Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
hét hús " pörkölt "
  2013-12-17 14:53:56, kedd
 
  1 kg marhahús
1 / 2 kg kecskehús
1 / 2 kg kolbász
1 / 2 kg sertéshús
1 kg csirkemell
1 / 2 kg füstölthús
1 / 2 kg sertésborda
4 db citrom
1 ek. zuzott fokhagyma
4 ek. olaj
kis db .ka manioka
2 db szárzeller
30 dkg sütötök
3 db főző banán
1 / 2 tk oregano
1 / 2 tk . koiander
2 tk. ecet


a húsokat egyforma darabokra felvágom , citromlével meglocsolom .
hozzáadom az ecetet, oreganot, sót, zellert, koriandert, fokhagymát és 1 óráig állni hagyom .
egy nagyob lábasban olajon megpiritom a húsokat , kevés vizzel felöntöm és 20 percig párolom ,
hozzáadom a többi zöldséget, fűszert, 2 liter vizet, s addig fözöm , mig megpuhul .




 
 
0 komment , kategória:  dominikai konyha !  
puncs sütötökből
  2013-12-17 14:33:54, kedd
 
  1 kg sütötök
1 / 4 tk. só
2 csésze kókusztej
1. 5 csésze édes kókuszkrém
1 / 4 tk. fahéj
1 / 4 tk. szegfűszeg
1 / 4 tk. gyömbér
1 ek. keményitő
1. 5 csésze kávélikör v , rum
5 szegfűbors

a töktö meghámozom , utána megfözöm , majd turmixba rakom .
hozzáadom a kókusztejet , fahéjat, gyömbért, szegfűszeget , keményitőt, likört ,
összeturmixlom az egészet . majd lábasba rakom és 5 percig fözöm ,
ezután leszüröm és hütőbe rakom fogyasztásig .

 
 
0 komment , kategória:  dominikai konyha !  
tejes-jeges narancslé
  2013-12-17 14:06:57, kedd
 
  4 csésze narancslé
1 csésze cukor
6 csésze teljes tej
3 csésze jégkocka

a hozzávalókat csak össze kell keverni, s tálalható is .
 
 
0 komment , kategória:  dominikai konyha !  
dominikai sütemény
  2013-12-17 13:38:17, kedd
 
  11 dkg vaj
11 dkg margarin
1 tk. reszelt citromhéj
1 csésze narancslé
22 dkg liszt
22 dkg porcukor
2 tk. sütőpor
2 rk. vanilia kivonat
3 közepes tojás

habcsókhoz
1 csésze porcukor
1 csésze cukor ( karamell )
1 / 3 csésze víz
5 db tojásfehérje
1/ 2 tk. tekpor
csipet só

töltelékhez :
2 csésze kockára vágott ananász
1 / 2 csésze viz
1 / 2 csésze cukor
1 tk. vanilia kivonat

elkészitése :
a töltelékhez az ananászt, vizet, cukrot, vaniliát összekeverem , kis lángon felforralom ,
lassú tüzön fözöm , addig mig besürüsödik, ez kb : 1 óra .

a tésztához a lisztet , sütőport összekeverem , hozzáadoma vajat, margarint, s a cukrot és habosra kidolgozom .
egyesével adom hozzá a tojásokat , utána a citromhéjat, vaniliát is .
a narancslevet a végén keverem bele .
a tésztát 2 db tortaformába öntöm és megsütöm kb: 175 fokon kn : 40 - 45 percig .
kiveszem és hagyom kihülni .

a habcsókhoz a fehérjét keményre felverem , hozzákeverem az 1 csésze cukrot,
hozzáadom a tejport s alaposan összekeverem ,
utána a másik csésze cukorból karamellt készitek, amit majd a felvert fehérjéhez keverek óvatosan.
összeállitása : a tésztát megkenem az ananászos " lekvárral, rárakom másik lapot is .
a tésztát kivülről a habcsókkal kenem be , majd kirakom cukor virágokkal .


Link
 
 
0 komment , kategória:  dominikai konyha !  
kókuszpuding
  2013-12-17 08:24:04, kedd
 
 
Hozzávalók :
3 csésze apróra vágott kókusz
1 dbz cukrozott sűrített tej ( 315 g )
2 csésze tejszin ( 470 g )
1 dbz natur sűrített tej ( 405 g )
Csipet só
Vanília 1 teáskanál (5 ml)
1 fahéj

az összes hozzávalót egybe keverem , 5 - 6 percig fözöm nagy lángon , majd alacsony lángon még kb : 20-25 percig fözöm ,

 
 
