Regisztráció  Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Magyar Anya
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 74 
Terján Nóra: A CIVILIZÁCIÓ SZORÍTÁSA
  2017-09-24 21:53:39, vasárnap
 
  A CIVILIZÁCIÓ SZORÍTÁSA - ARANYÁSÓK ÁLDOZATÁVÁ VÁLT INDIÁNOK

DÉL-AMERIKA - MINDEN HÉTRE JUT EGY GYILKOSSÁG A PERUI-BRAZIL HATÁR TÉRSÉGÉBEN


Illegális aranyásók a civilizációtól elzárt indián törzs tíz tagját mészárolták le augusztus elején. Az eset olyannyira eldugott területen történt, hogy a hatósághoz csak jóval később ért el a híre, a szövetségi kormány pedig szinte tehetetlen. A nyomozóknak 12 napot kell haladniuk az amazóniai dzsungelben, hogy a gyilkosság helyszínére érjenek, ha egyáltalán megtalálják azt.

Az eset Brazília nyugati részén, a perui határnál lévő Javari-völgyben történt, ahol a Funai - a kormány indián törzsekkel foglalkozó ügynöksége - szerint húsz olyan törzs él, amely még sosem került kapcsolatba a civilizált világgal, és további nyolcvan, amellyel csak nemrég vették fel a kapcsolatot. Ezen a környéken történt, hogy São Paulo de Olivença városban néhány aranyásó azzal dicsekedett, hogy az erdőben megöltek tíz indiánt, holttestüket a folyóba dobták, bizonyítékként pedig az áldozatoktól elvett tarisznyákat és más törzsi tárgyakat mutogattak.
A XIX-XX. század sajtója gyakran cikkezett a felfedezetlen, paradicsomi körülmények között élő vademberekről. A legendás kincseket és letűnt civilizációkat kereső kalandorok sosem látott közösségekkel és szokásokkal szembesültek, vagy örökre elnyelte őket a trópusi dzsungel. A technika fejlődésével aztán egyre kevesebb izolált törzs maradt a bolygón. A bennszülöttek, hogy pénzt keressenek, sokszor csak a turisták kedvéért vették fel az ágyékkötőt, és festették be a testüket.
Ősei viseletébe öltözött kisfiú indián törzsek denveri felvonulásán

Tesfay Sába eritreai édesapjának köszönheti Afrika iránti érdeklődését, ez indította az antropológia felé. A különböző törzseket kutató, az ELTE-n­ tanító szakember szkeptikusan kezeli azokat a híreket, amelyek egy-egy ismeretlen törzsről számolnak be, hiszen elképzelhető, hogy az már kapcsolatban áll más csoportokkal, de akár egy ismert, regisztrált törzs leszakadt ága is lehet.
- A ,,nem tudás" prózai oka az, hogy ezek a bennszülöttek nehezen megközelíthető helyeken élnek. Afrikában ilyen például a Kalahári sivatag és a Kongó vidéke, Dél-Amerikában pedig az Amazonas. Ezeken a területeken nem volt olyan érték, amely miatt érdemes lett volna meghódítani. Ma már lehetőség nyílik arra, hogy vizet találjanak és ásványi kincseket bányásszanak itt is. A Dél-afrikai Köztársaságban és Botswanában a gyémántbányászat például nagyrészt a vadászó-gyűjtögető busmanok élőhelyét érintette. Igyekeztek letelepíteni őket, hiszen a földműveléshez jóval kevesebb területre van szükség, mint a vadászathoz - magyarázza a szakember.

A hetvenes-nyolcvanas évekig a dél-amerikai indiánpolitikát a bennszülöttek civilizációba szorítása és az esőerdő maximális kihasználása határozta meg. A bennszülöttek és betelepülők közötti kapcsolat sohasem volt igazán békés, a perui, brazil és venezuelai kormányok évtizedekkel ezelőtt ezért úgy határoztak, hogy nem bolygatják a még érintetlen törzseket. Az viszont regénybe illő gondolat, hogy ezek az emberek még sohasem találkoztak a civilizáció­val, hiszen sokan éppen az erdőirtások vagy az olajkitermelés elől menekültek vissza a dzsungelbe, és kezdtek ismét vadászó-gyűjtögető életmódot folytatni. Nehéz kívülről eldönteni, mi lenne a legjobb a bennszülöttek számára, ugyanis a múltbéli segítő szándékú kapcsolatteremtések sokszor végződtek tragédiával. A bennszülöttek szervezete számára a civilizált ember által hordozott fertőzések ismeretlenek.
Az elmúlt időben többször fordult elő, hogy az indián törzsek az őket védő aktivisták áldozatául estek. Michel Temer elnök a takarékosság nevében ,,megnyeste" a Funai költségvetését, bezáratta a helyi központokat, és csökkentette az indiánok által lakott területek védettségét, melyeket aztán megrohamoztak a favágók és a bányászok.
Az őslakosok jogait sértő gyakorlat ellen tüntetők Brazília fővárosában

A nyerészkedő cégek és a törzsek így egyre közelebb kerültek egymáshoz, ennek pedig halálos áldozatai is voltak. Az amazóniai esőerdőkből kimerészkedő, korábban elszigeteltségben élő mashco pirókról már videó is készült, a perui kormány pedig újragondolja az elszigetelt törzsekkel kapcsolatos politikáját. A letelepedett földművesek falvaiba eleinte élelmiszerért, machetéért kereskedni érkeztek, mígnem az addig békés indiánok egyszer csak lenyilazták az egyik gazdálkodót, aztán 2014 végén kétszáz indián harcos támadta meg a Monte Salvado nevű falut. A hatóságok erre jobb ötlet híján inkább kitelepítették a teljes lakosságot.

Néhány törzsnek még a nevét sem tudjuk, az utolsó túlélők nyelvét senki sem beszéli, és már az esőerdő sem nyújt biztonságot számukra. Légi felvételeken látszik, hogy egy-egy törzs időnként kénytelen arrébb vándorolni, megszökni például a drogkereskedők elől. Ördögi kör.
Sokan vélekednek úgy, hogy hibás a kormányok teljes elszigetelődést támogató politikája, mert az elzárt csoportok nem akarnak teljesen távol maradni a civilizációtól: a korábbi tragédiák miatt ugyan félnek, de egyúttal arra is van okuk, hogy vágyjanak a kontaktusra, ráadásul az életmódjuk sem lesz már sokáig fenntartható.
Maszáj harcosok kriketteznek egy mombasai barátságos mérkőzésen

A transzamazóniai autópályánál folyó erdőirtások, az illegális bányák, az olaj- és gázkitermelés felerősödése legalábbis erre mutatnak.
- Konfliktus általában az erőforrások, ásványok miatt alakult ki. Etiópiában például gátakat épít az állam, ami veszélyezteti az ott élő csoportok fennmaradását. Két dolgot tehetnek: vagy elvándorolnak, ami azt jelenti, hogy konfliktusba kerülnek más csoportokkal, vagy munkát vállalnak a beruházásokon, tehát integrálódnak a társadalomba, de onnan nincs visszaút.

Amint bérmunkások lesznek, a vállalatok vagy az állam kiszolgáltatottjává válnak, és sok esetben ők jelentik majd a térség leginkább elszegényedett rétegét - magyarázza Tesfay Sába. Az antropológus szerint ráadásul azáltal, hogy békén hagyják ezeket a törzseket, gyakran az ország saját törvényeit sem tartatják be. Az egészen közeli múltig regisztrált például az óceániai pápua törzsek között az emberi hús fogyasztása, illetve más helyeken a csecsemőgyilkosság.
Ausztrál őslakosok a sydney-i kormányzói palota előtt ünnepségen vesznek részt

- Ha a csoport fenntartását kell hogy biztosítsa vagy a törzsi hagyományokhoz kötődik egy szokás, akkor az fenn is marad. Van, ahol az életben maradás érdekében a nők nem szülnek sűrűn, hanem éveket várnak két gyermek között. Ott bizony előfordul a csecsemőgyilkosság abban az esetben, amikor az anyának el kell döntenie, hogy vagy az újonnan megszületett gyermeket hagyja életben, vagy pedig a kétéveset szoptatja tovább. A nők csonkítása is tiltott már szinte minden országban, mégis elvégzik - akár borzalmas higiéniai körülmények ­között - fejti ki a szakember, aki úgy látja, hogy idővel egyre kevesebb és kisebb önálló csoportot fogunk találni, mert a törzsek integrálódnak majd a kapitalista világrendszerbe.

Tesfay Sába nem találkozott még olyan csoporttal, amelynek tagjai ne vágytak volna olyan tárgyakra, amelyeket a szomszédos állattartók vagy földművesek meg tudtak szerezni. A dél-amerikai indiánok között már vannak olyanok, akik megpróbálják kiaknázni, az előnyükre fordítani az őserdőt, ahonnan például a kozmetikai iparban használható anyagokat szállítanak. Talán egyre több ilyen példát fogunk látni, és a két világ találkozása nem csak negatív változást hoz.
Az ENSZ szerint minden hétre legalább egy gyilkosság jut a perui-brazil határ térségében.
A szervezet szerint rég nem végeztek annyi, a földjét védő őslakossal a világon, mint idén Brazíliában. Hogy a Javari-völgyben mi történt pontosan, azt egyelőre nem tudjuk.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
Miért hozták létre az Iszlám Államot?
  2017-09-20 22:12:11, szerda
 
  Líbiához hasonlóan le akarták bombázni Szíriát is, de az ENSZ Biztonsági Tanácsában az oroszok megvétózták a nagy lehetőséget. Ezért aztán muszáj volt szárazföldön tönkretenni nekik ezt a jobb sorsra érdemes országot. Ott békében éltek az emberek, amíg Amerika a Hamis zászlós hadművelettel fel nem forgatta azt is.

A szárazföldi megszállás érdekében létrehozták az Iszlám Államot. A törzsgárdája a Szaúd-arábiai börtönök halálsorairól kerültek ki. Ott aztán láthattak naponta akár több lefejezést is, mert a világon talán ott van a legtöbb kivégzés még mindig. Ettől függetlenül Amerika egyetértésével Szaúd-Arábia lett az ENSZ emberjogi bizottságának a vezetője.

Amerika az arábiai olajat olcsón kapja meg, de már kifogyóban van az olaj. Az ország nem készült fel az olaj utáni időkre, mint ahogy az Egyesült Arab Emirátus felkészült (Dubaj). Amerikát olcsó olajjal az arábiai királyság Szíriából akarja ellátni. Ezért kell mindenáron megszerezni nekik a szír olajat.

