Regisztráció  Belépés
dorotea55.blog.xfree.hu
"Széttéphetetlen kötelék a szeretet, mi köztünk él. Életünk szépség és küzdés, összeköt bennünket a hűség." Gy Marcsi
1954.01.30
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Maszatkám...
  2017-01-08 13:53:44, vasárnap
 
  Link

Maszatkám...

Nem szól egy szót sem, mégis értem őt. Nem beszél, de érzem, tudom, hű társam ő. Kölcsönös a szeretet, az igéző beszédes kicsi gombszemek. Habos-babos szőrpamacs, ő az ki a gazdinak élete végéig társa, játékos Maszatkája marad. Pajkos, huncut maszatos, imádni való kis kutyus. Bearanyozza a napjaim, hisz kicsi szívében szeretettündér lakik. Köszönöm, hogy velem vagy, arcomra minden nap, mosolyt csalsz. Jól van ez, így szeretlek, éltünk vidám, boldog lesz.
Horváth M. Zsuzsanna
 
 
0 komment , kategória:  MASZATOM...  
Maszat...
  2016-12-17 07:15:29, szombat
 
 
Maszatkám!


Link

Nagyon sok szép történet érkezett a pályázatra. Szeretettel ajánlom mindenkinek.
Itt található:
https://www.facebook.com/AllatesEmber/?fref=nf
Itt található
Link


Pályázatra írt történetem örökbefogadott kicsi kutyámról.


Horváth M. Zsuzsanna
Rátaláltam Maszatkámra.

