Belépés
kicsoda57.blog.xfree.hu
"Ne menj előttem! Lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem! Lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és légy a barátom!!!" Sz Jné
1957.08.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
hideg -20 fok
  2010-02-02 16:16:02, kedd
 
  Éjjel mínusz 20-nál is hidegebb volt


- szerdán hófúvások lehetnek2010. 02. 02., 16:05 | ICI Rt.
Címkék:előrejelzés, meteorológia, időjárás, várható időjárásHajnalban egyes helyeken mínusz 20 foknál is hidegebb volt. Szerdán többfelé várható havazás, és ismét feltámad a szél. Hófúvásokra lehet számítani. Egyes helyeken akár 5-10 cm hó is hullhat.


Ajánlat
Hóesés, hőhullám és trópusi vihar Ausztráliában
Fellélegezhetünk, csökken a légszennyezettség
A fagyálló is megdermedt Csíkszeredán
Előrejelzés a következő 14 napra
OK.hu
Hajnali fagyok

Ma hajnalban az ország északi területein erős fagyok voltak, egyes helyeken -20 foknál is alacsonyabb hőmérsékleteket mértek. A gyakran derült égnek és a vastag hó borította területeknek köszönhetően is erősödött a fagy. Ferihegyen többször mértek -20 fokot, de a fővárosban ennél enyhébb idő volt. -21, -22 fok több helyen volt Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

10 éve nem látott havazás a hétvégén

10 éve hullott annyi hó utoljára, mint az elmúlt hétvégén. Az Északi-középhegységben a hótakaró helyenként eléri a fél métert. Északon és a főváros térségében többfelé hullott 30 cm vagy azt meghaladó hó, de az Alföldön és délnyugaton is többfelé 10-15 cm-es hótakató alakult ki.

Legutóbb 1999. február 5-én Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében esett fél méter hó. Tiszavasváriban 55 cm, Baktalórántházán 63 cm. A két napig tartó szinte szakadatlan havazás eredményeként kialakult több 10 cm hónak és az erős szél következtében kialakult hófúvásoknak köszönhetően északon helyenként megbénult a közlekedés. A Mátra egyes területein a 60 cm-t is eléri a hóvastagság.

Jég a tavakon

Siófoknál a Balaton jege 15-16 cm-re hízott, így a helyi önkormányzat által kijelölt ingyenes korcsolyapályán várják a látogatókat. Már Balatonfüreden is megnyitott a kijelölt jégpálya. A korcsolyapályákat reggel 8 órától sötétedésig lehet igénybe venni. A Velencei-tó jégtakarója a déli parton elérte a biztonságos, átlagos 10 cm vastagságot. A Velencei-tó és a Balaton várja a korcsolyázni vágyókat a kijelölt jégpályákon.

Európai helyzetkép

A kontinens északnyugati része fölött egy ciklonrendszer örvénylik, melynek frontvonalai Európa nyugati és középső területeinek időjárását is befolyásolják. A Skócia-Alpok-Balkán-félsziget vonaltól keletre többfelé havazik. Angliában, Franciaország északi részén és Portugáliában helyenként heves esőzések, záporok alakulnak ki. A mediterrán partok többségén jelenleg napos, száraz idő uralkodik.

Este változóan felhős lesz az ég. A Dunántúlon és északon elszórtan előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás, egy-egy hózápor. Északkeleten helyenként köd képződhet. Déliesre fordul a szél, és lassan megerősödik a Kisalföldön. Az esti órákban -6, -1 fok között várható a hőmérséklet, de északkeleten ennél pár fokkal hidegebb lesz. Hajnalra -15, -7 fokig hűl a levegő.

Szerdán még a hajnali órákban a felhőzet észak felől elkezd növekedni, és egyre többfelé alakul ki hószállingózás, főként északon havazás. Nyugaton helyenként havas eső sem kizárt. Délután a csapadékzóna egyre inkább keletre helyeződik, északnyugaton fel is szakadozhat a felhőzet. Többfelé erős lesz az délies szél, hófúvások is kialakulhatnak. -2, +2 fokra melegszik a levegő.