A Mol-nak Palmira közelében hatalmas új olajmezője van, innen szállította az Iszlám Állam az olajat a szír-török határra a török maffiának.

Asszad szír elnök hozzájárulásával zajlott a kutatás, és amint megkezdődött a kitermelés, azonnal kitört a szír polgárháború. Úgy, hogy a polgárok úgy importálták oda... Asszad elnökkel az is baj, hogy nem adta le nekik a hazája pénzkibocsátási jogát, és nem adta át az aranytartalékot. Ezek egyenként is főben járó bűnök. Amit Amerika csinál a világgal, az meg demokrácia import. Hogy elég sokan belehalnak, és menekül ki merre lát, az nem az ő problémája. A haszon viszont az övé, és az a lényeg.

Észak-Irakban is van egy Mol olajmező. Tudja esetleg valaki, hogy miért a háborús övezetekben próbálkozik a Mol? És ha már próbálkozik, az őrzéséről miért nem ők gondoskodnak, és miért a magyar adófizetők? Ugyanis a területet a magyar zsoldos hadsereg biztosítja, pesmergák (kurd harcosok) segítségével.

Forrás: Link

sokkaljobb-kommentár: Az Amerika háborúi által nekünk okozott károkról szóló két évvel ezelőtti cikk, a végén ott van az Amerika eddigi háborúiról készült összeállítás. Sok magyar honfitársunk nem is tudja, mekkora káraink keletkeztek ezek miatt a háborúk miatt! A migránsok iratok nélküli Európába érkezését ezek a háborúk jócskán megsegítették! A cikk elérhető ITT ! Link

Azon is érdemes elgondolkodni, hogy amennyiben nem kaptak volna folyamatos utánpótlást főként vízből az 50 fokos sivatagban, maguktól kipusztultak volna ezek a lélektelen gyilkosok! Akik a Szaúd-arábiai börtönök halálsorairól lettek kiengedve, és átdobva Szíriába, mint szír ellenzék. Nem sokkal később már önjárók lettek, ettől függetlenül segítik őket még mindig a létrehozóik. Az oroszok és a szír hadsereg még mindig nem képes velük elbánni, mert Nyugatról nem hagyják őket győzni. A kurdok a jövő hónapban népszavazást akarnak tartani, és létre akarják hozni Kurdisztánt. Emiatt az Észak-Irakban a Mol kútjait őrző magyar zsoldos katonák veszélybe kerülhetnek, mert Erdogán török elnök csapatai könnyen föléjük szállnak a nehéz bombázókkal!
 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
Gönczi Tamás:A hamis idő csapdája,avagy a szellem elvesztése
  2017-09-01 01:31:23, péntek
 
  Gönczi Tamás: A hamis idő csapdája, avagy a szellem elvesztése

"Az idő az ember legmélyebb létdimenziója."
( Mircea Eliade )

Azt már viszonylag régóta tudjuk és tapasztaljuk, hogy korunk embere nem kímél senkit és semmit, ha a hatalom összefüggésébe önmagát érvényesíteni akarja. Ezért olyan gyakran emlegetett fogalom manapság az elvek, dolgok, érdekek úgymond érvényesítése. Sokáig úgy tűnt, hogy az idő az a valami, amihez nem mer hozzá piszkálni a nagybetűs Ember. Tévedtünk, mégpedig nagyot.
Habár a szentségtörés illata, az a bizonyos rossz előérzet ugyan már belengte a világot mégis szokatlanul érte az embert ekkora pimaszság. A szellem emberei között ugyan már volt bizonyos várakozással teljes kíváncsiság, hogy az idő szentségét vajon a profán vagy az égi-földi szent világokat ismerő és tisztelő ember fogja finoman szólva magához hajlítani. Egyszerűen azért, mert már a dolgok állásából, a történelem baljós menetéből látszott, hogy mindez kikerülhetetlen.
Sokáig egyértelmű volt, hogy a profán ember lesz az, aki hozzá lát az idő manipulálásához. Hiszen ez így is van rendjén.

A dolog azonban közel sem ilyen egyszerű. Az idők folyamán egyre látványosabbá vált, hogy a szentségeket ismerő, un. hívő ember (tisztelet a kivételeknek) jócskán meghempereg a profán világ látszat valóságaiban és minden gond nélkül kidobálja önmagából azokat a lelki-szellemi fundamentumokat (a múlt, az ősök tisztelete, a hazaszeretet, a néphagyomány, szakrális tradíciók tisztelete stb.) ami magát a szakrális világban elfoglalt helyét valójában eredményezik. A nagy várakozás eredményét illetően úgy tűnt, hogy azok nyertek, akik a profán emberre fogadtak. Úgy látszott, hogy ő nyúlt hozzá az időhöz merő anyagi érdekből kifolyólag. Megszületett hát az idő-átállítás zseniális elképzelése mégpedig azért, mert ezzel úgymond sok energiát és pénzt spórolhat meg a leleményes ember. Örömittasan közölte hát a tudomány az emberiséggel, hogy most már minden, még az idő is ő érte van. Holott az igazság éppen az ellenkezője mindennek. Ha a profán időhöz magához hozzányúlunk, akkor egyben hozzányúlunk a szakrális időhöz is, ami mögött maga a Mindenható lakik.
Ennek a megbocsáthatatlan dolognak az alfája-ómegája az a transzcendens bizonyosság, hogy a fenti időnek a leképzése (árnyéka, ahogy az alexandriánus gnózis is tanítja) az a bizonyos lenti, amit mi itt a földön profán időnek nevezünk. Ebben az időben telnek el a földi napjaink. Ez a világi idő lett az idő-átállítások áldozata.
Ezzel az idő ellen elkövetett merénylettel mi emberek belenyúltunk abba a szent örvénylésbe, a ciklikus égi idő folyásába, aminek a visszatérő szent örvénylése mint lehetőség biztosítja az égi-földi világok újjászületését, magát a létezés végtelenségét.
Ebbe az örvénylésbe láttak bele őseink sámánjai, mikor a (tudat)létrák különböző szintjein beleláttak az Öreg Isten titkaiba. De ezt az örvénylést látta maga előtt Nietzsche is az őrület perceiben. Ebből a Fényes Útból született meg a magyar Csontváry fénylő gondolatai által a magyarok Napútja és festészetének spirituális esszenciája. Ezért lett ő is örült és magára hagyott.

Az ismert kísérlet a profán idő emberhez hajlítására ismert, megtörtént dolog. A valódi időt meglopva, pontosabban megcsonkítva elvettek az időtestből egy röpke órát és egy adott időegység után azt kegyesen vissza adták. Az időnek ez az ide-oda mozgatása dacára a világba kiabált energianyereségtől megakasztotta az idő futását. Annak a csodálatos spirituális természetű, élő energiának az útját térítették itt el, aminek az útját ismerte és tisztelte az ural-altáji sámánizmus, a kelta tradíció éppen úgy, mint a japán sinto vallás mind a mai napig. Ennek a spirituális sárkányerőnek a megakasztása magában az ember tudatállapotában is változást eredményezett. Ez a láthatatlan, de érezhető mesterséges felgyorsulás az élet minden területén elvégezte a maga pusztító, bomlasztó hatását. Az idő bölcsője immár nem Isten lélegzete szerint ringatja a teremtett Világot és benne a testbe zárt Létezőt (az embert), hanem a fordítva. A mindenség bölcsőjébe ringó parányi élet immár önmaga próbálja meg nagy, égi bölcsőjét-koporsóját önnön lélegzetének ritmusára átszabni. Ő akar uralkodni az idő és általa a kozmosz misztikus teste felett. Nem a világ, a kozmosz megismerő gyermeke akar maradni, hanem Ő akar lenni a Mindenség Ura. Nem veszi észre, hogy az idő manipulálásáért nagy árat kell fizetnie. A technokrata uralkodási dac elégette benne a megismerés szellemi világosságát.
A következményt mindenki konstatálhatja, aki nem csak néz, de néha lát is.

A felborított természetben élő embernek egyre nehezebb feladatott jelent a létezés.

A sérült idő következményei által megdöbbentő bizonyosságot kaptunk. Bebizonyosodott az, hogy mégiscsak tévedtek azok, akik azt hitték, hogy maga a profán ember erőszakolta meg szentségtelen tettével először a mindeddig öröknek és sérthetetlennek tartott időt. Heribert Illig német történész felfedezte, hogy az idővel való manipulálás már a középkorban elkezdődött és majdcsak 300 hamis év hamis betoldásával realizálódott is. A középkor viszont nem a profán ember ideje volt, hanem a szakrálisé. Azé az emberé, akinek a tudat-központjában a Mindenható lakott. Nem kételkedett a teremtett világban. Megismerése is Isten megismerése akart lenni. Úgy tűnt, hogy eszébe sem volt profanizálni az időt, amit Isten attribútumának tartott. S most mégis felszínre kerül Illing nyomán a középkor hatalmas időhamisítása. A tény maga több mint elszomorító.
Tehát a középkor szakrális embere hozzányúlt az idő szent kerekéhez. Vajon miért?
Ezek a bizonyos kitalált évszázadok beékelődve a valós történések közé egyszerre térítették el az időnek és a történelemnek a valódi útját. A célt csak sejteni lehet. Az eszköz és a módszer azonban csak lassan a bizonyítással együtt, aprólékos kutatások eredményeképpen fog a felszínre kerülni.

