Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Az ellenzéket figyelik?
  2006-12-08 21:35:07, péntek
 
  Az ellenzéket figyelik?
2006. december 8. 08:08

Magyarországon egyre határozottabban megfigyelhető az a tendencia, hogy a titkosszolgálatok a feladataik helyett a kormány politikai ellenfeleit célozzák meg, rájuk összpontosítják az energiáikat - erősítették meg a Magyar Nemzetnek biztonságpolitikai szakértők. Szilvásy György titkosszolgálatokat felügyelő kancelláriaminiszter tagadja a vádakat.

Elsősorban a balliberális koalíciók kormányzása idején figyelhető meg hazánkban az a tendencia, hogy a titkosszolgálatok a kabinet politikai ellenfeleit célozzák meg - közölte brüsszeli tudósítónkkal a nyugati világban a hírszerzés területén meghatározónak számító brit hetilap, a Strategic Intelligence Review főszerkesztője, Alex Standish. Ez a szakértő szerint azt is bizonyítja, hogy egyértelmű a történelmi összefonódás a titkosszolgálat és a politikai pártok között. A lapunk által megkérdezett magyar szakemberek és szakpolitikusok szintén nem zárják ki, hogy egyes hírszerzők vagy elhárító tisztek kapcsolatot keresnek politikai pártokkal, annak ellenére, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatokat a rendszerváltozás óta kialakított ellenőrzési szisztéma miatt nagyon nehéz közvetlen pártirányítás alatt működtetni.

Mint ismert, az utóbbi időben többször hivatkozott a kormány politikai ügyekben olyan titkosszolgálati információkra, amelyek később alaptalannak bizonyultak. Ilyen rémhír volt például a szlovákiai terroristák robbantásos merényletének terve a Fidesz országgyűlési választások előtti nagygyűlésén. Nem igazolták a nyomozók azokat az információkat sem, amelyek szervezett szélsőségesekről szóltak, akik a Fidesz szeptember 23-i nagygyűlését megzavarva készülnek az alkotmányos rend megdöntésére. Különös színfoltja volt az elmúlt hónapok eseményeinek az is, amikor a nagykövetek kaptak utasítást a kormánytól az ellenzék lejáratására, de titkosított részleteket szivárogtattak ki azokból a telefonbeszélgetésekből is, amelyeket fideszes képviselők folytattak a szeptemberi tévészékházostrom és az október 23-i rendőrattak elítéltjeivel, illetve áldozataival. A szakértők felettébb furcsának tartják azt is, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő balatonőszödi beszédének nyilvánosságra kerülése után a kormány a Nemzetbiztonsági Hivatalnál (NBH) elrendelt vizsgálatról beszélt, holott a szolgálatoknak ilyen nyomozáshoz nincs törvényes jogosítványuk.

Kövér László egykori fideszes titokminiszter az elmúlt időszak eseményeinek tükrében elképzelhetőnek tarja, hogy egy szűk stáb beszámoltatásán keresztül úgy mozgathatják a titkosszolgálat munkatársait, hogy ők nem is veszik észre, miben vesznek részt. Addig nem kizárt egy ilyen tevékenység, amíg nem használnak engedélyhez kötött titkosszolgálati eszközöket - véli a politikus, aki szerint az is előfordulhat, hogy az ilyen "piszkos munkát" magánnyomozó társaságokkal végeztetik el, felhasználva a régi kapcsolatokat és az NBH alapinformációs bázisát. A képviselők lehallgatásához nemzetbiztonsági bizottsági engedély kell, de a politikusok ismeretségi körét, kapcsolatrendszerét könnyen feltérképezhetik a híváslisták megszerzésével, az ismerősök lehallgatásával - mutatott rá Kövér László. A képviselő emlékeztetett arra: a Gyurcsány Ferenc bizalmasának számító Szilvásy György titkosszolgálatokat felügyelő kancelláriaminiszter már kabinetfőnökként hetenkénti beszámolókat kért Galambos Lajostól, az NBH főigazgatójától. Az egykori kommunista garnitúrának vérében van a manipuláció - fogalmazott Kövér László, aki szerint összefüggés lehet az MTV-székház ostromának megszervezése, az azt követő október 23-i megtorlás és az emberek megfélemlítése között is. Ezek a dolgok nem véletlenszerűen történnek, hanem egy beteges hatalom küzdelmét tapasztalhatjuk a legfőbb gazdasági pozíciókért - szögezte le Kövér László.

Simicskó István, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának fideszes elnöke szerint ha nem is igazolható a titkosszolgálatok politikai befolyásolása, az NBH egyértelműen politikai szerepet vállalt, amikor közleményt adott ki arról, hogy pszichikai bűnsegédnek tekinthető, aki részt vesz erőszakos tüntetéseken. Sajnos a titkosszolgálatok összevonásának meglebegtetésével egyes szervezetek úgy érezhetik, hogy meg kell felelniük a kormány elvárásainak - tette hozzá a képviselő. Simicskó szerint elfogadhatatlan az is, hogy a nagyköveteket utasítják az ellenzék lejáratására, és lejárató cikkeket jelentetnek meg a külföldi sajtóban.
A hírszerzésnek és a nagyköveteknek is többek között az a feladata, hogy megőrizzék a Magyar Köztársaság jó hírét külföldön. Amit azonban a kormány művel, egyértelműen azt a célt szolgálja, hogy miután folyamatosan hazudtak az Európai Uniónak, bebizonyítsák, az ellenzék kormányra kerülésével még rosszabb lesz a helyzet Magyarországon - fejtette ki a politikus.

Tóth Károly, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szocialista alelnöke szerint semmilyen jel nem utal arra, hogy a titkosszolgálatok az eredeti feladataiktól eltérően működnének. Magyarországon Európa egyik legjobb nemzetbiztonsági törvényét alkották meg, és ez a garancia a szabályos működésre - fűzte hozzá a képviselő. Tóth Károly elismerte, hogy az őrző-védő cégek ma hazánkban a legjobb szakembereket vitték el a rendvédelmi szervektől, de tudomása szerint ezek a társaságok is a törvényes keretek között működnek.

Szilvásy György lapunknak leszögezte: a Strategic Intelligence Review állításainak hitelessége, valóságtartalma erősen megkérdőjelezhető. A kancelláriaminiszter szerint a szeptember 18-i budapesti események éppen azért érték váratlanul a rendőrséghez hasonlóan a titkosszolgálatokat is, mert azok nem valamifajta "belső ellenség" keresésével vagy a demokratikus rend elleni támadásokkal voltak elfoglalva, hanem végezték a demokráciákban szokásos egyéb feladataikat. - Az elmúlt 16 évben, beleértve valamennyi kormány tevékenységét, nem rendőrállamot, nem ügynökállamot építettünk - így a titkosszolgálatoknak most kell szembenézniük azzal, hogy törvénytelen eszközöket alkalmazó, adott esetben erőszakos cselekményekre is képes emberek, szervezeti egységek tűnnek fel a közéletben, akár a politikai pártok szervezeti keretei között is - szögezte le a politikus.

Haraszti Gyula, Magyar Nemzet

fidesz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2006.11 2006. December 2007.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 71 db bejegyzés
e év: 126 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 210
  • e Hét: 549
  • e Hónap: 4294
  • e Év: 157790
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.