Belépés
bulac57.blog.xfree.hu
A tegnap történelem, a mai nap ajándék, a holnap pedig meglepetés! Bús László
1957.05.14
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Érzékeny keblek
  2007-01-15 01:09:15, hétfő
 
  A fájdalmat az alacsony zsírtartalmú ételek fogyasztásával is lehet csökkenteni
Érzékeny keblek menstruáció előtt

Ha ön is ilyet észlel jó, ha három hónapon keresztül 400-600 mg-ra emeli az E-vitamin napi mennyiségét. A kávé, a tea és a csokoládé csak ront a helyzeten. A fájdalmat az alacsony zsírtartalmú ételek fogyasztásával sikerrel lehet enyhíteni. Segíthetnek a rostban gazdag ételek, amelyek csökkentik a fájdalom okozójának, az ösztrogénnek a termelődését. Bevált szer a fájdalmak ellen a ligetszépe olaj.

Mi az, ami nem okoz mellrákot?

Fogamzásgátló

Egy tanulmány szerint a fogamzásgátló tablettát szedő nők nagy része fél, hogy mellrákot kap. A tanulmány, amelyben 9200, 35-64 éves nő vett részt, nem igazolta az összefüggést a fogamzásgátló és a mellrák között. Csak akkor növekszik meg a veszély, ha a nő dohányzik is.

Izzadásgátló

Világszerte elterjedt az a figyelmeztetés, hogy a nők ne használjanak izzadásgátlót, mert nyirokmirigyek mérgezését okozza. A szakembereknek bizonyítékaik vannak arra, hogy ez nem igaz.

Örökletesség

Úgy tűnik, a mellrákos esetek 5-10 százaléka génmutáció következménye. Ha valakinek a családjában volt daganatos beteg, ez még nem jelenti azt, hogy mindenki megkapja a betegséget. Ám ha a családban még nem fordul elő rák, ez még nem biztosíték arra, hogy ön nem betegedhet meg.

Melltartó

Fél modern alsóneműt vásárolni? Azt hallotta, hogy a merevítős melltartó rákot okozhat, mert akadályozza a nyirokfolyadék távozását a mellből? A szakemberek ezzel szemben azt állítják, hogy semmilyen melltartó nem veszélyes.

Vetélések

A sajtóban olyan hírek láttak napvilágot, hogy a vetélés növeli a rákos megbetegedés kockázatát, de egy tanulmány sem erősítette ezt meg.

Adománygyűjtő tárgyak

Ezüst kitűző, rózsaszín kozmetikai táska - ezek az Avon Cosmetics mellrák elleni harcának legújabb jelképei. Aki ilyen tárgyakat vásárol, a mellrák elleni küzdelmet is támogatja. Tavaly öszszesen 4,5 millió szlovák koronát sikerült erre a célra összegyűjteni. Ebből fedezték a mellrákról szóló információs kampányt és 214 mellrákos nő gyógykezelését.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk  
Otthoni mellvizsgálat
  2007-01-15 01:06:34, hétfő
 
  A legfontosabb a rendszeresség. Az önvizsgálatot mindig néhány nappal a menstruáció után végezze, ha pedig fogamzásgátlót használ, akkor azon a napon, amikor új csomagolást kezd. Ha új csomót fedez fel, figyelmeztesse az orvosát.

1. Álljon a tükör elé, keze legyen a testével párhuzamosan. Alaposan vegye szemügyre mindkét mellét. Figyelje meg, hogy a legutóbbi önvizsgálat óta nem változott-e meg a nagysága, formája, nincs-e rajta valami rendellenesség, kidudorodás, behorpadás, a mellbimbó nincs-e behúzódva, vagy nem deformált-e. Ugyanígy még egyszer vegye szemügyre a mellét felemelt kézzel.