Kettős fronthatás várható, a magasban melegebb levegő érkezik fölék. Ez melegfront jellegű panaszokat válthat ki, fejfájás, koncentrációs nehézségek, alvászavarok jelentkezhetnek. Az időjárás szervezetedre is hatással van, erről itt található részletesebb tudnivaló. Jeges, havas, latyakos utakra számíthatunk, óvatosan közlekedjünk a csúszós utakon. A megerősödő szélben romlik a járművek menetstabilitása. A hófúvások miatt északon és keleten csökkenhet a látástávolság. Többnyire fagypont alatt marad a hőmérséklet, csak nyugaton emelkedhet fagypont fölé a hőmérő higanyszála. Öltözzünk melegen, különösen reggel, hiszen többfelé -10 fok alá csökken a hőmérséklet. A derültebb tájakon akár -15 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet.

Csütörtökön nyugat felől megnövekszik a felhőzet, a Dunántúlon és a középső országrészben elszórtan kialakulhat hószállingózás, gyenge havazás, egy-egy hózápor. A nyugati határ közelében havas eső is előfordulhat. Élénk lesz a délkeleti szél. -2, +2 fok között valószínű a legmagasabb hőmérséklet.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
rosszak a mai gyerekek!!
  2010-01-29 19:14:21, péntek
 
  Magyarország: nem gyereknek való vidékAblonczy Balázs
// 2010 // jan // 29
Címkék:Magyarország, gyermekneveléseszközök:
Ma Magyarországon számtalan módja van annak, hogy szóval, gesztusokkal, nézéssel a honpolgár kisgyerekes sorstársai értésére adja: a gyerekek idegesítik, a gyerekek zajosak, neveletlenek és kényelmetlenek. Mit árul el rólunk, hogy ilyen gyakran és ilyen sokan találják idegesítőnek kiskorú honfitársainkat?AjánlatTöbb púdert a gyerekre!
Varga Betti írása a gyerekek szépségversenyeken való szerepeltetéséről

OK.hu"A szüleid nem tanítottak meg rá?" - hangzik az erősen pedagógiai jellegű kérdés a boltban/váróteremben/buszon. És hát a feddés csak részben szól a rendetlennek minősülő gyereknek, igazából mind a hangerősség, mind a tónus a gondviselőnek van címezve, aki - úgy tűnik - képtelen hozzáfegyelmezni a kiskorút egy feltételezett közösségi normához. Utóbbi nem létezik már régóta, s bár feltámasztása lehet, hogy üdvös lenne, jelen formájában ezzel csak annyit üzen a polgártársunk: "idegesít a kölyköd, csinálj vele valamit".

A kisgyerekes szülők ma Magyarországon számtalan hasonló mondatot tudnak idézni a "ne tessék hozzányúlni"-tól (múzeum, tipikusan), a "ne itt szaladgálj"-on át az "ide nem fog felférni"-ig (tömegközlekedés). Az élőbeszéd mellett még számtalan módja van annak, hogy gesztusokkal, nézéssel a honpolgár kisgyerekes sorstársai értésére adja: a gyerekek idegesítik, a gyerekek zajosak, neveletlenek és kényelmetlenek. Ez nem generációs szakadék. Van szerencsém személyes élményként idézhetni a nálam fiatalabbtól kapott feddést, miszerint ha a gyerek fél az utcán póráz nélkül rohangáló kutyától, az baj, hiszen "így mindig félni fog tőle". És néha látom fiatal emberek tekintetét a repülőn, amikor csecsemősírást hallanak. Szóval ez nem ifjak-vének harca.

