Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
Tégy minden jót, amire képes vagy, És tedd olyan csendben, Ahogyan csak lehetséges. Charles Dickens Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/46 oldal   Bejegyzések száma: 457 
Miért van az
  2017-05-29 11:59:21, hétfő
 
 
Mi a szerelmi karmád? Kínai horoszkópod megmutatja, mi az életfeladatod
Kínai jegyed megállapításában segít a kalkulátorunk.

Miért van az, hogy egy olyan csodálatos dolog, mint a szerelem, óriási sebet is ejthet az ember szívén? És miért van, hogy sokak életében alig múlt el az egyik csalódás emléke, máris jön egy másik? Mivel érdemelhető ki az igazi elérkezése, és miért kell előtte végigjárnunk egy göröngyös utat?

Az ember gyakran azt érzi, az élet igazságtalan vele. Pedig mindennek, ami történik, oka van. A karma törvénye szerint pedig minden cselekedet egy ok, és minden, ami történik, egy cselekedet okozata.

Ami a szerelmet illeti, az abban történteket is magyarázzák korábbi cselekedetek. Ismerd meg szerelmi karmád a kínai horoszkóp szerint! Kalkulátorunk segít abban, mi a jegyed.
Kínai horoszkóp számláló
Számold ki, milyen jegyben születtél a kínai horoszkóp szerint, és olvasd el az elemzést!

Mikor születtél?
(év - hónap - nap)

Patkány

Mint mindenkinek, neked is meg kell járnod a számodra kijelölt utat a szerelemben, míg eljön az igazi az életedbe. Szerelmi karmád szerint meg kell tanulnod legyőzni a benned élő bizalmatlanságot és bízni a párodban. Olyan eseményeket sodor az élet eléd, amelyek után látod, szavazhatnál több bizalmat is.

Bivaly

Bivalyként akárcsak mások életében, a tiédben is megvannak azok az állomások, amelyeken át kell haladnod szerelmi életedben. Szerelmi karmád szerint meg kell lelned a harmóniát a szerelemben a szabadság és a kötöttségek közt. Lehetnek viták, lehetnek nehézségek ebből kapcsolataidban, de végül meglesz az egyensúly.

Tigris

Minden egyes mérföldkő, minden fordulópont szükségszerűen kap helyet szerelmi életedben, de minden jó, amit beleteszel a kapcsolataidba, egyszer kamatostul meg is térül. Karmád szerint meg kell tanulnod lassan haladni. Hamar szeretsz, és elsöprően, ami jó, de te is sérülhetsz, és jelöltednek is sok lehet.

Nyúl

Életedben sok jóra számíthatsz a szerelemben, igaz, megpróbáltatásokon is át kell esned, hogy tanulj, és értékeld a boldogságot. Sokszor érezheted magad alárendelt helyzetben a kapcsolataidban. Meg kell tanulnod kiállni magadért akkor is, ha valamilyen szinten szükséged is van párod részéről a dominanciára.

Sárkány

Sárkányként néha azt kérdezheted, miért épp te, de hidd el, ami veled történik, megtanít valamire, ami által eljuthatsz a vágyott jóig. Talán kapcsolatról kapcsolatra előjön, hogy nem tudsz könnyen megnyílni párod előtt. A karma megtanít, hogy mindez miért fontos, és végül elvezet arra a kapcsolatra, ahol képessé is válsz rá.

Kígyó

Karmahoroszkópod türelemre int. Minden olyan dologgal a szívügyeidben, ami nehézséget jelent, okkal kell megbirkóznod. Meg kell tanulnod, hogyan bízz meg párodban. Néha okkal, néha ok nélkül vagy féltékeny. Ha ez megalapozott, azt tanulod, hogyan ismerd fel. Ha nem, akkor pedig a bizalom megszavazását.Ha Ló a jegyed, karmád szerint meg kell tanulnod kicsit megzabolázni természeted, és elfogadni, hogy más lehet nálad sokkal nyugodtabb vérmérsékletű. Lehetett valaki, akit a tiédtől eltérő habitus miatt kosaraztál ki. Meg kell tanulnod jobban alkalmazkodni, elfogadni másokat. Persze csak annyira, hogy jól érezd magad.

Kecske

Kecske a jegyed? Bár néha úgy érezheted, nincs magyarázat, hogy ennyi mindent át kell vészelned, gondolj mindig a karma törvényére, mely rád is vonatkozik. Könnyen lehet, át kell élned a megcsalást vagy nagyobb csalódásokat egy múltbéli tévedésed miatt, de a rögös út esetedben is az igazihoz vezet, csak ki kell tartanod.

