Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
húsgombócleves
  2014-01-22 09:15:35, szerda
 
  25 dkg bárányhús darálva
1 Kis fej vöröshagyma, apróra vágott
1 / 2 Teáskanál gyömbér
Só és bors-Ízlés szerint
1 /2 Teáskanál pirospaprika
2 Evőkanál olíva olaj
1 Nagy hagyma, felaprítva
5 Evőkanál rizs
2 Nagy póréhagyma, apróra vágott
1 Teáskanál kurkuma
2 Evőkanál kapros, apróra vágott
4 Csésze húsleves

a darálthúst, hagymát, gyömbért, sót, borst , paprikát összekeverem .
hagymát piritok olajon , a húsgombócokat megpiritom benne minden oldalról .
felöntöm a levessel, s adok hozzá rizst , kurkumát, pórét , s puhára fözöm , a végén teszem bele a kaprot,

 
 
0 komment , kategória:  afgán konyha !  
sütötökös ragú
  2014-01-22 08:54:52, szerda
 
  1 kg friss tök vagy squash
1 / 4 csésze kukorica olaj

Édes Paradicsom szósz:
1 evőkanál zúzott fokhagyma
1 csésze víz
1 / 2 evőkanálnyi só
1 / 2 csésze cukor
2 ek. Paradicsom szósz
1 / 2 tk. gyömbérapróra vágott finom
1 evőkanál frissen őrölt koriander mag
1 / 4 tk fekete bors

Joghurtos öntettel:
1 / 4 tk. zúzott fokhagyma,
1 / 4 evőkanál só,
3 / 4 csésze sima joghurt

a tököt meghámozom , kisebb kockákra felvágom .
utána kevés olajon megpiritom ,
a paradicsom szószhoz valókat összekeverem , s a piritott tökhöz adom .
kevergetve 20 percig fözöm ,
az öntethez a joghurtot, sót, fokhagymát összekeverem .
ezzel tálalom a tököt.



 
 
0 komment , kategória:  afgán konyha !  
harcsapörkölt
  2014-01-22 08:29:08, szerda
 
  1 nagy fej vöröshagyma, felaprítva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
olaj
1 csésze víz
50 dkg paradicsom,
só 1 / tk. 2
1/ 2 tk. őrölt kurkuma
1 / 2 tk. őrölt koriander
bors
70 dkg harcsafilé, darabokra vágva

serpenyőben a hagymát, fokhagymát megpiritom ,aamikor már jó , akor teszem bele a paradicsomot, kurkumát, sót, borst , koriandert is .
kb : 20 percig párolom , majd belerakom a hal darabokat és 10 perc alatt puhára fözöm ,
rizzsel tálalom .
 
 
0 komment , kategória:  afgán konyha !  
" mennyasszony ujjak " sütemény
  2013-12-03 15:09:37, kedd
 
  80 g pisztácia
1 / 3 csésze nyers cukor
1 / 2 teáskanál őrölt kardamom
7 db réteslap
1 / 2 csésze olvasztott vaj
apróra vágott pisztácia , a díszítéshez

narancs szirup
1 1 / 2 csésze cukor
3 / 4 csésze víz
1 evőkanál narancsvirág víz
1 citrom leve

a sziruphoz valókat összekeverem és lábasban közepes lángon összemelegitem .
10-15 percig fözöm , szirupos sürüre ,
a pisztáciát, cukrot, kardamomot, kevés porcukrot összekeverem tölteléknek .
a réteslapokat 4 - felé vágom el, téglalappá .
2-2 lapot kirakok az asztalra , olvasztott ajjal megkenem a lapokat , a töltelékből teszek egy adagnyit, majd feltekerm . Link
vajjal kivólről is bekenem és roláddá tekerem fel .
ezután olajban kisütöm , , a sziruppal meglocsolom .
 
 
0 komment , kategória:  afgán konyha !  
afgán fűszer keverék húsokhoz !
  2013-12-03 14:50:21, kedd
 
  3 ek. fekete bors
3 ek. köménymag
2 ek. kurkuma
1 ek. őrölt kardamom
1 ek. őrölt koriander

ezeket a fűszereket összekeverem és utána átdarálom , kis üvegbe rakom át,
csirkéhez , sertéshez, marhához is kiváló .
 
