Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
koreai sülthal
  2013-09-22 17:34:35, vasárnap
 
 
90 dkg hal (makréla vagy pisztráng),
2 tk. tengeri só

1 tk. zúzott pirospaprika-pehely
1 evőkanál. chili paszta
1 evőkanál. fokhagyma, darált
1 tk. gyömbér, darált
1 tk. osztriga szósz
1 evőkanál. szójaszósz
1 evőkanál. barna cukor
1 tk. friss citromlé
1 evőkanál. szezámmag
1 evőkanál. szezámolaj
3 mogyoróhagyma, apróra vágott

a halat beirdalom ,besozom és tepsibe teszem .
180 fokon 6-7 percig sütöm .
a többi hozzávalót egy tálban kikeverem jól, a szósszal mindkét oldalán bedörzsölöm halat.
felveszem a gázt 210 fokra és készre sütöm benne a halat.
apróra vágott újhagymával diszitem .



 
 
0 komment , kategória:  koreai konyha !  
currys zöldséges csirkemell
  2013-09-22 17:21:18, vasárnap
 
  1 / 2 csésze csirkemell
3 evőkanál Peas
1 csésze burgonya
1 csésze hagyma
1 / 2 csésze sárgarépa
2 csésze viz

5-6 evőkanál curry por
1 evőkanál curry

a burgonyát, répát, csirkét egyforma darabokra felvágom .
a burgonyát külön sós vizben megfözöm .
a hagymát megpiritom , a s csirkét is külön megpárolom.
egy nagy serpenyőben olajra teszem a burgonyát, hagymát, répát, csirkemellet, hozzáadok 2 csésze vizet.
amikor elkezd főni , belerakom a borsót is , együtt 10 percig fözöm .
egy kis tálkában elkeverem a vizet és a curryt, a serpenyőbe öntöm .
5 percig párolom , majd tálalom .
Link
 
 
0 komment , kategória:  koreai konyha !  
sült hús pórésalátával
  2013-09-20 10:24:23, péntek
 
 
Egy adag mérete: 3-4



Hozzávalók

700 g sertéstarja vékonyra szeletelve

1 csésze metélőhagyma vagy zöld apróra vágott hagyma

4 evőkanál szójabab paszta

1 evőkanál szójaszósz

4 evőkanál víz

2 evőkanál cukor

3 gerezd fokhagyma, darált

2 evőkanál rizsbor

1 evőkanál szezámolaj

néhány kötőjel frissen őrölt bors

2 evőkanál kukorica szirup


A koreai póréhagyma saláta

2 póréhagyma vagy csomó zöld hagyma, nagyon vékonyra szeletelve

2 teáskanál chili pehely

2 teáskanál szójaszósz

1 teáskanál cukor

1 teáskanál almaecet

1 / 2 teáskanál szezámolaj

1 / 2 teáskanál pirított szezámmag

a páchoz összekeverem a babpasztát, szójaszószt, vizet, cukrot, fokhagymát, rizsbort, olajat , bors és a szirupot.
hozzákeverem a húst, állni hagyom .
egy grill rácsot beolajzok, azon fogom megsütni a húst, töbszöri forgatás közben .

a salátához hosszú csikokra vágom fel a pórét, vizet, ecetet, olajat, chilit, cukrot szójaszószt keverek hozzá.
rizzsel tálalom az egészet.

Link
 
 
0 komment , kategória:  koreai konyha !  
könnyű fűszeres sertéshús
  2013-09-20 10:12:32, péntek
 
 
Hozzávalók

450 g nagyon vékonyra szeletelt sertéshús,

1 / 2 nagy hagyma, szeletelve

3 evőkanál koreai chili paszta

2 evőkanál koreai chili pehely

1 evőkanál szójaszósz

1 evőkanál cukor

2 gerezd fokhagyma, apróra darált

1 teáskanál friss gyömbér finomra darált vagy 1/2 teáskanál gyömbér por

1 evőkanál szezámolaj

1 evőkanál pirított szezámmag

1 evőkanál kukorica szirup,

1 evőkanál repceolaj


kis keverő tálban összekeverem a chili pasztát , chili pehelyt, szójaszósotz, cukort, fokhagymát, gyömbétr, szezámolajat, szezámmagot, és a kukorica szirupot,
beleforgatom a húscsikokat, és hagyom állni 1 órát.
serpenyőben olajat melegitek, belerakom húst, rá a hagymát,
kevergetve 5-7 percig párolom , rizzsel tálalom .




