Regisztráció  Belépés
klementinagidro.blog.xfree.hu
Embernek lenni! Csak embernek lenni, semmi egyébnek, De annak egésznek, épnek, Föld-szülte földnek És Isten-lehelte szépnek. Gidró Klementina
1975.11.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
NAGYI praktikái
  2016-06-17 18:27:50, péntek
 
 

NAGYI praktikái
Hogy ne fusson ki a tej

* A tej forralása előtt öblítsük ki az edényt hideg vízzel, mert így nem ég le.

* Ha tejet forralunk, kenjük körül a lábas peremét vajjal, így a tej nem tud kifutni.

* Ha egy kissé savanykás tejet vásároltunk, tegyünk bele egy késhegynyi szódabikarbónát, és azonnal forraljuk fel.

* A tejet forralás után csak akkor szabad lefedni, ha már teljesen kihűlt.

* A tej és a tejes ételek érzékenyek minden szagra. Ezért tejforraláshoz, tejberizs, tejbedara, madártej készítéséhez csak olyan lábast használjunk, amiben más ételt nem főzünk.
.....stb.

(Forrás:1111 hasznos tanács háziasszonyoknak és férfiaknak - Bibliotéka Kiadó)
 
 
0 komment , kategória:  Fontos tudnivalók  
A rákellenes táplálkozás alapszabályai
  2015-09-08 12:48:32, kedd
 
  Kevés só, alkohol és cukor, annál több zöldség és gyümölcs. A gyors étkezdéket pedig felejtsük el! Maradjon annyira vékony, amennyire lehet, de ne vigye túlzásba: a testtömegindex 21 és 23 között ideális. A túlsúly, "előszobája" lehet bizonyos daganatos betegségeknek.

Igyon "kalóriatudatosan": kerülje a cukortartalmú italokat, fogyasszon inkább ásvány- vagy csapvizet, édesítőszer nélküli gyógynövény- vagy gyümölcsteát, gyümölcslevet. Fogyasszon naponta legalább másfél liter folyadékot!


Fogyasszon naponta legalább 30 gramm rostot: teljes kiőrlésű pékáruval és hüvelyesekkel (pl. zöldbab, borsó) könnyen fedezheti szükségletét, igyekezzen minden étkezéskor enni ezekből.


Mondjon búcsút a gyorsételeknek! A félkész, előkészített és gyors(éttermi) élelmiszerek, rengeteg cukrot és zsírt tartalmaznak, melyek kedveznek a különböző rákos betegségek kialakulásának.


Egyen sok gyümölcsöt és zöldséget: a napi öt étkezés során bevitt 650 gramm az optimális, például napi három adag főtt zöldség, ehhez salátaként jöhet nyers is, majd a másik két étkezés során jöhet a gyümölcs. Vásároljon lehetőleg hazai (vagy) ellenőrzött, szezonra jellemző zöldséget, gyümölcsöt, és mindent mosson meg alaposan fogyasztás előtt!

Kerülje a táplálékkiegészítőket és a vitaminkészítményeket, táplálkozzon kiegyensúlyozottan: a természetes élelmiszerekben lévő tápanyagok sokkal hatásosabbak, mint a nagy dózisban bevitt mesterséges vitaminok és ásványi anyagok.

Legfeljebb 500 gramm húst egyen egy héten (mondjuk két alkalommal), a vörös húsok (marha, sertés) helyett válassza a baromfit. Ritkán fogyasszon kolbászféléket, kerülje a sózott, pácolt, füstölt húsokat!

Az ételeket lehetőleg könnyűre készítse el: rövid ideig, alacsony hőfokon, kevés vízzel és zsiradékkal.

A sütés helyett párolja, főzze a húsokat és a zöldségeket, kerülje a túlzottan csípős ételeket. A zsiradékot ne hevítse túl (füstölésig) és ne egyen égett ételt!

A nők naponta maximum egy, a férfiak naponta legfeljebb két pohár alkoholt igyanak. Csekély mennyiségű alkohol védi az artériákat az elmeszesedéstől.

