Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
A leggyakoribb 6 testbeszéd és annak jelentése!
  2017-04-17 22:16:30, hétfő
 
  Egy román pszichológusnő, Andra Tanasescu szerint anélkül is kommunikálunk az emberekkel, hogy egy szót sem ejtünk ki a szánkon.

A leggyakoribb 6 testbeszéd és annak jelentése!
Ezeket neked is tudnod kell!





Az 1970-es években Dr. A. Mehrabian által végzett kutatás napjainkban is érvényes, miszerint az összes kommunikációs forma közül a verbális kommunikáció mindössze 7 százalékát teszi ki. Létezik az úgynevezett paraverbális kommunikáció, amely 38 százalékot tesz ki, ide tartozik a kisbabák gügyögése, majd az anyanyelvre hasonlító hangutánzások, szótöredékek kiejtése, maga a beszéd, a nyelv fokozatos elsajátítása. A legnagyobb részt, 55 százalékot, a nonverbális kommunikáció képezi, ide tartoznak a gesztusok, a mimika.

Andra Tanasescu szerint az emberek többsége hajlamos csak a nyelvi, azaz a verbális kommunikációra figyelni, és figyelmen kívül hagyni a testbeszédet, a testtartást, gesztusokat, mimikát. Ez leginkább azért alakult ki, mert az emberek egyre ritkábban beszélgetnek szemtől szembe, sokkal inkább az interneten csevegnek, írogatnak egymásnak, így nem látják, hogy a számítógép túlsó felén valaki épp hangosan nevet, vagy gúnyolódik rajtuk. Amikor élőben találkoznak, akkor minden idegsejtjükkel arra figyelnek, hogy mit mond a másik, mert annyira elszoktak az élő szótól, hogy másképp nem értenék meg a beszélgetőpartnerüket.

Most következzen a leggyakoribb 6 gesztus, testtartás, és azok jelentése!

1. Karba tett kéz

Ha egy ismerősünk, barátunk, családtagunk karba tett kézzel beszél hozzánk, akkor tudat alatt egy védekező pozíciót vett fel. Ennek oka, hogy önbizalomhiányban szenved, nem hisz a saját képességeiben, igyekszik visszatartani az érzelmeit, védi az intim szféráját, esetleg unatkozik, vagy ha jobb karja van felül, ellenségeskedésre is számíthatunk tőle.

2. Zsebre dugott kéz

Miközben valakivel beszélünk, és az illető zsebre vágja a kezét, akkor az ember valamiben bizonytalan, vagy szégyenérzet kínozza, de a szexuális vágy jeleként is értelmezhető ez a testtartás.

3. A karok nyugodtan, nyitottan helyezkednek el

Ez természetesen azt jelenti, hogy az illető személy nyugodt, kényelmesen érezi magát, barátságos és nyitott. Ha egyenesen jár, kihúzza magát, akkor pedig nincs baj az önbizalmával, bízik saját erejében.

4. Összezárt, keresztbe tett lábak

Ez ugyanazzal a jelentéssel bír, mint a karba tett kéz, azaz az illető védekező pozíciót vesz fel, mert nem érzi biztonságban magát, nem bízik eléggé magában, úgy érzi, hogy nem ura a helyzetnek, fél.

5. Lazán, egymás mellé helyezett lábak

Az illető ilyenkor tudatosan, vagy inkább tudat alatt szeretné növelni a mozgásterét, szeretne befolyásosabb pozícióra szert tenni, domináns helyzetbe kerülni. Arra is utalhat, hogy ez egy lazító, a fáradtságot levezető ember testpozíciója.

6. Széttárt lábak

Ha olyen emberrel találkozunk, aki kisebb terpeszben áll, vagy amikor ül, a lábai szét vannak téve, az egy erős önbizalommal rendelkező személy, aki tisztában van a képességeivel, tudja, hogy mit kell tennie a siker érdekében, és cselekszik is.

Link
 
 
0 komment , kategória:  filantropikum.com-Testbeszéd  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 77
  • e Hét: 231
  • e Hónap: 2181
  • e Év: 36347
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.