Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Az akaraterő sajnos olyan, mint a hit: vagy megvan benned, vagy nem is lesz." Moldova György Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/49 oldal   Bejegyzések száma: 487 
Azt mondják
  2017-07-25 15:27:43, kedd
 
 
Vannak dolgok, amikhez már túl öreg vagyok - és örülök neki
Írta: Gábor
Azt mondják, idővel bölcsebbé válik az ember. Szerintem nem. Nem feltétlenül zajlik ez így. A bölcsesség megszerzése lehetőség, amihez valóban időre van szükség, azonban nem mindenki él ezzel a lehetőséggel. Vannak, akik vagy még gyermekkorukban, vagy nem sokkal azután konzerválták kényelmesnek érzett agyi táptalajukat, lezárták a befelé vezető kaput, és saját megrekedt fejlődési szintjüknek megfelelően reagálnak a világ eseményeire. Ők az esélyét is megölik annak, hogy tovább fejlődjenek és valaha is bölccsé váljanak.
,,Az emberek bölcsessége nem tapasztalatukkal arányos, hanem azzal, ahogyan felfogják a tapasztalatot." - írta George Bernard Shaw, és ezt jó eséllyel Te is észrevetted már. Vannak olyan emberek, akik már fiatalon is bölcsek, és vannak olyanok is, akik egészen halálukig képesek megőrizni intellektuális érintetlenségüket. Bár folyton beleütköznek egy-egy fájdalmas tapasztalatba, mégsem tanulnak belőle, csak sajnáltatják magukat. A tapasztalat aztán újra és újra megismétlődik (általában egyre súlyosabb formában), és minden folytatódik ugyanúgy: az áldozat áldozat marad.
Aki azonban hajlandó változtatni az életén, szembenéz a félelmeivel, és elengedi a kényelmes önjelölt áldozatszerepet, az nemcsak a bölcsesség felé vezető úton indul el, hanem az álmait is képes lesz megvalósítani. Sokan persze félnek, hogy már túl késő: az idő elszállt, és ők már túl öregek ahhoz, hogy elinduljanak. Túl öregek ahhoz, hogy változtassanak az életükön, és már jó ideje nem is hisznek benne, hogy sikerülhet.
Pedig a legtöbb dologhoz soha nem vagyunk túl öregek. Van, aki 90 évesen keresztülfut egy egész kontinensen, más 105 évesen úszóversenyen vesz részt, megint más 22 év alatt egyedül átfúr egy egész hegyet. Ahogy a mondás tartja: ahol van akarat, ott van út is. És ez életkortól, körülményektől, mások véleményétől függetlenül mindig így van. Nem vagy túl öreg, ahhoz hogy megvalósítsd az álmaidat, nem vagy túl öreg ahhoz, hogy fejlődj, nem vagy túl öreg ahhoz, hogy elkezdj élni, ne csak létezz. Ezekhez a dolgokhoz sem Te, sem én nem leszünk túl öregek soha.
Mégis van néhány olyan dolog, amihez túl öreg vagyok már - és sok munkám van abban, hogy ezt elmondhatom. Bízom benne, hogy Te is találsz benne olyat, amihez szívesen érzed túl öregnek magad.

Játszmázni
Túl öreg vagyok már az értelmetlen játszmákhoz, nem kellenek. Én az őszinteségben hiszek, és már csak ezt fogadom el számomra járható útnak, bármilyen emberi kapcsolatról legyen is szó. Ha szeretsz, szeress, ha utálsz, utálj, de ne tettess nekem érzelmeket. Ne akarj megkerülni, ne akarj hitegetni, ne akarj szeretetmegvonással vagy egyéb aberrált zsarolási módokkal nálam bármit is elérni. Nem fog menni.
Ha fenyegetsz, megyek. Ha ártasz, Te mész, és abban nincsen köszönet. Egy kapcsolatnak számomra már csak akkor van értéke, ha játszmáktól mentes, őszinte és egyenes.
Megfelelési kényszerrel élni
Túl öreg vagyok már ahhoz, hogy másoknak akarjak megfelelni. Minek? Kinek? Hány embernek? Mind a több mint hét milliárdnak, a különböző igényeikkel, elvárásaikkal, életfelfogásukkal? Vagy csak egy városnyinak? Vagy egy elképzelt ideális társadalomnak? Vagy csak néhány embernek a környezetemben, akik tőlem mindenféle dolgot elvárnak? Várjanak el nyugodtan, ő dolguk, nekem ehhez semmi közöm.
Képes vagyok a kompromisszumra, képes vagyok az együttműködésre, képes vagyok az áldozathozatalra is, ha éppen arra van szükség. De nem azért, hogy bárkinek is megfeleljek, hanem azért, mert akit szeretek, azért mindent megteszek. Az, hogy mások mit gondolnak rólam, a legkisebb mértékben sem érdekel, mert minden energiámat azokra fordítom, akik fontosak számomra. Azokra, akik feltétel nélkül szeretnek és elfogadnak olyannak, amilyen vagyok. A többiek csak átutazók, akik egy-egy tapasztalatot jelentenek számomra. Nem rólam szóló ítéletet, hanem tapasztalatot. Ugye érted a különbséget?
A múlt terheit cipelni
Túl öreg vagyok már ahhoz, hogy a múltamon rágódjak. Ami megtörtént, azon változtatni nem tudok, de a hozzáállásomon bármikor változtathatok. Túléltem egy stroke-ot, hagytak el már többször, temettem már el valakit, akit nagyon szeretek, aláztak már meg csúnyán, ki is használtak, és én magam is követtem el hibákat. Megtörtént. Vége.
Ma új napra ébredtem, új lehetőségekkel, új élményekkel, új hittel, hogy valami nagyszerű dologban részesülhetek. Ha a múlt terhe meggörbítené a hátamat, akkor ezeket a lehetőségeket észre sem venném magam előtt. Végigvánszorognék egy újabb napon a sorban, és az életem nem lenne több, mint egy szánalmas túlélés. Ennél én többre vágyom, és többet is szerzek meg magamnak. A múlt csak addig volt teher, amíg át nem alakítottam - most már értékes tapasztalat. Értékes, mert azzá tettem, és megkerestem benne a lehetőséget. A lehetőséget a fejlődésre, hogy többé, jobb emberré váljak.