Csökkentse sófogyasztását: ízesítsen inkább gyógy- és fűszernövényekkel! Kerülje a sózott élelmiszereket, mint például a szalonna, sonka, kolbászfélék. A sok sót fogyasztók körében, sokkal nagyobb a gyomorrák kialakulásának esélye.

Szabaduljon meg a penészes ételektől, ugyanis a penészben lévő gombák növelik a májrák kialakulásának kockázatát. Ugyanígy járjon el a barnás, löttyedté vált (méreganyagot tartalmazó) gyümölcsökkel is: dobja ki az egész gyümölcsöt, ahelyett, hogy levágja a barnás részt.

(WEBBeteg - Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekorvos)



forrás:http://www.webbeteg.hu/cikkek/fogyokura/1816/a-rakellenes-taplalkozas-alap szabalyai

 
 
0 komment , kategória:  Fontos tudnivalók  
Fájdalom a sarokban
  2015-08-22 17:39:53, szombat
 
  Fájdalom a sarokban
- így szüntesd meg természetesen és gyorsan!

Nagyon sok ember küzd a sarok fájdalommal, amit elsősorban a fizikai megterhelés, másodsorban az ízületi fájdalom okoz. Ha a drága krémek hosszabb távon nem hoznak eredményt, akkor itt az ideje a természetes gyógymódok tárházában körbe nézni!

A sarokfájás egy gyakori probléma, ami az esetek nagyobb részében gyorsan és magától megszűnő probléma. Lehetséges azonban olyan eset, amikor a fájdalom nem múlik vagy betegség okozza. Utóbbi esetben érdemes reumatológus szakorvossal kivizsgáltatni a sarokfájdalom okát.
Járás közben vagy futáskor a sarokcsont a testsúlyunk akár többszörösét és viselheti. Ebből adódóan meglehetősen nagy a sérülés lehetősége. A sarok fájdalma egész járásunkat fájdalmassá vagy lehetetlenné teheti. A sarok a lábfej csontjai közül a legnagyobb méretű csontunk.

A leghétköznapibb okozója a sarokfájdalomnak a talp vastag kötőszöveteinek a túlterheltsége. A talp izmai és szalagjai megvastagodnak a túlterhelés miatt, amit kiválthat a sarok ütődése, túlzott mértékű állás, az egészségügyileg nem megfelelő vagy túl lapos lábbelik, papucsok.
Íme a leghatékonyabb természetes módszerek a megszüntetésére:

Burgonya

Egy karikára vágott burgonyát helyezzünk a zokninkba éjszakára és egészen reggelik hagyjuk ott. Hatékonyan hat még a reszelt burgonya is, de ebben az esetben kötéssel, tekercseléssel rögzíteni kell a sarokhoz. 7-8 napon alatt képes megszüntetni a fájdalmat.

Só és méz

Egyforma mennyiségű sót és mézet keverjünk össze, amit alkalmazzunk az érintett területen. Egy kis géz és ragtapasz segítségével rögzítsük a sarkon, majd nylon tasakba öltöztessük a lábat. Húzzunk rá egy zoknit és aludjunk így. 10 napon belül a türelem meghozza gyümölcsét!

Aszpirin tinktúra

10 aszpirin tablettát törjünk porrá (200 mg), majd keverjük össze orvosi alkohollal és 2 napig pihentessük a lábat. Néhány géz lapot áztassunk a keverékbe, majd helyezzük a sarkunkra. Húzzunk nylon tasakot a lábra, majd rá egy zoknit és hagyjuk hatni egész éjszakán át. Reggel alaposan mossuk meg a lábat és ajánlatos egy zsíros krémmel bekenni utána.

Szerző: tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  Fontos tudnivalók  
Petefészekrák: hét tünet, ami róla árulkodik
  2015-08-22 17:39:27, szombat
 
  Petefészekrák: hét tünet, ami róla árulkodik
Holotropikum

A petefészekrákot ,,csendes gyilkosnak" is nevezik - általában teljesen tünetmentes a betegség első fázisaiban. Azonban akad néhány figyelmeztető jel, amelyet ugyan össze lehet téveszteni egyéb tünetekkel, és figyelmen kívül lehet hagyni, de a fontos az, hogy rendszeresen járjunk felülvizsgálatra!