Majom

Majom jegyeddel nehéz lehet néha elviselni mindazt, amit a karma rád ró, hiszen könnyed természet vagy, és a vidámságot szomjazod. Lehetett idő, amikor nem értékelted eléggé, amid van, ezért most a szerelemben meg kell tapasztalnod, milyen megélni a párkapcsolat árnyoldalait. Ne aggódj, végül eljön a happy end!

Kakas

Kakasként a karma nem csupán arra tanít, amire. Önmagát is megtanítja elfogadni. Mindenek mellett ugyanis meg kell tanulnod, a cselekedetek okozatokkal járnak. Korábban lehetett valaki, aki téged nagyon szeretett volna, de kíméletlenül kosaraztad ki. Most veled is megeshet párszor ugyanez, de a végén jön a nagy Ő.

Kutya

Te sem vagy kivétel a karma törvényei alól, mint azt talán már meg is tapasztaltad. De eljön az idő, hogy rájössz, semmi sincs véletlenül, és minden hullámvölgyből vezet felfelé út. A hűség első számú számodra, de hajlamos vagy gyanúsítgatásra is. Ez hiba, és ebből kell tanulnod a karma törvénye szerint.

Disznó

A karma téged nemcsak arra tanít, hogy mérlegeld szigorúbban a magad és mások tetteinek súlyát, de arra is, hogy komolyabban gondolkodj az élet dolgairól. Nem mindenki olyan jóindulatú, mint te, és néha olyan férfiakban is megbíztál, akik nem érdemelték meg. Annyiszor csalódsz, amíg meg nem látod, kit érdemelnél.
mail
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Tallóztam
  2017-05-24 23:49:56, szerda
 
 
A betegségek, egészségügyi problémák tüneti kezelése sajnos nem nyújt valódi megoldást, egyszerűen csak másféle tünetek megjelenéséhez vezet! Az ősi kínai orvoslás ezért a betegségek okait tárta fel, és azokat végleg és hatékonyan megoldotta!

Az ősi kínai orvoslás szerint a szervezet úgy működik, mint egy óra, energia utakkal, és meridiánokkal, és ezt Qi-nek nevezik. Ugyanezek az energiák vannak a földben is. Tehát a Qi felelős a szervezetben zajló olyan körforgásokért, mint a vérkeringés, adrenalin, és egyéb folyadékkeringések. Sőt a lelki változásokért is.

Ez azt jelenti, hogy amikor jól érezzük magunkat, a Qi jól működik, de amikor nem vagyunk jól, akkor a Qi valahol blokkolódik a szervezetben, és a keringést lassítja.

Azt is tudják, hogy a Qi két óránként mozgatja az energiákat, megáll egyes testrészekben, szervekben feltölti energiával, és megy tovább.

De ha egy szerv megfelelően feltöltődik, a szervezet másik oldalán egy másik épp lemerül, ez olyan, mint az egyensúlyozás.

Ez alatt a két óra alatt Yin és Yang folyamat zajlik a szervezetben. Yin alatt energiát kapunk, Yang alatt energia szabadul fel. Közben a QI szállítja az elemeket a szervezetben, (Föld, Tűz, Fa, Fém, Víz). Ezek mindegyik különböző típusú energiákat jegyeket hordoz, és különböző módon befolyásolja a keringést.

-A Föld az egyensúllyal van kapcsolatban, energiák vesztése felszabadítása, az érzelmek, empátia, szimpátia területén.

A Fém szállítja a szomorúságot és a bánatot

A Víz az idegességgel és a félelemmel van kapcsolatban

A Fa a féltékenység, méreg, stressz, frusztráció,neheztelés egyensúlyával kapcsolatos

A Tűz a szerelemhez, boldogsághoz, és az utálathoz kapcsolódik

Qi és a testünk órája alvás közben

Ezek a meridiánok és a Qi egy belső órarendszert alkot az ősi kínai gyógymód szerint. A test különböző részei, szervei a nap különböző időszakában energetizálódnak.

Hát ezért ébredünk fel éjjel különböző időpontokban, olyankor a tested egyes szervei blokkolódnak, vagy gyengébbek, amit mielőbb meg kell szüntetned!

