Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
Tégy minden jót, amire képes vagy, És tedd olyan csendben, Ahogyan csak lehetséges. Charles Dickens Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/86 oldal   Bejegyzések száma: 856 
A szerelem
  2017-05-29 16:41:20, hétfő
 
 
9 tünet, amiből tudhatjuk: szerelmesek vagyunk

A szerelem olyan intenzív érzés, hogy szinte belebetegszünk a nagy érzelmekbe. A szerelem vak - hát bizony sok minden megváltozik bennünk és körülöttünk akár még a "látásunk", a mozgásunk is. Van-e valóságalapja mindennek, mit mondanak a kutatók?

1. Kóros feledékenység? Egyes vizsgálatok szerint a mindenen túláradó szerelmi érzés feledékennyé tesz minket, pontosabban kevéssé tudunk munkánkra, feladatainkra koncentrálni, és olyan mintha tényleg a fellegekben járkálnánk.

"Ennek oka egyszerű" - magyarázza Dr. Henk van Steenbergen egyetemi tanár (Leiden University, Hollandia) "A romantikus érzelmek közepette elfeledkezünk a kötelezettségeinkről, mert kognitív teljesítményünk nagy részét a szerelmünkkel kapcsolatos gondolatok foglalják le..."

2. A szerelem magasba röpít! Meglepő módon a kutatók még MRI-felvételekkel is tudják ezt igazolni. A szerelem határozott módon tudatmódosító szerként működik, gyakorlatilag a kokain addikcióval azonos idegi struktúrákat érinti, így lényegében eufóriát okoz. Erről számolt be Dr. Lucy Brown, a new-yorki Albert Einstein College of Medicine neurológus professzorra a CNN adásában.

3. A szerelmes ember kevésbé érzi a fájdalmat. Felejtsd el a fájdalomcsillapítókat - elég ha csak szerelmes vagy, és már nem fog fájni (a fejed, derekad, térded...) "Úgy tűnik, hogy a szerelem idején aktiválódó egyes agyterületek ugyanazok, amelyekre a fájdalomcsillapító gyógyszerek is hatnak." - említi Dr. Arthur Aron new-yorki pszichológus professzor. Már a szerelmes kéz-a-kézben járás is csökkentheti a fájdalmakat.

Mindenki ismeri ezeket a tüneteket!

4. A szerelmes andalog... Legalábbis férfiak esetén ez igazolható. A kutatók azt találták, hogy a szerelmes férfi lassabban "romantikusabban" közlekedik párjával, mintha mondjuk egy barátjával megy az utcán.

5. Szívverésünk is megváltozik. Egyes vizsgálatok szerint a szerelmes pulzusa, szívverése fokozatosan felveszi a partner szívverését... gondolták volna?

6. A szerelmes hangja elvékonyodik? A szerelmes nő akár egy oktávval magasabban beszél partnerével, mint máskor és másokkal. Ez nemcsak önkéntelen dolog, hanem az érzelmek kifejezésének sajátos módja. ("azonos hullámhosszon vagyunk...").

7. A szerelem vak - és vakká is tesz. Néhány vizsgálatban kimutatható volt, hogy a szerelmes ember valóban megvakul - no nem fizikai értelemben - nem érdekli az ellenkező nem többi vonzó, attraktív képviselője, kizárólag szerelmére koncentrál.

8. A szerelem vagánnyá, sőt hősködővé tehet Mindenki ismeri a hős lovagokról szóló mondákat, akik szívük hölgyéért akár életüket áldozták volna. Annyi bizonyos, hogy a szerelmes férfi, sokkal több áldozatra képes és kész partneréért, mint egy átlagos helyzetben bárki.

9. Szemed tükre... A szerelmes ember pupillái tágabbak, így nyílik meg lelkünk ablaka, persze nemcsak szerelmeseknél, de minden intenzív érzelmi állapotban tapasztalható ez az egyszerű reakció.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Miben segítenek
  2017-05-27 09:10:37, szombat
 
 
Miben segítenek
az F1-F12 gombok a billentyűzeten!

A billentyűzeten a legfelső sorban van 12db F betűvel kezdődő billentyű. (F1, F2, ... F12) Ezeket nevezzük funkcióbillentyűknek.Mindig az éppen működő program határozza meg azt a funkciót (feladatot), ami teljesül, ha lenyomjuk a billentyűt.


F1 billentyű

- Általában megnyitja az aktív ablak súgórendszerét.