0 komment , kategória:  dominikai konyha !  
rizspuding
  2013-12-17 08:15:08, kedd
 
  de Arroz con Leche

Hozzávalók :
1 csésze nyers rizs
1 fahéj
1 / 4 teáskanál só
1 / 4 csésze mazsola
1 doboz édes sűrített tej= 375 gr
1 doboz natur süritett tej = 375 gr
1 / 4 teáskanál őrölt fahéj
szegfűszeg ízlés szerint
héja egy citrom (nem kötelező)
2 teáskanál vanília

a rizst megmosom és beáztatom 3 csésze vizben .
utána lábasba rakom a mazsolával, sóval , fahéjjal és elkezdem fözni .
félidőben hozzáadoma süritett tejeket is, fűszeket is , és puhára fözöm a rizst .



 
 
0 komment , kategória:  dominikai konyha !  
hússaláta !
  2013-12-17 07:53:19, kedd
 
  Carne Salada Dominicana

Hozzávalók:
sertéshúst 1,14 kg
1 / 2 csésze savanyú narancslé vagy citromlé
1 evőkanál só
1 evőkanál zúzott fokhagyma
1 / 2 evőkanál oregano
Bőséges olaj a sütéshez

a húst vékony csíkokra felvágom , belerakom a narancslé, fokhagyma, oregano , só keverékében és hagyom állni , 2-3 óráig .
utána forró olajban kisütöm ,
rizzsel, burgonyával , sólt banánnal tálalom .



 
 
0 komment , kategória:  dominikai konyha !  
kukorica puding
  2013-12-17 07:45:58, kedd
 
 
Hozzávalók :
5-7 friss kukorica csutka kukorica vagy 2 doboz ( 850 g )
1 / 2 csésze cukor ( 65 g )
1 teáskanál só , vagy ízlés szerint
2 tojás
1 csésze tej ( 120 g )
1 csésze tejszin ( 237 ml )
3 evőkanál olvasztott sótlan vaj (43 g )
1 / 2 teáskanál frissen reszelt szerecsendió
1 evőkanál kukoricakeményítő ,


a kukoricát megfözöm , leszemezem , a többi hozzávalóval összekeverem , s egy kivajazott formába öntöm a masszát, reszelt sajttal megszorom és megsütöm .
175 fokon 45- 50 perc alatt.
 
 
0 komment , kategória:  dominikai konyha !  
jonny cakes
  2013-12-17 07:35:57, kedd
 
  Hozzávalók :
2 csésze liszt ( 260 g )
1 tojás
1 / 4 csésze margarin ( 57 g )
1 evőkanál kristálycukor
1 / 4 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
1 / 2 evőkanál száraz bor ( 8 ml )
1 / 4 csésze + 1 evőkanál víz ( 74 ml )
Olaj a sütéshez


a száraz hozzávalókat ( lisztet. sót, sütőport, cukrot ) összekeverem .
hozzáadom a vajat, tojást és a bort is , kidolgozom jól .
annyi vizet keverek hozzá , hogy lágy tésztát kapjak ., ( lehet , hogy nem kell az összes )
utána fél órát pihentetem , majd kis golyókat csinálok belőle .
ezután vékonyra kinyújtom , Link
egy késsel a közepén kettő bevágást ejtek, forró olajban kisütöm .

minnél vékonyabb a tészta , annál ropogósabb lesz a végén ,
tálalható ketchuppal, de édesen is , porcukorral megszorva .
 
 
0 komment , kategória:  dominikai konyha !  
dominikai csirkeleves !
  2013-12-16 15:07:34, hétfő
 
  1 db csirke (kb. 3 kg) , darabokra vágva
bors , ízlés szerint
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 / 2 csésze zöld paprika, apróra vágott
1 közepes vöröshagyma , kockára vágott
2 dkg kockára vágott füstölt sonka ,
2 gerezd fokhagyma , darált
friss korianderzöld
oregánó 1 teáskanál
pirospaprika
1 kocka erőleves
25 dkg paradicsommártás
1 csésze közepes szemű rizs
10 dkg paprikakrém
5-6 db olajbogyó

a csirkét feldarabolom , utána pedig olajon minden oldalról megpiritom ,
kb : 6-7 perc után adom hozzá a hagymát, paprikát, s együtt piritom tovább.
most keverem bele a sonkát, paradicsomot is fokhagymát, fűszereket , olajbogyót is .
felöntöm vizzel s fözöm ,
amikor félig puha hús, akkor teszem bele rizst is , elkeverem és puhára fözöm az egészet .




 
 
0 komment , kategória:  dominikai konyha !  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 46 db bejegyzés
Összes: 8903 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 699
  • e Hét: 3692
  • e Hónap: 36364
  • e Év: 165067
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.