Regisztráció  Belépés
dorotea55.blog.xfree.hu
"Széttéphetetlen kötelék a szeretet, mi köztünk él. Életünk szépség és küzdés, összeköt bennünket a hűség." Gy Marcsi
1954.01.30
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Szép gondolatok...
  2018-03-30 20:43:56, péntek
 
 

A béke olyan, mint a szivárvány, a földön nyugszik, de íve vége a mennybe vész. Az égbolt fényében fürdik, könnyek és felhők között ível a magasba, de az örök Nap sugara tükröződik benne. Az ilyen béke a lélek mosolya, a halhatatlan, távoli fény végtelen áradása.
Edward Bulwer-Lytton
 
 
0 komment , kategória:  *-* Gondolatok...  
Szép gondolatok...
  2018-03-08 20:59:28, csütörtök
 
  "Sokan vannak a világban, akik egy darabka kenyérre éheznek, de még többen olyanok, akik csak egy kis szeretetre."
(Teréz anya)Link
"Ha valaki odafigyel, vagy kinyújtja a kezét, vagy egy kedves, biztató szót súg oda, és megpróbál megérteni egy magányos embert, akkor rendkívüli dolgok történhetnek."
Loretta Giorzartis


Link

Hajdu Mária
Reményünk lehet csak


Élj úgy, mintha csak a mai nap lenne,
a szemedben mosollyal és nevetve.
Talán könnyebb az élet szeretve,
ha jó kedvvel nézel mindenre.

Búcsú nélkül soha ne indulj útra,
ha megérkezel, ölelj meg újra,
és ne gondolj, csak a mai napra,
reményünk lehet csak a holnapra!

Becsüld meg, hogy ránk süt a Nap,
minden ölelést és forró csókokat,
hogy tavaszi eső mossa arcodat,
csodáld meg a tarka virágokat!

Becsüld meg az emberi szeretetet,
és nagyon köszönd meg Istenednek,
hogy a mai napot megadta neked.
De a holnapot nem ígérte meg...
 
 
0 komment , kategória:  *-* Gondolatok...  
Szép gondolatok...
  2018-01-01 07:56:21, hétfő
 
 

A béke olyan, mint a szivárvány, a földön nyugszik, de íve vége a mennybe vész. Az égbolt fényében fürdik, könnyek és felhők között ível a magasba, de az örök Nap sugara tükröződik benne. Az ilyen béke a lélek mosolya, a halhatatlan, távoli fény végtelen áradása.
Edward Bulwer-LyttonLink


 
 
0 komment , kategória:  *-* Gondolatok...  
Szép gondolatok...
  2017-07-20 14:24:08, csütörtök
 
  Szeretném a magyarság figyelmét az élet felé fordítani. A gyermeki élet pedig maga a csoda. Minden gyermek üzenet az emberiség számára: Isten szeret bennünket. Gyermeket nevelni - Istennel való találkozás. Jézus azt mondta: aki egyetlent is befogad a legkisebbek közül, engem fogad be."
(Böjte Csaba)
Link


"A magányos bérctetőn álló fát a vihar sokkal könnyebben kicsavarja, de ha az erdőben egymás mellett vannak, egymást védik, óvják, közösen a legnagyobb orkánnal is sokkal könnyebben fel tudják venni a harcot."
(Böjte Csaba)
"Akkor vagy igazán szabad, ha azt, amit vállaltál, meg tudod tenni, és a kudarcok, sérelmek után sem a gyűlölet, a harag uralkodik a szívedben, hanem az újrakezdés lelkülete, a szeretet és a jóság."
(Böjte Csaba) 
 
0 komment , kategória:  *-* Gondolatok...  
Szép gondolatok...
  2017-07-20 13:12:00, csütörtök
 
 