- A Windows + F1 billentyű megnyitja a Windows Súgó képernyőt

F2 billentyű

- Visszavonja az előző műveletet.

- Átnevezi a kiválasztott elemet.

- Microsoft Word alkalmazásban a Ctrl + F2 megmutatja a nyomtatási beállításokat. A Ctrl + Alt + F2 megnyitja a dokumentum ablakot.

F3 billentyű

- Visszavonja az előző visszavonási műveletet.

- Megnyitja a keresés ablakot.

- Az alkalmazásokban megnyitja az alkalmazás kereső ablakát.

- Microsoft Word alkalmazásban a Shift + F+ F3 használatával válthat a kijelölt rész nagybetűs és kisbetűs megjelenítése között.

- Microsoft Outlook alkalmazásban a + F3 megnyitja a speciális keresési beállításokat.

F4 billentyű

- Új dokumentumot hoz létre a parancsot támogató programokban.

- ALT + F4 bezárja az aktív ablakot.

- Az alkalmazásokban a Ctrl + F4 bezárja az aktív alkalmazásban megnyitott ablakot.

F5 billentyű

- Internetes böngészőprogramok esetén frissíti az oldalt.

- Microsoft Word alkalmazásban megnyitja a Keresés, Csere és Ugrás ablakot.

- A PowerPoint alkalmazásban elindítja a diavetítést.

F6 billentyű

- Internetes böngészőprogramok esetén kiemeli a címmező tartalmát.

- Microsoft Word alkalmazásban vált a megnyitott dokumentumok között.

Bezárja az aktív ablakban lévő dokumentumot vagy fájlt.

F7 billentyű

- Válaszol az aktív ablakban lévő e-mailre.

- Microsoft alkalmazásokban elindítja a helyesírás-ellenőrzést és a nyelvtani ellenőrzést.

F8 billentyű

- Bekapcsolás közben használható az indítómenü hozzáféréséhez

- Továbbítja az aktív ablakban lévő e-mailt.

F9 billentyű

- Microsoft Word alkalmazásban az Alt + F9 átkapcsolja a hivatkozások címének mutatását.

- Elküldi az aktív ablakban lévő e-mailt.

F10 billentyű

- Alkalmazásokban bekapcsolja a menüt.

- A SHIFT + F10 a jobb egérgombbal a kiválasztott elemre kattintást hajt végre.

- Elindítja a helyesírás-ellenőrző programot az aktív dokumentumban, ha a dokumentum programja rendelkezik ezzel a szolgáltatással.

F11 billentyű

- Internetes böngészőprogramok esetén teljes képernyős módra vált.
- Menti az aktív ablakban lévő fájlt.

F12 billentyű

- Microsoft Word alkalmazásban megnyitja a Mentés másként ablakot.
- Kinyomtatja az aktív ablakban lévő fájlt.

 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2017-05-26 16:36:54, péntek
 
 
Állandóan halljuk "a szabályokat" a nők részéről. Na most itt a férfi oldal. Ezek a MI szabályaink!
Jegyezd meg ... mindegyik pont 1. SZÁNDÉKOSAN!

