Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 53 
sajtos szalonnás " zsemle "
  2015-10-20 06:27:45, kedd
 
  Hozzávalók:
tészta:

300 ml tej
9 g száraz élesztő
300 gramm joghurt
200 ml langyos víz
3 evőkanál cukor
1 teáskanál só
3 tojás
4 evőkanál olvasztott vaj
4 evőkanál olaj
1 evőkanál tejföl
1/2 evőkanál fél teáskanál tej
1.500 g liszt


A töltelékhez:
400 g juhtúró
250 g füstölt szalonna
2 tojás
1 evőkanál oregánó

a tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrok .
letakarva pihentetem 1 órát.
utána 7 dkg - s kis gombócokat csinálok belőle.
a tölteléket egy tálkában összekeverem .
a képen látható módon kinyújtom és megtöltöm . Link
megsütöm , elöszőr 200 fokon 10 percig , majd leveszem 180 fokra , s további 20 percig sütöm .
ebből az adagból 30 db "zsemle " lesz .
 
 
0 komment , kategória:  bolgár receptek  
kebab joghurtros padlizsánnal
  2015-10-19 08:00:30, hétfő
 
  1 padlizsán
2 csésze joghurt
2 gerezd fokhagyma
1/2 csokor petrezselyem
1 nagy csipet só
1 evőkanál vaj a díszítéshez
1/4 teáskanál paprika

400 g darált marhahús
1 fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
1/2 csokor petrezselyem
1 csipet só
frissen őrölt fekete bors
1 teáskanál cayenne bors
1 csipet kömény
1 tojás...

a padlizsánt vékony csikokra vágom fel, s tepsibe ( sütőpapirral bélelt ) megsütöm .
a kebabhoz összekeverem a darálthúst, tojást, hagymát, borst , sót, fűszereket, fokhagymát.
kis rufakat csinálok belőle, s azt is tepsibe megsütöm .
a kisült padlizsánt tányérra rakom , joghurtot, sót, paprikát, fokhagymát, petrezselymet kikeverem és a padlizsánra öntöm , arra teszem rá a kebabot.



 
 
0 komment , kategória:  bolgár receptek  
sajtos " zsemle "
  2015-10-19 07:49:28, hétfő
 
 
1 csésze rétesliszt
1 csésze simaliszt
1/2 teáskanál só
1 csésze joghurt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 tojás
1/4 csésze olvasztott vaj
1 és 1/2 csésze morzsolt száraz sajt ( szirén sajt )

a sütőt 190 fokra előmelegitem .
a kétféle lisztet, sót egy tálban összekeverem .
egy másik tálkában összekeverem a joghurtot, tojást, vajat, darabolt sajtot, majd a kettőt egybe keverem .
kissé ragacsos tésztát kell kapni .
beolajozott kézzel kis gombócokat csinálok belőle, s a tepsire teszem .
berakom a sütőbe és megsütöm kb : 30 perc alatt .
tea mellé kiváló .






 
 
0 komment , kategória:  bolgár receptek  
krumplis csirke
  2015-07-26 14:26:09, vasárnap
 
 


Krumplis csirke (bulgár)

Hozzávalók:
70 dkg csirkemell, comb vagy szárnytő,
1 hagyma,
1 sárgarépa,
1 zeller,
1 édes paprika,
1 ek paprikapor,
1 ek só,
5 krumpli,
20 dkg paradicsomszósz,
2 ek vágott petrezselyemzöld,
5 dl víz,
3 ek olaj.

A csirkét vágja nagy kockákra tegye serpenyőbe vagy lábasba, sózza meg, süsse olajon, erős közepes hőn, időnként megkeverve míg kifehéredik. Közben a hagymát és répát hámozza meg, vágja finomra. Tegye a húsra, keverje össze, süsse 3 percig. Szeletelje a zellert és paprikát, keverje hozzá, süsse 5 percig. Szórja meg a paprikaporral, keverje össze. Töltse rá a felmelegített vizet, fedje és főzze kb. 10 percig, míg a csirke megpuhul. Közben hámozza meg a krumplit, vágja kockákra, tegye a csirkéhez, főzze 15 percig. Adja hozzá a paradicsomszószt, főzze 5 percig. Szórja meg a petrezselyemzölddel. A hőt kikapcsolva hagyja állni 10 percig, utána tálalja. Megjegyzés: disznó- vagy marhahússal is főzhető; ezeket a víz rátöltése után kb. 30 percig kell főznie hogy megpuhuljanak.




