Regisztráció  Belépés
keresztenyhivek.blog.xfree.hu
Milyen csodálatos igazság : Isten a mi Kősziklánk! Római Katolikusok - Beatrix Rózsa
1978.02.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Ferenc pápa - Az Isteni Irgalmasságról
  2015-03-15 17:50:20, vasárnap
 
  'Aki megtapasztalja az isteni irgalmasságot, az késztetést érez arra, hogy irgalmasságot gyakoroljon a legutolsók és a szegények között.'
'Ezekben a kisebb testvéreinkben Jézus vár minket: irgalmasságot kapunk és irgalmat adunk. Menjünk elébe! És ünnepeljük Húsvétot Isten örömében!'
'Nagyböjtben az egyház Isten nevében újra a megtérésre hív, életünk megváltoztatására. A megtérés ugyanis nem egy pillanat műve vagy az év egy időszakához köthető, hanem olyan elkötelezettség, amely egy életen át tart. Ki feltételezheti magáról közülünk, hogy nem bűnös? Senki'
'Szent János arra szólít minket, hogy gyónjuk meg bűneinket, hogy az Úr megbocsásson és megtisztítson bennünket.'
'Az új ember a keresztségben születik, ahol magától Istentől kapja az életet, aki gyermekeivé tesz minket, beilleszt Krisztus testébe és az ő egyházába."
'Ez az új élet lehetővé teszi számunkra, hogy más szemmel nézzük a valóságot, anélkül, hogy olyan dolgok vonnák el a figyelmünket, amelyek nem számítanak és nem tarthatnak sokáig, amelyek idővel véget érnek. Ezért arra kaptunk meghívást, hogy elhagyjuk a bűnös magatartást és tekintetünket a lényegesre függesszük'.
'Az Isten szerint megújult ember szívéből származik a jó magatartás: mindig igazat szólni és kerülni minden hazugságot; nem lopni, hanem inkább megosztani másokkal, főleg a rászorulókkal, amink van; nem engedni a haragnak, a neheztelésnek és a bosszúnak". Ezzel szemben a jó magatartás azt jelenti, hogy 'szelídek vagyunk, nagylelkűek és készek a megbocsátásra; nem mondunk rosszat másokról, ezáltal rossz hírüket keltve, hanem igyekszünk mindenkinek a jó oldalát nézni'.
Megmaradni a szeretetben - ezzel kapcsolatban Ferenc pápa leszögezte: 'Jézus Krisztus szeretete örökké tart, sosem ér véget, mert magának Istennek az élete. Ez a szeretet legyőzi a bűnt és erőt ad arra, hogy fölkeljünk és újrakezdjünk, mert a szív bocsánata megújít és megfiatalít'.

 
 
0 komment , kategória:  Egyházi vezetők imái  
Ferenc pápa szavai
  2015-02-19 14:20:18, csütörtök
 
  "Imádkozzatok azokért az egyiptomi testvéreinkért, akiket három nappal ezelőtt öltek meg Líbiában pusztán azért, mert keresztények. Az Úr fogadja be őket házába, és adjon vigasztalást családjaiknak és közösségeiknek.

Imádkozzunk a békéért a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, emlékezzünk meg az elhunytakról, a sebesültekről és a menekültekről. Imádkozzunk, hogy a nemzetközi közösség békés megoldást találjon a Líbiában kialakult súlyos helyzetre."

(Ferenc pápa szavai a mai általános kihallgatáson)
 
 
0 komment , kategória:  Egyházi vezetők imái  
XVI. Benedek pápa imája a születendő életért
  2014-12-08 16:49:09, hétfő
 
  ,,Urunk Jézus, Te, aki hűségesen meglátogatod és jelenléteddel elárasztod az egyházat és az emberi történelmet, aki Tested és Véred csodálatos Szentsége által részesítesz bennünket isteni életedben és megízlelteted velünk az örök élet örömét, imádunk és áldunk Téged.

