Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
egyszerű padlizsános
  2016-12-25 13:02:03, vasárnap
 
  Badimcam keksi

1 padlizsán
5 paradicsom
2 tojás
80 ml növényi olaj
120 g sima liszt
1 / 2 csomag sütőpor
Oregano

a padlizsánt egyben megsütöm , utána a húsát felkockázom . A paradicsomot is nagyobb darabokra vágom fel.
a tésztához a tojást, olajat , lisztet kikeverem , a sült padlizsánt sót, borst paradicsomot hozzáadom ,
a masszát téglalap alakú formába öntöm , megsütöm 180 fokon 40 perc alatt .

 
 
0 komment , kategória:  azeri konyha !  
kelt sütemény ( badambura )
  2015-02-02 07:32:53, hétfő
 
  Liszt 400 g

Tej-250 ml

Vaj (50-150-tésztához , kenő rétegek) 200 g

Cukor (tészta) 3:0 l.

Barna cukor (töltés)-150 g

darált dió 150 g

Só (csipet)

tojás (sárgája tésztát)-1 db

75 g tejföl

Élesztő (száraz) 0,5 csomag

15 dkg drált diót összekeverem a 15 dkg barna cukorral.
a langyos tejbe rakom az élesztőt, 1 kanál cukrot, 6 ek. lisztet, elkeverem és hagyom kelni .
legalább fél órát.
egy másik tálban kikeverem a 40 dkg lisztet, tojássárgát, tejffölt , sót és alaposan kidolgozom az egészet.
ezt is hagyom egy kicsit pihenni .
utána 8 részre osztom a tésztát,
kissé belisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtom , Link
a lap tetejét megkenem vajjal.
minden egyes lapot kinyújtok vékonyra , majd egymásra fektetem megkenem vajjal mindegyik réteget. Link
ezután feltekerem szorosan Link
majd a tekercset 2 cm - s darabokra felvágom .
utána ugy formázom meg a kis korongokat , hogy meg tudjam tölteni Link
a tölteléket belekanalazom , s összenyomkodom a széleket . Link
megforditom a tésztát, majd berakom a 200 fokra előmelgitett sütőbe és kb : 20 perc alatt megsütöm . porcukorral megszórva tálalom .

itt látható a videó, igy kell elkésziteni Link



 
 
0 komment , kategória:  azeri konyha !  
tojásos kebab
  2015-02-02 06:22:28, hétfő
 
  TAVA KEBAB

750 g, birkahús darálva

2 vöröshagyma

120 g olvasztott vaj

8 tojás

20 g cukor

ecet 40 g

koriander

kapor

őrölt fekete bors

az ízesítéshez só

egy tálban kikeverem a darálthúst , apritott hagymát ( 1 ) , sót, borst , s kisebb fasirtokat formálok belőle.
kevés olajon a fasirtokat megsütöm , majd a maradék olajat leöntöm .
1 hagymát az olajon megpiritom , beleteszem a fasirtokat , arra ráöntöm a felvert , kissé sozott tojást .
kevergetés nélkül megsütöm



 
 
0 komment , kategória:  azeri konyha !  
azeri diós sütemény
  2015-02-01 12:02:17, vasárnap
 
  nan azerbajdzsanckij

Hozzávalók:


300 g Liszt

150 g puha vaj

100 g porcukor

80 g mazsola

50 g kandírozott gyümölcs

3 tojás

50 g dió (mogyoró)

1 csésze cukor

1 evőkanál. méz

0,1 g sáfrány

1 tk. sütőpor

egy nagyobb tálban összkeverem a cukrot, vajat , tojássárgát, sáfrányt , mazsolát, darabolt diót, apritott gyümölcsöket .
a fehérjét kemény habbá felverem és a maszához keverem , de óvatosan .
kis adagokban adagolom hozzá a lisztet, lágy tésztát kell kapni .
egy kis serpenyőbe a vizet, cukrot ,mézet felolvasztom , a tésztát 4 felé elosztom , s közepes vastag ruddá formálom .
sütőpapirral kibélelt tepsibe teszem a rudakat , s megsütöm
190 fokon 25 perc alatt .




 
 
0 komment , kategória:  azeri konyha !  
burgonya kebab
  2015-02-01 11:41:15, vasárnap
 
  kebab iz kartofelja

Hozzávalók:

krumpli, 1-1, 5 Kg

Kurkuma-ízlés szerint

olaj a 3-5 evőkanál

Só-ízlés szerint

Bors-ízlés szerint

a burgonyát sós vizben puhára fözöm , ezután áttöröm ,hozzáadom a kurkumát, vajat .
most 20 percig pihentetem .
utána nyársra teszem Link
grillen megsütöm
nyársról lehúzom és tálalom .





egy másik változata

a burgonya masszához keverek piritott hagymát, kisebb nyársra teszem a burgonyát, a tetejére ketcupot locsolok, plusz kevés olajat .
berakom a 170 fokos sütőbe és megsütöm , kb : 20 perc alatt .



