Regisztráció  Belépés
bozsanyinemanyi.blog.xfree.hu
Legyen szíved, mely sosem válik kővé, legyen kedved, mely sosem gyullad haragra, és legyen érintésed, mely sosem bántalmaz. /Charles Dickens/ Bozsányi Lászlóné. Manyika.
1948.03.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
...egy ölelést!
  2017-09-14 20:24:33, csütörtök
 
  Sose sajnálj adni egy ölelést!
Ne sajnálj szólni egy kedves szót!
Ne sajnáld kimutatni a szeretetedet!
És ne sajnáld senkitől az idődet!
Ha mindent csak tartogatsz, halogatsz, de nem adsz,
előbb-utóbb magadra maradsz. És akkor már nem adhatsz...
Addig adj, amíg van kinek és van miből, hogy aztán mindenkinek szép és felejthetetlen emlékei legyenek az életről.
/Lippai Marianna/


 
 
0 komment , kategória:  Lippai Marianna..gondolatai  
..gondolatok...
  2017-05-20 00:17:02, szombat
 
  Csak öt dolgot tegyél ma meg: szeresd magad, szeress másokat, élvezd az életet, tudj örülni és boldog lenni! Hiszen minden nap egy ajándék és minden napnak meg van a maga csodája, csak észre kell venned. Mert az élet örömei a mindennapjainkban rejlenek, s apró dolgokból tevődnek össze, mindeközben hitet adnak, és örökké veled maradnak. Csak öt dolog, s jobbá teszed a sorsod.
/Lippai Marianna/Fogadj el mindenkit! Úgy ahogy van...
A sérült, beteg embert is, mert ember ő is.
Nem egy másik bolygóról érkezett, hanem veled együtt
ő is erre a földre született.
Hidd el: a helyzetük nekik sem öröm, de ha szeretettel
viszonyulsz hozzájuk, az külön öröm.
Mindent tudnak, amit te. Ne gondold, hogy nem.
Esznek, isznak, olvasnak, írnak, tanulnak, sétálnak, kirándulnak, mosolyognak, barátokkal találkoznak, s mint oly sokan közülünk,
ők is néha a tükör előtt pózolnak.
Nem azt kérik, hogy sajnáld őket, hanem, hogy emberként kezeld és lásd őket. Olyan embereknek, akik tudnak szeretni, nagyokat nevetni és szívből ölelni.
De tudják azt is mi az a fájdalom, hisz olykor legördül egy-egy könnycsepp az arcukon. Sokkal többször, mint neked,
mert nem élhetnek teljes életet.
De te teljessé teheted, csak adj nekik egy kis szeretetet.
Adhatsz nagyot is, vagy amennyi van, a lényeg, hogy fogadj el mindenkit, úgy ahogy van.
/Lippai Marianna/
forrás: ÉLETKEdv

Angyalok vannak.
Tudtad? Mindig is léteztek.
Észrevétlenül téged is körülvesznek. Óvnak, védenek és a szolgálatodra mindenkor készek. Bár láthatatlanul, de mindent a legnagyobb szeretettel tesznek. Mert szeretnek.
Ők csak szeretni tudnak. "
/Lippai Marianna/


 
 
0 komment , kategória:  Lippai Marianna..gondolatai  
Szép gondolatok
  2017-03-14 23:02:40, kedd
 
  A születésnapod valójában nem a születésedről szól,hanem az életedről.Nem azt ünneplik ilyenkor a szeretteid,hogy megszülettél,hanem ,hogy élsz! Nem annak örülnek,hogy a világra jöttél. Hanem annak,hogy ma is velük lehettél! Nem az érdekli őket,hogy hány gyertya van a tortádon,hanem,hogy ma is mosoly volt az arcodon! És hidd el nem az a lényeg nekik,hogy mi volt eddig az életedben,ha nem az ,hogy amíg élsz, mindig boldogság legyen a lelkedben!
/Lippai Marianna/Tudod, mi kell egy embernek, ha szomorú? Hogy meghallgassák, hogy megértsék, hogy átöleljék, hogy mellé bújjanak, hogy kézen fogják, hogy vigasztalják, hogy támaszt kapjon, hogy figyeljenek rá, hogy megsimogassák, és hogy szeressék őt, még szomorúan is. Így figyelj hát oda egy szomorú emberre, hiszen lehet, hogy te leszel az, aki erőt és lelket öntesz bele egy életre.
/Lippai Marianna/"A mindennapok legszebb és leghálásabb pillanatai a reggelek. Azok a reggelek, amikben ott vannak a szíved dobbanásai, a megszámlálhatatlan lélegzetvételeid, a kezeid, lábaid mozgékonysága, az élet eléd tárt látványa, ha kinyitod a szemed, s a csodálatos elméd, amivel átgondolhatod az előtted álló napot, azt a napot, ami neked adatott. Látod? Ez ismét a te napod. Istennek mára ez a terve, neked pedig csak annyi, hogy élj vele és élj benne... "
/Lippai Marianna/


