Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Suhajda Szilárd élete, lénye pedig valóban képes volt
  2023-05-27 17:39:07, szombat
 
  Suhajda Szilárd élete,
lénye pedig valóban képes volt arra,
hogy örökre belénk égjen és soha el nem múló tanúsággal szolgáljon.
Mert nincs veled semmi baj, ha álmaid vannak és elindulsz feléjük. Nem szégyen álmokat kergetni, majd elérni azokat. Mert mindannyiunk életében ott a hegy. A hatalmas, az égig érő, amire könnyes szemmel nézünk, amit mindennél jobban akarunk. Az életünk hegye, ami felé vagy elindulunk, vagy sosem tesszük és kockáztatjuk, hogy sejtszinten ég majd belénk a "bárcsak" örökké tartó, sajgó fájdalma.
Suhajda Szilárd köszönjük!
Csoda nem történt, hisz Te magad vagy az...
Isten meleg szeretete öleljen magához.

(Todorovits Rea)






Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat,... a keresést befejezték.

Szinte napra pontosan tíz évvel azután, hogy minden idők legjobb magyar hegymászója, Erőss Zsolt és fiatal társa, Kiss Péter meghaltak valahol a világ harmadik legmagasabb hegycsúcsának közelében, Suhajda Szilárd egy még magasabb hegyen vesztette életét. Május második fele a legjobb időpont a Himalájának ezen a részén a hegymászáshoz, így nem véletlen, hogy a Kancsendzöngán és a Mount Everesten is ekkor történt tragédia. És sajnos az sem, hogy Suhajda, aki Erőss halála után egyértelműen a legjobb magyar volt a hegymászás magashegyi expedíciós változatában, nagyon hasonló körülmények közt veszett oda, mint az az Erőss, akit egyik lábszára elvesztése sem tudott eltántorítani a 8000 méter feletti csúcsok meghódításától.
A két tragédiát összeköti, hogy egyik esetben sem tudjuk, és talán soha nem is fogjuk tudni, hogy pontosan mi történt. Talán csak évtizedek múlva derül ki, hogy Suhajda szervezete nem bírta tovább az extrém oxigénhiányos körülményeket, vagy esetleg balesetet szenvedett. A magyar hegymászó május 24-én tervezett feljutni az Everest csúcsára, és amikor május 25-én sem tért onnan vissza, már lehetett tudni, hogy nagy szerencsére lenne szüksége a túléléséhez. 26-án már egyértelmű volt, hogy ehhez egyenesen csoda kellene, és végül magyar idő szerint május 27-én kora délután hivatalosan is bejelentették, hogy befejezték a keresését.

Nyugodj békében, Szilárd!


Nem kegyelmezett Himalája a magyar hegymászónak. Suhajda Szilárd nem adta olcsón az életét: lépésről lépésre közeledett hőn áhított céljához, a 8848 méteres Mount Everesthez, amikor pedig már szinte karnyújtásnyira volt, nem állt meg, hiába hagyta el az ereje. Pontosan tudta, mit vállal, bizonyosan felismerte azt a pillanatot, amikor már szó szerint nem volt visszaút. Ő ezt a halált választotta, utolsó óráiban a világ csúcsának ölelését érezte.
 
 
0 komment , kategória:  SPORT  
Isten veled Bajnok!
  2022-01-24 20:55:43, hétfő
 
 



Ötvenegy éves korában elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász. Hosszú betegség után, szervezete ma feladta a harcot. Emlékezzünk rá legnagyobb diadalával, a Sydney Olimpián aranyat érő gyűrűgyakorlatával


:Link
 
 
0 komment , kategória:  SPORT  
Isten Veled, Bajnok 22 éve egy ország, egy nép állt izgatott
  2022-01-24 20:53:58, hétfő
 
  Isten Veled, Bajnok

22 éve egy ország, egy nép állt izgatottan, egyetlen hang nélkül, szótlanul a tévéképernyők előtt, s imádkozott, hogy meglegyen az áhított pontszám, meglegyenek az "aranyszámok"!
Meglettek. 9.85, minden idők egyik legszebb, legméltóságteljesebb gyűrűgyakorlata után, Sydneyben, az olimpián, a világ túlvégén.
S énekelte egy ország és egy nép a Himnuszt, Neked és miattad, aki az atlantai ezüst után megérdemelted a teljes sikert, a babérkoszorút, s vele a örök dicsőséget.
Pár évvel később Las Vegasban, Supinál azt mesélted nekem, hogy már akkor és ott, a leérkezés pillanatában tudtad, érezted: megvan, mert annak, ott, meg kellett lennie. Ezért voltál olyan önfeledt a gyakorlatod után, mint korábban még soha. Jópofán, kedvesen meséltél a legnehezebb edzésekről, próbatételekről, kihívásokról is, mert Te egy jópofa és kedves srác voltál!
Nehéz életed volt, megharcoltad, miközben mindvégig megmaradt az emberség, a méltóság,

A NAGY BAJNOK méltósága.
GYŰRŰKIRÁLY

Sokatmondó jelző az olimpiai bajnoknak, a magyarok világbajnokának! Neked!
S most az a gyűrű összetört. Egy ország, egy nép pedig csöndben, fájdalmasan siratja a gyűrűk királyát!
Köszönöm, köszönjük mindazt, amit adtál. A győzelem, a magyar büszkeség élményét. Azt, hogy miattad és Veled együtt énekelhettük a Himnuszt!
Amikor egy sportolónk győz, egy nép és egy ország mondja úgy: nyertünk. Most pedig együtt mondjuk: vesztettünk. Csöndben, szavak nélkül, könnyben úszó szemekkel, megtört szívvel!