Ha az alábbi időpontok között ébredsz fel:

23 óra és hajnali 1 óra közt

Epe és hólyagproblémákra utal, amely valamilyen érzelmi csalódáshoz kapcsolódik.

Megoldás

Ahhoz, hogy ebben az időben jól aludj, feltétel nélküli ön elfogadást és megbocsátást kell gyakorolnod.

1 óra és 3 óra közt

Májproblémák, amely megoldatlan düh és túl sok Yang energia miatt alakul ki.

Megoldás

Sokkal több vizet kell innod és foglalkozz azokkal a helyzetekkel, amik miatt dühös vagy, ha feldolgoztad a problémát sokkal jobban fogsz aludni!

3 óra és 5 óra közt

Ebben az időben a meridián a tüdőn megy keresztül. Szomorúsággal kapcsolatos érzéseiddel van összefüggésben.

Megoldás

Próbálj meg elszakadni ezektől az érzésektől, és próbálj meg sokkal pozitívabb lenni. Tekints erre, mint egy olyan lehetőségre, amely egy magasabb célokat talál az életben és felemeli a lelked.

5 óra és 7 óra közt

Ebben az időben a bélrendszeren haladnak át a meridiánok, és a felébredést érzelmi akadály okozza.

Megoldás

Sok sok vizet kell inni, nyújtó gyakorlatokat végezz, rendszeresen járj wc-re, Ez segíteni fog.
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Tallóztam
  2017-05-24 17:51:20, szerda
 
  6 nehezen megmagyarázható hazugság, amelyeket magunknak mondunk!

Senki sem szereti a hazudós embereket, hiszen ha hazugságon érünk valakit, akkor azzal az átverés keserű érzése is együtt jár. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy naponta magunkat is rendszeresen becsapjuk, ami szintén nagy gondot jelent.
6 hazugság, amiket folyamatosan használunk magunk ellen, ezáltal rontva az életminőségünket.

1. A múltam áldozata vagyok

Nem, nem vagy a múltad áldozata, hanem a jelen áldozata vagy, a múltad miatt. Igen, azok a döntések, cselekedetek, amiket a múltban megléptél, hatással vannak az életedre. Azonban ha mindig azon aggódsz, hogy mit tettél, vagy mit nem tettél meg a múltadban, az a jelenedre is rossz hatással lesz, és akár még több hibát is elkövethetsz most. Ne feledd: ha a múltadért harcolsz, elveszted a jövődet.

2. Túl öreg vagyok én már ehhez

Soha semmihez nem vagy túl öreg. Nelson Mandela 76 éves korában lett elnök, Leonardo Da Vinci 51 évesen festette meg Mona Lisát, a KFC üzletet pedig Harland Sanders ezredes 61 éves korában nyitotta meg. Mindig lesznek olyan emberek, akik képesek lesznek sikereket elérni a kedvezőtlen körülmények ellenére is. Ezért ne a múltaddal foglalkozz, mert ha erre fordítod az idődet, és energiádat, elmulasztod a lehetőségeket, és elveszted a hitedet. Nem, sosem vagy elég öreg, vagy fiatal ahhoz, hogy beteljesítsd az álmaidat.

3. A pénz nem szeret engem

Ne temesd el magad az első kudarcot követően. A pénzre nem szabad az elsődleges szempont szerint tekinteni. A legfontosabb cél, hogy ne add fel a terveidet, mert megérdemled, hogy az álmaid beteljesüljenek. Kezd az építkezést lentről, majd juss fel a csúcsig.

4. Ha majd egyszer eljutok oda, ahová szeretnék, akkor majd boldog leszek

A boldogság nem akkor köszönt be az életedben, ha eléred a célodat. Az elégedettség és boldogság érzése folyamatosan, időről időre változik. Törekedj arra, hogy mindig boldog légy, és a fölösleges dolgokra nem pazarold az energiáidat.

5. Ezt később is meg tudom csinálni

Ez az egyik legnépszerűbb hazugság, amellyel önmagunknak ártunk. Igazából sosem tudjuk, hogy mennyi idő áll rendelkezésre. Lehet, hogy egy nap arra ébredünk, hogy már nem jut idő azokra a dolgokra, amelyeket még meg akartunk volna valósítani. Senki sem tudja, hogy mit hoz a jövő. Ha mindig a megfelelő időre vársz, lehet, hogy könnyen kifutsz az időből.