 
 
0 komment , kategória:  Lippai Marianna..gondolatai  
..idézet..
  2017-01-13 17:07:18, péntek
 
  ,,Légy hálás ma is földi életedért,
s benne mindenért és mindenkiért. A szeretteidért...
Adj hálát az órákért, a percekért és azokért a pillanatokért,
amikor azokkal lehetsz, akiket nagyon szeretsz..."
/Lippai Marianna/Indítsd boldogan a reggeledet! Öltöztesd ünneplőbe a lelkedet és fedd be hálával a szívedet, hiszen öröm ez a nap neked! Annak öröme, hogy élhetsz! Mindent ismét megélhetsz, átélhetsz, megtehetsz, és megállás nélkül szerethetsz. Becsüld hát meg, hogy te még érezheted az életet, és, hogy ajándékba kaptál még egy napot! Hiszen van, aki bár nagyon szerette volna, mégsem láthatta ma már a felkelő napot.
/Lippai Marianna/Csak öt dolgot tegyél ma meg: szeresd magad, szeress másokat, élvezd az életet, tudj örülni és boldog lenni! Hiszen minden nap egy ajándék és minden napnak meg van a maga csodája, csak észre kell venned. Mert az élet örömei a mindennapjainkban rejlenek, s apró dolgokból tevődnek össze, mindeközben hitet adnak, és örökké veled maradnak. Csak öt dolog, s jobbá teszed a sorsod.
/Lippai Marianna/Ma is meg kell tenned egy pár lépést az utadon! A haladás azonban senki máson nem múlik, csak is megint rajtad és a benned lévő akaratodon. Légy hát bátor és merész, és ne változtass a célodon, hiszen csak így lesz a nap végén korona a napodon!
/Lippai Marianna/Mindenki okkal érkezik az életedbe és okkal távozik. Oka van annak, ha megismersz egy embert és ő téged. Hoz neked valami olyat, amit eddig még senkitől nem kaptál. Megtanít arra, amire még soha senki. Megmutatja azt, amit talán sosem láttál még. Ad valamit magából, amiről eddig nem is tudtad, hogy emberben létezik ilyen. Pedig létezik. És csak neked hozta, neked adja, neked nyújtja, neked szánta. Addig marad, míg át nem adta neked, s te el nem veszed. Amikor ezt megteszed, ő már nem marad ott veled, hisz ennyi dolga volt csak melletted. Ő megy, de jön helyette más, akitől érkezik aztán egy újabb tanítás. Nincs ember a földön ki ne élné meg mindkét érzést, ezzel is teljesítve a rászabott küldetést.
/Lippai Marianna/Ha valakit meg akarsz vigasztalni szomorúságában, fájdalmában és bánatában, csak egy dolgot tégy: hallgasd őt meg, öleld át és mondd azt neki, hogy szereted. Hidd el, a legjobbat ezzel teheted. Mert nem tudhatod mit élhetett meg, és mi az, ami a lelkében végbemehetett.Hiszen te csak az embert ismerheted, a keresztjének súlyát még csak el sem képzelheted, mert nem te cipeled.
Ezért hát csak azt teheted, hogy felé nyújtod segítő kezedet, s megadod neki a legtöbb szeretetet.
/Lippai Marianna/Anya! Ne légy szomorú, hisz én mindig itt leszek veled! Bár már nem látod a testemet, Isten meghagyta neked a lelkemet. Ha lehunyod a szemedet és körülötted minden elcsendesedett, akár meg is érezheted. Tudd, hogy én mindig ott leszek melletted. De ne sírj sokat kérlek, hisz nem könnyekből áll az élet! Azt szeretem, ha mosolyogsz, és mint a nap úgy ragyogsz. Fénylő napsugár legyél nekem, mert a fényedtől boldog a lelkem! Én jól vagyok itt a mennyben, hisz Isten mellett vagyok szeretetben. Barátaim is vannak és számukra én is az vagyok. Ők nem mások, mint az angyalok. Egyszer majd megismered őket. Egyszer. De nem most. Ennek az ideje számodra még nem jött el, hisz neked még élned kell. Menni tovább az utadon. Nélkülem, de mégis velem, mert kísér majd a lelkem. Sosem hagylak magadra. Szíved fájdalmát ez vigasztalja. És a szeretetem, amivel az édesanyámat láthatatlanul körülölelhetem. Mert a szeretet örök és nem múlik el soha, még akkor sem, ha az embert az Isten magához szólította...
/Lippai MArianna/