Reggel jó kedvvel ébredtem. Kinéztem az ablakon. A táj gyönyörű hófehér. Nagy pelyhekben hull a hó. Az első napsugár fénye játszadozik a kristályos hópihéken. A madáretető is benépesedett. Ázott kis szürke veréb bukdácsol a hóban. Mosolyt csal az arcomra, ahogy nézem. A sok próbálkozás után szárnyat bontva sikerül felrepülnie. Boldogan szárnyal. Felöltözöm és indulok én is. Szeretem a telet, szeretek a hóesésben sétálni. Akkor még nem sejtettem rátalálok a legdrágább kincsre, ami számomra a legszebb ajándék: Maszat Az emlékek frissen élnek bennem.
Kicsit távolabb...
A városszéli parkban egy csontig lesoványodott kiskutya vívja élet-halál harcát. Fáradt, meggyötört a teste. Látszik, hogy egy lépés is mekkora erőfeszítésébe kerül. Fájdalmas nyüszítését nem hallja senki. Néptelen, csendes a környék. Összeszedi magát, hajtja az életösztön. Fejét felemeli, testét vonszolja tovább a jeges, hideg hóban. Nem adja fel...
Élteti egy reménysugár, élni akar mindenáron. Valaha szerették, jól bántak vele. Most kegyetlen módon kidobták, sorsára hagyták. Éhesen átfagyva folytatja útját.
El-eltűnik a hóban, kicsi fejét felemeli. Vár, pihen, ismét új erőre kap. Mintha érezné, menni kell, nem szabad megállni. Nehéz minden mozdulat, fájdalom hasít apró testébe. Istenem a kicsi kutyaszív is nagyon tud fájni. Menj! Menj, ne add fel! Halkan suttogom. Odaérek hozzá, szívszorító a látvány.
Szólongatom, megérintem az élettelennek tűnő testet. A kutyus szemhéja megremeg, próbálná kinyitni a szemét, de nem tudja. Már sírni sincs ereje. Óvatosan felemelem. Beteszem a kabátom alá. Testemmel próbálom melegíteni. Sietve indulok hazafelé. Reménykedem, csak bírja ki szegényke addig. Új élet vár rá nálam. Szél fújja arcomba a havat, de nem törődöm vele. Minél előbb haza kell érnem. Közben beszélgetek a kutyushoz, biztatom.
- Ne add fel, nálam új otthonra találsz, új életed lesz. - Szorítom magamhoz. Kicsit mocorog, mintha mondani szeretne valamit. - Maszat! Igen így foglak hívni. Tetszik, jó lesz ez a név? Mit szeretnél, csinálok neked egy kényelmes kis kuckót. Szegénykének csúnya volt a szeme. Rám nézett, ártatlan kis pofikájával. Édesem, de sokat szenvedhettél. Beszédes tekintete megbabonázott, összeszorult a torkom. Megsimogattam kócos kis fejecskéjét, maszatos kis pofikáját.
Beszélgetek vele, észre sem veszem, hogy hazaértem. Kinyitom az ajtót. A tűz ég a kandallóban. Mellé teszek egy puha szőnyeget, arra lefektetem. Megfürdetem, sebeit kitisztítom. Örömmel látom, hogy nincs komoly baja, csak a szeme nyugtalanít. Vajon mi lehet az a piros dudor. Vajon fáj neki? Holnap elviszem, és az orvosnak megmutatom. Akkor már eldöntöttem nem adom senkinek, ő már hozzám tartozik. Bevallom sosem volt még kutyám. Tudom a döntésem, ha végleges, mindig felelősséggel tartozom érte. Szeretni fogom, és nem taszítom el magamtól. Szívem súgta jól döntöttem. Maszatka az ártatlan fiúcska, örökre az én kis társam lesz. Hozok neki meleg ételt. Fejecskéjét felemeli, nyelvével lassan lefetyel. Ízlik neki, éhes volt szegény. Jóllakottan, odabújik mellém, orrocskáját dörzsöli hozzám. Nevetek, a szája körül a szőrén még látszik az étel nyoma. Felemelem, jóleső érzés tölt el. Ideje lefeküdni, a mai nappal új élet kezdődik mind a kettőnknek. Megsimogatom, a kis szőrgombócot és így szólok hozzá.
- Maszat gyere, feküdj le, betakarlak, aludjál szépen. Jó éjszakát! - Hálásan rám néz, kicsit megcsóválja a farkát, így köszön nekem.
Teltek a napok, Maszat egyre jobban van. A szemműtéten túl vagyunk. Megerősödött, már nagyokat sétálunk, ragaszkodunk egymáshoz. Örülök, hogy rátaláltam. Odabújik hozzám, hízeleg.
- Gyere Maszat menjünk futkározni, játszani.
Boldogan szalad, előre, majd vissza hozzám. Látom, jól érzi magát. Hempereg a puha hóban. Tappancsai látszanak csak, ahogy ide-oda mozgatja. A szomorúság is eltűnt a szeméből. Mosolyogva figyelem, önfeledt játékát. Szívembe melegség költözik. Örülök, hogy egymásra találtunk.
Két éve együtt vagyunk, ragaszkodó, hű társam, drága kicsi Maszat.

**
Horváth M. Zsuzsanna
Kicsi kutyám...

Kicsi kutyám rád találtam,
szemedben szomorúságot láttam.
Szőröd borzolt, szemed sérült,
- Mit vétettél, hogy utcán éltél?-
Megláttalak, szívem súgta,
nem maradhatsz kitaszítva.
Ártatlan szempár, megbabonáz,
csillagfényes szeretetvarázs.
Ragaszkodva hozzám bújtál,
simogatásra, jó szóra vágytál.
Azóta is együtt vagyunk,
boldog percek, órák, napok.
Habos-babos szőrpamacs,
ragaszkodó, játékos, kis Maszat.
Sosem leszel többé árva,
amíg élek lesz puha ágyad.
Kölcsönös a szeretet, érzem
ezt adod, minden nap nekem.
Rád találtam, sosem bánom,
családtag vagy látod-látod.
Velem maradsz örökre,
nem vagy árva érzed-e?
Minden napunk csodaszép,
köszönöm, hogy velem élsz.
2016.