6. Engem senki nem ért meg

Erről nagyon sokan így gondolkodnak, tehát nem vagy egyedül a problémával. De ez nem jelenti azt, hogy senki sem ért meg, csak azért, mert nem vagytok egy véleményen valakivel. Másnak lenni normális, de meg kell hallgatnunk egymást, hogy megértés szülessen.
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Tallóztam
  2017-05-23 22:11:34, kedd
 
  Magukra hagyott kisöregek - De hol vannak az unokák?

Fehérre festett kórházi vaságy. A biztonsági okokból felhúzott rácson át öreg és ráncos kis arc kandikál ki: törékeny, félig süket, csupa csont és bőr Mamika. Megszokott, de mégis soha meg nem szokható látvány a kórházakban. Akár a te nagymamád is lehetne. Vagy talán ő az?

Minden magatehetetlen kisöreg valakinek a valakije - és most nem az "urambátyám" viszonyrendszerre gondolok. Ordítani tudnék, ha erre gondolok. Mert hol vannak a hozzátartozók? A felnevelt unokák, akiket ha kellett, ápolt vagy etetett. Tanult velük a másnapi dolgozatra, és vigasztalta őket, ha a lelküket bánat mardosta. Őt most a halál és a betegség mardossa, és mégis egyedül van.

Gondoskodás!

- ez volt a mottója. Ahogy teltek-múltak az évek, az unokák felnőttek, s egyre kevesebbszer nyitották rá az ajtót. Egyetemre mentek, és amikor a mami kórházba került, már nem is jöttek. Mert - mint mondják - nem szeretik azt a helyet.

Nem szeretik a helyet? Hát nem is a helyet kell szeretni...

Valóban nincs egy kórházi szobában semmi felemelő. Na de álljunk meg egy szóra! Először is nem árt, ha felteszed magadnak a költői kérdést: Ki megy oda önként és dalolva?

Ha már itt tartunk, ő hányszor segített neked, vagy dédelgetett, ha arra volt szükséged? Ja, hogy jobb dolgod van. Bizonyára neki is lett volna - ennek ellenére fáradtan sem mondott nemet.
Önmagát a háttérbe szorította érted! Te mit nem szorítasz háttérbe érte? A munkád? A takarítást? Az edzést? Vagy csak a sorozatod?

Neki több se kellett, mint egyetlen telefon, és repült: ha a szüleidnek dolgoznia kellett, vagy csak színházba mentek, a mami ott termett. Nem keresett ezer kifogást, hogy miért nem ér rá, hanem készségesen húzta a cipőjét és elbuszozott hozzád.

Ja, és ne felejtsük el, hogy türelmesen viselte a hisztijeidet! Most kicsit ő a hisztis. Csak ezt már rigolyának meg zsémbeskedésnek hívják... Te mennyire vagy türelmes vele?

És igen, néha beszélget

ni is nehéz vele. De ő gügyögött neked, amikor csak gügyögni tudtál...

Szóval nem szeretsz kórházba járni? Hát ne szeress. A nagyidat szeresd, aki kórházban van!

Jó egy unoka a kórházban, ahogy jó volt a nagyi a háznál. De csak az utóbbi köztudott.

Hiszen a mai világban nélküle, talán már nem is, vagy csak nagyon nehezen vállalhatnánk gyermeket. Dolgozik a szülő napi 10-12 órát, és ha a lurkó beteg lesz, vagy jön egy iskolai szünet, nincs elég szabadsága az embernek.
Mert melyik munkahelyen nézik azt jó szemmel, hogy a munkavállaló hol ezzel, hol azzal az indokkal, de állandóan oda van?

Örökös rohanás, és megfelelési kényszer az életünk, de a stresszes helyzetekben legalább egy kis megnyugvást hoz, ha tudjuk, hogy míg mi a betevőért küszködünk, addig legalább jó kezekben van a gyermekünk. Ott a nagyi, akire bármikor számíthatunk, mert ha nincs nagyszülő a háznál, aki besegít, bizony kínkeserves megoldani a gyerek "helyzetet". Márpedig helyzet az mindig adódik bőven. Most pedig az a helyzet, hogy a nagyi kórházban van.

De ébresztő emberek!. Fáradt vagy? Nincs erőd? Hát porold le a közös emlékeket, és abból meríts erőt! Törődj vele! Mert a törődés mindennél többet jelent.

Herczeg Zsuzsa gondozó
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Az optimista emberek
  2017-05-20 05:12:52, szombat
 
  A világ legidősebb emberei elmondták, szerintük hogyan kell élni ahhoz, hogy aktív és hosszú legyen az életünk. Okoztak meglepetést is a kisöregek!
És ami igazán elgondolkodtató, hogy mindezt a tapasztalatok mellett a kutatások is alátámasztják!

