Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 52 
halas burgonyaleves
  2017-03-12 13:41:28, vasárnap
 
  MADEKEITTO!

1 kg halfilé
1 liter viz
2 db vöröshagyma
8 db burgonya
1 teáskanál só
8 db szegfűbors
1/2 teáskanál frissen őrölt fehér bors
1 evőkanál apróra vágott kapor vagy metélőhagyma
2 dl tejszín

A burgonyát kisebb kockákra vágom fel, a halat nagyobb darabokra.
A halat felteszem sós vízben főzni , 15 pernyi főzés után leszűröm ,a halat kiveszem .
A főzőlébe teszem bele a burgonya kockákat , puhára fözőm .
mielőtt megpuhulna teljesen a burgonya , hozzáadom az elöfőzőtt halat, együtt főzöm tovább.
most a fűszereket is beledobom ,
tejszint belekeverem és már csak átmelegitem .






 
 
0 komment , kategória:  finn receptek +sütik  
omlós kakastaréj süti !
  2017-02-04 18:22:30, szombat
 
  Kampanisut

250 g vaj, szobahőmérsékleten
1 1/2 csésze cukor
1 tojás
200 g tejföl
1 teáskanál szóda
600 g (kb. 9 dl) búzaliszt

a vajat és a cukrot simára kikeverem , hozzáadom a tejfölt és a szódát, majd a tojást és a lisztet.
gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrom , utána a hűtőbe teszem minimum fél órára .
a tésztát 1 cm vastagra kinyújtom és 5 x 8 cm - s téglalapokat vágok ki belőle.
mindegyik tésztán 4 bevágást ejtek,
vizes ecsettel megkenem , cukorral megszórom és megsütöm , 220 fokon 10- 14 perc alatt .



 
 
0 komment , kategória:  finn receptek +sütik  
finn gombás zelleres fasirt !
  2017-01-08 13:54:55, vasárnap
 
  20 dkg zellergumó
30 dkg gimba
30 dkg darálthús
2 ek. liszt
2 db tojás
só és bors

A gombát megpiritom olajon , a zellert apróra vágva megfözöm , s mindkettőt apróra vágom össze .
hozzákeverem a tojást, sót, borst, darálthúst, lisztet, jól kidolgozom .
gombocokat formálok belőle, s a zeller fözőlevében megfözöm .
A szaftot tejszinnel besüritem .
 
 
0 komment , kategória:  finn receptek +sütik  
finn tepsis virsli gombával !
  2017-01-08 13:15:49, vasárnap
 
  20 dkg gomba
4 pár virsli
3 tojás
2 dl tej
1 mk. mustár
só és bors
5 dkg reszelt sajt
olaj

az olajon megpárolom a felszeletelt gombát, sóval és borssal izesitem .
A levét teljesen elfözőm . A virsliket felvágom karikára.
A gombát , virslit összekeverem . a tejet , mustárt és a tojásokat is jól kikeverem .
Egy kiolajozott tepisbe rakom a gombás virslit, azt nyakon öntöm a tojásos tejjel, berakom a 170 fokos sütőbe , megsütöm .
tálaláskor négyfelé vágom , apritott petrezselyemmel megszórom .
 
 
0 komment , kategória:  finn receptek +sütik  
finn céklakocsonya !
  2017-01-08 13:07:44, vasárnap
 
  1/2 kg főt cékla
1 db alma
pici vöröshagyma
só és bors
1- 2 ek. zselatin

a főtt céklát és az almát nagylukú reszelőn lereszelem , hozzáadom a hagymát, sót, borst,. fél liter húslében felolvasztom a zselatint . A céklás almás keveréket tálkákban kiadagolom , s leöntöm a zselatinos lével , addig mig ellepi . Ezután hütőbe rakom , tálaláskor kiboritom , tejszinnel diszitem a tetejét. Főleg sült húsok mellé nagyon finom !
 
 
0 komment , kategória:  finn receptek +sütik  
sárgarépa rakottas
  2015-07-22 15:00:55, szerda
 
 

Sárgarépa-laaktikko

12 dkg rizs,
4 dl víz,
1,2 l tej,
3 kk. só,
1,5 kg reszelt sárgarépa,
2 dl tejszín,
5 dkg vaj,
3 tojás,
1 kk. szerecsendió,
1 ek. cukor,
zsemlemorzsa és vaj a tetejére.