Érdemes megkérdezni az ismerős kismamákat: tíz esetből hányszor segítenek nekik az aluljáróból felcipelni a babakocsit, vagy a villamoson-buszon hányszor engedik át nekik azt a helyet, ami a babakocsinak van kijelölve. Figyelem: nem ülőhely!, csak egy hely, ahova be lehet állni, és akkor a készség nem akadályozza mások mozgását. És persze vannak még a panaszos szállóvendégek, akiket zavar a gyereklárma, és emiatt a hotel hajlandó akár fizetni is, csak ne lássa a többgyerekes családot. Esetleg jön a szemrehányás a buszon, gyerekkel piacra igyekvő szülőnek (Budapest, kertváros, hétköznap délelőtt): "Miért ilyenkor kell vásárolni jönni?". Mind-mind megtörtént esetek, név és cím a kiadóhivatalban.

Szóban mindenki marhára szereti a gyerekeket. A szülőre feddőleg szólnak vadidegenek, hogyaszongya "tegyen már sapkát a kis fejére, megfázik". Meg lehet elandalodni a szőke tincsek, huncut szemek láttán - jobbára addig, amíg a gyerek nem mozog, hanem magatehetetlenül fekszik a babakocsiban. Ha járni kezd, neveletlen kis szörnyeteg lesz belőle, akinek azok az ostoba szülei mindent megengednek. A sokgyerekes családok általános megvetés tárgyai, hiszen jó eséllyel vagy hívő katolikusok, vagy cigányok, és az egyik rosszabb, mint a másik.

Mindenesetre mindkettő a gyerekeiből akar megélni, a mi pénzünkből, és ez rémes.

Elszórtan vannak ugyan jó kezdeményezések: sok étteremben van etetőszék, néhol gyerekmenü. Lehet kapni útikönyvet, amely a kisgyerekes családoknak szól. De az alapállapot mégiscsak az, hogy aki kisgyerekes, az 1., felelőtlen - hiszen hogyan tartja el a gyereket a mai világban, 2. nyilván mindent megenged, és rosszul nevel, mert a gyerek futkározik, felmászik és megfogdos, összetör; tessék, ugye megmondtam, 3. valamiképpen élősködik a közösség javain, visszaél a türelmével, és abszurd előjogokat követel magának.

Bár az elvárás az lenne, hogy a gyerek csendben üljön, s olyan frusztrált zombivá váljon, mint önjelölt közösségi nevelői - és később jó eséllyel ilyen is lesz, egyébként -, kezdetben nem az. Rohangál, hangoskodik, kérdez: érdekli a világ. Csak hogy lefussuk a kötelező köröket: igen, én is ismerek botrányosan nevelt, füstölőillatban pácolt, szigorúan vászonkendőben sétáltatott gyereket, aki hat napig ugyanabban a pelenkában mászkál, meg elkényeztetett, akaratos kis hülyét, akinek már a dömperje is Maserati volt. De figyelmeztetek mindenkit: aki azzal érvel, hogy vannak ilyen gyerekek, következésképp minden gyerek ilyen, az valamit nagyon elronthatott a felső tagozaton. Úgyszintén nem ér használni ebben a kontextusban a "néha", a "legtöbbször" és a "majdnem mindig" határozókat sem. Egyébként pedig: ha a gyerekek többsége ilyen lenne, az ürügy lenne-e arra, hogy mi neveljük a másét?

A helyzet az, hogy a magyar társadalom nemcsak a múltjával nincs kibékülve, a jövőjével sem. Amennyiben a jövőt a gyerekek jelentik. A gyerekeket és természetes környezetüket, a gyerekeseket (ne adj' isten: a családot) nemcsak azért kéne megbecsülni, mert majd fizetik a tébét és a nyugdíjat utánunk a még láthatóan sokáig fennmaradó felosztó-kirovó rendszerben. Hanem azért is, mert a hozzájuk való viszony a közösség tudatosságát, jövőbe vetett hitét s főként: kohézióját is mutatja. Az a nemzet/társadalom, amely nyűgként tekint a gyerekre, nem húzza sokáig. A mi hazánk sem.