1. Lazíts egy csésze teával

A tea tele van antioxidánsokkal, amelyek segítenek meggátolni a szívbetegséget, a rákot és a korai öregedést is. Egy izraeli tanulmány kimutatta, hogy akik mérsékelten, de rendszeresen isznak teát, lényegesen tovább élnek, mint azok, akik nem, vagy csak alkalomszerűen isszák.


2. Egyensúlyozás minden reggel

Talán elsőre egy kicsit furcsán hangzik, de ha reggel öltözködés közben az egyik, majd a másik lábadon egyensúlyozol, az erősíti a hát, kismedencei és a gyomor környéki izmokat, mindent, ami támasztja a gerincet.
"Ez az egyszerű napi rutinnak hosszú távú előnyei vannak, segít abban, hogy az öregedés során is aktívak maradjunk" - mondta Tom Salzman gyógytornász.


3. Napi három dió

A dió az egyik legegészségesebb csonthéjas, mert olyan anyagokat tartalmaz, ami segíti a szervezetet a betegségek elleni küzdelemben, és öregedés gátló antioxidánsokat is tartalmaz. Napi három dió elég ahhoz, hogy minden előnyét teljeskörűen kihasználhassa a szervezeted.


4. Kevesebb fényvédő, de ne égj le

Számos, az Egyesült Királyságban végzett kutatás bebizonyította, hogy minden második ember D-vitamin hiánnyal küzd. Ez a tápanyag a fény által, a bőrünkön keresztül jut a szervezetünkbe. Ha nem éri a bőrünket elég fény, az növeli a kockázatát a szívbetegségeknek, a csontritkulásnak és a ráknak.
Ha napi 15-20 percet eltöltünk a napon mindenféle fényvédő nélkül, az csak a D-vitamin szintet növeli, a bőrrák kialakulásának kockázatát nem.


5. Hat barát, akire mindig támaszkodhatsz

Egy friss ausztrál kutatás szerint a szoros barátságok és családi kötelékek segítenek abban, hogy megélje az ember a száz éves kort. A barátok nyújtotta lelki támasz segít kezelni a stresszt, a szeretet érzése serkenti a dopamin és az oxitocin termelést, ami közérzetjavító, serkenti az agy működését, és lassítja az öregedést.
Más kutatások arra is rámutattak, hogy a hat az optimális számú barát.


6. Hagyd abba az evést 80 százaléknál

Japánban az egyik legalacsonyabb az elhízás, és a legmagasabb a 100 éven felüli emberek aránya. Hogy mi a titkuk? Abba hagyják az evést, amikor úgy érzik, hogy kb. 80 százalékban jóllaktak. A felesleges ételt a tányéron hagyja.
Amerikai kutatók is megállapították, hogy az állatok is kétszer olyan hosszú ideig élhetnek, ha csökkentik a táplálékbevitelt.


7. Feküdj le egy órával korábban

Az alváshiány is nagy kockázatot jelent az egészségünkre, depressziót és szívbetegséget eredményezhet.
A Harvard egyik kutatása szerint, legalább hét órát kell aludni éjszaka ahhoz, hogy jól regenerálódjanak a sejtjeink. Aki kialussza magát éjjel, annál csökken a szívroham és az agyvérzés kockázata.


8. Rendszeresen használj fogselymet

Az ínybetegségek a legelterjedtebbek a világon. Mivel nem tűnik olyan nagyon komoly betegségnek, sokan nem fordítanak rá kellő figyelmet. Pedig elősegíti a szívbetegségek kialakulását, a cukorbetegséget és egyes rákos megbetegedéseket is.


9. Legyél a részletek embere

Az egyik legjobb előrejelzője a hosszú élettartamnak, ha lelkiismeretes az ember - állítja dr. Howard Friedman, amerikai pszichológus. Eredményei szerint azok az emberek, akik óvatosak a pénzügyekkel, megfontoltak, figyelnek a részletekre, tovább élnek.
Úgy látja, hogy a lelkiismeretes emberek több szerotonint termelnek az agyukban, ami jó érzést kelt, ezáltal kevesebbet esznek és jobbat is alszanak.


