Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Stoffán György: Gondolatok egy
  2007-01-01 15:23:19, hétfő
 
  Stoffán György: Gondolatok egy gyilkosság után



Szaddam elnököt felakasztották. A világ tétován áll a történetek előtt, de tudja minden gondolkodó ember, hogy itt valami hibázik, Valami nincs rendjén! Hiszen egy lerohant, hazugságokkal, rágalmakkal megtámadott ország első emberét ölték meg azok, akik az olajkészletért mindenre képesek, a akiknek nem számít, hogy saját állampolgáraikat ölik-e meg, vagy idegen országok lakosait küldik a másvilágra. Sátáni összeesküvés áldozata lett Szaddam Husszein.



A történések sorát ismerjük. Amerika és Anglia, mint szövetségesek megtámadnak egy országot, amelynek olaja kellett nekik, s a háború elindítása előtt rágalmak százait harsogta a média. Semmi sem volt igaz abból, amit hallhattunk, olvashattunk Szaddamról és rendszeréről. Illetve, ha igaz volt is bármi, azt nem lehet európai szemmel értékelni. Más kultúra, más szellemiség, más közeg az, amelyben Szaddam Husszein rendet és békét tartott fenn. S mert minden más, a rend fenntartásának eszközei is mások abban a világban. Nem érthetjük annak a világnak a sajátosságait, erkölcsi normáit, mert ott mások az erkölcsi szabályok. Másként tart rendet a Korán és másként a Biblia. Bár ez utóbbi Európában hovatovább semmit sem jelent az embereknek. Igaz, rend, erkölcs és hit sincs már ebben a jóléttől erkölcstelenségbe süllyedt Európában.



Szaddam Husszein elnököt kivégezték, s e kivégzés után az egyes országok megnyilvánulásaiból felmérhető, hogy mely ország hol áll erkölcsileg. Magyarország belekavarodott a megfelelni akarás, a jellemtelenség diplomáciájába. A következőben reagált a Magyar Külügyminisztérium:



"Bár Magyarország az európai értékek alapján nem fogadja el a halálbüntetést, a magyar külügyminisztérium szerint rászolgált a büntetésre Szaddám Huszein - közölte Polgár Viktor külügyi szóvivő. A külügyminisztérium szóvivője elmondta: a volt rezsim bűneinek feltárása és az igazságtétel elengedhetetlen ahhoz, hogy Irakban stabil állam jöjjön létre. Szaddám Huszein bűnösségét bíróság előtt bizonyították, és rászolgált az iraki jogrendben kiszabható legsúlyosabb büntetésre " foglalt állást a Külügyminisztérium.



A fenti nyilatkozat jellemzi az egész magyar kül-és belpolitikát. Talán fölösleges elemezni e néhány mondatot, ám az mindenképpen szembetűnő, hogy Magyarország mai politikai vezetése pontosan megfelel annak az erkölcstelen és cinikus világpolitikai vezetésnek, amely ugyan a végét járja, de végzete bekövetkeztéig még rengeteg bajt és problémát okozhat. A Külügyminisztérium eme állásfoglalása botrányosan primitív, és nem illik rá a "diplomáciai" jelző.

Olvasva e rosszul sikerült, politikai és diplomáciai jellemhibára utaló sorokat, azonnal behelyettesítettem őket, és a magyarországi helyzetre illesztettem a Szaddam elnök kivégzése utáni hivatalos magyar külügyi véleményt. Mit is írna az arab vagy a világsajtó ha:



Például Gyurcsány-ügyben: Tegnap hajnalban felakasztották Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnököt. A diktátor a magyar nemzet ellen elkövetett bűneiért felelt, s ez a büntetés, bár ellenkezik az EU hivatalos halálbüntetés elleni álláspontjával, Gyurcsány kiérdemelte a halált. A magyar stabilitás érdekében fontos volt a büntetés végrehajtása,vagy Horn Gyula esetében: Horn Gyulát felakasztották tegnap hajnalban. Hornt az 1956-ban elkövetett bűnei miatt akasztották fel jogszerű ítélet kihirdetése után. A halálbüntetés ellenkezik ugyan a magyar jogrenddel, de Hornt bűneinek elkövetésekor érvényben lévő jogszabályok szerint ítélték halálra. Közben előkerültek azok a dokumentumok is, amelyek bizonyították a volt pufajkás bűnösségét, s amelyeket az ő miniszterelnöksége alatt tüntettek el, vagy Olaszliszkát illetően: Tegnap hajnalban végrehajtották a halálos ítéletet azokon az olaszliszkai gyilkosokon, akik az elmúlt évben brutális kegyetlenséggel gyermekei szeme láttára megöltek egy tanárt. A kivégzés a magyarországi stabilitás érdekében a televízió nyilvánossága előtt történt. Igaz, nem szokás ilyen módon ítéletet végrehajtani, de maga a bűncselekmény olyan súlyos volt és hasonló esetek is előfordultak , hogy elrettentésképpen maga az igazságügyi miniszter rendelte el a televízió nyilvánossága előtti ítélet végrehajtást.



