Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 138 
libanoni lekváros puding !
  2017-01-11 15:11:00, szerda
 
  10 dkg vaj
10 dkg cukor
3 tojás
15 dkg lizst
1 pupozott tk. sütőpor
3 ek. narancslekvár ( málnalekvár )

a vajat habosra keverem a cukorral, beleteszem a lisztet é a tojást felváltva, s a sütőport is .
kikeverem simára és annyi vizet adok hozzá , hogy piskótasürü legyen .
a lekvárt felolvasztom és egy pudingformába teszem bele.
erre öntöm rá a masszát úgy , hogy a teteje alatt 2 - 3 cm kimaradjon .
beboritom zsirpapirral, forró vizzel félig telt tepsibe rakom át és közepesen meleg sütőben kb . 1 órát süröm .
hagyom kihülni , tálalom .
nem kell kiboritani !

 
 
0 komment , kategória:  arab konyha !  
libanoni vagdalt fahéjjal !
  2017-01-11 15:01:18, szerda
 
  20 dkg darálthús
pici fokhagyma
1 tk. reszelt hagyma
bors

pici pirospaprika
1 /2 mk. örölt fahéj
1 tojás
olaj a sütéshez

a hozzávalókat egy tálban összekeverem alaposan , majd közepes nagy gombócokat formaláko belőle.
forró olajban kisütöm .
hidegen , melegen egyaránt kiváló !


 
 
0 komment , kategória:  arab konyha !  
libanoni szezámos keksz
  2015-08-09 12:50:35, vasárnap
 
  2 és 1/4 csésze liszt
1 teáskanál tejszín, sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál só
1/2 csésze sózatlan vaj = 125 gr.
2/3 csésze kristálycukor = 15 dkg
1 tojás
1 teáskanál vanília
1 evőkanál tej, langyos
2 csésze pirított szezámmag

180 fokra előmelegitem a sütőt .
a vajat , cukrot kikeverem habosra , hozzáadom a tojást, vaniliát, majd lisztet, sütőport, szódát, tejet.
jól kidolgozom .
a szezámmagot egy tálba rakom .
a tésztát kinyújtom 5 - 7 mm vastgara s kiszaggatok belőle, kerek formákat .
a tészta lapokat megforgatom a szezámmagban , s tepsibe teszem .
14 - 16 percig sütöm .



 
 
0 komment , kategória:  arab konyha !  
libanoni ánizsos karika
  2015-08-06 15:45:55, csütörtök
 
  50 dkg önkelő liszt
3 / 4 csésze (165 g) porcukor
1/ 2 teáskanál őrölt ánizs
1/2 teáskanál sütőpor
1 tojás, plusz 1 extra tojás mosás
1/2 csésze (125 ml) tej, szobahőmérsékleten
125 g sótlan vaj, lágyított
1/2 csésze szezámmag

előmelegitem a sütőt 200 fokra .
a hozzávalókat alaposan kikeverem , kivágok belőle nagyobb darabokat , 15 cm - s rudat sodrok belőle .
karakát formálok belőle, megkenem felvert tojással, szezámmaggal megszórom , megsütöm kb : 10 perc alatt .




 
 
0 komment , kategória:  arab konyha !  
libanoni fűsz. rizs vagdalttal
  2015-08-06 15:22:03, csütörtök
 
  225 g rizs
50 g vaj
100 g fenyőmag
200 ml víz
500 g darált bárányhús
1tk őrölt kömény
1tk. őrölt koriander
csipetnyi Worcestershire szósz
2 szál friss koriander
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 hagyma apróra felkockázott

bors
150 ml joghurt


egy erpenyőben megpiritom a hagymát, fokhagymát, utána beleteszem a darálthúst, s addig piritom , mig kifehéredik.
fűszerezem korianderrel, köménnyel , sűval , borssal, szósszal.
kevés vizet öntök rá és puhára párolom .
a rizst vajon megpiritom , sózom , felöntöm vizzel, sózom és készre fözöm .
a korianderzöldet felapritom , joghurthoz adom .
fenyőmagot szárszon megpiritom ,
tálalás :
rizst a tányérra rakom , arra teszem rá a fűszeres húst, majd nyakon öntöm a joghurtos öntettel , megszórom fenyőmaggal.




 
 
0 komment , kategória:  arab konyha !  
libanoni dara pisztáciával
  2015-08-06 15:00:17, csütörtök
 
  Layali lubnan



1/3 csésze búzadara
1 .5 evőkanál narancsvirág víz
1 .5 evőkanál rózsavíz
1 csomag tejszinhabpor
2 tojás, megverték
3 és fél evőkanál cukor
4 csésze teljes tej
1/2 csésze durvára vágott pisztácia


a tejből, darából, cukroból tejbedrizt fözök.
a tojássárgát kikeverem kevés tejjel, s a tejbe darához keverem óvatosan , belefözöm .
hagyom kihülni, majd a narancs és rózsavizet is belekeverem .
kis tálakban kiszedem , tejdzinnel, tört pisztáciával diszitem a tetejét .





