Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
Ahol szeretet van, ott nincs átverés. Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/84 oldal   Bejegyzések száma: 835 
Tallóztam
  2017-04-22 10:39:27, szombat
 
 
Csak egyre nőtt és nőtt benne a feszültség... Érezte miként tolul fejébe az összes vér, elborítva agysejtjeit, képtelenné téve őt a tiszta gondolkodásra.
- - Fejezze be! Mondtam már, hogy megcsinálom, csak ne szajkózza ugyanazt folyamatosan! Nekem is csak két kezem van! - ordította magából kikelve, miközben próbálta összeseperni az összes üvegcserepet.
- - Mondtam, hogy ne tedd oda, de TE meg sem hallod, amit mondok... Nem törődsz velem, nem gondoskodsz rólam, csavarogsz egész nap, én meg éhezek-szomjazok, akár meg is halhatnék felőled! - siránkozott az idős asszony, miközben elkeseredetten küzdött azért, hogy felkeljen az ágyából.
- - Persze... Most jöttem haza a gyógyszertárból, feltettem főni a levest, betettem a mosást... Kibírta ezt a félórát nélkülem is nem?!? - nézett rá dohogva a fia.
Évek óta egyedül gondozta az édesanyját, aki egyre betegebb és betegebb, és ezzel együtt nyűgösebb és elviselhetetlenebb lett. Állandóan panaszkodott, egyfolytában ugráltatta, soha nem volt jó neki semmi...
- - Most is csak állsz ott, ahelyett hogy segítenél... Add ide a kekszet, mert a reggelit, amit adtál nem lehetett megenni...
A középkorú férfi elengedte a füle mellett a rosszindulatú megjegyzést, válasz helyett inkább bekapcsolta a tévét.
- - ,,... a férfi agyonverte idős édesanyját, majd magával is végzett" - mondta éppen a műsorvezető - ,,... szomszédjaik szerint kiegyensúlyozott volt az életük, soha nem veszekedtek, hogy mi vezetett tettéhez - nem tudni" - folytatta.
Az idős asszony elborzadva fordult a képernyő felé.
- - Micsoda hálátlan emberek vannak... - méltatlankodott -... hogy képes ilyesmire valaki?
- - Én tudnám a választ... - mormolta az orra alá a férfi.
Az anyja megrettenve nézett rá:
- - Ugye nem azt akarod mondani, hogy...
A fia közbevágott:
- - Ne beszéljen butaságokat! Én soha nem lennék képes ilyesmire...
- - Én, nem akarlak bántani, csak felbosszant a tehetetlenségem - az hogy mindennel rád szorulok, hogy nem vagyok jó semmire, csak púp vagyok a hátadon - szája sírásra görbült, majd zokogni kezdett.

Csak egyre csökkent és csökkent benne a feszültség. Érezte miként tisztul fel benne minden érzés - képessé téve őt a kristálytiszta gondolkodásra - odalépett anyjához, szorosan átölelte, szeretettel simogatva a hátát. Ebben a mozdulatban benne volt minden: félelem, aggodalom, szeretet. Nem akarta őt elveszíteni... Soha... Hisz nélküle nem ért volna semmit az élete.
eletreceptek.blogspot.hu
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2017-04-05 08:53:17, szerda
 
 
Az igazi

Az igaz ember háromszoros hűséggel óvja lelke tudását.

Akkor élsz a lelked tudása szerint, amikor az vagy, amit gondolsz, az vagy, amit szólsz, és az vagy, amit teszel - együtt lélegzel a szíveddel.

A hűség nemcsak szavakkal és tettekkel méretik meg, hanem a lélek legbensőbb szándékaival is.

Láttam a nehéz időkben, Te mindig helyesen cselekedtél. Ugyan mi akadályozhatna meg abban, hogy ugyanezt tedd a hétköznapokban is?

Amikor aludni tér a Nap, idézd emlékezetedbe életed lényegét: miért is vagy itt?

Nézz szembe önmagaddal, és magad elől ne titkolj el semmit.

Mintha Isten előtt állnál, aki látja mindennapi sebeidet és örömeidet.

Ha őszinte leszel magadhoz, a lelked semmi nem mérgezheti.

