Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
izletes ragú
  2013-11-20 14:11:37, szerda
 
  Növényi olaj - 1 evőkanál. kanál
Hagyma - 1 / 2 db .
Paradicsom - 1 db .
Petrezselyem - 1 szál
Csemege uborka - 3 db .
Fokhagyma - 1 gerezd
Sertés - 200 g
Só - ízlés szerint
Paradicsompüré - 1 evőkanál. kanál
Őrölt fekete bors - ízlés szerint

a hús vékony csikokra vágom fel, és serpenyőben megpiritom
hozzáadom a hagymát, csikokra vágott uborkát , s együtt piritom pár percig .
utána teszem bele a paradicsompürét, elkeverem .
felöntöm kevés vizzel,, fűszerzem és puhára fözöm .
a végén adom hozzá a csikokra vágott paradicsomot is .
tálaláskor petrezselymmel szorom meg

Link
 
 
0 komment , kategória:  tatár konyha !  
kubite
  2013-11-20 13:32:33, szerda
 
  burgonyás húsos lepény Link


3 csésze átszitált lisztet 200 g margarint, 2 evőkanál növényi olajat , egy kis sót , tejfölt - 400g . összegyúrom , majd a tésztát 2 felé elosztom .egyiket a kiolahzott tepsibe rakom , rárakom a tölteléket , arra a másik lapot .
forró sütőben megsütöm 170 fokon kb : 45 - 50 perc alatt.


tölteléke :
sült , ( Főtt ) hús 300 gr
3-4 közepes burgonya - kockázva
2 nagy fej vöröshagyma
petrezselyem
só, bors .
csak összekell keverni .
 
 
0 komment , kategória:  tatár konyha !  
mustáros tojás
  2013-11-20 12:13:40, szerda
 
  Hozzávalók:
12 tojás,
100 g retek,
100 g saláta,
kapor, só ízlés szerint.

A mártáshoz:
30 g mustár,
2 ek. olaj
10-15 ml ecet vagy citromlé,
só ízlés szerint.

a tojásokat kemnyre fözöm , meghámozom karikára felvágom .
a mártáshoz a mustárt, olajat , ecetet összekeverem , ezzel öntöm le a tojást.
tálaláskor kaporral megszorom .retekkel diszitem .

 
 
0 komment , kategória:  tatár konyha !  
káposzta saláta dióval fokival
  2013-11-20 12:10:19, szerda
 
  800 g friss káposzta ,
200 g hámozott dió ,
fokhagyma 5-6 g ,
50-60 g majonéz,
fekete bors és só ízlés szerint.

durvára felvágom a káposztát és sós vizben leforrázom félre teszem .
a siót és a fokhagymát összetöröm , a káposztához keverem .
ha kell, sozom és borsozom , majd a majonézt is hozákeverem .


 
 
0 komment , kategória:  tatár konyha !  
egyszerű burgonyaleves szalonnával
  2013-11-20 11:28:10, szerda
 
 




1 kg burgonya

80 g hagyma

40 g sárgarépa

40 gr zsirszalonna



a zsirszalonnát kockára vágom és kisütöm a zsirját, félre teszem .
a levest lábasba rakom , a kockára vágott burgonyár és répát beleteszem , sozom és borsozom .
a hagymát a szalonnazsirban megpiritom , majd a levesbe teszem .
az egészet puhára fözöm , s a végén teszem bele a kisült szalonna kockákat.

tálaláskor tejfölt kinálok mellé
 
 
0 komment , kategória:  tatár konyha !  
tésztaleves
  2013-11-20 11:21:37, szerda
 
  500 gramm bárány / marha

2 liter viz

1 fej hagyma

1 sárgarépa

bors , só

A tészta :

1 csésze liszt

1 tojás

víz



a húst nagyobb darabokra vágom fel és felteszem főni .
amikor felforrt, hozzáadoma hagyma karikákat, s a répát .
puhára fözöm , addig mig fő , elkészitema tésztát,
a lisztet, sót, tojást, kevés vizet összegyúrom , vékonyra kinyújtom , ( 1- 5 mm ) majd csikokra vágom fel. külön kifözöm és a levesbe tálalom .
 
 
0 komment , kategória:  tatár konyha !  
heringes pástétom
  2013-11-20 11:12:32, szerda
 
 
5-6 db főtt burgonya

2. pácolt Hering

1 ecetes uborka

1 fej hagyma

1 tojás

2 evőkanál növényi olaj

1 evőkanál apróra vágott kapor

a heringet olajat összekeverem és átmixelem pépesre .
hozzáakeverem az aprora vágott uborkát, burgonyát, tojást.
formába rakom , kaporral diszitem .
Link
 
 
0 komment , kategória:  tatár konyha !  
tatár tea mézzel, ribizlivel
  2013-11-20 11:03:50, szerda
 
 

2 marék ribizli

1-2 tk méz

1 tk tea





a teás kannában felforralom a vizet , belerakom a teát, ribizlit , 5 percig állni hagyom , fogyasztható is .

Link
 
 
0 komment , kategória:  tatár konyha !  
klasszikus tatár tea
  2013-11-20 10:58:05, szerda
 
 




100 ml víz
100ml tej
10 g vaj
5-6 gramm tea



a vizet felforralom , beleteszem a teát s kiáztatom ,5 perc után a meleg tejet is hozáöntöm , és pici sót is teszek, bele,
 
 
0 komment , kategória:  tatár konyha !  
halas piritós
  2013-11-20 10:47:15, szerda
 
 




200 gramm sülthús

20 g vaj

4-6 szelet kenyér

3-4 sprotni

2 tojás sárgája

1 fej hagyma

1 ecetes uborka

petrezselyem

bors, só

a kenyereket szárazon megpiritom , félre teszem .
a sülthúst, tojássárgát, sprotnit, uborkát, sót, borst, petrezselymet összekeverem , botmixerrel pürésitem .
a meleg piritósra kenem , petrezselymmel diszitem .
 
 
0 komment , kategória:  tatár konyha !  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 17 db bejegyzés
e év: 111 db bejegyzés
Összes: 8967 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1301
  • e Hét: 12769
  • e Hónap: 45773
  • e Év: 491452
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.