Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Petőfi Sándor - A könyvet szép, de csalfa tündér lakja
  2018-01-02 16:46:18, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Petőfi Sándor  
Petőfi Sándor - A világon semmiféle tehetség el nem vesz
  2017-12-01 17:14:07, péntek
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Petőfi Sándor  
Petőfi Sándor: Talán az élet, munkánkért
  2017-10-24 18:05:43, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Petőfi Sándor  
Petőfi Sándor: A könyvet szép, de csalfa tündér lakja
  2016-11-02 17:20:17, szerda
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Petőfi Sándor  
Petőfi Sándor: Talán az élet...
  2016-10-31 20:19:27, hétfő
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Petőfi Sándor  
Petőfi Sándor: Talán az élet
  2015-10-29 20:42:05, csütörtök
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Petőfi Sándor  
Ptőfi Sánor: Szeptembr végén
  2015-09-27 16:17:43, vasárnap
 
 


Link
Link
Link
 
 
0 komment , kategória:  Petőfi Sándor  
Petőfi Sándor: Ez a legszerelmesebb szív
  2015-08-03 17:24:58, hétfő
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Petőfi Sándor  
Petőfi Emléknap és temetése
  2015-07-23 17:55:25, csütörtök
 
  PETŐFI EMLÉKNAP - 1. rész - TEMETŐI SZERTARTÁS - ÁKTV 150717 Link
PETŐFI EMLÉKNAP - 2. rész - KONCERT AZ ARÉNÁBAN - ÁKTV 150717 Link
PETŐFI EMLÉKNAP - 3. rész - MORVAI FERENC BESZÉDE - ÁKTV élő közvetítés150717 Link
PETŐFI EMLÉKNAP - 4. rész - KOSZORÚZÁS - ÁKTV élő közvetítés - 150717 Link
Petőfiről összefoglaló :
ÁKTV Petőfi - 1. rész - Dicsőséges nagyurak Link
ÁKTV Petőfi 2. rész - Bizonyítékok Link
ÁKTV Petőfi - 3. rész - A régész - 150703 Link
ÁKTV Petőfi 4. rész - A titkok titka - 150706 Link
ÁKTV Petőfi 5. rész Hadifogoly-listák Oroszországban - 150708 Link
ÁKTV Petőfi - 6. rész - Eltitkolt források Link
ÁKTV Petőfi 7. rész - A deportáció Link
ÁKTV Petőfi 8. rész - MTA-szakértők - ÁKTV 150713 Link
ÁKTV Petőfi 9. rész - JÚLIA - ÁKTV 150914 Link
Kubínyi Tamás ÁKTV Petőfi - 10. rész - TANÚK - Álmos Király Televízió 150715 Link
Kubínyi Tamás ÁKTV Petőfi - 11. rész - LÉTELMÉLETI MEGKÖZELÍTÉS - Álmos Király Televízió 150716 Link
Kubínyi Tamás ÁKTV Petőfi - 12. rész - LÉTEN TÚLI TAPASZTALAT - ÁKTV 150716 Link
 
 
0 komment , kategória:  Petőfi Sándor  
A Petőfi-temetés programja
  2015-06-27 16:30:07, szombat
 
 


Link

I. Akadályok

— Mivel az elmúlt 25 év alatt az alábbi főbb akadályok történtek, még rosszabb akadályokra számíthatunk, ezért cselhez kell folyamodnunk a temetés lebonyolítása érdekében.