Az éj csöndjében vedd szemügyre önmagad. Ami fontos volt, azt sosem felejted el. És amit nem felejtesz el, olyan tudomány, amiért mi emberek erre a földre jöttünk. Egyetlen szóval: az igazi.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Igazi Armageddon a kréta időszak végén
  2017-04-05 08:50:49, szerda
 
 
Hegyeket mozdított el a kréta végi Armageddon

Hegy méretű kőzettömböket mozdított el becsapódásakor az az aszteroida, amely 65,5 millió évvel ezelőtt a dinoszauruszok kihalását okozta.
Igazi Armageddon a kréta időszak végén

Néhány perc alatt hatalmas kőzettömegek több mint 30 kilométert tettek meg - közölte a Science című szaklapban az a nemzetközi kutatócsoport, amely a Mexikói-öbölnél lévő Chicxulub-kráternél végzett fúrások eredményét mutatta be. A 10-15 kilométeresre becsült aszteroida a mexikói Yucatán-fél-szigeten, a kréta időszak (145 millió évvel ezelőtt 65,5 millió évvel ezelőttig) legvégén, az úgynevezett maastrichti korban történt becsapódásával olyan eseménysorozatot indított el, amely az akkor élő állat- és növényvilág több mint 70 százalékának kihalásához vezetett.

A kétszáz kilométer átmérőjű Chicxulub-krátert többnyire geofizikai módszerekkel vizsgálták,

mivel a szerkezet nagy része több száz méterrel a Mexikói-öböl tengeri üledéke alatt található.

Hatalmas gránittömegek nyomódtak a mélybe, majd szöktek a felszínre

A tizenkét ország 31 kutatójából álló nemzetközi kutatócsoport több mint 830 méter mélyen végzett magfúrásokat áprilisban és májusban, hogy 11 ezer mintát vegyenek a Chicxulub-kráterből. Ezek egy részét a Bécsi Természettudományi Múzeumban és a Bécsi Egyetemen elemezték.

A kutatásban részt vevő Christian Köberl, a Bécsi Természettudományi Múzeum igazgatója szerint a fúrások ,,kimondottan sikeresek" voltak. A fúrás helyszínének körültekintő megválasztásával sikerült olyan kőzetekből mintát venni,

amelyek normális esetben csaknem elérhetetlen mélységben vannak.

,,A vizsgálatok révén első alkalommal szerezhetünk információkat egy ilyen óriási becsapódási kráter kialakulásánál zajló dinamikus folyamatokról" - mondta Christian Köberl.

A Chicxulub becsapódási kráter rekonstrukciója

A Chicxulub ugyanis a Földön az egyetlen ismert kráter, amelynek érintetlenül maradt az úgynevezett csúcsgyűrűje.

Ez utóbbi egy meredek hegykúpból álló különleges képződmény a kráter középpontjában.

Az első vizsgálatok során a mintákat geofizikai adatokkal és számítógépes modellekkel kombináltan elemezték, így világítottak rá, hogyan alakulhatott ki a Chicxulub-kráter középpontjában lévő 80 méteres csúcsgyűrű.

A K-T esemény során haltak ki a dinoszauruszok

A modellek szerint a meteorit olyan erővel csapódott a Földnek, hogy 10 kilométeres mélységben lévő hatalmas gránittömegeket nyomott még mélyebbre, majd emelt ismét a felszínre. Ezután a kőzetek a becsapódás középpontjának irányába mozdultak el, végül a felszínre nyomultak, ahol csúcsgyűrűvé formálódtak.
Porózussá lett kemény kőzetek

A kőzettömbök alig néhány perc alatt összesen harminc kilométernyi távolságot tettek meg"

- mondta el Ludovic Ferrire, a Bécsi Természettudományi Múzeum meteoritkutatója. A becsapódás során felszabaduló energia hatására ráadásul a gránit különös, a tudósok számára váratlan formát öltött.


A geológus szerint ,,úgy néz ki, mint a gránit, de a kőzet különösen zúzott, ezáltal porózusabb, és sokkal kevésbé tömör". Míg a gránit sűrűsége általában 2,7 gramm köbcenti méterenként, addig a kráterből vett mintákban lévő gránité csak 2,2-2,4 gramm per köbcentiméter.

