Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 69 
sült kockák
  2015-01-29 08:38:41, csütörtök
 
  pecsene jacsnoe





250 gramm búzaliszt
100 gramm cukor
Tej 100 ml
víz 100-150 ml
3 db tojás
Só, 5 g
Soda 5 g
150 g olvasztott vaj

a tojásokaz szétválasztom .
a sárgáját a cukorral kikeverem habosra , felöntöm tejjel, majd a vizet is belekeverem .
ezután adom hozzá a szódát, sót, s a felvert fehérjét, utána pedig a lisztet.
a lisztet adagokba rakom bele.
a kész tésztát ujjnyi vastagra kinyújtom , kockákat vágok ki belőle, s olajban kisütöm mindkét oldalát.
porcukorral megszórom s ugy tálalom .
 
 
0 komment , kategória:  örmény konyha   
egyszerű rizseshús
  2015-01-29 08:18:43, csütörtök
 
  Hozzávalók
1/2 kg bárányhús
2-3 evőkanál. olvasztott vaj
1 csésze rizs


1 csésze gránátalma lé

a vajat serpenyőben felolvasztom , s belerakom a darákthúst, piritom pár percig .
ezután adom hozzá a rizst, elkeverem , sózom , felöntöm vizzel, s puhára párolom az egészet.
gránátalma lével kinálom .



 
 
0 komment , kategória:  örmény konyha   
torta mazsolával
  2015-01-28 08:59:44, szerda
 
  tort izjumom

640 g Liszt

tojássárgája, 4 db.

100 g vaj

270 g cukor por

300 g tej

szóda 3 g

fehérje 4 db.

2 g vanília

120 g mazsola

a vajat , tojássárgát, cukrot kikeverem habosra .
hozzáadom a lisztet, vaniliát, tejet, mazsolát, s végül a felvert fehérje habot is .
vajjal kikent formába öntöm és megsütöm .


 
 
0 komment , kategória:  örmény konyha   
édes kenyér
  2015-01-28 08:34:24, szerda
 
  SZLADKIE LEPJOSKI





Napraforgó olaj 200 ml

Búzaliszt 250 g

Cukor 30 g

Szóda 2 tk.

Só 1 csipet

tojás 1 db.

egy tálba szitálom a lisztet, hozzáadom a tojást, sót, 3 ek. olajat , s 3 - 5 ek. meleg vizet.
alaposan összekeverem az egészet, s ha kell adok hozzá még kevés vizet.
kerek gombóccá dolgozom ki. Link
utána 12 db - ba vágom fel, mindet gombóccá formálom .
minden gombócot rétes vékonyra kinyújtom . megkenem a tetejét kevés olajjal, s kevés cukrot szórok rá.
ezután feltekerem szorosan , csiga alakba feltekerem Link
minden kis csigát vékonyra , kb : 3 mm vastagra kinyújtom .
az igy kapott vékony kis lapokat kevés olajon kisütöm , mindkét oldalán .
porcukorral megszórva tálalom .

 
 
0 komment , kategória:  örmény konyha   
csalánleves sóskával
  2015-01-28 08:04:32, szerda
 
  Csalán 500 g

Sóska 300 g

30 g vöröshagyma

35 g búzaliszt

olaj 80 g

100 g tejföl

2 db tojás sárgája

20 g apróra vágott petrezselyem

3/4 liter víz



a csalánt és a sóskát apróra felvágom ,
vajon megpiritom a hagymát, ráteszem a sóskát, csalánt , együtt piritom pár percig , közben megsózom .
kevés olajon megpititom a lisztet, s a kész levest besüritem vele.
a tejfölt és a tojássárgával jól elkeverem és a levesbe rakom , kevergetés közben belefözöm .
tálaláskor apritott petrezselyemmel megszórom .



 
 
0 komment , kategória:  örmény konyha   
különleges mákos süti
  2015-01-28 07:31:00, szerda
 
  BAKARDZS


víz 1/2 csésze
élesztő 20 g rammov
tojás 2 db
vaj 2 evőkanál
cukor 1/2 csésze
búzaliszt 3 csésze
mák 100 g


egy kis tálban feloldom az élesztőt a sóval együtt .
utána hozzáadom a vajat, cukrot, tojást s a lisztet is .
kb : 20 percig dagasztom , utána két részre osztom a tésztát, egy kisebb és egy nagyobb részre .
a kisebbet kinyújtom kerekre , akkorára mint a forma . a nagyobból 2 rudat sodrok.
a rudakat összefonom , s a kerek lap köré tekerem .





a mákot rászórom a közepére , majd tepsibe rakom és megsütöm , 20 - 25 perc alatt .
 