Leborulva előtted, aki a közöttünk valóban jelenlévő élet forrása vagy, könyörgünk hozzád: Ébreszd fel bennünk újra a tiszteletet minden születendő emberi élet iránt, tégy képessé minket arra, hogy az anya méhének gyümölcsében megpillantsuk a Teremtő csodálatos művét, tedd készségessé szívünket, hogy nagylelkűen befogadjunk minden gyermeket, aki kopogtat az élet ajtaján.

Áldd meg a családokat, szenteld meg a házaspárokat, tedd termékennyé szeretetüket. Kísérd el Szentlelked világosságával a törvényhozó testületek döntéseit, hogy a népek és nemzetek elismerjék és tiszteljék az élet, minden emberi élet szent mivoltát.
Vezesd a tudósok és orvosok munkáját, hogy a haladás járuljon hozzá a személy átfogó fejlődéséhez és senki ne szenvedjen elnyomást, igazságtalanságot.


IMA GYERMEK SZÜLETÉSÉÉRT

Drága Urunk, azért jövünk eléd, hogy kérjünk, a házasságunkat áldd meg gyermekekkel.
Kérjük, hogy add meg nekünk ezt a kiváltságot, hogy együttműködhessünk Veled a teremtés titkában.
Hódolattal és szeretettel, Uram, egyesítjük szívünket, lelkünket és testünket, és reméljük, ebben az anyaméhben egy gyermek növekedhet, akit szerethetünk, gondozhatunk és dédelgethetünk.
Drága Urunk, készek vagyunk válaszolni a szülővé válás kihívására.
Előre tekintünk a feladatokra és az örömökre, és bár sokszor túlterhel minket a roppant felelősség, de biztosak vagyunk abban, hogy segítségeddel és vezetéseddel sikerül életet adnunk és a tudás és szeretet bőségét adjuk ehhez a különös kis titokhoz.
Segíts, Urunk a teremtés titkához és az életet hozó szerelemhez. Amen.
(Renee Bartowski: Imák házaspárok számára)


IMA A SZÜLETENDŐ GYERMEKÉRT

Uram, akitől minden élet származik, megengedted, hogy az élet elindításában társaid lehettünk. Megáldottad szerelmünket, testünkből származó gyermekünknek lelket adtál.
Engedd, hogy anyja szíve alatt , tőle kapva fejlődéséhez minden szükségeset, átélje a hit és hála érzéseit is, miközben mi érette könyörgünk.
Ne érje őt anyja méhében sem testi bántalom, sem anyjának szomorúsága ne bántsa őt. Szerencsésen lássa meg a napvilágot a Te oltalmad alatt. A Tied ő, sokkal inkább, mint a miénk. Szülessék nemcsak erre a világra, hanem az örök életre is.
Engedd, hogy a Hozzád vezető úton jó barátokra leljen, a jót megismerje, a gonoszság meg ne rontsa szívét.
Segíts bennünket, hogy iránta érzett szeretetünkben és gondoskodásunkban, a Te atyai jóságodat ismerje meg, életünkből tanuljon jó példát. Tudod mennyire esendők, botladozók vagyunk, mennyei ajándékoddal tégy jó keresztény szülőkké bennünket. Amen

Adj találékony szeretetet a köztisztviselőknek és gazdasági szakértőknek, hogy teremtsenek megfelelő feltételeket a fiatal családok számára az új élet örömteli befogadására. Vigasztald meg azokat a házaspárokat, amelyek azért szenvednek, mert nem lehet gyermekük. Gondoskodj róluk jóságoddal.

Nevelj mindenkit arra: viseljék gondját az árva és sorsukra hagyott gyermekeknek, hogy megtapasztalhassák szereteted melegségét, isteni szíved vigaszát.

Mélyen hívő Édesanyáddal, Máriával együtt, akinek ölében magadra vetted emberi természetünket, Tőled, egyetlen igaz Jónktól és Üdvözítőnktől várjuk az erőt, hogy szeressük és szolgáljuk az életet, miközben várjuk, hogy mindig Benned és a Boldogságos Szentháromság szeretetközösségében élhessünk, Amen.