Ami egyenesen a szemedbe néz, s bár sokszor kegyetlen, de legalább nem alakoskodik, nem hazudik. Amiben még bízhatsz. Ami kikapcsol, megnyugtat. Ami neked adja a meghallgatás figyelmes csendjét úgy, hogy nem osztogat értelmetlen, bölcs tanácsokat... Ami enyhítheti, egy kis időre feledteti az embervilág visszásságait....Ami előtt nem kell mosolyognod, ha éppen sírnivalód van. Ami nem kérdezi, ki vagy, honnan jöttél, szegény, vagy gazdag, híres, vagy átlagos, fehér vagy fekete... Ami elfogad olyannak, amilyen vagy. Ami nem aláz, nem gyaláz, nem tapos beléd... Ami megmutathatja neked, mi a valódi szépség, hiszen sallangmentesen, egyszerűen hordozza megjelenésében. Ami mindig vár, ha találkozni szeretnél vele, mert asztalán akkor is ott van számodra a teríték, ha épp messze jársz....És ami nem vár viszonzásul semmit, mert nincs benne semmilyen érdek...Egyszerűen csak jelen van, veled van, amíg élsz, s majd mikor menned kell, végtelenségébe fogad.
Ő a természet.

Erdei B. Ágnes
 
 
0 komment , kategória:  *-* Gondolatok...  
Szép gondolatok...
  2017-05-13 06:12:18, szombat
 
  "Az élet olyan, mint egy kert. A levelek elszáradnak, és a virágok elhervadnak természetes módon. Csak ha ezeket eltávolítjuk, gyönyörködhetünk ismét új virágaink és leveleink szépségében. Ugyanígy el kell távolítanunk tudatunkból a rossz tapasztalatokat, a múlt árnyait. Élni annyi, mint emlékezni a felejtésre.
Bocsásd meg, amit meg kell bocsátani. Felejtsd el, amit el kell felejteni. Öleld át az életet megújult erővel. Az élet minden pillanatát olyan friss tekintettel kellene fogadnunk, mint egy nemrégen nyílt virág."
.
Máta AmritánandamajiLink


 
 
0 komment , kategória:  *-* Gondolatok...  
Nincs Cím
  2017-05-02 05:47:56, kedd
 
 

" Aki barátját nem becsüli, a szeretetét nem érdemli. Szívfájdalom nélkül eldobja, lecseréli. Sosem talál rá, a jóra! A szív azt súgja: ne dobd el egy hamis szóra! "

2012. március 25.
Horváth M. Zsuzsanna

" A barátság egy életre szól... tudom ritka, ha rátalálsz vigyázz rá! Mindennél többet ér egy igaz, őszinte jó barát!"

2012. március 25.
Horváth M. Zsuzsanna

Link
Törekedjünk arra, hogy minél szebb legyen az életünk. Bár tudom nem könnyű, de sosem szabad feladni semmit. Segítsünk embertársainkon, ha módunkban áll. Vegyük észre a körülöttünk történő dolgokat. Segítsünk, széppé, boldoggá tenné sok magányos, idős, vagy fiatal életét. Ne menjünk el szótlanul, vagy egy kézlegyintéssel mellettük. Egy simogatás, egy kedves szó, egy mosoly, egy ölelés... hidd el csodákra képes. Láttál már könnyáztatta szemeket,éhes embereket, akik egy szelet kenyérért nyújtották a kezüket? Sorolhatnám tovább... Én igen találkoztam, reményt vesztett emberekkel. Éhes gyermekekkel, fázó, magányos idős emberekkel. Lélekszorító e látvány. Kívánom, hogy senki soha ne kerüljön önhibáján kívül, ilyen kiszolgáltatott helyzetbe!

Az élet sajnos tud megrázóan fájdalmas is lenni.

2012. április 15.
Horváth M. Zsuzsanna

Bújj hozzám, ha fázol, aludj, én vigyázom álmod!
Pajkosan mosolyogsz reám, csókban forr össze a szánk,
Testünk elönti a vágy... ölelj, s így kívánj jó éjszakát!
Horváth M. Zsuzsanna
 
 
0 komment , kategória:  *-* Gondolatok...  
Gondolatok
  2017-03-27 07:22:51, hétfő
 