2. A bal kezével tapogassa végig a jobb mellét. A mutató- és gyűrűs- ujjal körkörös mozdulatokkal vizsgálja át hónaljtól egészen a mell közepéig. Finoman nyomja össze az ujját, és próbáljon csomót kitapogatni. Amikor a mellbimbót vizsgálja, figyelje meg, nem jön-e belőle váladék. A mell körüli területet és a hónaljat is alaposan tapogassa végig. A jobb kezével a bal mellét vizsgálja meg. Ha csomót észlel a mellében, a következő hónapban figyelje meg, változott-e valami.

3. Feküdjön hanyatt, bal kézzel a jobb mellet, jobb kézzel a bal mellett vizsgálja át. Ugyanezt ismételje meg a jobb mellével is.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk  
Ez a hét
  2007-01-15 01:02:42, hétfő
 
  Január 15.,16.,17. - a Hold a Nyilas jegyében van

A Nyilas hatással van a combokra, a csípőre, a keresztcsontra és a mozgásra. A mozgás boldogsághormonokat szabadít fel a szervezetünkben. Javítja az izmok feszességét és testtartásunkat. Tornázzunk egyet: álljunk kb. 50 cm-es terpeszbe. Térdeinket hajlítsuk be, miközben az egyik lábunkkal támaszkodjunk a sarkunkra, és a lábujjainkat húzzuk felfelé. Testsúlyunkat vigyük át a másik lábra. Fenekünket toljuk hátra, s egyenes háttal enyhén dőljünk előre. Maradjunk ebben a testtartásban 15 másodpercig, majd végezzük el a gyakorlatot a másik oldalra. Kedvező időszak a meleg fürdőre, szaunára, masszázsra. Beigazolódott, hogy a Holt-tengerből nyert só hatásos a narancsbőr ellen. Óvja bőrünket a kiszáradástól, lazítja a kötőanyagokat és kisimítja a bőrt. Fontos, hogy a fürdővíz kb. 37 fokos legyen. Pihenjünk felpolcolt lábakkal.

Január 18., 19. - a Hold a Bak jegyében van

A Bak hatással van a csontvázra, a testtartásra, a térdre és a mozgásra. A csontváz a testnek szilárd támaszt ad. A csontváz tartásáért pedig a pszichénk a felelős. Az ébredés utáni alapos nyújtózkodás még az ágyban ,,életre ráz" bennünket. A csakra jelentése a szanszkrit nyelvben ,,kerék", a testünkben forgó energiakereket jelöli. Próbáljuk meg meditációval megmozgatni az első csakrát, mely a hátgerinc végén helyezkedik el (a farcsonton). Üljünk kényelmes testtartásban, és hunyjuk le a szemünket. Képzeljünk el egy piros virágot a hátgerincünkön, mely folyamatosan növekszik, és piros fénnyel áraszt el bennünket. Ez a csakra a szervezetünk szükségleteivel és a túléléssel is összefügg. Ha újhold idején böjtölünk, segítsük magunkat autoszuggesztióval: tisztulok, örülök.

Január 20., 21., - a Hold a Vízöntő jegyében van

A Vízöntő hatással van a lábikrára, a sípcsontra, a bokára, a sarokra és a visszerekre. Az érfalak rugalmasságát elősegíti a rutin, amelynek legjobb forrása a hajdina. Legtöbbet a friss hajtások tartalmaznak, továbbá a magvakból és azok héjából készült teák. Friss hajtásokat a magvak csíráztatásával nyerhetünk. Forgassuk bokánkat, ez megmozgatja a lábikra izmait és serkenti a vérkeringést. Közben mélyen lélegezzünk. Énekeljünk! Az éneklés boldoggá tesz.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk  
Egész évben orrfújás
  2007-01-15 01:01:07, hétfő
 
  Minél tovább szopik a baba, annál gyorsabban fejlődik ki immunrendszere, annál kevesebbszer szorul orvosi segítségre, annál gyorsabban mehet óvodába
Egész évben orrfújás, láz - betegség - nélkül!