Miről is van szó. Az európai tudományos és szellemi életbe egyaránt meglepetést okozott Heribert Illig két könyve. Nyugodtan mondhatjuk minden negatív felhang ellenére, hogy mind a két könyv kultuszkönyv lett. Az író vitatott könyveinek rövid summázata az, hogy cirka 300 nem létező évet betoldottak a történelembe. A dolog első látásra hihetetlen, de elgondolkoztató. Mint minden keresett és széles körben elterjedt mű esetében meg is született a teljességgel elfogadók és a teljességgel tagadók tábora is.
Ez történt hazánkban is. A két könyvnek több kiadása és nyugodtan mondhatjuk önálló élete lett...
Nem is volt olyan régen, amikor az Illig első könyvének rövid magyar nyelvű kivonatát egy, szintén a mitológiákban kutakodó író barátom eljuttatta hozzám. Mondván, hogy érdemes elolvasni, már csak azért is, mert a sok évvel korában megírt Fehér Bizánc c. könyvemmel összecseng néhány gondolata. Megvallom őszintén nem foglalkoztam a dologgal. Sőt meg is feledkeztem róla, annál is inkább mert akkoriban teljesen lekötött Csontváry könyvem publikálása. Illig könyvének magyarra fordított kivonata akkor kezdett számomra izgalmas lenni, amikor a Dobogó lapjain újra találkoztam Illing nevével és gondolataival. Otthon előkerestem könyvek, kéziratok, jegyzetek, fordítástöredékek halmazából a szóban forgó könyvkivonatot és olvasni kezdtem. Egyre nagyobb megdöbbenéssel olvastam a Illig gondolatait. A szerző már a könyv elején megjegyzi, hogy megsejtésének helyességét már az első vizsgálódások is alátámasztották.
Pontosabban: A VII. században egyszer csak kihunyt a bizánci irodalom. Már nem írtak többet, nem építettek többet. idézi K. Papaioannu érdekes könyvét 1966-ból. A bizánci építészettel kapcsolatban hasonló megállapításra jut C. Mango 1986-ban Németországban publikált Bizánc könyvével kapcsolatban. Az összefüggések Illig feltételezését több oldalról is alátámasztották. Bár jómagam nem osztom mindenben Illig feltételezését. Annak ellenére, hogy a Fehér Bizáncban már jóval az Illig könyvet megelőzve írtam hogy: a VII. században az irodalmi folyamatosság megdöbbentő hirtelenséggel megszakad... Mindezek ellenére álmomban sem gondoltam arra, hogy ennek a hirtelenül abbamaradt irodalmi folyamatosságnak az Illig-féle kitalált középkor lenne az oka. Lássuk az Illig-féle felállás lényegét: az európai történelem VII., VIII., IX., százada művileg beiktatott, minden valóságot és reális történést nélkülöző időszak. Ennek megfelelően maradék nélkül törlendő, majd az előtte és utána lévő történések közvetlenül, vagy kis eltéréssel összekapcsolandók....a betoldott, vagy kitalált időszak 614. augusztus végétől 911. szeptember elejéig tart..."A három szóban forgó évszázad közül a IX. század a legizgalmasabb, történelmi hatását tekintve pedig a legjelentősebb.

Olyan dolgok történtek ebben a kitalált évszázadban, amik megalapozták az európai vallásosság szigorú és a szellem transzcendens gyökereitől megfosztott irányát. Ekkor következett be a régiek komplex, eget-földet átfogó nemzeti vallásosságának kíméletlen összeroppantása és elfelejtetése. Ekkor született meg az a roppant összetett, a vallási élet minden területét érintő spirituális szétválasztás. Pontosabban a lélek felemelése a szellem eltüntetése által. Ekkor esett szét a régi ember spirituális szentháromsága. Szellemi-lelki-fizikai teljessége, "egész-sége" végleg a múlttá lett. Ennek a teljességnek az elvesztése egyúttal az emberiség egyetemes és nemzeti szakrális hagyományának a tudat alá süllyedését eredményezte.
Ennek a gyökértelenségnek a nagy tragédiáját fedi fel a manipulált idő leleplezése.

Lássuk a tényeket:

Ebben az ominózus IX. században történt a kelet és nyugati egyházak közti nagy szakadás. Az egyház két külön, jól megkülönböztethető lelkiségre szakadt. A végső elválást, kettészakadást a 869-ben a konstantinápolyi zsinat mondta ki. I. Miklós pápa kijelentette, hogy a látható és a láthatatlan két világ határmezsgyéjén élő ember többé már nem tekinthető a szellem, a lélek és a test szentháromságának. Ettől a kijelentéstől kezdve a pápai vélemény tagadta az egyéni emberi szellem létezését. Azt állította és tanította, hogy az ember test és lélek csupán. A spirituális világtól kölcsön kapott szellemet a lélek intellektuális minőségének tekintették. Ezzel egyszerre alacsonyították le az emberi szellemet és magát azt a szellemvilágot, ahonnan az emberi lény mindezt a világosságot ajándékul kapta. A megismerés világosságát eloltva a hirtelen támadt sötétségben a régiek megismerését a pogányság gyűjtőfogalma alá seperték és a krisztusi vallás ellenségének tekintették.
Ettől fogva a nyugati ember a látható, érzéki világ háromdimenziós csapdájának a börtönébe hullott. Megvilágosodásának egyedüli lehetséges forrása az egyház hivatalos dogmarendszere maradt. Annak ellenére, hogy I. Miklós pápa az individuális emberi szellemet a maga spirituális világosságával együtt gyökerestül kitépte az eredeti ember szentháromságából (szellem, lélek, test) - valami nagyon fontos mégis megmaradt a régiek vallásából. Abból, aminek az ember által való felismerése és tisztelete sok évszázaddal az Illig által felfedezett "kitalált évszázadok" előtt már létezett itt Európa neuralgikus közepén is. S ez nem más, mint az ősvallások szakrális fundamentumainak, őselemeinek és legfőképpen női és férfi isten-princípiumainak beemelése, integrálása az új krisztusi vallásba. Ezért van az, hogy a régi magyar tradícióban élő Égi Édesanya (Nagyboldogasszonyanyánk) Szűzanyaként néz reánk a katolikus templomokban. Míg az ősi hétboldogasszony keletről hozott fényhagyománya egy ősi évkörben teljesedik ki, ami nem más, mint a katolikus egyházi év - a maga különös boldogasszonyaival.

Mindez bizonyítja azt a tényt, hogy az emberi szellem égi-földi szemét a maga, léleklátó tulajdonságaival együtt nem sikerült kiiktatni hamis korok, hamis világának a segítségével. Egyszerűen azért mert a régi világ az újban tovább él. És ami nagyon fontos - Krisztus igazságaival csak kiegészült az ősök hite, de el nem bukott. Az idő haladtával az is bebizonyosodott, hogy a szellem szülte belső világosságot csak időlegesen lehet kitörölni az emberi tudatból. Az emberi szellem fáradságos elvarázsolása idején a tiszta lélek veszi át a szellem teremtő fényét. S ezáltal ő maga világítja meg a Bölcsesség Fáját a lélek kertjének közepén.
Bizonyítva ezzel azt a spirituális felismerést, hogy a Krisztusnak nevezett Jézus sem tett mást, mint a szellem világosságát hagyta örökül a követőinek. Erre János Evangéliumának kezdő fénysorai a tökéletes bizonyítékok.

Az Illig-féle időszámítás magát a királyi magyar tradíciót, az Árpád házi szellemiséget is új fénybe állítja. Nem kis meglepetésre az Árpád házi kereszténység sajátos fényhitét és e királyi dinasztia magyar világból való kihullását is különös módon, de megmagyarázza. Általa a magyar krónikák köré vont időárkokat maga az idő tünteti el. A fekete középkorról lassan lehull az újkori sötét fátyol és fénykereső világossága korunkig elér.
A középkor nagy titka az, hogy hatalmas világosságot és egyben a feketénél is feketébb sötétséget őriz. Mindez arra figyelmeztet, hogy nincs más hátra, mint megtalálni a sok héj alá temetett az elveszett magot. Mert a mag az, ami halhatatlan.
Ahogy Csontváry fogalmazott magban van a fa koronája és a koronán termett gyümölcs magjában van a jövő fájának koronája. S ezt az ősi bölcsességet kitalált századok, kitalált történelme éppen úgy nem moshatja el, mint a régiek hitét véka alá rejtő új hitek sokasága. - egyszerűen azért, mert örök erejét a szellem égi világosságától kapja.Forrás : Link

 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
A halálba toloncolnák-a keresztény menekülttel szemben
  2017-08-09 22:13:17, szerda
 
  A halálba toloncolnák - a keresztény menekülttel szemben kérlelhetetlen a svéd hatóság

"Nem tudom, mi fog történni velem, mivel Iránban büntetés és halál vár rám" - nyilatkozta egy interjúban az az iráni menekült lány, akit a svéd hatóságok annak ellenére toloncolnának haza, hogy sejthető, hazájában börtön, vagy halálbüntetés vár rá keresztény hite miatt. Ez az utóbbi aprócska tény azonban láthatóan nem hatja meg az amúgy is olajozottan működő svéd bevándorlási hatóságokat, akik immáron másodszor utasították el a fiatal nő menedékkérelmét, majd egyszerűen a svéd határőrségre bízták az ügyét."

A CitizenGo nevű keresztény civil szervezet kezdeményezett aláírásgyűjtést Aideen Strandsson menekültkérelmének megadása érdekében, aki Iránból menekült Svédországba még 2014-ben. Az elmúlt időben svédországi tartózkodása alatt megkeresztelkedett, ami nem is lenne különösebben egyedi eset. A probléma abból adódik, hogy Strandsson a megkeresztelkedését nyilvánosan is felvállalta, mivel elmondása szerint az egész világgal közölni akarta, hogy Krisztus áll élete középpontjában.

Aideen Strandsson egy tévéműsorban számolt be áttérése történetéről. Mint elmondta, ,,nyilvánosan akartam megkeresztelkedni, mert ki akartam mondani, hogy szabad vagyok, hogy keresztény vagyok, és azt akartam, hogy ezt mások is tudják."

Svédországban nem egyedülálló jelenség Strandsson megkeresztelkedése, hiszen sokan mások is áttérnek az iszlámról a kereszténységre, viszont többnyire nem vállalják fel ezt a nagy nyilvánosság előtt a muszlim közösség megtorlásától tartva. Attól is félnek, hogy a kereszténységre való áttérés miatt halál vár rájuk, ha visszatérnek Iránba.

Iránban találkozott a kereszténységgel

Strandsson az interjúban arról is beszélt, nem Svédországban, hanem még Iránban találkozott a keresztény vallással. Elmondása szerint mikor beleolvasott a Bibliába, megértette, amit Jézus a békéről, a szeretetről és a kedvességről prédikált, így a szívében már Iránban is keresztény volt. Az iráni iszlám befolyás alatt álló rezsim üldözi a keresztényeket, templomaikat kirabolják és bezáratják, vezetőiket bebörtönzik, megverik, kínozzák. A sharia törvény szerint működő rendszerben a hitehagyottakra halálbüntetés vár. Strandsson az interjú során meg is jegyzi, mindenki számára egyértelmű Irán és az iszlám kapcsolata, a más vallásra való áttérés nem elfogadható, és halálbüntetés jár érte.