 
 
0 komment , kategória:  koreai konyha !  
csirkés saláta
  2013-09-20 09:59:31, péntek
 
  Hozzávalók

2 csirkemell, csont és bőr nélküli

1 uborka vékonyra szeletelve

1 / 2 teáskanál só

1 / 2 közepes fehér hagyma vékonyra szeletelve



1 hagyma darabokra vágva

5 gerezd fokhagyma

2 szelet gyömbér

2 babérlevél

2 evőkanál rizsbor

1 / 2 teáskanál ginseng por,



A mártáshoz:

2 evőkanál pirított szezámmag

2 teáskanál mustár koreai,

1 evőkanál szójaszósz

2 evőkanál friss citromlé

1 evőkanál rizs ecet

1 evőkanál méz

1 evőkanál víz

csipet só

a csirkemellet serpenyőben kissé megpiritom , felöntöm kevés vizzel, fűszerezem sóval, borssal puhára párolom .
az uborkát felszeletelem , besozom 1 / 2 tk. sóval, 10-15 percig állni hagyom .
ezután a levét kinyomkodom , félre rakom .

az öntetthez a szezámmagot megtöröm , s a többi hozzávalóval elkeverem jól.
a hagymát felszeletelem , csirkével uborkával, összekeverem és a saláta öntettel meglocsolom .
friisiben tálalom .



 
 
0 komment , kategória:  koreai konyha !  
zöldségleves
  2013-09-20 09:32:11, péntek
 
  Hozzávalók (2 személyre ) :
5-6 csésze csontleves
15 dkg tészta
1 / 2 közepes sárga hagyma , vékonyra szeletelve
1 csésze gomba , vékonyra szeletelve
1 evőkanál darált fokhagyma
1 /2 - 1 evőkanál pirospaprika
1 zöldhagyma , vékonyra szeletelve
1 piros paprika chili , vékonyra szeletelve
só , ízlés szerint
bors , ízlés szerint


a csontlevest felforralom , beleteszem a gombát, tésztát fokhagymát, sót, borst, s összefözöm .
a végén fűszerezem chilivel, pirospaprikával.
tálalom .
Link
 
 
0 komment , kategória:  koreai konyha !  
koreai húsos leves
  2013-09-19 11:02:55, csütörtök
 
  Link



Hozzávalók
4 kiló sertés orjacsont
2 evőkanál tengeri só
2 -3 evőkanál friss fokhagyma
2 evőkanál finom gyömbér
3 evőkanál koreai csípős paprika
1 1 /2 burgonya
2 evőkanál tengeri só
1 fehér hagyma apróra vágott
2 evőkanál szójabab paszta
1 csésze Kimchi apritva
1 evőkanál fekete bors
2 evőkanál chili

a húsos csontot felteszem főni 10 csésze vizben , ha megfőtt leöntöm róla a vizet és kimosom alaposan .
felöntöm 8 csésze vizzel, kb : 1 órát fözöm még.
beleteszem a kimchit, fokhagymát, gyömbért, borst , chilit, szójabab pasztát.
igy együtt 15-20 percg fözöm .
most teszem bele a hagymát és a burgonyát , majd készre fözöm az egészet.
 
 
0 komment , kategória:  koreai konyha !  
citromos mézes tea
  2013-09-19 10:44:37, csütörtök
 
  5 db citrom
1 / 4 csésze viz
3 / 4 csésze méz

a citromokat alaposa megmosom , negyedbe vágom és utána pedig szeletekre .
a mézet és a vizet hozzákeverm a citromhoz, 1 napig hütőbe tárolom .
3 ek. nyit kell 1 csésze teához adni.

 
 
0 komment , kategória:  koreai konyha !  
gyömbéres mézes tea
  2013-09-19 10:40:01, csütörtök
 
  1 csésze karikára vágott gyömbért, 1 csésze mézet összekeverem , üvegbe átrakom és hütőbe teszem haszálatig .
adagolás :
1 . 5 csésze forró vizhez adok 3 ek. keveréket.
szeletelt fenyőmaggal diszitem .



 
 
0 komment , kategória:  koreai konyha !  
csípős káposzta leves
  2013-09-19 10:30:36, csütörtök
 
  15 dkg császárhús
1 / 2 kis fej vöröshagyma szeletelve
1 1 /2 Csésze kimchi ( csípős káposzta )
4 gerezd fokhagyma darált
1 / 2 Csésze kimchi leve
2 Csésze Víz
1 / 2 teáskanál szárított gyömbér
1 evőkanál főzőbor
2 teáskanál chili paszta
2 teáskanál miso
2 teáskanál szójaszósz
2 evőkanál szárított chili pehely
15 dkg selymes tofu kockákra vágott
2 zöld hagyma vékonyra szeletelve

serpenyőben megsütöm a császárhúst és a hagymát.
hozzáadom a káposztát, fokhagymát is, elkeverem .
most már mindent belerakok , a tofu kivételével.
15-20 perces fözés után a tofut belerakom , s a zöldhagymát, is.
Link
 
 
0 komment , kategória:  koreai konyha !  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 46 db bejegyzés
Összes: 8903 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 248
  • e Hét: 5551
  • e Hónap: 38223
  • e Év: 166926
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.