A tél alaposan próbára teszi a kisgyermek immunrendszerét. Csak a jó immunrendszerű gyermekek nem fáznak meg. A védekezés azt jelenti, hogy a szervezet képes ellenállni a káros külső és belső hatásoknak. Nélküle az ember meghalna. A gyermek bizonyos immunitással jön a világra, de élete folyamán alakul, fejlődik ez a rendszer. Némely ellenanyag a második életév folyamán éri el a maximális mennyiséget, némelyik pedig az 5. vagy a 6. életévben, vagy még később. A gyermek gyakori betegsége azt jelzi, hogy az immunrendszere még nem fejlődött ki teljesen.

Erre legnagyobb hatással a szoptatás van. Minél tovább tart, annál jobban serkenti az immunrendszert. Az anyatejjel olyan ellenanyagok kerülnek a kicsi szervezetébe, amelyek az anya szervezetében alakultak ki élete folyamán. Fontos, hogy az anya ne kerüljön kapcsolatba allergénekkel, és betartsa a helyes táplálkozás szabályait. Ha például a baba éjszaka tüsszent vagy köhög, nem biztos, hogy megfázott. Lehet, hogy a tehéntejre allergiás, amely az anyatejjel került a szervezetébe. Elég, hogy az anya kerüli a tehéntejet, s a problémák eltűnnek.

Az egészséges immunrendszer alapelvei:

Nehéz ételekkel ne terhelje feleslegesen a kicsi gyomrát, ugyanis a bél az immunrendszer fő szerve.

Vitaminban gazdag ételt adjon gyermekének.

Eddze a babát. Mindennap legyen kint vele legalább egy órát. Jó, ha zuhanyozáskor fokozatosan csökkenti a víz hőmérsékletét. Már hét hónapos korban langyos vízbe mártott szivaccsal törölheti meg a lábát. Ezután frotté törülközővel alaposan dörzsölje meg, hogy a vérkeringés javuljon. Jó, ha hozzászokik a nyitott ablak melletti alváshoz még télen is.

Legyen ellenálló a nyálkahártyája, ugyanis ezen keresztül jutnak a szervezetébe a baktériumok. Ehhez megfelelő a sópipa és a sótartalmú inhalátor. Alapvető követelmény az orr tisztán tartása.

Sok orvos javasolja az influenza elleni védőoltást.

Az immunrendszert erősítik a probiotikumok, amelyek a bél nyálkahártyájára hatnak. Kitűnő étel a savanyú káposzta, savanyú uborka, joghurt és aludttej.

Az immunrendszer alapköve a cink és a szelén. Ne feledkezzen meg ezért a hagymáról, fokhagymáról, halról, dióról, tökmagról, teljes őrlésű termékekről, hüvelyesekről és tojásról sem.

A tisztálkodást ne vigye túlzásba. A természetes környezet felkészíti a gyermeket a kórokozók elleni védekezésre.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk  
Minden jelre figyeljünk!
  2007-01-15 00:59:37, hétfő
 
  Gyakori problémák újszülött- és csecsemőkorban, amelyeket jó ismerni és kezelni

Kötőhártya-gyulladás

Újszülöttkorban 5-14 nappal a születés után jelentkező kötőhártya-gyulladás megelőzésére már a szülőszobában szemcseppet kapnak a kicsik. A születés után 4-21 nappal kezdődőeket már nem a szülőcsatornán való áthaladás okozza. Ilyenkor a kötőhártya és a szemhéj megduzzad, a szemzugban genny gyűlik össze. A váladékot langyos kamillás oldattal naponta többször letöröljük, és az orvos által előírt szemcseppet csöppentünk mindkét szembe. Ha a gyulladás néhány nap alatt nem múlik el vagy ismételten kiújul, szemész szakorvoshoz kell fordulni.

Szájpenész

Újszülötteknél gyakori elváltozás, hogy a szájüreg nyálkahártyáján, a nyelven kisebb-nagyobb fehér foltok jelennek meg. Ezek ujjunkra csavart boraxglicerin oldatos gézlappal határozott mozdulattal, könnyen eltávolíthatók. Fontos, hogy a kezelést naponta többször végezzük el. Szoptatott babák esetén az édesanyának a mellbimbót is ajánlatos boraxglicerines oldattal beecsetelni.