A jövőn görcsölni
Túl öreg vagyok már az aggódáshoz, a szorongáshoz, a fölösleges görcsöléshez. Amin tudok változtatni, azon változtatok, amin pedig nem, azt elfogadom úgy, ahogy van. Nem bosszankodom a többiekkel együtt, ha esik az eső, mert én csodálatos dolgokat fedeztem fel benne. Nem félek attól, hogy mit hoz a holnap, mert még nincsen itt. Nem szorongok azon, hogy lesz-e állásom, mert ha nem lesz, keresek újat. Nem aggódom amiatt, hogy a félelmeim legyűrnek-e egyszer, hanem szembenézek velük.
És persze nem megy ez mindig nekem sem, hiszen érző ember vagyok, aki mélypontokat is megél, elkapja néha a szorongás, és időnként lenyomják vélt vagy valós dolgoktól való félelmek. De már nem maradok ott. Már mozdulok. Felismerem, amikor meggyengülök belülről, és teszek érte, hogy ne a padló maradjon a lakhelyem.
Okosnak tűnni
Túl öreg vagyok már azt hinni, hogy én mindent jobban tudok, és csak az én utam az egyetlen helyes, járható út. Tudom, hogy nem az. Tudom, hogy nem mindent tudok, és nem is mindent tudhatok. Tudom, hogy az én utam egy lehetőség a sok közül. Tudom, hogy több út vezet fel a hegyre, és még az sem biztos, hogy ugyanarra a hegyre kell feljutnunk. Vagy hogy egyáltalán fel kell jutnia valakinek bármilyen hegyre is, ha nem akar. Van, aki elvegetál egész életében, és ez számára tökéletesen megfelel. Vagy nem felel meg, de kényelmesebb, mint megmozdulni és kézbe venni a saját sorsának irányítását. Ez az ő döntése. Az enyém más.
Mindenki választ magának egy életutat, amelyen mászhat felfelé, csúszhat lefelé, vagy toporoghat egy helyben. És mindenkinek megvan a lehetősége, hogy a három közül bármelyik pillanatban bármelyikről egy másikra váltson. De hogy melyikre, azt nem én fogom megmondani másnak. Az én utam számomra megfelel, és akinek szintén hasznos, az járjon hasonló utat, akinek pedig nem, az járjon valami egészen mást. Aki pedig nem választ maga utat, az másét fogja járni, de ez is az ő döntése.
Dolgokba beletörődni
Túl öreg vagyok már ahhoz, hogy bármibe is beletörődjek. A beletörődés olyan teher, amit egész életemben cipelnék magammal. Aki beletörődik, az emészti magát folyamatosan, hogy miért nem úgy alakult valami, ahogyan ő azt akarta. Aki beletörődik, az rossznak látja az életet, vagy legalább azt a részét biztosan, ami nem felel meg az elvárásainak. Aki beletörődik, hogy kudarcot vallott valamiben, az lemond az álmairól, csak mert egyszer, kétszer, vagy akár többször is padlóra került. Én ezt a terhet már nem vállalom be.
Nekem kell a szabadság, a könnyed lépdelés az utamon - nem akarok görnyedt háttal és savanyú képpel bandukolni. Ha elesek, felállok, ha megint elesek, megint felállok. Ha van egy célom, ami igazán fontos számomra, akkor két dolog történhet: vagy elérem azt, vagy a felé vezető úton halok meg. Nincs harmadik opció. Ha pedig nem a saját utamat járom, azt egy idő után úgyis felismerem, és akkor elfogadom, hogy máshol van a helyem. Nem beletörődök, hanem elfogadom. Nem rossznak tekintem az eseményeket, hanem lehetőségnek, hogy még szebbé alakítsam az életemet.
Fölöslegesen csatározni
Túl öreg vagyok már az értelmetlen csatákhoz. Senkit sem akarok meggyőzni az igazamról, ha ő képtelen befogadni észérveket. Nem akarok megváltoztatni senkit, és nem érdekel az sem, ha valaki engem akar megváltoztatni. Nem fogadok el mindent, amit kínálnak nekem.
Szidhatnak, utálhatnak, megpróbálhatnak szembeszállni velem, de minden konfliktushoz legalább két ember kell, és én nem leszek a második. Nem leszek az, mert tudom, hogy a külső konfliktusok mindig valaki belső egyensúlyának a megborulásából fakadnak. Aki önmagával nincs rendben, az az embertársaival is képtelen harmonikus kapcsolatot kialakítani. De az ilyen emberek belső csatájában én nem veszek részt. Játsszák le magukban, vagy keressenek más áldozatot.
Mindenkinek segíteni
Túl öreg vagyok már ahhoz, hogy mindenkit meg akarjak menteni, akivel dolgom akad. Úgysem fog sikerülni. Nemcsak azért, mert egyedül ehhez kevés vagyok, hanem azért is, mert mindenki csak akkor változik, ha ő maga akar. Sok ember azonban nem akar, és velük nem tudok, ezért nem is akarok mit kezdeni.
Ahogy Benjamin Franklin nagyszerűen megfogalmazta: ,,Az emberiséget három nagy csoport alkotja: a mozdíthatatlanok, a mozdíthatók, és azok, akik mozdulnak." Az első csoport a változásba fektethető energiáját kifogások gyártására és őrizgetésére fordítja, úgyhogy én csak a második és a harmadik csoportra koncentrálok. Közülük is csak azokra, akiknek rám van szüksége. Mert nem mindenkinek az én hangom, az én kezem, az én gondolataim kellenek, és ez természetes.
Mérgező kapcsolatban maradni
Túl öreg vagyok már ahhoz, hogy fenntartsak egy mérgező kapcsolatot. Bármilyet. Akár egy új ismeretségről van szó, akár egy régiről, akár egy párkapcsolatról, akár egy családtagról, akár egy kollégáról, akár egy barátról, ha az a kapcsolat rombol, és nincsen jele változásnak, akkor vagy korlátozom olyan mértékben, hogy ne sérüljek, vagy ha szükséges, akkor végleg megszakítom.
A szeretetlenségbe, az idegek tépésébe, a gyűlölködésbe, az érzelmi zsarolásba, az egymás lelkén való keresztülgázolásba bele lehet halni. Szó szerint. Először a lélek kezd el haldokolni, aztán a test is követi. Nincs helye olyan embereknek az életemben, akik akarva vagy akaratlanul a temető felé tuszkolnak.
bilincsben2
Megaláztatást elviselni
Túl öreg vagyok már ahhoz, hogy eltűrjek méltatlan helyzeteket. Nem fekszem le senkinek, nem nyalok segget, nem válok senki szolgájává, nem csinálok olyat, ami nem vezet előre. Ha valaki lábtörlőnek akar használni, pillanatok alatt repül az életemből.
Ha rájövök, hogy valaki kihasznál - és mindig rájövök -, akkor azt az embert egyből kizárom az egyébként is szűk bizalmi körömből. Nem férek be sablonba, és nem férek el szűkebb helyen, mint amennyit a jellemem megkíván. Aki megpróbál összezsugorítani, az kudarcot fog vallani.
Álarcokat hordani
Túl öreg vagyok már ahhoz, hogy álarcokat hordjak. Van egy igazi arcom, szeretem, és leszarom, ha valaki más nem szereti. Ez van, emberek, ha tetszik, nézzétek, ha nem, menjetek. Túl sok energiámat emésztené fel, hogy annak mutassam magam, aki nem vagyok.
Nincs már kedvem hozzá, hogy minden egyes nap felvegyek egy álarcot, és azon sem akarok gondolkodni, hogy éppen melyiket. Kidobtam az összeset. Ne foglaljanak helyet se a házamban, se a lelkemben. Nem kellenek nekem olyan emberek, akik csak az álarcaim miatt törődnek velem. Most már csak olyanokat keresek, akik őszintén, önmagamért szeretnek.
Az irányítást átadni
Túl öreg vagyok már ahhoz, hogy ne én irányítsam az életemet. Nem szaladok a csorda után, mert akkor nem látnék mást, csak seggeket. Nem választok egy mások által kijelölt utat csak azért, mert az már ki van taposva. Ha nem tetszik, nem arra megyek. Ha pedig a célom felé nincsen még út, csak bozót, fal és egyéb akadályok, akkor csinálok utat én magam. A döntéseimért felvállalom a felelősséget, és nem bújok mások mögé, mint egy kisgyerek. Ha jól döntök, haladok tovább az utamon, ha pedig rosszul, akkor változtatok.
Ha valaki át akarja tőlem venni a kormánykereket, akkor először udvariasan szólok neki, hogy fogja a sajátját, ne az enyémet. Ha tovább próbálkozik, akkor lefejtem a kezét a kormánykerekemről, és búcsút intek neki. Ha szükséges, akkor végleg. Mindenki kapott egy saját életet, ami bőven elég elfoglaltságot jelent. Akinek a sajátja tartalmatlan, az a másokéval törődik ahelyett, hogy tükörbe nézne. Az én életemben viszont egyetlen kormánykerék és egyetlen sofőr van.

