|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 16
|
|
|
|
2013-11-20 14:11:37, szerda
|
|
|
Növényi olaj - 1 evőkanál. kanál
Hagyma - 1 / 2 db .
Paradicsom - 1 db .
Petrezselyem - 1 szál
Csemege uborka - 3 db .
Fokhagyma - 1 gerezd
Sertés - 200 g
Só - ízlés szerint
Paradicsompüré - 1 evőkanál. kanál
Őrölt fekete bors - ízlés szerint
a hús vékony csikokra vágom fel, és serpenyőben megpiritom
hozzáadom a hagymát, csikokra vágott uborkát , s együtt piritom pár percig .
utána teszem bele a paradicsompürét, elkeverem .
felöntöm kevés vizzel,, fűszerzem és puhára fözöm .
a végén adom hozzá a csikokra vágott paradicsomot is .
tálaláskor petrezselymmel szorom meg
Link |
|
|
0 komment
, kategória: tatár konyha ! |
|
|
|
|
|
2013-11-20 13:32:33, szerda
|
|
|
burgonyás húsos lepény Link
3 csésze átszitált lisztet 200 g margarint, 2 evőkanál növényi olajat , egy kis sót , tejfölt - 400g . összegyúrom , majd a tésztát 2 felé elosztom .egyiket a kiolahzott tepsibe rakom , rárakom a tölteléket , arra a másik lapot .
forró sütőben megsütöm 170 fokon kb : 45 - 50 perc alatt.
tölteléke :
sült , ( Főtt ) hús 300 gr
3-4 közepes burgonya - kockázva
2 nagy fej vöröshagyma
petrezselyem
só, bors .
csak összekell keverni . |
|
|
0 komment
, kategória: tatár konyha ! |
|
|
|
|
|
2013-11-20 12:13:40, szerda
|
|
|
Hozzávalók:
12 tojás,
100 g retek,
100 g saláta,
kapor, só ízlés szerint.
A mártáshoz:
30 g mustár,
2 ek. olaj
10-15 ml ecet vagy citromlé,
só ízlés szerint.
a tojásokat kemnyre fözöm , meghámozom karikára felvágom .
a mártáshoz a mustárt, olajat , ecetet összekeverem , ezzel öntöm le a tojást.
tálaláskor kaporral megszorom .retekkel diszitem .
|
|
|
0 komment
, kategória: tatár konyha ! |
|
|
|
|
|
2013-11-20 12:10:19, szerda
|
|
|
800 g friss káposzta ,
200 g hámozott dió ,
fokhagyma 5-6 g ,
50-60 g majonéz,
fekete bors és só ízlés szerint.
durvára felvágom a káposztát és sós vizben leforrázom félre teszem .
a siót és a fokhagymát összetöröm , a káposztához keverem .
ha kell, sozom és borsozom , majd a majonézt is hozákeverem .
|
|
|
0 komment
, kategória: tatár konyha ! |
|
|
|
|
|
2013-11-20 11:28:10, szerda
|
|
|

1 kg burgonya
80 g hagyma
40 g sárgarépa
40 gr zsirszalonna
só
a zsirszalonnát kockára vágom és kisütöm a zsirját, félre teszem .
a levest lábasba rakom , a kockára vágott burgonyár és répát beleteszem , sozom és borsozom .
a hagymát a szalonnazsirban megpiritom , majd a levesbe teszem .
az egészet puhára fözöm , s a végén teszem bele a kisült szalonna kockákat.
tálaláskor tejfölt kinálok mellé |
|
|
0 komment
, kategória: tatár konyha ! |
|
|
|
|
|
2013-11-20 11:21:37, szerda
|
|
|
500 gramm bárány / marha
2 liter viz
1 fej hagyma
1 sárgarépa
bors , só
A tészta :
1 csésze liszt
1 tojás
víz
só
a húst nagyobb darabokra vágom fel és felteszem főni .
amikor felforrt, hozzáadoma hagyma karikákat, s a répát .
puhára fözöm , addig mig fő , elkészitema tésztát,
a lisztet, sót, tojást, kevés vizet összegyúrom , vékonyra kinyújtom , ( 1- 5 mm ) majd csikokra vágom fel. külön kifözöm és a levesbe tálalom .
|
|
|
0 komment
, kategória: tatár konyha ! |
|
|
|
|
|
2013-11-20 11:12:32, szerda
|
|
|
5-6 db főtt burgonya
2. pácolt Hering
1 ecetes uborka
1 fej hagyma
1 tojás
2 evőkanál növényi olaj
1 evőkanál apróra vágott kapor
a heringet olajat összekeverem és átmixelem pépesre .
hozzáakeverem az aprora vágott uborkát, burgonyát, tojást.
formába rakom , kaporral diszitem .
Link |
|
|
0 komment
, kategória: tatár konyha ! |
|
|
|
|
|
2013-11-20 11:03:50, szerda
|
|
|
2 marék ribizli
1-2 tk méz
1 tk tea
a teás kannában felforralom a vizet , belerakom a teát, ribizlit , 5 percig állni hagyom , fogyasztható is .
Link |
|
|
0 komment
, kategória: tatár konyha ! |
|
|
|
|
|
2013-11-20 10:58:05, szerda
|
|
|

100 ml víz
100ml tej
10 g vaj
5-6 gramm tea
só
a vizet felforralom , beleteszem a teát s kiáztatom ,5 perc után a meleg tejet is hozáöntöm , és pici sót is teszek, bele,
|
|
|
0 komment
, kategória: tatár konyha ! |
|
|
|
|
|
2013-11-20 10:47:15, szerda
|
|
|

200 gramm sülthús
20 g vaj
4-6 szelet kenyér
3-4 sprotni
2 tojás sárgája
1 fej hagyma
1 ecetes uborka
petrezselyem
bors, só
a kenyereket szárazon megpiritom , félre teszem .
a sülthúst, tojássárgát, sprotnit, uborkát, sót, borst, petrezselymet összekeverem , botmixerrel pürésitem .
a meleg piritósra kenem , petrezselymmel diszitem .
|
|
|
0 komment
, kategória: tatár konyha ! |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 16
|
|
|
|
2019. Február
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |
25 | 26 | 27 | 28 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
9069 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 377
- e Hét: 1935
- e Hónap: 5933
- e Év: 13717
|
|
|