Regisztráció  Belépés
dorotea55.blog.xfree.hu
"Széttéphetetlen kötelék a szeretet, mi köztünk él. Életünk szépség és küzdés, összeköt bennünket a hűség." Gy Marcsi
1954.01.30
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
haiku
  2017-07-16 18:37:48, vasárnap
 
  Link






Múló éveim
mosolyráncait öröm
simítja széppé
kabri



Lesimogattad
meggyötört lelkem fájó
gyűrődéseit
kabri



Ki érzelmekkel
játszik - mind közül bizony
- a leghitványabb...
kabri



Ha majd nem tudlak
karommal átölelni:
- Imám ölel át.
kabri

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek__SZÉP GONDOLATOK  
Gondolatok
  2017-06-29 06:12:15, csütörtök
 
  A félutat, amely a csodához vezet, akármilyen úttalan meredek, neked kell kitaposnod. E vállalkozás talán utolsó, ziháló lélegzeted is elkéri, de megéri! Mert a titkos középpontig, ahol az idő az időtlent metszi, eléd jön Isten, s minden terhed továbbviszi."Szepes Mária"  
 
0 komment , kategória:  Idézetek__SZÉP GONDOLATOK  
Gondolatok
  2017-05-23 05:59:24, kedd
 
  Annyi mindent vágyunk az életben. Boldogságot, sikert, anyagi biztonságot, elismerést. Újabb és újabb célokat tűzünk ki, újabb és újabb akadályokat mászunk meg sodró vágyaink miatt.

Vágyakozunk, mert álmaink ködfátylán át egy boldog élet lehetősége sejlik fel. Mégis, nem az a fontos, hová vágyunk, hanem hogy honnan nem vagyunk képesek elszakadni.

Ez pedig a családunk.

Szalai Vivien


Méltóság. Egyetlen szó. S micsoda tartalom. Mindennél előbbre való, nem szabad áruba bocsátani, nem tűri a szennyes vétkeket. Amikor felemelkedtünk az állatias szintről, emberi méltóságot kaptunk. Hiszem, hogy az életben ugyan az összes méltóságunktól megfoszthatnak minket, viszont az csupán rajtunk múlik, hogy az emberi méltóságunkat engedjük-e odaveszni.
Szalai Vivien



Link


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek__SZÉP GONDOLATOK  
Szép gondolatok...
  2017-05-21 14:39:37, vasárnap
 
 
Elekes Ferenc

1935. március 4. -
erdélyi magyar költő és újságíró


Sokféle festői táj van a világon a Niagarától a gyergyói tisztásokig. De azt a festői tájat a legnehezebb szó nélkül hagyni, amelyhez küzdelmeinkkel kapcsolódunk. Ahol örökké reménykedünk, ahol sokszor csalatkozunk, de ahol újrakezdünk mindent. Ahol van erőnk újrakezdeni mindent. Ahol születtünk.



Ha igazságtalanul bántanak, s szomorú vagyok, fájjon valakinek az én szomorúságom, még mielőtt őt is éppígy megbántotta volna valaki. Ha csak azután érzi át az én bajom, akkor már elkésett nagyon, akkor hiányzik belőle az emberség sebessége. Ha örömöm van, örüljön annak valaki, még mielőtt őt is hasonló öröm érné. Ha csak azután örül, elkésett megint, hiányzik belőle a jóság sebessége. Azt hiszem, ez az a furcsa sebesség, aminek fokozásában illetékes az egész emberiség.



Az ember néha azon kapja magát, a napok telnek, erőt gyűjt, és fáradozik anélkül, hogy ennél többet elérne. Ezért jó, ha néha fölvetődik egy-egy miért. Nem árt olykor tisztázni, mit miért teszünk. Hisz csakugyan értelmetlen az élet, ha mozgásformája csupán önmagát teremti újra. Nem elég az embernek, ha csak megél. Megél a kutya is. Az élet több a létezésnél. Az emberben épp ez az érdekes.