A becsapódás nyomán az atmoszférába került hatalmas mennyiségű por és aeroszol miatt akadozott a fotoszintézis, és több helyen összeomlott a tápláléklánc

Ezek az eredmények a földi élet keletkezéséről is információt adhatnak. A Föld ugyanis korai időszakában erős meteoritbombázásnak volt kitéve. Ha eközben hasonló tulajdonságokkal rendelkező kőzetek keletkeztek, akkor a porózus kövek, amelyeket átjárt a Föld belsejében felmelegedett és tápanyagokban gazdag víz, megfelelő életteret biztosíthattak az első organizmusoknak.
Titokzatos határréteg Olaszországban

A világhírű Nobel-díjas fizikus, Louis W. Alvarez fia, a geológusként dolgozó Walter Alvarez furcsa terepi felfedezése nyomán ,,evezett át" a földtörténet egyik legnagyobb és leghíresebb kihalása, az úgynevezett K-T esemény kutatásának vizeire. Walter Alvarez 1980-ban az olaszországi Gubbio városka határában fekvő kréta és paleocén határrétegeket vizsgálta kollégáival.

Walter Alvarez geológus (a képen jobb oldalon) édesapjával, a Nobel-díjas Louis W. Alvarezzel, az úgynevezett K-T határréteg előtt, amely a 65,5 millió éve történ aszteroidabecsapódáskor keletkezett

Az ifjabb Alvarez felfigyelt arra, hogy a kréta és a paleocén határréteg közé egy vékony, sötétszürke agyagos csík ékelődik. Eleinte nem tulajdonított különösebb jelentőséget a felfedezésnek, ám precíz kutatóként mintát vett a határrétegből, és laboratóriumi elemzésre elküldte apjának.

Louis W. Alvarez

Az igazi meglepetés a laboratóriumi analízis után érte a kutatókat; kiderült ugyanis, hogy

a vékony rétegben rendkívül nagy koncentrációban található az irídium,

egy olyan elem, ami természetes körülmények között nagyon ritka a földkéregben, nem úgy, mint a vas meteoritok anyagában.
Aszteroidabecsapódást vélelmezett a Nobel-díjas fizikus

Louis Alvarez már az első analízis után azt feltételezte, hogy a Gubbio környékén feltárt vékony réteg egy, a kréta és a paleocén határán történ aszteroidabecsapódás nyomait őrzi. Walter Alvarez K-T határrétegről megjelent publikációja után a geológusok a világ számos pontján megvizsgálták azokat a rétegsorokat, ahol a kréta és a paleocén rétegek üledékhézag (tehát megszakítás) nélkül telepedtek egymásra.

Brutális energiák szabadultak fel, amikor a K-T aszteroida a mai Mexikói-öböl térségében becsapódott

Mindenütt sikerült kimutatni a határréteget, és az Alvarezék által felfedezett jelentős irídiumanomáliát is,

ez pedig már egyértelmű bizonyíték volt arra, hogy a kréta legvégén egy extraterrisztikus, Földön kívüli eredetű, ám globális kihatású esemény történt.

Az irídiumdúsulás mellett a K-T (kréta-tercier) határrétegből sokkolt kvarckristályokat és mikrotektiteket, azaz megolvadt, majd ismét megszilárdult kőzetcseppeket is sikerült kimutatni.

A kréta végi tengerek abszolút csúcsragadozója, a Mosasaurus más tengeri hüllőkkel és állatcsoportokkal együtt tűnt el mindörökre a K-T becsapódási esemény nyomán

Ezek mind a 65 millió éve történt aszteroidabecsapódás tényét erősítő újabb bizonyítékok voltak. A K-T határvonal kora ugyanis pontosan egybeesik a dinoszauruszok, a kréta végi tengeri hüllők és néhány további olyan alsóbbrendű állatcsoport, mint például a fejlábú ammoniteszek, a belemniteszek, valamint a zátonyépítő hippuritesz kagylók hirtelen kihalásával.
Na de hol van a kráter?

