2007-01-28 07:01:46, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók: 5 dkg pászka,kis fej hagynma, egy csokor petrezselyem, 30 g libazsír, 1 tojás, só, bors.
Elkészítés: A pászkát finomra összetörjük, a hagymát és a petrezselymet összevágjuk. A hagymát kevés libazsíron megfonnyasztjuk, egy kis maradékot habosra verünk a tojásfehérjével. Hozzáadjuk a petrzselymet, a sárgáját a pászkát, a fűszereket, lefedjük, fél órát pihentetjük.
Forrdogáló (nem erősen) vízben a kézzel formált gombócokat kifőzzük.
Szeretem a gombóckákat, sokféle ételhez jók. Tejszínes, gombás szelethez készítem el ma. Nagyon finom a tiroli gombóc is (szalonnás), de csütörtökön dödöllét ettem Vasban a gombás húshoz.
Aztán pénteken magam is elkészítettem. Egy kicsi zsírosabb lett a kelleténél, de ki fogom tapasztalni.
Ma vasárnap reggel van, kint hó, belül lassúság. Verseken babráltam, egy sort írtam a tegnap megkezdetthez, aztán abbahagytam.
Elhatároztuk, hogy pénteken elutazunk Köschingbe unokzni, már nagyon hiányzik. Egy kicsit át kell szervezni a hét végét, de megéri. Sandra már vár. E naplóféle főcíme is az ő neve.
magadba szívtál és nem volt tovább
ragyogott a nap mintha nyár lett volna
hajó úszott az ezüst tengeren
szempillám mögött mintha
jégtáblák sodródtak volna s zenék
a létezés másik dimenziója
nyílt volna meg amikor megremegtél
össze mintha két patak folyt volna
(amikor)
a verstest tegnapi, a címet most kerekítettem alá. ezt a szöveget nem szabad központozással szétverni.
kezdődjék a vasárnap! megfürdök, bemegyek a tescoba, megcsinálom a tejszínes pulykamellett macesszal és dödöllével, a felvidéki fotókiállítás meghívóját is elkészítem, s átnézem az eva bevallást, s elküldöm az ügyfélkapun keresztül.
S hívom délután telefonon Tamást, szeretném hallani a hangját.
Furcsa, de hajnaltájt arra is gondoltam, hogy templomba kellene menni. Utoljára evangélikus szertartáson voltam karácsony napján, egyik kollégám mondott példabeszédet a piaristáktól. Jól esett a lelkemnek. |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|