1. A '89-es kiutazáskor a nagykövetség elől rendőr jelenlétében a gépkocsimból ellopták a külföldi tudósok útleveleit.
2. A 7-es számú sír feltárásának napját követően két napon belül Magyarországon egy fényképről megállapították, hogy nőt találtunk.
3. A közvélemény előtt folyamatosan kigúnyolták személyemet és a Petőfi Bizottságot.
4. Hívtuk a Magyar Tudományos Akadémiát (MTA), hogy vegyen részt a kutatásban, de nem vett részt.
5. 1994-ben Kiskőrösön hátra összekötözték a kezemet, úgy megvertek, hogy több napig eszméletlen voltam, a gépkocsimat felgyújtották, és a hátamra írták, ha tovább folytatom, így jár a családom is.
6. Előkerült olyan dokumentum, amelyben elrendelték a megfigyelésemet, a beosztottamat információszerzés miatt megfizették, több évig megfigyelés alatt álltam.
7. Morvai Ferenccel szemben felerősödtek a fenyegetések. Morvai Ferencnek háromszor kellett a saját házát árverésen újra megvásárolni, mert a vállalkozásait tönkretették. De az általa fejlesztett technológiák értékesítésével újra talpra állt.
8. Volt olyan Petőfi bizottsági tag, múzeumigazgató, akinek egyszerűen megszűnt az állása.
9. Volt olyan területi középiskolai igazgató, Petőfi bizottsági tag, akinek egyszerűen megszűnt az állása.
10. Négy esetben szerveztünk nemzetközi tudományos konferenciát, az MTA egyetlen esetben sem vett részt rajta.
11. Az aktuális hatalom beépített két főt az expedícióba, az egyik híradós volt, a munkáját államtitkári beosztással honorálták. A másik régész volt, eltulajdonította a hajtincset, hogy megnehezítse a DNS-vizsgálatot. A szolgálatait az MTA kisdoktori címmel honorálta.
12. Az MTA egyszer vett részt egy tudományos konferencián Moszkvában, ahol csont méretfelvétel történt, de a méreteket meghamisították, hogy utólag igazolják a fényképről bejelentett nő állításokat. A Petőfi Bizottság ezen állításokat hang-, kép-, és írásos dokumentumokkal tudja igazolni.
13. A főváros részéről Demszky Gáborék befolyásolták az amerikai DNS-vizsgálatot, ezért az nem egyértelmű, a Petőfi Bizottság nem fogadta el.
14. Az újabb DNS-vizsgálathoz a Megamorv-Petőfi Bizottság fel akarta bontani a Fiumei úti temetőben a Petőfi-család síremlékét. Mindent elkövettek, hogy ne tudjuk felbontani.
A/ Öt évig pereskedtünk feleslegesen a fővárossal.
B/ Öt évig pereskedtünk feleslegesen a Belügyminisztériummal.
C/ Az aktuális kormány úgy döntött, hogy az utólag alakult kegyeleti bizottság az illetékes, amely nem adott engedélyt.
15. A Megamorv-Petőfi Bizottság több évi munkával felkutatta a vér szerinti Petőfi-rokonokat, akiktől vért vett újabb DNS-vizsgálat elvégeztetésére.
16. A Petőfi-rokonok vért adtak és írásban hozzájárultak Petőfi eltemetéséhez.
17. A Megamorv-Petőfi Bizottság elvégeztette a negyedik antropológiai vizsgálatot Kínában, és megállapítást nyert, hogy a 7-es számú sírban feltárt földi maradvány csontja 99,9 %-ban megegyezik a rokonok vérével.
18. Miután bejelentettük, hogy 2016. július 17-én, a megtalálás évfordulóján eltemetjük Petőfi Sándort, a Fiumei úti temetőben a családi sírboltba, az alábbiak történtek:
A/ Kiderült, hogy hirtelen, titokban műemlékké nyilvánították a családi síremléket. A temetési kérelmünket az utólag alakult nemzeti kegyeleti bizottság elutasította.
B/ A Petőfi-család síremlékét több méter magasan, hermetikusan körbekerítették, hogy ne lehessen odalátni ,azzal az indokkal, hogy felújítják.
C/ A kerítés lebontását követően meggyőződhettünk róla, hogy nem volt felújítás, viszont látható a kövek elmozdítása.
19. Arra a kérdésre, hogy ez miért történt, nem kaptunk választ, csak gúnyos mosolyt. (Szerintünk kicserélték Petőfi rokonainak csontjait.)
20. Időközben megtudtuk, hogy kb. 3-5 éve Magyarországról Szibériában járt Kovács régész, aki kérte a burját kormányt, törvényes úton követelje vissza a Megamorv-Petőfi Bizottságtól a vizsgálatra 25 évre átadott Petőfi-csontokat, amelynek Morvai Ferenc nem tett eleget.
21. A Megamorv-Petőfi Bizottság tudomására jutott, hogy a magyar kormány kérésére Szibériában jeltelen sírba kellett volna a burjátoknak visszatemetni a Petőfi-csontokat, ezért Morvai Ferenc az Egyesült Államokba szállította, majd onnan szégyenszemre Magyarországra csempészte azokat. Jelenleg csak Morvai Ferenc tudja, hogy hol vannak a csontok.
22. Időközben a hatalom részéről valakik befolyásolták a Petőfi-rokonok egy részét (dr. Berendy Beatrixot és a Bognár családot), akik megvonták a Megamorv-Petőfi Bizottságtól a temetési jogot, nem véletlenül.
23. Dr. Berendy Beatrix zsarolja a Petőfi Bizottságot, üzletet akar a Petőfi-kutatásból. Vannak, akik már üzletet csináltak, mint Borzák Tibor és Karáth Imre, miközben a Petőfi-kutatást Morvai Ferenc finanszírozta és finanszírozza egyedül.
24. A Megamorv Petőfi Bizottság cselhez folyamodott, más néven vásárolt egy sírhelyet a Fiumei úti temetőben. A vásárló személy átadta minden jogot a Megamorv-Petőfi Bizottságnak, hogy Petőfi Sándort oda temethesse.
25. A Megamorv Petőfi Bizottság tudományos alapon szeretné lezárni a kutatást, ezért a kutatásban eddig résztvevő országok tudósait és az MTA szakembereit meghívta 2015. április 15-ére, szakmai tudományos konferenciára.
26. A Magyar Tudományos Akadémia nem kíván részt venni a konferencián, ezért a Megamorv Petőfi Bizottság 2015. április 15-én befejezettnek fogja tekinteni a Petőfi-kutatást. Sajtótájékoztatón jelenti be a temetést, melynek időpontja 2015. július 17., 17 óra. Helyszín, a Fiumei úti Nemzeti Sírkert.
27. A Megamorv-Petőfi Bizottság teljes körűen a világban és Magyarországon élő magyarságot illetően megkezdte a szervezést a lelkes magyar emberek és a világháló segítségével a temetés lebonyolítására.

