Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
datolyás rizspiláf
  2014-08-29 13:39:45, péntek
 
 
DATOLYÁS RIZSPILÁF
(Ruz bit-tamar)

A rizs, melyet sáfránnyal színezünk és datolyával, valamint mandulával díszítünk, csirke vagy bárányhúshoz szolgálható fel, az édes és sós íznek étvágygerjesztő kontrasztja.
Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:

40 dkg rizs
20 dkg datolya
10 dkg vaj
1 marék mandula
1 mokkáskanál sáfrány
1 marék mazsola

A mazsolát 1 óráig langyos vízben áztatjuk.
Nyolc dl forrásban lévő, enyhén sós vízbe beleöntjük a rizst, és fedő alatt 15 percig főzzük.
Ekkor levesszük a tűzről a rizst, beletesszük a kevés vízben feloldott sáfrányt és az olvasztott vaj felét, majd lefedve tov
DATOLYÁS RIZSPILÁF
(Ruz bit-tamar)

A rizs, melyet sáfránnyal színezünk és datolyával, valamint mandulával díszítünk, csirke vagy bárányhúshoz szolgálható fel, az édes és sós íznek étvágygerjesztő kontrasztja.
Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:

40 dkg rizs
20 dkg datolya
10 dkg vaj
1 marék mandula
1 mokkáskanál sáfrány
1 marék mazsola

A mazsolát 1 óráig langyos vízben áztatjuk.
Nyolc dl forrásban lévő, enyhén sós vízbe beleöntjük a rizst, és fedő alatt 15 percig főzzük.
Ekkor levesszük a tűzről a rizst, beletesszük a kevés vízben feloldott sáfrányt és az olvasztott vaj felét, majd lefedve tovább pároljuk.
Ezzel egyidőben a mandulát és a datolyát a maradék vajon hirtelen megpirítjuk.
A rizst tálaló tálra tesszük, mazsolával, datolyával és mandulával díszítjük, valamint megöntözzük azzal a vajjal, amiben a datolyát és a mandulát pirítottuk .

 
 
0 komment , kategória:  szír konyha !  
ünnepi torta
  2014-08-29 13:36:33, péntek
 
  Ünnepi torta (Bayram pasta)

Hozzávalók:

6 kocka étcsokoládé,
5 dkg vaj,
5 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
20 dkg liszt,
1 kávéskanál sütőpor,
4 tojás,
1 csipet só,
3-4 evőkanál konyak.

Egy kevés forró vízben olvasszuk fel a csokoládét, és kevergessük, míg teljesen el nem olvadt, és krémszerű nem lett.
Keverjük habosra a vajat a cukorral (és a vaníliás cukorral), adjuk hozzá a tojások sárgáját, sót, és keverjük, míg világossárga nem lett. Ezután keverjük bele a csokoládét nagyon lassan, hogy meg ne csomósodjon.
Ezután óvatosan keverjük bele a lisztet, konyakot, végül pedig a tojások keményre vert habját. Kivajazott formába öntve közepesen meleg sütőben sütjük meg. Mikor kihűlt, kettévágjuk, és megtöltjük krémmel.

 
 
0 komment , kategória:  szír konyha !  
aleppoi bárány
  2014-08-29 13:35:10, péntek
 
 
Aleppói bárány

Hozzávalók:

8 szelet bárányborda vagy comb,
só,
bors,
pirospaprika,
3 dkg vaj,
15 dkg apró gombafej,
2 dl almabor,
1 kávéskanál apróra vágott metélőhagyma.

A szeleteket megsózzuk, borsozzuk, paprikázzuk. A metélőhagymából és az almaborból páclevet készítünk, és pácoljuk benne a szeleteket 2-3 óra hosszat (időnként forgatva).
Kivajazunk egy tűzálló tálat, beletesszük a szeleteket, ráöntjük a páclevet, rátesszük a gombafejeket és a maradék vajat, és befedve a sütőben puhára sütjük. Burgonyapürét adunk hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  szír konyha !  
fűszeres joghurt golyók
  2014-01-18 10:41:15, szombat
 
  1 liter görög joghurt
1,5 tk őrölt kömény
1.5 tk szárított menta
1 / 2-tk. chili paprika pehely
1.5 tk. tengeri só
olívaolaj

a joghurtott vékony vászon kendőbe kötöm bele, amit egy szitába teszek.
hagyom kicsöpögni belőle a levét, .
a szitát egy nagyobb tálba rakom a joghurttal együtt és hütőbe teszem éjszakára .
másnap összekeverem a köménnyel, chilvel, mentával, majd olajos kézzel kisebb golyókat formálok belőle.
apróra vágott korianderrel tálalom .



 
 
0 komment , kategória:  szír konyha !  
szír
  2013-07-02 16:41:57, kedd
 
  Link

3 csésze víz
1 / 4 csésze cukor
1 / 2 csésze búzadara
2 csésze liszt
2 teáskanál sütőpor

a hozzávalókat alaposan összekeverem , s utána hagyom állni fél órát.
palacintasütőbe kevés vajon kicsit köröket sütök ki belőle, de csak az egyik oldalát sütöm meg.kiveszem a seropenyőből, félre teszem , megsütöm az összeset
ezután kettőt rózsa alakban összefogok,megtöltöm tejszinhabbal vagy lekvárral

itt a cim, hogy kell késziteni.
Link
 
 
0 komment , kategória:  szír konyha !  
zöldséggel sült csirkecombok
  2013-06-30 17:40:08, vasárnap
 
  sziriai konyha





10 db csirkecomb. ( alsó )
2 evőkanál olívaolaj.
1 nagy hagyma
2 közepes paradicsom.
1 / 2 csésze datolya
1 kis padlizsán
2 csésze kockára vágott sütőtők
1 / 2 teáskanál fokhagyma
1 / 4 csésze zöld olajbogyó
1 / 4 csésze .sárgarépa
2 evőkanál hámozott zúzott pisztácia
1 citrom .
1 / 2 csésze csirke húsleves.
1 / 2 teáskanál citromhéj
1 / 2 teáskanál lime héja