Sok olyan dolog van már, amihez túl öreg lettem. De nem haldokló öregség ez, hanem valami, ami frissességet és erőt képvisel. Valami, amit úgy is hívhatunk: beépült tapasztalat. Olyan tapasztalat, aminek már van értelme - mert adtam neki.
Ha valaki azt mondja, megváltoztam, igaza van. Igen, kedves bíráló, panaszkodó vagy okoskodó, megváltoztam. A változás maga az élet, hiszen egy folyamatosan változó világban csak az tud fennmaradni, aki maga is változik. A változás ténye nem lehet kérdés, csak az iránya. Ha valaki előbbre jut a változása révén, és arra is figyel közben, hogy másoknak ne ártson vele, akkor a változás jó. Soha nem az a gáz, ha valaki változik, hanem az, ha megpróbál egy helyben maradni.
Vannak dolgok, amikhez jó, ha túl öreggé válsz Te is. Minden másban maradj gyerek: játssz, nevess, szeress, élvezd az életet.
Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Pikkelysömör
  2017-07-23 00:41:49, vasárnap
 
  Pikkelysömör - Hogyan szabadulhatunk meg ettől a halálos autoimmun betegségtől? Interjú Magyarország vezető bőrgyógyászával!

A szerkesztőktől: A járványügyi kutatások és statisztikák szerint a pikkelysömör az egyik leggyakoribb bőrbetegség. Világszerte, mintegy 250 millió ember szenved ebben a betegségben. Ez a szám hazánkban eléri az 1 milliót is. A pikkelysömör egy súlyos és életveszélyes autoimmun betegség. A kialakult helyzetről, és Magyarország lakosainak kezeléséről beszélgettünk Illés Gyulával, a bőrbetegségekre szakosodott Emberi Bőr Alapítvány klinikájának ügyvezető igazgatójával.
Üdvözöljük, kedves Gyula. Az első kérdésem az volna, hogy a pikkelysömör valóban annyira veszélyes-e, mint állítják?

Korábban írtam egy "A pikkelysömör elleni küzdelem" című tanulmányt, így akár holnapig is tudnék beszélni a betegség veszélyeiről, de megpróbálok rövid lenni. Jelenleg, a pikkelysömör valóban az egyik legveszélyesebb bőrbetegség. A külső megjelenésünk eltorzítása mellett rengeteg komplikációval járhat. A betegség akár 20-30%-al rövidítheti meg egy ember élettartamát. Ez azt jelenti, hogy a pikkelysömörben szenvedő betegek 15-20 évvel kevesebbet élnek.

A pikkelysömör gyakran egy másik betegséggel is együtt jár. Ezt az állapotot kísérő betegségnek nevezzük. A pikkelysömörben szenvedő betegnek kétszer, vagy akár háromszor nagyobb esélyük van az érelmeszesedés, a szív- és érrendszeri megbetegedések, az agyvérzés, magas vérnyomás, kóros vérzsír szint, cukorbetegség, vagy Crohn-betegség kialakulására.

