Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Magyar-e még Rákóczi?
  2006-10-30 17:10:59, hétfő
 
  RÁKÓCZI HAZAHOZATALA 100 ÉVVEL EZELŐTT


A Kassai dóm, ahol Rákóczi, Zrinyi Ilona, Bercsényi Miklós és társaik hamvai mindmáig nyugszanak, Szlovákia területén található.
A "hazahozatal" és az "itthoni" földben való eltemettetés emlegetése abszurd, mert az úgy volt, hogy:
"1906. október 24-én Ferenc József király szentesíti a II. Rákóczi Ferenc és" "...Törökországban ... bujdosó társai hamvainak hazahozataláról szóló törvénycikket." (A XX. sz. krónikája/Officina Nova/1994.)
"A vonat Orsováról érkezett a fővárosba, majd egynapos ünnepség után ért céljához Kassára. Itt Rákóczit és Zrínyi Ilonát 29-én a dómban, 30-án Thökölyt a késmárki evangélikus templomban helyezték örök nyugalomra." (A magyarok krónikája/Officina Nova/1995.)


RÁKÓCZI (és minden, ami vele kapcsolatos) ELVESZTÉSE 16 ÉVVEL, MAJD 100 ÉVVEL KÉSŐBB

Akkor még nem sejtették, hogy 15 év múlva Kassán sem lesznek bujdosó őseink hamvai "otthon", mert a "trianoni békediktátummal" majd elcsatolják, kiszakítják Magyarország testéből a Felvidéket és Kassa sem lesz magyarországi város többé!

Azt meg én nem sejtettem, hogy a rendszerváltozásnak nevezett felfordulás 16. évében a MAGYARSÁG TELJES KIREKESZTÉSÉVEL fogja Magyarország köztársasági elnöke és miniszterelnöke úgymond "ünnepelni" a nagy eseményt.

Hajrá magyarok! Csak így tovább , a dübörgő lejtőn a teljes megsemmisülés felé!!!
Készülőben vannak az erkölcsi, szellemi és egzisztenciális népirtást szolgáló, reformnak nevezett törvények ahhoz, hogy a magyar úgy éljen hazájában, mint az indiánok Amerikában! Mert a rezervátumba száműzött népségéről és annak történelméről maguk az indiánok tudnak ma már a legkevesebbet.

Bóna Mária Ilona, egy "hazai földi", belső emigráns
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rákóczi
  2006-10-30 11:20:06, hétfő
 
  100 éve, hogy "hazahozatták" Rodostóból Rákóczi fejedelem hamvait és Kassán, a Szent Erzsébet dómban eltemették...
Amikor először találkoztam azzal a ténnyel, hogy ez a hazahozatal pár évvel később, a tiranoni békediktátum után sem lesz többé igaz, még ifjonti lélekkel éltem át az efölött érzett keserűséget. Íme a részlet a novellából arról a bizonyos keserűségről:


"...hamarosan részese lehetett egy vállalati fiatalok szervezte külföldi útnak, mint turista. Bérelt autóbusszal utaztak a Magas-Tátrába. Az akkori Csehszlovákián keresztül mentek Lengyelországba. Alig lépték át a határt, ahol csak megálltak, minden látnivaló ősi magyar levegőt árasztott magából. Lenyűgöző volt a "Kárpátoknak fenyvesekkel vadregényes tája"! Elfogódott volt attól az érzéstől, hogy még egy évvel ezelőtt reménye sem lehetett arra, hogy valaha is a saját szemével láthatja majd azt a tájat, ahol a honfoglaló ősöktől Petőfiig annyian jártak!"
...
"Mint mindig az életben, ha katartikus élményt élt meg, rászakadt egyfajta magányosság. Miért van az, hogy a nagy érzésekkel mindig magára maradt? Miért nem érzik mások is az érzelmek csordulását? Miért nem jelent másoknak is olyan sokat, hogy külföldiként, a saját lábával járhat az ősi földön? Miért nem jut senkinek eszébe, hogy a kassai dómban, székesegyházban(1.) temették el Zrínyi Ilonát és II. Rákóczi Ferencet... Még egy szál virágot sem tehetnek a sírjukra, mert az felért volna egy politikai provokációval!? Miért nem fájt másnak is, hogy Zólyom vára is magyar vár volt és úgy mutogatták, mint egy csehszlovák nevezetességet!? Miért nem tudhattak arról, hogy mi történt 1968-ban(2.), ami miatt még Pozsony utcáin sem volt tanácsos magyarul megszólalni!?
Miközben útitársai a szálláshelyükön nagy zsibongással szórakoztak, Katalin fölkuporodott a vaságyra és levelet írt titkos kedvesének, akivel így osztotta meg élményeit, érzéseit. Nagyon-nagyon vágyott nagy, meghitt beszélgetésekre! Annyi kérdés és mondanivaló halmozódott föl benne serdülő kora óta, hogy kénytelen volt időnként kiírni magából mindazt, amitől csordultig megtelt a szíve-lelke..."


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2006.09 2006. Október 2006.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 270 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 213
  • e Hét: 7211
  • e Hónap: 8158
  • e Év: 44099
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.