10. Tarts kisállatot

Akiknek van házi kedvencük, azok kevésbé stresszesek, kevésbé depressziósak és tovább élnek a kutatások szerint. A kisállatoknak nyugtató hatása is van, csökkentik a szívroham kockázatát.


11. Ne tedd a gyümölcsöt a hűtőbe

Azt hihetnénk, hogy ha betesszük a hűtőbe a gyümölcsöt, akkor tovább megőrzi frissességét. A vizsgálatok szerint viszont a hűtött gyümölcsben és zöldségekben kevesebb a vitamin és a tápanyag, mint a szoba hőmérsékleten tároltakban.
Például, ha a paradicsomot és a paprikát nem a hűtőben, hanem szobahőmérsékleten tárolod, akkor kétszer annyi béta-karotin és akár hússzor több likopin marad bennük. Ez jó hír, mivel ha ebből a két antioxidánsból többet viszel be a szervezetedbe, egészségesebb lesz a szíved, és alacsonyabb lesz a rák kialakulásának kockázata.


12. Segíts másoknak

Mások segítése nem csak jó érzést okoz, de nagy egészségügyi jutalom is jár érte. Egy átfogó amerikai kutatás szerint jelentősen tovább élnek azok, akik rendszeresen segítenek másoknak, vagy önkéntes munkát végeznek. Kevésbé hajlamosak depresszióra, és jobb az általános egészségügyi állapotuk is.


13. Énekelj a zuhany alatt

A Harvard és a Yale egyetemek közös tanulmánya kimutatta, hogy akik rendszeresen énekelnek, jobb egészségügyi állapotban vannak, mint akik rendszeresen vitaminokat szednek. A vizsgálatok szerint a kórusok tagjainak a várható élettartama is magasabb, mivel az éneklés csökkenti a stresszt, egészségesebb lesz a szívük és kevésbé lesznek depressziósak.


14. Ne panaszkodj

Az optimista emberek 12 évvel tovább élnek, mint a pesszimisták az amerikai Mayo Klinika kutatásai szerint. A pesszimisták hajlamosabbak a vírusos megbetegedésekre, és kevésbé valószínű, hogy emlő-, vagy bőrrák üti fel a fejét náluk.


15. Igyál sok almalevet

Az almalé segít megőrizni az agy fiatalságát, és csökken az Alzheimer-kór kialakulásának veszélye. A kutatók azt találták, hogy aki naponta két pohár almalevet megiszik, nehezebben öregszik az agya.


16. A derekad mérd, ne a súlyodat

A tudósok felfedezték, hogy a derékbőség jobban előrejelzi a szívbetegségeket, mint akár a súly, vagy a BMI testtömeg index. Ennek az az oka, hogy derék tájékon lehet mérni leginkább, hogy a létfontosságú szervekre mennyi zsír rakodott. A férfiaknál 94, a nőknél 80 centi alatti derékbőség az ideális.


19. Nevess naponta legalább 20-szor

A nevetés erősíti az immunrendszert, csökkenti a stresszt, és serkenti egy olyan hormon termelését, ami a rákos sejtek ellen küzd.
Egy kis érdekesség: míg a felnőttek naponta átlagosan csak 5-15 alkalommal nevetnek egy nap, addig a gyerekek összességében órákat töltenek ezzel, egy nap akár több mint száz alkalommal nevetnek.


20. Szokj le a dohányzásról

Körülbelül 10 évvel rövidíti meg az életet a dohányzás egy átfogó finn tanulmány szerint. Emellett csökkenti az életminőséget is idős korban a dohányzás.


21. Higgy!

Több, mint ezer tanulmányt publikáltak már a hit és a hosszú élet kapcsolatáról. Mindegy, hogy miben hisz az ember, jobban kezeli a stresszt, az érzelmi problémákat, és ez védelmet nyújt a szívnek, a légzőszerveknek, és nehezebben alakulnak ki emésztési problémák.
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Érdekes
  2017-05-09 19:37:20, kedd
 
  Érdekes, hogy egy olyan kenőanyagot, amit főként csavarlazításra, vagy nyikorgó ajtópántokra javasolnak, gyakorlatilag megszámlálhatatlan módon fel lehet használni a háztartásban.

Ha nincs otthon belőle, a cikk olvasása után biztos beszerez egyet!

Spriccelj WD-40-et a házadnak azon pontjaira, ahol szeretnek fészket rakni a darazsak. Idén ezzel a mozdulattal megakadályozhatod ezt. Nem csak megelőzésre, hanem rovar írtásra is használhatod.