 
 
0 komment , kategória:  arab konyha !  
libanoni fűszerkeverék
  2015-08-06 14:27:48, csütörtök
 
  bhar helou

bors,
szegfűbors,
gyömbér,
szerecsendió,
fahéj,
görögszéna,
szegfűszeg
édesköménymag

keveréke
 
 
0 komment , kategória:  arab konyha !  
kabsa ( egyiptomi rizseshús mártással )
  2015-08-05 11:57:27, szerda
 
 

2 1/2 kg bárány, nagy kockákra vágva

4 csésze basmati rizs

1/2 kg sárgarépa, hámozott és apróra vágott

1 zöld paprika, kimagozva és apróra vágott

1 kg paradicsom, hámozott és kockára vágott

1 kg apróra vágott hagyma

6-8 gerezd fokhagyma, aprítva

1 csipet őrölt kömény

1 csipet őrölt koriander

só és bors

vajat vagy olíva olajat (a sütés)

1/4 csésze pirított fenyőmag


Kabsa fűszerkeverék


1/2 teáskanál sáfrány

1/4 teáskanál őrölt zöld kardamom

1/2 teáskanál őrölt fahéj

1/2 teáskanál őrölt szegfűbors

1/4 teáskanál fehér bors

1/2 teáskanál őrölt szárított lime


Mártás


2 csésze víz

1 marhahúsleves kocka (Maggi)

1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva

14 dkg apróra vágott paradicsom

3 gerezd fokhagyma, aprítva

1 evőkanál paradicsompüré

1/4 csésze kockára vágott zeller

só és bors

2 evőkanál vaj

a húst olajon megpiritom , hozzáadok vizet, amennyi épp ellepi .
puhára fözöm ,
a rizst 15 percig áztatom , után leöntöm róla a vizet, serpenyőbe teszem
belekeverem a vajat, fűszereket, répát, paprikát,hagymát, kevés vizet és puhára fözöm .
a mártáshoz vajon megpiritom a hagymát, fokhagymát, paradicsomot, zellert , majd hozzáadom a fűszereket , s elkeverem jól .
közepes lángon félpuhára fözöm .
a rizst tálra rakom , arra teszem rá a húst, majd a mártást mellé kinálom .



 
 
0 komment , kategória:  arab konyha !  
egyiptomi tojás
  2015-08-05 11:39:44, szerda
 
  8 evőkanál szezámmag

4 evőkanál koriander mag

3 evőkanál köménymag

50 g mogyoró

1 teáskanál tengeri só

1 / 2 teáskanál fehér bors

4 tojás

Liszt

olaj a sütéshez

1 hagyma vékonyra szeletelve

2 csésze petrezselyem

1 kisebb lila hagyma, vékonyra szeletelve

60 ml Extra szűz olívaolaj

1/2 - 1 citrom vagy lime

1 teáskanál szárított menta



a magokat serpenyőben szárazon megpiritom , majd mozsárban összetöröm .
a tojásokat megfözöm , meghámozom .
egy tálba lisztet teszek hozzákeverem a magokat .
a tojásokat ebben a lisztbe meghempergetem , majd bő olajban kisütöm .
a kétféle hagymát vékonyan felszeletelem , összekeverem a olajjal, petrezselyemmel, mentával.
a tojást a fűszerrel tálalom .




 
 
0 komment , kategória:  arab konyha !  
marokkói köményleves
  2014-08-31 12:02:54, vasárnap
 
 

KÖMÉNYLEVES
(HARIRA BEL-KARUYA)

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

1 evőkanál köménymag
2 l tej
2 citrom leve
1 nagy csokor borsmentalevél
1 csipetnyi édesköménymag
10 dkg liszt
2 evőkanál liszt
15 dkg sajt


A tejet a citromlével felfőzzük. Amint a tej megalszik finom gézen átszűrjük. (A visszamaradt sűrűjét, melyből sajt készíthető, félretesszük.)
Az édesköményt és a köménymagot, valamint a mentalevelet a tejlébe tesszük és újra felforraljuk. A lisztet kevés vízzel krémszerű péppé keverjük ki, és óvatosan a tejlébe eresztjük. Jól elkeverjük, hogy csomómentes legyen, majd levesszűrőn az egészet átszűrjük.
Végül az átszűrt levesbe beletesszük a cukrot, megsózzuk és a tányérokba adagolt szétmorzsolt vagy reszelt sajtra tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  arab konyha !  
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 138 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 17 db bejegyzés
e év: 111 db bejegyzés
Összes: 8967 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2083
  • e Hét: 11230
  • e Hónap: 44234
  • e Év: 489913
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.