A kitartó puffadt érzés egyike lehet a petefészekrákra utaló jeleknek. De nem kell megijedned! Ha évente legalább egyszer elmész nőgyógyászhoz, nem vagy veszélyben! A gond csak akkor van, amikor a betegséget előrehaladott állapotban veszik észre, és sajnos ez az esetek 70%-ára érvényes - az elhanyagolt nőgyógyászati kontrollok miatt.

Az orvosok felhívják a figyelmünket, hogy a kór kialakulásának veszélye nő az életkorunkkal, 5 nőből ugyanis 4-nél felfedezik ezt a betegséget, már 50 év fölött. Szomorú, de való, hogy ritkák azok az esetek, amikor a kórt még kezdő fázisban diagnosztizálják.

Hogy mi okozza ezt a kegyetlen betegséget, továbbra is ismeretlen. Mégis létezik néhány szempont, ami elősegítheti annak fejlődését, mint például az életkor, a genetikai beállítottság, hormonális tényezők, túlsúlyosság, meddőség, hormonális kezelések, vagy az endometriózis.
A petefészekrák tünetei

* hasi puffadás;
* gyakori vizelés;
* hasi fájdalmak;
* menopauza utáni vérzés;
* étvágytalanság, étvágyvesztés;
* anális vérzés;
* tartós puffadt érzés.
Az étrend nagy szerepet játszik a megelőzésben

Ha már a genetikai adottságainkon nem tudunk módosítani, legalább az étrendünk által segítsünk a szervezetünknek felvenni a harcot a kór ellen - tanácsolják a szakemberek. Ők ugyanis azt állítják, igenis számít az, hogy mit fogyasztunk, a petefészekrák esetében is! Kutatások sora bizonyította már, hogy a megelőzés érdekében kerülni kell a vörös húsok és telített zsírok (amelyek megtalálhatók az állati eredetű termékekben: tejtermékben, húsban, tojásban) túlzott fogyasztását, továbbá támaszkodjunk inkább a halhúsra, a friss zöldségekre és gyümölcsökre, valamint a zöld teára.
Mi az, ami megóv minket a bajtól?

* A zsíros halak - gazdag ómega 3 tartalma által a halhús 30%-os védelmet nyújt a petefészekrákkal szemben. Ezt több kutatás eredménye is alátámasztja.
* Szőlő - a vörös borban és a szőlőben lévő hatóanyagok 60%-kal képesek visszaszorítani a rákos sejteket tápláló vérképződés folyamatát.
* Paradicsom - 13 ezer nőn végezték el a kísérletet, mely szerint hetente 5-6 alkalommal elfogyasztott félcsészényi paradicsom 60%-kal csökkenti a petefészekrák kialakulásának veszélyét.
* Hagyma - tulajdonképpen bármelyik hagymafajtát, de főként a vöröshagymát tartják a rákos megbetegedések ellenszereként, így a petefészekrákkal szemben is védelmez.
* Cikória, spenót, brokkoli - valamennyiben megtalálható a kemferol nevű anyag, ami akár 75%-os valószínűséggel is képes megfékezni a petefészekrák kialakulását.

 
 
0 komment , kategória:  Fontos tudnivalók  
Ezért ne mossuk meg a csirkehúst felhasználás előtt
  2015-08-22 17:25:56, szombat
 
  Ezért ne mossuk meg a csirkehúst felhasználás előtt
Írta: Jerome Flynn

Szakemberek azt tanácsolják, hogy főzés, sütés előtt ne mossuk meg a csirkehúst, mivel az növeli az ételmérgezés kockázatát. Egy internetes felmérés szerint, 4500 nagy-britanniai megkérdezett 44 százaléka nyilatkozott úgy, hogy megmossa a csirkehúst elkészítés előtt.

csirkehús

A húsmosás azért hordoz veszélyt magában, mivel az elősegíti a campylobacteriosis terjedését a kezünkön, a munkafelületeken, a ruhánkon és a főzőedényeken, ugyanis a baktérium fő hordozói a házi szárnyasok. A campylobacteriosis állatról emberre terjedő betegség: a kórokozó csirke, kutya, macska, sertés belében él, így a házi ,,kedvencünktől" fertőződhetünk kontaktus révén.