Nemcsak a bánatot, az örömöt sem tudja elviselni az ember egyedül. Ha valami bánt, azért mondom el, megértsenek, vagy segítsenek, legyen könnyebb egy fájó gondolat. Ha örömöm van, szeretném elmondani azt is, mert nem igazi öröm, ha csak az enyém, ha titokban tartom, ha más nem örülhet neki. A legnagyobb bánat ott kezdődik, ha örömünknek senki sem örül.









Link


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek__SZÉP GONDOLATOK  
Szép gondolatok...
  2017-03-27 19:16:46, hétfő
 
  Amikor még kicsik voltunk, együtt játszottunk a levélbe borult nyári fák alatt; pitypangot szedtünk a mezőn, hogy hazavigyük; egész nap rúgtuk a port az árnyas ösvényeken, dagasztottuk a sarat, élvezettel szórtuk egymásra az őszi leveleket. A kor nem aggasztott bennünket. Az évszakok rendre elhozták ajándékaikat, és nem éreztették velünk, hogy az idő nem múlik nyomtalanul felettünk. Ám a fák közben kidőltek, a mezők és a poros ösvények nyomtalanul eltűntek. És mi lassan elérkeztünk életünk deléhez. Sétálj velem egyet és beszélgessünk el az elveszett időkről, melyek oly élénken élnek emlékeinkben, melyeket szívünk mélyén őrzünk! Az élet most is szép, csak immár más világban élünk, és felismerjük egymás szemében a még mindig bennünk lakozó gyermeket, és elmosolyodunk, mert tudjuk, hogy semmi fontosat nem veszítettünk el útjaink során.

Pam Brown.


Link


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek__SZÉP GONDOLATOK  
Gondolatok
  2017-02-06 20:04:12, hétfő
 
  Link





"Meg akarok élni minden pillanatot, amit az élet ad. A legjobb tanács, amit adhatok Neked, csak ennyi: szeress, nevess, láss, élj - és soha ne veszítsd el a reményt!"
(ismeretlen)
.

"Az élet útja nagyon csodálatos. Soha nem könnyű, nagyon gyakran nehéz, de tele van örömmel, reménnyel és győzelemmel."
Norman Vincent Peale
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek__SZÉP GONDOLATOK  
Gondolatok
  2016-11-11 12:57:18, péntek
 
  "Ha azt szeretnéd, hogy szeressenek, legyél szeretni való. Ne nyafogj, ne a fájdalmaiddal legyél elfoglalva, ne teremts újakat, csak azért, mert azt hiszed, hogy ezzel kivívod mások törődését, gondoskodását. Legyen jó veled lenni, csacsogni, amit kér, amire neki van szüksége. Így aztán nem maradsz egyedül. Szakíts időt mindenre és mindenkire. Csak rajtad múlik, hogy mire futja. És néha legyen időd a semmittevésre is!"
Kertész Zsuzsa
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek__SZÉP GONDOLATOK  
Szép gondolatok...
  2016-09-21 15:15:40, szerda
 
  Vannak emberek, akiket egy időre ajándékba kapunk, hogy elkísérjük élete egy szakaszán.
Nem igazán azért, hogy birtokoljuk vagy uralkodjunk felette.
Meg azért sem, hogy tanácsainkkal megfojtsuk. Néha csak azért, hogy menjünk mellette.
Átláthatóan.Az igazi találkozások pillanatában belopakodunk egymás életébe, és a lelkünk jót ücsörög egymásnál. Ugyanarra a dalra rezdülünk.Érezzük egymást.Az emberek azt mondják, hogy nem szeretnek szenvedni. Én mégis szeretek.Szeretem, ha valaki eszeveszetten hiányzik. Ha ott lappang az a torokszorító érzés minden porcikámban, hogy mindent odaadnék abban a pillanatban, hogy újra találkozzak vele.Érezzem újra ugyanazt a dallamot a lelkemben. Az ő dallamát és az ő rezdülését.
Van ezekben a találkozásokban is valami nagyszerű és megdöbbentően furcsa.
Az élet összehoz két embert itt vagy amott, mintha a véletlen játéka volna csupán, aztán összeköti őket egy láthatatlan szövedékkel.Hogy aztán sohase felejtsük el azt a dallamot, azt az illatot, azt a hangulatot, amit elénk terelt, és azokat az érzéseket, amiket a lelkünkbe csempészett.
(fenyorveny)



