástra, de minek?! A butaság nem vitaképes; nem más, mint elemi erő: hülye leszek pert indítani a földrengés ellen.
/Vavyan Fable/"Nem tudom, mi van velünk, maiakkal. Eszünkbe se jut, hogy lassítsunk, és ott keressük örömeinket, ahol meg is találjuk: emberi mivoltunkban. Lélekszakadva rohanunk el önmagunk mellett, már kölyökkorunkban, hiszen készen kapjuk fantáziánk pótszerét, a színes képek áradatát, holott nem volnánk rászorulva, mert ez a sok silány villódzás a képzeletünk bokájáig sem ér. Hazug, hamis igényeket táplálnak belénk, s ha nem vagyunk elég jó viszonyban önmagunkkal, el is hisszük, hogy önszántunkból és igazából vágyunk a temérdek haszontalanságra. Egyszer csak összeroppanunk e sok fölös teher alatt."
/Vavyan Fable/"Addig vagy fiatal, amíg nem veszed túl komolyan magad."
/Vavyan Fable/Soha nem lett volna szabad hátat fordítanunk a természetnek. Miért hiszünk jobban a betonban, a műanyagban, az élettelen dolgokban? Miért fordítjuk magunk ellen az értelmünket? Sokan még mindig a műtrágyát tartják oltárukon. Vegyszereznek, mérgeznek mindent, a haszontalannal együtt kiirtják a hasznosat, és végül persze ők is elfogyasztják a mérgeket, hiszen azok bekerülnek az ivóvízbe, az élelmiszerbe, visszajutnak hozzánk. Még ma is megtörténik, hogy némelyik tudatlan gazda macskák, madarak láttán légpuskát ragad, és tüzel. Szerencsére mind többen látják be, hogy tévúton járunk
/Vavyan Fable/"Néha azért jusson eszedbe: az évek múlásával te is visszaadogatod a díszeidet. Ám ha közben lélekben gyarapodsz, nem érhet veszteség, mert e csinosságok vonzatai - szeretet... - megmaradnak, felkavarhatatlanná mélyülnek, más értelmet nyernek, és kiderül, sosem a külsőnek, hanem a teljes lényednek szóltak. "
/Vavyan Fable/Ha egymás mellett töltenénk az életet, arra kérnélek, fogadd el, ha tudod: én nem akarok megszállottan küzdeni az idő múlása ellen. Nem becsvágyam, hogy hetvenévesen is ránctalan legyek. Azt kérném tőled: ha szeretsz, engedd nekem, hogy méltósággal járhassam végig az életem."
/Vavyan Fable/"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet."
/Vavyan Fable/"Kezdetkor mindnyájunk élete egy-egy nyers drágakő. Lényünk, tetteink folyamatosan koptatják, vásítják, homályosítják, avagy éppen csiszolják, karátosítják azt."
/Vavyan Fable: Tündértánc/Ahhoz, hogy egy nő ragyogjon, olyan férfi kell, aki ragyogtatja.
/Vavyan Fable/


......Barátság: finom fészekmeleg. Összegömbölyödsz benne, és jól érzed magad. Csak annyi kell hozzá, hogy megtaláld azt, akit szeretni mersz.
/Vavyan Fable/ 
 
0 komment , kategória:  Vavyan Fable...gondolatai  
idézet..
  2016-08-28 22:08:44, vasárnap
 
  "Az életről tudom, hogy véges, de akadnak pillanatai, melyek felérnek egy örökkévalósággal."
/Vavyan Fable/cccccc
 
 
0 komment , kategória:  Vavyan Fable...gondolatai  
..szavak..
  2016-04-05 23:19:01, kedd
 
  "Ha olyan férfit keresel, aki vonzó, jó humorú, eszes, határozott, érzékeny, remek szerető, ugyanakkor ragaszkodó és romantikus - válts mozijegyet!"
Vavyan Fable


 
 
0 komment , kategória:  Vavyan Fable...gondolatai  
...szép gondolatok...
  2016-01-17 23:47:09, vasárnap
 
  Nem becsvágyam...
Ha egymás mellett töltenénk az életet, arra kérnélek,
fogadd el, ha tudod: én nem akarok
megszállottan küzdeni az idő múlása ellen.
Nem becsvágyam, hogy hetvenévesen is ránctalan legyek.
Azt kérném tőled: ha szeretsz, engedd nekem, hogy
méltósággal járhassam végig az életem.
/ Vavyan Fable/


 
 
0 komment , kategória:  Vavyan Fable...gondolatai  
...gondolat..
  2015-11-24 13:02:02, kedd
 
  Az ifjúság múltával az ember már nem megváltoztatni akarja a világot, hanem kitalálja magának a saját változatát.