  Fogadj el mindenkit! Úgy ahogy van...
A sérült, beteg embert is, mert ember ő is.
Nem egy másik bolygóról érkezett, hanem veled együtt
ő is erre a földre született.
Hidd el: a helyzetük nekik sem öröm, de ha szeretettel
viszonyulsz hozzájuk, az külön öröm.
Mindent tudnak, amit te. Ne gondold, hogy nem.
Esznek, isznak, olvasnak, írnak, tanulnak, sétálnak, kirándulnak, mosolyognak, barátokkal találkoznak, s mint oly sokan közülünk,
ők is néha a tükör előtt pózolnak.
Nem azt kérik, hogy sajnáld őket, hanem, hogy emberként kezeld és lásd őket. Olyan embereknek, akik tudnak szeretni, nagyokat nevetni és szívből ölelni.
De tudják azt is mi az a fájdalom, hisz olykor legördül egy-egy könnycsepp az arcukon. Sokkal többször, mint neked,
mert nem élhetnek teljes életet.
De te teljessé teheted, csak adj nekik egy kis szeretetet.
Adhatsz nagyot is, vagy amennyi van, a lényeg, hogy fogadj el mindenkit, úgy ahogy van.
(Lippai Marianna)

forrás: ÉLETKEdv
 
 
0 komment , kategória:  *-* Gondolatok...  
Az élet értelme
  2015-05-31 20:49:48, vasárnap
 
  Az élet értelme

Eltelt a karácsony, elteltek az ünnepek. Hetek, hónapok óta készítettük fel magunkat, a szívünket arra a pár napra, amikor találkozhatunk szeretteinkkel, amikor megoszthatjuk a fényünket, amikor otthonunkba fogadhatjuk rég nem látott vendégeinket. A készülődés, izgalmas, várakozással teli. Ajándékok, különleges ételek, finom borok, mély beszélgetések.... Aztán elbúcsúztatjuk a barátainkkal, családtagjainkkal az óévet, lapozunk egyet a képzeletbeli füzetünkben, és úgy érezhetjük, hogy tiszta lappal kezdhetünk egy új évet, vagy akár egy új életet.

Telnek múlnak a napok, a füzet még mindig üres, még nem töltöttük fel a sorokat, élményekkel és vágyakkal. Egyre nagyobb az űr, a vákuum, amit az ünnepek hagytak maguk mögött. A sok energia amit belefektettünk, pár nap alatt eltűnt, nem maradt utána semmi, csak a hiány.

Keressük az élet értelmét, de nem találjuk. Elfogyott a lelkesedés, elfogytak a tervek. Csak annyit szeretnék, hogy ebben az évben könnyebb legyen, mondogatjuk magunknak. Aztán újra csak az üresség, a semmiség.

Az élet értelmét magunknak kell megtalálni. Bárminek és mindennek van érelme, aminek értelmet adunk. Van, hogy az ünnepekhez kötjük, várjuk a születésnapot, a névnapot, a különleges találkozókat barátokkal és a családdal, esküvőt, nyaralást, utazást, kirándulást... Aztán ezek is eltelnek, és újra üresség marad, várjuk a következő nagy eseményt az életünkben, amire készülhetünk. Jelenleg az események adják az értelmet.

Ahhoz, hogy minden nap megélhessük magunkban a teljességet, hogy meglássuk azt, hogy van értelme az életnek, át kell tenni magunkban a fókuszt, és nem eseményekhez kell kötnünk azt, hogy vajon van-e értelme az életnek.

Vannak pillanatok, amik betöltik a szívünket, a lelkünket.

Valójában ezeket a pillanatokat várjuk az alkalmaktól is. Azonban van, hogy egy ünnep, egy nyaralás, egy találkozó mégsem úgy sikerül ahogy szerettük volna, és olyankor nem kapjuk meg azt az érzést amit vártunk tőle. Az alkalmak az eszközeink ezen érzések megtapasztalásához.

Ha kívül keressük az élet értelmét, akkor megtapasztaljuk, hogy mulandó. S mivel mulandó, ezért űrt hagy maga után. Magunkban kell keresni, magunkban kell felfedezni az érzést, az érzetet, ami tölt minket. Ami úgy jön mint egy hatalmas szívdobbanás és végigjárja a testemet, a sejtjeimet. Az érzés amit ilyenkor érzek, a világot hozza be nekem, hatalmas erővel visz előre, és úgy érzem, hogy mindenem megvan, amire valaha vágytam. Ez az érés az, amikor újra meg tudtam nyitni a szívem és szabadon tud bennem áramolni a szeretet.Lásd meg a szeretetet mindennapokban, engedd be az életedbe.

