Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Ahol legális az eutanázia...oda elmennék!
  2018-11-28 00:10:58, szerda
 
  A magam nevében és a magam életvitele kapcsán, betegségeim egyre gyülnek.
Szeretném a beavatkozást, vagy én adnám be. De nagyon drága! .
Úgy éreztem picinek is, megértem a kínlódókat..., de mivégre ez, magam is
jó néhányat örökölve. Az évek folyamán persze több- és több lett.

Volt részem szépben, túlnyomó részben rosszban. Megilletné az embert ez a döntési jog!
Más véleménye nem érdekel magammal szemben - a többséggel szemben mondjanak,
amit szívük szerint éreznek.
M. A. 2018. november. 28.



OLASZORSZÁG

Hol legális Európában az eutanázia?
Írta: Noemi Mrav A legfrissebb fejlemények: 15/02/2018
Éppen ezt olvassa:Hol legális Európában az eutanázia?
Hol legális Európában az eutanázia?
A CIKK MEGOSZTÁSA


Fabiano Antoniani, ismertebb nevén DJ Fabo 2014-ben egy autóbalesetben annyira megsérült, hogy minden végtagját amputálni kellett. A szrönyű baleset után öntudatra ébredve szeretett volna véget vetni az életének, amihez az eutanáziát választotta. Kérését 2017 februárjában végül Svájcban teljesítették, miután több mint három éven át sikertelenül perelte az olasz államot azért, hogy változtassanak az asszisztált hallálal kapcsolatos törvényeken. Kérését minden fórumon elutasították.

Végül Marco Cappato, egykori európai parlamenti képviselő és az eutanázia támogatója vállalkozott rá, hogy a magatehetetlen Antoniani-t Zurich-be kísérje, ahol tavaly februárban elvégezték rajta a beavatkozást.


Cappato saját bevallása szerint kötelessége volt segítenie az egykori DJ-nek, hogy eljusson Svájcba, és végre saját kezébe vehesse a sorsát. Ezért a tettéért bíróság előtt kellett felelnie Olaszországban. Tegnap az olasz legfelsőbb bíróság végül bűnösnek találta őt az alkotmány megsértésében.

Mi az az asszisztált haldoklás?
A méltóságteljes halál, vagy asszisztált haldoklás az önkéntes alapon végzett eutanáziára és az egészségügyi személyzet által felügyelt, aktív részvételre is vonatkozik. A különbség csak abban kimutatható, hogy mennyire aktívan vesz részt az eutanáziában maga az orvos is. Az egyik esetben ő maga adja be a halált okozó injekciót, a másik esetben csak a hatóanyagot biztosítja, de azt a beteg maga adja be magának.


Hol engedélyezik az eutanáziát az Európai Unióban?
Jelenleg csupán három országban engedélyezik az aktív eutanáziát: Belgiumban, Hollandiában és Luxemburgban. Az első két ország még kiskorúaknál is elfogadja az eutanázia iránti kérelmet, ha azok megfelelnek a szigorú előírásoknak, Luxemburgban azonban csak felnőtteken végzik el a beavatkozást.

Svájc, Németország, Ausztria és Finnország engedélyezi az orvos által felügyelt eutanáziát bizonyos speciális körülmények között.

Spanyolország, Svédország, Anglia, Olaszország, Magyarország és Norvégia engedélyezi a passzív eutanáziát - természetesen csak szigorú szabályok között. Passzív eutanáziának minősül az is, ha a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő páciens úgy dönt, hogy elutasítja az életét meghosszabbító beavatkozásokat, mint amilyen a mesterséges táplálás, vagy lélegeztetés.

Link

TOVÁBBI RÉSZLETEK ERRŐL
EUTANÁZIA
EURÓPAI UNIÓ
SVÁJC
OLASZORSZÁG
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

____________________________________________


Európába megy meghalni a 104 éves ausztrál tudós
Írta: Gabor Kiss A legfrissebb fejlemények: 01/05/2018
Éppen ezt olvassa:Európába megy meghalni a 104 éves ausztrál tudós

Európába megy meghalni a 104 éves ausztrál tudós
A CIKK MEGOSZTÁSA

Link


Ausztrália legidősebb tudósa a héten Svájcba utazik, hogy véget vessen az életének, hazájában ugyanis nem teszik lehetővé az eutanáziát a jogszabályok.

A 104 éves David Goodallnak nincs halálos betegsége, de méltósággal szeretne meghalni, mielőtt egészségi állapota rosszra fordul.



Az ökológus április elején azt mondta a születésnapja után, nagyon sajnálja, hogy megérte ezt a kort, és nem boldog.

,,Ha valaki úgy dönt, hogy meg akar halni, akkor azt senkinek nem szabadna megakadályoznia" - magyarázta.

Az eutanáziáért kampányoló Exit International szervezet már több mint 15 ezer ausztrál dollárt gyűjtött össze neki kampányában, hogy Perthből Bázelba utazhasson, és békésen meghalhasson.

David Goodall lánya azt mondta, nagyon szép 104 évet élt meg az apja, és bármi történik is, a döntés joga őt illeti meg.

Ausztráliában egyedül Victoria államban engedélyezik a kegyes halált, de ott is csak jövő júniustól, és kizárólag olyan halálos betegeknek, akik legfeljebb hat hónapig élnének, és tudatában vannak a döntésüknek.

Az eutanázia már legális Hollandiában, Ausztriában, Finnországban, Belgiumban, Kanadában, Kolumbiában, Luxemburgban, Svájcban, Németországban és az Egyesült Államok hat tagállamában is.


Link
 
 
0 komment , kategória:  LegálisEutanázia  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 203
  • e Hét: 357
  • e Hónap: 2307
  • e Év: 36473
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.