Regisztráció  Belépés
evavicus.blog.xfree.hu
,,Jőjj pihenni, szabad perceidben, gépek, számok fáradt embere! A barátság meghitt otthonába hív a költő, - beszélgess vele." /Veress Ferenc/ Szuhanicsné Bencsik Éva
2001.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Sárgabarackos fordított sütemény
  2017-07-22 16:51:03, szombat
 
  Sárgabarackos fordított sütemény

Sárgabarackos fordított sütemény recept


Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
18 dkg liszt
15 dkg barna nádcukor
12 dkg vaj
4 db tojás
1/2 csomag sütőpor
1 teáskanál vanília kivonat
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
1 db kezeletlen héjú citrom, reszelt héja
A tetejére:
10-12 db nagy szemű sárgabarack
10 dkg cukor (lehet több)
8 dkg vaj
1/2 citrom leve

Amiben készül:

27 cm átmérőjű, 5 cm magas, sütőbe is tehető tapadásmentes serpenyő

Elkészítés:

A sárgabarackokat megmossuk, félbevesszük és kimagozzuk.

A serpenyőbe teszünk 10 dkg cukrot és 8 dkg vajat, hozzáadjuk a fél citrom levét és az egészet addig sütjük, néhányszor megkeverve, míg a cukor szépen megpirul.

Az így elkészült karamellben elhelyezzük a fél sárgabarackokat, belső felükkel lefelé, majd lekapcsoljuk a tüzet és így hagyjuk hűlni, amíg a tésztát elkészítjük.

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a vajat, őrölt fahéjat, vaníliát és a citrom reszelt héját és az egészet habosra keverjük egy gépi habverő segítségével, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert, átszitált lisztet.

Ezek után, lazán hozzákeverjük a csipet sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét.

Végül a tésztamasszát rásimítjuk a karamellás barack rétegre. Előmelegített sütőbe tesszük és 190 fokon 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Miután megsült, hagyjuk hűlni egy, két percig, majd kifordítjuk egy tálra, amit előzőleg megszórunk egy kevés cukorral, majd szeletelve tálaljuk. Fogyaszthatjuk magában de kínálhatunk hozzá tejszínhabot is.

Tipp:

A tésztája szép magas lett, puha és ízletes, viszont a sárgabarack a sülés folyamán savassá vált, így talán elfért volna még egy kevés cukor a karamellben. De ettől eltekintve, még így is nagyon finom lett a végeredmény.

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény receptek  
Kijevi krémes
  2017-03-10 17:47:47, péntek
 
  KIJEVI KRÉMES

HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
5 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
20 dkg maragarin
20 dkg kristálycukor
kb. 2 dl tejföl
A tojáshabhoz:
5 tojásfehérje
20 dkg dió
20 dkg kristálycukor
A krémhez:
5 dl tej
2 csomag főzni való vaníliás pudingpor
25 dkg porcukor
20 dkg margarin
A tetejére:
cukordísz vagy reszelt csokoládé
AJÁNLOTT RECEPTEK ÉS CIKKEK

ELKÉSZÍTÉS

Elkészítés: A tésztához a lisztet, a sütőport, a tojások sárgáját, a cukrot és a margarint összekeverjük, majd tejföllel jól nyújtható tésztát gyúrunk. 3 részre osztjuk.

A tojások fehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd óvatosan, hogy ne törjön össze, belekeverjük a darált diót.

Sütőtepsire sütőpapírt teszünk, erre kinyújtjuk a tésztalapokat, megkenjük a felvert tojás habbal, és előmelegített sütőben, kb. 180 fokon, kb. 15-18 percig készre sütjük, mindhárom lapot.

A krémhez a pudingporból a cukor felével és a tejjel sűrű pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni. Közben a margarint a cukor másik felével habosra keverjük, majd ebbe belekeverjük a kihűlt pudingot, amíg jó habos, könnyű krémet nem kapunk.

A tésztalapokat a krémmel megkenjük, és egymásra rétegezzük, a legfelső lapra is kenünk egy kevés krémet, és a tetejét díszítjük reszelt csokival vagy színes cukorkákkal. Kockákra szeleteve tálaljuk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény receptek  
Francia meggyes sütemény
  2017-03-10 17:44:12, péntek
 
  Francia meggyes sütemény

Hozzávalók:

Liszt
10 dkg
Cukor
10 dkg
Tej
3 dl
Lehet, hogy elég 2,5 dl
Tojás
4 db
Vaj
30 g
olvasztva
Vaníliás cukor
1 csomag

1 g
vagyis egy csipetnyi
Elkészítési mód:

1. Vajazz ki egy a sütőformát. Terítsd be az alját és oldalát kristálycukorral. Tedd bele a meggyet. A többi összetevőből készíts tésztát, és öntsd a meggyre.

2. Ne lepődj meg: a meggy felúszik a tészta tetejére. Rakd előmelegített sütőbe, és 180°C-on süsd 45 percig. Ekkorra a pite szép aranybarna színű lesz.

3. A kész sütit szórd meg porcukorral, és tálalhatod is!

Link
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 127 db bejegyzés
e év: 2551 db bejegyzés
Összes: 8948 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 144
  • e Hét: 10716
  • e Hónap: 34578
  • e Év: 854130
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.