1. Tanuld meg használni a WC-ülőkét! Nagy lány vagy. Ha fel van hajtva, hajtsd le! Nekünk felhajtva kell, nektek lehajtva. Sosem hallotok minket arról panaszkodni, hogy megint lehajtva hagytátok.
1. Vasárnap = sportok. Ez olyan, mint a holdciklus vagy az apály-dagály váltakozása. Törődj bele!
1. A bevásárlás NEM sport. És nem, soha nem fogunk rá akként gondolni.
1. A sírás zsarolás.
1. Azt kérd, amit akarsz! Tisztázzuk: A finom utalások nem működnek! A nyomatékosított utalások nem működnek! Az egyértelmű utalások nem működnek! Csak mondjad!
1. Az Igen és Nem tökéletesen megfelelő válaszok szinte minden kérdésre.
1. Csak olyan problémával gyertek hozzánk, aminek megoldásában a segítségünket kéritek! Erre vagyunk valók. Szimpátiáért ott vannak a barátnőitek.
1. Az a fejfájás, ami 17 hónapja tart, az már baj. Menj orvoshoz!
1. Bármi, amit 6 hónapnál régebben mondtunk, nem felhasználható vita közben. Igazából minden megjegyzésünk érvényét veszti 7 nap után.
1. Ha nem úgy öltözködtök, mint egy sorozatszereplő, akkor ne várjátok el, hogy úgy viselkedjünk, mint a szappanopera-szereplők!
1. Ha azt gondolod, hogy kövér vagy, valószínűleg úgy is van. Ne kérdezz minket!
1. Ha az, amit mondunk, kétféleképp érthető és az egyik megsért, elszomorít vagy feldühít, akkor mi a másikra gondoltunk.
1. Megkérhettek, hogy csináljunk meg valamit vagy megmondhatjátok, hogy milyen legyen! De azt ne, hogyan. Ha már tudod, hogyan lehet a legjobban megcsinálni, tedd meg magad!
1. Amikor csak lehet, a feltétlen szükséges mondanivalódat a reklámok alatt mondjad el!
1. Kolumbusz Kristófnak nem volt szüksége iránymutatásokra. Nekünk sincs.
1. MINDEN férfi csak 16 színben lát, mint a Windows alapbeállításnál. Például a barack az egy gyümölcs, nem szín. A padlizsán az zöldség. Fogalmunk sincs, mi az a mályva.
1. Ha viszket, megvakarjuk. Így szoktuk.
1. Ha azt kérdezzük, mi baj és azt mondjátok "semmi", akkor úgy viselkedünk, mintha semmi baj se lenne. Tudjuk, hogy hazudtatok, de nem éri meg a zűrt.
1. Ha felteszel egy kérdést, amire nem akarsz választ hallani, akkor olyan választ fogsz kapni, amit nem akarsz hallani.
1. Ha valahova el kell mennünk, bármit is viselsz, az nagyszerű. De tényleg.
1. Ne kérdezd meg, hogy min gondolkodunk, kivéve ha felkészülten tudsz beszélgetni olyan témákról, mint a futball, lőfegyverek vagy versenyautók!
1. Elég ruhád van.
1. Túl sok cipőd van.
1. Formában vagyok. A kerek egy forma.

Kösz, hogy elolvastad ezt. Igen, tudom, ma a kanapén kell aludnom. De tudod, ezt a férfiak egyáltalán nem bánják? Olyan, mint a kempingezés.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2017-05-26 16:30:34, péntek
 
  Jelenleg a Facebook a legelterjedtebb weboldal a világon. Népszerűsége napról napra növekszik, és annak ellenére, hogy vannak versenytársai, a trend megfordulására a közeljövőben nem sok esély van. Nem véletlenül, hiszen egyszerre szórakoztat és hoz kapcsolatba új és régi barátokkal, családtagokkal, vagy akár idegenekkel. Észben kell tartanunk azonban azt is, mennyi információval rendelkezik felhasználóiról (vagyis rólunk) a portál. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy olyanokat is tud, amit talán még mi magunk sem. Íme néhány nyugtalanító példa:

1. Zsarolásra is alkalmas lehet. Mivel a profilod rengeteg információt tartalmaz rólad, hackerek feltörhetik és kellemetlen dolgokat tudhatnak meg magánéletedről, amit akár is fel is használhatnak ellened. Jobb, ha bizalmas információból és személyes adatainkból minél kevesebbet teszel közzé.

2. Több minden megállapítható a feltöltött fotóidról. Az is könnyen kiderül, milyen kamerával és hol készült a kép. A Facebook arcfelismerő és jelölő rendszerével pedig már azt is automatikusan felismeri, kik vannak rajta.
3. Rá sem kell kattintanod egy hirdetésre, a Facebook bonyolult algoritmusai azt is képesek megállapítani, mennyi ideig tartod az egeret egy reklám fölött. Többek között ezek alapján teszi eléd a hirdetéseket.

4. Biztosan volt már veled olyan, hogy rákerestél valamire a Google-ben, és rögtön utána a kereséshez kapcsolódó hirdetés jelent meg a Facebookon. Ez azért van, mert partnerségben állnak több céggel, akik adatokat adnak el nekik a felhasználóikról, hogy még célzottabban és hatékonyabban működjenek a közösségi oldal hirdetései.

5. Ha a telefonodon is telepítve van a Facebook, a cég helymeghatározó-szolgáltatásának segítségével tudni fogja, hol vagy - már amennyiben épp van internetelérésed, de a mobilnet szinte már mindenhol működik.

6. Vigyázz azzal, milyen képet küldesz el ismerőseidnek. Ez alól a privát üzenet sem kivétel. A Facebook szerverei ugyanis tárolnak és megőriznek minden adatot, így bármikor kideríthetik, mikor, milyen szöveggel, milyen "piszkos" képet küldtél el barátodnak vagy akár a párodnak.
7. Azért kér fel téged az oldal, hogy rendszeresen frissítsd a munkahelyedet, lakhelyedet vagy bármilyen felhasználható adatot magadról, hogy minél több információja legyen rólad, ezáltal minél hatékonyabbak legyenek a hirdetéseik.