A szeretet az ami valójában az élet értelme. A szeretet az, ami nem alkalomhoz kötött, bármikor érezhetem, bárkinek adhatom, mert általa többé válok. Vannak pillanatok, amikor bezárjuk a szívünket, mert túl nagy a fájdalom ami ért minket, ilyenkor jön az érzés, hogy nincs is értelme az életnek.

Nyisd hát meg a szíved, érezd az áramlást, és lásd meg az élet valód értelmét, és amikor megtapasztalod, add tovább, hogy más élete is értelmet nyerhessen.

Dömötör Aletta

Talentumok.com

Link


 
 
0 komment , kategória:  *-* Gondolatok...  
Híd az örökkévalóságon át
  2012-02-18 13:23:47, szombat
 
  Richard Bach

Híd az örökkévalóságon át

,,...Hogyan ismerjük fel a lélektársunkat? - ismételte a kérdést.
- Amikor az enyémmel először találkoztam, nem tudtam , hogy ő az...
minél jobban megismertem, annál jobban csodáltam; annál többször gondoltam, milyen fantasztikus ember!
- És ez a lényeg!
Olyan szerelmest kell magunknak keresnünk, akivel a kapcsolatunk az idő múlásával nemhogy fakulna,
de egyre jobb lesz; aki iránt a csodálatunk és a bizalmunk csak erősödik a megpróbáltatások során.
- Csak mellette jöttem rá, milyen mély meghittség és mennyi öröm létezik számomra.
Régebben azt hittem, csak nekem van ilyen dolgokra szükségem, csak én igénylem a lélektársamtól, hogy ilyen legyen.
Most már azt gondolom, hogy ez mindenki számára fontos, csak éppen, ha nem találják a megfelelő partnert, elkeseredésükben kevesebbel is megelégszenek.
Hiszen mi bátorítson bennünket arra, hogy meghittséget és örömet keressünk, amikor egy langyos kapcsolat és viszonylagos elégedettség a legtöbb amit elérhetünk?
- A szívünk mélyén persze tudjuk, hogy a langyos előbb-utóbb kihűl; csekélyke elégedettségünkből valami megnevezhetetlen szomorúság sarjad, és rágódni kezdünk:
Ez életem nagy szerelme, ez minden, ezért élek?!
A lelkünk mélyén tudjuk, hogy többre vagyunk hivatva, és őutána vágyódunk, az után az egyetlen után, akivel sohasem hozott össze minket a sors.
- Nap mint nap azt látjuk, hogy az emberpár egyike szárnyalni akar, de a másik lehúzza a földre.
Míg az egyik haladna, s kettőt lépne előre, a másik miatt hármat lépnek vissza.
Ezért azt gondolom, jobb egyedül megtanulni, mi a boldogság; inkább a barátaimhoz, meg a macskámhoz ragaszkodom, és a soha el nem érhető lélektárs után vágyakozom, mintsem megalkudjak az unalommal.
- Az a lélektársunk, akinél a zár, amelybe a mi kulcsaink illeszkednek; az ő kulcsai pedig a mi zárainkat nyitják.
Ha eléggé biztonságban érezzük magunkat ahhoz, hogy megnyíljunk, igazi énünk előbújhat, és valóban teljesen önmagunk lehetünk.
Azt szeretheti bennünk a másik akik vagyunk, nem pedig akinek látszani szeretnénk.
A lélektárs a legjobb tulajdonságainkat hívja elő.
Mellette nem számít, bármi történik is körülöttünk, mi ketten biztonságban vagyunk saját kis mennyországunkban.
Az a lélektársunk, aki osztozik legtitkosabb törekvéseinkben; akivel egy irányba haladunk.
Ha két léggömbként együtt emelkedhetünk a magasba, akkor feltehetően rátaláltunk az igazira.

A lélektársunk mellett az életünk életre kel."


Link


 
 
0 komment , kategória:  *-* Gondolatok...  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 25 db bejegyzés
e év: 493 db bejegyzés
Összes: 9613 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1065
  • e Hét: 3600
  • e Hónap: 18553
  • e Év: 406544
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.