Az ujjadra szorult a gyűrű. Fújj egy pici WD-et alá és húzd le!

A matricákat és ragasztott címkéket egyszerűen eltávolíthatod egy-két spriccentés WD-40-nel.

A WC aljára tapadt szennyeződéseket is feloldhatod WD-40-nel és egy WC-kefével.

A falról leoldja a krétarajzokat, amiket a gyerek alkotott. Nem fogja károsítani a festéket és a legtöbb tapéta is megússza.

A kenőanyag védi a bőr ülőgarnitúrádat is. Egy puha anyaggal töröld át és tisztább, fényesebb lesz.

Sok a bogár szürkületkor? Egy-két spriccentés WD-40 a hűtőrácsra és a motorház tetőre, és a bogarak lecsusszannak róla ütközés után.

A WD-40-et segítségül hívhatod, ha kábeleket kell kibogoznod.

A grillrács tisztítására ennél jobb megoldás nem is kell! (Egy kefére azért még szükséged lesz.)

A hűtőszekrény polcaira száradt kajamaradványokat, amiket a mosogatószeres víz nem oldott le, WD-40-nel bírhatod távozásra.

Makacs folt a szőnyegen? Kezeld WD-40-nel, hagyd hatni 1-2 percig, majd használd a szokásos folttisztítódat és már meg is szabadulhatsz tőle.

Ha összeragadtak az ujjaid (pl. pillanatragasztótól) a WD-40 oldhatja őket.

A cipzárad már nem a régi? Fújd le WD-40-nel és újra siklani fog.

A teás és kávés csésze nyomokat is segíthet eltüntetni az asztalról vagy a szekrényről.

A makacs zsírfoltoktól is megszabadulhatsz egy kis varázsszer segítségével.
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
A fejedhez vágta már ezt valaki?
  2017-05-07 15:10:02, vasárnap
 
  Kicsinálod a számodra fontos kapcsolatokat? A fejedhez vágta már ezt valaki? Elmondta, hogy hogyan teszed? Vagy te magad elgondolkoztál már azon, hogy hogyan teszed?

Száz százalékos módszer például az, ha mindenre ugrasz. Minden rólad, és ellened szólt. Amikor számodra nem létezik olyan, hogy valami egyszerűen csak a másik véleménye, észrevétele. Mindent kritikának veszel. Megsértődsz. Sündisznózol. Rosszabb esetben úgy, hogy ebből egy jó ideig nem is látszik rajtad semmi.

A maximalizmus és a hibáztatás is klasszul elgáncsolja a kapcsolatokat. Amikor azt gondolod, ,,akkor lesz megcsinálva, ha én csinálom. Akkor lesz egyedül jól megcsinálva, ha én csinálom."

Hogy mitől lesz ilyen valaki? Hogy annyira túlvédi magát, hogy végül magára marad? Mert nem tud bízni.

Gyermekkorban jön létre az a bizalom és biztonságérzés, ami képessé tesz arra, hogy később felfogd az élet adta örömök és fájdalmak értelmét. Hogyan lehetett benned gyerekként tönkre vágni a bizalmat?

Ha például nem örültek a születésednek. Ha nem tudtál biztonságosan kötődni. Ha következetesen elzárkózó, vagy elutasító volt az otthoni bánásmód. Ha nem hallották meg, amit mondtál és ahogyan mondtad. Félreértettek. Visszaéltek veled. Kibeszélték a dolgaidat. Nem tartották tiszteletben a határaidat. A testedet, a naplódat, a szobádat.
Vagy ideges, bizalmatlan, és ellenséges volt a téged körülvevő légkör.

Mindez olyan torzító szemüveg, ami miatt a világ és az emberek ellenségesnek, rossznak, kiszámíthatatlannak tűnnek.

Hogyan lehet megtanulni bízni akkor, ha ez a ,,tananyag" nem volt az alapoktatásod része? Ha nincs benned az ősbizalom...

Hát hagyd magad szeretni! Ezt persze mondani könnyebb, mint megtenni. Mert legalább annyi ideig helyben kell maradnod, míg kiderül, a másik valóban nem akar bántani téged.

Párkapcsolaton belül az építheti a bizalmadat, ha a másikkal megoszthatod az érzéseidet, és ő sosem használja fel ellened; nem ad ki téged. Elmondhatod neki a véleményedet akkor is, ha az fájni fog neki.