Iránban büntetés és halál vár

Az iráni menekültlány menedékjogi kérelmét immáron másodszor utasították vissza a svéd hatóságok annak ellenére, hogy a kiutasítás ellentmond a hatóság saját szabályozásuknak is, valamint azon nemzetközi egyezményeknek, amelyeknek Svédország is a részese. A Genfi Egyezmény például kifejezetten tiltja a kitoloncolást olyan országokba, ahol a kiutasítottat veszély fenyegetheti. Ráadásul a Svéd Migrációs Ügynökség saját weboldalának listáján Irán a 17 országból az egyik, amelynek menekültjeivel szemben különleges figyelmet írnak elő a törvények. Bár mindezen tények ismerete ellenére a svéd hatóságok konokul ragaszkodnak a megkeresztelkedett lány Iránba való visszatoloncolásához, az ügyvédek egyelőre nem adták fel a harcot még annak ellenére sem, hogy Strandsson ügye a Migrciós Ügynökségtől átkerült a svéd határőrséghez.

,,Nem tudom, mi fog történni velem, mivel Iránban büntetés és halál vár rám. Abban bízom, hogy Jézus segíteni fog nekem. Kiutasítás előtt állok, és nem tudom, mi fog ezután történni velem, már csak Jézusban bízom, ő az utolsó reménység az életemben" - nyilatkozta a riportban.

Forrás: Link


ALÁÍRÁS GYŰJTÉS AZ ALÁBBI LINKEN. ÍRJUK ALÁ MINÉL TÖBBEN!!!!!

Ne küldjék vissza a keresztény menekültet Iránba, ahol börtön és halál várna rá!Link


Ne toloncolják vissza Iránba Aideen Strandsson-t!


A Svéd Migrációs Ügynökség vezetője, Mikael Ribbenvik részére

Tisztelt Mikael Ribbenvik Úr!

Tudomást szereztem Aideen Strandsson esetéről, akit a svéd hatóságok annak ellenére akarnak kitoloncolni az országból, hogy Iránban börtön-, vagy halálbüntetés várhat rá.

Aideen menedékkérelmet kért Svédországban, és számít rá, hogy az "emberi jogi szuperhatalom" megvédi a hazájában rá váró üldöztetéstől.

Szinte biztos, hogy az élete veszélyben lenne Iránban, különösen most, hogy az egész világ hallott arról, hogy áttért a keresztény hitre.

Ahogy azzal Ön is tisztában van, a keresztény hitre való áttérésért Iránban börtön- vagy halálbüntetés jár. Az is köztudott, hogy Iránban a keresztény megtérők számos esetben szembesülnek kínzással és más brutális jogsértésekkel.

Mindezeket szem előtt tartva arra kérem a Svéd Migrációs Ügynökséget, hogy vizsgálja felül Aideen Strandsson ügyét, amely nemrég átkerült a határőrséghez.

Nagyjából 1000 Aideen-hez hasonló keresztény tartózodik jelenleg Svédországban. Önök hívták meg őket, azt ígérve nekik, hogy megvédik őket az üldöztetéstől. Ne hagyják őket most cserben!

A világ figyeli, hogy eleget tesznek-e ígéretüknek.

--------------------

For the Kind Attention of:

Acting Director General of the Swedish Migration Agency - Mr Mikael Ribbenvik
I have recently learned about the case of Christian convert from Islam - and, also, now, an asylum-seeker in Sweden - Aideen Strandsson.

As you know, Aideen has been in Sweden for three years, and during that time, she was baptised publicly - completing the process of conversion which began before leaving her native Iran.

Since then, Aideen applied for asylum in Sweden, counting on you, as a "human rights superpower", to protect her from possible persecution.

She applied for asylum because she faces almost certain danger if deported back to Iran, especially now that the whole world knows about her conversion to Christianity.

As you also know, such an action is not taken well or lightly in Iran, where punishments can vary from imprisonment to a sentence of death. It is also known that Christian converts also face torture and other types of brutal violation.

With these things in mind, we, the undersigned, urgently ask for the Swedish Migration Agency to again review Aideen's case - as it has now been referred to the border police.

There are an estimated 1,000 such Christian converts from Islam - just like Aideen - in Sweden right now. You invited them into your country, with a promise of protection from persecution.

The world is now watching to see if you live up to your word.
 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
Csapó Endre: Volt egyszer egy Európa
  2017-08-09 21:50:55, szerda
 
  Európát, ezt a földrajzilag különállóként tekinthető nagy félszigetet egyedi emberi alkotásként értékeljük, mint a modern emberi civilizáció megalkotóját, bár az ősi kultúrák kedvezőbb területeken jöttek létre. A Római Birodalom a Földközi tenger köré épült, terjeszkedése észak felé volt nagyon kedvező. A birodalom nemcsak hódítással, de befogadással is gyarapodott. Földrajzi értelemben ez még nem Európa. A népvándorlás nehéz évszadokat hozott a földrészre a IV. századtól kezdve. Az északi népek már a kereszténység eszmeiségében váltak a változás társaivá. A stabilizálódást a magyarok, lengyelek, csehek nemzeti keresztény királysága fejezte be. Ettől kezdve beszélhetünk Európáról, amely már közös hatalmi irányítója volt az egész földrész népeinek, jobbára szakrális jelleggel. Nem éppen békés történelme során ezen a kontinensen érlelődött meg a modern emberi civilizáció és az emberi haladást biztosító tudományok kibontakozása.

Európa védelmét ellátták történelme folyamán a megtámadott országok, gyakran a pápa intésére érkezett segítséggel. Árulók is akadtak, Velence, Franciaország. A reneszánsz világszéles haladó lépés volt, de a szükséges reformáció a szellemvilág felújítását nem, csak az egység szétesését eredményezte. Ez vezetett a kontinensen belül nagyhatalmi versengésekre, háborúkra, Európán kívüli hatalmak szolgaságára és a szekularizáció nihilista világába.

A két világháború dolgait eléggé ismerjük. Mérlege: Európa elveszítette sok vonatkozásban világelső, vezető szerepét. Ma ezt a szerepet az Egyesült Államok tölti be, kevesebb szellemi tartalommal, inkább fegyveres erővel.

Ha az önállóság ismérve a saját haderő, akkor nem beszélhetünk önálló Európáról. Védelmét a "szövetséges" NATO látja el. Illetve például jelen években nem látja el, annak következtében már három éve folyamatosan özönlik Európába a Közel-kelet és Afrika főleg fiatal férfinépe. Európa amerikanizált nyugati fele ezzel szemben nemcsak tehetetlen de akaratlan is.

A színes népekkel űzött elárasztás fölveti a faji kérdést. Európa fehér emberek lakta földrész volt 1945-ig. Négereket tömegével akkor látott, amikor megjelentek az amerikai megszálló csapatok. Majd, miként az Amerikába behurcolt néger rabszolgák, Euróbában is megjelentek a török és egyéb félszínes, főleg muzulmán vendégmunkások százezrei, mert kellett a munkáskéz a tömegcikk gyártó gyárak részére. A gazdasági készenlét nem a saját ország népének a szükségletei részére termelt, hanem a világpiacra, és a profit volt a fő cél. A verseny internacionalizmusa megteremtette a munkaáramlás multikulturalizmusát. Azután, amikor már a piac telítődött, ott maradtak a vendégmunkások szociális ellátottként. Ahelyett hogy hazaküldték volna őket, hozhatták népes rokonaikat is. Végül, az értelmetlen amerikai háborús kalandokkal felzavart Közel-Keletről megindultak a menekült áradattal mindazok, akik az európai jólétre vágytak, ahol dolgozni sem kell, mert wellkommen ellátják őket. Ez már Európa lerombolása, aminek ma még a tényét sem érzékeli a nyugati polgár.

Nos itt van az a pont, amikor fel kell vetni a kérdést: nyugaton mindenkinek elment az esze? Illetve a rendszernek, amely azt bünteti aki mindezek ellen felszólal?
Mert valahol úgy döntöttek, hogy ennek így kell lennie, a választók libere eligálják polgári létük elpusztítóit. Arra, hogy még nem jelentkezik polgári népi ellenállás, talán csak a pszichiátria tudósai tudnának felelni.

A helyzet a politikai rejtélyek világába tartozik, erre még nem volt példa a történelemben. Az elemzéshez az ismert tényezőkből kell kiindulni.
A helyszín, ahol ez az őrület érvényesül, egybeesik azzal a területtel, ahol a politika feletti uralkodó ideológia a liberalizmus.

Ez Európa részére az amerikaiak ajándéka, annak a jóindulatnak a tetejébe, hogy olyan messzeható erdményességgel szabadították fel Európát a fehér ember szupremációját hirdető árja veszedelemtől, hogy még ma is őrzik vívmányaikat katonai és politikai jelenlétükkel.
A nagymúltú liberális ideológia sokoldalú változatainak jelen gyakorlata minden eddigi, a kommunista változatot is felülmúlóan érvényesül nemzetközi alkalmazásban, mint központi irányítás.
Mi volt szükséges Nyugat-Európában a nemzetközi központi hatalom megvalósításához:

1.) Viszonylagos polgári jólét

2.) A média központi irányítása

3.) A politikai pártok kereteinek megalkotása

4.) A liberalimus elveinek felsőbbrendűként hirdetése

5.) Irányított polgári szervezetek létrehozása

- Ad 1. Ausztráliában már ideérkezésünk idején tapasztaltuk, hogy ez a jóravaló nép vajmi keveset tud a világ dolgairól, még tanultabb rétegeiben is. Ez hatvan év múltán sem javult lényegesen. Talán természetes is, hiszen itt nem volt olyan eseményekkel zsúfolt a történelem, mint Európában, ahol nagyon élénk érdeklődés kísérte a politikai eseményeket. Mi abból a politikától személyesen is érintett társadalomból érkeztünk ide annak idején. Feltűnt nekünk, hogy még a vezető napilapok is csak szinte eldugott kis sarokban foglalkoztak a nagyvilágban zajló eseményekkel. Ez sem sokat változott azóta, amit annak tulajdonítottunk, hogy a lapkiadás egy-két család üzleti vállalkozása, ők nem érdekeltek a szélesebb tájékoztatásban.

Nagyobb meglepetést jelentett számunkra, hogy a szovjet megszálló fél elvonulása utáni Európában, annak nyugati, szerencsésebb felében hasonló állapotokat találtunk az érdeklődés terén, mint ami minket itt meglepett. A nyugai ember, mind a francia, német, angol egyaránt, mintha elvesztette volna érdeklődését a világesemények iránt. Ez egyrészt lehet az emelkedő jólét miatt, mindenkit elfoglalt saját életének elrendezése, kényelmének megalapozása, de nagyobb mértékben két szembetűnő fejlemény eredményezhette.