És ez csupán három hirtelen játszi gondolat volt.



Arra viszont senki sem adott elfogadható választ, hogy miért kellett Szaddam Husszein elnöknek meghalnia?

Részben az olaj birtoklása, másrészt az öbölháború miatti bosszú, harmadrészt pedig annak elkendőzése, hogy Irakban minden sumér emléket következetesen szétbombáztak. Olyan történelmi emlékek váltak semmivé az amerikai bombázások okán, amelyek nem kedveztek a cionista világuralmi törekvéseknek, s számos , köztük a magyar nemzet sok tízezer éves eredetét is bizonyították mind nyelvi mind csillagászati tényekkel.

Gyilkosok, őrültek, diktátorok hoztak halálos ítéletet, s hajtották azt végre Szaddam Husszein elnökön. De lehet-e bűnt még nagyobb bűnnel megtorolni? Nem!

Ha e tragikus kivégzés hatásait, következményeit elemezzük, rá kell jönnünk, hogy egy végzetes háború kezdete volt az a december végi hajnal, amelyen Szaddam Husszein meghalt. Mert ebben az ítélet végrehajtásban csúcsosodott ki Bushnak és kormányának ördögi volta. És Bush most nem először nyilvánította ki sátáni örömét az ellenség halála felett. És aki korábban gyermekek halála felett örvendezett, ma pedig egy államférfi akasztása után adott hangot megelégedettségének, az vagy nem normális, vagy egy erkölcstelen féreg, aki miközben gyilkol, demokráciáról és igazságról beszél.

Két dolgot Husszein elnökkel kapcsolatban meg kell említenünk: Az elnök az öbölháborút nem azért vívta, mert meg akart szállni egy idegen országot, hanem mert vissza akarta szerezni Iraknak Kuvaitot, amely a 16. század óta, mint a Perzsa-öböl - korábban -egyik jelentéktelen faluja, Irak része volt... Ám erről a világ médiumai alig, vagy egyáltalán nem beszéltek, akkoriban. A hallgatás és a mellébeszélés okait bizonyára nem is kell kifejtenünk.

A másik tény, hogy Bush Irak elleni magánháborúja következtében sokkal több ártatlan ember, gyermek és asszony halt meg, mint Szaddam Husszein elnök "diktátorsága" alatt. Ám, erről sem beszélnek túl sokat a világ médiumai. Mint azt sem említi senki, amit a mai politika bizonyít, Irakban csak Szaddam Husszein módszereivel lehetett a belső békét fenntartani. Ezek a módszerek azonban nem voltak olyan embertelenek, mint az amerikai jelenlét óta tapasztalt mérhetetlen jogtiprás és gyilkosságsorozat, vagyis az ostoba és a szocialista demokráciára minden ízében hasonlatos amerikai típusú demokráciára. Mindkettőben fosztóképzőként szerepel az első szó.

Az akasztással tehát, egy hazug és tisztességtelen világ, a joggal való visszaélés és a cinizmus korszaka járt le. A háború azon a hajnalon megkezdődött, s minden bizonnyal azok, akik ezt a Bush-i diktatúrát támogatták és támogatják, s akik megfogalmaznak ostoba és országukat is lejárató állásfoglalást, a gyilkosságot illetően, hasonlóképpen végzik majd, mint a most megölt iraki államelnök.

Mert minél nagyobb egy "birodalom", annál könnyebben omlik össze. És ez olyan tanulság, mint Nagy Sándor óta a tél rettentő és hadakat megsemmisítő ereje a háborúkban. A tél ereje, a természet ereje, a természetes erkölcsi erő.

