Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
libiai kekszrudacska
  2014-08-28 15:46:59, csütörtök
 
 

KEKSZRUDACSKÁK
(FAKHASS)

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:

30 dkg liszt
1 mokkáskanál cukor
5 dkg élesztő
10 dkg porcukor
2 dkg ánizsmag
2 dkg szezámmag
5 dkg vaj
1 csipetnyi só

Langyos, cukros vízben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a vajat a felfuttatott élesztővel és annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy lágy tésztát kapjunk. Langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük.
Ezután belegyúrjuk az ánizsmagot és vékony, kb. 2-3 cm hosszú pálcikákat sodrunk a tésztadarabokból.
Jól kilisztezett tepsibe tesszük, hogy még tovább kelhessenek, megszórjuk szezámmaggal, és közepes lángon 10 percig sütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd visszatesszük a sütőbe és aranyszínűre sütjük.


 
 
0 komment , kategória:  libiai konyha !  
tojással töltött palacsinta
  2014-08-28 15:44:45, csütörtök
 
 

TOJÁSSAL TÖLTÖTT PALACSINTA
(BREIK)

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:

10 dkg dara
6 tojás
1 mokkáskanál őrölt koriander (vagy korianderlevél)
4 evőkanál olívaolaj
bő olaj a sütéshez
só és bors

A darát megsózzuk és hozzáadjuk az olajat és néhányszor annyi vizet öntünk rá, hogy folyamatosan kevergetve lágy tésztát kapjunk.
Olajjal kikent, jól felforrósított serpenyőbe egy kevés darakrémet teszünk, laposra szétsimítjuk, majd amikor megsült, tűzálló tálra kiszedjük. Összesen 8 db palacsintát sütünk.
A felvert tojásokat serpenyőben hirtelen megsütjük, (ne túl keményre!) megsózzuk, megborsozzuk és korianderrel ízesítjük.
Ezzel a töltelékkel megkenünk minden palacsintát, majd félbehajtva nagyon forró bő olajban átsütjük. Papírszalvétán lecsöpögtetjük, és tálaljuk.
Megjegyzés: A korianderlevelet petrezselyemzölddel és egy csipetnyi reszelt narancshéjjal helyettesíthetjük.


 
 
0 komment , kategória:  libiai konyha !  
libiai daragombóc
  2014-08-28 15:42:55, csütörtök
 
  DARAGOMBÓC
(BAZIN)



Hozzávalók:

20 dkg dara
5 dkg élesztő
2 evőkanál olívaolaj
3 dl víz


A kevés langyos vízben felfuttatott élesztőt a darával addig keverjük, míg lágy krémet nem kapunk. Közben kevés vizet adunk hozzá.
Langyos helyen letakarva kb. fél óráig hagyjuk megkelni.
Kis lángra odateszünk 3 dl vizet, megsózzuk és apránként belekeverjük a megkelt tésztát. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg a tészta el nem válik az edény falától.
Levéve a tűzről beletesszük az olajat és néhány percig kézzel gyúrjuk, majd nagyméretű gombócokat formálunk belőle, és tálaljuk.
Megjegyzés: A gombócot kevés vajjal és citromlével vagy datolyaszósszal fogyasztják, de csirke- és halleveshez is adják.


 
 
0 komment , kategória:  libiai konyha !  
kardamomos szezámos torta
  2014-01-30 13:12:00, csütörtök
 
 




4 tojás
1 és 1 / 3 csésze cukor
1 / 2 csésze olaj
1 csésze tej
2 csésze liszt
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál hill
Sáfrány
Szezámmag


a tojást , sáfrányt , cukrot, olajat összekeverem . hozzáadom a tejet, lisztet, sütőport, kardamomot .
egy kuglóf formát kivajazok,megszorom szezámmaggal, a masszát beleöntöm és megsütöm ,
180 fokon 40 - 45 percig .


 
 
0 komment , kategória:  libiai konyha !  
káposztasaláta
  2014-01-30 12:13:54, csütörtök
 
  120 g retek szeletelve
100 g szeletelt káposzta
40 g apróra vágott koriander
40 g apróra vágott petrezselyem
100 ml majonéz
40 g apróra vágott mentalevél
80 g szeletelt saláta helyi
100 g friss bogyós gyümölcsök
szömörce

összekeverem a hozzávalókat , hütőbe teszem kis időre .

