Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Introvertált, vagy? Neked mi jön ki? Csináld+a rövid tesztet
  2017-06-06 22:59:38, kedd
 
  Link

Neked mi jött ki?

______________________________________________________________________________
Az ábrándos idealista (EXTROVERTÁLT) személyiség


Az ábrándos idealista nagyon tartózkodó, és ezért másokban gyakran félénk és visszafogott ember benyomását kelti. Gazdag lelki életét és szenvedélyes meggyőződéseit csak kevés emberrel osztja meg. Aki azonban hűvösnek és tartózkodónak értékeli, az nagyot téved. Kifejezett belső értékrendszerrel, és világos, tisztességes elvekkel rendelkezik, amelyekért kész áldozatokat hozni. Jeanne d'Arc vagy Sir Galahad jó képviselője lett volna ennek a személyiségtípusnak. Állandóan arra törekszik, hogy jobbítsa a világot, ehhez tartozik az is, hogy másokról nagyon tud gondoskodni, és sokat tesz azért, hogy támogassa őket és síkraszálljon értük. Embertársaival szemben érdeklődést mutat, figyelmes és nagyvonalú. Ha egyszer egy dologért vagy egy személyért fellelkesül, fáradhatatlan harcossá válhat.

Az ábrándos idealista számára azonban az élet gyakorlati dolgai nem tartoznak a valóban fontos dolgok közé. A mindennapok profán követelményeivel csak akkor foglalkozik, ha ez elkerülhetetlenné válik. Jellemzően a ,,zseni uralja a káoszt" mottó szerint él, ami általában találó, így gyakran ér valósít meg sikeres tudományos karriert. A részletek kevésbé érdeklik, inkább a nagy egészre veti tekintetét. Ez biztosítja, hogy többnyire akkor is jó áttekintéssel bír, ha hektikussá válnak a dolgok, ez azonban alkalmanként azt eredményezheti, hogy nem vesz észre valami fontosat. Mivel nagyon igényli a harmóniát, hajlamos arra, hogy ne mutassa meg nyíltan az elégedetlenséget és a bosszúságot, hanem belül rágódik. Az érvényesülési képesség nem az erőssége, ehhez túlságosan is gyűlöli a konfliktusokat és a konkurenciát. Inkább kedves és lelkesítő természetével motivál másokat - akinek ő a főnöke, sosem fog panaszkodni a kevés dicséret miatt.

Az ábrándos idealista az introvertált idealisták közé tartozik. Ha ebbe a típusba tartozol, a nyugodt munkakörnyezetet kedveled, amely lehetővé teszi, hogy intenzíven foglalkozz a feladataiddal; nem zavar meg folyton a téged körülvevő nagyszámú kolléga. Sok időre van szükséged ahhoz, hogy átadhasd magad a gondolataidnak, szavakba önthesd azokat, és formát adhass az ötleteidnek.

Igényled a viszonylag rendezett és strukturált körülményeket, mert ha ezek megvannak, tudod az egyik feladatodat a másik után végezni, és nem kell egyszerre több feladattal zsonglőrködnöd, amit egyáltalán nem szeretsz, hiszen nagyon fontos számodra, hogy mindennel alaposan foglalkozhass. Koncentrálóképességed rendkívül jó, és gyakran oly mértékben belemerülsz a tevékenységedbe, hogy egyszerűen minden mást elfelejtesz magad körül - még az evést vagy az ivást is. Ennek ellenére ugyanolyan jól és szívesen dolgozol együtt másokkal, hiszen igen alkalmazkodó, előzékeny és kooperációra alkalmas vagy.

Ennélfogva a legjobb, ha elkerülöd az olyan területeket, amelyekhez különleges érvényesülési képesség szükséges, ahol keményen harcolnak, és közvetlen konfrontációk fordulnak elő. Lehetőleg feszültségmentes környezetre van szükséged ahhoz, hogy teljesen kibontakozhass. Amennyiben ez nem adott, hamar szenvedni fogsz, mivel nagyon szívedre veszed a kritikát és a negatív visszajelzéseket. Jót tesz neked, ha érintkezhetsz olyanokkal, akiket értékelsz, és akiknek a képességeit tiszteled. Egyébként erre a következő jelmondat érvényes: ,,a kevesebb több" - inkább csak egy pár, ,,egy kézen megszámolható" kolléga, akikkel valóban egy hullámhosszon vagytok. A legjobb, ha azonos ideálokat és magas célokat vallotok magatokénak, és közösen tudtok harcolni egy jó ügyért. Akkor vagy igazán elemedben! Ha ez nem adott, jobb, ha inkább egyedül, magadnak dolgozol, hiszen olyan személyiségtípusokhoz tartozol, akik erre kiválóan képesek, és nincsenek feltétlenül ráutalva másokra ahhoz, hogy jó eredményeket érjenek el.

