Regisztráció  Belépés
klementinagidro.blog.xfree.hu
Embernek lenni! Csak embernek lenni, semmi egyébnek, De annak egésznek, épnek, Föld-szülte földnek És Isten-lehelte szépnek. Gidró Klementina
1975.11.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 70 
Kop, kop ! ... Itt vagyok ! Jégbe hűtött italok
  2016-07-01 13:25:55, péntek
 
 



Kop, kop ! ... Itt vagyok !
Jégbe hűtött italok, hűsítő finomságok amivel
szeretnék kedveskedni Nektek !
Fogyasszátok szívesen.



 
 
0 komment , kategória:  Italok,frissítők  
Almás szilvás smoothie
  2015-09-08 12:41:14, kedd
 
 
2 db szilva
1 db alma
1 db őszibarack
frissen facsart narancslé
méz



 
 
0 komment , kategória:  Italok,frissítők  
Szilvás-banános smoothie
  2015-09-08 12:40:39, kedd
 
  2 - 3 db frissen facsart narancslé
1 banán
kb. 20 dk szilva


 
 
0 komment , kategória:  Italok,frissítők  
C-vitamin smoothie
  2015-09-08 12:40:05, kedd
 
  Hozzávalók

3 kiwi, 1 hámozott alma, 1 narancs, 1 citrom.

A megmosott, felkockázott gyümölcsöket turmixoljuk össze - jégkockákkal tálaljuk. Finom és laktató turmixitalt kapunk.




 
 
0 komment , kategória:  Italok,frissítők  
Banános, áfonyás Smoothie
  2015-09-08 12:39:29, kedd
 
  Hozzávalók

1 banán

1 csésze áfonya vagy más bogyós gyümölcs (málna, szeder, eper stb.)

1 csésze szójatej vagy gyümölcslé



 
 
0 komment , kategória:  Italok,frissítők  
Karamellfagyi 3 hozzávalóból ♥
  2015-08-19 08:03:29, szerda
 
  Karamellfagyi 3 hozzávalóból ♥

Amire szükséged lesz:
- 3 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 15 dkg kristálycukor

Így csináld:
1. Karamellizálj 10 dkg cukrot. Amikor már sötétbarna, öntsd fel 3 dl tejjel és főzd lassú tűzön addig, amíg el nem olvad.
2. Állítsd jeges vízbe az edényt a tűzről levéve és ha kihűlt, tedd a hűtőbe 3-4 órára.
3. Verj kemény habot 1 dl tejszínből.
4. A maradék 1 dl-t öntsd a kihűlt karamellás tejbe, majd add hozzá adagonként a habbá vert tejszínt is és öntsd fagylaltgépbe, vagy tedd mélyhűtőbe és keverd át 20 percenként, amíg teljesen meg nem fagy.

Kellemes főzést és jó étvágyat kívánok hozzá!


 
 
0 komment , kategória:  Italok,frissítők  
Málnafagyi ♥
  2015-08-19 07:58:33, szerda
 
 
Málnafagyi ♥

Amire szükséged lesz:
- 1 bögre málna
- fél bögre cukor
- 1 bögre natúr joghurt
- pár csepp citromlé

Így csináld:
1. A megmosott málnát villával nyomkodd át, add hozzá a joghurtot, a cukrot és csepegtess hozzá néhány csepp citromlevet majd alaposan turmixold össze..
2. Tedd be a mélyhűtőbe és kb 20-30 percenként keverd át, míg meg nem fagy.

Nagyon finom!! Jó étvágyat hozzá!


 
 
0 komment , kategória:  Italok,frissítők  
Bodza szörp
  2015-05-15 23:56:11, péntek
 
 


Hozzávalók:
20-30 db bodzavirág
4 kg kristálycukor
6 liter víz
5 egész citrom
10 dkg citromsav
1 kávéskanál natrium benzoát
Elkészítés:
5 liter vizet felforralok 3,5 kg cukorral. A maradék 0,5 kg kristálycukrot karamellizálom, majd mikor kész az égetett cukor, ráöntök 1 liter vizet (vigyázz, mert fröcskölhet), majd addig forralom, míg a cukor felolvad a vízben. Mikor ez megvan, a kétféle cukros szirupot egyben is összeforralom. Mikor a cukorszirup kihűlt, beleteszem a többi hozzávalót (én a virágot nem mosom meg, hisz épp a legértékesebb alkotórészét mosnám ki belőle, helyette eldugott helyről szedem, ténylegesen a természet lágy öléről). 4-5 napig érlelem, időnként megkeverem. Végül leszűröm és üvegekbe töltöm.
 
 
0 komment , kategória:  Italok,frissítők  
Bayles házilag
  2015-05-12 13:09:52, kedd
 
 

Hozzávalók

ml-hez:
250 ml tejszín (30-32%-os)
20 ml 3,5 %-os tej
30 g kristálycukor
170 g sűrített tej (félzsíros, cukrozott)
50 ml kávé (erős főzet)
200 ml whiskey (ír)
1 evőkanál vanília eszencia
Teljes elkészülési idő

+ érlelés
20 perc
Leírás

Az eredetire Baileys-re megszólalásig hasonlító, kiváló ír krémlikőr recept! Ha nem szeretne méreg drágán likőrt vásárolni, és az elkészítés örömét is szeretné magáénak tudni, már semmi sem akadályozhatja meg ebben!
Elkészítés

1
A tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá a forró tejszínt. Vigyázzat, ez egy balesetveszélyes munkafolyamat! Mikor a tejszín a cukorba ér, forró gőz csap fel! Ekkor lehetőleg gyermek, háziállat ne legyen a közelben, és valóban vékony sugárban csurgassuk a tejszínt a cukorba, hogy ne csapjon fel hirtelen sok gőz.


2
Ha simára kevertük, adjuk hozzá a sűrített tejet, a whiskey-t, a kávét, és egyet forraljunk rá.




3
Ezután töltsük üvegekbe a likőrt, és hűtőben minimum 1 napon át érleljük - de akár 2 hétig is -, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek benne.
 
 
0 komment , kategória:  Italok,frissítők  
Fincsi
  2015-04-27 18:45:31, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Italok,frissítők  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 70 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 60 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 310 db bejegyzés
Összes: 76297 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8400
  • e Hét: 57707
  • e Hónap: 187287
  • e Év: 1652659
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.