Magyarország ma gyűlöli a gyerekeket.eszközök:MEGOSZTÁS:

A Komment.hu cikkeihez regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Ha még nem regisztrált, tegye meg itt! Mivel a Komment.hu szerkesztősége a hozzászólásokat előzetesen szűri, azok azonnal nem jelennek meg az oldalon. Csak azokat a hozzászólásokat publikáljuk, amelyeket erre érdemesnek tartunk. Moderálási elveinkről részletesen itt olvashat.

E-mail cím:


Jelszó:


Elfelejtett jelszó


Soleil 2010. 01. 29. 17:52

Szerintem nem Magyarország gyűlöli a gyereket,max. a kormányzat.:)
Az pedig,hogy milyen egy gyerek és hogyan viselkedik nagyon is a szülőn múlik!
Elég sokat utazom,repülővel és rengeteget láttam olyat,hogy a szülőt egyszerűen hidegen hagyja miként viselkednek a gyermekei.
Legutóbbi utamkor pl.9 vásott kölyökkel történt az eset.
A legkisebb talán 2hónapos a legidősebb 4éves.
Ahogy elkezdett a legkisebb sírni a másik visított, végül mint valami kórus már vinnyogtak,hisztiztek a semmiért.Aztán verekedtek és üvöltöztek.
És egy szülő sem állította volna le a gyerekeit,hanem még jókat röhögtek rajta.Miután pedig már kérték többen is,h valamit tegyenek már végre a rend és a nyugalom érdekében felháborodottan közölték,h most mit csináljon.A gyerek az gyerek,hagy érezze jól magát.És ha nem tetszik találjon más módot az utazásra.
Igen,csak én is szeretném jólérezni magam és nem fejgörccsel,idegbetegen leszállni.
Még a végén én éreztem magam kellemetlenül miután el kellett ülnöm a helyemről.
Igaz tudom,h ez csak 1 példa,de sajnos sok ilyen és hasonló eset van.
Igen,sokszor azt róják a szemünkre a gyerekes szülők,h utáljuk a gyerekeket.És nem tudjuk őket tolerálni.
Holott ez nem igaz,én maximum a neveletlen és szerencsétlen gyerekes szülőket nem vagyok hajlandó tolerálni.
És azt a hozzáállást ahogy ők állnak hozzánk.
Ha ő elvárja a toleranciát,én ugyanúgy megkérhetem.
Attól,hogy valaki gyerekes még nem kivétel!!!
És ne higgye azt bárki is,h azért mert nincs gyerekem-még!-fogalmam sincs,h milyen is az.;) perzsamacs 2010. 01. 29. 17:33

Ha valaki szeretné tesztelni a gyermekbarát társadalmat kérjen kölcsön két gyereket (Másfél és három évest)majd induljon el Budapest egyik végéből a másikba autó nélkül .Az út végére tudni fogja az eredményt . lapu2 2010. 01. 29. 17:29

Provokatív,ellenszenves,félrevezető cikk !

Szó sincs arról,hogy ma Mo.-on gyűlölnék,útálnák a gyerekeket.
Aki ilyet állít az hazudik!

Ugyanakkor az a jelenség,hogy egyre több az olyan gyerek aki szüleitől semmi nevelést,útravalót stb.nem kap.
A szocializációt már egészen korán el kell kezdeni. Hogyan várható el azonban ez olyan tömegektől,akik alapvetően maguk sem szocializálódtak.
Analfabéták,félanalfabéták,bunkók,alulműveltek,flusztráltak stb.

A jelenség jól szituált szülőknél is egyre inkább megfigyelhető.A gyerek az csinálhat,úgy viselkedhet ahogy akar.Hülye a tanár,a szomszéd,az útca embere,ha szóvá teszi:ezt azért talán mégsem kellene.
Szélsőséges esetben vélt igazának a szülő ököllel ad érvényt!