 
 
0 komment , kategória:  libiai konyha !  
" tört " burgonyás csirkés lepény
  2014-01-30 11:18:55, csütörtök
 
  Hozzávalók
3 evőkanál vaj
1 / 2 kg csirke (kockákra vágva)
1 / 2 kg hút (darált)
1 / 2 teáskanál szegfűszeget (őrölt)
1 / 4 Teáskanál szerecsendió
1 / 2 csésze meleg víz
1 közepes fej vöröshagyma (köztes darabokra vágott)
2 zeller (darált)
1 / 2 csésze főtt sárgarépa (szeletelt. kör)
1 / 2 csésze csicseriborsó (főtt)
3 csésze tört burgonyával (főtt és zúzott)
1 / 2 csésze cheddar sajt (reszelt)

a vajat felolvasztom és a csirke darabokat megsütöm benne , majd kiveszem egy tányérra .
a darálthúst is megpiritom a maradék vajon , hozzáadom a fűszereket és pár percig együtt piritom ,
a végén adom hozzá a más sült csirke darabokat , elkeverem , 2 percig sütöm együtt .
a zöldségeket összekeverem egy kisebb tálban .
majd a kihült húsokat is beleteszem .
egy kisebb tepsit kiolajzok, belerakom a burgonya felét, arra rakom a zöldséges ragút, majd a másik adag burgonyát,
a tetejét megszorom reszelt sajttal és megsütöm 200 fokon kb : 25 perc alatt .



 
 
0 komment , kategória:  libiai konyha !  
kolbászos omelett
  2014-01-30 11:07:49, csütörtök
 
 
Hozzávalók:

6 tojás
3 hot-dog kolbász
2 paradicsom, hámozott, kockára vágott kis
1 nagy hagyma, apróra vágott
1 zöld bors, apróra vágott
3 gerezd fokhagyma, aprítva
1 / 4 Csésze koriander felaprítva
1 / 2 teáskanál zúzott piros paprika
Szerecsendió
Só, feketebors
Margarin

a vajat felolvasztom , rárakom a hagymát és lepiritom .
hozzáadom a kolbász kairkákat, zöldfűszereket és együtt piritom tovább .
a kockára vágott paradicsomot is belekeverem , majd belekeverem a felvert tojásokat is . készre sütöm ,
korianderrel tálalom .





 
 
0 komment , kategória:  libiai konyha !  
libiai savanyúság
  2014-01-29 11:06:43, szerda
 
  Hozzávalók:
1 sárgarépa
1 uborka
2-4 friss chili
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1 evőkanál apróra vágott koriander
1 nagy gerezd fokhagyma, reszelt
1 teáskanál őrölt kömény
Az ízesítéshez só
2 evőkanál ecet
1 teáskanál citromlé


a zöldségeket egyformára felapritom , a fűszereket összekeverem .
hozzákeverem a citromlét, ecetet, sót .
kis üvegbe tárolom .
 
 
0 komment , kategória:  libiai konyha !  
házi harissa !
  2014-01-29 10:48:57, szerda
 
  ez egy sült paprika krém .

Hozzávalók:
3 csésze apróra vágott piros chili paprika (körülbelül 14 chili)
3-4 nagy gerezd fokhagyma
1-2 teáskanál római kömény
2-3 teáskanál só
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál pan pörkölt koriander mag
1 / 2 evőkanál serpenyőben sült köménymag
1 nagy főtt sárgarépa

az összes hozzávalót kikeverem , s pár percig együtt piritom ,
kis üvegbe tárolom .

 
 
0 komment , kategória:  libiai konyha !  
libiai " lángos "
  2014-01-29 10:45:12, szerda
 
  10-12 db tesz
Hozzávalók
4 csésze finom fehér liszt
4 evőkanál olívaolaj
4 teáskanál cukor
2 teáskanál só
2 teáskanál sütőpor
Egy csésze meleg tej és 1/2 csésze meleg víz
az élesztőt 1 / 2 csésze meleg víz
(25g friss élesztő vagy 1 evőkanál szárított élesztő + 1 teáskanál cukor)
kukorica olaj a mély-sütéshez


a kelt tésztát összegyúrom , letakarom és hagyom kelni .
utána 10 - 12 db vágom fel és még egyszer kelesztem .
a gombócokat vékonyra kinyújtom és olajban megsütöm ,
amikor az első oldala majdnem megsült, akkor a nyers oldalára ütök egy tojást,
amikor már megsült, akkor óvatosan megforditom és azt az oldalt is megsütöm .




 
 
0 komment , kategória:  libiai konyha !  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 134 db bejegyzés
Összes: 8990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1711
  • e Hét: 16924
  • e Hónap: 49775
  • e Év: 558702
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.