Lélekben ott állok én is a meggyilkolt és falujában eltemetett elnök sírjánál, hogy lerójam kegyeletemet, s ezzel mélyen elítéljem azt a világdiktatúrát, amely mindnyájunkat fenyeget, különösen a magyarságot! És már most kérem Istent, hogy legyen irgalmas a gyilkosokhoz és az őket segítő szövetségesekhez, akik saját állításukkal is ellenkező ostobaságokat fogalmaztak meg állásfoglalásukban, hogy a gyilkosok kedvébe járhassanak. Hiszen tudjuk jól: ki mivel vétkezik, azzal bűnhődik. A bűnhődés pedig, ez esetben nem várat magára sokáig.

Stoffán György

*************

Hálás vagyok Stoffán Györgynek ezért az írásáért.
Valóban minden gondolkodni tudó ember tisztában van ennek a gyilkosságnak aljas, sunyi indítékaival. Egy idegen hatalom által erőszakosan kreált bábkormányának jogalapja sem volt az ítéletet meghozni.
Az előzményeket ismerjük, ezek közé tartozik a WTC elleni, állítólagos arab támadás is.
Sajnos meg kell állapítanom, hogy a nemzetközi terrorizmust Amerika és Izrael képviseli közvetlenül és közvetve is.
Az olajlelőhelyek mellett vajon kiknek áll elsősorban érdekében a viszonylag erős arab államok megsemmisítése?
Kiknek állt érdekében az emberiség kultúrtörténetének (többek között a szkíta, sumér, hun, magyar kapcsolatok kézzelfogható bizonyítékainak) egyik legjelentősebb tárgyi emléktárának ( pl.Ur város maradványainak) célzott lerombolása?
És most majd következik Irán, aztán még ki tudja hány áldozat.
És közben teleharsogják a világot az iszlám veszedelemmel. Kiknek áll érdekében az iszlám, mint vallás ellen uszítani a fejlett, demokratikus, vallásszabadságot hirdető országokat?
Itt valami tényleg nincs rendben, itt valaminek nagyon súlyos következményei lesznek.
Nekünk, európaiaknak nem árt résen lenni.
A vak is látja Amerika egyre erőteljesebb - már a zsarolást súroló - törekvéseit az EU önállóságának letörésére gazdasági, politikai, pénzügyi és nem utolsósorban katonai téren.
Ha ennek Európa nem tud ellenállni, akkor az Isten irgalmazzon nekünk.

Tibor

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt az új év, spóroljunk!
  2007-01-01 12:26:02, hétfő
 
 
Itt az új év, spóroljunk!
Nyiri János 2007. január 1. 00:00



A néphülyítés számos újabb világrekordját sikerült beállítani az
óesztendőben, és tudható, hogy az évszám fordulása sem fogja csökkenteni a
kormányzati kommunikáció lendületét.


A legújabb prodzsekt szerint minden gyógyszerből van legolcsóbb, és létezik
"leginkább költséghatékony orvosság".
Pártunk és kormányunk januártól új utat tör a gyógyító ellátásban.
"Szoftver" segéli a doktort, hogy Mari néni bajára melyik a leginkább
költséghatékony, olcsó készítmény.
Aki indoklás nélkül eltér a gazdaságilag optimális gyógyszertől, azt
megbüntetik,
ráadásul a betegnek aláírásával igazolnia kell, hogy tudomása van róla: nem
a legolcsóbb szert kapja.

Kekeckedők az új rendszert azzal bírálják, hogy némely medicinák ára akár 50
százalékkal is emelkedhet.
Ezzel szemben az Egészségügyi Minisztérium azt állítja: legfeljebb 15-18
százalékkal emelkednek azoknak a betegeknek a költségei, akik hajlandók
átállni az olcsóbb szerekre.
Ebből is látszik, mennyire szociális a mi kormányunk.
Hatszázalékos infláció mellett alig 15 percenttel emelik bizonyos orvosságok
árát.

Zseniális. Hogy ez eddig nem jutott az eszünkbe!

És szeretnénk leszögezni, hogy ez még nem minden!
Eljő az idő, amikor a beteg interneten rendelheti gyógyszerét
(főleg kistelepüléseken, ugye, mert ott nem költséghatékony az orvos és a
rendelő fenntartása), sőt idővel beláthatjuk, hogy az orvos is nélkülözhető
eleme a gazdaságos egészségügynek,
mivel egyfelől iszonyú drága a képzése (előre a megreformált oktatásért!),
másfelől minden orvos csak a markát tartja.