Forrás: Szent Péter Missziós Imamozgalom
 
 
0 komment , kategória:  Egyházi vezetők imái  
VEZESD AZ IFJÚSÁGOT- II. János Pál imája
  2014-12-08 13:31:41, hétfő
 
  Vezesd, ó, Krisztus, az ifjúságot igazságban,

hogy ne hagyják magukat

tévútra vezetni új bálványok által,

mint amilyen a magamutogató fogyasztás,

a mindenáron való jólét,

az erkölcsi lazaság,

vagy az erőszakos tiltakozás:

hadd éljék meg inkább

a te üzenetedet örömben,

mely a Nyolc Boldogság üzenete,

az isteni és felebaráti szeretet üzenete,

az erkölcsi elkötelezettség üzenete

a társadalom hiteles alakítása érdekében.

Vezesd, ó, Krisztus,

valamennyi hűségest a hitben,

hogy a keresztény hit hassa át egész életüket,

és bátor tanúságtevőkké tegye őket

a világ előtt üdvözitő küldetésed során,

hogy az egyház tudatos

és cselekvő tagjai legyenek,

akik bizonyosak abban, hogy ISTEN gyermekei,

és testvérek minden néppel ! Ámen
 
 
0 komment , kategória:  Egyházi vezetők imái  
II. János Pál pápa imádsága a békéért
  2014-12-07 21:28:04, vasárnap
 
  1991. január 16-án:

Atyáink Istene,
nagy és teljes irgalmú,
mindenek Atyja.
Te a béke útjait tervezed,
és nem a szenvedését,
gyűlölöd a háborút
és elnyomod az erőszakosak büszkeségét.
Azért küldted fiadat, Jézust,
hogy a közelieknek és a távoliaknak
békét hirdessen
és minden fajú és származású embert
egyetlen családba gyűjtsön össze.
Halld meg fiaid és leányaid egyöntetű kiáltását,
az egész emberiség sürgető kérését:
Ne legyen többé háború,
visszafordíthatatlan kaland;
Ne legyen többé háború,
a szomorúság és erőszak útvesztője;
Szűnjék meg a Perzsa-öböl háborúja!
Máriával, Jézus anyjával együtt
újra és újra kérünk Téged:
Szólj a népek sorsáért felelősök szívéhez,
tartóztasd fel a bosszú és a számonkérés logikáját,
Lelked által adj ösztönzést új megoldásokra,
nagylelkű és tisztességes gesztusokra,
a párbeszédre és a türelmes várakozásra,
amelyek gyümölcsözőbbek,
mint a be nem tartott háborús feltételek.
Add meg korunknak a béke napjait.
Soha többé háborút!

Ámen.

 
 
0 komment , kategória:  Egyházi vezetők imái  
A tékozló fiú imája
  2014-12-07 15:06:54, vasárnap
 
  Uram, az én esztelen tetteim
versenyre kelnek a tékozló fiúéval,
és mint ő tette, most én is lábadhoz borulok
sírva kérem bocsánatodat,
ne vess meg engem, mindenség királya!

Tégy méltóvá engem halhatatlan asztalod lakomájára,
bár menyegzős köntösöm régen elvesztettem,
bemocskoltam a tőled kapott fehér ruhámat,
Irgalmasságodban ajándékozz meg vele újra engem,
Uram, mindenség királya!

/Romanusz/

Forrás: Virtuális Plébánia
 
 
0 komment , kategória:  Egyházi vezetők imái  
Prohászka Ottokár imája
  2014-12-07 14:27:14, vasárnap
 
  Ó Istenem, szeretlek téged forrón, mélyen, nem mert a kárhozatos szörnyű éjen örök tűzbe vetsz, ha elhagylak, vagy mert egednek ékességet szent örömben úszó angyali zenéjét ígéred nekem szárnyaid alatt. Hanem, mert a kereszten karjaid kitárod emberi szívemet szívedre vártad, rútul kiszögezve, jaj felém hajoltál, vérfutotta arcod forró tüzes oltár! Bűnömért viselted szörnyű ékességet. meg nem állottál gyötrelmek mezsgyéjén: átmentél az éjek szörnyűséges éjén, gyalázat és szitok, lélekhóhérok és gyötrelemkárpitok födtek, kísértek, jaj az utolsó szóig! Rettentő mértékkel mered szeretésed! Ó hadd legyek én legyek könnyező vetésed, Ó hadd legyek, én legyek a te aratásod, míg gyötrelmeiddel lelkem földjét ásod. Szeretlek, szeretlek nem mert megmentettél, hanem mert a vérig, halálig szerettél. S amint Te szerettél szeretlek most téged, életem és lelkem felkínálom neked. Szeretlek, szeretlek te vagy a királyom, Istenem, Mindenem, örök mennyországom. Amen