II. A temetés lebonyolítása

1. Különös tekintettel arra, hogy Petőfi Sándor nemcsak a magyar szabadság, hanem a világszabadság szimbóluma, Petőfi Sándor pártokon felül áll, ezért őt békésen, a munkásságához méltó módon, párt, vallási és faji hovatartozás nélkül, a külföldön és Magyarországon élő magyar emberekkel, a legszélesebb összefogással temetjük el.
2. Az 1-es pontban leírtak miatt, Benkő László zeneszerzőt megbíztuk arra, hogy Szörényi Levente és Bródy János közreműködésével készítsen egy szabadság himnuszt (oratóriumot) a temetésre.
3. Öt-hat neves színművészt kérünk föl Petőfi Sándor kiválasztott verseinek előadására.
4. Szeretnénk jelképesen bemutatni az 1-es számú pontban leírt összefogást, ezért ökumenikus temetést szervezünk, ahol a négy egyház lelkészei temetik el Petőfi Sándort.
5. 2015. július 17-én 14 órakor tervezzük a szabadság himnuszt (oratóriumot) a Hősök terén először bemutatni, a neves színészek által a kiválasztott verseket elszavaltatni.
Morvai Ferenc kegyeleti okokat is figyelembe véve búcsúzik el pár szóban Petőfi Sándortól, és felhívja a figyelmet Petőfi Sándor fiataloknak szóló munkásságára, az általa megfogalmazottak megvalósítására.
6. Körülbelül 16 órakor búcsúztatja el a négy egyház lelkésze kegyeleti szempontból Petőfi Sándort a Hősök terén.
7. A résztvevők vállon viszik Petőfi koporsóját a Fiumei temetőben előkészített sírhoz. A temetőben a négy lelkész befejezi az egyházi temetést.
8. A Hősök terére meghívott külföldi és belföldi magyar emberek a sírnál szó nélkül elvonulnak és egy szál virággal róják le kegyeletüket.
— A Hősök terén a rendezvényt és a temetőbe vezető útvonalat az előírásoknak megfelelően bejelentjük a Belügyminisztériumnak a biztonság szavatolása érdekében.
— A provokáció elkerülésére külön megbízunk egy őrző-védő céget, melynek ezer fővel külön is kell biztosítani a rendet. A beosztottaiknak sötét ruhában, széles nemzetiszínű szalaggal a karjukon kell megjelenni.
— A temetésen résztvevők a temetésről emléklapot és a Petőfi-kutatásról szóló kiadványt kapnak.

Kérünk minden kül- és belföldön élő magyar embert, hogy a lehetőségeihez mérten vegyen részt a szervezésben, jelenlétével emelje a temetés színvonalát, és akár tíz dollárral támogassa a fentiek lebonyolítását.

Tisztelettel:


Morvai Ferenc
Megamorv-Petőfi Bizottság Egyesület elnöke


Mátrafüred, 2015. április 5.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Petőfi Sándor  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2021.10 2021. November 2021.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 95
  • e Hét: 1051
  • e Hónap: 13969
  • e Év: 192540
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.