Két ember bizalma hihetetlenül elmélyül egymásban, hogyha elmondhatod, és el is mered mondani neki amit gondolsz akkor is, ha tudod, hogy az azért kicsit fájni fog.

Elfogad olyannak, amilyen vagy és ,,vállalja"annak a következményeit. Igent mond rád (persze nem feltétlenül arra, amit csinálsz, vagy amilyen a rossz pillanataidban vagy).
De elfogadja az érzelmeidet tényként. Nem akarja elkendőzni, megmagyarázni, átfordítani azokat. Ha szeretne valamit - egyszerűen csak megkér. Nem követel, nem kényszerít, nem ad neked ultimátumokat. Szeret téged akkor is, hogyha olyan maradsz, amilyen vagy. Ha egy picit se fejlődsz. Akkor is, ha a feléd támasztott szupertitkos, alig felismert, rejtett elvárásaiból semmi sem teljesül. Esetleg látod rajta, hogy nyűglődik, de érted teszi. Így megtapasztalhatod, hogy igyekszik minden tőle telhetőt megtenni érted. És ami különösen fontos: nem azért tesz érted valamit, mert ugyanolyan nagyságrendű viszonzást vár.

Szükség van egy igazi kapcsolatra, amiben tudod, hogy nem fognak megszégyeníteni, nem fognak bántani. Biztonságot kell érezni, bizalmat, de mélyen.
Akkor megengedheted magadnak, hogy visszamenjél oda, ahol bántottak, vagy ahol olyan élményeid voltak, amik veszedelmesek voltak számodra.
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Tallóztam
  2017-05-03 21:56:56, szerda
 
  "Az életünk idézetek nélkül nem teljes"
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Szabályok
  2017-05-01 21:56:31, hétfő
 
  Ha te is kerültél már abba a kellemetlen helyzetbe, hogy a cipő mosást követően összemegy, esetleg teljesen szétmegy, akkor ez valószínűleg azért történt meg, mert nem ismered ezt a trükköt!
Szabályok, amiket érdemes betartani a cipő mosásakor:

Ha nagyon piszkos a cipő, érdemes mosás előtt benedvesíteni, és pl. Vanish szappannal átkenni, hogy feloldja a szennyeződéseket.
A mosás előtt ki kell húzni a cipőfűzőt a cipőből.
Mosás előtt a cipőt tedd egy mosózsákba.
A mosás hőmérséklete ne haladja meg a 30 fokot.
Kis fordulatszámon centrifugázz.
Sose használj szárítógépet a cipők szárítására!
Bőr cipőt ne tegyél a mosógépbe!

Mielőtt a cipőket kitennéd száradni, jól tömd ki fehér papírral. hogy ne deformálódjon. Ne újságpapír legyen, mert az szétázik, és rátapad a bélésre. Használj sütőpapírt.

FONTOS: ha a cipődön fényvisszaverők (un. macskaszemek) vannak, azt sose mosd mosógépben, mert könnyen leválhat róla!
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Beáztatta a lábát
  2017-04-29 21:31:06, szombat
 
  Beáztatta a lábát ebbe a hétköznapi, filléres szerbe, lement a vérnyomása, meg szűntek az ízületi fájdalmai, és beindult a méregtelenítés a szervezetében

Ajánld ismerőseidnek!

Már nagyanyáink is ismerték ezt a fantasztikusan egyszerű és hatékony méregtelenítési eljárást, ami kihúzza a gyulladást a testből, kihajtja a mérgeket és rendezi a vérkeringést és a vérnyomást.
Nem kell mást tenned, mint heti háromszor meleg vízbe egy csésze jó minőségű tengeri sót keverni, majd ebbe áztatni a lábadat. Utána töröld meg a lábat, és rögtön feküdj le!

A kúra 3 hétig tart.

A víz fokozatosan más-más színű lesz. Íme, ez mit jelez:

Sárga: veseproblémák

Narancsszínű: köszvény, ízületi gyulladás, reuma

Barna: májbetegség

Zöld: epe, szív, emésztés

Sötét, koszos: nehézfém mérgezés, cukorbetegség

7-8 alkalom után érezhető a javulás, a szervezet gyulladásainak csökkenése, a tisztulás.
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
     1/46 oldal   Bejegyzések száma: 457 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 11 db bejegyzés
e hónap: 247 db bejegyzés
e év: 1146 db bejegyzés
Összes: 38013 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5798
  • e Hét: 12551
  • e Hónap: 152634
  • e Év: 702871
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.