Itt tartunk! Akkor hol is és kiben a hiba? Béla1 2010. 01. 29. 17:26

"Érdemes megkérdezni az ismerős kismamákat: tíz esetből hányszor segítenek nekik az aluljáróból felcipelni a babakocsit, vagy a villamoson-buszon hányszor engedik át nekik azt a helyet, ami a babakocsinak van kijelölve."

Érdemes lenne megkérdezni az utca emberét is, hogy hányszor kérdezi meg az ismeretlen kismamákat, hogy segíthet-e valamiben, mire a válasz az, hogy kösz nem, hagyjál.

A másik észrevételem pedig az, hogy miért hiszi azt a magyarok többsége, hogy mi kihasznált, elfáradt, ideges emberek vagyunk. Aki így gondolja, javaslom, hogy menjen el az USA-ba vagy egy ázsiai nagyvárosba. Semmivel sem jobbak sem rosszabbak, csak mi szeretünk mártírkodni és elhitetni a világgal, hogy mi élünk a legszarabbul. g 2010. 01. 29. 17:18

Még annyit, hogy egyetlen olyan találmányról sem hallottam még, ami bevált, majd globálisan elterjedt, végül a bolygó összes lakosa úgy döntött, hogy szüntessük meg, mert veszélyei vannak. Az atombombákat is csak azért szerelik le, mert már van helyette lézer, aminek kevesebb a mellékhatása.
Olyanról hallottam, hogy irígy, féltékeny feltalálók haláluk előtt megsemmisítették masináikat. M1978 2010. 01. 29. 17:16

31 éves gyermektelen ember vagyok, stabil kapcsolatban. Jövőre tervezzük a gyereket.
Az a véleményem erről, hogy ilyen koncepciózus cikkeket bárhol és bármikor lehetne írni a legtöbb magyar közösségi csoportról.

Magyarország nem szereti a nyugdíjasokat.
MAgyarország nem szereti a fiatalokat.
Magyarország nem szereti a tanárokat.

Stb. stb.

Írja a cikk írója, hogy csak az emberek arcát kell megnézni a repülőn, ha meghallják a csecsemősírást. A repülés egy extra stresszes szituáció. Az ember össze van zárva kétszázadmagával egy vasdobozva, ahol mesterséges levegőt szív és miniatűr helyen kell ülnie. Ha a szomszéd elengedi magát, azt rögtön premierplánban érzi, ha az előtte ülő fészkelődik az ő térdének megy neki fájdalmasan. Én el tudom képzelni, hogy amikor vizuálisan (vasdoboz), illatilag és testileg is be van valaki szorítva egy icipici helyre, az már nem örül annak, hogy valaki a családja legifjabb tagját is elhozta, aki örömmel bömböli végig az egész utat.

A nemtetszés teljesen más, mint a megnyilvánulása. Itt nem azzal van baj, hogy a gyerekest nem tisztelik az emberek, hanem globálisabb a kérdés: egymást sem tisztelik.

Ez a cikk így egy provokatív lufi. A komment eddig többé-kevésbé tartalmas dolgokat hozott, sajnálom, hogy egy ilyen tendenciózus hülyeséghalmazt is megjelentetett.

