Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Katona József: Bánk bán
  2007-01-17 14:10:26, szerda
 
  TIBORC panasza

" Ő cifra és márványos házakat építtet; és mi csaknem megfagyunk kunyhónk sövényfalai közt. - Aki száz meg százezret rabol, bírája lészen annak, akit a szükség garast rabolni kényszerített. - Tűrj békességgel, ezt papolja az apáturunk is sokszor...de tömve volt magának a gyomra. - Ha szorongat a szegénység, a poklot nem féljük; a mennyország sem jön oly szép színben a szemünk elébe. - A természet a szegényt arra szánta, hogy szülessen, éljen, dolgozzon, éhezzen, sanyarogjon és meghaljon. Esmérni kell az élhetetlenek sorsát, minekelőtte meg tudhassuk szánni is. - Él még Bánk atyánk, fogom kiáltani."
(Katona József: Bánk bán)
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
EU-pénzek lehívása...
  2007-01-17 13:25:15, szerda
 
  Lehetetlenné teszi a kormány az EU-pénzek lehívását?
2007. január 16. 11:12 MNO

Lehetetlenné teszik az Új Magyarország Fejlesztési Terv 2007 január második hetében nyilvánosságra hozott pályázati tervezeteiben szereplő feltételek az európai uniós támogatások lehívását - vélik a szakmai szervezetek. Így viszont a költségvetésnek sem kell majd kifizetnie az önrészt.

- Nagyítóval kell majd keresni azokat a vállalkozókat, akik a tervezet kritériumainak megfelelhetnek - vélekednek szakértők a kormány Új Magyarország Fejlesztési Tervének 2007. január második hetében nyilvánosságra hozott tervezetéről. Az EU Pályázati Központ szerint 2007-től soha nem látott szigorúságú feltételek mellett rendkívül alacsony forrás áll majd a mikro-, kis- és középvállakozások (kkv) rendelkezésére. A rendelkezésre álló keretek nagysága vitatható, de tény, hogy a tervezett kritériumok mellett kevés pályamű beérkezésére lehet számítani - olvasható a központ közleményében.

Magyarországon jelenleg hivatalosan 1,2 millió mikro-, kis- és középvállalkozás működik, bár valószínűsíthetően a ténylegesen működő vállalkozások száma alacsonyabb. Az elmúlt három évben a Gazdaságfejlesztési Operatív Program elődjéhez, a Gazdasági Versenyképesség Operatív Programhoz beadott pályázatokat tekintve a kkv szektor nyújtotta be a pályázatok 91,5 százalékát.

Csak a költségvetés nem jár rosszul

Tavaly év végén az MNO arról adott hírt, hogy a beígért 8000 milliárd forintnyi európai uniós fejlesztési forrás ellenére teljesen kimerültek az európai uniós gazdaságfejlesztési programok. Ezek azok a lehetőségek, amelyeket az unió éppen azért hívott életre, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak nyújtson segítséget. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség információs vonalán 2006 decemberében azt a tájékoztatást kaptuk: érdeklődjünk januárban, akkor majd kiírnak néhány pályázatot.

Január elején viszont Varju László, az MSZP frakcióigazgatója azt jelentette be: január 30-án jelenik meg az Új Magyarország Fejlesztési Terv első hat pályázata kis- és középvállalkozóknak. Varju felhívta a figyelmet arra, hogy a pályázatok tervezete már olvasható a Nemzeti Fejlesztési Hivatal internetes oldalán. A pályázati kiírás csak azután lesz végleges, miután azt a szakmai szervezetek is véleményezték - tette hozzá akkor.

Szakmai szervezetek viszont most - amint azt az EU Pályázati Központ példája is mutatja - rendkívül kedvezőtlennek ítélik meg a helyzetet. Ha maradnak a jelenlegi, az uniós pénzek megpályázását gyakorlatilag lehetetlenné tévő feltételek, akkor a kis- és középvállalkozói szektor nem tud hozzájutni ahhoz a pénzhez, amelyet az Európai Unió célzottan neki szánt. Viszont mivel az uniós pénzekhez a magyar államnak önrészt is hozzá kell tennie, a költségvetés nem biztos, hogy rosszul jár, hiszen ha nem hívják le a támogatásokat, akkor az államháztartásnak sem kell ezt az összeget kifizetnie.

(napi.hu, MNO)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasói megjegyzés
  2007-01-17 10:32:21, szerda
 
  Olvasói megjegyzés:
(az ötpárti egyeztetésről)

Addig megy a szájuk, hogy egyszer ezért a hasuk is menni fog?
Miről akarnak még beszélni, beszélni, beszélni....???
Mennyit is szavaztak meg maguknak az adóforintjainkól az érettünk kitartottak?
Teljesítették a munkaköri kötelességüket?
Már aki nem köztörvényes csalás következtében bitorolja az Országházban a székét.