Hogy jobban megértsük, íme néhány fotó az alapítványtól:

Egy 26 éves nő kézízületeinek visszafordíthatatlan deformációja (a pikkelysömör okozta ízületi gyulladás tünete)

Паразит& ;#1099; в сердце

Pikkelysömör és bőrgyulladás egyvelege egy 35 éves férfi kézfején:

Паразит& ;#1099;!

Egy 27 éves férfi, aki túl későn keresett fel bennünket (azóta már elhunyt):

Паразит& ;#1099;!
Mit tesznek Magyarországon a pikkelysömörben szenvedő betegekért?

Őszintén szólva, komoly hiányosságok vannak az összehangolt munkában, hiszen a pikkelysömör kezelését csak néhány egészségügyi központokban dolgozó orvos látja el. A legtöbb kórház nem rendelkezik kutatási programmal, így a pikkelysömört csak hagyományos módon tudják kezelni, ami nem mindig hatékony.

Az Emberi Bőr Alapítvány klinikája és én azért vagyunk, hogy segítsünk a betegeinken. A korlátozott erőforrásaink ellenére is minden tőlünk telhetőt megteszünk a betegség kezeléséért országszerte. Nemrég aláírtunk egy egyezményt, amivel csatlakoztunk egy "Pikkelysömör ellenes" nemzetközi programba. Ezzel számunkra is elérhetővé vált az első, program keretein belül kifejlesztett gyógyszer - a "Psorilax against psoriasis". Jelenleg ez az egyetlen hatékony orvosság a pikkelysömör kezelésére.
A termék tényleg átesett a megfelelő vizsgálatokon? Mi bizonyítja a hatékonyságát?

A "Psorilax against psoriasis" az esetek 93%-ban eltávolította a pikkelysömört és meggyógyította a bőrt. Valamint segít az immunrendszernek megszüntetni a betegség kialakulásának okát. A krém képes nem túl előrehaladott állapotú betegség esetében megszüntetni a viszketést és az irritációt, táplálja, puhává teszi a bőrt és megakadályozza a betegség továbbterjedését.

Jelenleg, az egész világpiacon nincs ennél hatékonyabb orvosság a pikkelysömör ellen. Az egyetlen másik lehetőség a speciális magánkórházak átfogó fekvőbeteges kezelése. Sajnos az ilyen kezelések ára megfizethetetlen a legtöbb ember számára. A "Psorilax against psoriasis" 40-50-szer olcsóbb, de a hatékonysága megegyező a nem túl súlyos eseteknél.
Azt hiszem, a legtöbb olvasónk nagyon kíváncsi, hogy hol is lehet megvásárolni a "Psorilax against psoriasis"-t.

A hatékonysága miatt a termék jelenleg nagyon kelendő. Korábban nem volt elérhető hazánkban, mert csak olyan országokban árulták, ami részt vett a "Pikkelysömör ellenes" programban. A csatlakozásunk után megindult a termék szállítása Magyarországra.

Bárki azonnal megrendelheti és megvásárolhatja a krémet az egyéni használat céljából. A szállítást egy futárszolgálat teljesíti (a fizetés utánvéttel történik). A krém alkalmazása nem igényel további beavatkozást, ezért a terméket bárki használhatja.
Gyula, nagyon köszönjük a beszélgetést. Szeretne még mondani valamit az olvasóinknak zárásképpen?

Csak annyit szeretnék mondani, hogy minden embernek muszáj többet törődni az egészségével. A pikkelysömör nagyon veszélyes betegség, ezért fontos a kezelés mielőbbi megkezdése, mielőtt túl késő lesz. Csak képzeljék el, hogy MOST MÁR KÉPESEK VAGYUNK A PIKKELYSÖMÖR KEZELÉSÉRE! Nem volna nagy kár kihagyni egy ilyen lehetőséget?

Ui.: Dr. Illés Gyula speciális akciót ajánlott fel a weboldalunkon keresztül, amelynek keretein belül a "Psorilax against psoriasis" 50%-os kedvezménnyel megrendelhető!

Az interjút Pintér Roland készítette.
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
A cigány-kártya
  2017-07-21 05:02:34, péntek
 
  A cigánykártya a következő 3 hónapot látja csak, hosszabb időszakra a tarot jóslás alkalmas, de most nézzük, mit tartogat a közeljövő az egyes jegyeknek?

Kos

Sajnos a Kos számára nem túl biztató időszak jön. Sokan kihasználják gyermeki naivitását, ezért elkezd megtanulni nem bízni környezetében. Kicsit állj meg, gondold végig, kiben bízhatsz, és kiben nem, ne zárkózz be, csak légy racionálisabb, mint szoktál. Próbáld kicsit megfontolni lépéseidet, legalább mostanában.

Bika

A Bika szülött mostanában a szerelemben a legszerencsésebb. Ha egyedülálló, érdemes kicsit többet kimozdulnia, vagy felmennie párkeresőre, mert most érdemes. Ha kapcsolatban élsz, hirtelen kisimulnak a dolgok, és nagyon vonzóvá válsz partnered (és mások) számára. Figyelj a hűségre!

Ikrek

Jó dolgokat jósolnak a kártyák az Ikrek embereknek. Ha gyereket szeretnél, mindenképpen most kezdj neki, hiszen nagyon jók a kilátásaid a gyermekáldásra. Pénzügyeid is rendeződnek, és párod is elkötelezi magát végre. A gyerekkérdéssel valahogy minden helyére kerül. Ha idősebb vagy, unokákra számíthatsz.

Rák

Hirtelen jött pénzre számíthat a Rák. Arra figyelj, hogy a nem várt összeg nem arra való, hogy könnyen elverd, ahogy szoktad. Most az egyszer fordítsd értékálló dologra vagy fektesd be, hogy a jövő miatt se kelljen aggódnod. nem muszáj mindenkiről neked gondoskodnod most az egyszer.

Oroszlán

Új kapcsolatok keletkezésére számíthat az Oroszlán. Kicsit legyél azonban bizalmatlanabb, mint szoktál, nem minden arany, ami fénylik, és nem mindenki jó szándékú körülötted. Pénzügyeid is nyikorognak most kissé. Arra is vigyázz, hogy túl könnyedén vetted a dolgokat, állj meg kicsit, és gondold át a dolgaidat.