8. Ha a munkahelyed listázva van a Facebookon és az oldaladon is megjelölöd, hogy ott dolgozol, bárki, aki rákeres a cégre, rátalálhat a profilodra is. Ezt leginkább akkor érdemes észben tartani, ha új állást keresel - akármennyire is tilos, nagy valószínűséggel érdekli a leendő munkáltatódat a közösségi hálós életed, és végig fogja görgetni a profilodat.

9. Nem csak a levelezéseidet, az összes (!) kattintásodat tárolja a Facebook. Ha a párod előtt titok is marad, kit nézegetsz esténként, Zuckerbergék tudják.

10. A Facebook vagyonokat fizet szakértőknek azért, hogy minél vonzóbb legyen és minél nagyobb függőséget okozzon az oldal. Az a céljuk, ami sokunk betegsége: rábírni a felhasználókat arra, hogy órákat töltsenek el Facebookozással naponta.

11. Minden telefonos kontaktodhoz hozzáfér az oldal, ha a mobilodra is telepíted. Így, ha a névjegyzékedben valakinek van Facebookja és még nem ismerősöd az oldalon, a közösségi háló fel fogja ajánlani, hogy jelöld be.

Egyszerre hihetetlen és csodás, hogy ilyen könnyen kapcsolatba tudunk manapság lépni egymással. Ennek viszont ára van: akarva-akaratlanul rengeteg információt kiadunk magunkról. Érdemes nem felbosszantani Zuckerberget és csapatát, mert bőven van eszközük arra, hogy bosszút álljanak.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2017-05-19 05:17:29, péntek
 
 
Egy jó férj olyan, mint egy zenebohóc: minden hangszeren tud játszani.
Sok ember él egy férfiban, és az igazi férfi mindegyik tud lenni: szerelmes kamasz, vad szerető, pap és szexológus, szakács, pincér, ezermester, kalandor, sokszor gazdasági vezető, hadvezér, apa, tanácsadó, gyógyító, masszőr, nagyapa, herceg sőt, ha kell, Király.
Egyszerre lehet lelki társ, jó barát és pszichológus.
Tudja, mikor kell megfeddni és dicsérni a társát.
Mikor kell fölnézni rá, mintha Istennőre nézne és mikor kell úgy tennie, mintha fölnézne rá.
Tudja, milyen a női önérzet és hiúság, a női ész és butaság.
Tudja a társát láthatatlan eszközökkel befolyásolni.
Meg tudja szépíteni. Ha kell, meg tudja szelídíteni a feleségét, mint a vadlovat, és bátorítani, ha gyáva. Sámán, mágus, Rómeó és Kékszakállú herceg, vagy éppen Don Quijote tud lenni.
Társa a nőnek.
Harcostársa.
Bajtársa.
Cinkosa.
Sorstársa.

(Müller Péter: Isten bohócai)
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
A viharról, ami jön és elmegy
  2017-05-16 22:22:28, kedd
 
  Vass Albert

A viharról, ami jön és elmegy

Figyelted, hogy kezdődik? Egyszerre egészen csöndes lesz minden. Mintha a világ visszafojtaná a lélegzetét. Addig is csönd volt, de csak most veszed észre magát a csöndet.
Pillája se rezdül a fáknak. Mozdulatlan a hegy és a völgy. A levegő megáll fölötted, mintha ásítana. Aztán egy pillangó repül át a rét fölött. Sietve röpül, szinte cifrázza a repülést. Csapong. Minden mozdulatán érzed, hogy siet. Siet. Mintha egyszerre, zsúfoltan akarná még kiélvezni azt, hogy szállani tud és hogy színesen tarkák a szárnyai.

A fák is őt nézik valamennyien. A füvek. A bokrok. A virágok.
Egy kis levél, valahol az egyik bükkfa tetején, odahajlik a társához és súg neki valamit. Egymásnak adják a hírt és egyszerre valamennyi levél susogni kezd, borzongva és titokzatosan, mint akik sötét babonáról tudnak. Megremegnek a fűszálak is. Minden virág ijedten felfigyel. Egy vércse sikoltva bevágódik a fák közé. Akkor már az ég alján ott láthatod a gomolygó felhőket is, ahogy feketén és iszonyú gyorsan közelítenek.