 
 
0 komment , kategória:  Lippai Marianna..gondolatai  
..gondolatok..
  2016-12-01 23:55:07, csütörtök
 
  Jó házasságban élni annyit jelent, hogy két ember jól érzi magát abban, amit közösen választottak. Nem egymás nélkül, hanem egymással akarnak élni. Nem egymás ellen, hanem egymásért akarnak tenni. Nem egymást birtokolják, hanem a legnagyobb bizalommal egymást szabadon hagyják. Nem egymást megváltoztatva, hanem egymást elfogadva élnek. Nem egymásnak háttal, hanem mindig egymás szívével szemben állnak. Nem csak egymás mellett élnek, hanem egymással. Nem egymást becsmérlik, hanem egymást szeretve tisztelik. Nem egymás lelkébe gázolnak, hanem kölcsönösen lelket ápolnak. Együtt élnek. De nem egymást cserbenhagyva, hanem egymást mindenben támogatva. Jó házasságban élni tehát annyit jelent, hogy két ember jól érzi magát abban, amit közösen választottak, és amiben sosem szeretnék a másikat boldogtalannak látni, csak is boldognak!
/Lippai Marianna/
www.eletkedv.comForrás: Internet
 
 
0 komment , kategória:  Lippai Marianna..gondolatai  
Szép gondolatok
  2016-03-28 21:22:12, hétfő
 
  Amikor átöleled a gyermekedet, olyankor egy pillanatra neki adod a lelkedet. Bár a lelkeddel együtt - szíved szerint - szinte odaadnád mindenedet, ezzel mégis azt adod neki, ami a legértékesebb: a szeretetedet. Igazán boldoggá őt ugyanis csak ezzel teheted. A világ összes kincsét is megveheted, de tudd, hogy semminek nem fog úgy örülni, mint neked. Add hát át neki mindig egy kis időre a lelkedet, hogy ezzel is érezze az örökkévalóságig tartó kötődésedet.
/Lippai Marianna/"Csak egy kéz van, amely ha átölel, semmihez sem hasonlítható érzés önt el. Csak egy kéz van, mely, ha a nyakadat körülfonja, ezzel együtt a szívét is odaadja. Csak ez a kéz képes úgy ölelni, hogy közben képes vagy az ő lelkét érezni. Csak ez a kéz van, ami ha átkarol, ennek érzése a lelkedig hatol. S csak ez a kéz képes a szavak nélküli szeretetre, azaz a kezei általi szeretetteljes érintésre. Ez a kéz pedig nem más, mint a gyermeked keze, melyet, míg élsz a bőrödön és a szívedben érzel majd örökre"
/Lippai Marianna/


 
 
0 komment , kategória:  Lippai Marianna..gondolatai  
..idézet..
  2016-02-01 13:22:30, hétfő
 