Veleszületett csípőficam

Lányoknál gyakran látható születés után egy- vagy kétoldali elváltozás. A combízületben a combcsont feje felfelé és hátra kicsúszik az ízületi vápából. Az ortopédiai szűrővizsgálat, valamint a hathetes korban ajánlott ultrahangos csípővizsgálat alapján, az időben elkezdett kezelés teljes gyógyulást eredményez.

Atópiás dermatitisz

Veleszületett hajlamon alapuló, meglehetősen gyakori bőrgyulladás (megelőzésében az anyatejes táplálásnak nagy szerepe van). Csecsemőknél vérbő, nedvedző, viszkető kiütések jelentkeznek az arcon a végtagokon, a farpofákon, ezek nagyobb területekké összefolyhatnak. Idősebb gyermekeknél viszkető, száraz elváltozások találhatók a hajlatokban. A tünetek őszszel és télen romlanak. Felső légúti huruttal egy időben még kifejezettebbek. Vigyázni kell, hogy az elváltozások ne fertőződhessenek felül. Atópiás csecsemőknél szappan és sampon helyett gyógyszertári mosakodókrémet alkalmazzunk. A tünetek jelentkezésekor a kisgyermeket gyermekorvoshoz vagy bőrgyógyászhoz kell vinni.

Speciális eset a pelenkadermatitisz, amit a vizelet, a pelenka, a babaápolási termékek és a széklet irritációja okoz. A comb belső felszínén, a farpofákon összefolyó, élénkvörös, nedvedző vagy hámló foltok hajlamosak a gombás felülfertőződésre. A gyakori pelenkacsere, a bőr tisztán, szárazon tartása, valamint előírt kenőcs használata segít.

Kólika

Kéthetestől három hónapos korig jelentkező hasi fájdalom, leggyakrabban csillapíthatatlan sírással, nyugtalansággal járó rohamok jellemzik, előre megjósolható időpontokban. A csecsemők egy része azonban megszakításokkal sír, a sírás levegőnyeléssel jár, ez haspuffadást okoz. A kólika oka ismeretlen, de valószínűleg a hasfájásban közrejátszik a levegő lenyelése, túletetés, fáradtság, esetleg allergiás reakció is. Ha a csecsemő jól eszik, megfelelően fejlődik, nincs nagy baj. A kólikás babák megnyugtathatók, ha kézben tartják, ringatják őket, hátukat finoman paskolják, böfiztetik.

Láz

Csecsemőkorban a testhőmérsékletet végbélben mérjük: a babát a hátára fektetjük, bokánál összefogott lábait megemeljük, a bekrémezett végű lázmérőt finoman a végbélnyílásba csúsztatjuk. Két-három éves kortól már a hónaljban is mérhetjük a testhőmérsékletet. Végbélben a higanyszál emelkedéséig, hónaljban 10 percig tartjuk benn a hagyományos hőmérőt. A végbélben mért hőmérséklet kb. 0,5 °C fokkal magasabb, de így sem több 37,5 °C-nál. Erőteljes lázcsillapítás 38 °C alatt nem szükséges. A magas lázat még az orvos megérkezése előtt csillapítani kell. Lázcsillapító kúp, szirup vagy tabletta vény nélkül is kapható a patikákban, a gyógyszerész a gyermek korának és esetleges alapbetegségének megfelelő készítményt javasol. Soha ne adjunk felnőtt gyógyszert gyermekeknek! Csecsemő- és kisdedkorban inkább kúpot alkalmazzunk. Magas - 39 °C fok vagy afölötti - láz esetén állott vizes borogatást helyezhetünk a végtagokra, vagy hűtőfürdőt készíthetünk.