Valahol a szálasban fölnyög egy fa. Babonás reccsenések támadnak és fönt a hegyen meghallod a fenyvest zúgni. Villámszagot érzel a szélben, ahogy arcodba csapódik. Reszketve meghajtja karcsú nyakát a kék harangvirág. Lent az erdő alatt lélekszakadva futni kezd a patak és rázza borzolt hajjal, eszeveszetten a vészkolompot.

Az ég kékje magosba menekül és haragos felhők futnak a világra. Fényüket vesztik a színek. Morddá sötétedik minden.

És ekkor megjön a szél, az igazi. Földig hajolnak előtte a hajlékony derekú fák. A büszkék ropognak. A halál hidege végigcsúszik törzseken, virágokon, fűszálakon. Orrodban érzed, véredig hatol. Már csattog a zápor. Dördülve meghasad a fellegek szája és kénköves lángok csapódnak az erdő testébe. Füvek és virágok halálra váltan lapulnak a földhöz. A föld remeg. Ordító szörnyek nyargalnak láthatatlan pokol-lovakon, patkójuk nyomán szikrát vetnek a felhők. Zúgnak, ropognak a fák. Recsegve hasadnak a törzsek. Sikoltó bokrok kapaszkodnak tíz körmükkel a földbe. Gyökerek pattannak, nyög, jajgat, sikolt, átkozódik a világ, haldokló testek vonaglanak a földön, azt hiszed, ez a végítélet napja.

Így a fa.

És mit tehet az ember még ezen felül? Legyen becsületes, mert ember. Jóindulatú, tiszta és igaz.

Szeresse a testvért, fában, virágban, állatban, emberben.
Higgye Istent, akit nem láthat, mert hiszen a tenyerén mászkál.
Ne félje a gonoszt, csak kerülje útjait. Imádkozzék, ha viharba kerül, s dolgozzék, ha már elmúlt.

Nem tehet ellene semmit. Vihar van. Háború van. Gonosz feszültségek, mérges kisugárzások, ördöngös szándékok babonája hozza. De az ember megáll benne, ha ember.

És vihar után, mikor már az eső is elállt s az erdő nem nyög és nem sóhajtozik többé: frissebb a levegő, tisztább a lomb és zöldebb a fű.

A föld puhább és a virágok színesebbek. Kisüt a nap is és valahonnét a pillangók újra előkerülnek.

Az ember eltemeti halottjait, sírjuk fölé keresztet ácsol, jelnek, hogy van valami, ami több, mint az élet.

Aztán kijavítja házát, bekeríti kertjét s az ekevasát belenyomja mélyen a fölpuhult földbe. Illatos a föld olyankor s jó gabona terem.
Vetéskor már búg a vadgalamb is és aratásra kirepíti fiait.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2017-05-15 09:36:40, hétfő
 
 
A lehetetlent is szabad lesz remélni;
meglátod, hogy milyen érdekes lesz élni."
(Szép Ernő)

Szép Ernő Élete

Apja a hajdúszoboszlói izraelita iskola tanítója, anyja varrónő volt. Szép Ernő Hajdúszoboszlón, Debrecenben és Mezőtúron járt iskolába, itt fedezte fel költői tehetségét egyik tanára, akinek támogatásával 1902-ben megjelent Első csokor című verseskötete.

Az érettségit már nem tette le, Budapestre költözött és újságíró lett. Különböző élclapok közölték bökverseit, volt címíró a Hermes Banknál, és A Hét című szépirodalmi folyóiratban is jelentkezett versekkel. A sovány, apró termetű, félszeg fiatalember emblematikus figurája volt a szerkesztőségeknek, az éjszakai kávéházaknak és a különböző irodalmi köröknek. Mindenki szerette és nagyra becsülte, de egészen komolyan senki sem vette, megrögzött agglegényéletét változatos szerelmek, kisebb kalandok színesítették.

A háború után született meg legjobb és legismertebb műve, a Lila ákác, amely a régi Budapest szellemiségét akarta maradandóvá tenni. A műből maga az író készített színpadi változatot, s ez is hatalmas sikert aratott, máig kedvelt darabja színházainknak.

Szép Ernő a húszas években népszerű színpadi szerző volt. A Patika című darabját kísérő botrányok elől ugyan egy évre Bécsbe kellett költöznie, de a Vőlegény című darabja már nagy sikert aratott. Műveit játszotta a Nemzeti Színház, a Belvárosi Színház, a Vígszínház és a Pesti Színház is.