****************

A bírálat a következőképpen történt: valamennyi zsűritagot kértük, hogy állítsanak fel 1-től 6-ig sorrendet, majd az egy-egy listán elért 1. hely 6 pontot, a 2. 5-öt és így tovább ért. A valamennyi zsűritag által adott pontokat összesítve jött ki a sorrend, ami:

I. helyezett: Olajos Eszter Zaya hercegnő eljövetele 24
II. helyezett: Vidák Cili Kicsi Mancsom: 17
III. helyezett: Horváth M. Zsuzsanna Rátaláltam Maszatkámra: 13
IV. helyezett: Csurgó Szilvia Titok: 12
V. helyezett: Ábrahám Lia Sütemény:11
VI helyezett: Kalocsai Évi Az Én Csodáim:10


***************

Köszönöm szépen.Pokorny Kata szöveges bírálata:
"
Pokornyi Katalin:

Szia Zsófi!

Megvan az én javaslatom a sorrendje. Kizárólag írástechnikai szempontokat vettem figyelembe: dramaturgiát, stilisztikát, karakterek összetettségét, nézőpontok egységét, és a leírások érzékletességét.

1. helyezett: Waltner Magdi: Tuki meséje

Nagyon érzékletesen szemlélteti a kutya szemszögéből az eseményeket, az átélt borzalmakat, emellett azonban mégis humoros tudott maradni a történet. Jó dramaturgia, választékos nyelvezet, hiteles karakterek és megnyugtató happy ending.

2. Horváth M. Zsuzsanna: Rátaláltam Maszatkámra

Izgalmas, hatásos történetleírás, a közeli nézőpont miatt könnyen lehet azonosulni a mesélővel. Minden érzékszervet bekapcsol, nemcsak a látást, de a hallást, a tapintást, a hőérzékelést is. Szép leírások, szofisztikált szóhasználat

3. Olajos Eszter : Zaya hercegnő eljövetele

Jó dramaturgia, elgondolkodtató üzenet: tedd meg, amit szeretnél, amíg megteheted.

4. Sütemény

Érzelmekkel teli, szép leírás, kerek történet, szép üzenetet közvetít a történet.

5. Vidák Cecília: Kicsi Mancsom

Hatásos kezdés, hiteles leírás

6. Kalocsai Évi: Az én csodáim

A konfliktusokat hitelesen jelenítette meg a történet (az apával, és az új kutyussal)"

Az I. helyezett a felsorolt díjakat kapja, a II-VI helyezett PetBull csomagot és a yorkie fajtamentés egyedi bögréjét - lehetőség szerint egy sétáltatás keretébenh átadva :) :) :) :)

A különdíjas: Farsang Mendi, mindössze 10 éves - ő egy yorkie fajtamentés bögrét és az Era Dog Fashion felajánlásaként a kutyája részére egy nyakéket kap.

Még egy különdíjat adunk ki: Waltner Magdi 1 ponttal maradt el a VI. helytől. Az övé is szép, izgalmas írás, bár, őszintén mindegyik az volt.Sok szép történet érkezett a pályázatra. Érdemes elolvasni őket. Szeretettel ajánlom..Link


 
 
1 komment , kategória:  MASZATOM...  
Maszat...
  2016-10-23 06:36:01, vasárnap
 
 

Léleksimogató gondolatok...


Link

"Akármilyen rövid a pillanat, mely része a mellettünk élő állatok életének, felélénkíti a miénket, és minden szempontból jobbá, tartalmasabbá teszi azt."
John MuirLink

Kiskutyámhoz:

Sehová nem költözök nélküled. Sosem adlak menhelyre. Nálam mindig lesz mit enned. Nem engedem, hogy bántsanak. Akkor sem hagylak cserben, amikor már öreg es vaksi leszel. S ha eljön az ideje, ott leszek, hogy a karomban tartsalak.
Link

A kutyák nem a teljes életünk, de ők teszik teljessé az életünket.
Roger-Andrew-Caras
Maszatkám...
Örökké az én picike kutyusom maradsz, imádlak.

Link 
 
1 komment , kategória:  MASZATOM...  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 22 db bejegyzés
e év: 542 db bejegyzés
Összes: 9662 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 715
  • e Hét: 5491
  • e Hónap: 17234
  • e Év: 437364
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.