Bejuthat a baktérium a fertőzött állat elégtelenül megfőzött-megsütött húsának (például grillcsirkének), illetve egyéb termékeinek (például nyers tejnek) a fogyasztása révén is az emberbe. A beteg ember székletével a külvilágba jutott kórokozó emberről emberre is terjedhet, ha például valamely vízbázis fertőződik ilyen módon a kórokozóval, kisebb-nagyobb járványokat is okozhat.

A fejlődő országokba történő utazások során kialakult hasmenések zömét is valamely Campylobacter baktérium okozza. A Campylobacter fertőzések kórismeretéhez a széklet vagy egyéb testnedvek mintáinak laboratóriumi elemzése szükséges, amely során az izolált kórokozó antibiotikum érzékenységét is meghatározzák, azonban csak ritkán, súlyos esetekben van szükség antibiotikum adására.

Kezelése a hasmenés tüneti kezeléséből áll: diéta, folyadékpótlás, élőflórás tejtermékek (kefir) fogyasztása. A betegség a megfelelő kezelésre hamar gyógyul, hosszan tartó kórokozó-hordozás nem marad a betegség kiállása után.

Az amerikai mezőgazdasági minisztérium ugyanakkor nem ajánlja az egyéb húsok megmosását vagy leöblítését sem, mivel az fertőzésveszélynek teszi ki a konyhát. Az ajánlás szerint a húsokon található baktériumokat azért nem szükséges lemosni, mert azok elpusztulnak a sütéstől, főzéstől. A mosogatóban, öblítőben viszont élve maradnak a kórokozók, így azok sokkal nagyobb eséllyel terjednek.

E mellett a víz akadályozza az úgynevezett Maillard-reakciót, így a hús külseje inkább párolódni fog, nem pirulni. Ezért a húst egyszerűen vegyük ki a csomagolásból, töröljük meg, majd mosás nélkül használjuk fel.

 
 
0 komment , kategória:  Fontos tudnivalók  
Égési sebekre
  2015-06-30 20:03:38, kedd
 
  ÉGÉSI SEBEK



Éppen kukoricát főztem, és a villát beleszúrtam a forró vízbe, hogy megnézzem hogy kész a kukorica, a villával nem találtam el, és a kezem csúszott be a forró vízbe. Egy barátom, aki Vietnamban volt katona, pont akkor lépett be házamba mikor ordítottam a fájdalomtól. Kérdezte, hol van sima liszt? Mikor oda adtam egyenesen bele dugta kezemet, és azt mondta, hogy tartsam ott 10 percig, amit meg is csináltam. Mesélte, hogy Vietnamban egy férfi meggyulladt, és a nagy pánikban egy zsák lisztet rá öntöttek. Nem csak eloltotta a tüzet, de egy hólyag se keletkezett bőrén.Tehát, ott tartottam kezemet a lisztben 10 percig, és mikor kihúztam, se hólyag, se pirosodás se fájdalom nem volt. Most ezért a hűtőben tartok egy csomag lisztet, mert a hideg liszt sokkal hatékonyabb az égésre, mint a szoba hőmérsékletű.Csoda, ha engem kérdezel. Egyszer a nyelvemet égettem meg, lisztet szórtam rá, és 10 perc múlva semmi fájdalmat nem éreztem. Ha megégeted magad, ne tegyed folyó víz alá, csak használd a zacskó lisztet. Sokkal hatékonyabb.