g 2010. 01. 29. 17:08

Az "emberibb élettel" és a technológia lefojtásával kapcsolatban:
Szerintem évezredekre visszamenőleg a lehetővé vált technológiai fejlődés útját csak ideig-óráig tudta megfékezni az erkölcs, egyház, állam, közvélemény, háború, összeesküvés bármi.
Akármilyen civilizáltak vagyunk, mi is csak állatok vagyunk, akiknek arról szól az élete, hogy folyamatosan kielégítsük az 5-6 érzékszervünket. A technológiai fejlődés pedig ebben segíti a mi fajunkat. Ezért élnek általában "boldogabb", emberibb életet a mélyen vallásos emberek, mert ők minél jobban igyekszenek az érzékszerveiket érő pozitív ingereket lefojtani. Ez globális szinten akkor valósulna meg, ha mindannyian belépnénk egyetlen szektába, és szándékosan mellőznénk minden szükségtelen technológiát. Ez soha nem fog megvalósulni, mert nagyon sokan semmiféle kényelmi funkcióról, pozitív ingerekről nem vagyunk hajlandóak lemondani. Ez pedig a növekvő népesség mellett egyre több termelést, egyre több technológiát fog igényelni. Lekapcsoljuk a feleslegesen égő villanyt, oké. De ki hallot már olyanról, hogy valaki kiköttette magától az áramot? Vagy gyalog jár a 15 kilóméterre lévő munkahelyére? Este nem érne haza a sorozatra. Áram meg kell, hogy feltöltsem a mobilomat.
Törvényszerűen lelegeljük a teljes bolygónkat. Rohanunk a vesztünkbe, ez van.
Az egyetlen ténylegesen kivitelezhető, emberibb bolygót célzó intézkedésnek a globális születésszabályozást tartanám. Visszamennénk 500 millióra, és kötelezően oktatnánk valami keleti vallást, mely az egyensúlyt hirdeti. Tisztelet! 2010. 01. 29. 17:01

,,...jó szóval oktasd, játszani is engedd
szép, komoly fiadat!"
József Attila bh 2010. 01. 29. 16:26

@tintoretto[9]-val és Ernie[7]-vel nagyon egyetértve itt is írom:

Aki gyerekként abban a szerencsében részesül, hogy részt vehet, kisebb korban leginkább csak játékként, később valóban segítve a szülőknek (nem túlzásba víve, helyettük) az otthoni házi, kerti munkákban, ettől sokat fejlődik. Igaz ehhez türelmes szülő kell, hiszen sokszor hátráltatja a gyerek.

Állítom, ha a szülőnek van türelme VÁLASZOLNI (ráadásul megfelelő szinten) a gyerek kérdéseire, nagyon segíti a szövegértés és a gondolkodás kialakítását.

Igaz az előbb írtak nem segítik a szülőt a második, harmadik ... ekütepatybülbülü megszerzésében, pedig a reklám szerint nem ember, akinek nincs legalább három.

A gyerek leginkább rohanó, türelmetlen, fáradt szülőt lát ... Vagy mélynyomort.

Az ÉRTÉKRENDet kell helyreállítani!

A valódi munkát kell megfelelően értékelni, a látszatmunkát (pénzvilág, reklám,...) nagy mértékben csökkenteni, helyes értékén kezelni. (Tőzsdét, reklámot megszüntetni. Pénzintézetek számát nagyon csökkenteni, ehhez a pénz szerepét erősen a valódi termékek -nem önmaga- cserekereskedelmének segítésére csökkenteni. Szállítást, utazás, repülést századára csökkenteni, ...)

Röviden EMBERI ÉLETET ÉLNI!

Illetve előbb GYEREKI (Gyere ki!) ÉLETET ÉLNI! Ki szeretnék menni a térre! Hintázni, fejelni, fogócskázni, hógolyózni, fára mászni ..., elesni, megütni magamat! A többi gyerekkel játszani. Olyan ruhában, amire nem kell vigyázni! Olyan helyen, ahol jó a levegő! (((Már ne a gyerek gondolja! Föl se merülhessen benne!: Úgy, hogy apunak ne keljen félni, hogy elrabolnak.)))

A mai technikai szinten, amikor a EMBERI ÉLEThez szükséges ipari termékeket heti 15 óra munkaidő alatt elő lehet állítani, miért kell az értékrend tudatos torzításával, az igénytelen igények magasra emelésével (REKLÁM), az embereket becsapni?! A ma dúló REKLÁM-LIBERÁLIS közgazdaságtan ezt teszi!

