Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Korabeli tankokkal ünneplésről
  2006-10-16 16:41:31, hétfő
 
  Olvasom a hírekben, hogy a kormány korabeli tankokat (trójai falovakat?) akar a Kossuth térre kiállítani okt. 23-ra, emlékezés céljából.
Azt is olvasom, hogy Moszkvába kihelyezett, közös kormányüléseket terveznek...

Mi ez, ha nem a MEGFÉLEMLÍTÉS politikája?

Hiszen a tankokról, főleg okt. 23-án, a többévtizedes szovjet megszállás, majd az 1956-os forradalom vérbefojtása, Bp szétlövetése jut eszünkbe!!!

Tudja mit, szoc.-lib. kormány? Csak ijesztgessen minket, annál harciasabban fogjuk követelni a lemondásukat. Igen minden tagjának, mert a hűségnyilatkozatukkal egyekké váltak a miniszterlnökükkel!!!

Nekünk, pedig tudjuk, hogy a gázvezetéken érkező gáz elzárásával is szankcionálhat bennünket az önök "nagytestvére" és hogy emiatt az EU országai is elítélhetik az erkölcsi forradalmunkat! Tehát, önök most a zsarolhatóságunkra hívják fel a figyelmünket!
Értjük, nagyon is! Hogyne értenénk! Hiszen ehhez hasonló megfélemlítésben, zsarolásban telt el több, mint 60 évünk! De elegünk van belőle! Méghozzá, nagyon is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
BMI


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közös kormányülések Moszkvával
  2006-10-16 16:29:25, hétfő
 
  Közös kormányüléseket tart a jövőben az orosz és a magyar kabinet - jelentette be a kormányszóvivő.

Danks Emese elmondta: az új konzultációs forma lehetőséget ad arra, hogy az egyeztetések intézményes keretek között működjenek, a kormányzati szereplők rendszeresen találkozzanak, és a kölcsönösen fontosnak ítélt témákról egyeztessenek.

A magyar-orosz kétoldalú kapcsolatok átfogó fejlesztéséről Vlagyimir Putyin orosz elnök ez év februári magyarországi látogatásakor egyezett meg Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel.

Oroszország hasonló keretek között működik együtt Franciaországgal, Nagy-Britanniával és Olaszországgal.


**************

Kóka biztosítékai Moszkvának
2006. október 13. 17:40 MNO

A Kék Áramlat gázvezeték balkáni meghosszabbítását a Gazprom a Mollal készíti elő, s az orosz óriáscéggel való stratégiai partnerség jóvoltából Magyarország elosztó központtá válhat Kelet-Közép-Európában - hangsúlyozta a magyar gazdasági miniszter pénteken Moszkvában a magyar-orosz gazdasági együttműködési kormányközi bizottság második ülése utáni sajtóértekezleten.

Kóka János, aki Leonyid Rejman orosz információs technológiai és távközlési miniszterrel együtt elnökölt a bizottsági ülésen, három kulcsfeladatot emelt ki a tucatnál több áttekintett tervezet közül.
Az első az energiabiztonság a téli időszak előtt (a miniszter meggyőződött róla, hogy az orosz partnerek biztosítják a magyar gázellátást), valamint a közös energetikai projektek, mindenekelőtt a Gazpom-Mol tervek előmozdítása.

Kóka szerint a Gazprom és a Mol közös vállalata fél éven belül készíti el a tanulmányt Fekete-tenger alatti orosz-török gázvezeték Törökországtól Ausztriáig való meghosszabbításának megvalósíthatóságáról, beleértve egy tízmilliárd köbméteres magyarországi gáztároló létesítését is. Maga a megvalósítás hozzávetőleg öt évet és több milliárd dolláros befektetést igényel - mondta a magyar tárcavezető. A Gazprom már jelezte, hogy a Mol részt vesz a megvalósításban is mint beruházó.

A másik kulcsfeladat Kóka szerint Záhony kelet-nyugati "átkapcsoló" csomóponttá tétele annak érdekében, hogy "Magyarországon - s ne Lengyelországon vagy Szlovákián - át haladjon az orosz, sőt távol-keleti áru Nyugat-Európába, és a magyar határmelléken teremtse munkahelyek tízezreit".

A záhonyi nemzetközi logisztikai központ létrehozását egy tavaly májusi magyar-orosz-ukrán memorandum irányozta elő, munkacsoportot alakítva a három fél, illetve vállalataik hozzájárulásának vizsgálatára - emlékeztettek megfigyelők. Orosz elemzők szerint az ázsiai-csendes-óceáni térségből Nyugat-Európába irányuló, elég szerény konténerforgalom gyors megélénkítése nem könnyű feladat.

Kóka mindenesetre rámutatott, hogy a MÁV már alapított egy külön vállalatot a záhonyi fejlesztésekre, és jelezte: moszkvai vizitjén még tárgyal Igor Levityin orosz közlekedési miniszterrel, s az orosz szándék a következő napokban véglegesedhet. Ezután háromoldalú találkozót kell tartani Ukrajnával együtt. Magyar részről készen áll a projekt, s a jövő évben indulhat - jelentette ki a miniszter, várva az orosz és ukrán beruházásokat.

A harmadik kulcsfeladatként Kóka a miskolci közös nanotechnológiai kutatólaboratórium beindítását jelölte meg egy magyar állami beruházás segítségével, ami után a központ orosz beruházókat fogadhat, s EU-pénzeket vonhat be, majd piacra viheti az orosz know-how és a magyar technológia találkozásának produktumait.

A miskolci központ 2007 első felében eszközöket vásárolhat az 1,8 milliárd forintnyi közpénzből, s egy hónapon belül elkészül az üzleti modell orosz fél részvételének mikéntjéről - mondta a magyar miniszter. Kóka és Rejman megállapodott két új munkacsoport alakításában a gyógyszerpiaccal és a turizmussal való foglalkozásra, túl a négy meglévő munkacsoporton (energetika, közlekedés, mezőgazdaság, kutatás-fejlesztés).

Egy kérdésre Rejman jelezte: megelégedéssel nyugtázta Kóka biztosítékait arra vonatkozólag, hogy "a tévében látott magyarországi események" nem hatnak ki a kormány irányvonalára, s az üzleti fejlesztés feltételeire.

Az orosz miniszter bizakodott, hogy a budapesti bíróság igazságos ítéletet hoz a Metrovagonmashnak a metrókocsitender eredményére vonatkozó fellebbezése ügyében. A vesztes orosz cég keresetének alapja, hogy a nyertes konzorcium egyik tagja, a Transelektro Közlekedési Rt. ellen a tender ideje alatt csődeljárás indult, ami kizáró ok.

(mti)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2006.09 2006. Október 2006.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 270 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 120
  • e Hét: 957
  • e Hónap: 9561
  • e Év: 45502
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.