 
 
0 komment , kategória:  bolgár receptek  
piritott káposzta paradicsommal....
  2015-04-28 06:36:36, kedd
 
  1 közepes káposzta, kb 1-1,2 kg

3-4 evőkanál olaj

2-3 sárgarépa, aprítva

1 evőkanál paprika

1 evőkanál paradicsompüré

2 db. érett, friss paradicsom, vagy 1 teáskanál konzerv paradicsom

só, bors

apróra vágott friss petrezselyem

chili

a káposztát csikokra vágom fel, a paradicsomot kis kockákra darabolom ,
a serpenyőben olajon megpiritom a káposztát, hozzáadom a répát is
fűszerezem sóval és borssal, 5 percig együtt piritom .
most keverem bele a paradicsomot, s lassú tüzön párolom puhára .
a végén megszórom friss petrezselyemmel.



 
 
0 komment , kategória:  bolgár receptek  
sült burgonyagombóc
  2015-04-24 07:31:42, péntek
 
 



600 g burgonya


60 g krémsajt


100 g reszelt sajt vagy érett mozzarella


1 tojás


1 evőkanál olvasztott vaj


3-4 szál Zöldhagyma, apróra vágva a


1/4 teáskanál apróra vágott friss petrezselyem


1 teáskanál só


Őrölt fekete bors





3-4 evőkanál olvasztott vaj


1 teáskanál zsemlemorzsa

a burgonyát megfözöm , majd áttöröm , hozzákeverem a tojást, hagymát, sajtokat fűszerezem ,
4 - 5 cm átméröjű gombócokat formálok belőle.
megforgatom olvasztott vajbn , utána pedig zsemlemorzsában .
tepsire rakom és megsütöm , 200 fokon 15 - 20 perc alatt .



 
 
0 komment , kategória:  bolgár receptek  
bolgár ragú
  2015-04-20 07:53:16, hétfő
 
  500 g sertés lapocka

2 szál póréhagyma

2 gerezd fokhagyma

1-2 sárgarépa

2 zöldpaprika

1 teáskanál Csombor

1 Evőkanál petrezselyem, apróra vágva

1 teáskanál édesnemes pirospaprika

vörösbor 1/2 dl

2 evőkanál sűrített paradicsom

1 teáskanál húsleves

fekete bors,

az ízesítéshez só

2 teáskanál olaj a sütéshez

a hozzávalókat egyforma darabokra felvágom ,
a húst kevés olajon megpiitom , s kiveszem utána egy tányérra .
a maradék olajon a hagymát, fokhagymát is megpiritom , hozzáadom a paprikát, répát, s a fűszereket .
a paradicsompürét is belekeverem , majd beleteszem az előpiritot húst, bort, kevés levest ,
ha kell útóizesitem , lefedem és puhára párolom az egészet .



 
 
0 komment , kategória:  bolgár receptek  
bolgár petrezselyemleves
  2015-03-02 09:09:33, hétfő
 
  petrezselyem 2- 3 csokor

50 g vaj és olaj

200 ml friss tej

400 ml víz

2 evőkanál liszt

1 tojás

az ízesítéshez só

1 kis citromlé

a petrezselymet finomra apritom fel.
olajon megpiritom a liszttel együtt.
folyamtosan kevergetve felöntöm a tejjel, vizzel, sózom s 5- 6 percig forralom .
a tojást felverem egy kis tálban , kevés levessel , majd óvatosan a leveshez adom ,
mostmár csak átmelegitem .



 
 
0 komment , kategória:  bolgár receptek  
sonkás - burgonya lepényke
  2015-03-02 08:05:43, hétfő
 
  PATATNIK

burgonya - 750 g
sonka - 150 g
bacon - 150 g
olaj - 2-3 evőkanál
fekete bors

1 db tojás
a burgonyát nyersen lereszelem , hozzáadoma sonkát apritva, bacont, tojást, sót, borst .
jól kikeverem , kerek kivajazott formába teszem és megsütöm , 190 fokon 25 - 30 perc alatt .



 
 
0 komment , kategória:  bolgár receptek  
babos káposzta
  2015-03-01 13:56:11, vasárnap
 
  2 csésze bab
fél savanyú káposzta
2 fej vöröshagyma
2 / 3 teáskanál olaj
1 teáskanál paprika
Menta,

fokhagyma

a babot előzőeste beáztatom , másnap leöntöm róla a vizet
a hagymát olajon megpiritom , rádobom a káposztát, babot s elkeverem , felöntömmkevés vizzel és elkezdem főzni .
időközben pirospaprikát, mentát, sót, borst teszek hozzá .
puhára fözöm .




 
 
0 komment , kategória:  bolgár receptek  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 53 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 134 db bejegyzés
Összes: 8990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1101
  • e Hét: 5962
  • e Hónap: 38813
  • e Év: 547740
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.