A vizet, tejet együtt felforraljuk, beletesszük a rizst, és puhára főzzük. Megsózzuk. A répát, tejszínt, olvasztott vajat, fűszereket és a tojást hozzákeverjük. Kivajazott edénybe öntjük, megszórjuk morzsával, vajdarabkákat teszünk rá. Sütőben jól átsütjük.




 
 
0 komment , kategória:  finn receptek +sütik  
finn nyári burgonya saláta
  2015-05-11 07:18:05, hétfő
 
  BURGONYA

2 kiló új burgonya

2 evőkanál só Kóser

öntet

2 evőkanál dijoni mustár

3 evőkanál olíva olaj

3 evőkanál fehér borecet

Friss metélőhagyma, apróra vágott



bors, ha szükséges

a burgonyát nagyobb darabokra felvágom és sós vizben megfözöm .
az öntethezvalókat egy kitálban kikeverem , s a még meleg burgonyára öntöm rá.
a tetejét megszórom apritott metélőhagymával és több órára a hütőbe tezsem .
utána tálalom csak .



 
 
0 komment , kategória:  finn receptek +sütik  
finn karácsonyi süti 3 /4
  2014-12-18 08:34:22, csütörtök
 
  Joulutorttu

500g sózatlan vaj; kockára vágott, szobahőmérsékleten
500g könnyű ricotta
500g sima Liszt
2 tojássárga
2 tk. sütőpor
1 tojás a kenéshez

összekeverem a hozzávalókat sima tésztává.
hötőbe teszem fél órára .
utána fél cm vastagra kinyújtom a tésztt, kockákat ( 8 x 8 cm ) vágok ki belőle,átlósan bevágom , s a közepére egy kanál lekvárt teszek.
a széleket felhajtom , megkenem felvert tojással és megsütöm , 220 fokon kb : 12 - 15 perc alatt . porcukorral megszorom s tálalom .






ebből az adagból kb : 60 db lesz
 
 
0 komment , kategória:  finn receptek +sütik  
burgonyás pite lazaccal
  2013-03-12 09:19:23, kedd
 
  24 db
3 kg burgonya
2 csokor kapor, apróra vágva
100 g Parmezán sajt, reszelt
15 dkg Emmental és mozzarella sajt
1.5 tk . só
1 / 2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
10 dkg hagyma, kockázva
2 dl tejszín
1 l félzsíros tej
1 tk só
1 /2 teáskanál őrölt fehér bors


15 dkg hidegen füstölt lazac
1 / 2 csésze friss torma, apróra vágva
1 / 2 csészepetrezselyem, apróra vágva


a burgonyát meghámozom és nagyon vékonyra felszeletelem , egy 30 x 40 cm- s tepsit papirral kibélelek, és a burgonya felét beleteszem .
sozom és borsozom .
az apritott kaprot, hagymát, reszelt sajtot elkeverem , s a burgonyára szorom a felét.
rárakom a burgonya másik felét , arra pedig a sajtos kapros másik felét.
a tejszint, tejet, sót, borst jól összekverem és a burgonyára öntöm .
letakarom fóliával a tepsit és 200 fokra előmelegitett sütöbe teszem és 1 órán keresztül sütöm .
ha megsült 24 db- ba vágom fel.
minden darab ra teszek kevés füstölt lazacot, kaprot, és kevés reszel tormát.
zöld salátával tálalom .

Link
 
 
0 komment , kategória:  finn receptek +sütik  
lazaccal töltött tojás
  2013-03-12 08:53:32, kedd
 
 
4 db főtt tojás

töltés:
75 g hidegen füstölt lazac
1 mogyoróhagym
2 evőkanál kaparibogyó
2 evőkanál apróra vágott snidling
1 evőkanál citromlé
2-3 evőkanál majonéz
rissen őrölt fekete bors

a tojást félbe vágom , kikaparom a sárgáját, összekeverem a töltelkkel, majd vissza töltöm .
 
 
0 komment , kategória:  finn receptek +sütik  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 52 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 48 db bejegyzés
Összes: 8905 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 89
  • e Hét: 89
  • e Hónap: 47931
  • e Év: 220097
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.