|
1/22 oldal
|
Bejegyzések száma: 215
|
|
|
|
2015-10-29 13:35:18, csütörtök
|
|
|
Halfilé 500 gr
Liszt 100gm
Kukoricaliszt: 2tk
Fokhagyma : 2 evőkanál
gyömbér : 1tk
Citrom: 2
Őrölt köménymag: 1tk.
Őrölt koriander: 1tk
Kurkuma por: 1/2 tk
Red Chilli por: 1tk
Garam Masala por: 1tk
Só:
Zöld Chilli: 3
Korianderlevelek
Olaj: 100 g a sütéshez
a halfilét apró kis darabokra felvágom , s bepácolom a citromlé, gyömbér , fokhagyma , só keverékébe, s legalább . 2 órára .
panirozáshoz : kikeverem a liszteket, kevés vizzel elkeverem , s hozzákeverm a kurkumát, masalát, chilit, koriandert, köményt, korianderlevelet,
a haldarabokat a panirban bőven megforgatom és az olajban kisütöm .
hagyma karikával uborkával tálalom .

|
|
|
0 komment
, kategória: indiai konyha ! |
|
|
|
|
|
2015-10-29 13:12:03, csütörtök
|
|
|
DRY FRUIT MITHAI
ez egy házi édesség , minek a szinét a borsó adja meg.
HOZZÁVALÓK:
Zöldborsó: 250gm
Sűrített tej: 150ml
Rizsliszt: 2-3 evőkanál
Mandula: 4-5
Pisztácia: 4-5
Kesudió: 4-5
Mazsola: 1 minden édes
Zöld kardamom por: 1tsp
:vaj 3-4 tk.
ahogy olvastam a receptet , Én szerintem a borsó üveges , igy lehet pépesiteni a legjobban .
de aki akarja, fözzem , s utána pépesitse.
a mandulát, kesudiót, pisztáciát apróra vágom fel.
serpenyőbe vajon megpiritom a borsópürét, 5 percig piritom .
hozzákeverem a lisztet és további 1 percig fözöm .
belekeverem a süritett tejet is és állandóan kevergteve fözöm tovább mig " ragadós " nem lesz .
a zuzott magokat beleteszem , majd kirakom a maszát egy kiolajozott tányérra.
kis gombócokat formálok belőle, s mindegyik közepére teszek egy szem mazsolát.

|
|
|
0 komment
, kategória: indiai konyha ! |
|
|
|
|
|
2015-10-29 12:50:15, csütörtök
|
|
|
a joghurt, paradicsom és curry ize dominál az ételben
ebédre s vacsorára is kiváló fogás .
1 kg csirke darabokra vágva
1 csésze joghurt
1 csésze paradicsompüré
1 csésze hagyma, apróra vágva
1 csésze paradicsompüré
2 teáskanál gyömbér fokhagyma paszta
só ízlés szerint
2 teáskanál piros chili por
egy csipet kurkuma
2 chili
1 teáskanál garam masala por (fahéj, kardamom, szegfűszeg)
2 teáskanál koriander levél finomra vágva
olajon megpiritom a kockákra vágott hagymát, hozzáadom a gyömbért, fokhagymát, s tovább piritom együtt .
most a csirkét is belteszem összekeverem , lepiritom azt is .
a fűszereket , borst belerakom , kevergtem .
beleöntöm a joghurtot,paradicsompürét, elkeverem , s készre fözöm .
melegen rizzsel tálalom .

|
|
|
0 komment
, kategória: indiai konyha ! |
|
|
|
|
|
2015-10-29 12:40:50, csütörtök
|
|
|
sok pradicsommal és hagmával fűszerrel készül , főleg a hideg időszakban fogyasztják.
750 g csirke ( darabokra vágva )
3-4 hagymát apróra vágva
4-5 paradicsom apróra vágva
2 evőkanál olaj
1 fahéj
1 evőkanál gyömbér fokhagyma paszta
só - ízlés szerint
2 teáskanál piros chili por
1/2 teáskanál kurkuma por
1 teáskanál koriander por
1 teáskanál fekete bors por
1 csokor friss koriander levél
egy serpenyőben olajon megpiritom a darab fahéjat, majd rárakom a nagyobb szeletekere felvágott hagymát is . pár percig együtt piritom .
ha már üveges ,akkor adom hozzá a pici darabokra vágott paradicsomot, elkeverem , letakarom és pár percig fözöm .
most adom hozzá a csirkehúst, kevergetve piritom meg.
amikor a hús kifehéredeik, hozzákeverem a fűszereket is .
megkeverem , kevés vizet adok hozzá és puhára párolom .