  "Tekintetedet este, ha az ég felé fordítod, a holdat és tán az összes csillagot is megláthatod. De ha akarod, a te különleges csillagodat is megpillanthatod. Mert ez a csillag mindközül a legfényesebben és csak Neked ragyog. Tündöklése nem más, mint a távolból küldött szeretete, hogy ki lentről figyelő őt, soha el ne feledje..."
Lippai Marianna"Boldog az lesz, aki az is akar lenni. Mert nem kifogást keres, hanem eldönti. A fejébe, szívébe, lelkébe veszi, hogy az lesz. Bármi történjen is. Nem okol másokat, nem hibáztat, és nem kesereg. Hisz a szeme előtt csak is a boldogság érzése lebeg. Minél erősebben hiszi, hogy ez jár neki, annál jobban tudja is, hogy ezt megérdemli. Mert mer benne mélyen hinni és tudja, hogy a boldogságot megélni kell és nem kergetni. Ugyanis aki hisz, az mer. Mer azzá lenni, ami szeretne lenni. Boldog. A hite teszi merésszé, a merészsége pedig boldoggá. Mert akarta. Nagyon. Mindennél jobban. Azért, hogy élhessen a boldogtól még boldogabban..."
Lippai Marianna"Ma sem az a fontos, hogy van-e értelme az életednek, hanem, hogy minden jót megadj a lelkednek. Hiszen ha a legjobbat adod a lelkednek, már nem is lesz kérdés, hogy van-e értelme az életednek."
Lippai MariannaGyújts egy gyertyát azért, aki már nem lehet veled.
Hisz már csak ennyi a legtöbb, amit a szíved megtehet.
Mert nem maradt más utána, csak a néma csend és az emlékezet.
Bár emlékezni bárhogy lehet.
Lehet fájdalmasan és szívszorítóan, de lehet mosolyogva és boldogan.
Te döntöd el, hogyan emlékezel.
Nincs az az ember, aki megmondhatná, hogyan kell.
Nincs és nem is lehet, mert csak te tudod, hogy mit érez a lelked.
Hát tedd azt, ami a legjobb neked!
Gyertyát bármikor gyújthatsz azért,
kit a szíved még most is nagyon szeret,
hisz nem időhöz és helyhez kötött az emlékezet.
Ezt bárhol, bármennyiszer megteheted,
mert ő mindenhol és mindannyiszor ott lesz veled.
/Lippai Marianna/


 
 
0 komment , kategória:  Lippai Marianna..gondolatai  
..gondolatok...
  2016-01-27 22:50:08, szerda
 
  Csak egy kéz van, amely ha átölel, semmihez sem hasonlítható érzés önt el. Csak egy kéz van, mely, ha a nyakadat körülfonja, ezzel együtt a szívét is odaadja. Csak ez a kéz képes úgy ölelni, hogy közben képes vagy az ő lelkét érezni. Csak ez a kéz van, ami ha átkarol, ennek érzése a lelkedig hatol. S csak ez a kéz képes a szavak nélküli szeretetre, azaz a kezei általi szeretetteljes érintésre. Ez a kéz pedig nem más, mint a gyermeked keze, melyet, míg élsz a bőrödön és a szívedben érzel majd örökre
./Lippai Marianna/
 
 
0 komment , kategória:  Lippai Marianna..gondolatai  
..szép gondolat...
  2015-11-26 21:30:17, csütörtök
 
  Hiszen nem a korod számít, hanem az, hogy mit gondolsz magadról és, hogy hogyan gondolsz magadra, no meg az életedre.
Hát, hajrá! Légy boldogan kortalan!
/Lippai Marianna/


 
 
0 komment , kategória:  Lippai Marianna..gondolatai  
Szép gondolatok
  2015-10-08 09:36:56, csütörtök
 
  Eljön az az idő, amikor viszonoznod kell azt, amit neked nyújtott egykor az édesanyád. Eljön majd az az idő, amikor nem is kell mást tenned, csak őt szeretned. S ezzel együtt neki adni a jelenléted, a kedves ölelésed, az iránta érzett hálával teli szíved, a neki szánt nevetésed, a vele kapcsolatos összes jóérzésed, a gyermeki kedvességed, és amit tőle megtanultál, a türelmed. Nem kell hát mást tenned, csak szeretned, és amennyiszer csak lehet, ráirányítani a figyelmed. Nem tudhatod, hogy meddig lesz veled. Így hát, most kell ezeket megtenned! Később ugyanis már nem lesz erre lehetőséged. Most viszont még ott van melletted, és te mellette, s már mást nem is szeretne, csak, hogy ameddig még lehet, légy az ő szeretett gyermeke
Lippai Marianna


 
 
0 komment , kategória:  Lippai Marianna..gondolatai  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 62 db bejegyzés
e év: 62 db bejegyzés
Összes: 12907 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1450
  • e Hét: 10252
  • e Hónap: 50430
  • e Év: 50430
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.