Majd a szoftver.
A jó szoftver igazságos, költséghatékony, gyors, és a járulékfizetőknek
ingyen megmondja,
melyik a legolcsóbb szer.
Hát kell ennél jobb?
Ja, és ne feledjük: megszűnik az undorító hálapénz, elvégre a szoftver nem
kér baksist.

Csak azt tudnám, miért csodálkozik egy ország azon, hogy a minőségre
érzékeny piacokról idehordják a lejárt szavatosságú sajtot, szalámit, kávét,
italt, miegymást.
Hát hová vigyék?
Tán a szemétbe?
Amikor itt mindent el és be lehet adni a népnek?

Olcsó gyógyszert az olcsó parizerhez!
Ez a magyar jövő.

Így halad a mi magyar reformunk.
Mi magunk is elszégyelljük magunkat, amiért eleddig a kákán is csomót
kerestünk, s nem átallottuk népünk nagyszerű erőfeszítéseit böcsmérelni.
Pedig bárki beláthatja, hogy pártunk és kormányunk a legjobb úton halad a
szép új világ felé.

Mostantól beállunk a sorba.
A magunk szerény eszközeivel kivesszük részünket a szép új világ építéséből.
Néhány jelszót ajánlanánk a közelgő május elsejére, a szociáldemokrácia nagy
ünnepére.

Biztos kézzel a gödrös úton! Csak a szabotőrök akadnak el a kátyúban!

Éljen a keskeny sztráda!

Le a vasúttal! Éljen a modernizáció!

Éljen a mobilizáció!
Mobil postát, mobil temetőt minden faluba!

Nem kell mindig kaviár!
Éljen az olcsó gyógyszer és felvágott!

Trabantot akarunk!
A Trabant gyors, olcsó, megbízható, olcsó, praktikus és olcsó!

Költséghatékony iskolát!

Szeretettel köszöntjük a román és bolgár vendégmunkásokat!

Előre a kétszáz forintos gázért!

Katonáinkat vigyék külföldre, a külföldieket ne vigyék el tőlünk!

Orbán Viktor mondjon le!

Ja, majd elfelejtettem.
Mától Szlovéniában az euró a hivatalos fizetőeszköz.
A tolárt még pár napig elfogadják, úgyhogy siessen elkölteni, akinek van
odahaza.

Amúgy öt éve mi még pariban voltunk a szlovénekkel, Medgyessy Péter 2006-os
eurócsatlakozást ígért a kampányban.
Őfelsége Gyurcsány őszintén megmondta: nem kell megjelölni évszámot,
az csak megzavarná a felkészülésünket.

Gratulálhatunk magunknak.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Ébresztő Magyarok!
  2007-01-01 12:17:43, hétfő
 
  ÉBRESZTŐ MAGYAROK!
ÓÉVI MAGYAR PARADOXOK

A rendszerváltozást követő évek kiemelkedően tragikus évének számít 2006. A 2002-től kormányzó MSZP-SZDSZ duó ebben az évben tette meg a leghatározottabb lépéseket a diktatúrára való áttérés irányába. Ehhez kapcsolódott a példátlan méretű eladósodás, a kormányszintre emelt durva hazugsághalmaz, valamint a nyomorba taszított ország állampolgárainak további anyagi, fizikai és lelki sanyargatása. Tekintsük át az óév fontosabb történéseinek sajátos mérlegét, a tanulságok levonása és a miheztartás érdekében.

I. Az elmúlt évben (is) az a Gyurcsány Ferenc irányította az ország (szakadék felé rohanó) szekerét, aki az alkalmatlanná vált Medgyessy tanácsadója és minisztere volt, majd 2004 augusztusában, a tanácsaira szomjúhozó főnökét, páros lábbal rúgta "utazó nagyköveti" pozícióba.

II. A "dübörgő" hazugságokkal (valamint elhallgatásokkal, Góliát-plakátokkal, csasztuskákkal, médiatámogatásokkal) 2006-ban választási győzelmet arató MSZP (ismét) Gyurcsányban látta ragyogó jövőnk formálójának vezéralakját, és betuszkolta a paranoiás szimptómákkal rendelkező (szólótáncot lejtő) leaderét a miniszterelnöki bársonyszékbe.