- Ad 2.) Feltűnő a tájékoztató média azonos tartalma, jellege, irányzata. Repülőútjaink során olvasgatva a kézbeadott dél-ázsiai újságokat, meglepő volt, mintha mindenütt egy átlag amerikai lapot olvasnánk. A legnagyobb meglepetést azonban Németország okozta, eltűnt az élénk tartalmi változatosság, ott is az amerikai szabvány olvasható, és csak az olvasható. A médiaimperializmus monopól területe ma már fedi a Föld egészét. A globalizálódó média hatására egész nemzetek veszítik el korábbi kulturális identitásukat, és válnak a médiával szövetséges politikai erők játékszerévé.

- Ad 3.) A másik feltűnő a politikai paletta színeinek összemosódása. Itt is az amerikai, tágabban az angolszász országok egypetéjű kétpártrendszere, őfelsége ellenzéke a minta. A két angolszász nagyhatalom sokat tett a kommunizmus elterjedéséért, amit saját felségterületükön soha nem engedtek érvényesülni.

Az ideológiai egykaptafa megvalósult Európa nyugati felében is az 1945 óta tartó amerikai gazdasági és politikai igazgatás következtében, úgy hogy megmaradtak a még engedélyezett baloldali és kissé joboldali pártok, de közös alapozásul elfogadták a liberalizmus alapelveit, mégpedig annak angolszász (Reagan, Tatcher időben kifejlett) neoliberalizmus változatát. Ezáltal természetesen a sokat hangoztatott nyugati értékek parlamenti demokráciájából a parlament is kiesett, megvalósult a plurális egypártrendszer, ami nagy fejlődés a kommunizmussal szemben, hiszen így már nem szükséges a terror alkalmazása.

- Ad 4.) A liberalimus időszerű változata a piac mindenhatóságába vetett hit, amely mindent elrendez, az állam legyen minimális, csupán a rendszer védelmének biztosítója. Hirdeti, hogy ez a szabadság egyedüli rendje, minden más nézet politika diktatúrába omlik. A nemzetállamokat meg kell szüntetni.
Az Európai Unió amerikai létesítmény, fokozatosan törekszik létrehozni az Európa-állam központi kormányzatát az USA képére és hasonlatosságára. Diktatórizmussal, fasizmussal vádolják azokat az országokat, amelyek az állam és piac kiegyensúlyozott viszonyrendszerében keresik gazdasági helyzetük helyretételét, amelyek nem engedik IMF hitelekkel eladósítottan kiszolgáltatni gazdaságukat a globális hódításnak. Innen ered a szovjet igazgatásból felszabadult országok függetlensége elleni politikai támadás.

Ezekbe az államokba, de a szovjet állam összeomlása utáni orosz területekre is azonnal benyomultak a nyugati tőkés gazdálkodás intézményei a privatizáció levezetésével és politikai berendezésük meghonosításával. A nagyhatalmi segítséggel megindított változások készséges fogadói a privatizációval helyi kapitalistává, vagyonos elitréteggé tett exkommunisták lettek a liberalista pártok, mozgalmak megalapozói, mindenféle nemzeti érdekű visszarendezés ellenségei.
Nyugati, főként amerikai politikai és gazdasági nyomás nehezedett Magyarországra is, amiatt következett be az MDF-kormány bukása és az SZDSZ-MSZP-kormány (1994-98) létrejötte, és hatalmuk megismétlése (2002-2010). Tényszerű a nemzetközi leberalizmus szerveinek állandó jellegű beavatkozása a magyar belügyekbe. A cél, hogy Magyarországon is csak olyan politikai pártok juthassanak kormányzó hatalomra, amelyek - mint Nyugat-Európában mindenütt - elfogadják a liberalizmust, mint alapelvet.

- Ad 5.) Irányított polgári szervezetek létrehozása. Közérdekű feladatot látnak el a civil szervezetek, amelyek létrejöhetnek önszervezéssel a társadalom kebelében. Ez viszont olyan sikos terület, amin megjelennek a látszólag spontán, alulról létrejövő társadalmi kezdeményezések, amelyek valójában nem az emberek önszerveződéséből jönnek létre, hanem felülről, a politika felől intézik úgy, hogy civilnek tűnjenek. Amerikában terjedtek el ilyenek nagy számban. Elláthatnak hasznos feladatokat is, azonban a kérdés azon dől el, hogy milyen politikai célt szolgálnak. Magyarországon is megjelentek a redszerváltozással a látszólag semleges, jogvédő és egyéb civil köntösbe bújtatott, külföldön már jó ideje működő szervezetek, mint az Amnesty International, a Helsinki Bizottság. A leghirdedtebb persze a Soros alapítványok hálózata, amely elképesztő méretű világpolitikai befolyást űz.

A Németországban már több mint százezer példányban elkelt kötet szerzője Andreas von Rétyi "George Soros - A multimilliárdos globális hálózata és az általunk ismert világ vége" című könyvében átfogó képet ad a tőzsdespekuláns ellentmondásos tevékenységéről. Egy helyen, ahol Soros nemzetközi érdekeltségeit veszi leltárba a szerző, egy olyan összeállításra hivatkozik, amely 47 oldalon keresztül sorolja a spekulánshoz köthető szervezeteket. A könyv rávilágít, milyen módszerrel igyekeznek a spekuláns mágnás szervezetei függetlennek vagy tudományosnak látszani. Soros Nyílt Társadalom Alapítványa által finanszírozott civil társaságok világszerte több mint hetven országban vannak jelen, s "jóindulatú külső megjelenésük ellenére szuverén nemzetek demokratikus intézményei létezését fenyegetik. Mindenütt nemzetbiztonsági kockázatként közvetlen vagy közvetett módon beavatkozik az állam választási folyamatába, továbbá embereket buzdít, hogy szegjék meg az adott ország törvényeit."

Nem véletlenül igyekszik a magyar kormány ellenőrzés alá vonni a külföldi polgári intézmények magyarországi egységeit, illetve a magyar kezdeményezések külföldről finanszírozását.

*

A jövő ma még beláthatatlan. Európa nyugati felében a liberalista politikai egyeduralom megingadhatatlan, még csak ellenzéke sincs. Biztató, hogy ennek a fertőzöttségnek a hazájában a Bush-Clinton-féle bázisa megingott, ezt jelzi Trump elnök visszafogott viszonyulása Brüsszel irányában, s varsói látogatása, és ott elhangzott - a nemzeti, keresztényi alapokra utaló - kijelentései.

Az áradattal szembeni magyar ellenállás példája, a Visegrádi Négyek határozott fellépése, a Három Tenger Kezdeményezés (Magyarország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Észtország, Litvánia, Lettország, Ausztria, Bulgária, Horvátország, Románia, Szlovénia) államfői találkozójához fűzhető remények, biztató jelként tekinthetők Európának ebben a nehéz helyzetében.

 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
7000 éves sumér repülőtérre bukkantak
  2017-08-09 21:06:09, szerda
 
  Elárulta magát az iraki miniszter: 7000 éves sumér repülőtérre bukkantak

A mai modern civilizáció bölcsői a mai Irak területén virágzó sumér városállamok voltak. Rejtélyesen fejlett csillagászati ismereteiknek a mai napig...


A mai modern civilizáció bölcsői a mai Irak területén virágzó sumér városállamok voltak. Rejtélyesen fejlett csillagászati ismereteiknek a mai napig csodájára járnak a tudósok. Hatalmas városaik romjai ámulatba ejtőek, mítoszaikból a Bibliai is merített. A sivatag homokja még rengeteg ősi titkot rejt velük kapcsolatban... Most ismét kiderült valami elképesztő!

A napokban Kazem Finjan, Irak közlekedési minisztere egy sajtótájékoztatón jelentette be, egy i.e. 5000 körül épült, vagyis mintegy 7000 éves sumér repülőtér maradványaira bukkantak a sivatagban, miközben éppen egy modernkori reptér építéséhez kezdték el előkészíteni a terepet.

A földrajzi adottságok az eltelt évezredekdek alatt alig változtak, így eshetett a ősi suméroknak is arra a helyre a választása, amely ma is alkalmas egy ilyen méretű építmény létrehozására.
A mai Irak területét 7000 éve a sumérok lakták, akiknek csillagászati, matematikai és technikai ismeretei még manapság is kétkedést keltenek a kutatókban azzal kapcsolatban, hogy önmagától alakult volna ki a civilizáció a Földön. Minden bizonnyal isteneknek álcázott földönkívüliek avatkoztak be az emberiség sorsának alakulásába.

A miniszter szerint a repülőtér csomópontként szolgálhatott az űrbéli utazásokhoz is, a földönkívüliek és a korabeli emberek számára. Innen indulhattak űrhajók a Plutóhoz, és a titokzatos Niburu bolygóhoz is. Erre bizonyítékként egy orosz kutató Samuel Kramer munkáját hozta fel, aki alapos kutatást végzett a sumér civilizáció felemelkedésével, mitológiájával és kapcsolatban.

Kazem Finjan rámutatott arra is, hogy át kellene írni a történelemkönyveket, mert az, amit az iskolákban tanítanak történelem címszó alatt, köszönőviszonyban sincs a valósággal. Elavult, félinformációkon alapuló, sok esetben kitalált történelmi idővonalat tartalmaz az emberiség történelme, és az elmúlt 50-100 év régészeti felfedezései, bizonyítékai szinte egyáltalán nem kaptak helyet bennük.

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
Végre kiderült, mi lett a bibliai nép sorsa
  2017-08-01 22:08:49, kedd
 
  Több ezer évvel ezelőtt a kánaániták meghatározó civilizációt építettek ki a Közel-Keleten: saját ábécét hoztak létre és számtalan települést alapítottak a régióban. A kutatókat régóta foglalkoztatja a kérdés, hogy végül mi is történt a Bibliából is ismert népcsoporttal?

A Biblia szerint a vegyes etnikumú népcsoportot a térségbe érkező zsidók pusztították el, a szakértők többsége azonban úgy gondolja, hogy a valóságban ennél jóval árnyaltabb a kép. Kutatók egy csoportja most genetikai vizsgálattal igyekezett felfedni, hogy végül mi lett a rejtélyes kánaániták sorsa - számol be a Science Daily.

A Marc Haber és Chris Tyler-Smith, a Sanger Intézet munkatársai által vezetett csapat egy ősi kánaánita lelőhelyen feltárt maradványokból, illetve mai libanoniaktól származó DNS-mintákat elemzett. A kutatásban azt az öt 4000 éves leletet használták fel, melyek a Libanon területén található Szidónnál kerültek elő. A szakértők emellett 99 mai libanonitól gyűjtöttek be mintákat.