Link


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek__SZÉP GONDOLATOK  
Szép gondolatok...
  2016-08-09 14:17:03, kedd
 
  A mindennapok legszebb és leghálásabb pillanatai a reggelek. Azok a reggelek, amikben ott vannak a szíved dobbanásai, a megszámlálhatatlan lélegzetvételeid, a kezeid, lábaid mozgékonysága, az élet eléd tárt látványa, ha kinyitod a szemed, s a csodálatos elméd, amivel átgondolhatod az előtted álló napot, azt a napot, ami neked adatott. Látod? Ez ismét a te napod. Istennek mára ez a terve, neked pedig csak annyi, hogy élj vele és élj benne...
(Lippai Marianna)



Link


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek__SZÉP GONDOLATOK  
Szép gondolatok...
  2016-08-09 14:16:38, kedd
 
  Link




Ma (is) a legjobb útravaló a gyermekednek az élethez az, ha szeretetet adsz és jó példát mutatsz. (Lippai Marianna)



Valahányszor csak ránézel a gyermekedre, boldogság szálljon a lelkedre! Hiszen veled van végre az, aki bearanyozza a mindennapjaidat egy életre. Rá vártál, s ő az, akiért oly sok imát mondtál. Megkaptad, hát szeresd! Veled él, hát tedd boldoggá! Nevelheted, akkor hát neveld szeretettel! Ha pedig nézed őt, nézd a szíveddel, s örülj annak, hogy együtt lehetsz a gyermekeddel! És ami még ezektől is fontosabb, hogy fogadd őt el! Ugyanis ettől szebb dolgot nem is tehetnél a lelkével. Ő sem akar más szülőt, hiszen téged - ahogy vagy, úgy szeret. Éppen ezért nem is vágyik másra, csak, hogy veled élhesse az életet és hogy bármilyen is, mindig érezze belőled a szülői szeretet.
(Lippai Marianna)


És, ahogy én gondolom:

"Anya! Ne légy szomorú, hisz én mindig itt leszek veled! Bár már nem látod a testemet, Isten meghagyta neked a lelkemet. Ha lehunyod a szemedet és körülötted minden elcsendesedett, akár meg is érezheted. Tudd, hogy én mindig ott leszek melletted. De ne sírj sokat kérlek, hisz nem könnyekből áll az élet! Azt szeretem, ha mosolyogsz, és mint a nap úgy ragyogsz. Fénylő napsugár legyél nekem, mert a fényedtől boldog a lelkem. Én jól vagyok itt a mennyben, hisz Isten mellett vagyok szeretetben. Barátaim is vannak és számukra én is az vagyok. Ők nem mások, mint az angyalok. Egyszer majd megismered őket. Egyszer. De nem most. Ennek az ideje számodra még nem jött el, hisz neked még élned kell. Menni tovább az utadon. Nélkülem, de mégis velem, mert kísér majd a lelkem. Sosem hagylak magadra. Szíved fájdalmát ez vigasztalja. És a szeretetem, amivel az édesanyámat láthatatlanul körülölelhetem. Mert a szeretet örök és nem múlik el soha, még akkor sem, ha az embert az Isten magához szólította..."
(Lippai Marianna)
Forrás: Internet ÉLETKEdv





Link


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek__SZÉP GONDOLATOK  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 72 db bejegyzés
e év: 492 db bejegyzés
Összes: 9016 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1591
  • e Hét: 12571
  • e Hónap: 62795
  • e Év: 369285
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.