1 teáskanál kurkuma.
1 teáskanál paprika
1 teáskanál zúzott szárított koriander.
1 / 2 teáskanál őrölt erős paprika
1 / 2 teáskanál szegfűszeg
1 / 2 teáskanál őrölt kömény.
1 teáskanál só.
1 / 2 teáskanál őrölt fekete bors.


a fűszereket a só és bors kivételével serpenyőben megpiritom egy kicsit, igy jobban kijön az aromája.
ha kissé kihült, adok hozzá kevés olajat, ezzel fogom bekenni a csirkét,
hütőbe rakom legalább 2 órára.
kiveszem és olajon elősütöm a húsokat minden oldalról.
a paradicsomot,meghámozom , felapriom , padlizsánt répát , olajbogyót , datolyát is felvágom kis kockára.
a zöldségeket kiolajozott serpenyőben piritom egy kicsit, beleteszem a csirke darabokat,
az egészet átöntöm egy tepsibe ,
a sütőben készre sütöm kb : 1 . 5 óra alatt.
 
 
0 komment , kategória:  szír konyha !  
citromos majonézes csirke !
  2013-06-30 17:25:46, vasárnap
 
  sziriai konyha

2 db citrom karikára vágva
1 / 3 csésze citromlé
4 darab csirkemell
1 / 4 csésze majonéz
3 evőkanál olívaolaj
1 csésze puha zsemlemorzsa
Evőkanál apróra vágott petrezselyem
evőkanál vaj
1 / 2 csésze csirke leves

a citrom szeleteket tálba rakom , hozzáadom a majonézt, pici olajat , zsemlemorzsát, kevés citromlét.
jól összekeverem .
a húst szép szeletekre felvágom , s beleteszem a pácba.
egy serpenyőben olajon megpiritom a csirkét, utána beleöntöm a levest, s készre párolom a húst.
petrezselyemmel megszorva tálalom .



 
 
0 komment , kategória:  szír konyha !  
ropogós csirke sütőben !
  2013-06-30 17:10:01, vasárnap
 
  szir konyha ! Link


6 csirkecomb
1 teáskanál fokhagyma
1 evőkanál rozmaring
1.5 teáskanál só.
1 teáskanál fekete bors.
1 csésze zsemlemorzsa
1 nagy tojás méretű.
1/ 2 csésze tej.
1 . 5 csésze liszt.
3 evőkanál olívaolaj.

a csirkét megmosom , leszáritom , félbe vágom .
egy kisebb tálban összekeverem a olajat, fokhagymát, sót, borst, rozmaringot,
ezzel az olajjal bekenem a csirkét, fél órára a hütőbe rakom .
a tojást és a tejet alaposan kikeverem .
a lisztet soval és borssal, a zsemlemorzsát is sóval borssal fűszerezem .
a csirkét kiveszem a pácból , elöszőr a tojásba , utána a zsemlemorzsában megforgatom jól, kiteszem egy tányérra, s hütőbe rakom 20 percre.
egy tepsit kiolajozok, belefektetem a csirkéket, megsütöm , 30-40 perc alatt.
citrommal és salátával tálalom .


 
 
0 komment , kategória:  szír konyha !  
chilis csirkemell
  2013-06-30 14:52:51, vasárnap
 
  sziriai konyha !






4 csirkemell
2 csésze tej
1 .5 teáskanál chilipaprika
3 teáskanál cajun fűszerkeverék keveréke.
1 csésze liszt.
1 csésze cornmeal.
1 teáskanál szódabikarbóna.
1 . 5 teáskanál őrölt fekete bors.
3 nagy tojás.
3 teáskanál forró mártással.
Olaj a sütéshez.
2 evőkanál margarin

a csirkemellet csikokra felvágom .
egy kis tálban összekeverem a joghurtot, chilit, fűszerkeveréket, tejet,
ebbe a pácba teszem bele a húscsikokat, s éjszakára benne hagyom .
a tojást felverem .
a kétféle lisztet egybe keverem s a borst is belerakom .
a csirkemellet kiveszem a pácból, lecsurgatom és a tojásba, majd a liszbe alaposan megforgatom .
az egész húst igy csinálom meg, tányérra teszem és utána 20 percre a hütőbe teszem .
serpenyőbe olajon megsütöm mindet.
szalvétára szedem ki.
sült burgonyával , ketchuppal tálalom .
 
 
0 komment , kategória:  szír konyha !  
articsókás rakott hús!
  2013-06-30 14:06:16, vasárnap
 
  sziriai konyha ! Link



Hozzávalók:
1 / 2 kg articsóka
1 / 2 kg darált hús
Tfűszerek
2 gerezd fokhagyma
Só és bors

Besamel
2 csésze tej
2 evőkanál margarin
4 evőkanál liszt
2 csésze csirkehúsleves( 2 kocka )

az articsókát kockára vágom , a darálthúst sozom , borsozom , lerakom egy kiolajozott tepsibe.
mellé, közé rakom az articsokát, .
a besamellhez a vajon megpiritom a lisztet, felöntöm tejjel, sozom borsozom .
a mártást a húsos zöldséges alapra öntöm , rámorzsolom a leves kockát, megsütöm ,180 fokon kb : 1 órát.
 
 
0 komment , kategória:  szír konyha !  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 151 db bejegyzés
Összes: 9007 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2425
  • e Hét: 14624
  • e Hónap: 33759
  • e Év: 702920
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.