III. A választásokat követően,- Gyurcsányék "felpörgették" az addig is esztelen, átláthatatlan és mértéktelen költekezést, melynek következtében, Kádárt, Hornt és Medgyessyt is "lepipálva", megtriplázták az ország adóssághalmazát.

IV. Az EU illetékeseinek, valamint számos - mértékadó - külföldi gazdasági (pénzügyi) szervezet vezetőinek "fejcsóválásait" követően - a táncos lábú nagy hazug - Balatonöszödön kiborította az éjjeliedényt, bejelentette, hogy miközben ő vért izzadt, éveken át nem "csináltak" (Sic!) semmit, semmit (Sic!), illetve szorgalmasan hazudtak "reggel, este és éjszaka" (Sic!). Itt "kurvázta" le az országot Magyarország miniszterelnöke (bocsánat a parlagi kifejezésért, de ezt a szavacskát nem lehetett kihagyni és mással helyettesíteni), és a mintegy kétszáz főnyi "párttag" közül "egy se bírta mondani", hogy: elég volt "Gyurcsány" elvtárs! Egy sem volt, aki elhagyta volna a termet, vagy hozzáérintette volna a tenyerét, a nagy lapaj "lepcses" szájához! Talán azért nem, mert igazat adtak Gyurcsánynak abban, hogy: közösen (partiban) "kurták el" az ország gazdaságát, az Euró bevezetését, és a reájuk szavazó választópolgárok bizalmát.

V. Bizonyos (átvitt) értelemben Demszky Gábor is,- Gyurcsányhoz hasonlóan, folyamatosan hazudott, ígérgetett, menedzselte önmagát, és egyetlenegy érdemleges (említésre méltó) eredményt nem mutatott fel (5 ciklus alatt, 6 helyettesével!), viszont 150 milliárd forint fölé "tornázta" a főváros adósságállományát, ami rekordként is felfogható a város történelmében! A félrevezetett, balek és elfogult budapesti választópolgárok többsége mégis benne látta a gazdátlan Budapest megváltóját, a kátyúk, kutyaürülékek, falfirkák, közlekedési dugók, a hajléktalanok, az utcai árusok és kéregetők, valamint a közterületet rongálók "eltüntetőjét", illetve a főváros felvirágoztatóját.

Hatodszorra is tévedtek!

VI. A váratlanul kipattant, majd országos és nemzetközi botránnyá fejlődött balatonöszödi Gyurcsány-féle produkciót mesteri ügyeskedéssel próbálták "elmaszatolni" a kormánypártok főgurui, és Karinthy Bauerjához hasonlóan magyarázgatták Gyurcsány "bizonyítványát", már-már "bátor" és "időszerű" lépésként feltűntetve botrányhősük ocsmány böszmeségét. Nem számoltak viszont a közvéleménnyel, az állampolgárok önérzetével és a felháborodott tüntetők reakciójával.

VII. Gergényi Péter "főrendőr" viszont résen volt, viperákkal, gumibotokkal, könnygázfelhővel, vízágyúkkal és kardlapozó lovas rendőrökkel verette szét a tüntető tömeget, válogatás nélkül ütötték a gyerekeket, felnőtteket, nőket, férfiakat, magyarokat és külföldieket. A magukból "kivetkezett" rohamrendőrök különös ellenszenvvel viseltettek a nemzeti színű zászlót lobogtató tüntetőkkel szemben.

Kádár rendőrségén is túltéve, rúgták és taposták a földre esetteket, diszkréten körbe állva áldozataikat, hogy a körön kívüliek ne lássák azt a mocskos eljárásukat, amelyet Gergényi főkapitányuk úgy jellemzett, hogy: "rendőrei bátrak voltak, határozottan és szakszerűen léptek fel a rendbontókkal szemben".
Tagadta, hogy vipera lett volna náluk, az azonosítók hiányát pedig azzal magyarázta, hogy dulakodás közben leesett a rendőrök ruhájáról. Hazudott!
Vagyis: Gergényi semmiben sem maradt el miniszterelnökétől! Önmaga is elhitte a hazugságait, és amikor a kamerák előtt megkérdezték tőle, hogy a példátlanul brutális rendőri fellépés miatt nem készül-e beadni a lemondását, akkor olyan (hosszan elnyújtott) "é" és "n" hangokkal képezett kérdőszóval (é-é-é-é-é-n???) válaszolt az érdeklődőknek, amelyből kitűnt, hogy a kérdésből is pontosan annyit értett meg, amennyit rendőrei tevékenységéből...