Az Alvarez-féle aszteroidabecsapódási elméletet ellenzők egyik legfőbb ellenérve az volt, hogy sehol sincs nyoma a kráternek. Mivel az 1980-as években még nem lehetett tudni, hogy az elmélet szerinti aszteroida szárazföldi térszínt vagy óceáni medencét ért-e, az is kérdéses volt, hogy egyáltalán fennmaradhattak-e a nyomai. Végül Alvarezéket a K-T becsapódás kérdését kutató amerikai geológus, Glen Penfield vezette nyomra.

Százmillió hirosimai atombomba energiájával egyenértékű pusztító energia szabadult fel az aszteroida ütközése nyomán

Penfield a Mexikói Állami Olajvállalat irattárában bukkant rá azokra az 1950-es évek elejéről származó feljegyzésekre, mérési jegyzőkönyvekre és fúrási mintákra, amelyeket a vállalat geológusai a Yucatán-félsziget térségében folytatott olajkutatási munkálatok során készítettek.

A Yucatán-félsziget mellett felfedezett gravitációs anomália geofizikai feltérképezése nyomán kirajzolódott a hatalmas kráter struktúrája

A mérések egy igen kiterjedt gravitációs anomáliát mutattak ki a területen,

ami alapján próbafúrásokat végeztek. Mivel a mért anomália ellenére sem találtak olajat, a kutatást abbahagyták. Penfield ezen a nyomon indult el. A geofizikai mérések a sekély tengeraljzaton Chicxulub városka közelében egy óriási, 180-200 kilométer átmérőjű kráter maradványait tárták fel. A fúrásmintákból sikerült a korát is meghatározni, a K-T határrétegekkel azonosan 65 millió év adódott.

A tengeraljzat alatti rétegekben rejtőző Chicxulub-kráter 3D-térképe

A kráter pontos geofizikai feltérképezését nemcsak a sekélytengeri környezet, hanem az a szerencsés körülmény is elősegítette, hogy a Mexikói-öböl térsége nem túl sokat változott az elmúlt 60 millió év alatt.
Apokaliptikus halál zúdult alá az égből

A kráter méretéből és formájából Alvarez kinematikai modellezéssel kiszámította, hogy a becsapódó égitest 11-14 kilométer átmérőjű lehetett, lapos, nagyjából 20-25 fokos szögben délnyugati irányból, és mintegy 21 km/sec sebességgel érkezett a Mexikói-öböl fölé.

Az ütközés nyomán felszabaduló energia 100 millió hirosimai atombombáéval lehetett egyenértékű.

Az égitest becsapódása egy 7-8000 méter magas, instabil, kifelé dőlő krátersáncot hozott létre.

A tengeri térszínt érő ütközés nyomán hatalmas,

1000 méter magas hullámfal száguldott a szárazföld felé,

az északon az öblöt határoló amerikai kontinensre több száz kilométer mélyen benyomult, és mindent elpusztított, ami az útjába került. Az ütközéstől hatalmas mennyiségű törmelék lövődött ki, ami gyújtóbombaként záporozott vissza a felszínre, kiterjedt tűzviharokat okozva. A kilökődött anyag visszatérése rövid, néhány órás infravörös sugárzást okozott, tömegével pusztítva az élőlényeket.

A földtörténeti középkor, a mezozoikum egyik legfontosabb tengeri állatcsoportját alkotó külső vázas lábasfejűek, az ammoniteszek ugyancsak a K-T esemény nyomán vesztek ki a világóceánból

Mivel a K-T aszteroida sekély, karbonátos tengeraljzatba ütközött,

a poranyag mellett irdatlan mennyiségű kénsav, szén-dioxid és aeroszol került az atmoszférába.