Sívának nincs annyi keze, ahány kézzel ezek kapaszkodnának a hatalomba!
Elkopik a vén falak között a bútor a körmüktől, meg a hátsójuktól!

Mert ha csak egyetlen egyszer is vennék azt a ritka bátorságot, és nem a jól fizetett testőreik körében járnának szeretett népük között, nem csupán azt vennék észre megjátszott csodálkozással és mellényzsebből összevásárolt hathatós médiatámogatással, hogy az emberek fogatlanok. A nyaloncoknak (copy: SzSzP) ezalatt fel sem tűnik, hogy azoktól fogatlan a nép egyszerű fia, akik éppen rácsodálkoznak. Akik fizetőssé tették a fogászatot, akik kórházi ágyak számát csökkentették.

Megéreznék azt a tömény haragot, és mély megvetést, amit ez az ország a vezetői iránt érez, napról napra bővülő létszámmal.
Ebben az országban már szinte szaga van a haragnak. Fejétől bűzlik az egész népség, meg azok is akik ezekkel bármilyen együtműködést felvállalnak.

Hallgat a mély. Meddig? Ameddig a korgó gyomrok ki nem kergetik az utcára? Szabhatjuk. Nincs veszélyesebb az éhes tömegnél. "Nem kér, de ragad...". Hát nem örök érvényű szavak és milyen mélyen el kell gondolkodni rajtuk?
Nincs még elég éhes száj? Majd ezek csinálnak. Igen csinálnak. Ahogy Seszták Ágnes mondta az egyik lapzártában, "...mert ebben az országban mindenki csinál!". Igen csinálnak - az arcunkra!

Tükörbe ha nézünk, megszámoljuk a szemünk karikáit, a homlokunkon barázdáit, a hajhelyet, vagy ősz szálakat rögtön kész a számla.
A számla arról szól, hogy nem engedték a tisztességes magyar embert boldogulni a saját hazájában.
Símaszkok mögött arctalanok, s a beszédjük parttalan és magtalan.

Országos szellemi fertőzés ütött tanyát: a politikai impotencia. Olyannyira fertőző a jelenség, hogy akik kivonulnak az ülésteremből egy valaki beszéde közben, azok egy asztalhoz ülnek Uival és buzgón tárgyalnak a Mein Reform torkokba tuszkolásáról.

Már egyedül nem megy. Össze kell fogni, hogy a hatalmat megtarthassák még egy kicsit. Csak egy ici-picit. No, csak egy kicsit!
Csak ameddig beszerzik a könnygázgránátok temérdek mennyiségét - a mi adónkból ellenünk, a demokratúra nagyobb dicsőségére. De kíváncsi volnék arra is, ki rendeli meg előre azokat a kitüntetési érmeket, amiket majd a vezénylők pohos hasa fölé aggatnak a ziháló mellükre, mélyen hajlongva egymásnak, hogy megőrizték a békét, ha polgár lábon nem is maradt.

Ugyan kinek tesznek tiszteletteljes jelentést majd arról, miket végeztek Könnygázpesten? Fontosságuk mélyen gyökerező képzetétől vezérelve, vagy inkább vezényelve - mindezt dicsekedve, hosszasan sorolva illő részletességgel. Ezt várják tőlük? Mit várnak még tőlük? Mennyiért várják el tőlük? Ennyire kell még a milliárdokhoz az a harminc ezüstdarab?

Végülis mire készülnek?

Hofi: "...Utólag már szabhatjuk!". Utólag valóban késő. Szalonképesek ezek még valahol?

2007. 01. 16.
Lengyel Károly
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ötpárti egyeztetéssorozat...
  2007-01-17 10:26:17, szerda
 
  Megegyeztek: ötpárti egyeztetéssorozat kezdődik
MNO 2007. január 16. 18:02

Ötpárti egyeztetéssorozat kezdődik február 1-jén az ország jövője
szempontjából fontos kérdésekről - közölte Horn Gábor, a tárgyalásokat
kezdeményező SZDSZ ügyvivője kedden.

A politikus elmondta: a pártok megállapodtak abban, hogy az első megbeszélés
témája a versenyképesség lesz, a házigazdai feladatokat pedig az SZDSZ látja
el.

Hozzátette: a hat témából álló sorozat egy-egy témakörét kéthetente
tárgyalják.

A technikai részletekről tartott találkozón
a Fideszt Répássy Róbert,
az MSZP-t Varju László,
az MDF-et Karsai Péter,
a KDNP-t pedig Urbanovics Gábor képviselte.

(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2006.12 2007. Január 2007.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 88 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5127
  • e Hét: 6507
  • e Hónap: 7454
  • e Év: 43395
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.