Vavyan Fable
Gyerekként anyád egyfolytában arra ügyel, hogy jaj, el ne ess, meg ne üsd, le ne forrázd magad; a halott kutyádról esküvel állítja, hogy az csak alszik, és tiszta erőből titkolja előtted frigye kudarcát. Aztán egyszerre zúdul rád minden. Akkor kell megtanulnod, milyen a testi és lelki fájdalom, az elvesztés, a százféle félelem, amikor már azt merészeled hinni, hogy mindez nem is létezik, vagy ha mégis, te elkerülheted: védőoltást kaptál ellene. Ez a fajta kímélet nem hazudás?! Nemzedékek nőnek fel úgy, hogy nem ismertették meg velük időben, mennyi mindenfélétől gazdag az élet, még a csalódástól, konfliktustól, gyötrelemtől is. Még azt se tudják, hogy az éhség nem halálos, legfeljebb az éhezés, hogy a fizikai erőkifejtés fájdalma idővel örömérzetté, önbecsüléssé szépül.

Vavyan Fable
1956. március 20.
eredeti nevén Molnár Éva, magyar regényíró
Ha egymás mellett töltenénk az életet, arra kérnélek,
fogadd el, ha tudod: én nem akarok
megszállottan küzdeni az idő múlása ellen.
Nem becsvágyam, hogy hetvenévesen is ránctalan legyek.
Azt kérném tőled: ha szeretsz, engedd nekem, hogy
méltósággal járhassam végig az életem.
/ Vavyan Fable/"Némely gondolkodók szerint az ifjúsága múltával az ember már nem megváltoztatni akarja a világot, hanem kitalálja magának a saját változatát."
/Vavyan Fable/ 
 
0 komment , kategória:  Vavyan Fable...gondolatai  
..gondolatok...
  2015-08-02 19:21:18, vasárnap
 
  "Nem tudom, mi van velünk, maiakkal. Eszünkbe se jut, hogy lassítsunk, és ott keressük örömeinket, ahol meg is találjuk: emberi mivoltunkban. Lélekszakadva rohanunk el önmagunk mellett, már kölyökkorunkban, hiszen készen kapjuk fantáziánk pótszerét, a színes képek áradatát, holott nem volnánk rászorulva, mert ez a sok silány villódzás a képzeletünk bokájáig sem ér. Hazug, hamis igényeket táplálnak belénk, s ha nem vagyunk elég jó viszonyban önmagunkkal, el is hisszük, hogy önszántunkból és igazából vágyunk a temérdek haszontalanságra. Egyszer csak összeroppanunk e sok fölös teher alatt."
Vavyan FableNem csupán szerelmes vagyok. Annál is gazdagabb. Szerelmesen szeretek.
/Vavyan Fable/Ha nem eléggé adod át magad az életnek, az olyasmi, mintha falon keresztül akarnál ölelkezni. Az élethez ugyanúgy viszonyulj, mint a szerelemhez. Vedd azt könnyebben, természetesebben, merészelj könnyezni, mámorosodni. Kedveskedj, míg élvezitek egymást, és szépen engedd el, ha távozni kíván.
/Vavyan Fable /
Ha elhal benned az élet iránti érzéki szenvedély,az majdnem olyan,mintha magad is kimúlnál! Mi értelme annak,hogy kedvetlenül lézengj a világba?
/Vavyan Fable/ 
 
0 komment , kategória:  Vavyan Fable...gondolatai  
Vavyan Fable---szavai
  2015-05-31 21:09:23, vasárnap
 
  Valahogy az az érzésem, mintha mostanáig
egy zsámolyon álltam volna, s ebből az előkelő
magasságból, derűs mosollyal tekintettem volna
le a világra, a lábaim alatt heverőre.
Percekkel ezelőtt valaki kirúgta lábam alól a zsámolyt.
Csak idő kérdése, mikor kezdek el zuhanni.

Vavyan Fable


 
 
0 komment , kategória:  Vavyan Fable...gondolatai  
...idézet...
  2015-04-12 22:10:57, vasárnap
 
  "Ha valaki szomorú, szép sem lehet. A gondolatai is megszépítik vagy elcsúfítják az embert."
/Vavyan Fable/
Soha nem lett volna szabad hátat fordítanunk a természetnek. Miért hiszünk jobban a betonban, a műanyagban, az élettelen dolgokban? Miért fordítjuk magunk ellen az értelmünket? Sokan még mindig a műtrágyát tartják oltárukon. Vegyszereznek, mérgeznek mindent, a haszontalannal együtt kiirtják a hasznosat, és végül persze ők is elfogyasztják a mérgeket, hiszen azok bekerülnek az ivóvízbe, az élelmiszerbe, visszajutnak hozzánk. Még ma is megtörténik, hogy némelyik tudatlan gazda macskák, madarak láttán légpuskát ragad, és tüzel. Szerencsére mind többen látják be, hogy tévúton járunk.
/Vavyan Fable/


 
 
0 komment , kategória:  Vavyan Fable...gondolatai  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 14123 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 226
  • e Hét: 4441
  • e Hónap: 12188
  • e Év: 12188
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.