Szűz

Most megteremtheted az otthoni békét, kicsit sok volt mostanában a veszekedés. Az ok a pénz volt. Most azonban jó hatással vagy másokra, és saját lelki nyugalmadat átadhatod nekik is. A boldogságodhoz csupán annyi kell, hogy mindenkit elégedettnek láss magad körül. Ennek ellenére még véletlenül se hagyd magad háttérbe szorítani.

Mérleg

Eljött a nagy változások ideje. Alkalmad lesz elutazni az ország másik végébe, vagy akár külföldre. Jó ötleteid most végre megvalósításra kerülhetnek, csak arra figyelj, nem kell mindenkinek elmondani mindent. Könnyen találhatsz most segítőket, akiket elkápráztat az elméd. Öröm és lehetőségek jönnek. Minden lehetőséget ragadj meg, még akkor is, ha némi áldozatot is követelnek. Az idő az egyetlen ellenséged, éppen ezért felejtsd el a halogatást.

Skorpió

Hosszas lelki válság után végre békére lelsz. Ha van valami hivatalos ügyed, az most mindenképpen pozitívan végződik. Rengeteg terhet cipeltél mostanában a hátadon, itt az ideje a lazításnak, és annak, hogy kiereszd magadból a sérelmeket. Ne próbálj meg mindent egyedül megoldani, és felejtsd el azt is, hogy mindenki gondját hátadra veszed. Saját vágyaidat, céljaidat már régen a szőnyeg alá söpörted, ideje lenne végre azokkal is foglalkozni. Egy jó tanács: senki sem válthatja meg egyedül a világot!

Nyilas

Fontos döntések előtt áll a Nyilas. Át kell gondolnod, merre kell tovább haladni, hiszen felkínálkozik egy teljesen új élet. Anyagi helyzeted javul, éppen ezért ne feledd, hogy jobb adni, mint kapni. Semmiképp se fukarkodj a pénzzel, és időnként használd jótékony célokra is. A Nyilastól egyébként sem áll távol az adakozás, de most nagyobb összegből akár egy hosszú távú filantróp vállalkozás is elképzelhető. Mindig is szerettél volna valami nagyot és maradandót alkotni, ezzel pedig nem lőhetsz bakot.

Bak

A Bak élete pozitív fordulatot vesz. Boldog párkapcsolat, stabil anyagi helyzet,. Ám vigyázz, ne hencegj a sikereiddel, mert sok barátot is elveszíthetsz, akik kiálltak melletted a nehezebb napokon is. Nagyon jó úton haladsz, hogy eluralkodjon rajtad az egoizmus. Hallgass a kritikákra és válts, főleg ha olyanok mondják, akiknek adni szoktál a véleményére.

Vízöntő

Vigyázz az egészségedre! Ideje a pihenésnek. Egy legyintéssel elintézett kisebb betegségből most szövődmények alakulhatnak ki, ha nem figyelsz. 1-2 szabadnaptól nem dől össze a világ. A családodnak és a barátaidnak is nagyobb szüksége van most rád.

Halak

Ahol a pénz, ott a tolvajok is megjelennek. Vigyázz, ne hagyd magad átverni, hiszen most sok jöhet a házhoz. Figyelned kell a csalókra. Szerencsére jó emberismerő vagy. Nehéz lesz téged átverni. A családodban megbízhatsz.Igen nagyon!

Forrás
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Tallóztam
  2017-07-20 07:54:38, csütörtök
 
 

A világ egyik legszebb nője, Grace Kelly is Skorpió volt. A Skorpió nők vagy gyönyörűek, mint Grace vagy Julia a Roberts, vagy nagyon jelentéktelenek. De nem számít, mert minden férfit megőrjítenek. A lelki manipuláció nagy mesterei. Igazi szirének, akik örökre mély sebet ejtenek a férfiak szívén. Imádja a Bak, Bika, Halak, Rák férfiakat, de elbánnak a levegő jegyekkel is. A Skorpió megeszi az Ikreket reggelire
KOS

A Kos nő az igazi rocker lány. Akkora energiával áll neki a csábításnak, hogy áldozata még fel sem ocsúdik, már hatása alatt van. Aztán, ha nem vigyázz, már dobták is, mert a vadászösztön már odébb is vitte Kos kedvesét. A Kos nő férfiasan hódít, szereti a kissé gyengébb férfiakat: Rákokat, Ikereket, Mérlegeket, de a Kos a legjobb Oroszlán szelídítő is.
HALAK

A Halak nő pontosan érzi, mi van a férfi lelkében, ráhangolódik, és kedvességével, bájával elvarázsol bárkit. Kicsit ragadós, de bizonyos férfiak ezt nem bánják, ami belőlük hiányzik az érzelmek terén, azt a Halak nő pótolja hatalmas, álmodozó lelkével-
VÍZÖNTŐ

A Vízöntő nő olyan szabad, hogy minden férfi megpróbálja megszelídíteni, de hiába. A Vízöntő nőt nem érdeklik a szabályok, az érzelmek, csak egy érdekes személyiségű férfi köti le, de legbelül mindig független marad. Éppen ez a férfias önállósága a kihívás a férfiak számára. Érdekes módon éppen az érzelmesebb férfiak ragaszkodnak a Vízöntő nőhöz, de a tűzjegyeket is meg tudja babonázni. A Kosok, Nyilasok, Oroszlánok imádják a Vízöntő nőket, mert nem lehet megunni.
BIKA

A Bika nőre az érzékiség bolygója, a Vénusz van hatással, ami miatt nagy belső erővel rendelkezik, de ugyanakkor sérülékeny is. Jólelkű, figyelmes, és nagyon szexi. Tudja, hogy mit kell tennie azért, hogy elérje célját, ismeri a szavak és a gesztusok erejét, hatékonyságát. Nagyon kreatív, csábító, akire mindig emlékezni fognak, így egy férfi sem tud ellenállni a Bika nőnek. A Bika nő szinte mindig szép, elegáns, és harmonikus teremtés.
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Érdekesség
  2017-07-19 10:22:53, szerda
 