Speciális képességeid minden olyan munkaterületre predesztinálnak, amelyeken koncepciókészítésről, problémamegoldásról és új ötletek kidolgozásáról van szó. Igen kreatív vagy, nagyon jól túllátsz a tányér peremén, és tudsz olyan szokatlan és eredeti utakra lépni, amelyekre előtted még senki sem gondolt.


Link



_________________________________________________________________________________ _______
A harmóniára éhes idealista (INTROVERTÁLT) SZEMÉLYISÉG


A harmóniára éhes idealista komplex személyiséggel és gazdag lelki élettel tűnik ki. Természeténél fogva melegszívű, érdeklődő és együtt érző. Magával és másokkal szemben is komoly elvárásokat támaszt. Embertársait jól megérti, és gyakran igen jó emberismerő. Általában mégis tartózkodó, gondolatait és érzéseit csak azzal a kevés emberrel osztja meg, akiben megbízik. Az elutasítás és a kritika mélyen sérti. Kellemetlenek számára a konfliktushelyzetek; a harmonikus kapcsolatokat kedveli. Ha azonban egy cél valóban fontos számára, ellenszélben is eléri azt, a makacsságot súroló állhatatossággal.

Ez a személyiségtípus élénk fantáziával bír, időnként szinte metszően éles megérzései vannak, és az esetek nagy számában igen kreatív. Ha egy feladattal elkezd foglalkozni, mindent megtesz annak érdekében, hogy elérje célját. A mindennapokban gyakran kiváló problémamegoldó. A dolgok mélyére szeretne hatolni, természetes kíváncsiság és nagy tudásszomj hajtja. Ugyanakkor meglehetősen gyakorlatorientált is, jó szervező, aki képes komplex helyzeteket is strukturálni és átgondoltan megoldani. Ha valamire rákoncentrál, 100%-ig belekerül - időnként olyannyira elmélyed a feladatában, hogy minden mást elfelejt maga körül. Ez a titka a sokszor jelentős szakmai sikerének.

A harmóniára éhes idealista az introvertált idealisták közé tartozik. Ha ebbe a típusba tartozol, a nyugodt munkakörnyezetet kedveled, amely lehetővé teszi, hogy intenzíven foglalkozz a feladataiddal; nem zavar meg folyton a téged körülvevő nagyszámú kolléga. Sok időre van szükséged ahhoz, hogy átadhasd magad a gondolataidnak, szavakba önthesd azokat, és formát adhass az ötleteidnek. Igényled a viszonylag rendezett és strukturált körülményeket, mert ha ezek megvannak, tudod az egyik feladatodat a másik után végezni, és nem kell egyszerre több feladattal zsonglőrködnöd, amit egyáltalán nem szeretsz, hiszen nagyon fontos számodra, hogy mindennel alaposan foglalkozhass. Rendkívül jó a koncentrálóképességed, és gyakran oly mértékben belemerülsz a tevékenységedbe, hogy egyszerűen minden mást elfelejtesz magad körül.

,,Érzelmes" oldalad is felelős azért, hogy igen jó emberismerettel rendelkezel, és szívesen foglalkozol az emberekkel. Érdeklődsz a környezetedben lévő személyek iránt, és kiváló érzékkel rendelkezel motivációik, igényeik és képességeik felmérésére. Az emberekkel végzendő munkára predesztinál az az adottságod, hogy mindenkiben képes vagy a legjobbat meglátni, és hogy kifejezetten arra törekszel, hogy másokat megérts, és tegyél valamit azért, hogy jól érezzék magukat. Introvertált oldaladból következően viszont nem igazán fekszik neked, hogy nagy csoportoknak tarts lángoló beszédeket. Erősséged leginkább az egyes emberekkel végzendő intenzív munka, mint amilyet például a terapeuták, az orvosok vagy a papok végeznek. Ezeken a területeken verhetetlen vagy, vagyis ha az a feladatod, hogy közreműködj mások személyiségfejlődésében, vagy valamilyen más módon segítsd az embereket továbblépni.

Rendkívül érzékeny vagy, és messze átlagon felüli szociális kompetenciáival bírsz. Ennélfogva nem okoz számodra nehézséget, ha együtt kell működnöd másokkal: fekszik neked a csapatmunka. Fontos viszont, hogy ügyelj arra, hogy olyan emberekkel vedd körül magad, akik hozzád hasonlóan meggondoltak és sokoldalúak. A meggondolatlan, felületes vagy érzéketlen kollégák ugyanis igen kellemetlenek lehetnek számodra a hétköznapokban.


Link
 
 
0 komment , kategória:  személyiség-intro-extrovertált  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 56
  • e Hét: 210
  • e Hónap: 2160
  • e Év: 36326
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.