A becsapódási porfelhő hónapokig akadályozta a napsugárzást, becslések szerint 20%-kevesebb napfény érte el a földfelszínt. A lecsökkent fénymennyiség miatt akadozott a növényi fotoszintézis, és a fosszilis bizonyítékok alapján a fotoszintetizáló növényi planktonok pusztulása miatt rövid időre összeomlott a tengeri tápláléklánc is
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2017-04-03 17:30:46, hétfő
 
 
"Ahogy így látta szemei előtt a fákat, elgondolkozott. Mire megnőnek, lombot eresztenek: eltelik az idő munkával, rendre.
S az idővel együtt elmúlik a világ is, ez a zaklatott, békétlen, szomorú világ és a fákkal együtt másik világ nő fel.
Aki majd abban a világban él s jár ezek alatt a fák alatt, az békés, szabad és boldog ember lesz megint, mint amilyenek a régiek voltak.
Akik olyan fáról szedhették a gyümölcsöt s olyan fák árnyékában pihentek, amit apáik ültettek s nagyapáik, küzdelmes időkben mindig.
S arra gondolva, hogy majd akik az elültetett fa gyümölcséből esznek s árnyékában járnak, leszüretelik a küzdelmek árát, amit őseik vívtak a világgal. Így van ez, gondolta, egy-egy nemzedék ültet, fát, eszmét, gondolatot, hogy sok nemzedéknek ne legyen gondja ezzel.
Hogy aki azután jön, készen kapjon otthont, hazát, árnyékos kertet, termő gyümölcsöst.
S úgy vegye ezt, mint természetes dolgot.
Az élet ajándékát, mely ingyen való s a szépségéért cserébe mit se kíván.
Még annyit se, hogy gondtalan percében aki a kertet nézi s a különböző fákban gyönyörködik, arra gondoljon: milyen is lehetett az élete annak, aki ezt a dombot kopáran lelte s mit érezhetett, mikor beültette fákkal.
Fákkal, melyekről tudta, hogy túlélik őt s a rügyekre akasztott gondolatot fölemelik magasra s átmentik késő nemzedékeknek."

Wass Albert: Mire a fák megnőnek
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2017-04-03 17:01:29, hétfő
 
 
Tudják, én szegény fiú voltam és gyermekkoromban anyám elszegődtetett a községhez disznópásztornak. Maguk most nevetnek, pedig a disznók előtt megemelheti a kalapját minden ember. Tudják-e milyen jó szándékú, becsületes állatok azok? Három éven át jártam ki a legelőre velők, tavasztól őszig. Megismertem őket. Hűségesek, tisztességesek. Értik? Szerettek engem! Pedig én nem is voltam disznó, csak ember...

Nyelt egyet és egy pillanatig maga elé bámult a padlóra. Aztán folytatta:

- Egy őszön makkoltatni küldtek föl a hegyekbe. Akkor történt, hogy farkasok kezdték kerülgetni a kondát. Volt a rám bízott állatok között egy, amelyik mindig külön járt a többitől. Egy rühes, sovány kis süldő. A többi nem tűrte meg maga között, mert, hogy maga alá piszkolt, fektiben. Mert a disznó nagyon tiszta állat, tudják-e, az elveri magától az ilyet. A konda szégyene volt ez a süldő. És éppen erre mentek rá a farkasok.

- Reggel történt, alig valamivel virradat után. Éppen kitereltem az állatokat a karámból s álmosan dűtöttem neki hátamat egy bükkfának, amikor a visítást meghallottam. A kis rühes süldő megint valamivel távolabb túrt a többitől s azt cserkészték be a farkasok.

Négyen támadtak reá egyszerre. De amikor én felütöttem fejemet a sivalkodásra, már valamennyi disznónak fönt volt a feje és a következő pillanatban az egész konda összeröffent, s mint egy roppant fekete henger rohant reá a farkasokra. Képzeljenek csak el kétszáz-egynéhány disznót, tömötten egymás mellett, fölemelt ormánnyal rohanni, fújva és fog csattogtatva! Szempillantás alatt elkergették a farkasokat s a kis rühes süldőnek néhány harapáson kívül semmi baja nem történt. Én pedig sokat gondolkoztam akkoriban azon, hogy miért is védte meg a falka ezt az egyet, akit amúgy is kitaszított maga közül s akit azután sem fogadott vissza soha. De csak most jöttem rá: azért, mert disznó volt az is.

- Hát látjátok, ezért szeretnék disznó lenni. Mert irigylem a disznóktól a szolidaritást, ami az én emberi falkámból hiányzik. Mi tanokat hirdetünk és jelszavakat halmozunk jelszavakra, de közben mindenki csak önmagával törődik, nemhogy a kisujját is mozdítaná másért. Ha akkor, ott az erdőn, az én disznófalkám is úgy viselkedik, mint ma az emberi társadalom: rendre az egész falkát fölfalhatták volna a farkasok. Mint ahogy az embereket is fölfalja rendre a gonoszság és az önzés.