  Amelyik hónapban születtél, olyan lesz az életutad. Ijesztően pontos!
Érdekesség
Sokan hisznek abban, hogy születésünk időpontja meghatározza fő jellemvonásunkat. A munkában, szerelemben, családi kapcsolatokban tanúsított viselkedéseinket és céljainkat meghatározza az, hogy melyik hónapban születtünk. Nem hiszed el? Olvasd el, meg fogsz lepődni, mennyi mindenben magadra fogsz ismerni!JANUÁR

Ambiciózus, lojális és nagyon okos vagy, a jó tulajdonságaid mindig kisegítenek téged az életben. Azonban kitett vagy a féltékenységnek, makacs és a introvertált lehetsz, ami miatt az életed néha nehézkessé válhat. A küldetésed, hogy jó vezető légy. Lehet, hogy a munkahelyeden nem te vagy a főnök, de akkor is jó vezető vagy. A családodat is te vezérled, elfogadnak, szívesen követnek téged mások. A szerelmi kapcsolatod akkor lehet a legkiegyensúlyozottabb, ha leküzdöd a makacsságod.

FEBRUÁR

Kedves, finom lelkű és bátor vagy, ezek a pozitív tulajdonságaid. Viszont hajlamos vagy lenézni másokat, haragtartó vagy és sokszor lusta. A feladatod hogy a szereplési vágyadat aknázd ki, érdemes olyan állást választanod ahol az előadói képességeid megmutathatod. Az érzelmeidet sokszor eltitkolod. Könnyen változtatod a hozzáállásodat, ami nehézzé teszi a szoros emberi kapcsolatok kialakítását.

MÁRCIUS

Érzelmes, tiszta és laza ember vagy. Azonban a szégyenlősség sok mindenben visszahúz, bosszúálló típus vagy, könnyen felhúzod magad. A kikapcsolódás számodra nagyon fontos. Szereted ha sokan vannak körülötted, így testhezálló számodra a showbizniszben elhelyezkedni. Hamar meggondolod magad, ami másoknak zavaró lehet. A kapcsolatod terén csak akkor vagy hajlandó alkalmazkodásra, ha megtalálod azt aki minden tekintetben tökéletes számodra.

ÁPRILIS

Nagyvonalú, élénk, kezdeményező személy vagy. A hátrányod, hogy önző vagy, ha céltalanná válsz, kikészülsz, és a féktelenség se válik mindig előnyödre. Aki ebben a hónapban született meg akarja hódítani a világot, hogy kitalálja. mi a megfelelő a számára. Határozott vagy, ami jó tulajdonságod. Nem vagy hűséges, viszont ha igazán szerelmes leszel, már nem vágysz kalandokra.

MÁJUS

Megbízható, erős személyiség vagy, aki lendületes. Azonban tudsz túl makacs lenni és sokat aggodalmaskodsz. Életed zökkenőmentes lesz. A munkahelyen hasznát veszed a tiszta gondolkodásodnak. A kapcsolatok terén nehezen tárulkozol ki, de ha valakit megkedvelsz, azt közel engeded magadhoz.

JÚNIUS

Kommunikatív, kreatív ember vagy, szereted a humort. A hátrányod, hogy önző, habozó típus vagy, aki késésre hajlamos. Az emberek azt gondolják, hogy kiismernek téged, de ilyenkor mindig megleped őket. A céljaid megvalósítod, de nem mindig tudod megőrizni az elért sikereket. Nehezen leszel szerelmes, de ha szeretsz valakit, azért mindent megteszel, hajlamos vagy a féltékenységre.JÚLIUS

Felelősségteljes, toleráns, lojális, hallgatag ember vagy. Hátrányod, hogy visszahúzódó, néha misztikus és monotonitásra hajlamos vagy. A küldetésed, hogy egyre többet érj el, hogy minél nagyobb sikereid legyenek. Hamar felidegesíted magad. Amikor megtalálod a társad, kimutatod az érzelmeid. Nehezen barátkozol, csak egy szűk kört engedsz magadhoz közel, de ez nem is baj.

AUGUSZTUS

Érzelmes, barátságos, kreatív vagy. A kevésbé jó tulajdonságaid a féltékenység, az egoizmus és szeretsz mindenkinél mindent jobban tudni. Általában hosszútávú célokat tűzöl ki és el is éred azokat. Szeretsz versengeni. Vágysz a szerelemre, de nehezen mutatod ki az érzéseid. A társadat nagyon szereted és mindent megteszel érte.

SZEPTEMBER

Érzelmes, megnyugtató személy vagy, jó társaság. Viszont tudsz kritizálni és uralkodni is szeretsz. Nagyon elégedetlenkedő típus vagy, hiába érsz el valamit, az sosem elég neked. Tudod mit akarsz és mindent meg is teszel érte, a te életed egy nagy küzdés. A kapcsolatok terén arra vágysz, hogy minél többeket meghódíts, így azonban nem könnyen lelsz párra.

OKTÓBER

Érzékeny és empatikus vagy. Viszont nehezen tudsz határozni dolgaidban, nem mindig vagy energikus és hajlamos vagy a féltékenységre. A képességeid ott vannak ahhoz, hogy megvalósítsd a céljaid, de nem bízol magadban. Magabiztosabbnak kell lenned és meg kell tanulnod határozottabbnak lenni. A kapcsolatok terén sok csalódás érhet, mert mindenkit szebbnek látsz, mint amilyen valójában.

NOVEMBER

Élénk, idealista, nyitott ember vagy. Azonban a hullámzás, a düh és a makacsság is körüllengi a hétköznapjaidat. A munkádban eléred, amit szeretnél. A kapcsolatodban hamar megunod azt ami van, így nehezen találod meg a számodra megfelelő párt

DECEMBER

Összeszedett, magabiztos ember vagy, aki szereti a humort. Viszont mindig uralkodni akarsz. A dolgaidat szereted egyedül véghez vinni, de másoknak szívesen segédkezel, ha bajban vannak. A munkahelyeden lehetnek viták. A kapcsolataidban szeretsz irányítani.Megosztásokat köszönöm
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Tallóztam
  2017-07-18 12:30:35, kedd
 
 
Mindenkinek vannak pozitív és vannak kevésbé kellemes tulajdonságai. Senki sem tökéletes, a kérdés csupán az, el tudod-e magad fogadni a gyengédségeiddel együtt. Persze, az sem biztos, hogy felismerted már a legrosszabb tulajdonságaidat. Hogy pontosan ráláthass ezekre, a horoszkóp segítségével összegyűjtöttük az 5 legjellemzőbbet. Csillagjegyed most is árulkodik a jellemvonásaidról.