Értelmesebb, emberibb életet élhetnénk a mezőgazdaságban, bioközeli termesztéssel, lehetőleg kevés gép használatával!

Ehhez a tudatosan elferdített értékrendet kellene vissza(át)alakítani normálisra!

Nem a tudatosan eldeformált értékrend segítségével kialakított társadalmi különbségek segítségével kell tovább manipulálni az embereket! Ria52 2010. 01. 29. 16:13

Magyarországon frusztrált a felnőtt társadalom! ("Nem is rá haragszol, csak nagy rajtad a nyomás?!)
Sajnos ez olyan mértéket ölt, hogy szinte sikk utálni a gyerekeket és az idős embereket.
A cikknek azzal a mondatával, miszerint a gyerekek a jövő, mert ők fizetik majd a tébét és nyugdíjat utánunk, teljesen egyetértek. Egyszer ezt másik cikkhez fűzött kommentemben leírtam, óriási felháborodást keltve ezzel a még aktív olvasótáborban. Kikérték maguknak mondván, a saját nyugdíjukat ők teremtik meg a járulékfizetéssel! Ja?!
De ez csupán a gazdasági oldal, a mentálissal sokkal nagyobb a probléma!
Sajnáljuk egymástól a (még nem is létező, csupán kilátásba helyzett) családi adózási kedvezmény, családi pótlékot stb., bár ez még mindig a gazdasági oldal.
Idegesít minket a gyerekek és fiatalok bizonytalansága, közben MI felnőttek vagyunk a bizonytalanok! Zavar, hogy nem találják a helyüket a világban, hogy nem tartják élhető helynek Magyarországot, közben mi nem találjuk és nem tartjuk élhetőnek!
Szeretnénk a büntethetőségi korhatárt leszállítani 3 hónapos korra, szeretnének a pedagógusok maguknak törvénybe iktatott "fegyelemezési jogokat" biztosíttatni, és sorolhatnám napestig, mi mindent szeretnénk a gyerekek és fiatalok ellen törvényileg, jogilag felsorakoztatni!
Kedves Felnőtt Társaim!
Csak egyetlen dolgot kérdeznék Önöktől: mit szeretnének a gyermekek és fiatalok MELLETT és ÉRDEKÉBEN tenni?
A gyerekek és fiatalok olyanok, amilyenek. Hangosak, kiszámíthatatlanok, bizonytalanok, nagyszájúak stb.
Mi is ilyenek voltunk! (Ha ezzel valakit megsértek, az biztos amnéziában szenved ugyan, ettől függetlenül bocsánatot kérek tőle!)
Pontosítok! Én is ilyen voltam. Csak az már nagyon régen volt.
Ettől még emlékszem rá. Valamint emlékszem arra is, hogy a szüleim (akik rendkívül egyszerű, nagyon értékes és jó emberek voltak) nem dumáltak nekem túlzottan sokat. Élték az életüket és hagyták, hogy én is ezt tegyem. Nem voltak pedagógiai célú elbeszélgetések, számonkérések, viszont nagy szeretetben éltünk.
Gyerekként - emlékszem - voltak kótyagos, bizonytalan időszakaim. Kamaszként "rendkívül okos" voltam és erősen lázadó.
Egyetlen dolog volt célravezető: figyeltem a szüleimet, ők hogyan élnek. Ennek eredményeként lassan a helyükre kerültek a dolgok a fejemben és a lelkemben egyaránt.
Boldogan hinném, hogy szülőként én is képes voltam erre. A már felnőtt gyerekeimet nézve úgy gondolom: talán...
A gyerekekkel egyetlen dolgot kell tennünk: szeretni őket. Ez hosszú távon mindent megold.
1 2 3
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 12 db bejegyzés
Összes: 3058 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 147
  • e Hét: 795
  • e Hónap: 7712
  • e Év: 147737
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.