A zsidótörvények és a második világháború alapjaiban rengették meg életvitelét. Margitszigeti lakhelyét 1944-ben, 33 év után el kellett hagynia, lány testvéreivel a Pozsonyi út egyik csillagos házának lakója lett. Innen hurcolták el a nyilasok munkaszolgálatra 1944. október 20-án, ahonnan november 9-én szabadult. Megpróbáltatásairól az idősödő író 1945-ös, Emberszag című memoárjában vallott.

A háború után elfelejtették, szegénységben élt, és amikor 1953. október 2-án 69 éves korában, hosszú betegség után meghalt, az irodalmi élet alig vette tudomásul elmenetelét.

Forrás: akibic.hu
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
A mesterséges
  2017-05-13 16:17:52, szombat
 
 
A mesterséges málna íz alapanyagát a hódok bűzmirigyeiből nyerik ki.
Ha cukormentes üdítővel vegyítjük az alkoholt, jobban berúgunk. A normál
frissítők cukra ugyanis akadályozza az alkohol véráramba kerülését, az
édesítők viszont nem.
Egy olasz agysebésznek egy operáció kellős közepén szívinfarktusa volt,
ám leküzdötte a fájdalmat és sikeresen elvégezte az operációt, mert végig
arra gondolt, hogy páciensére biztos halál vár, ha félbeszakítja az operációt.
Csokitortát enni reggelire segít a lefogyásban.
A világon jelenleg több ember hal meg a túlsúlyosság miatt, mint az
alultápláltság miatt.
Az 1850-es évekig a legtöbb helyen még nem volt külön "jobb és a bal" cipő,
mind a kettő egyforma volt.
A világ összes pénzének csupán a 8%-a készpénz, a maradék 92%
elektronikus.
A sebtapasz feltalálója találmányát a felesége miatt készítette, hogy
gyorsabban gyógyuljanak és védve legyenek a sebei, mert az sokszor
megvágta vagy megégette magát főzés közben.
Az Androméda galaxis 8x nagyobb látvány a holdnál az éjszakai égbolton,
de szabad szemmel alig látjuk a fényszennyezés miatt.
A F.C. Barcelona stadionja a Nou Camp, jelenleg a világ legszélesebb
focipályája, és egy magyar embernek (focistának) a tiszteletére építették aki
nem más mint Kubala László.
Stuart Anna angol királynő, akinek uralkodása 1702-től 1714-ig tartott,
mert negyvenkilenc éves korában elhunyt, de így is túlélte mind a tizenhét
gyermekét.
Annak a háznak a helyén, ahol az amerikai Thomas Jefferson megírta
a Függetlenségi Nyilatkozatot, jelenleg hamburgerárusító üzlet működik.
Tanulmányok szerint napjainkban a Föld kevesebb hőt sugároz a
világűrbe, mint az ipari forradalom idején.
A "Hong Kong" szavakat úgy is ki tudod ejteni, hogy közben nem mozgatod
az ajkaidat!
1918-ban olyan hideg tél volt, hogy az egész Niagara vízesés megfagyott.
Majdnem minden labirintus megoldható a "jobb kezes szabállyal", ami
annyiból áll, hogy jobb kezünket az elején a falra tesszük és végig követjük a
célig.
Egy süket és vak férfi visszanyerte a hallását és látását, miután belecsapott
egy villám. Még a hajritkulása is megszűnt.
Egy tanulmány szerint mindössze egy másodperc ötödrésze elég, hogy
szerelembe essünk. .
Egy 200 éves periódus alatt történt, hogy 3 hajó süllyedt el ugyanazon a
helyen Wales partjainál, mind a három ugyan azon a napon (December 5) és
mind a három esetnek csak egy túlélője volt. Mind a három túlélő neve ez
volt: Hugh Williams.
Dél-Korea népessége 21%-Kim a vezetékneve.
1960-ban, a Titanic keresése valójában egy fedőakció volt két nukleáris
tengeralattjáró megtalálására.
A doktorok hanyag kézírása miatt évente 7000-en halnak meg a világon.
Egy kísérletben átlagos emberek szemére szemüveget raktak, ami egy olyan
prizmából állt, mely megfordítja a képet. Pár nap múltán az agyuk
alkalmazkodott és újra rendesen láttak (még síelni is könnyedén tudtak így).
Ám amikor levették a szemüveget, újabb pár napig fejjel lefelé kellett látniuk
a világot.
Amíg a világ népességének kb. 10%-a balkezes, addig ez az érték az ikreknél
20%.
Egy átlagos ember 1460-2190-szer álmodik évente.
A macskáknak nincsenek édes íz-receptoraik, ezért egyáltalán nem éreznek
semmi édeset.
Minden ember, akinek kék a szeme, egy ősre vezethető vissza, aki 6.000-
10.000 évvel ezelőtt születhetett és a barna szemszíne mutálódott.
A varjak memorizálni tudják az emberek arcát és egy már ismerős
veszélyes arc felismerése után figyelmeztetik is társaikat. Szóval ne
húzzatok ujjat a varjakkal.
Egyes tanulmányok szerint aki késő éjjel fekszik le, intelligensebb, mint az,
aki időben fekszik és kel.
A papagájhal alvás közben egy nyálkás hártyát von maga köré, ami elrejti a
szagát a ragadozók elől és távol tartja a parazitákat.
A magas emberek általában boldogabbak, mint az alacsony emberek.
Amikor felriadsz egy álomból és még egy óriásit rántasz magadon közben, az
attól van, mert az agyad azt hiszi, hogy haldokolsz.
Él Angliában egy ember, aki a 80-as évek óta 30 másodperces memóriával
rendelkezik. Minden napja azzal az érzéssel telik el, hogy "először ébred fel".
Az egyetlen személy, akit felismer, a saját felesége.
Az embernek 10 alvás nélküli nap már elég a halálhoz, míg éhezni több hétig
is képes egy egészséges személy.
A lábunk délután nagyobb, mint a többi napszakban.
Az elmúlt 3500 év alatt körülbelül csupán 230 évnyi béke volt a civilizált
világban.
Az alkohol évente 2,5 millió ember halálát okozza. A marihuánánál ez az
érték 0.
A zeller negatív mennyiségű kalóriát tartalmaz, azaz több energiát éget el
evés közben az, aki megeszi, mint amennyi energiát tartalmaz a zeller maga.
Gyomrunk 2 hetente új nyálkahártyát termel, máskülönben megemésztené
saját magát.
A fény kb. 8,5 perc alatt érkezik a naptól a földig.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Bánj jól magaddal. Törődj másokkal!”
  2017-05-11 12:02:59, csütörtök
 