|
|
|
0 komment
, kategória: indiai konyha ! |
|
|
|
|
|
2015-10-29 12:27:46, csütörtök
|
|
|
különleges , hagyományos Keralai étel,
az indiai ételekre jellemző, hogy rengeteg fűszert használnak.
750 g csirke
2 evőkanál olaj
3 közepes vöröshagyma apróra vágva
2-3 hasított chili
1 evőkanál gyömbér
só ízlés szerint
2 teáskanál piros chili por
1/2 teáskanál kurkuma por (haldi)
1 csésze kókusztej
1/2 teáskanál csirke masala por
1/2 teáskanál garam masala por
1 evőkanál koriander levél
fűszerek :
1 - babérlevél
1 evőkanál koriander mag
6-7 fekete bors
1 fahéj
2 kardamom
3 gerezd
2 evőkanál olaj
1/2 teáskanál mustármag
3-4 szárított piros chili
4-5 curry levelek
egy serpenyőt a gázra rakok é szárazom megpiritom benne a babért, koriandert, borst , fahéjat, kardamomot,
hozzáadok 2 ek. olajat , s megpiritom benne az apróra vágott hagymát.
utána beleteszem a chilit, utána a gyömbért, curry leveleket, pár percig együtt piritom tovább.
most beleteszem a kis darabokra vágott csirkét, s tovább piritom pár percig , közben kevergetem .
megsózom , s a kurkumát , masala port, is belekeverem .
eután felöntöm a kókuszejjel, s puhára párolom az egészet.
rotival ( kenyér ) rizzsel tálalom .

|
|
|
0 komment
, kategória: indiai konyha ! |
|
|
|
|
|
2015-07-29 09:59:31, szerda
|
|
|
CSÍPŐS TOJÁS
Hozzávalók:
Hat főtt tojás,
10 dkg ghí (vízmentesre főzött leszűrt vaj) vagy vaj,
három csemegehagyma,
két gerezd fokhagyma,
egy paradicsom,
egy-egy piros és zöld csípős paprika,
2-3 kanál kókuszos tej,
egy-egy kávéskanál őrölt koriander, köménymag, kurkuma, curry
garam masala,
só.
A vajban az összezúzott fokhagymával üvegesre pároljuk a vékony karikára vágott hagymát,
majd kiszedjük és félretesszük. A köményt, kurkumát, koriandert és curryt a vajon egy-két percig
pirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot és paprikát, megsózzuk, és kb.
negyed óráig főzzük. Hozzákeverjük a kókuszos tejet, beletesszük a félbevágott tojásokat és
további tíz percig főzzük.
pirítóst, illetve gyümölcscsatnit (ízesítő) kínálunk hozzá |
|
|
0 komment
, kategória: indiai konyha ! |
|
|
|
|
|
2015-07-29 09:55:17, szerda
|
|
|
BURGONYA CURRY
Hozzávalók:
25 dkg kis kerek burgonya,
3-4 hegyes erős paprika,
2 evőkanál kókuszreszelék,
2 gerezd fokhagyma,
1 kávéskanál mustármag,
1 kávéskanál só,
1 evőkanál olaj
Főzzük meg hajában a burgonyát - Zúzzuk, vagy daráljuk össze a zöldpaprikát, a fokhagymát és
a kókuszt - Keverjük bele a sót - Egy edényben forrósítsuk fel az olajat és pirítsuk meg rajta a
mustármagot - Hámozzuk meg a megfőtt burgonyát és keverjük bele az olajas-mustármagos
edénybe és - Süssük meg óvatosan megforgatva - Kb. 2 perc múlva keverjük bele a pépet és 1
perces sütés után begyük le a tűzről |
|
|
0 komment
, kategória: indiai konyha ! |
|
|
|
|
|
2014-09-20 11:14:02, szombat
|
|
|
cabbage sambharo
4 csésze fehér káposzta-finomra aprítva
8-10 kis forró zöld chili
1 evőkanál napraforgó olaj
1/2 teáskanál mustármag
1/2 teasppon só
1/2 teáskanál kurkuma
1/2 teáskanál cukor
1 evőkanál citrom
olajon megpiritom a mustármagot , hozzáadom a káposzttá, kurkumát, sót, cukrot, elkeverem és elkezdem párolni .
mielőtt megpuhulna, citromlét beleöntöm .

|
|
|
0 komment
, kategória: indiai konyha ! |
|
|
|
|
|
2014-09-19 13:40:46, péntek
|
|
|
Cabbage Vepudu
Hozzávalók:
3 csésze apróra vágott káposzta
1 fej vöröshagyma nagyon finomra vágott
1/4 tk kurkuma
1 teáskanál chili
1/2 teáskanál koriander por
nagy csipet kömény
1 evőkanál apróra vágott korianderrel
ízesítéshez só
2-3 ek. olaj
1/2 tk köménymag
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
néhány friss curry levelek
a káposztát besozom , kurkumával megszorom , félre teszem , később kinyomkodom levét .
olajon megpiritom a köményt , majd hozzáadom a curry leveleket, fokhagymát,
a hagymát is ráteszem , együtt piritom tovább .
most dobom rá a káposztát, puhára párolom .
rizzsel tálalják

|
|
|
0 komment
, kategória: indiai konyha ! |
|
|
|
|
|
2014-09-19 13:22:55, péntek
|
|
|
1 1/2 csésze reszelt káposzta-
liszt - 3 evőkanál
Koriander - 1 evőkanál
Gyömbér - 1 evőkanál
Curry levelek - 6
Kurkuma por - 1/4 tk
Piros chili por - 1/4 tk
Az ízesítéshez só
Víz - 1/4 csésze
Olaj a -sütéshez
az összes hozzávalót egybe keverem állni hagyom egy kicsit, majd golyókat csinálok belőle, s kisütöm olajban .

|
|
|
0 komment
, kategória: indiai konyha ! |
|
|
|
|
|
1/22 oldal
|
Bejegyzések száma: 215
|
|
|
|
2019. Február
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |
25 | 26 | 27 | 28 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
9069 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 446
- e Hét: 2004
- e Hónap: 6002
- e Év: 13786
|
|
|