Wass Albert
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Általában
  2017-03-31 19:53:31, péntek
 
 

Gyermekkorodban az édesanyád a ,,tükröd". Azt gondolod magadról, amit ő gondol rólad, és úgy érzel magad felől, ahogy ő érez irántad. A vele való kapcsolatod minden későbbi érzelmi kapcsolatod alapja. Általában az anya az, akitől megtanulod a gyógyítás, a megnyugtatás, és a táplálás tudományát. Ha nem volt jó a kapcsolatod az édesanyáddal, akkor nehézségeid lehetnek önmagad ellátásával, önmagad szeretetével, elfogadásával, vagy a bensőséges kapcsolataiddal. Az édesanyád életével kapcsolatos észrevételeid pozitív, vagy negatív hitként működhetnek, amelyeket ma is magadban hordozol. Ezek a hitek és értékek sok döntésedet befolyásolták pozitív, vagy negatív irányba.

Érdekes írás - olvasd el!
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Rend és fegyelem
  2017-03-30 21:07:08, csütörtök
 
  Rend és fegyelem, erről még dereng valami? Akkoriban még tudtunk egyenesen állni. Még ismertük a szót, hogy értékrend. Becsülete volt a felkelő napnak, egy mateklecke írásnak és az úttörőruhának is. Tisztelet... talán ez a szó is ismerősen cseng?! Tiszteld apádat és anyádat... meg úgy általában mindenkit. Így feküdtünk le, így keltünk fel. Izgalommal vegyes becsület és büszkeség illat lengett körül minket, mert még tudtuk viselni az egyenruhát. Viselni az életet, annak rendje és módja szerint gyermeki hálával. Én szerettem a 12 pontot, tetszett, hogy mindannyian örömmel igyekeztünk betartani.... és igen még volt igyekezet is, mert még igyekeztünk. Rengeteg sok program volt. Gyakorlatilag nem tudtunk unatkozni, azt se tudtuk mi az, hogy unalom. Ma ha bemegyek egy évnyitóra a frász kerülget, a gyerekeink egyenesen állni sem tudnak... Szétunják magukat, nyomkodják a telefont, már el sem dugják a tanárok elől. Kb. már a tanár örül, ha taníthat vagy már ők sem örülnek. Hiányzik az a rendezett mégis szabad élet, amikor még mi voltunk gyerekek. Az úttörő nemzedék... akiktől még bizony most is van mit tanulni.... Akik még törték az utat lelkesen... Vajon te is az úttörő nemzedékhez tartozol? Én igen és büszkén vállalom! Ha Te is így érzed nyomj egy lájkot  
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Évente 8 ezer kilométert úszik
  2017-03-30 14:50:34, csütörtök
 
 
Évente 8 ezer kilométert úszik a kis pingvin, hogy újra lássa a férfit, aki megmentette az életét

2011-ben egy brazil nyugdíjas férfi, Joao Pereira de Souza rátalált egy olajtól ragadós, éhező pingvinre egy Rio de Janeiróhoz közeli sziget partján. Letisztogatta a madarat, enni adott neki, megmentette az életét. Hálából a pingvin minden évben meglátogatja, odabújik, pedig a találkozásért nyolcezer kilométert kell megtennie.

Amikor a férfi ápolni kezdte a madarat, az egy hét után már erőre is kapott, de hiába vitte ki a férfi a tengerpartra, hogy szabadon engedje, az állat nem mozdult, és további egy évig gazdijával maradt.

Ezután már nekivágott a tengernek, s a férfi azt hitte, soha többé nem látja. A pingvin azonban - annak ellenére, hogy nem szereti az embereket, és egy kivételtől eltekintve nem is engedi közel őket magához - minden évben júniusban “hazaúszik", és a férfival marad egészen februárig.

Odabújik, örömmel kacsázik a férfi mellett- így fejezi ki a szeretetét.