Haber azt mondaj, az analízisük felfedte, hogy a bibliai nép az újkőkor alatt letelepült helyi földművesek és a területre 5000 éve megérkezett idegenek keveredésével alakult ki. ,,A mai libanoniak feltehetőleg a kánaániták egyenes ági leszármazottai, továbbá van bennük némi eurázsiai eredet is, amely a távoli populációk, például az asszírok, a perzsák vagy a makedónok hódításával érkezhetett" - tette hozzá Haber.

A csapat nem csupán azt derítette ki, hogy a modern libanoniak egyértelműen a kánaánitáktól származnak, hanem azt is, hogy az ősi népcsoport 3800-2200 évvel ezelőtt vegyült el az eurázsiaiakkal. Ebben az időszakban több külső támadás és hódítás is érte a régiót.

Az eurázsiaiak érkezése ellenére a mai libanoniakban dominál a kánaánita hatás, ami arra utal, hogy a bronzkor óta egészen biztos a genetikai folytonosság a térségben - ez összhangban van a korábbi régészeti bizonyítékokkal. Tyler-Smith szerint a terület összetett történelmét ismerve igen meglepő, hogy a modern libanoniak genetikája 90 százalékban a kánaánitáktól eredeztethető.

A kutatók következő célja az, hogy Libanon korai és kései genetikai múltját is tanulmányozzák, illetve, hogy megvizsgálják, miként kapcsolódik genetikailag az ország a környező területekhez.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
Maróth Miklós: Az európai vallásos érzés eltűnésével
  2017-07-30 12:54:37, vasárnap
 
  Maróth Miklós: Az európai vallásos érzés eltűnésével az identitásunk jó részét elvesztettük

A menekültválság óta eltelt két évben Maróth Miklós akadémikus iszlámszakértőként rendszeresen komoly aggodalmait fejtette ki az Európába beáramló muszlimok miatt. A kormány tanácsadójaként meghatározó véleménye van, így a professzor álláspontjának, gondolkodásmódjának a bemutatása közelebb vihet minket ahhoz, hogy miképpen áll hozzá a magyar diplomácia a muszlim világhoz.

- Gyakran kíséri a közel-keleti, főleg arab országokkal való találkozókra a magyar diplomáciai küldöttségeket. Mindezen felül rendszeresen szerepel a Századvég, a Nézőpont és mások által a migrációs válság, illetve a terrorizmus és az iszlám témakörében szervezett konferenciákon. Utóbbiak esetében önt professzorként szokták felkonferálni, de jellemzően a magánvéleményét mondja el, bár szakvéleményét is mondhatná. Miért?
- Mindig a magánvéleményem mondom el, sosem a hivatalos véleményt. Mindenki, aki megfogadja a tanácsomat, azt a saját felelősségére teszi. Olyan kérdésekkel foglalkozom, hogy milyen a mentalitása egy olyan embernek, aki Európába jön, és miért olyan. Véleményem abban kérik ki egyebek között, hogy milyen a síita állam felépítése, de hogy mondjuk gazdasági kapcsolatokat építsünk-e valamelyik országgal, abban nem. Politikusoknál olyan dolgokat kell megmagyarázni, ami a hátteret világítja meg.

- Számos, ön szerint aggasztó problémáról szokott beszélni, amely a muszlim világot érinti.
- Számomra lényeges, hogy van egy látványos népességrobbanás és elsivatagosodás. A közel-keleti országok lakossága száz év alatt megkilencszereződött, a szubszaharai országokban pedig az elmúlt ötven évben megtízszereződött. Az onnan elvándorlók elsősorban a jólétet keresik, nem mást. Európában ugyanakkor vákuum lépett fel, a népességcsökkenés mellett az emberek elhagyják az európai országokat. Ha mindez relatív jóléttel társul, akkor az szívó hatással jár.

- A térségben zajló háborús konfliktusokról is határozott véleménye van.
- A helyzetet színesíti az európai országoknak a Közel-Kelet kapcsán folytatott politikája. Több gyarmattartó elhozta onnan a természeti kincseket, aztán vagy fizetett érte, vagy nem. Emellett lépten-nyomon beleavatkoztak az európaiak a belpolitikájukba is. Kadhafi ezredest az Európai Unió ki akarta tüntetni, ám fél évvel később megbuktatta és a lázadók kezére adta, akik meggyilkolták. Ennek az árát azonban mi fizetjük meg, mert Líbián keresztül jönnek - feltartóztathatatlanul - a szubszaharai országok migránsai Európába.

- Nem erős kijelentés az, hogy ezt Európa csinálta? Az arab tavasz során a helyiek lázadtak fel a zsarnoki hatalom ellen.
- Az újságírók azt írják, hogy arab tavasz. Az ókor óta tudjuk, hogy ha a zsarnokot megbuktatják, utána jön a szabadság, azonban ez mind nem igaz. Az iszlámban ugyanis van egy alapelv, hogy jobb egy zsarnok negyven évig, mint vezető nélkül lenni. Másodszor, nem szabad lázadni senkivel szemben, amíg az illető lehetővé teszi az iszlám törvényei szerinti életet. Az arab ismerőseim is csak gúnyosan emlegetik fel az arab tavaszt, hacsak nem mondanak egyenesen arab telet.

- Azért nem is emberbarátok vezetik vagy vezették az érintett országokat.
- Mutasson nekem bárki egy uralkodót a Közel-Keletről, aki nem zsarnok! Az iszlám világának filozófiai alapköve, hogy egyetlen uralkodó van, aki a hatalmát nem megosztja, hanem az embereit delegálja. Egy ilyen vezető európai szemmel zsarnok, de ez minket csak akkor zavar, ha le akarunk vele számolni.

- Az érintett térségben nincsenek klasszikus nemzetállamok, sok etnikum él együtt, amit zsarnoki hatalommal tudtak egyben tartani. Ennek fényében mégis furcsának tűnik az ön sokszor ismételt nézőpontja, hogy az iszlámnak lenne olyan szervező ereje, mint amit egy zsarnok meg tud valósítani.
- Az iszlám világban a politikai közösség a vallási közösséggel esik egybe. Az iszlám világ politikája két megoldás között vívódik: az egységes muzulmán állam, valamint a mesterségesen a nagyhatalmak által létrehozott nemzetállamok között. Utóbbinak a gondolata ugyanakkor nem olyan erős, hogy felülírta volna az egységes muszlim nemzet gondolatát. Az iszlám világban három természetes állam van, Egyiptom, Irán és Törökország, az összes többi ad hoc kreálmány. Az európai politikában az egymás elleni leszámolás területe lett a Közel-Kelet.

- Mit gondol a térségben az Iszlám Állam tevékenységéről, amely a síiták ellen irányul?
- És kik támogatják pénzzel? Szaúd-Arábia és Katar, Nyugatról az Egyesült Államok, Anglia és Franciaország elsősorban. Ők azok, akik kitalálták, hogy Basár al-Aszad szíriai elnök despota.

- Mármint az Iszlám Államot ők támogatják?
- Nézzük meg, hogy milyen fegyvereik vannak. Orosz fegyverei az Iszlám Államnak? Nem, amerikai fegyverei.

- Erről nehéz beszélgetni, mert ezen a szinten már mindkettőnknek csak feltételezései lehetnek.
- Nekem nincsenek feltételezéseim. Pontosan tudom, hogy két angol gépet is feltartóztattak Irak területén, amelyek muníciót vittek az Iszlám Államnak. A különböző muszlim, kormányellenes csoportok egymás ellen is harcolnak. Másokat a törökök támogattak, az Iszlám Állam más módon is bevételt szerzett. Kereskedtek is a törökök az olajjal. Ez az amerikaiak tudta nélkül volt? Nem úgy volt. Amikor az oroszok beszálltak a konfliktusba, először ezeket az olajkonvojokat támadták, és gazdaságilag fojtották el az Iszlám Államot.

- Mit jelent, amit sokszor emleget, hogy Európa vagy a magyarság elvesztette a kultúráját?
- Az arab világban sok szórakozási lehetőség nincs, az egyetlen a shoppingolás. Mi történt Magyarországon a vasárnapi zárva tartás miatt? Majdnem fellázadt az ország. Különbözünk valamiben az arabok kultúrájától? Nem. Nem látom, hogy a tömegek ragaszkodnának időtálló értékekhez. Hol itt a kultúra? A Big Brother, a VV?

- De ez pop, mindig az aktuális dolog érdekes.
- Erről van szó. Ezek milyen kötődést jelentenek? Semmit. Azt hallom, hogy százhatvanezer embert várnak a Balaton Soundra. Normális ember nagy ívben elkerüli.

- De mindenki volt huszonéves. Teljesen más elmenni egy koncertre, ha éppen az a legmenőbb zene. Összetartó ereje mégis van, rengetegen mennek az említett eseményekre.
- De milyen kapcsolatot jelent ez közöttük? Hogy együtt rúgtak be?

- Ha sarkosítjuk és lebutítjuk, akkor meg valakik csoportosan követ hajigálnak egy nagyobb kőhöz. Értem ezen a Kába-követ Mekkában.
- A mögött a Sátán - spirituális - megtagadása áll. Az előbb említettek viszont nem olyan értékek, amit én a gyerekeimnek vagy az unokáimnak át tudnék adni és ők is értéknek érzik.

- Azon félelmeinek is hangot adott, hogy a bevándorlók erősebb kultúrával rendelkeznek, ami maga alá gyűrheti az európait.
- Erős identitásérzésük van, ami az iszlám vallásból fakad. Az európai vallásos érzés eltűnésével az identitásunk jó részét elvesztettük.

- Amikor nagyon markáns véleményt fogalmaz meg egyebek között a muszlimok lélekszáma emelkedésének ön szerint aggasztó folyamatáról, azt hogyan fogadják a diplomáciai találkozókon a muszlim országok képviselői?
- Azt is mindig el szoktam mondani, hogy a világ legnagyobb disznósága, hogy mit csinálnak az arab országokban a nyugati hatalmak. Annyi gonoszságot követtünk el velük szemben, hogy csodálkozom, hogy még szóba állnak velem az arab ismerőseim. Az arabok értelmes, általában nagyon intelligens emberek. Ha tárgyszerűen beszélünk velük, akkor ők is látják a problémákat. Persze mindig van valaki, aki megsértődik. Szeretném leszögezni, hogy én sosem voltam az iszlám ellensége. Hogy nekem az iszlámmal kapcsolatban van egy jó véleményem, az nem jelenti azt, hogy én Európában szeretném látni az iszlámot, még kevésbé azt, hogy én valaha is muzulmán szeretnék lenni.