 
 
0 komment , kategória:  Fontos tudnivalók  
Miért étvágytalan a gyerek
  2015-06-30 20:02:39, kedd
 
  Beszélgetések során gyakran kiderül, hogy sok szülőnek nem fontos a
közös családi étkezés. A gyerekek egy része éppen azért étvágytalan,
mert csak úgy eléjük rakják az ételt, egyedül ülnek az asztalnál, és
semmi kedvük így étkezni. Éppen ezért nagyon fontos, hogy legalább
az esti és a hétvégi közös étkezések legyenek igazi családi együttlétek.
A csecsemőkori étvágytalanság is lehet átmeneti és krónikus. Az előbbit
okozhatja tejundor, táplálékváltás, fogzás, utazás, idegen környezet,
gyógyszerszedés, székrekedés. Téli időszakban például jellemző, hogy
egy-egy séta után a gyermek beleizzad a ruhájába, megszomjazik, és a
hazatérés után sok folyadékot kap, amely a telítettség érzetét kelti.

A krónikus étvágytalanság jóval veszélyesebb, mivel ez a gyermek
fejlődésének visszamaradásához vezethet. Okozhatja immunológiai
éretlenség, valamilyen korábbi táplálási hiba, például a tehéntej idő
előtti, túl korai adása vagy más idegen fehérjebevitel. Könnyen
előfordulhat, hogy ez háziállatok tartásának következménye, de
jelentkezhet valamilyen betegség miatt kapott antibiotikumok mellék
hatásaként, de az okok között keresendő a mostanában újra növekvő
számban megjelent tbc-s megbetegedés is.

A krónikus étvágytalanságból eredő elégtelen táplálkozás tinédzser
korban gyomorfekélyhez, idegi eredetű lesoványodáshoz is vezethet.
Az étvágytalansághoz az ivási zavarok is hozzátartoznak. A gyermek
kori krónikus étvágytalanság egyik tünete az elégtelen súlygyarapodás.
Márpedig ez betegség, amelyhez alkati tulajdonságok, helytelen családi
étkezési szokások is vezethetnek. Gyakori szülői panasz, hogy a
gyereknek jó étvágya volt, de ez egyszer csak megszűnt.

Az étkezések helyébe a chips, a kukoricapehely lépett, a folyadékpótlást
felváltották a cukrozott italok, víz helyett rossz gyümölcsleveket isznak.
Mindez ugyanúgy étvágytalansághoz vezethet, mint a túlzott szülői elvárás,
melynek kifejeződése az efféle megjegyzés: Látod, a szomszéd gyerek is
annyi idős, mint te, mégsem olyan sovány!

Pszichés okok

Az étvágytalanságnak - amely tehát nem egyenlő a vashiánnyal, a
soványsággal - a helytelen étkezési szokásokon kívül pszichés okai
is lehetnek. A csecsemőkori étvágytalanságnál például tetten érhető
az anya és a csecsemő közötti kommunikációs zavar: nem akkor
történik az etetés, amikor a baba éhes, az anya félreérti a kicsi
jelzéseit és így tovább. Kiváltó okként jelentkezhet a szoptatás
helyetti olykor indokolatlan mesterséges táplálás.

Az anya fokozott szorongásait a csecsemő is átveszi, és ez étvágy
talanságban fejeződhet ki. Ugyancsak étvágytalanság lehet a
következménye, ha az anya nincs a csecsemője mellett, ha helyette
valamilyen ok miatt más, idegen személy gondozza a kisbabát.
Kisdedkorban megtörténhet, hogy az étkezés indokolatlan túleről
tetése, a külső kényszerrel történő étkezés dacot eredményez, ami
ugyancsak étvágytalanságot okozhat. Miként az a helytelen nevelői
attitűd is, amely akadályozza a kisded önállósodási törekvéseit.

Az óvodáskori étvágytalanság az anyától való elszakadásra lehet
válasz, de jelezheti a közösségbe való beilleszkedési zavarokat is.
Az óvodába kerülés intenzív szorongásos állapota gyakran okoz
étvágytalanságot. Kisiskolás korban ugyancsak a megváltozott
életforma, a beilleszkedési nehézségek kelthetnek étvágytalanságot,
amihez hozzájárulhat a teljesítmény-szorongás is.
A prepubertáskorban jelentkező étvágytalanság kialakulását.