  Steve Jobs a 20. század végének, és a 21. század elejének ikonikus figurája. Egy olyan multimilliárdokat érő cég vezérigazgatója és tulajdonos volt, mint az Apple. Utolsó üzenetével, nem hazudtolja meg munkásságát, sőt. Ezzel teszi fel az I-re az almát...

Az üzleti világban elértem a siker csúcsát. Mások szemében az életem maga siker megtestesítője.

Ugyanakkor, a munkától eltekintve, kevés örömöm van. A legvégén a vagyon csak egy olyan tény, amihez ugyanúgy hozzászokunk.

Ebben a pillanatban, a betegágyon fekve és visszaemlékezve az életemre, felismerem, hogy mindaz a gazdagság és elismerés, amire annyira büszke voltam, elhalványul és jelentéktelenné válik, ahogy egyre közeledik a halál.

A sötétségben látom az életben tartó gépek zöld fényeit és hallom a búgó hangjukat, egyre közelebb érzem a halált.

Most már tudom, amikor elegendő vagyont halmoztunk fel, mely élethosszig kitart, más dolgokat kellene keresnünk, amelyeknek nincs köze a vagyonhoz.

Valami sokkal fontosabbat:

Talán kapcsolatokat, talán művészetet, talán fiatalabb korunk álmait...

A vagyon folyamatos üldözése csak egy önmagából kifordult személyt hoz létre belőlünk, amilyen én is vagyok.

Isten adta képességünk érezni mindenki szívében a szeretetet, nem pedig a vagyon által előidézett illúziókat.

Az életem során megszerzett vagyont nem vihetem magammal.

Amit magammal vihetek, az csak a szeretet által kiváltott emlékek.

Ez az igazi gazdagság, mely követni fog, elkísér, erőt és fényt ad.

A szeretet ezer mérföldeket képes utazni. Az életben nincsenek határok. Menj, ahova akarsz. Érd el a magasságot, amit el akarsz érni. Minden ott van a szívedben és a kezeidben.

Melyik a világ legdrágább ágya? A beteg ágya.
Alkalmazhatsz valakit, hogy vezessen helyetted, csináljon neked pénzt, de nem vehetsz rá senkit, hogy viselje el a betegségedet helyetted.