Forrás: Virtuális Plébánia

 
 
0 komment , kategória:  Egyházi vezetők imái  
L.J. Suenens bíboros: Ima a Lélekért
  2014-12-07 14:26:05, vasárnap
 
  Adj nekünk Uram, látó szemet, szerető szívet és mély lélegzetet.

Amikor látó szemet kérünk Tőled, ezért könyörgünk:
add nekünk, hogy mint Te, úgy lássuk a világot, az embereket és történelmünket; és a magunk élete történetét.

Add, hogy napról napra, óráról órára olyanok legyünk, amilyennek elgondoltál.
Tégy bennünket lassan-lassan azzá, amire teremtettél.
Tégy készségessé szavad iránt, mely megvilágosít és átformál minden életet.

Adj nekünk szerető szívet, hogy igazán szeressünk, megfeledkezve önmagunkról.
Kell, hogy a Te szíved ültesd belénk a miénk helyébe, melynek verése olyan kihagyó, amikor másokról van szó.
Uram, Te szeress általunk!

Uram, adj Lelket nekünk, hogy ne fulladjunk ki az úton, hogy tiszta lélegzet, hogy élet lehessen bennünk.
Segíts, hogy a holnap felé mehessünk, vissza nem tekintve, erőfeszítésektől sosem vonakodva.
Adj Lelket, hogy remélhessünk újra, mintha ma kezdődnék az élet.
Adj reményt a viharok között is, mert akkor is mellettünk állsz, és mi Benned remélünk. Hordozzuk az emberek reményét, de sok-sok gyötrelmét is.
Adj Lelket nekünk, a Te Lelkedet, aki az Atyától származik. A Te Lelkedet, aki ott fúj, ahol akar, esőben, szélben, vagy a szelíd fuvallatban, amellyel megérintesz minket.
Add a Te Lelkedet, hogy mélységből is imádkozhassunk Hozzád, eljöveteledet várva, az Úr teljessége után vágyakozva. Amen.

Forrás: Virtuális Plébánia

 
 
0 komment , kategória:  Egyházi vezetők imái  
Olümpiai Methodiosz: A szüzek imája
  2014-12-07 14:25:13, vasárnap
 
  Tisztának őrizem magamat éretted,
Égő mécsessel sietek elibéd, Jegyesem,
Te vagy életünk lángja: Jézus Krisztus,
Halld meg kiáltásunkat!
A szüzek kórusa hív most Tégedet,
Szépséges virágszál, szerelem és öröm,
Okosság, bölcsesség, Istennek igéje!

Forrás: Virtuális Plébánia
 
 
0 komment , kategória:  Egyházi vezetők imái  
John Henry Newman: Szükségem van rád...
  2014-12-07 14:23:21, vasárnap
 
  Szükségem van rád, hogy taníts napról napra, minden napnak a követelménye és szükséglete szerint. Add meg nekem, Uram, a lelkiismeretnek azt a tisztaságát, amely csak a te sugallatodat érzi és fogja fel. Fülem süket, nem hallom hangodat. Szemem homályos, nem látom jeleidet. Csak Te tudod élessé tenni fülemet, tisztává tenni szememet, megtisztítani és megújítani szívemet. Taníts meg arra, hogy ott üljek lábadnál és hallgassam a szavadat. Ámen.

Forrás: Virtuális Plébánia
 
 
0 komment , kategória:  Egyházi vezetők imái  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2245 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 374
  • e Hét: 2028
  • e Hónap: 10134
  • e Év: 41393
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.