Forrás: Boredpanda
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2017-03-30 14:16:44, csütörtök
 
 
A boldog ember


A mesebeli ország öreg királya megbetegedett. Tudós orvosai nem tudtak segíteni rajta.
- Egyetlen gyógyszer létezik csak ez ellen a kór ellen - közölte a királlyal a legöregebb bölcs. - Ha találnál az országodban egy boldog embert, és annak az ingét magadra öltenéd, meggyógyulnál...
A király fiai nyomban útra is keltek, bejárták a birodalmat, de igazán boldog emberrel nem találkoztak. Fáradtan, csüggedten, reményt vesztve indultak hazafelé.
Útjuk sötét erdőn át vezetett. A fák között pislákoló fényt pillantottak meg. Közelebb érve egy kis kunyhó előtt találták magukat.
- Nem gyönyörű ez az este?! - mondta köszönés helyett a földön ülő férfi. - Olyan boldog vagyok, hogy megélhettem ezt a napot is. Hála legyen Istennek érte...
A királyfiak szíve nagyot dobbant, úgy látszik, mégis találtak egy boldog embert. Elmondták, mi járatban vannak és megkérték, hogy adja nekik az ingét, mert különben meghal az öreg király.
- Szívesen megtenném - mondta a boldog ember -, de ingem nekem még sohasem volt...

Görög mese nyomán
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Az Újhold
  2017-03-30 13:55:50, csütörtök
 
 
Százszoros nap van - oszd meg ,és hamarosan teljesül a kívánságod

Százszoros nap van ma, itt az ideje, hogy a régi dolgok helyére újakat varázsoljunk!

Az Újhold energiái segítenek minket abban, hogy vágyainkon, céljainkon gondolkozzunk és dolgozzunk. A most jelenlévő energiák segítenek felgyorsítani a teremtő folyamatokat az életünkben.

Egy olyan gyakorlatot osztok most meg veled, amit elvégezve elültetheted lelked kívánságainak azon magjait, amiket ha kitartóan gondozol, valósággá válnak.

Az Újhold Teremtő Gyakorlata:

1.Írd fel kézzel egy üres fehér lapra életed minden területére (munkahely, barátság, szerelem, lakhely, anyagi helyzet, egészség,stb...) vonatkoztatva a vágyaidat.

Az álmok és célok meghatározása legyen minél színesebb, részletesebb. Bármilyen lehetetlennek tűnik is, amit kérsz, írd fel erre a lapra!

A határ legyen a csillagos ég, hiszen az Univerzum számára nincs teljesíthetetlen kívánság!

A listád végére írd oda: ezt kérem, vagy ettől jobbat.

2.Ha kész vagy a listáddal menj ki a szabadba, keresd meg a Holdat, állj a fényébe és olvasd fel hangosan, vagy magadba a teleírt papírlapot

3.Köszönd meg hálás szívvel az Univerzumnak, hogy meghallgatta a kérésedet.

4.Ezután minden egyes nap menj ki a szabadba és olvasd fel a listádat. Soha ne felejtsd el megköszönni az Univerzumnak, hogy meghallgat Téged.

5.Folytasd ezt a gyakorlatot egészen Teliholdig. ( 2017.04.11.)

6.Teliholdkor menj ki a szabadba. Gyújts egy fehér gyertyát. Olvasd fel utoljára a kívánságaidat. És égesd el a papírlapot. Ezzel elengeded az irányítást a vágyaid felett és rábízod az Univerzumra a megvalósítás mikéntjét.

Bármilyen teremtő vagy energetikai gyakorlatot is végzel, mindig hívd segítségül Mihály Arkangyalt, hogy gondoskodjon energetikai védelmedről és felügyelje a folyamatot.

A Holdhoz kapcsolódó gyógyító és teremtő folyamatokat Haniel Arkangyal segíti.

Legyen csodás teremtő napotok.

Szeretettel: Sándor Judit - Jóportál
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
     1/84 oldal   Bejegyzések száma: 835 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 9 db bejegyzés
e hónap: 177 db bejegyzés
e év: 828 db bejegyzés
Összes: 37695 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1393
  • e Hét: 1393
  • e Hónap: 120621
  • e Év: 516824
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.