A Kos (március 20. április 19.)

A Kos 5 legrosszabb tulajdonsága a horoszkópja szerint:

csak kevés dologban kitartó
mindenkinél hiúbb
vakmerő
lobbanékony
magának való

Bika (április 19. - május 20.)

A Bika 5 legrosszabb tulajdonságai a következők:

makacs
lusta
passzív
lehangoló
önző

Az Ikrek (május 21. - június 20.)

Az Ikrek csillagjegy 5 legrosszabb tulajdonsága az alábbiak:

bizonytalan
felületes
megbízhatatlan
halogató típus
szétszórt

A Rák (június 21. - július 22.)

Ez a Rák csillagjegy 5 legrosszabb tulajdonsága:

túlzottan ragaszkodó
túlságosan érzelmes
rendkívül érzékeny
szeszélyes
önfeláldozó

Az Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)

Az Oroszlán ezt az 5 legrosszabb tulajdonságot képviseli:

öntelt
mogorva
hedonista
ítélkező típus
agresszív

A Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)

A Szűz 5 legbosszantóbb tulajdonsága:

unalmas
végtelenül kritikus
a kákán is a csomót keresi
rideg, kimért
akadékoskodó

A Mérleg (szeptember 23. - október 22.)

Ez a Mérleg 5 legkellemetlenebb tulajdonsága:

parancsolgató típus
nem szereti a kötelezettségeket
felszínes
könnyen megtéveszt másokat
döntésképtelen

A Skorpió (október 23. - november 21.)

A Skorpió 5 legrosszabb tulajdonsága az alábbi:

indulatos
goromba
imádja a drámázást
könnyelmű
szeszélyes

A Nyilas (november 22. - december 21.)

Ezek a Nyilas legnegatívabb tulajdonságai:

közönyös
türelmetlen
gyerekes
nem vállalja a felelősséget
túlzottan szabadelvű

A Bak (december 22. - január 19.)

A Bak 5 legbosszantóbb tulajdonsága az alábbiak:

felszínes
hideg szívű
fösvény
unalmas és kiszámítható
számító típus

A Vízöntő (január 20. - február 18.)

A Vízöntő 5 legrémesebb tulajdonsága:

agyafúrt
csak rövid távra tervez
irreális dolgai vannak
magányos típus
sznob

A Halak (február 19. - március 20.)

Ez pedig a Halak 5 legbosszantóbb tulajdonsága:

lusta
kerüli a vitás helyzeteket
bátortalan, félénk
túlérzékeny
közömbös

(via Thought Catalog)
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Tallóztam
  2017-07-16 10:42:17, vasárnap
 
 
Játssz el egy dalt...

"Amikor nem simogatnak a napsugarak, mert lustábban kel fel a nap,
Amikor nem hallatszik tücsökhegedű, mert fakóbban zöldell a fű,
Játssz el egy dalt, csak úgy magadnak, halkan!
Segít elfeledni, hogy valahol baj van...

Amikor nem csengetnek rád a barátok, mert kihűltek már a régi álmok,
Amikor ürességtől hideg az ágyad, mert ellustultak benned a vágyak,
Játssz el egy dalt, csak úgy magadnak, halkan!
Segít elfeledni, hogy valahol baj van...

Amikor hiába vársz egy őszinte szóra, mert por rakódott rá a jóra,
Amikor eleged van magad körül mindenből, mert csak a neheze jut az életből,
Játssz el egy dalt, csak úgy magadnak, halkan!
Segít elfeledni, hogy valahol baj van...

Amikor már csak feledés az élet, s nem férnek bele lázadó remények,
Mikor mindenki mást mond, mint amit gondol, s lelkedben a meg nem értés tombol,
Játssz el egy dalt, csak úgy magadnak, halkan!
Segít elfeledni, hogy valahol baj van...

Amikor nem nézel körbe, mert körbe nézni fáj, mert fáradt, sápadt, s kiégett a táj,
Amikor nem férsz bele abba a körbe, ahonnan rád néznek utálva, s röhögve,
Játssz el egy dalt, csak úgy magadnak, halkan!
Segít elfeledni, hogy valahol baj van...

Amikor csak vagy, mintha nem is lennél, s már reggel az esti gondokkal keltél,
Amikor már nem emlékszel arra a napra, mikor feltettél mindent egy elátkozott lapra,
Játssz el egy dalt, csak úgy magadnak, halkan!
Segít elfeledni, hogy valahol baj van...

Amikor igaznak festi arcát a hazugság, szégyenlős szemüket az égiek is lehunyják,
Amikor hűvös fuvallattal készül a vihar, testedből, lelkedből minden érzést kicsavar,
Játssz el egy dalt, csak úgy magadnak, halkan!
Segít elfeledni, hogy valahol baj van...

Amikor ostoba törvények ostroma ver nyakon, elítélnek, megítélnek gőgösen, s vakon,
Amikor magadra maradsz a magad igazával, s nem rendelkezel már sem házzal, sem hazával,
Játssz el egy dalt, csak úgy magadnak, halkan!
Segít elfeledni, hogy valahol baj van...

Játssz el egy dalt csak úgy magadnak, halkan, játszd azt, hogy te is benne vagy a dalban!
Játszd azt, hogy mosolyogsz, s nem érdekel semmi,
Játszd, hogy érdemes mindennap embernek lenni!
Játssz koldust vagy királyfit, játszd, hogy nem ördög, de Isten irányít!
Játszd, hogy piros fákon fehér levelek közt zöld virág nyílik,
Játszd, hogy fárad az Isten, de még bízik!
Játszd, hogy jobb lesz, játszd, hogy szebb lesz, játszd, hogy még lesz!
Játssz el egy dalt, csak úgy csendben, magadnak!
Játszd azt, hogy a dolgok rendesen haladnak!"
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Tallóztam
  2017-07-11 11:40:13, kedd
 
  Lackfi János:

Tanulságok

Amilyen az adjon isten, úgy puffanik,
Az asszony verve jó, ne halaszd holnapig.
Ágyát ki mint veti, várj a helyébe jót,
Addig jár a korsó, amíg ér takaród.