VIII. A hazug és polgárverető Gergényi elnyerte Gyurcsány főhazug bizalmát, majd - sebtében - két kitüntetést is kapott, a "SÁNTAKUTYA"-díjas (hazug) Demszkytől, Budapest tönkretevőjétől, a budapesti tüntetőket kihívó módon "szembeköpő" kátyúkirálytól! Ez volt a hazug triumvirátus óévi összefogása!

IX. A rendőrség - törvénytelen módon - kisajátította ("műveleti" területté nyilvánította) a Kossuth teret, állam lett, az államban (!), fittyet hányva a demokrácia írott és íratlan törvényeire!

X. Gyurcsány főhazug, az év vége közeledtével, az adófizetők pénzéből tekintélyes jutalmakat osztogatott szét (hallgatag) cinkostársai között, eredményes munkájuk elismerésekét, holott visszamenőleges hatállyal le kellett volna vonni, az általa is semmittevésnek titulált időszakra felvett járandóságukat!

XI. Az MSZP, az SZDSZ, a kormányfő és kormánya ígérete ellenére, az óév megszokott jelenségévé vált: a különféle adóterhek folyamatos növelése, valamint az adónemek "ötletes" bővítése. Rendszeres lett egyes szolgáltatások, élelmiszerek, iparcikkek, gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök árainak "felsrófolása", valamint postai-közlekedési-fűtési-oktatási-temetkezési díjak, továbbá egyes illetékek növelése.

XII. Külön kell megemlíteni a gázárak drasztikus emelését, mivel ezzel a kérdéssel Lendvai Ildikó is részletesen foglalkozott, és akkorát hazudott, hogy a Parlament mennyezete is megsínylette, de mégis a második helyre szorult, Gyurcsány "öszödi" - ominózus - beszédét követően.

Ettől függetlenül, stabil helyet vívott ki magának, az MSZP-s hazugok klubjában.

XIII. Hazánk szuverenitását fenyegető veszély csökkenésével magyarázható, hogy az óévben is tovább folyt, a rendszerváltozás óta (töretlen ütemű haderőreform végrehajtásával) megtizedelt honvédségünk leépítése (16-17 ezer főre), tüzérségünk megszüntetése, T-72-es harckocsijaink elajándékozása. Mindezek ellensúlyozását jelenti, hogy 35 dandártábornokunkkal, még mindig vezetjük a NATO-n belül, az egy dandárra eső dandártábornokok mennyiségi mutatóját.
Állampolgáraink számára megnyugtató, hogy a belső ellenség és gonosztevők ellen, a rendőrség létszámát feltornázták 40 ezer fölé! Most döntöttek arról, hogy sürgősséggel 3 milliárd forintot ad a kormány 120 gránátvető, 1500 darab könnygázgránát, 5000 darab paprikaspray, 11 új rabomobil és 4 darab kamerával ellátott parancsnoki jármű beszerzésére.

Egy rohamrendőr felszerelésére 386 ezer forintba kerül, a védősisak 140 ezerbe, a tömegoszlató gránát darabja 15 ezer forint, a parancsnoki jármű darabját pedig, potom 33 millióért adják.
Ne sajnáljuk a rendőrjeinktől a technikai eszközöket, szükség esetén nekünk is juttatnak belőle...

XIV. Dinamikusan hozzáláttak a MÁV vonalak "kiradírozásához", iskolák, kórházak, kórházi ágyak, postahivatalok tömeges megszüntetéséhez, az ingyenesnek ígért oktatás fizetésessé tételéhez, orvosi vizitdíjak és kórházi napidíjak, valamint várólisták bevezetéséhez, különféle szociális juttatások megnyirbálásához.

XVI. Az óév egyik emlékezetes mozzanatát képezte az '56-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójának ünnepség-sorozata.

Gyurcsányék létrehoztak több száz milliós költséggel egy ormótlan, semmitmondó vascölöp-halmazt, majd vaskerítésekkel és rendőrségi biztosítással megszervezett rendezvény keretében, az állampolgárok és az '56-os forradalmárok kizárásával, ünnepelték azt, amelyet elődpártjuk (MSZMP) és az utódpárt (MSZP) tagságának többsége - szovjet szuronyok segítségével levert, és a megtorlásában évtizedeken át jeleskedett.
Az ünnepségek záróakkordjaként pedig: szétverték, megkergették, megrugdosták, könnygáz- felhőbe burkolták azt a "fasiszta, rasszista, nacionalista, antiszemita, huligán, randalírozó, barikádépítő, gyújtogató, zászlót lobogtató" több száz ezres "csőcseléket", akik képesek voltak felháborodni, mert a hazug, csaló és miniszterelnök nem akar sem lemondani, sem bocsánatot kérni.