Hasmenés

Újszülött- és csecsemőkorban különösen az anyatejes babáknak naponta 4-6, világos, nem formált székletük van. A gyakori híg széklet önmagában nem ad aggodalomra okot, amíg a csecsemő megfelelően gyarapszik, nincs hányás és véres széklet. A heveny hasmenések leggyakoribb oka fertőzés, amit baktériumok vagy vírusok okozhatnak. A csecsemő lázas, hány, bágyadt, étvágytalan, széklete esetleg véres, bűzös, édeskés szagú. Diéta, gondos ápolás és teáztatás (sokszor, kis adagokban) fontos részei a terápiának. Az esetleges lázat csillapítani kell, lehetőleg lázcsillapító sziruppal. A még szopó csecsemő anyatejet kapjon, az elválasztást fel kell függeszteni. A már elválasztott kicsiknél ajánlott a sós vízben főtt sárgarépa, rizs, reszelt alma, banán.

Hetekig, hónapokig tartó enyhébb hasmenést különböző betegségek, felszívódási zavarok, allergiák okozhatnak. Leggyakrabban a lisztérzékenység, laktóz intolerancia és a tehéntejfehérje-érzékenység fordul elő.

Gyomorkapu-szűkület

Négy-hat hetes csecsemőknél ismétlődő sugárhányások léphetnek fel az étkezéseket követően. Ennek leggyakoribb oka a gyomor és a patkóbél között elhelyezkedő gyomorkapu izomgyűrűjének megvastagodása és következményes szűkülete, ami sebészeti ellátást tesz szükségessé. Az ismétlődő hányások a baba kiszáradásához vezethetnek, így minél előbb orvoshoz kell fordulni. A műtét után a csecsemők hamar behozzák lemaradásukat.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk  
Rágógumi: pro és kontra
  2007-01-15 00:58:17, hétfő
 
  A rágás hatására fokozódik a nyáltermelés, ami károsíthatja a fogzománcot, felhígítja az emésztő nedveket

Biztosan sok reklámban hallotta már, hogy a rágózás helyreállítja a száj egészséges pH-értékét. De biztosan azzal az érvvel is próbáltak már meggyőzni, hogy a ,,kamu-rágás“ káros folyamatokat indíthat be a gyomorban. Vajon kinek van igaza? Megvizsgáltuk a rágózás mellett és ellen szóló érveket.

Fogmosás helyett?

Mellette szól: Étkezések után a fogszuvasodás megelőzésére, ha nincs lehetőség a fogmosásra, segíthet a cukormentes rágó, hiszen a rágás során felszabaduló szemcsék megtisztítják a fogakat a lepedéktől.

Ellene szól: Az igaz ugyan, hogy az étkezés után a cukormentes rágó hozzájárul a száj sav-bázis egyensúlyának helyreállításához, az viszont már nem, hogy ilyenkor a szájápolás elintézhető egyetlen rágógumival. A rágás és az ízanyagok hatására fokozódik a nyáltermelés, és a nagy mennyiségű nyál károsíthatja a zománcot. Ráadásul a lepedék és az abban lévő baktériumok a fogfelszínen maradnak, ezeket ugyanis a rágógumi képtelen eltüntetni.

Fárasztó lehet

Mellette szól: A rágózás során a folyamatos szájmozgás hatására fokozódik az agy vérellátása, ezáltal a koncentrációs képességeink is javulnak. A rágózás a stressz kellemetlen hatásait is képes enyhíteni.

Ellene szól: Az órákig tartó folyamatos rágás következtében a rágóízület elfárad, és a száj nyitásakor az állkapocs megfájdulhat. Ennek hosszabb idő után akár olyan következményei is jelentkezhetnek, melyek gyógyítása szakorvosi ellátást igényelhet.

Unaloműző rágcsálás

Mellette szól: Pszichológusok állítása szerint a rágózás kiválóan alkalmas az unalom elűzésére, gyerekeknek jutalomként adva sokkal egészségesebb, mint az édességek.

Ellene szól: Amerikai kutatások szerint azoknál, akik naponta többször 2-3 órán át rágóznak, jelentősen nagyobb a fogínygyulladás és az egyéb fogágybetegségek kialakulásának valószínűsége. A rágózás ideális időtartama étkezés után maximum 5-15 perc.

Fogyókúrához is ajánlott

Mellette szól: Amíg rágózunk, addig sem nassolunk. A folyamatos rágással óránként 11 kalóriát éget el a szervezet.