- A nemzetközi kapcsolatokban akkor hol a határ?
- Egy kereskedelmi kapcsolatban a vallásnak sok szerepe nincs. Az iszlám világban nem írták alá az emberi jogok nyilatkozatát, csak azzal a kitétellel, ha a jogok nem ütköznek a saríával. Ezzel lépten-nyomon ütközik, tehát aláírták, hogy nem írják alá.

- A diplomáciai és a tanácsadói munkáját azért szerettem volna körüljárni, mert érinti a Pharaon-ügyet. Ghaith Pharaon és Orbán Viktor budapesti találkozóján ön is részt vett. Hogyan érzékelte kettejük viszonyát a helyszínen?
- Először is, akkor készült Orbán Viktor egy jordániai látogatásra, tehát a vacsorát ez motiválta. Valóban ott voltam, de meg kell mondanom, hogy Pharaon ott volt, az számomra most derült ki. Azt tudtam én is, hogy volt ott számos ember a követségekről, de a jordániai látogatáson kívül sok nem került elő. Pharaonnal kapcsolatban nekem azért nincsen semmiféle benyomásom, mert Pharaon ott nem folytathatott senkivel semmiféle tárgyalást. Hogy a házigazda hova ültette, az az ő döntése. Én mindig értetlenkedve fogadtam a Pharaon-ügyet, mert az elképzelés, hogy nemzetközileg körözik és Magyarország vízumot adott neki, számomra értelmezhetetlen.

- Tőlem tudta meg, hogy ott volt Pharaon?
- Igen, most tudtam meg. Ráadásul a sajtóból tudtam meg, hogy ki volt a ő.

- Miért pont egy vacsora a legjobb formája egy látogatás előkészítésének?
- A vacsora biztosan abból az alkalomból volt, hogy a miniszterelnök menni fog, és nem pedig a vacsorán készítették elő, nem ott beszélték meg a témákat. Ez egy kellemes légkört ad azoknak a háttértárgyalásoknak, amelyeket folytatnak az illetékesek a minisztériumban.
A díszvacsorán egymás mellé ültették Orbán Viktort és Ghaith Pharaont. A fotót 2014. november 9-én töltötték fel egy jordániai hírportálra, pár héttel azután, hogy Pharaon vízumigénylést nyújtott be Magyarországon

Fotó Orbán Viktor és Pharaon vacsorájáról

Bár azt már eddig is lehetett tudni, hogy Orbán Viktor korábban egy díszvacsorán vett részt az egykor nemzetközi körözés alatt álló szaúdi milliárdossal, Ghaith Pharaonnal, most kiderült: még egymás mellé is ültették őket. Legalábbis ez látszik a Magyar Nemzethez eljutott fényképen, amely a jordániai Ammon News nevű hírportálra került föl. A képen (amelynek jobb szélén Maróth Miklós is feltűnik) látható, hogy a kormányfő nem a vacsora házigazdájának számító jordán tiszteletbeli konzul, Zaid Naffa mellett ül, hanem Pharaon jobbján. Vagyis az esemény szervezői gondoskodtak róla, hogy legyen alkalma megismerkednie a szaúdi milliárdossal. Az idén januárban elhunyt Pharaon hosszú hónapokig fejfájást okozott a migráció ellen máskor oly harcos kormánynak, hiszen a terrorizmussal is kapcsolatba hozott szaúdi annak ellenére jöhetett Magyarországra és folytathatott üzleti tevékenységet, hogy egyébként az Egyesült Államokban körözték. Arról, hogy a szaúdinak sikerült Orbán Viktorral találkoznia, maga a miniszterelnök beszélt az ellenzék kérdésére a parlamentben tavaly októberben. ,,Jordánia egyik budapesti képviseletének díszvacsoráján, ahol a Magyarországra akkreditált összes arab ország nagykövete és nagykövetsége képviseltette magát, én is részt vettem, és ott díszvendég volt Pharaon professzor" - mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy a kormány megvizsgálta magyarországi tevékenységét, és annak nemzetbiztonsági kockázata nem volt. Azt is kifejtette: meggyőződése, hogy Pharaon ügye egy amerikai titkosszolgálati játszma része, hiszen beutazásával kapcsolatban egyetlen schengeni ország sem emelt kifogást, pedig a kiadott vízum minden tagállam számára látható és ismert volt. Orbán Viktor elgondolkodtatónak nevezte azt is, hogy ,,ha valakit állítólag keres az FBI, akkor hogy maradhat 24 éven keresztül szabadlábon, miközben többször megfordul Európában". A szaúdi üzletemberről a héten az Index írta meg: még magyar állampolgárságot is szeretett volna kérvényezni. (MN)

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.07.22.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
Ókori olimpiák - maga az erkölcsi fertő?
  2017-07-15 17:30:58, szombat
 
  A legújabb kutatások szerint a sportszerűségnek az ókori játékokon nyoma sem volt. Az emberi gyarlóság, az ellenfél vagy a döntőbírák megvesztegetése, az energianövelő varázsitalok fogyasztása és a furcsa átigazolások már Olympiában is gyakoriak voltak.

Régészek hada serénykedett az utóbbi időben azon, hogy feltárja az ókori játékok valódi jellegét. Ami biztosnak látszik: az ókori olimpiai játékok tisztasága hagyott kívánnivalót maga után - konkrét és átvitt értelemben is, a mai problémákhoz hasonló gondokkal küzdöttek már az ókori szervezők és versenyzők is.

A híradásokból értesülhettünk róla, hogy a mostani világméretű sportversenyre tekintettel Athén külvárosi nyomornegyedeinek utcáit a lakókat kitelepítve tisztították meg, arról azonban már kevesen tudnak, hogy az ókori játékok színhelyén szintén komoly gondot okozott a köztisztaság. A sportolók táborában a folyamatos tábortűz fojtogatta a résztvevőket, koszos és elhanyagolt kunyhókban laktak, és ha éppen füstmentes időszak volt, akkor csatornabűz áradt mindehonnan. A vízhiány mindennapos problémát jelentett, de a részegek hada sem emelte a játékok fényét.

Nem babra ment a játék

Homérosz eposzaiban ugyan azt olvashatjuk, hogy az olimpiai játékok idejére az ellenségek letették a fegyvert hogy az amatőr sportolók testvéries küzdelme előtt tisztelegjenek, ám Donald G. Kyle, texasi ókortudós szerint a küzdelem valójában igen gyakran vérre menő volt.

Több olyan cserépmaradványt és vázát találtak ugyanis a régészek, melyeken eltorzult testalkatú bokszolók, pályáról leszorított futók küzdöttek erőszakos ellenfeleikkel, miközben másutt olyan döntőbírák kerültek megörökítésre, akik korbáccsal verik véresre a kisebb-nagyobb szabálytalanságokat elkövető sportolókat.

Egy elhibázott start a rövidtávfutóknál akár komoly testi fenyítést is vonhatott maga után. Az erőszak hétköznapi jelenség volt a háborúval is felérő megmérettetéseken. Donald G. Kyle szerint soha nem a részvétel volt a fontos a sportolók számára. “Sokkal nagyobb dologról volt szó, hiszen a sportoló saját városállamáért küzdött, egészen pontosan azért, hogy az istenek, akik mindig a győztesek felé fordították tekintetüket, adott állam mellé álljanak majd a későbbiekben" - mondja Kyle.

Dopping, kiátkozások és megvesztegetések

A vérre menő küzdelmek egyéb tisztességtelen eszközök alkalmazását is magukkal vonták. Ahogy a mai sportolók, úgy az ókoriak sem vetették meg a teljesítménynövelő szerek vagy italok alkalmazását. A kuruzslók készítette italokból jócskán fogyasztottak az ötnapos rendezvény idején.

Az érem másik oldalához tartozó ünnepélyes felvonulásokat és az istenekhez intézett fohászokat követően pedig nem sajnálták a fáradtságot a sportolók akkor sem, ha a másik elátkozásáról volt szó. Miközben magukat a szerénytelenség legkisebb jele nélkül az egekbe magasztalták, addig a másikra a lehető legdurvább átkokat szórták.

Ha ezt nem érezték elegendőnek, akkor az ellenfél vagy a bírák megvesztegetésétől sem riadtak vissza. A Kr.e. 338-ban megrendezett játékokról jegyezték fel, hogy a Thesszáliából érkezett Eupolusz három bokszoló ellenfelét is lefizette, hogy nyerjen.

Mások egészen egyszerűen csapatot váltottak a játékok idején. A Szürakuszaiból érkezett rövidtávfutó Asztilosz például már Olympiában gondolta meg magát, és igazolt át a rivális Kroton városállam csapatába.

Burjánzott a korrupció is, leginkább a rómaiak idején: Kr.u 67-ben például csak Nero császár kérésének, pontosabban szólva az állami kincstárból folyósított összegnek volt köszönhető, hogy a fogathajtás bajnokává avatták a császárt, annak ellenére, hogy az kiesett a fogatból, sőt, be sem fejezte a versenyt. Ekkor nyilvánították, - szintén némi anyagi juttatás ellenében -, a versolvasást is olimpiai számnak.

Profi sportolók és barátaik

Az olívaolajjal bekent sportolók természetesen vonzó látványt nyújtottak az érdeklődőknek, akik akadtak szép számmal. A becslések szerint akár 40 ezer fő is izgulhatott a katlanszerű domboldalban a versenyek alatt.

A szépség persze az ókori görögöknél közismerten nem csak, sőt, elsősorban nem a másik nembelieket csábította. Így az is érthető, hogy a szervezők az utcai szexjelenetek elkerülése végett a torncsarnokok falai közé száműzték az egymást kóstolgató párokat. Steven G. Miller, a Berkeley Egyetem régésze szerint erre utalnak azok az épen maradt falfirkák, melyeken versenytársaik vagy szeretőik zengenek dicshimnuszt egy-egy sportolóról.