Csollány Szilveszter 1970-2022
Isten Veled, GYŰRŰKIRÁLY

Vujity Tvrtko


 
 
0 komment , kategória:  SPORT  
A bajnok szavai
  2022-01-24 20:50:39, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  SPORT  
Ekkora állami pénzjutalmat kapnak az olimpikonjaink
  2021-08-11 13:45:02, szerda
 
  2020 decemberében jelentősen megemelte a kormány az olimpiai bajnokok és helyezettek állami díjazását, így az idei olimpián eredményesen szereplő sportolók a korábbinál több pénzt kapnak: az aranyérmesek például a korábbi 35 millió forint helyett 50 millió forintot

A Blikk hétfői cikkében összeszámolta, hogy a tokiói játékok után ki mennyi jutalomnak örülhet - az összegek személyenként értendők:



A Blikk hétfői cikkében összeszámolta, hogy a tokiói játékok után ki mennyi jutalomnak örülhet - az összegek személyenként értendők:

Csipes Tamara (kajak) - 107,2 millió forint
Kozák Danuta (kajak), Milák Kristóf (úszás) - 100 millió forint
Szilágyi Áron (vívás), Bodonyi Dóra (kajak) - 78,5 millió forint
Kopasz Bálint (kajak) - 71,5 millió forint
Tótka Sándor (kajak) - 55,7 millió forint
Lőrincz Tamás (birkózás), Kárász Anna (kajak) - 50 millió forint
Lőrincz Viktor (birkózás), Varga Ádám (kajak), Rasovszky Kristóf (nyílt vízi úszás), Berecz Zsombor (vitorlázás), Siklósi Gergely (vívás) - 35,7 millió forint
Tóth Krisztián (cselgáncs), Hárspataki Gábor (karate), Kovács Sarolta (öttusa), Gémesi Csanád (vívás), Szatmári András (vívás), Decsi Tamás (vívás), férfi és női vízilabda-válogatott - 28,5 millió forint
Nádas Bence (kajak), Csizmadia Kolos (kajak), Kapás Bolgárka (úszás) - 27,2 millió forint
Márton Anna (vívás) - 24,3 millió forint
Medveczky Erika (kajak), Vas Kata Blanka (hegyikerékpár), Olasz Anna (nyílt vízi úszás), Kenderesi Tamás (úszás), Verrasztó Dávid (úszás) - 21,5 millió forint
Hosszú Katinka (úszás), Péni István (sportlövészet) - 20 millió forint
Németh Nándor (úszás) - 17,1 millió forint
Szőke Alex (birkózás), Muszukajev Iszmail (birkózás), Pupp Réka (cselgáncs), Takács Kincső (kenu), Balla Virág (kenu), Salim Omar (tekvándo), Szabó Szebasztián (úszás), Bohus Richárd (úszás), Telegdy Ádám (úszás) - 14,3 millió forint
Lucz Dóra (kajak), Marosi Ádám (öttusa), Mihályvári-Farkas Viktória (úszás) - 11,4 millió forint
Béke Kornél (kajak), Mészáros Eszter (sportlövészet), Nagy Péter (súlyemelés), Bicsák Bence (triatlon), Cseh László (úszás), Jakabos Zsuzsanna (úszás), Veres Laura (úszás), Késely Ajna (úszás), Verrasztó Evelyn (úszás), Kreiss Fanni (vívás), Mohamed Aida (vívás), Kondricz Kata (vívás), Pásztor Flóra (vívás) és a női kézilabda-válogatott - 5,7 millió forint
Katona Renáta (vívás), Pusztai Liza (vívás), Battai Sugár Katinka (vívás) - 2,8 millió forint
FORRÁS: 24.hu
 
 
0 komment , kategória:  SPORT  
Magyarország 6 arannyal, valamint 7-7 ezüsttel és bronzzal
  2021-08-10 18:08:53, kedd
 
  Magyarország 6 arannyal, valamint 7-7 ezüsttel és bronzzal zárt a tokiói olimpián, ez az utóbbi 25 év legjobb eredménye.
Az érmesek mellett minden sportolónknak gratulálunk, köszönjük ezt a csodálatos két hetet!
Hajrá, Magyarország!
Hajrá, magyarok!


 
 
0 komment , kategória:  SPORT  
Elég sokan nekimentek mostanában Hosszú Katinkának
  2021-07-29 16:55:56, csütörtök
 
  Sokaknál kiverte a biztosítékot, Hosszú Katinka visszalépése a 200 méteres pillangóúszástól a tokiói olimpián. Katka egyébként a hetedik legjobb idővel jutott be a 200 méteres vegyesúszás olimpiai döntőjébe. Délután fél egykor a 200 pillangó előfutamában kellett volna úsznia, ám végül ettől a versenyszámtól visszalépett.

A napilap szerint a háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok úszónő





Én csak annyit írnék, hogy köszönöm mindenkinek a támogatást és ez most hozzátartozik a pályafutásomhoz, amit ugyanolyan méltósággal veszem, mint az elért csillogóbb sikereimet. Köszönet mindenkinek! Köszönöm Magyarország és mindenki más aki ott van és volt mellettem!



Nézem hogyan hőbörög az internet népe Hosszú Katinka ellen... És ami legjobban zavar, hogy sokan meg örülnek is annak, hogy rosszabbul szerepel az Olimpián mint eddig....Nos, annyira magyar" viselkedés, hogy "belerúgnak" olyan valakibe aki egyébként az élete során vitathatatlanul nagyot alkotott... Lehet beszélni a stílusáról vagy a viselkedéséről de az eredményei megkérdőjelezhetetlenek... Kevesebb rosszindulat és több emberi együttérzés, EZ ami igazán egy normális embertől elvárható!!!!

 
 
0 komment , kategória:  SPORT  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 916
  • e Hét: 6214
  • e Hónap: 32093
  • e Év: 221728
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.