Az anyagi dolgokat megtalálhatjuk, ha elvesznek. Egyetlen dolog van, amit nem találhatunk meg, ha elvesztettük - az Életet.

Amikor valaki bemegy a műtőszobába, észreveszi, hogy van egy könyv, aminek az olvasását még nem fejezte be Az egészséges élet könyve.

Bármely szakaszában is vagyunk pillanatnyilag az életünknek, egyszer majd szembesülünk azzal a nappal, amikor behúzzák a függönyt.

Gondosan őrizd a szeretetet a családodért, a szeretetet a házastársadért, a szeretetet a barátaidért...

Bánj jól magaddal. Törődj másokkal!
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Leírja benne
  2017-05-10 22:11:11, szerda
 
  Charlie Chaplinre mindenki komikusként emlékszik, holott volt egy nagyon komoly oldala is. Kevesen tudják, hogy 70. születésnapján,1959. április 16-án írt egy verset, tele súlyos igazságokkal:

Leírja benne, mi történik, ha valóban elkezded szeretni magad!

Charlie Chaplin: Önszeretet

(Amikor elkezdtem szeretni magam...)

Amikor elkezdtem szeretni magam, beláttam,
hogy a fájdalom és a szenvedés óvtak meg attól,
hogy a saját igazságom ellenében éljek.
Ma már tudom, hogyan nevezik ezt:
Hitelességnek.

Amikor elkezdtem szeretni magam, megértettem,
milyen megalázó volt annak, akire ráerőszakoltam a vágyaimat,
pedig tudtam, hogy sem az idő, sem az illető nem érett meg rá -
még akkor sem, ha ez az illető én voltam.
Ma már tudom, hogy nevezik ezt:
Öntiszteletnek.

Amikor elkezdtem szeretni magam, nem vágyakoztam
többé egy másik élet után, és láttam, hogy körülöttem
minden kihívást és fejlődési lehetőséget jelent.
Ma már tudom, hogyan nevezik ezt:
Érettségnek.

Amikor elkezdtem szeretni magam, megértettem,
hogy mindig és minden alkalommal
a megfelelő időben és a megfelelő helyen vagyok,
és hogy mindaz, ami történik, helyes.
Ekkor megnyugodtam.
Ma már tudom, hogyan nevezik ezt:
Öntiszteletnek.

Amikor elkezdtem szeretni magam, nem raboltam
el többé magamtól a szabadidőt, és felhagytam azzal,
hogy nagyszabású terveket szövögessek a jövőre nézve.
Ma már csak azt teszem, ami örömöt okoz,
amit szeretek, és ami megnevetteti a szívemet,
és mindezt a saját tempómban és stílusomban.
Ma már tudom, hogyan nevezik ezt:
Őszinteségnek.

Amikor elkezdtem szeretni magam, mindentől
megszabadultam, ami nem tett jót az egészségemnek.
Ételektől, emberektől, tárgyaktól, helyzetektől és mindattól,
ami csak lehúzott és eltávolított magamtól.
Kezdetben ezt "egészséges egoizmusnak" neveztem.
Ma már tudom, hogy ez az
Önszeretet.

Amikor elkezdtem szeretni magam, nem akartam többé,
hogy mindenben igazam legyen. Így ritkábban tévedtem.
Ma már azt is tudom, hogy nevezik ezt:
Egyszerűségnek.

Amikor elkezdtem szeretni magam,
felhagytam azzal, hogy a múltban éljek,
és a jövőmért aggódjak.
Most már csak ebben a pillanatban élem az életem,
ahol minden történik. Minden napot megélek. Ez a
Tökéletesség.

Amikor elkezdtem szeretni magam, felismertem,
hogy a gondolkodásom nyomorulttá és beteggé tehet.
Amikor felfedeztem a szívemben rejlő erőt,
értelmem is fontos társra lelt.
Ezt a szövetséget ma már így nevezem:
A szív bölcsessége.

Nem kell félnünk az önmagunkkal vagy másokkal
folytatott vitáktól, konfliktusoktól és problémáktól.
Néha a csillagok is összeütköznek,
és utánuk új világok születnek.
Ma már tudom, hogy
Ez az Élet!"
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
     1/86 oldal   Bejegyzések száma: 856 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 11 db bejegyzés
e hónap: 247 db bejegyzés
e év: 1146 db bejegyzés
Összes: 38013 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6071
  • e Hét: 12824
  • e Hónap: 152907
  • e Év: 703144
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.