Miller szerint egyébként a versenyzők komoly felkészülés után álltak mindig rajtvonalhoz, így az amatőr sportolók részvételéről szóló elméletek szintén a mítosz kategóriájába tartoznak.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
Káoszban épül az EUSA
  2017-06-07 20:37:21, szerda
 
 

Jó pénzt a mások ostobaságán és mások nyomorán lehet keresni. A globalista janicsárképző CEU diákjai, a jövő globalista ügynökei nagyon ostobák. Félreeső zugprovinciákból jöttek egyetemi továbbképzésre az amerikai diploma ígéretével. Globalistakonform tudással felvértezve beépülnek majd a posztszovjet érdekszféra országaiba, arab országok állami irányításába, médiájába, oktatásába. Ők lesznek a migránssegítő NGO-k, a TASZ, a Helsinki Bizottság, a No Border, az Orvosok Határok Nélkül, a Migration Aid, az Amnesty International és a többi véresszájú komisszárjai. Miért? Mert megbízhatóak, mint régen a párt­állami időkben a ,,jó elvtárs". Ők lesznek azok, akik nulla legitimitással a demokratikusan, többségi akarattal megválasztott Kelet- és Közép-Európa kormányait megdöntik, de legalábbis káoszt idéznek elő, mint Macedóniában, Ukrajnában, Grúziában. A káosz a migráció elleni immunitás megtöréséhez kell. Akár a Majdan téri tüntetőket vagy a narancsos forradalom megszervezőit, őket is saját hazájuk érdekei ellen képezték ki Soros egyetemén.

Miért éri meg Sorosnak és pénzügyi diktátortársainak posztgraduális továbbképző tanfolyamok finanszírozása, amit egyetemnek hívnak? Mert az üzletet fel kell építeni.

Az üzlet neve: Európai Egyesült Államok. A nagy francia forradalom és az Amerikai Egyesült Államok is vérben született. Az alapító atyák egytől egyig szabadkőműves összeesküvők voltak és jót akartak: saját maguknak. Nem sajnálták cserébe az amerikai nép vérét az Észak-Dél elleni polgárháborúban. Nem sajnálták a fehérek elleni mészárlásokra felhasználni a feketéket. Európa népét sem kímélik az EUSA-t alapítók: már minden napra jut egy véres muszlim tömeggyilkosság, torok­elvágás, szöges pokolgép a metróban, tömegbe belehajtás Allah nevében.

Miért kell az EUSA? Mert ,,Ein Volk, ein Reich, ein Führer" (Hitler) - ,,Egy nép, egy birodalom, egy vezér." A világ pénzhatalmi elitjének nem kenyere a demokrácia, ahogy Soros álcivil szervezeteinek sem, nekik totális terror kell.

A padlássöpréshez és éppen úgy a devizahitellel történő kifosztáshoz terror kell. A szervilis uniós Bizottság meghatódva hallgatta az igehirdetést, amikor Soros előadta nagy tervét: a kohéziós alapok megvonásával, a mezőgazdasági támogatások eltörlésével és egy gigantikus hitel felvételével kell eltartania az Európai Uniónak az általa és az embercsempész NGO-k által Európába hurcolt sémita muszlimok 10 és 100 millióit.

Ilyet még nem látott a világ! A megszálló muszlim területrabló hódítókat a megszállottak költségén szállítsák be, majd a megszállók hadtápját is a védekezés lehetőségétől megfosztott európai nemzetállamok fizessék Soroséktól felvett uzsorahitelből. Ez aztán a pepperóni!

De kiből legyen az új európai nép? Kiből áll majd az ,,új nép, másfajta raj" - ahogy a munkásmozgalmi induló mondja? Hát nem az őslakó európai nemzetekből. A németeknek - az Európa motorját, a kontinens gazdasági erejét adó ország népének - már nincs gerincük. 1945 óta szép lassan elvesztették. Nekünk, a lengyeleknek, a tótoknak és cseheknek még van tartásunk. De Nyugat-Európa oda lett. Néhány röpke évtized és az arab anyák öle - ahogy Kadhafi ezredes mondta volt - atombomba nélkül meghódítja Nyugat-Európát. Trianon bűne bosszút áll: Nagy-Britanniának, Franciaországnak, Olaszországnak, Ausztriának vége. A Páneurópai Unió megalapítójának, a szabadkőműves, félig osztrák, félig japán szülőktől származó Kalergi gróf terve szerint egy nemzeti tudat nélküli sémita, színes keverék népet kell legyártani. Az EUSA-t a nemzetállamok lerombolásával lehet csak megvalósítani. A népkoktél keverése jól halad. 30 millió muszlim bevándorló vár ugrásra készen a Frontex szerint Európa határán. Vár. Kivár. Miközben Trump Szíriát bombázza.

Hunyadi és Zrínyi tudta: Magyarország biztonsága a Balkán mint puffer zóna biztonságán múlik. Mi már tudjuk, milyen egy 150 éves török hódoltság Allah vasigájában. Nyugat-Európa nem. Most megtudja. Akkor is a Nyugat, a velencei kalmárok hozták ránk a törököket. Kiirtották hazánk lakóinak háromnegyedét. Minden 1448. október 17-től 20-ig Rigómezőn dőlt el, amikor a kilóra megvett Brankovics György szerb despota, aki csapataival utunkat állta, informálta a szultánt a magyar seregek felvonulási helyzetéről, elárult bennünket, és így győzhettek Hunyadi János kormányzó csapatain Murád törökjei. Az árulásért cserébe Szerbia évszázadokra török gyarmattá lett.

Nem véletlenül hozott létre a Nyugat és az USA a keresztény Szerbiából leszakítva egy muzulmán szerv- és kábítószer-kereskedő albán maffiaenklávét Koszovó néven a török kori Rigómező területén, a Balkán közepén, Európa lágy altestén. Nem véletlenül tüntettek a migránskérdésben pálforduláson áteső, 55 százalékkal megválasztott Vucsics szerb elnök ellen mindjárt megválasztása után másnap olyan ,,diákok", akiket itt, a CEU-n kiképzett NGO-k irányítottak. Nem véletlen az sem, hogy az adósságkáoszba süllyedt görögországi migráns útvonal ,,akadálymentesítése" után a káoszba taszított Macedónia migránsvonulással szembeni megtörése következett az albán kisebbség fellázításával.

Nem véletlen, hogy a Momentum Mozgalom olimpiarendezési álmunkat legyilkoló csapata a CEU-n ünnepelte volna a győzelmét Magyarország felett, ha a rektor felsőbb utasításra az utolsó percben rémülten le nem mondja. Jaj, csak le ne bukjanak! Normális körülmények között a külföldi egyetemek ötévenkénti felülvizsgálata és megfeleltetése a magyar törvényeknek egyszerű államigazgatási ügy. Ebből Ignatyev CEU-rektor világbotrány kreált.

A CEU magyargyűlölő rektora 17 magyar oktató elbocsátásával kezdte az évet, és magyarellenes uszítással folytatja. Miért nem tiltják ki Magyarországról? Mi az, hogy szerinte nem ,,tárgyalási alap" a Magyar Parlament által meghozott törvény? Mi az, hogy hídlezárást és utcai tüntetéseket szerveztet külföldi diákjaival? Ki van itthon? Milyen alapon követel előjogokat és csalással versenyelőnyt a CEU a magyar egyetemekkel szemben, azt hazudva, hogy ez egy amerikai egyetem, amikor ott csak postacíme van? Csalók? Azok. Kamu diploma! A kérdés az, ki az, aki meghatározhatja, mi a mérvadó tudás?

2005-ben Soros az SZDSZ-től előjogokat kapott, miután egyetemét Prágából kidobták. Ezt baráti levélben köszönte meg Magyar Bálintnak. A CEU csupa olyan link társadalomtudományi szakot indít, amire semmi szükség, mert a magyar egyetemek sokkal színvonalasabbak, és alapképzést is adnak, míg a CEU nem. Igaz, a magyar egyetemek nem egy link ,,amerikai diplomát" adnak, hanem alapos képzést, használható tudást. Olyan jól hangzó szakokat oktatnak a CEU-n, mint például közgazdasági modellező, gazdaságelmélet és gazdaságelemzés specializáció, globális piacok gazdaságpolitikája specializáció, összehasonlító történettudomány, világpolitika tanulmányok, nemzetiségi szakemberek képzése, összehasonlító politikatudomány, filozófia, társadalmi nemek tanulmánya, nők és társadalmi nemek története - azaz liberálfasiszta fajelmélet, genderideológia. Magyarország Közép-Európa termelési központja szerepre készül. Ehhez műszaki szakemberekre, elektromérnökökre, informatikusokra. orvosokra, biológusokra, és nem lábszagú entellektüellekre van szükségünk. De Ignatyev rektor elszemtelenedett, mint Berija. Kóstolgat bennünket.

Nyugalomra, békére, napi alkotómunkára van szükségünk. Nem pedig a musz­lim migránsok tombolására a Keletinél. Arra pedig végképpen nincs szüksége az országnak, hogy egy felforgató ügynökközpont működjön Budapest belvárosában. A gyér magyar érdeklődést a diákok nemzetiségi megoszlása is mutatja: 66 magyar és 400 külföldi diplomás kap a CEU-n posztgraduális továbbképzést. Mivel az angol a tannyelv, még az az előnyünk sincs a CEU-ból, hogy magyarul tudó mérnökök, orvosok, tanárok mennének haza innen, akik Magyarország követei lennének saját hazájukban. Sőt, ahogy a Parlament előtti CEU-tüntetésre gondolunk, éppen ellenkezőleg, a CEU a magyar nemzet elleni uszításra és gyűlöletre neveli hallgatóit: ide jönnek, befogadtuk őket, itt esznek, isznak, a mi fővárosunkat használják, és van képük ellenünk tüntetni.

Ne álmodozzunk! Ez az Amerika ugyanaz az Amerika. Nyugaton a helyzet változatlan: Trump 59 cirkáló rakétával lerombolta a honvédő háborút vívó szíriai kormány homszi Al-Shayrat légi bázisát, mert az onnan felszálló repülőgépek az USA által támogatott lázadók vegyifegyver-raktárát találták el, és ez nagyon kínos. Gáz van. Kínos ugyanis, hogy az USA olyanokat támogat, akik harci gázt használnak.

Jön a szír-orosz visszavágás. Megint megkergetik az USA hadiflottáját. Boszporusz és Gibraltár - a két neuralgikus forró pont a Földközi-tengeren - helyzete ismét inog. A törökök az USA által támogatott kurdokat támadják Irakban. Az iraki-szír háború eszkalálódik. És elindulnak ismét a migránsok újabb hullámai az USA-beavatkozás hatására. A mai kor Hunyadija és népe, Orbán és Magyarország az invázió útjában van. A CEU aljas rektora és NGO-s társai serényen dolgoznak a migráns út­akadály, Magyarország felszámolásán. Ez a tét, ezért durvul a hang, ez már háborús pszichózis.

(A szerző Ybl-díjas építészmérnök.)


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 74 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 40 db bejegyzés
e év: 1186 db bejegyzés
Összes: 22634 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 29648
  • e Hónap: 139005
  • e Év: 1798372
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.