EPILÓGUS
A tragikus eseményekkel tarkított óév átadta helyét az újévnek! Ébresztő magyarok, ébresztő Magyarország! Tanuljunk az óév hibáiból! Ne csüggedjünk el, bízzunk magunkban!

Petőfi Sándor: Újév napján, 1949. c. költeményéből idézve:
Megérte ezt az évet is,
Megérte a magyar haza;
A vészes égen beborult
De nem esett le csillaga.

BOLDOG ÚJ ÉVET MAGYARORSZÁG! BOLDOG ÚJ ÉVET TISZTELT OLVASÓK!

(Prof. Dr. Bokor Imre)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Petőfi Sándor:Újév napján
  2007-01-01 12:06:48, hétfő
 
  Petőfi Sándor:Újév napján,1849

Megérte ezt az évet is,
Megérte a magyar haza:
A vészes égen elborult,
De nem esett le csillaga.
Meg van vagdalva, vérzik a kezünk.
De azért még elbírja fegyverünk,
S amerre vág,
Ott hagyja fájó vérnyomát...

Ott hagyja fájó vérnyomát,
Haramja csorda, képeden!
Hogy majd az ítéletnapon
E bélyeg vádolód legyen,
Vádolód az isten szine előtt,
És gyujtsa rettentő haragra őt,
Te ellened,
Ki ránk veszett fogad fened!

De mit az ítélet nekünk?
Ha lesz is az, sokára lesz!
És ami több, és ami fő:
Az isten könyörűletes.
Még majd kegyelmet adna nékik ő...
Ne várakozzunk; e vérengező
Kutyák felett
Tartsunk magunk itéletet!

Tartsunk oly véritéletet,
Hogy elborzadjon a világ;
Majd addig szórjuk rájok a
Szörnyű halálos nyavalyát,
Amíg hirmondónak marad csak egy,
Ki majd otthon reszketve mondja meg,
Hogy jaj neki,
Ki a magyart nem tiszteli!

Nekünk most az isten kevés,
Mert ő nem eléggé kemény;
Hozzád imádkozom, pokol,
Az új esztendő reggelén:
"Öntsd szíveinkbe minden dühödet,
Hogy ne ismerjünk könyörületet,
Mig e gazok
Közűl a földön egy mozog!"

Debrecen, 1849. január 1.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rémálom öntudatra ébredésig
  2007-01-01 12:05:43, hétfő
 
  Rémálom öntudatra ébredésig
MKDSZ Surján László
2007. január 1. hétfő 00:00

Szebb jövőt ígértek már nekünk szélső jobbról, baj lett belőle.
Ma is teszik, állítólag balközépről, baj lesz ebből is.
Mit hallunk?
Fogadjuk el a reformokat, nem fog fájni, vagy ha mégis, akkor megéri.
Ha megéljük.
A végét.

Nohát, erről álmodtam.
Rémálmodtam.

Azt mondják, érdemes kibeszélni a rémálmokat, különben folyton előjönnek.

Ezért megosztom mindenkivel.

Jövőre itt van a háromszáz forintos vizitdíj.
Háromszáz forint nem nagy pénz, de vannak, akiknek nem maradt a hó végére
ennyi maradék sem.
Háromszáz forint nagy pénz, ha sokan adják, s sokszor, mondjuk évente
húszszor.

Vegyünk egy házi orvost, akinek legyen csak 1200 betege.
Egy betegtől vizitdíj címén évente csak 6000 forintot lehet kérni, azaz húsz
vizit után már nem kell fizetni.
Ha a példabeli orvos megkapja mind a 6000 forintot minden betegétől, az 7,2
millió forint.
Persze ez nem valószínű.

Ha ugyanis közben nemcsak nála volt a beteg, hanem szakorvosnál is, akkor e
pénz egy része oda megy.
Miben lesz teát érdekelt a kolléga?

Abban, hogy ne küldje szakorvoshoz a beteget, csak ha már hússzor volt nála.