 
 
0 komment , kategória:  Fontos tudnivalók  
Mikrohullámú sütő
  2015-06-30 19:57:08, kedd
 
  A mikrohullámú sütőben ráadásul nehezen elérhető helyen is
megtalálhatóak a szennyeződések, amelyek rászáradnak a falra
vagy az ajtóra. Nem beszélve arról, hogy ezek micsoda baktérium
tenyészetek lehetnek. És itt jön képbe a citrom! Nem kell mást
tenned, csak egy citromot nagyon vékony szeletekre vágni, egy
mikrózható tálba tenni és forró vizet önteni rá. Ezután a tálat tedd
a mikró sütőbe, és egy percig magas fokon melegítsd, majd töröld
át a mikrót egy szivaccsal. A citromos, forró gőz hatására a
rászáradt szennyeződések feloldódnak a baktériumok pedig
elpusztulnak. Vegyszerek nélkül!

 
 
0 komment , kategória:  Fontos tudnivalók  
Ecetmuslica
  2015-06-30 19:47:59, kedd
 
  Az ecetmuslicák azok a kis rovarok, amelyek ha egyszer befészkelték magukat
a lakásba, úgy tűnik, már sosem szabadulhatsz meg tőlük. Mostanáig! Vannak
ugyanis olyan eszközeid a konyhában, amelyeket nagy sikerrel alkalmazhatsz
erre a célra is.

Az esetmuslicák imádják a gyümölcsöket és zöldségeket, főleg amelyek édesek
és már közel állnak az erjedéshez. Amennyiben felfedezed őket a lakásban, azt
jelenti, találtak maguknak ,,ennivalót", vagyis az első lépésed a tőlük való
megszabadulásban az, ha eltávolítod az eleségforrásukat.

1. Mosd át alaposan a munkalapot a konyhában, lehetőleg szappannal vagy
mosószerrel, ahányszor csak főzöl valamit. És az asztalt is töröld át minden evés
után, hogy ne maradjanak édes szósz- vagy italnyomok rajta, amelyek bevonzzák
ezeket a zavaró kis lényeket.

2. Fontos, hogy a mosogatókagyló és a lefolyók mindig tiszták legyenek.
A maradékok ugyanis szintén magukra hívják a muslicák figyelmét. Amennyiben
megfigyeled, hogy a lefolyóból bukkannak fel az állatkák, az jelenti, oda rakják
le tojásaikat. Hogy elkerüld az elszaporodásukat, önts párszor néhány napig forró
vizet a csőbe, ami elpusztítja a közveszélyt.

3. Bizonyosodj meg afelől, hogy az evőeszközök, tányérok alaposan el vannak
mosva, és a helyükre kerülnek lecsöpögés után. Ha az a szokásotok a családban,
hogy nem csak a konyhában étkeztek, meg kell találnod a lakásban elrejtett
piszkos tányérokat, evőeszközöket, ételfoltokat vagy gyümölcshéjat, amelyekre
megjelenhetnek a muslicák. Természetesen, valamennyi érintett vagy gyanús
tárgyat meg kell tisztítanod.

4. Ne hagyj szem előtt édes folyadékot tartalmazó üvegeket vagy használt
poharakat, csészéket. Ezek ugyanis azonnal magukhoz csalogatják a bosszantó
legyecskéket.

5. Forró nyári napokon, főként ha növényi jellegű szemét gyűl össze, naponta
ajánlott levinned a lakásból.

6. Tartsd a gyümölcsöket és a zöldségeket hűvös helyen (például a hűtő
szekrényben) vagy nejlonzacskóban, hogy meggátold, hogy a muslicák rájuk
helyezzék tojásaikat.

7. Vedd szemügyre a kamrában lévő krumpli- és hagyma-, illetve fokhagyma
állományt. Ezek ugyanis hajlamosak muslicákat csalogatni, leginkább ha
romlófélben vannak. Továbbá, azt is ellenőrizd, hogy nincsenek-e ételmaradékok,
meglágyult gyümölcsök vagy zöldségek, esetleg italfoltok, amelyek akaratlanul is
hozzád invitálják a nem kívánt vendégeket.