 
 
0 komment , kategória:  azeri konyha !  
leves hússal, csicseriborsóval.....
  2015-02-01 11:18:25, vasárnap
 
  bozbas

Marha 800 g

Csicseriborsó 200 g

Fej vöröshagyma 2

paradicsom 2 db

Burgonya, 5 db

Babérlevél, 3 db

só és bors

Kurkuma,

Bazsalikom

a borsót beáztatom pár órára .
a húst kis kockákra darabolom fel és a borsóval felteszem főni , 3 . 5 l vizzel.
a hagymát felapritom , paradicsomot, s a burgonyát kockára vágom fel.
a hagymát olajon megpiritom , hozzáadom a paradicomot is .
a hagymás paradicsomot, burgonyát is levesbe teszem , tovább fözöm .
a végén hozzáadom a kurkumát, bazsalikomot, ha kell , sót, borst is .
készre fözöm , s tálalom .



 
 
0 komment , kategória:  azeri konyha !  
hideg uborkaleves hússal
  2015-02-01 10:55:22, vasárnap
 
 
Joghurt 300 g

100 g marhahús

1 csokor zöld hagyma

Uborka 100 g

Cukor, ízlés szerint

Korianderzöld

Só ízlés szerint

Kapor, ízlés szerint

a joghurtot ugyanannyi vizzel elkeverem , az uborkát kis kockára felvágom , a joghurthoz adom ,
a cukrot, kaprot, koriandert apróra vágom , a leveshez adom ezt is .
a húst kis kockákra vágva puhára fözöm kevés sós vizben s az egészet egybe keverem .
a tetejére főtt tojás darabokat rakok,






 
 
0 komment , kategória:  azeri konyha !  
töltött palacsinták ( acsma )
  2015-02-01 10:35:43, vasárnap
 
  500 ml kefir

300-400 g reszelt sajt ( nagylúkun reszelve )

50-70 g vaj

4 -5 db 22 cm - palacsinta

2 tojás

a töjást, kefirt, reszelt sajtot összekeverem egy tálban .
egy 22 cm - s formát kivajozok, belerakok 1 palacsintát.
arra kenek a sajtkrémből, arra megint palacsinta, s igy tovább , mig van hozzávalónk.
a tetejét megkenem tejjel, berakom a közepesen meleg sütöbe és megsütöm .



 
 
0 komment , kategória:  azeri konyha !  
feseli ( azeri sütemény )
  2015-01-31 14:09:27, szombat
 
  750 Gr. Liszt

525 ml. tej

16 gr. Só

2 ek. cukor.

12 gr.száraz élesztő

olaj a kenéshez

porcukor a tálaláshoz

a hozzávalókból tésztát gyúrok, utána 9 - 10 db vágom fel, gombócot formálok belőle.
minden darabot nagyon vékonyra kinyújtom , megkenem olajjal, s a darabokat egymásra fektetem .
Link
az egészet szorosan feltekerem Link
kisebb darabokra vágom fel a tekercset. Link
kézbe veszem és közeépn kissé összenyomom Link
majd kézzel kilapitom . Link
olajban mindkét oldalán kisütöm .
porcukorral megszórom és tálalom .

Link
 
 
0 komment , kategória:  azeri konyha !  
" tekert " pogácsa
  2013-11-14 12:42:10, csütörtök
 
  gatlami !

Link



750 gr. liszt
525 ml tej
16 gr . só
2 evőkanál. cukor
5 dkg élesztő

olaj

kelt tésztát gyúrok a lisztből, tejből, cukorból, sóval, élesztővel , kb : 1 órát pihentetem .
a tésztát utána 8- 10 db - ba vágom fel,
mindegyiket nagyon vékonyra kinyújtom , egymásra rakom a lapokat és a közöket vajjal megkenem bőven .
most az egészet feltekerem , s apró darabokra vágom fel. Link
kézzel összenyomom , Link
utána kézzel lelapitom , Link
vajjal megkenem a tetejét és megsütöm .
 
 
0 komment , kategória:  azeri konyha !  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 65 db bejegyzés
Összes: 8922 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 365
  • e Hét: 8343
  • e Hónap: 61451
  • e Év: 364975
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.