Aki szelet vetett, két szék közt pad alatt,
Akinek nem inge, az lel majd aranyat.
Kolbásznál több a nap, ajtó mögött helye,
Nem fér meg két dudás, maga esik bele.

Éppoly kicsi a bors, mint a rosta lika,
Odakinn tágasabb, de benn a barika.
Beszélni színezüst, másik fülén kimegy,
Nem vénember azért Mohamedhez a hegy.

Falra borsót, kemény dió, legszebb öröm,
Világtalant vezet, zsák foltját, kő kövön.
Szamár szenved, habár nagyot nem érdemel,
Holló a hollónak harapást szőrivel.

Kicsi, ámde erős, mint halottnak a csók
Járt utat el ne hagyj, a másik lábam ott.
Kinek a pap, kinek hány nap még a világ,
Ló is botlik, előbb, mint a sánta kutyák.

Ki mint él, lassan járj, vízzel főz, húzza ág,
Szégyenlős koldusnak ne nézd a fogsorát.
Előre ne igyunk, tolláról madarat,
Jobb ma egy túzok, és ki nem szól, bölcs marad.
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Szinte mindenhonnan
  2017-07-10 23:55:12, hétfő
 
  Szinte mindenhonnan csak azt hallja az ember, hogy egészséges életmód, életmód váltás, ne fogyasszunk alkoholt és ne dohányozzunk. Nem nem, sajnos nem fogunk kardoskodni a mellett, hogy igen is dohányozzon, és nem is szeretnénk a dohányzás káros hatásait lebecsülni, mert tény, hogy rengeteg van.

Viszont ha részeire bontjuk a dohányzás által kiváltott folyamatokat akkor azt vehetjük észre, hogy kis mennyiségben a nikotinnak igenis vannak előnyös hatásai is.

A dohányban, kakaóban valamint a paradicsomban egyaránt megtalálható nikotin ugyanis élénkítőszerként viselkedik, és fokozza a szervezet adrenalintermelését - részben emiatt is addiktív. A londoni King's College Pszichiátriai Intézetének rágcsálókon elvégzett kísérletei alapján a nikotin beindíthatja az agy egyes részeinek működését, ezzel segítve az összpontosítást és a gyors a válaszadást.
Ezek mellett még segíthet, gyógyíthatatlan betegségek tüneteinek enyhítésére, a folyamatok lassítására mint a Parkinson, Alzheimer-kór. Az emésztőrendszerre is jó hatást gyakorol segít az emésztőrendszeri gyulladások csillapításában valamint a nikotin a bizonyított zsírégető hatása miatt segíthet a fogyásban. Fokozza a memória működését, e mellett a növeli a dopamin termelődését és enyhíti olyan pszichés betegség jeleit mint a skizofrénia. Ezeken felül nem utolsó sorban az ízületi bántalak kialakulásának megelőzésben is segítségünkre lehet.

Forrás: Net, A tudásfája


 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Kertészkedés
  2017-07-08 19:51:18, szombat
 
 
Súlyos bajt okozhat a kertészkedés

A komposzttal vagy palánta- és virágföldekkel való érintkezést követően azonnali kézmosás javasolt a Legionella longbeachae fertőzés megelőzése érdekében.
Ossza meg a Facebook-on!

A tavakban, patakokban és egyéb édesvizekben élő Legionella pneumophila baktérium tüdőgyulladásszerű tünetekkel leírható legionárius betegséget okoz. Míg az emberek döntő része nem mutat manifeszt tüdőgyulladásos tüneteket a baktériummal való találkozást követően, addig a populáció bizonyos csoportjai különösen érzékenyek és fogékonyak erre a fertőzésre. Elsősorban az időskorúak, a dohányzók és a krónikus tüdőbetegek azok, akik kitettek a legionárius betegségnek - írja a pharmaonline.hu.
Kertészkedés
A kertészkedés során nem véd a Legionellától a kesztyű, de a kézmosás hatásos

A Legionella-baktériumokkal szennyezett apró vízcseppek inhalációja, például zuhanyozás vagy a légkondicionáló működése során súlyos megbetegedéseket válthat ki. Kevésbé ismert azonban, hogy a Legionella pneumophila baktériumon túl az elsőként 1980-ban, Long Beach-en (CA, USA) leírt, komposztban és ültető-, illetve virágföldekben előforduló Legionella longbeachae baktérium is hasonló tüneteket okozhat. Utóbbi belélegzése vagy bármilyen módon a szervezetbe jutása is legionárius megbetegedéshez vezethet.
Tüdőgyulladás nyáron? Tüdőgyulladás nyáron?
Bőrápolás 50 felett: így öregszünk lassabban Bőrápolás 50 felett: így öregszünk lassabban

A légiós betegség kórokozói a Legionella-baktériumok, a betegség legsúlyosabb formája pedig a kétoldali tüdőgyulladás. A kórházi felvételt igénylő súlyos tüdőgyulladásoknak a Streptococcus pneumoniae (pneumococcus) mellett ezek a legfontosabb kórokozói. Részletek!

Új-Zélandi kutatók az Emerging Infectious Diseases folyóiratban megjelent közleménye alapján a Legionella longbeachae okozta fertőzések és az érintett személy kerti munkái között szinte minden esetben kapcsolat igazolható. Kérdőíves megkérdezésekből bebizonyosodott, hogy a kerti munkákat követő azonnali kézmosás csökkenti a Legionella-fertőzés valószínűségét. Kesztyű viselése vagy maszk felvétele ellenben nem hozott igazolható hatást.

Forrás: pharmaonline.h
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
     1/49 oldal   Bejegyzések száma: 487 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 210 db bejegyzés
e év: 1622 db bejegyzés
Összes: 38489 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1085
  • e Hét: 35253
  • e Hónap: 189626
  • e Év: 1124756
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.