 
 
0 komment , kategória:  Fontos tudnivalók  
Tudatos érzelmek, érzelmek irányítása
  2015-06-23 16:58:25, kedd
 
  Tudatos érzelmek, érzelmek irányítása

Az utóbbi években, járványszerűen terjed az érzelmi vírus. Egyre több időt és figyelmet kapnak az érzelmek, ennek ellenére egyre nagyobb teret kap az a tény is, hogy nem tudnak mit kezdeni az emberek az érzelmeikkel. Tudják, hogy hatással vannak rájuk, de nem tesznek semmit, csak sodródnak és hagyják magukat irányítani általuk. Pedig az érzelmeinket is mi választjuk és nem Ők minket.

Minden kiborulás, hiszti vagy veszekedés közben, kicsúszik a talaj a lábuk alól és a történet végén a csattanó, mindig saját maga vagy valaki más hibáztatása, az érzelmi zavarokért.
Ez azt jelenti, hogy a cselekedeteket nem ők irányítják, hanem az érzelmek. Ezért se Ő, se a másik nem hibáztatható, még ha valamelyikőjük fel is vállalja a felelősséget a béke kedvéért.
Ha nem az érzelmi kitörésekre vágysz, akkor a megoldás a tudatos érzelmekben van, az intelligens érzelmekben. És nem a “miért történt ez, az, ki a hibás..." keresésében.

Az érzelmek lecsapnak, amikor nem figyelsz oda magadra. Átveszik az irányítást, amikor csak reagálsz és ösztönösen “odacsapsz" a másiknak vagy visszavonulsz. Biztos vagyok benne, ilyenkor elveszíted a fejed és mint egy robot, teszed úgy, ahogy azt diktálja a dühöd vagy nyugtalanságod. Muszáj valamit tenned, mert felrobbansz...vagy muszáj elmenekülnöd, mert megölitek egymást.

A legnagyobb krízis helyzetben próbáltál már “leülni" és nem a szokások robotjaként táncolni? Lehet, hogy már évek óta szenvedélyesen műveled ezt, de most a legnagyobb tánc közepette, ülj le a táncparkettre és figyelj oda, mi történik veled.

Az érzelmek, majd nyomkodják a távirányítót értetlenül, próbálkoznak majd “felhúzni" “kiborítani" és rengeteg olyat sugallni, amivel eddig belekényszerítettek nem éppen vicces szituációkba. Amikor már nem lesz értelme irányítani, mert nem hallgatsz rájuk, abbahagyják.
Ha odafigyelsz magadra és nem esztelenül dobálod magad, az egyirányúnak tűnő érzelmi parancsok hatására, akkor esélyt adsz arra, hogy változzon valami. Az egyirányú, csak egy megoldást

foglal magába, mert eddig azt élted meg, az érzelmi “tábornok" minden szavát követned kellett, mert nem éreztél más lehetőséget.

A dolgok “csak úgy" megtörténnek és szokás szerint kiborultál eddig. Most is megtörténnek a dolgok, de ha nálad van az irányítás, mert odafigyelsz magadra, mosolyoghatsz és évezheted az életed minden percét, még ha eddig kötelező volt kibuknod is. Csak egy picit magadra kell figyelni, akár a legnagyobb harc közepette is, és nem lesznek kényszerhelyzetek. Nincs katonaság, bármit érezhetsz, mert Te vagy a saját tábornokod. Te diktálod a parancsokat, diktálj most más ütemet.

Ha eddig heves ütemet adtál és megoldást látsz a nyugalomban, akkor lassíts! Ha eddig lassú volt és szürke minden, pörgesd fel magad és vágj a közepébe. Te döntesz az érzelmeid felett és nem ők adják a parancsot, mit, mikor tölts! Te vagy a rangidős, az érzelmek pedig úgy ugrálnak, ahogy Te fütyülsz. Ne csapd be magadat és másokat se, még a legjobb jóindulattal se!

Forrás: tudatosan.hu

 
 
0 komment , kategória:  Fontos tudnivalók  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 36 db bejegyzés
e év: 1396 db bejegyzés
Összes: 77383 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 461
  • e Hét: 56317
  • e Hónap: 215487
  • e Év: 2696337
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.