Azaz év elején igencsak fel akarja dúsítani az orvoshoz-járást,
hogy azután már nyugodtan küldje tovább a 20 vizitdíj beszedése után.

Fordítva, ha mégis tovább kell küldeni szakorvoshoz valaki, akkor a
szakorvos mindent elkövet,
hogy többször visszarendelje, másik szakorvoshoz tovaküldje, attól
visszakapja a háromszáz forintocskát érő beteget.

Mert ekkor már nem betegről van szó, hanem a sok kicsiből összetevődő
milliókról.
A beteggel csak labdázni kell, s kipotyognak a forintok.

A nyugdíjasok ebből az évi hatezer forintból csak kevesebbet állnak, hiszen
300 forinttal megemelkedik havi járandóságuk.
Ha tehát 12 vizit alatt maradnak, akkor nem lesz veszteségük.
Havi egy látogatás.

Orvos és beteg ellentétes oldalra kerül, s nem kérdés, hogy ki húzza a
rövidebbet.

Rémálom mondom, s tudom, hogy az orvosi eskü, meg a szakmai becsület gátja
lesz a megvalósulásának.

Eddig volt hivatalos fék is, az Orvosi Kamara.

Áprilistól viszont, s ez nem állom már, hanem törvény, fékszakadás van.

Ha van becsület, akkor van, s ez esetben nem lesz 7 millió bevétel,
ha nincs becsület, nincs ellenőrzés, ugrik a jövedelem.

Régen büntettek ennyire valakit, ha tisztességes.

Mi lesz azokkal a betegekkel, akik már túl vannak az évi húsz viziten?

Hurrá, nem kell fizetniük!
De vajon biztos-e, hogy ugyanúgy ellátják majd, ugyanazzal a figyelemmel?
Eléggé alapos lesz a vizsgálat?

Ha felmerül a kétely, a beteg odaadja majd a hatezer felett is a pénzt, mert
biztos akar lenni: meggyógyul.

A rémálom keretei között ez az egyetlen útja a gyógyulásnak.
Ekként harcol a kormány a hálapénz ellen.

Mi lesz a gyermekorvosi rendelőben?

Semmi, mondják majd a minisztériumban, a rendszer csak 18 év felett működik.
Igen ám, de a gyermekorvos is kiszámítja, hogy elesett 7 milliócskától, ami
szép pénz, több mint havi fél millió.

Kutya legyek álmomban, ha nem fogja a doktor finomam, sőt olykor nyersen is
odavágni,
hogy a felnőtt beteget gyógyítóknál ez bizony háromszáz forint lenne.
Mi fogja ebben megakadályozni?
Két dolog.
Ha tudja, hogy az adott család ennél többet adott eddig is,
vagy az előbb már említett becsület, másik nevén orvosi etika.

Meg az, hogy felébredek.

Kedves kollégák, ugye csak rémálom.

Részben álom, részben jóslás - hallom a földön két lábbal járók véleményét.

Ugyanis húsz-huszonötezer forintot elvesznek a körzetektől, mivel megszűnik
a műszerfejlesztési támogatás.

Lesz, akinek eleve havi ötvenezer a vesztesége.

Ezáltal erkölcsileg feljogosítva érzi magát arra, hogy begyűjtse a
vizitdíjakból, amit lehet.
Ötvenezer sok, háromszáz kevés.

Nagy lesz hát az igyekezet, hogy az első húsz vizitből minél többet
részesedjék.
A végén még jól is jöhet ki az egészből.

Az orvos, és anyagilag.

A beteg nem, s az orvosban is ott marad a tüske: valamikor az emberekért
akart élni, s most az emberekből él.

Rémálom, mert minden rendszernek olyannak kellene lennie, hogy a jóra
ösztönözzön.

Rémálom, ami nem lesz valóság, mert a kollégáim sokkal jobbak, sokkal
nagyobb bennük a hivatástudat,
mintsem hogy ebbe a beteghalászatba belekezdjenek.

De mi lesz, ha már nem bírják a nyomást?
A szükség nagy úr.

Meg a miniszter is.

Minden zagyva, kidolgozatlan ötletet jogszabályba csigáz és ránk kényszerít.
Még nem tudja: a fák nem nőnek az égig.
Nem tudja, hogy lesz még ébredés.
Öntudatra.

Surján László
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2006.12 2007. Január 2007.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 198 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1583
  • e Hét: 3505
  • e Hónap: 7250
  • e Év: 160746
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.