Ellene szól: A rágózás serkenti a gyomorsav-termelődést, ami fokozza az éhségérzetet. Ha nagyobb mennyiségű gyomorsav termelődik, szervezetünk felkészül az étel ,,fogadására" a gyomorban. Ha azonban nem érkezik táplálék, a keletkezett sav károsíthatja a gyomor nyálkahártyáját.

Vészhelyzet esetére

Mellette szól: Gyors és hatékony módja a lehelet igazán frissé és kellemessé tételének egy rágógumi elrágása, ez segíthet elkerülni a kínos testközeli helyzeteket, ha épp nincs lehetőség fogmosásra.

Ellene szól: Mint minden más étkezésnek, a rágózásnak is van illemtana. ĺgy például komoly értekezleten, állásinterjún a friss lehelet fontossága eltörpül a rágózással elkövetett hiba mellett. A diszkrét és észrevétlen rágózás mindig alapkövetelmény, de vannak esetek, amikor még ez sem megengedhető.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk  
Mi a különbség
  2007-01-15 00:55:54, hétfő
 
  Mi a különbség a vízben és a zsírban oldódó vitaminok között?

A vitaminokat két csoportra osztjuk: vízben (C- és B-vitaminok) és zsírban oldódó vitaminokra (A-, D-, E- és K-vitamin). A zsírban oldódó vitaminok a szövetekben raktározódnak, de a vízben oldódóknak a B12-vitaminon kívül nincs tulajdonságuk, ezért folyamatosan fel kell tölteni a szervezet tartalékait.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk  
Az étel kacskaringós útja
  2007-01-15 00:54:17, hétfő
 
  Úgy kombináljuk az ételeket, hogy az emésztéssel ne sokkoljuk a szervezetet, tehát fehérjéhez ne szénhidrátot, hanem sok zöldséget együnk

Egy egészséges felnőtt ember egy év alatt fél tonna élelmet fogyaszt el. Hogy szervezete megfelelő tápanyaghoz és energiához jusson, le kell bontania fehérjére, zsiradékra, cukrokra. A vegyi folyamatok sorozata a kilenc méter hosszú emésztőcsatornában megy végbe.

Az emésztőrendszer legszélesebb része a gyomor, amely 2 liternyi ételt is képes befogadni. Erős izomzatával az élelmet alaposan összekeveri a gyomorsavval. Az élelem innen a nyombélbe vándorol.

Egy ősi indiai mondás szerint minden embernek egy kupac rizs jár, s csak tőle függ, milyen gyorsan fogyasztja el.

Ha nem terheljük túl emésztőrendszerünket, sok energiát takaríthatunk meg. Néhány szabály, amelyet hasznos volna betartani:

Enni mindig kényelmesen, ülve, az evésre összpontosítva kell. Minél jobban megrágjuk az ételt, annál kevesebb munka marad a gyomornak.

Rossz szokás, ha valaki minden falat után iszik. Feleslegesen felhigítja vele az emésztőnedveket, megnehezíti a gyomor munkáját.

Az ételek elválasztásán alapuló táplálkozás több divatnál, hiszen az emésztés során lejátszódó fiziológiai folyamatok ismeretére épül. A fehérjék emésztéséhez savra van szükség, a szaharidok lúgos közegben emésztődnek. Ha tehát rántott húst eszünk sült krumplival, a hús fehérjéje a gyomorban kezd emésztődni, de a krumpliban található összetett cukornak a nyombél lúgos közegére kell várnia. Nagy mennyiségű emésztőnedvet kell termelni, hogy a szükséges pH-értéket biztosítani tudja. Ezért jobb az ételt úgy kombinálni, hogy az emésztéssel ne sokkoljuk a szervezetet. Alapszabály, hogy ne keverjük a fehérjét a szachariddal. Barátkozzunk meg a legelőnyösebb kombinációval: a húst és más fehérjét csakis zöldséggel fogyaszszuk.