 
0 komment , kategória:  afgán konyha !  
kardamomos mandulás keksz
  2013-12-03 14:19:37, kedd
 
  kulche badami ! Link


Hozzávalók
2 .5 csésze mandula liszt
3 / 4 csésze mindenre alkalmas fehér liszt
1 teáskanál őrölt kardamom
4 tojásfehérje
1 / 4 teáskanál
2 csésze porcukor
Egész mandula a díszítéshez


175 fokra előmelegitem a sütőt,
egy nagyobb tálban összekeverema darált mandulát, lisztet,sütőport kardamomot,
a tojást és a porcukrot kikeverem és liszteshez adom .
jól kidogozom , majd a fehérje kemény habját is óvatosan belekeverem .
dió nagyságú golyókat csinálok belőle, amiket porcukorban megforgatok és a sütőlemezre rakom utána .
midegyik közepére teszem egy szem mandulát, s beteszem a sütőbe és 15 -20 perc alatt kisütöm .
 
 
0 komment , kategória:  afgán konyha !  
répa puding
  2013-12-03 14:05:15, kedd
 
  Hozzávalók
1 kg sárgarépa , hámozott , reszelt
1 / 2 csésze vaj
2 csésze tej
1 csésze cukor
2 csésze tejpor
1 teáskanál rózsavíz
1 / 4 csésze mandula , apróra vágott
1 / 4 csésze pisztácia , apróra vágott

a reszelt répát, tejet összekeverem és felteszem főni, addig mig teljesen megpuhula répa .
hozzáadom a vajat és a cukrot, elkeverm .
most keverem bele a tejport, mandulát, pisztáciát, rózsavizet .
kis tálba tálalom ,



 
 
0 komment , kategória:  afgán konyha !  
afgán kebab
  2013-12-03 13:58:34, kedd
 
  Hozzávalók
1 kg darált hús
1 csésze szalonna darálva
1 / 2 csésze gránátalma
4 db tojás
só ízlés szerint
1 egész fokhagyma
1 evőkanál koriander
3 paradicsom
zöld koriander ízlés
zöld chili ízlés szerint
1 kg vöröshagyma
1 csésze étolaj
1 teáskanál piros chili por

a húst, s többi hozzávalóvakl jól kikeverem , gombócokat csinálok belle, és kisütöm , saláta ágyon tálalom .
 
 
0 komment , kategória:  afgán konyha !  
hagymás bárány !
  2013-12-03 13:54:06, kedd
 
  Hozzávalók
2 közepes lilahagyma , apróra vágva
2 csésze fehér ecet
1. 5 kg csontos bárányhús
2 közepes vöröshagyma , apróra vágva
1 csésze sárga borsó
só és fekete bors
6 gerezd fokhagyma , kockázva
1 / 2 teáskanál kurkuma
1 / 2 teáskanál fekete bors
2 és 1 / 2 teáskanál só

a hagyma karikákat , ecetet, borst összekeverem .s legalább 2 óráig állni hagyom .
a feldarabolt húst, lila hagymát, sárgaborsót lábasba rakom , hozzáadom a sót, kurkumát, borst és pár perig kevergetem , piritom .
felöntöm vizzel. s forrás után 10 percig fözöm , leveszem a lángot takarékra és puhára fözöm a húst, a borsóval
tányérra szedem ki és az ecetes hagymával, borsóval kinálom .



 
 
0 komment , kategória:  afgán konyha !  
afgán édesség
  2013-12-03 13:26:55, kedd
 
 
440 g ( 2 csésze ) fehér cukor
500 ml ( 2 csésze ) víz
440 g ( 4 csésze ) teljes tej por
1 evőkanál őrölt kardamom
1 evőkanál rózsavíz
125 g ( 1 csésze ) apróra vágott dió
1 evőkanál őrölt pisztácia


a cukrot és a vizet lábasba rakom , alacsony lángon kevergetve addig fözöm , mig kissé besürüsödik , ez kb : 10 -15 perc

egy tálban összekeverema tejport, kardamomot ,rózsavizet, darabolt diót,
a forró szirupot ráöntöm , gyors mozdulatokkal összekeverem .
egy lapos karimás tálba öntöm ki , tetejére szorom a darabolt pisztáciát,
30 percig hagyom állni, majd koxkákra vágom fel és tálalom.

 
 
0 komment , kategória:  afgán konyha !  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 46 db bejegyzés
Összes: 8903 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 709
  • e Hét: 2740
  • e Hónap: 35412
  • e Év: 164115
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.