 
0 komment , kategória:  örmény konyha   
húsos burgonyagombóc
  2015-01-27 09:36:16, kedd
 
  A 75 g borjú:
burgonya 200 g,
1/2 tojás,
15 g hagyma,
25 g olvasztott vaj,
50-75 g paradicsomszósz;
fűszernövények,
só,
bors, ízlés szerint.

a húst ledarálom , hozzáadom a hagymát, sót és a borst kevés olajon megpiritom .
a burgonyát megfözöm , majd átpasszirozom , hozzáadom a tojást, sót,egyneművé gyúrom össze.
a burgonyából kis gombócokat csinálok, majd kilapitom , teszek bele 1 kanállal a húsos masszából.
gombócot formálok belőle, s olajban kisütöm .
paradicsom mártással tálalom .

 
 
0 komment , kategória:  örmény konyha   
húsos - májas sült
  2015-01-27 09:12:33, kedd
 
  Marhahús300
Sertéshús 400 g
Marha máj 200 g
Tej 400 ml
Fehér kenyér 100 g
Sárgarépa 200 g
Burgonya-3-4 db
hagyma 1 darab
Tojás 2 db
fehérrépa 2 darab
Babérlevél-2 db
20 dkg reszelt sajt
Zsír-50 g
Sonka-300 g
Bors 3-4 db
petrezselyemzöld 100 g
Petrezselyem a díszítéshez
Őrölt bors és só ízlés szerint

a húsoskat a májat ledarálom külön - külön .
a többi hozzávalót is feldarabolom .
a húsokat olajon elósütöm , sóval, borssal, babérral.
ha kihült, akkor hozzákeverem a többi hozzávalót is , alaposan összekeverem .
egy közepes tepsit zsemlemorzsával megszorok , beleteszem a masszát,megszórom reszelt sajttal s be a sütőbe .
200 fokon 40 - 50 percig sütöm .









 
 
0 komment , kategória:  örmény konyha   
aszalt barackos bárány
  2015-01-27 08:37:45, kedd
 
  kerakan sz kuragoj

Báránykaraj 450 g

3 közepes burgonya

2 közepes fej hagyma

2 paprika

2 közepes paradicsom

200 g zöldbab

1/2 csésze szárított sárgabarack



frissen őrölt bors

1/2 közepes csokor petrezselyem

1/2 kis csokor kapor

a hozzávalóka egyformára feldarabolom , s egy cserépedénybe lerakom soroként , közben a rétegeket sózom , fűszerezem s felöntöm vizzel.
160 fokra előmelegitett sütőbe teszem az edényt , és 1 . 5 - 2 órán át sütöm .
tálaláskor apritott petrezselyemmel megszórom .



 
 
0 komment , kategória:  örmény konyha   
zöldségrakottas ( aljazan )
  2015-01-26 09:16:43, hétfő
 
  500 g padlizsán

500 g burgonya

4 piros paprika ( kaliforniai )

100 g napraforgó olaj

4 paprika

4 paradicsom

1 csésze zöldbab

Gyógynövények bazsalikom, koriander, petrezselyem, kakukkfű

1 fej fokhagyma

1:0 evőkanál fekete bors

0.5 Kiskanál pirospaprika

a padlizsánt karikára vágom , a burgonyát is ,, zöldbabot kisebb darabokra , paprikát csikokra , fokhagymát vékony szeletkre .
egy kiolajozott tepsibe lerakom a zöldségeket, padlizsánt, burgonyát, paradicsomot, paprikát, zöldbabot, közben mindig fűszerezek. kevés olajjal meglocsolom a tetjét, berakom a sütőbe és megsütöm .



 
 
0 komment , kategória:  örmény konyha   
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 69 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 134 db bejegyzés
Összes: 8990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3070
  • e Hét: 22900
  • e Hónap: 55751
  • e Év: 564678
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.