A napi ételmennyiség legalább felét nyers gyümölcs és zöldség alkossa. A vitaminokon és nyomelemeken kívül enzimeket és rostot tartalmaz, amely segíti az emésztést, és valósággal kisöpri a beleket.

A zöldséget és a gyümölcsöt soha ne keverjük.

Kíméletesen készítsük el az ételeket: főzzük, pároljuk, dinszteljük. Sütéskor nagyon sok veszélyes anyag keletkezik, és az étel sok zsírt szív magába.

Csak akkor együnk, ha valóban éhesek vagyunk, amikor a gyomor valóban üres, amikor már minden élelmet megemésztett.

Az emésztőnedvek képződésének serkentésére naponta egy pohár bor vagy sör megengedett.

Hetente egyszer rendszeresen tartsunk gyümölcs- vagy lénapot, amikor csak frissen facsart zöldség- vagy gyümölcslevet iszunk.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk  
Évente négyszer
  2007-01-15 00:52:51, hétfő
 
  Természetes tisztítószervünk nem győzi a szervezetet megszabadítani az élelemmel bevitt mérgektől
Évente négyszer méregtelenítsen!

A népi bölcselet évente legalább négyszer ajánlja a szervezet méregtelenítését koplalás, böjt, diéta formájában. A tapasztalat az, hogy amit a gépkocsinak és a lakásnak megadunk, szervezetünktől sajnáljuk. Tegye a kezét a szívére: nem csupán lustaság van a háttérben?

Mérgek

A szervezetet több oldalról károsítják, kezdve az elhalt bőrsejtektől, amelyeket a test naponta bocsát ki, a szmogon, a nikotinon, a mérgező fémeken (ólom, alumínium), az ételen át, amely túl sok telített zsírt, cukrot, vegyi anyagot (peszticidet, színezéket és tartósítószert) tartalmaz. Természetes tisztítószervünk nem győzi a munkát, a szervezet pedig fáradtsággal és szürke bőrrel válaszol.

Természetes tisztítás

A gyógynövények kiűzik a szervezetből a mérgeket. Néhány vízhajtó, epehajtó erős antioxidánsokat tartalmaz, amelyek felveszik a harcot a szabad gyökök és az idő előtti öregedés ellen. Az alábbiakban a legismertebb méregtelenítő növényeket mutatjuk be. Győződjön meg hatásukról!
 
 
1 komment , kategória:  Egészségünk  
Amit eszel, abból leszel7
  2007-01-15 00:49:25, hétfő
 
  Fogyasztó gyümölcsök

Ribizli

A ribizli szemei nagy mennyiségű C-vitamint tartalmaznak. Az ásványi anyagok közül a kálium, a foszfor, a kalcium és a magnézium aránya jelentős. Zsírégető és vízhajtó. Száz grammonként körülbelül 34 kilokalória energiát tartalmaz.

Eper

Az eper bőséges kálium-, vas- és étkezési rostforrás, vértisztító baktériumölő, C- és B-vitaminban gazdag. Hatóanyagi méregtelenítésre, zsírégetésre és vízhajtásra is alkalmasak. Fogyókúrák remek és ajánlott gyümölcse, mert száz grammja alig 35 kilokalória energiát tartalmaz.

Görögdinnye

A görögdinnye kiváló méregtelenítő. Magas víztartalmának köszönhetően tisztítja a beleket, kiüríti a szervezetben lerakódott káros anyagokat. Vitamintartalma csekély, de ettől függetlenül ideális gyümölcs a böjthöz, mert laktató, hamar eltelíti a gyomrot, és 10 dekányi mindössze 30 kalóriát tartalmaz.

Málna

A málna sok ásványi anyagot, C-vitamint tartalmaz, ugyanakkor kevés benne a szénhidrát. Viszonylag korán érik, és a gyümölcsök közül kiemelkedően magas a fehérjetartalma. 100 grammban 29-35 kalória van.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2006.12 2007. Január 2007.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 317 db bejegyzés
e év: 3520 db bejegyzés
Összes: 7056 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 436
  • e Hét: 1036
  • e Hónap: 8663
  • e Év: 401856
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.